2021-07-25 21-44-00.mp3
7.79M
💢 سخنان مهم آیت الله علیدوست درباره شخصیت علمی و فرهنگی استاد فرجنژاد
مراسم یادبود و بزرگداشت مرحوم استاد فرجنژاد
به همت دفتر مرکز پژوهش مجلس شورای اسلامی، قرارگاه انقلاب اسلامی، بسیج رسانه، خبرگزاری حوزه...
#فرج_نژاد
#ایستاده_در_خط_مقدم
#استاد_صبر
#انقلابي
#بی_ادعا
@farajnezhad110
🌷 تقبل هزینه یک ختم قرآن از جانب یکی از علاقمندان به نیت مرحوم استاد و خانوادهاش
🔹امروز یکی از دوستان تصویر فوق رو در ایتا برام فرست و چنین نوشته : «یه دوره ختم کامل قرآن کریم، به نیابت از آن پنج وارسته، از دفتر رهبری گرفتم، خدا رحمتشون کنه😔»
🔹البته ظاهرا ایشان برای اینکه نامش مشخص نباشه، نام مرحوم استاد رو در سایت درج کرده
🔹واقعاً اثر اخلاص و کار برای خدا چقدر بالاست که باعث میشه فردی که اصلاً مرحوم استاد رو نمیشناخته و تازه بعد از این ارتحال مظلومانه، از عظمت علمی و جایگاه ویژه ایشان، باخبر میشه اینچنین بخواهد نسبت به استاد ادای دین کنه...
✍️ یکی از شاگردان مرحوم استاد
📌اگر هستند افراد دیگری که بخواهند با تقبل هزینه یک ختم کامل قرآن، به مرحوم استاد ادای دین کنند، لطفا به آیدی زیر پیام بدن:
@Mosafer_114
#اثر_کار_برای_خدا
#فرج_نژاد
#ایستاده_در_خط_مقدم
#استاد_صبر
#حامی_محرومان
#استاد_بی_ادعا
@farajnezhad110
بخش اول
هوالشاهد
*تفاوتی از جنس حکمت*
(به بهانه پر کشیدن مظلومانه برادرم؛ محمد حسین فرجنژاد)
🚩🚩🚩
۱
آرام و قرار نداشت، حتی در نشست و برخاستهای عادی. وقتی جوشش او را میدیدی ناخودآگاه به جوش میآمدی. فکر میکردم تفاوت و خاصبودن «حسین» از کجا نشأت میگرفت؟ با همه متفاوت بود و شاید بتوان گفت: منحصر به فرد. این برای هر انسانی جذاب است که با شخصیتی متفاوت و غیرتکراری مواجه شود. شاید برای کسانی که شناختی از او ندارند ابتدا کمی اغراقآمیز باشد اما به این حدیث معروف که دل دادم انگار متوجه رمز شخصیت «حسین» شدم. قال رسول الله(ص): «اذا ماتالعالم الفقیه، ثلم فیالاسلام ثلمة لایسدها شیء»؛ بارها روی منابر در مراسم بزرگداشت علما شنیدهایم یا روی اعلامیه فوت علمای بزرگ دیدهایم که پیامبر عزیزمان میفرمایند: «وقتی عالمی فقیه فوت کند، در اسلام رخنه و حفرهای ایجاد میشود که هیچچیزی نمیتواند جای آن را پر کند.» حقیقتاً احساس کردم رفتن «حسین» حفرهای ایجاد کرده که قابل جبران نیست و این حدیث احساسم را جرأت داد و تازه به مصداق حقیقی «عالِم»بودنش هم مطمئن شدم. نه اینکه در نظرم عالم نبود، نه. عالم فقیه با تعریف شخصیت اول عالم خلقت؛ پیامبر اسلام(ص)، خیلی نگاهم را به «حسین عزیزمان» بزرگتر کرد.
۲
معمولاً آدمها وقتی از کنارمان دور میشوند، کوچکتر میشوند؛ اما حسین لحظهبهلحظه از صبح عید قربان، بزرگ و بزرگتر شد و ظاهر این مسئله یعنی خرق عادت یا اتفاقی خلاف سیر طبیعت! دقیقتر که بشوی متوجه میشوی اتفاقاً او با رفتنش به همه نزدیکتر شد. این را میشد در سه مراسم تشییع در قم، یزد و زادگاهش ابرکوه به وضوح دید. همه آدمهای بهتزده و عزادار، عجیب معرفتی به او پیدا کرده بودند و «حسین» برایشان جدیتر شده بود. صرفاً یک استاد یا معلم و رفیق قابل احترام نبود. انگار یک «پیامبر مبشر و منذر»ی بود که حرفهایش راه سعادت را نشان میداد و باید ذهنت را مرور میکردی آخرین نکتهای که به تو گفته بود چه بود! و این یعنی «حسین» به آرزویش رسیده بود: بیدارکردن انسانها، متوجهکردن به حقایق عالم خلقت. پس میشود در رفتنش باز هم تأمل کرد و به برخی تحلیلهای ظاهری از نحوه قربانیشدنش دچار حاشیه نشد.
۳
تفاوتی که در نگاه، حرفها و فکرش وجود داشت ناشی از تفاوت نگاه او به عالم و حقایق خلقت بود. تفاوتی نشأتگرفته از چیزی که فقط میتوانم منحصراً «حکمت» بنامم. اولاً: منشاء این حکمت خداست؛ «یؤتیالحکمة من یشاء.. (خدا) دانش و حکمت را به هرکس بخواهد (و شایسته بداند) میدهد...» ثانیاً: «حکمت» را بیخود و بیجهت به آدمها نمیدهد. جمله کسانی که به اشارات قرآنی به غیر از پیامبران(ع) و اولیای برگزیده الهی، مستحق دریافت «حکمت»اند، «صاحبان عقل و اندیشه» و «زاهدان و پارسایان»اند که در وصف آخرین دسته یعنی «زاهدان و پارسایان» در روایت آمده است: «هرکس دل از دنیا برگیرد، خداوند چشمههاى حکمت را در قلبش جاى میدهد.»(۲)
«حسین»، هم صاحب عقل و اندیشه بود و هم زاهد و پارسا. پس خیلی نباید اذهان را متوجه داشتهها و نداشتههای مادیش کرد و دچار حاشیه شد. هرچند بحمدالله خانواده بزرگوار او و همسر عزیزش استطاعت نسبی مادی داشتند اما او هرچه داشت و نداشت با مال و جان و خانواده جهاد میکرد. از همان اندک شهریهی طلبگی در دوران مجردیش کتاب تهیه میکرد تا بچهها را با کتاب انس دهد تا اینکه در همین سالهای اخیر منزلش پاتوق بسیاری از کارها بود و امکانات مختصر زندگیاش وسیله.
۴
دو عنصری که شخصیت او را خیلی پیشبرنده میکرد و او را مستحق «حکمت»: اول «مجاهدت» بود و دوم «اخلاص». بسیاری از خاطراتی که این روزها از او نقل میشود حول این دو عنایت ممتاز الهی بر وی بود. بهشدت دنبال کارهای سخت و پرمشقت بود. کارهایی که دشمن داشت و خیلیها تن به آن نمیدادند؛ او مجدانه دنبال میکرد. آنهم گمنام و بدون توقع. دو خصیصهای که در هر شخصیتی گرد آمد آثار و تبعات کار او را مؤثر حقیقی کرد و او را از سایرین ممتاز و متمایز.
۵
همهی آدمها برایش جدی بودند. حتی نوجوانهایی که با شیطنت و بازیگوشی در کلاسهای غربشناسی دستش میانداختند. میفهمید ولی با سعهصدر و با نهایت شفقت و دلسوزی میگفت: «هرچند منظور شما چیز دیگری بود اما بدان پاسخت این میشود.» بچه میرفت توی فکر و بعدها همین آدم میشد مشتری پروپا قرص بحثهای او. بدون تکبر، همه را جدی میگرفت. انگارنهانگار تحصیلات بالای حوزوی و دانشگاهی داشت و همبحث با بسیاری از اساتید بنام بود و تئوریسین در برخی اندیشکدهها. برایش کوچک و بزرگ، جوان و پیر فرقی نداشت. برای همه با نهایت جدیت وقت میگذاشت و به تفکرشان میانداخت.
۶
خیلی از آدمهای بزرگ و موفق مسئولیتپذیرند ولی «حسین»، «مسئولیتساز» بود. نمیشد چند دقیقه کنارت بنشیند و بعدش احساس نکنی عجب! چه مسئولیت سنگینی در عالم داری. و اینقدر دردمندانه میگفت که تمام وجودت درد میکشید. تو را متوجه فلسفهی انسانیتت میکرد. مداومت در ارتباط با او دمای انسانیت را بهقدری بالا میآورد که به جوش میآمدی و ناخودآگاه «قیام» میکردی. لحظات آخر وداع با پیکرش در حسینیهی امیرچقماق یزد یکی از خانمهایی که اخیراً در یکی از دورهها پای مباحث استاد فرخنژاد بود خواهش میکرد: «از طرف من از استاد حلالیت بطلبید. چون با وجود بچهی کوچکی که دارم نمیتوانم برخی تکالیفی که ایشان گفتند را انجام بدهم. ما شرمنده ایشان هستیم!»
۷
بعضی از کلمات با «حسین» برایم معنی واقعی پیدا میکند؛ «عمیق»، «جدی»، «پُرکار»، «قانع»، «بیادعا». یعنی اندیشه، رفتار و کردارش تجسمبخش فضائلی بود که یک «مؤمن مجاهد انقلابی» به تعبیر حضرت آقا در وجودش موج میزند.
۸
«حسین» تجلی «فَمَن یَکفُر بِالطّاغوتِ وَ یُؤمِن بِاللهِ» بود. حضرت آقا در تفسیر آیه 256 سوره بقره اشاره میکنند: «فرمود: فَمَن یَکفُر بِالطّاغوتِ وَ یُؤمِن بِاللهِ فَقَدِ استَمسَکَ بِالعُروَةِ الوُثقی لَاانفِصامَ لَها؛ این یک معرفتی است، این یک اصل است؛ کفر به طاغوت و ایمان به خدا. یعنی ما همهی عالم وجود را تقسیم میکنیم به دو قسمت: یک قسمت منطقهی نفوذ طاغوت است، باید به آن کفر ورزید؛ یک قسمت منطقهی نفوذ الله است، باید به او ایمان آورد، باید او را باور کرد؛ هویّت ایمانی در مقابل هویّت کفر...» شالودهی همه مباحثی که در فلسفهی علم، فلسفه هنر، ماهیت سینما و رسانه، فلسفه طب، غربشناسی، دشمنشناسی، فلسفه سیاست و... از او میشنیدیم همین ایجاد «هویت ایمانی در مقابل هویت کفر» بود. روی همهی وایتبردها و تختهسیاههای کلاسهایش عالم را با یک خط عمودی تقسیم میکرد به منطقهی نفوذ الله و منطقهی نفوذ طاغوت. این مسئله و ملکهی تمام زندگی شخصیاش هم بود. کارها و رفتارهای شخصی و خانوادگیاش هم در منطقهی الله جا داشت و برای همین هم برای برخی رفتارهایش تعجببرانگیز بود.
۹
انقلابیبودن «حسین» ترازی داشت که شاید خیلی از ماها نسبت به این تراز فاصله داریم. قطبنمای حرکتش متأثر از تمایلات و اجتهاد شخصی نبود. همواره متوجه امامین انقلاب اسلامی بود و برای همین مسئلهی اولش، مسئلهی اول جهان اسلام بود. یعنی آرمان آزادی قدس شریف و محو اسرائیل و صهیونیسم از جهان. این مسئله خیلی نیاز به توصیف و نقل خاطره ندارد. نیاز به تأمل دارد که چگونه یک مؤمن خود را تماماً در جنگ حق و باطل میبیند و در جبههی حق نگاه همه را متوجه به ماهیت، هویت، مأموریت، نقشه و ابزار شیطان و اصحابش میکند. پس تمرکز او در مسئله ضدیت با صهیونیسم جهانی یک برداشت شخصی از اولویت نبود. منبعث از موقف مجاهدت او بود در نزاع جهانی حق و باطل.
۱۰
«حسین» با این نحوه عروجش در شام عرفه و شب عید قربان با تمامی اعضای خانواده عزیزش برای همه رفقا و دوستان نکتهای ناب داشت و آن هم: «ضرورت جهاد و مبارزه خانوادگی». حتماً این تقدیر که حقیقتاً برای همهی ما جانسوز بود، پیامآور معیت خانوادگی او بود در عرصه مبارزه. خداوند همهی آنان را در سفر به جهان آخرت همراه و همسفر کرد تا سیر اصلی حیات و این زندگی بدون وقفه ادامه یابد و این تلخی دنیایی این داغ را برای او و عزیزانش شیرین میکند.
۱۱
امروز در عالم ظاهر «حسین» رفته است و کتابها و آثاری از او به یادگار مانده. اما حقیقت آنست که «حسین» مانده است و به اعتبار همهی لحظات مجاهدتش و همهی انسانهای دلبستهاش همچنان در مسیر مبارزه با طاغوت حضور دارد و این حضور مرهون لطف الهی به همهی آنانیاست که در راه حق جان و مال و عزیزانشان را فدا کردند.
«وَلاتَحسَبَنَّالَّذينَ قُتِلوا في سَبيلِاللَّهِ أَمواتًا بَل أَحياءٌ عِندَ رَبِّهِم يُرزَقونَ؛ (ای پیامبر!) هرگز گمان مبر کسانی که در راه خدا کشته شدند، مردگانند! بلکه آنان زندهاند، و نزد پروردگارشان روزی داده میشوند...» (۳)
۱۲
میماند یک دعا:
خدایا برادر عزیزمان «محمدحسین فرجنژاد» را با برادر شهیدمان «محمدحسین محمدخانی» در رجعت موعود بازگردان تا بار دیگر در رکاب ولیاللهالاعظم جانی دوباره تقدیم کنند.
🚩🚩🚩
انشاءالله
سیداحمد عبودتیان
------‐--------------------------------------
(۱) بقره/ آیه ۲۶۹
(۲) امام صادق علیهالسلام، اصول کافی، جلد ۲، ص ۱۲۸
(۳) آل عمران/ آیه ۱۶۹
هماکنون
درحال برگزاری
💫 و بشِّر الصّابرین الذّینَ اذا أصابتهُم مُصيبة قالوا انّا لله و انّا اليه راجعون💫
خیلی خوشحال بود که توی مجموعهای مشغول شده که با مبانی استاد پناهیان کار میکنن و روزی که خدمت استاد رسیدیم منتظر فرصتی بودن که با استاد یک عکس بندازن و حاصلش شد این ...
به یاد یار و همسنگر مجاهد و دلسوز ادبستانی
🖤سر کار خانم خدیجه بابایی همسر استاد فرج نژاد🖤
🏴🏴مراسمی جهت بزرگداشت و فاتحه خوانی این عزیز و خانوادهی بزرگوارشان برگزار می نمائیم.
📣 از همه ی دوستان و همراهان برای حضور در این مراسم، دعوت به عمل میآید.🌹🌹
🗓 دوشنبه ۴ مرداد ۱۴۰۰
بزرگوارانی که امکان حضور ندارند، میتوانند از طریق پیوند زیر در برنامه شرکت نمایند:
yun.ir/7fddt5
درگذشت حجتالاسلام والمسلمین حجتالاسلام محمدحسین فرجنژاد نویسنده و پژوهشگر موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، با صدور پیامی ایناتفاق را تسلیت گفت:
«خبر فوت حجتالاسلام دکتر محمدحسین فرجنژاد (نویسنده و پژوهشگر انقلابی) و خانواده محترم او، تاسف و تاثر اهالی فرهنگ و قلم را موجب شد.
حجتالاسلام فرجنژاد، نویسنده، فعال فرهنگی، پژوهشگر و از استادان دغدغهمند و برجسته حوزه رسانه و شناخت صهیونیسم بود که آثار ارزشمندی چون "دین در سینمای شرق و غرب"، "اسطورههای صهیونیستی در سینما" و "تحلیل نفوذ فرهنگ کابالیستی (عرفان یهودی) در سینما" را از خود به یادگار گذاشته است.
خانه کتاب و ادبیات ایران درگذشت حجتالاسلام دکتر محمدحسین فرجنژاد و خانواده گرانقدرش را به بازماندگان آن مرحوم، اهالی فرهنگ، قلم و جامعه رسانهای کشور تسلیت میگوید.»
#فرج_نژاد
#ایستاده_در_خط_مقدم
#استاد_صبر
#انقلابي
#بی_ادعا
@farajnezhad110
حجت الاسلام مهدی ارتقایی دبیر تشکل فراگیر تبلیغ گروهی طلاب در پیامی درگذشت محمد حسین فرج نژاد، از نخبگان و فعالان حوزوی در عرصه رسانه و فضای مجازی را تسلیت گفت.
متن پیام بدین شرح است:
إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعونَ
خبر عروج سرباز ولایت، طلبهی جهادی، مبلّغ نخبه و فعال عرصهی مهم و خطیر رسانه و فضای مجازی، محمدحسین فرجنژاد به همراه همسر فداکار و فرزندان ایشان، دل همه اهالی جبههی انقلاب را بهشدت جریحهدار و متألم ساخت.
زندگی پر از تلاش و اخلاص و آکنده از بصیرت و آگاهی و مجاهدتهای آتش به اختیار ضد صهیونیستی ایشان، راه روشنی فراروی پژوهشگران و اندیشهورزان جبههی تبلیغ و روشنگری ترسیم نمود.
از خداوند منّان برای این مرحوم و خانوادهی عزیزشان رضوان و مغفرت الهی و برای بازماندگان داغدارشان، از صمیم قلب، صبر و اجر بیپایان مسئلت مینمایم.
مهدی ارتقایی
دبیر تشکل فراگیر تبلیغ گروهی طلاب
#فرج_نژاد
#ایستاده_در_خط_مقدم
#استاد_صبر
#انقلابي
#بی_ادعا
@farajnezhad110
عهد کردیم که مرگ فعل جدایی باشد...
#فرج_نژاد
#ایستاده_در_خط_مقدم
#استاد_صبر
#انقلابي
#بی_ادعا
@farajnezhad110
نثار روح مطهر مرد میدان، استاد و پژوهشگر انقلابی و صهیونیزم ستیز و پیشقدم در خط مقدم روشنگری، مرحوم محمدحسین فرجنژاد و اعضای محترم خانوادهاش، فاتحه و صلواتی هدیه میکنیم.✨
#فرج_نژاد
#ایستاده_در_خط_مقدم
#استاد_صبر
#انقلابي
#بی_ادعا
@farajnezhad110
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بحث های استاد پیرامون فضای مجازی
#فرج_نژاد
#ایستاده_در_خط_مقدم
#استاد_صبر
#انقلابي
#بی_ادعا
@farajnezhad110
با توجه به فرارسیدن ایام عید ولایت هر یک از عزیزان تمایل دارند برای شادی روح و طلب غفران مرحوم استاد فرجنژاد و مرحومه بابایی، یک شبانه روز نماز و یک روز روزهی قضا به جا بیاورند به ادمین کانال اطلاع دهند.
ممنون از لطفت همه دوستان
#فرج_نژاد
#ایستاده_در_خط_مقدم
#استاد_صبر
#انقلابي
#بی_ادعا
@farajnezhad110
روزنامه کیهان
در رثای بسیجی نخبه
https://kayhan.ir/fa/news/222715
#فرج_نژاد
#ایستاده_در_خط_مقدم
#استاد_صبر
#انقلابي
#بی_ادعا
@farajnezhad110
📌 #خاطره_وارده
🔰 به یاد استاد محمدحسین فرجنژاد
☘ این روزها یاد و خاطرۀ مرحوم #فرجنژاد رهایمان نمیکند. مدتی با ایشان دمخور بودم و حتی در نوشتن مقالهای در نقد یکی از فیلمهای هالیوودی، با او همکاری کردم؛ با اینکه بخش اعظم مقاله را خودش نوشت، در عنوان مقاله، اسم بنده را بر اسم خودش مقدم کرد و به چاپ رساند و بهمحض دریافت حقالزحمهاش، سهمِ بیشتر از اندازه به من داد.
☘ اگر «اخلاص، تمرکز و جریانسازی» را از #شاخصههای_موفقیت بدانیم، ایشان واقعاً در کارش موفق بود؛ هم مخلصانه و #جهادی و قربة الی الله کار میکرد و هم در موضوعِ کارش تمرکز یا استقامت داشت و کار را رها نمیکرد و سست نمیشد، و هم اینکه اثرگذار بود و تربیت نسل و #جریانسازی و #جبههسازی میکرد. پژوهشگران حوزه و دانشگاه میتوانند از روحیات جهادی و رفتارهای علمی و اجتماعی ایشان الگوبرداری کنند. او حجتی است بر سایر پژوهشگران، مبنی بر اینکه میشود و میتوان مثل #فرجنژاد فکر کرد و سلوک نمود. باید به علما و اساتید حوزه علمیه بابت تربیت چنین الگوهایی تبریک گفت.
☘ امروز این مرد مخلص و بیقرار به جبهۀ فرهنگی انقلاب معرفی شده است. #پیشنهاد میکنم برنامههای مستندِ تلویزیونی و اینترنتی در معرفی ایشان ساخته شود و همچنین یک کتاب جامع و تفصیلی با عنوان «مرد بیقرار» تدوین گردد و سبک زندگیِ #آتشبهاختیار و انقلابیِ ایشان به نسل جوان معرفی شود. به امید آنکه دهها و صدها جوان در این مسیر به حرکت دربیایند و امواج بزرگی در امتداد راه ایشان به وجود بیاید.
📌 یکی از دوستان قدیمی ایشان
#محمدحسین_فرج_نژاد
#نخبه_فرهنگی
#فرج_نژاد
#ایستاده_در_خط_مقدم
#استاد_صبر
#انقلابي
#بی_ادعا
@farajnezhad110
پاسخ به پرسشها و ابهامات مطرح شده در خصوص رحلت استاد فرجنژاد
بخش اول
دکتر رفیع الدین اسماعیلی از رفقا و دوستان دیرینه ایشان؛
۱) ایشان تا سال ۹۰ اجاره نشین بودند، و از سال ۹۰ به بعد با وام به خرید مسکن مهر اقدام کردند.
۲) آقای فرجنژاد چون دغدغه زودتر رسیدن به جلسات و برنامههایش را داشت، تردد خود را منحصر به موتر کرده بود چرا که با وسیله عمومی یا تاکسی به جلساتی که داشت نمیرسید.
موتور را وسیلهی مناسبی میدید.
موتور دست دومی گرفت و کارش هم راه افتاد.
اما برای استفادهی خانوادهاش اکثرا با تاکسی تردد میکردند و اگر مجبور میشدند با موتور تردد داشته باشند با احتیاط این کار را انجام می داد.
۳) اصلا اینطور نبود که خانواده اش را با موتور جا به جا کند. بسیار اهل احتیاط بود، زمستانها موتور سوار نمیشد و اغلب با تاکسی یا ماشین دوستان رفت و آمد می کرد.
۴) خانواده را اغلب با تاکسی و ماشین می بردند. گاهی پسرش را چون موتور سواری دوست داشتن با موتور میبرد.
۵) اما در خصوص روز حادثه بگویم که در قم همه میدانند بعد از دعا یا مراسمهای خاص در حرم مطهر، تهیه ماشین و تاکسی و حتی اتوبوس به سختی و مشقت انجام میشود و ایشان به خاطر اینکه دغدغه داشتن خانواده چند ساعت معطل نشوند استثنائا آن شب بهمراه خانواده همگی موتور سوار شدند. باز اهل رعایت و احتیاط بودند.
در دو سال اخیر بنده اصلا ندیده بودم با خانواده موتور سوار شوند.
۶) حسین آدم راهبردی بود. فقیر نبود. زندگی بدی نداشت. فقط دیگران و نیازمندان را به خود ترجیح میداد.
بارها میگفتیم ماشین بخرید، میگفت وقتی دوست من، همسایه من، فلان طلبه وسایل اولیه زندگی رو ندارد، چرا من ماشین بخرم؟
#محمدحسین_فرج_نژاد
#نخبه_فرهنگی
#فرج_نژاد
#ایستاده_در_خط_مقدم
#استاد_صبر
#انقلابي
#بی_ادعا
@farajnezhad110
پاسخ به پرسشها و ابهامات مطرح شده در خصوص رحلت استاد فرجنژاد
بخش دوم
دکتر رفیع الدین اسماعیلی از رفقا و دوستان دیرینه ایشان؛
۱) درمورد درآمد آقای فرجنژاد با بگویم که ایشان درآمد داشتند چرا که حسین انسان راهبردی بودند و نسبت به مسائل معیشتی دوستان و رفقا را بارها تشویق میکردند و اینطور نبود که درآمد نداشته و مشکل معیشت داشتند. اتفاقا ایشان حدود ۱۲، ۱۳ سال پیش هماهنگی که درآمد داشتند، شهریه طلبگی خود را قطع کرده بودند و اقدام به گرفتن شهریه نمیکردند. چرا که نمیخواستند هیچ دینی از فضای شهریهی حوزوی گردنشان باشد.
۲) تا آنجایی که بنده اطلاع دارم درآمدش برای گذراندن زندگی مکفی بود، بله سختی داشت، شاید نمیتوانستند همه نیازهای که تبدیل به عرف جامعه شده است را بخرد اما درآمدش طوری بود که زندگیش را تامین میکرد.
۳) بیش از چیزی که درآمد داشت میتوانست داشته باشد. ولی روحیه ایشان اینطور بود که اغلب جاهایی که برای تدریس و ارائه مباحث میرفت پولی را قبول نمیکردند.
۴) خط مشی را که انتخاب کرده بود، سادهزیستی بود. از تشریفات و تجملات حسابی ناراحت میشد.
۵) در بعضی رسانهها مطرح شد که ایشان ماشینش را فروخته و خرج چاپ کتابش کرده است عرض میکنم خدمت شما که این موضوع نادرست و دقیق نیست بلکه ایشان تا قبل از یک ماه گذشته (یک ماه قبل از فوتش)، اصلا ماشینی نداشتند. ماشینشان را هم نفروختن هیچوقت.
ایشان قبلا پولی را برای خرید ماشین جمع آوری کرده بودند ولی چون دیدند یکی از دوستانشان نیازمند هست و مشکلاتی دارد. پول را به آن فرد داد.
دوباره این قصه تکرار شد. در بار دوم چون کتابشان را یا دیر چاپ میکردند یا چاپ نمیکردند، امروز و فردا میکردند.
پولی که برای ماشین کنار گذاشته بودند را خرج چاپ کتابشان کردند که اتفاقا این کتاب یکی از آثار کم نظیر است و بالافاصله بعد از چاپ هم کتاب سریع به فروش رسید. و از پول به دست آمده از فروش کتاب، اقدام به چاپ کتاب دیگرشان کردند.
#محمدحسین_فرج_نژاد
#نخبه_فرهنگی
#فرج_نژاد
#ایستاده_در_خط_مقدم
#استاد_صبر
#انقلابي
#بی_ادعا
@farajnezhad110
یادداشت روزنامه کیهان با عنوان:
«در رثای بسیجی نخبه»
▪️فوت مرحوم دکتر #فرج_نژاد داغ خیلی بزرگی بود.تلاش مستمر مرحوم فرجنژاد در عرصههای علمی و فرهنگی دفاع از انقلاب اسلامی، واقعا تحسین برانگیز بود. از همان دوران نوجوانی و جوانی، پیشتاز در عرصههای جدید و نو و البته با حفظ هویت اسلامی بود.
🔹تصور بفرمایید در حدود سالهای ۷۳ و ۷۴ ایشان با تیپ یقه بسته و بسیجی، مبانی کامپیوتر درس میداد. بله درست متوجه شدید به دانشآموزان پایههای پایینتر از خود در مدرسه استعدادهای درخشان یزد، مبانی کامپیوتر درس میداد.
🔻 با اینکه در مدرسه سمپاد هم جزو خوبها و نخبهها بود خیلی زود و با شجاعت و زمانی که دوم خرداد زلزله غربگرایی و تردید به دلها و فکرها انداخته بود شجاعانه و بصیرتمندانه، تحصیل در حوزه علمیه را انتخاب کرد. در حوزه هم به دنبال سنگرهای خالی و عرصههای جدید بود و از دیدگاه یک طلبه باسواد و فاضل، نقد فیلم را خیلی جدی و حرفهای انجام میداد.در عرصه هنرشناسی و رسانه یک صاحب نظر بود.
💠 یادم هست حدود سالهای ۸۱ و ۸۲ و بعد، در دوران اعتکاف ماه رجب، مثل یک طبیب دوار حضور مییافت و مباحث جدید و دینی را ارایه میکرد. دوستی که با ایشان رفت و آمد خانوادگی داشت میگوید چندین بار گفتم آقای فرجنژاد! تو که درآمد ثابت و درستی نداری برو در یکی از ارگانها و نهادها استخدام شو، مرحوم فرج نژاد جواب داده بود یک حقوق به من میدهند اما هزارتا چیز از من میگیرند و فرصت مطالعه و کار علمی از دست میرود.
🔅به گفته دوست مشترکمان، از خانه سادهشان آرامش و تربیت و وقار اعضا، بوی بهشت استشمام میشد. به واقع محمد حسین فرج نژاد یک بسیجی در طراز انقلاب اسلامی بود. فکر میکنم نه تنها بسیاری که او را میشناختند بلکه صاحب اصلی این انقلاب و این صراط نورانی، حضرت صاحب الزمان (عج) داغدار و اندوهناک هستند. چه خوب سربازی بود. سرباز ولایت بود و سبک سربازی عاشق علم و تعلم و تفهم و تامل را ترویج میکرد.
🔹تقوا و علمجویی را در خود جمع کرده بود. بسیجی بود که به تعبیر سکانس معروف آژانس شیشهای، دود نداشت سوز داشت و مظلومانه و بیسر و صدا و دور از چشمان اهالی جناحها و محفلهای نزدیک به قدرت، صادقانه کار میکرد. تیزهوش بود که آخرتاش را به دنیا نفروخت وگرنه رسم و عرف بالا رفتن از آسانسور صعود در سیاست را بلد بود.عاش سعیدا و مات سعیدا.
🔅مرگ را گریزی نیست و حکمت دیر و زود و تاخیر و تعجیل آن از فهم و درک ما خارج است . اما امیدواریم روح این نخبه انقلابی و بسیجی صادق در روح و ریحان و جنت نعیم باشند.
إِنَّ الْمُتَّقِينَ فِي جَنَّاتٍ وَنَهَرٍ (۵۴) فِي مَقْعَدِ صِدْقٍ عِنْدَ مَلِيكٍ مُقْتَدِرٍ (۵۵) سوره قمر.
مهدی صادقی
https://kayhan.ir/fa/news/222715
#محمدحسین_فرج_نژاد
#نخبه_فرهنگی
#فرج_نژاد
#ایستاده_در_خط_مقدم
#استاد_صبر
#انقلابي
#بی_ادعا
@farajnezhad110
خبر درگذشت یکی از اساتید گرانقدرم را شنیدم
استاد محمدحسین فرج نژاد
چه انسان شریفی، چه انسان بزرگی..
زیاد آشنایی از تحصیلات و فعالیت های ایشان ندارم اما..
همین چند جلسهای که توفیقِ شرکت در کلاسهای ایشان را داشتم،بهترین عرضِ عمرهای زندگیام بود
خدایا شکرت
چند خاطره و مطلب از ایشان بیان میکنم:
-هر موقع که دیدی انگار شیطان یا..احاطه کامل بر تو داره و نمیتونی حتی اسم خدا را به زبان بیاری، داد بزن بگو "یا علی"
-از معنویت فاصله نگیرید،برای اینکه کارهای رسانهای تون مؤثر بشه زیارت عاشورا بخونید دعا بخونید
-با لهجه شیرین یزدیشان کلام شان تأثیرگذارتر بود..
ی بار حوصلهام سر رفته بود دیدم که ی کلاسی توی دانشگاه قرآن و حدیث داره برگزار میشه ثبتنام کردم.رفقا هیچکدوم نیومدن و تنهایی رفتم. تا حالا اونجاهای قم نرفته بودم اسنپ گرفتم...کلاس ایشون که شروع شد فضای کلاس با صحبتهای شیرین و شوخیهاشون نشاط پیدا کرد..آخر کلاس رفتم از استاد سؤال بپرسم.
ی دانشجوی ترم اولی که اصلا نمی دونست چی به چیه، رفتم پیش استاد و شروع کردم سفرۀ دلم رو براشون باز کردن که آقا من میخوام کار کنم.. خدمت بزرگ به اسلام و امام زمان کنم اما تو ی رشتهای گیر کردم که سرآمدانش همشون توی خدا گیر کردن یا میگن خدا نیس یا اگه خدایی هست استغفرالله میگن خدا بیکار بوده و ی جهانی برای دلخوشیش ساخته و ما رو گذاشته برا خودمون...
از اینکه اینا حتی دیدگاهشون به خدا به این نحوهه، چطور من با خوندن این رشتهای که از این افکار و عقاید و اندیشهها ساخته شده برا اسلام کار کنم و رشد معنوی کنم و...موندم آقا چی کار کنم؟ گرفتارم..
ایشون شروع کردن به معرفی شخصی به اسم مهدی گلشنی..
پیشنهاد کردند کتب و آثار ایشون رو بخونم و استفاده کنم...
کمی در مورد رشتهام گفتند و چقدر امیدوارم کردند به ادامه دادن و موندن تو این رشته
برداشتی که از صحبت های ایشون کردم این بود که:
تو این رشته بمون و فیزیک رو با اسلام بساز و با فیزیک برا اسلام خدمت کن...
چه قدر منو امیدوار کردند..اولین باری بود که با دکتر گلشنی و فلسفه فیزیک و..آشنا شدم و ...
روحشان شاد و یادشان گرامی
#محمدحسین_فرج_نژاد
#نخبه_فرهنگی
#فرج_نژاد
#ایستاده_در_خط_مقدم
#استاد_صبر
#انقلابي
#بی_ادعا
@farajnezhad110
مراسم یادبود مرحوم استاد فرجنژاد و خانوادهاش سهشنبه 5 مرداد بعد از نماز مغرب و عشا در یزد، مصلی المهدی، واقع در شهرک اندیشه غدیر بلوار شهید جعفرزاده برگزار میگردد.
#محمدحسین_فرج_نژاد
#نخبه_فرهنگی
#فرج_نژاد
#ایستاده_در_خط_مقدم
#استاد_صبر
#انقلابي
#بی_ادعا
@farajnezhad110
💢 الهیات لیبرال مسیحی
🎙 مرحوم حجتالاسلام دکتر فرجنژاد:
❎ الهیات لیبرال مسیحی، الهیات سنتی پیش از خود را دگم، متعصب و افراطی میخواند. در قرن هجدهم، پس از تحولاتی که در حوزههای انسانشناسی، معرفتشناسی و هستیشناسی در غرب رویداد و خصوصاً کلیسای کاتولیک را مورد تهاجم جدی قرار گرفت.
❇️ متاثر از اندیشههای متافیزیک ستیز کانت و عقل گرایی و اومانیسم خاص هگل و تجربه دینی شلایر ماخر (تقسیم دین به گوهر و پوسته و شخصی کردن اساس دین)، نحلهای جدید از الهیات پا به عرصه وجود گذاشت که الهیات لیبرال نامیده شد.
🔰 این الهیات مبتنی بر نفی و نقد تواریخ کتاب مقدس و تکثرگرایی و انسانمحوری و عدم التزام به ظاهر متون مقدس مسیحی شکل گرفت.
#محمدحسین_فرج_نژاد
#نخبه_فرهنگی
#فرج_نژاد
#ایستاده_در_خط_مقدم
#استاد_صبر
#انقلابي
#بی_ادعا
@farajnezhad110
با سلام و عرض تسلیت
گرد هم جمع خواهیم آمد در فراق استادی که همگان معترفند که او را نشناختند و ای کاش، بیشتر از خرمن داشته هایش توشه برمیداشتند...؛ استاد فرج نژاد
«در سوگ استاد»
چهارشنبه 6 مرداد ماه
ساعت 17 الی 19
سخنران: حجت الاسلام دکتر محمد جواد فرج نژاد
مکان:یزد، شهرستان ابرکوه، ساختمان باغ هنر(جنب سرو)
#نخبه_فرهنگی
#فرج_نژاد
#ایستاده_در_خط_مقدم
#استاد_صبر
#انقلابي
#بی_ادعا
@farajnezhad110
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
السلام علیک یا امیر المومنین
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
من کنت مولاه فهذا علی مولاه
جشن ولایت
یاد بود استاد دکتر محمد حسین فرج نژاد
<< ویژه خانوادگی>>
🌸شام عید غدیر🌸
سخنران:
حجت الاسلام استاد اسحاقیان
بانوای:
آقا سید حسن میریزدی
🗓️: پنج شنبه شب
🕤 21:30
مکان:قم، خیابان ۳۰متری هنرستان ک غلامعلی ابراهیمی ک۳پ۱۷
❌لطفاً وسایل نقلیه خود را بیرون کوچه پارک بفرمایید.❌
#نخبه_فرهنگی
#فرج_نژاد
#ایستاده_در_خط_مقدم
#استاد_صبر
#انقلابي
#بی_ادعا
@farajnezhad110
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #کلیپ | بخشی از سوابق مرحوم استاد دکتر محمدحسین فرجنژاد
#نخبه_فرهنگی
#فرج_نژاد
#ایستاده_در_خط_مقدم
#استاد_صبر
#انقلابي
#بی_ادعا
@farajnezhad110
هدایت شده از فکرت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️ موفقیتهای انقلاب اسلامی در عرصه سینما
🎙استاد محمد حسین فرجنژاد
#سینما
#هنر
#فرج_نژاد
#ایستاده_در_خط_مقدم
#استاد_صبر
#انقلابي
#بی_ادعا
📌آدرس کانال؛
🆔eitaa.com/fekrat_net
💠 وبلاگهای تحت مدیریت دکتر محمدحسین فرجنژاد
با مشاهده این وبلاگها میتوانید با دغدغهها، پژوهشها و آثار علمی استاد بزرگوار آشنا شده و از چشمه معرفت و دانش ایشان بهرمند گردید.
#نخبه_فرهنگی
#فرج_نژاد
#ایستاده_در_خط_مقدم
#استاد_صبر
#انقلابي
#بی_ادعا
@farajnezhad110