🌕سنّت داستان گویی
✍ عبدالله خاکپور
💡داستان گویی از روشهای خوب تربیت دینی است، به گونهای که قرآن از این روش برای بیان مهمترین و عالیترین مفاهیم تربیتی استفاده میکند. در زمانهای نه چندان دور، نقل داستان در خانوادهها بخصوص توسط پدربزرگها و مادربزرگها به عنوان یک سنت اسلامی-ایرانی، هم موجب سرگرمی کودکان میشد و هم با انتخاب داستانهای مفید و هدفمند، روش تربیتی مناسبی برای کودکان به حساب میآمد.
⬅️این سنت نیکو اکنون با ورود فناوریهای نوین ارتباطی رو به فراموشی است. خانوادهها میتوانند با احیای این سنت حسنه، وقت فراغت کودکان را به خوبی پر کرده، صمیمیت را در خانواده افزایش دهند.
🗂نشریه فرهنگ پویا #شماره_29
🆔@farhang_puya
❎علل گرایش به فراماسونری
🖋غلام حسین بَجَلی
❇️برخی به خاطر همیاریها وقرابتهایی که در میان فراماسونها مشاهده کرده و همچنین حیرتی که از نظاره پیشرفت و توسعه غرب به آنها دست داده بود، جلب فراماسونری گردیدند. یکی از این افراد میر عبداللطیف شوشتری است که در ستایش از فواید فراماسونری مینویسد:
🔸 « و فایده این کار این است که در شداید یار و یاور یکدیگر باشند. اگر یکی را از روزگار صدمهای رسید و بی چیز گردید برادران هر یک از خالصه خود به او چیزی میدهند تا صاحب سرمایه معقول گردد و در قضایا و دعاوی به هر چه قدرت داشته باشند، اعانت یکدیگر نمایند...»
📗نشریه فرهنگ پویا #شماره_20
🆔@farhang_puya
🔆 علم و ایمان
🖊شهید مرتضی مطهری
🎯علم به ما روشنایی میبخشد و ایمان عشق و امید و گرمی؛ علم ابزار میسازد و ایمان مقصد؛ علم سرعت میدهد و ایمان جهت؛ علم توانستن است و ایمان خوب خواستن؛ علم مینمایاند که چه هست و ایمان الهام میبخشد که چه باید کرد؛ علم انقلاب برون است و ایمان انقلاب درون؛ علم جهان را جهان آدمی میکند و ایمان روان را روان آدمیت میسازد؛ علم وجود انسان را به شکل افقی گسترش میدهد و ایمان به شکل عمودی بالا میبرد.
📇نشریه فرهنگ پویا #شماره_16
🆔@farhang_puya
💥علل فروپاشی و زوال جنبش سربه داران
🖊حمیده طرقی اردکانی
1⃣نبود یک ایدئولوژی، ایمان قوی و اعتقادات فقهی معلوم و مشخص در میان رهبران و پیروان سر به داران.
2⃣ظلم و ستم برخی از حاکمان گماشته شده بر سر ممالک تصرف شده که موجب شورش مردم و فرصت دادن به دشمنان خارجی میشد.
3⃣عوام فریبی و خیانت برخی از امرای سربداری(مانند خواجه علی مؤیدی) در پیوستن به دشمنان سربداری.
📄نشریه فرهنگ پویا #شماره_15
🆔@farhang_puya
✴️جدایی سیاست از کلیسا
🖊محمد رضا فلاح
☣فرآیند جدایی سیاست از کلیسا و سکولاریزاسیون، در دوره رنساس و بعد از آن عوامل متعددی داشت. بخشی از آن، دغدغه بازگشت به کتاب مقدس بود؛ کتاب مقدسی که خود مروّج این جدایی و حامی آن بود که عباراتی از عهد جدید، در بخش آغازین این نوشته نقل میشد.
🔶علت دیگری که در پیدایش مکتب تفکیک نقش دارد، فقدان قوانین اجتماعی در مسیحیت است. در این آیین نه تنها قوانین اجتماعی نیست، بلکه مسیحیان که در ابتدا به تورات که حاوی برخی احکام اجتماعی بود عمل میکردند، تورات را نسخ کردند که خود به معنای حلال شدن ربا، شراب، گوشت خوک و... بود و تنها به حرمت زنا، خوردن حیوانات خفه شده و خون و ذبیحه اکتفا کردند.
📙نشریه فرهنگ پویا #شماره_10
🆔@farhang_puya
💠آقا نجفی اصفهانی و رویارویی با نفوذ اقتصادی
🖊غلامرضا گلی زواره
🔵در ایامی که روس و انگلیس در اوج قدرت قرار داشتند و بازار ایران را از کالاهای خود پر کرده بودند، آیت الله نجفی در حکمی محصولات و مصنوعات فرهنگی را تحریم کرد. این فتوا راههای نفوذ کفار را به جامعۀ اسلامی مسدود میساخت و روح مقاومت و پایداری را در برابر سلطه اجانب را به اهل ایمان تزریق میکرد.
🔷در یادداشت چارلز مارلینگ، کاردار سفارت انگلیس آمده: «از اصفهان به اطلاع رسیده که علمای آن جا در کار ترتیبی هستند که نگذارند امتعۀ اروپایی به فروش برسد و به خریداران ایرانی که اهمیت دارند اعلان کردهاند که به کلی ترک معامله نموده و در مهلتی چهار ماهه محاسبات خود را با تجارتخانههای اروپایی قطع کنند.»
🌀در ادامه این گزارش تصریح گردیده است که استمرار این وضع به تاجران انگلیسی خسارتهای زیادی وارد نموده و در سرمایه آنان خلل فاحش به وجود میآید.
📘نشریه فرهنگ پویا #شماره_31
🆔@farhang_puya
💠اخلاق مداری تولید علم در کلام رهبری
🖊فاطمه زهرا علوی
🔵رهبری توجه دانشجویان را به رویکرد مخرب علم در غرب و جهت گیری خانمان سوز آن جلب میکند و معتقدند که علم به تنهایی کافی نیست و باید با اخلاق و ایمان همراه شود تا در همان چالهای که غرب گرفتار شده است، نیافتیم.
🔷به عبارت دیگر، علم را وسیلهای برای ظلم کردن، انحراف اخلاق، گسترش فرهنگهای گمراه کننده و هلاک کننده بر حذر میدارند.
📣«من توصیهام به جوانان این است: شما همان مقداری که برای علم کار میکنید برای دل و معنویت خودتان هم کار کنید.»
📘نشریه فرهنگ پویا #شماره_22
🆔@farhang_puya
✴️موانع وحدت حوزه و دانشگاه
🖊محمد ملک زاده
☣عدم تعریف صحیح از وحدت: یکی از دلایل مهم به ثمر نرسیدن برنامهها، عدم اطلاع از اهداف آن برنامه و یا تعریف نشدن صحیح واژگان و اصطلاحات به کار رفته در آن میباشد. وحدت حوزه و دانشگاه شاید برای بسیاری همچنان مبهم باشد؛ برخی آن را وحدت در هدف دانستهاند و برخی در عمل و لذا تا زمانی که مشخص نگردد منظور از وحدت چیست، انتظار چنین وحدتی نیز به جا نخواهد بود.
☢ روشنفکر نمایان یا متحجّران: عامل دیگر در ایجاد تفرقه میان این دو پایگاه، وجود روشنفکرنمایان لجام گسیخته و وابسته از یکسو و متحجّران خشک و نادان از سوی دیگر است. وجود این افراد در لا به لای صفوف این دو پایگاه، عامل مهمی در ایجاد تنش و انحراف بوده است.
📙نشریه فرهنگ پویا #شماره_14
🆔@farhang_puya
♻️احترام به ادیان در عین ارزش قائل شدن برای باورهای خود
🖋وحید نکونام
✅اسلام در عین توجه و احترام به سایر ادیان برای باورها و آموزه ها و احکام خویش ارزش فراوانی قائل است و با توهین کنندگان به آنها به شدت برخورد میکند، زیرا باورها، اعتقادات و احکام، تنها راه دستیابی به سعادت در دنیا و آخرت است و بزرگداشت آنها مقدمه اقبال عمومی به ایشان و پیروی از آنها و دستیابی به سعادت ابدی است و در مقابل، تحقیر آنها و توهین به مقدسات موجب رویگردانی و بی مبالاتی نسبت به آنها و در نتیجه موجب شقاوت ابدی برای بسیاری از انسانهاست.
❎به طور مثال در قوانین کیفری اسلام مجازاتی که برای ناسزا به پیامبر اکرم وضع شده است قتل است و در این مورد اختلافی میان فقهای امامیه وجود ندارد.
📗نشریه فرهنگ پویا #شماره_1
🆔@farhang_puya