فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌙 دعای روز بیستوپنجم ماه رمضان
@FarsMaaref
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌙 دعای روز بیستوششم ماه رمضان
@FarsMaaref
مهریۀ اولین خواستگاری دنیا چه بود؟
🔹وقتی حضرت آدم(ع) خلق شد خداوند حضرت حوا را نیز آفرید و به او گفت کیستی؟ حوا جواب داد: «من مخلوق خدا هستم.» آدم(ع) دید حوا مثل او حرف میزند و قیافهاش هم شبیه اوست. احساس کرد به او خیلی علاقمند است.
🔹آدم(ع) به خدا گفت: خدایا این مخلوق زیبا کیست که در کنار من است و من از دیدار او بسیار خوشحالم؟
🔹از جانب خدا خطاب رسید: «این انسان حوا است. آیا دوست داری که با تو اُنس گیرد و سخن گوید؟» آدم(ع) گفت: بله.
🔹خداوند فرمود: ای آدم! از او خواستگاری کن. آدم (ع) از حوا خواستگاری کرد و به دستور خداوند تعلیم معارف دینی را مهریّهٔ او قرار داد.
🔹وقتی آدم آمادهٔ این خواستگاری شد از حوّا خواست که به پیش او آید ولی حوا نپذیرفت و گفت: تو پیش من بیا.
🔹خداوند خطاب کرد: ای آدم! تو پیش حوا برو. اینگونه زندگی مشترک آدم و حوا شروع شد.
تصویر با هوش مصنوعی طراحی شده است.
@FarsMaaref
فارس معارف
مهریۀ اولین خواستگاری دنیا چه بود؟ 🔹وقتی حضرت آدم(ع) خلق شد خداوند حضرت حوا را نیز آفرید و به او گف
بچههای حضرت آدم باهم ازدواج کردند؟
🔹شاید برایتان سوال شده باشد فرزندان حضرت آدم(ع) چگونه ازدواج کردند. درباره این موضوع ۳ دست روایت داریم.
🔹در بعضی منابع آمده که در اولین بارداری حضرت حوا ۲ فرزند دوقلو بهدنیا آمد که نام پسر را هابیل و نام دختر را اقلیما گذاشتند. در وضع حمل بعدی حضرت حوّا دوقلوی دیگری به دنیا آمد که نام پسر را قابیل و نام دختر را لیوذا گذاشتند. وقتی کودکان بالغ شدند خداوند به آدم(ع) وحی کرد تا لیوذا را به ازدواج هابیل و اقلیما را به ازدواج قابیل درآورد.
🔹ضرورت اجتماعی چنین اقتضایی داشت که آنها باهم ازدواج کنند و مسئلهٔ حرامبودن ازدواج با محارم بعد از ازدواج فرزندان آدم مقرر شد.
🔹اما در کتب دیگر اولین فرزند آدم و حوا، قابیل است که پس از بزرگشدن با دختری از جنس جنّیان بهنام «جهانه» ازدواج کرد. بعد از آن خداوند هابیل را به آدم (ع) بخشید و او با حوریّهای بهشتی بهنام «نزله» وصلت کرد. به فرمان خداوند آدم(ع) مأمور شد تا میراث نبوّتش را نزد هابیل به ودیعه بگذارد.
🔹اما بهترین قول و طبق برخی از روایات، آدم(ع) نخستین انسان روی زمین نبوده و نخستین انسان این عالم و نسل جدید است. قابیل و هابیل هم با ۲ دختر که از بازماندگان نسلهای در حال انقراض قبل بودند ازدواج کردهاند.
@FarsMaaref
اولین خیاط عالم چه کسی بود؟
🔹حضرت ادریس(ع) جد حضرت نوح(ع) و میان او و حضرت آدم(ع) ۵ پدر فاصله بوده است. این پیامبر در یکی از شهرهای مصر به دنیا آمد. البته بعضی میگویند در شهر بابل متولد و به مصر مهاجرت کرد. او در ۳۰۰ سالگی از دنیا رفت.
🔹او تمام صحف آسمانی که خداوند توسط جبرئیل بر او نازل کرد را با دست خودش نوشت و پس از آدم(ع) نخستین کسی بوده که با قلم نوشت.
🔹خداوند به حضرت ادریس(ع) علم نجوم و حساب را داد که این خود معجزهای برای این پیامبر محسوب میشد.
🔹او اولین کسی بود که خیاطی میکرد و جامه میدوخت. این پیامبر پیراهن و شلوار برای خودش میدوخت و دیگران از او یاد گرفتند. قبل از او، مردم زمان، از پوست حیوانات روپوش درست میکردند.
@FarsMaaref
۲ چیزی که از داستان حضرت نوح نمیدانستید
🔹حضرت نوح (ع) اوّلین پیامبر اولوالعزم است که دارای شریعت و کتاب مستقل بوده و دعوت جهانی داشته و همچنین اوّلین پیامبر بعد از ادریس (ع) است. او طبق اکثر منابع ۲۵۰۰ سال عمر کرد.
🔹اما یکی از موضوعاتی که دربارهٔ حضرت نوح شاید نشنیده باشید آن است که او ۴ پسر به نامهای حام، سام، یافث و کنعان داشت. پسری که با بدان بنشست و خاندان نبوتش گم شد کنعان است که در طوفان و عذاب الهی غرق شد.
🔹مورّخان معتقدند که تمام نژادهای امروز کرهٔ زمین به آن ۳ فرزند نوح(ع) برمیگردد. گروهی نژاد حامی هستند که در منطقهٔ آفریقا ساکناند و گروه دیگری از نژاد سامی هستند که در خاورمیانه و خاور نزدیک سکنی دارند و نژاد یافث را ساکنان چین میدانند. سامی فرزندی است که حضرت نوح اسم اکبر و علم نبوّت را هنگام فوت به او سپرد.
🔹اما موضوع دیگر آن که حضرت نوح از کجا باید میفهمید عذاب الهی و غرقشدن زمین آغاز میشود؟ امیرالمومنین(ع) در روایتی فرمودند میان نوح(ع) و خداوند وعده چنین بود که آغاز عذاب آب از تنور فواره بزند. وقتی تنور همسر نوح(ع) فواره زد این حضرت فواره را مهروموم کرد و شروع به سوارکردن مومنان قومش و حیوانات کرد. سپس مهروموم تنور را شکست. خورشیدگرفتگی صورت گرفت و ۴۰ روز بارانی سهمگین شروع به باریدن کرد.
#داستان_پیامبران
@FarsMaaref
چه شد که قوم حضرت هود عذاب شد؟
🔹قوم عاد بعد از حضرت نوح(ع) در زمین مستقر شد. آنها افرادی تنومند و بلندقامت بودند بهطوریکه با دستشان سنگ کوهها را میشکافتند اما میان شهرهای آباد، زمینهای خرّم و سرسبز در بتپرستی، بیبندوباری و شهوتپرستی غوطهور بودند.
🔹بعد از ۷۶۰ سال موعظۀ حضرت هود(ع) برای این قوم، ۳ سال باران قطع شد. بعضی قحطیزدگان از هود(ع) خواستند تا دعا کند. اما بعد از برطرفشدن عذاب الهی باز هم به کفر و سرکشی خود ادامه دادند.
🔹اینبار فرمان خدا تعلّق گرفت که بر آنها عذاب نازل شود. خداوند بادی بسیار شدید بر قوم عاد مسلّط کرد که ۷ شب و ۸ روز وزید. بدنهای این قوم از اثر طوفان ازجا کنده شده و بر زمین کوبیده میشد و بدنهایشان قطعهقطعه گردید و همگی نابود شدند و یکی هم باقی نماند. فردای آن روز جز خانههایشان چیزی دیده نمیشد.
🔹امام باقر(ع) دراینباره فرمودند: باد عقیم، بادی است که هیچ یک از ارحام و گیاهان را باقی نمیگذارد و از زیر زمینهای هفتگانه بیرون میآید. تاکنون جز برای قوم عاد از این زمینها بادی خارج نشده است.
🔹حضرت هود(ع) و همراهان مؤمنش بعد از هلاکت قوم به سرزمین حَضرَموت کوچ کردند.
#داستان_پیامبران
@FarsMaaref