#دعوت_رخ
رویداد خانواده(رخ) گردهمایی علمی گروهی مستقل از دانشجویان مطالعات زن و خانواده و متمرکز بر چند هدف اولیه است:
۱.تصحیح و ارتقا عنوان زن و خانواده به جنسیت و خانواده.
۲.گسترش سهم مسائل خانواده به زنان، مردان و فرزندان.
۳.آشکارسازی هویت نهادی، مستقل و موثر خانواده.
۴.آشکار سازی موقعیت خانواده در گذار از سنت و مدرنیته در جامعه ایرانی.
۵.بررسی تحولات خانواده در تاریخ ایران.
۶. ارائه مدلهای زیست خانوادگی متناسب با تحولات جامعه ایرانی و ارزشهای دینی.
❇️ بر این اساس #رویداد_خانواده نشستهای علمی و گردهمایی تخصصی جهت ارائه
🔺حوزه مطالعات متأخر مردانگی و زنانگی؛
🔺جنسیت به عنوان ساختار مستقل؛
🔺خانواده و رویکردهای مطالعاتی نوین؛
🔺مطالعات اسلامی در نسبت با مردانگی، زنانگی و تحولات معتبر از نگاه اندیشه دینی؛
🔺مسائل اساسی در مطالعه سنت و مدرنیته
🔺و بررسی مسائل هویتی نوجوانان و جوانان را،
برگزار خواهد کرد...
❇️ بررسی و مطالعه آنچه آمد از مجرای
🎬نقد فیلم،
📚نقد کتاب،
🔍دعوت از اندیشمندان و صاحب نظران جوان حوزههای مذکور،
📝معرفی دانشجویان و حوزههای پژوهشی مرتبط و دعوت از آنان جهت ارائه رسالههای دکتری و پایان نامههای ارشد خواهد بود.
#مدیر_رویداد_خانواده
#دکتر_سمیه_خراسانی
با ما همراه باشید...
🔸@familyevent
May 11
May 11
📚معرفی کتاب: عقده سیندرلا
📝نویسنده: کولت داونینگ
🖨انتشارات: روشنفکران مطالعات زنان
✅عقده سیندرلا و تاثیر آن بر ترس زنان از موفقیت ( قسمت سوم)
✅برشی از متن:
زنان خود را تشویق، به کار و کسب درآمد دوم میکنند، هنوز برای بسیاری از مردان خانه پناهگاه امنی بهوجود شمار میآيد که میتوانند در آن استراحت کنند و انتظار خدمت از زنان خود را داشته باشند. شوهران معدودی مایلاند بخش اعظم کار در خانه را پذیرا گردند.
✅تحلیل:
حجم سنگین مسؤلیت های خانوادگی از یک طرف و ترس زنان از مورد انتقاد و سرزنش قرار گرفتن به دلیل کوتاهی در انجام وظایف خانگی از طرف دیگر، به عنوان یکی از موانع پیش روی زنان برای دستیابی به موفقیت و تحقق اهداف شخصی و شغلی عمل می کند. در بسیاری از خانوادهها با وجود تمایل همسران به اشتغال زنان با ساعات کار برابر و شغل یکسان، مسولیت های مربوط به خانه و خانواده همچنان بر دوش زنان باقی مانده است. در نتیجه فشار و اضطراب حاصل از ایفای نقشهای مادری، همسری و مسولیت های خانگی موجب کاهش اعتماد به نفس به ویژه بیعلاقگی به پذیرش نقشهای اجتماعی میگردد. زنان شاغل علاوه بر کار کردن در بیرون از منزل ناچارند عمده ترین کارهای داخل منزل را هم انجام دهند. این در حالی است که اکثریت مردان یا مهارتهای مربوط به خانهداری را نیاموخته اند یا همکاری لازم را در این زمینه به همسری که پا به پای آن در بیرون از منزل مشغول به کار است ندارند.
✅به قلم معصومه حسنی، دانشجوی دکتری
‼️معرفی کتاب به معنای تایید و بینیاز بودن از نقد محتوای آن نیست.
#رویداد_خانواده
#کتاب_عقده_سیندرلا
🔸@familyevent
🎬پیشنهاد فیلم آخر هفته
فیلم "به همین سادگی" به کارگردانی رضا میرکریمی، با رویکردی مینیمالیستی به زندگی روزمره یک زن خانهدار میپردازد. روایت طاهره، که درگیر روزمرگیهای تکراری و خستهکننده زندگی است. همسر او مردی است که به دلیل مشغلههای کاری، کمتر در خانه حضور دارد و طاهره اغلب احساس تنهایی میکند. فیلم به صورت دقیق و جزئی به نمایش روزمرگیهای طاهره میپردازد و روایتی خاموش و پر از جزئیات از زندگی زنان در این نقش را به تصویر میکشد.
کارهای روزمره طاهره:
✅پخت و پز: یکی از مهمترین بخشهای روز طاهره، پخت و پز برای خانواده است. او هر روز صبح زود بیدار میشود تا صبحانه آماده کند و در طول روز نیز مشغول تهیه غذایی است که گاه خورده نمی شود گاه باید با سلیقه فرزند کوچک دوباره طبخ شود.
✅نظافت خانه: نظافت خانه از دیگر وظایف روزانه طاهره است. خانه را تمیز می کند، لباسها را می شوید و اتو کند و به طور کلی نظم و ترتیب را در خانه حفظ کند.
✅مراقبت از فرزندان: طاهره مسئولیت مراقبت از فرزندانش را نیز بر عهده دارد. او باید به آنها غذا بدهد، لباسهایشان را عوض کند، با آنها بازی کند، تکالیفشان را بررسی کند، اعتراض شان را تحمل کند و برای آشتی پیشقدم شود.
✅کارهای شخصی: طاهره کمتر به خودش می رسد. نه طلبی از جانب شوهر وجود دارد نه طاهره شور و اشتیاقی برای آن حس میکند. او زنی خانهدار و درگیر کارهای تکراری است که نیاز به آرایش و رسیدگی شخصی ندارد. زمانی هم که صورتش را آرایش میکند، شوهرش علاوه بر سالگرد ازدواج، توجه به چهره متفاوت همسرش را فراموش میکند.
ادامه دارد...👇
#رخ
#نقد_فیلم
@familyevent
پیشنهاد فیلم:
❇️زندگی درونی طاهره:
در زیر لایههای ظاهری زندگی روزمره طاهره، دنیای درونی پیچیدهای وجود دارد. او احساس تنهایی، خستگی و روزمرگی میکند. گاهی اوقات از بیتوجهی همسرش رنج میبرد و آرزو میکند که زمانی برای با هم بودن داشته باشد. علیرغم تمام تلاش او، دخترش با منشی پدرش هماهنگی سفر را انجام میدهد و شوهرش بدون اطلاع او رمز کارت بانکی مشترکشان را تغییر میدهد.
❇️نمادشناسی در فیلم:
آشپزخانه: آشپزخانه به عنوان نمادی از زندگی روزمره زنان خانهدار، در فیلم بسیار پررنگ است. طاهره بیشتر وقت خود را در آشپزخانه میگذراند و این فضا نماد محدودیتها و وظایف او است.
پنجره: پنجره نمادی از امید و آرزوهای طاهره است. او اغلب به بیرون از پنجره نگاه میکند و به آیندهای بهتر فکر میکند.
ساعت: ساعت نمادی از گذر زمان و روزمرگی است. ساعتهای تکراری و یکنواخت، نشاندهنده زندگی تکراری و خستهکننده طاهره است.
‼️معرفی فیلم به جهت آشنایی شما با فیلمهایی است که در نشستهای گذشته رویداد خانواده مورد نقد و بررسی قرار گرفته است.
🔍🔍چه نکات دیگری درباره این فیلم به ذهنتان میرسد؟
❇️با ما در ارتباط باشید.
#رویداد_خانواده
#نقد_فیلم
#به_همین_سادگی
@familyevent
📝معرفی مقاله علمی
آنچه در چهار دهه گذشته تحت عنوان مسائل و آسیبهای خانواده معرفی شده است، با مسئله تحولات عینی و ذهنی زنان گره خورده و این تصور را ایجاد کرده است که گویی مردان در ثبات نقشیِ خود، تأثیری در ایجاد یا پیچیدهسازی مسائل خانواده نداشتهاند. این نگاه حتی در رویکردهای کلان جامعه به خانواده نیز دیده میشود؛ چنان که در اسناد بالادستی و برنامههای کلان حکومتی نیز، خانواده به زنان کاهش یافته و مسئله خانواده نیز مسئله زنان تلقی شده است. این نگاه افزون بر نقص و نادرستی، باعث شده است که مردان به عنوان جزء دوم خانواده و عامل مؤثر در مسائل آن نادیده بمانند؛ گویی آنان همواره در جایگاه مناسب خود قرار داشته و به شایستگی در حال انجام وظایف خود در قبال خانواده و زنان بودهاند. مطابق این رویکرد، آنچه برای خانواده اتفاق افتاده است، دو دلیل دارد: نخست، خروج زنان از تصویر معیار و هنجار مورد نظر جامعه یا نظریه پشتیبان دولت در حوزه خانواده، و دوم، بیشخواهی آنان در واکنش هیجانی، عاطفی و غیرمنطقی، به فراهم شدن امکان حضور در عرصه عمومی و فراموشی جایگاه حقیقیشان در تعلق داشتن به خانواده در نقش همسری و مادری.
برگرفته از مقاله «چالش مردانگی فرهنگی و خانواده اسلامی» نوشته دکتر سمیه خراسانی
#رویداد_خانواده
#مطالعات_زنان
#خانواده_جنسیت
🔸 @familyevent