📝 #یادداشت_ویژه | با علی(ع) تا بولیوی
🔸 چند سال پیش در جلسهای با مجموعهای از فعالان سیاسی و رؤسای احزاب و سندیکاهای کارگری کشور بولیوی (واقع در آمریکای جنوبی) شرکت کردیم.
🔹 وزیر کار بولیوی به عنوان رئیس هیات، این سوال را مطرح کرد که «نظریه عدالت» جمهوری اسلامی چیست؟ و آیا جمهوری اسلامی طرح و نقشهای برای ایجاد و گسترش عدالت دارد؟ و البته این نکته را هم اضافه کرد که ما در بولیوی به این نتیجه رسیدهایم که از طریق اجرای سوسیالیسم و اندیشههای چپ نمیتوان به عدالت رسید و به همین دلیل در جستجوی نظریهای کاربردی برای تحقق عدالت در کشورمان هستیم.
🔸 چون این پرسش به صورت ناگهانی مطرح شد و از قبل اعلام نشده بود دوستان حاضر در جلسه پاسخ را به حقیر محول کردند. از آنجا که هنوز چنین نظریهای به صورت منسجم ارائه نشده، چارهای جز پناه بردن به نهج البلاغه نداشتم. بر اساس شناخت محدودی که از نهجالبلاغه داشتم، متناسب با پرسشهای مطرح شده، بخشهایی از فرمایشات و نامههای حضرت امیر را مطرح کرده و توضیح دادم.
🔹 جلسه بیشاز دو ساعت طول کشید. در انتهای جلسه اعضای هیات به اجماع بیان کردند بهترین پاسخها را دریافت کردهاند و هیچ یک از سوالاتشان بیپاسخ نمانده و خواهش کردند متنی که نظریه عدالت جمهوری اسلامی در آن مطرح شده، جهت ترجمه در اختیارشان قرار گیرد.
🔸 در آنجا بود که توضیح دادم پاسخ سوالاتشان را بر اساس کتابی دادهام که بخشی از سخنان و نامههای داماد پیامبر اسلام در آن جمعآوری شده و هنوز در جمهوری اسلامی به صورت رسمی نظریه عدالت تدوین نشده است!
🔹 در آن حال اعضای هیأت، با اصرار خواستار چند جلد نهج البلاغه شدند و با تعجب میپرسیدند با وجود چنین کتابی دیگر شما چه نیازی به نظریه عدالت و امثال آن دارید؟
👤 دکتر محمدصادق کوشکی
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan
📖 سرنوشت اسلام به غدیر گره خورده است...
🔹انکار غدیر از اینرو انکار اسلام است که غدیر تعیین سرنوشت حیاتی اسلام است.
🔸یعنی اگر اسلام بخواهد بماند و اسلام باشد و به همه جزئیات آن مانند دوران پیامبر عمل شود و مسائلی که تازه پیش میآید بر طبق ملاکهای صرفا اسلامی و قرآنی نه آرا و ظنون اشخاص، بر میزان علم نبوی فیصله داده شود و آنگاه آیات قرآن احکام وحی محمدی جهانگیر گردد،
باید جامعه اسلامی کسی را در رأس داشته باشد تألی تلو پیامبر که جز پیشبرد اسلام صحیح و اجرای یکایک برنامههای آن با اطلاع وسیع و درست احتیاط کافی در مورد این برنامهها به صورتی جدی و حقیقی و صحیح هدفی نداشته باشد.
و به اصطلاح سر تا پا مجسمهای باشد از اسلام و عمل به اسلام.
🔸پس محتوای غدیر یعنی اسلام و عمل به اسلام و بقای اسلام و تثبیت اسلام.
به عبارت دیگر محتوای غدیر یعنی اقامه حدود اسلام و ادامه اجرای امر به معروف و نهی از منکر که عزت و بقای احکام خدا به این دو امر است وبس.
و تبلیغ همه احکام قرآن به سراسر جهان بنا بر این آیا انکار چنین محتوایی انکار اسلام نیست؟
✂️ #برشی_از_کتاب : حماسه غدیر ص۴٧
👤 نوشته استاد محمد رضا حکیمی
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan
📝 #یادداشت_ویژه | حقیقت یا منیت؟
🔸کشمکش حقیقت یا منیت پیشینه تاریخی دارد.انسان در وسط ریسمانی خودش را در مییابد که یک سرش حقیقت است و سر دیگر آن در دست من او(نفس) است. و این جدال و کشمکش از لحظه آغازین آفرینش او شروع میشود اما تا کجا ادامه پیدا میکند؟
🔹من میگویم اینکه پایانش چه میشود از لحظه شروع مشخص است.اینکه فرد عزمش را جزم کدام طرف ریسمان میکند حق؟یا من؟
بنابراین من میگویم هیچ امکان ندارد که کسی یکباره دست به شمشیر برد و در برابر حق قرار گیرد، امکان ندارد ابوبکر وعمر وعثمان یک روزه خیمهای را روبروی حقانیت علم کرده و در برابر علی بایستند.
🔸همانطور که میگویم عمر سعد سالها پیش فرماندهی سپاهی در برابر جبهه حق را به عهده گرفته بود و شمر سالها پیش نقشه بریدن سر حسین بن علی را کشیده بود. آنروزهایی که ما دیدیم، تنها عرصه ظهور نقشههای شوم این منِ سرکش بود.میپرسی چگونه امکان دارد؟
🔹من بسیار حرفهایست و البته بسیار بسیار فرصت طلب؛به شرایط و اوضاع و احوال آنزمان نگاه میکند و اگر قدرت را هم جهت با حق دید شخص را وادار میکند که در آن مسیر گام بردارد، و گاه آنقدر موذیانه و زیرکانه این کار را میکند که نه تنها دیگران متوجه نمیشوند بلکه خود فرد هم گمان میکند که سینه چاک ره حق شده است.
اما کی این من سرکش از زیر رنگ و لعاب خود بیرون میآید؟
🔸هنگامی که قدرت به جبهه مقابل حق برسد.زمانی که دنیا به باطل روی بیاورد و برگ برنده به آن سمت گذر کند آنوقت فرد میبیند که دیگر جانباز جنگ صفین نیست، شمر ذی جوشن است.میبیند دیگر سینه چاک حق نیست،شعلههای سوزاننده در خانه دختر پیامبر است.
اما از کجا میشود به حیلهها این منِ مکار قبل از سر براوردن از زیر پوششش خبر دار شد؟
🔹اگر چه این من یا بهتر بگویم نفس عملیات خود را تا فرا رسیدن زمان مناسب به تعویق میاندازد اما نشانه هایی از خود را به تصویر میکشد.آنها در وقایع مختلف تصمیمات ناگهانی میگیرند و بعد همه افراد را ملزم به آن میکنند، پا فشاری خود را تا آنجا ادامه میدهند که حتی ولی خدا را تهدید به مرگ میکنند که بر تصمیم آنها مهر تایید بگذارند(بر تصمیم آتش بس به حکم نیزه کشیدن قرآنها).
🔸آنها همچنین در پیروی از حق چنان گستاخانه عمل میکنند که انگار دین خدا ارثیه پدریشان است و با دیگرانی که به ظاهر خارج از گروه خودشان هستند چنان بد رفتاری میکنند که گویی حتی اگر دست خودشان بود حق زندگی کردن را هم از آنها میستاندند.آنها را موجوداتی پست و مفلوک خطاب میکنند بدون اینکه یکبار تلاشی کنند تا جلوه های حق را به آنها نشان دهند و در سایه عطوفت و مهربانی به آنها حق را نشان دهند.آنها حتی نسبت به هم کیشان خود هم بدگمان اند، اگر در موردی با آنها مخالفت کنند خیلی زود آنها را مرتد دانسته وحکم تکفیر آنها را صادر میکنند بدون اینکه بخواهند دلیل مخالفتشان را بدانند...
🔹با همهی این اوصاف و داستانهای تاریخی آیا به گمانتان جدال بین حق و باطل یا حقیقت و منیت درونی تمام شده؟ چه کسی میتواند به جرات بگوید کدام سمت این ریسمان قرار دارد؟
چه کسی میتواند به راستی ادعا کند که پیشانی مهرخورده اش از خواندن نماز برای حق است یا تنها ماه پیشانی برای این من؟ چه کسی میتواند ادعا کند که سینه چاکی اش برای حق او را مخلص انقلابی کرده یا حیله های من برای به دستگیری قدرت؟
🔸چه کسی چون #علی میتواند باشد که سخن گفتنش برای حق، سکوتش برای حق، جنگیدنش برای حق، بخشش برای حق، حتی خوردن و خوابیدن و به تمام معنا همهی هستی اش برای حق باشد؟راستی تمام فحشها و ناسزاها گفتنهایمان به افراد به ظاهر مخالف برای حق بود یا من؟
🔹پیش از آنکه بتوانیم ادعا کنیم که ما هم چون کوفیان مهدی (عج) را تنها نمیگذاریم باید به خود برگردیم و بپرسیم کدام طرف این ریسمان مرا به خود میکشد؟
👤سرکارخانم همتیان | کارشناسی روانشناسی
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan
📖 به طرفداران اسلام هشدار میدهم!
🔹من به جوانان و طرفداران اسلام هشدار میدهم که یک وقت فکر نکنند راه حفظ معتقدات اسلامی و جهان بینی اسلامی این است که نگذاریم دیگران حرفهایشان را بزنند...
🔸چنین تصور نشود که با جلوگیری از ابراز افکار و عقاید میشود از اسلام پاسداری کرد. از اسلام فقط با یک نیرو میشود پاسداری کرد و آن منطق و آزادی دادن و مواجهه صریح و رک و روشن با افکار مخالف است!
✂️ #برشی_از_کتاب: آینده انقلاب اسلامی ص 48
👤 استاد مرتضی مطهری
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan
🌿💎🌸بسم الله الرّحمن الرّحیم🌸💎🌿
🌺آغاز نخستین دوره ختم ۱۱۰ روزه نهج البلاغه به مناسبت عید سعید غدیر خم🌺
⚘🌹🥀شروع برنامه ختم نهج البلاغه ان شاءالله از 20 مردادماه ۱۳۹۹ مصادف با ولادت با سعادت امام موسی کاظم علیه السلام
⏰دریافت برنامه ختم ۱۱۰ روزه و همراهی با کانال تازه تاسیس ختم نهج البلاغه به همراه گزیده هایی از شرح نهج البلاغه مطابق با برنامه مطالعه روزانه از طریق پیوند زیر میسر خواهد بود:
http://eitaa.com/nahj_albalagha110
👆👆دوستان از دست ندهید 👆👆👆
🌸ولادت با سعادت امام موسی کاظم (علیهما السلام) مبارک باد.🌸
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan
📖 گناه ندارد ولي ...
🔸 از خيابان و بازار که مي گذشت به اطراف نگاه نمي کرد. در زماني که در مشهد مقدس فلکه اي دور آستانه امام رضا(عليه السلام) احداث کردند و با احداث آن فلکه، قبرستان قتلگاه که قبرستان بزرگ و مهمي بود در داخل مشهد و در جانب شمالي صحن کهنه (صحن انقلاب اسلامي)، از بين رفت و اينها در آن زمان در مشهد کارهاي مهم و جالب توجه هر کس بود، من همراه مرحوم حاج آخوند از درب غربي صحن کهنه بيرون رفتيم و در ابتداي بالا خيابان که حالا (سال 1354 شمسي) نامش خيابان نادري است مي رفتيم چون به بست بالا خيابان رسيديم که دو دهانه فلکه در آنجا به هم مي پيوست، گفتم: اين فلکه اي است که احداث کرده اند.
🔹 مرحوم حاج آخوند نگاه نکرد. از ايشان پرسيدم: آيا نگاه کردنش گناه دارد؟ گفت: نه، گناه ندارد. ولي به همين اندازه حواسم پرت مي شود.
✂️ #برشی_از_کتاب : فضيلت هاي فراموش شده (شرح حال حاج آخوند ملاعباس تربتي) ص 148
👤 نوشته حسینعلی راشد
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan
📖 جاده زندگي
🔸 رانندگان زحمت کشی که به اقتضای شغل شان ، پیوسته در حال سفر و پشت سر گذاشتن شهرها و جاده ها هستند ، وقتی در یک جاده صاف بدون دست انداز و مستقیم قرار می گیرند ، از آنجا که احتمال خواب آلودگی و سنگین شدن پلک ها در چنین مسیرهایی بیشتر است ، تدابیری می اندیشند تا دچار خسران و ضرر برخاسته از خواب آلودگی نشوند: مقداری تنقلات و آجیل سالم کنار دستشان گذاشته و نوش جان می کنند. از فردی خوش صحبت ، خواهش می کنند تا آنان را به حرف گیرد. از نوارها و سی دی های مناسب ، استفاده می کنند و ...
🔹 در جاده زندگی نیز آنگاه که انسان در نعمت های بی کران الهی غرق میشود ، برای جلوگیری از مستی و خواب آلودگی غفلت آور که انسان را به اعماق دره غفلت می اندازد ، باید چاره ای اندیشید : مطالعه تاریخ و عبرت از سرگذشت پیشینیان. انتخاب دوستان و هم نشینان خوب که عیوب و اشتباهات مان را یادآوری کنند. شرکت در مجامع و جلساتی که برنامه ذکر ، موعظه و پند دارند. سرکشی به بیمارستان ها و یادآوری نعمت هایی که از آن بهره مندیم. زیارت اهل قبور و شرکت در مجالس تشییع و تعزیه. انتخاب همسری که مشوق انسان به خوبی ها و حرکت به سوی ارزش ها باشد. تشرف به حرم های مطهر ائمه معصومین علیهم السلام. قراردادن تابلوهای هشدار دهنده در چشم اندازهای پرکاربرد؛ مانند: نصب تابلوهایی حاوی اسماء الهی یا نام مقدس اهل بیت علیهم السلام در اتاق خصوصی ، نوشتن نام خدا در آغاز هر نوشته ، نامه یا دفتر درسی ، قرار دادن تصاویر و نوشته های مناسب بر روی صفحه زمینه گوشی همراه ، رایانه و غیره.
✂️ #برشی_از_کتاب : عمرتون چند؟! ، ص 44
👤 نوشته سید مصطفی هاشمی محجوب
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan
📖 مسئله ازدواج بسیار مهم است ...
🔸 مسئله ازدواج بسیار مهم است در اسلام. اگر چه شرعا در زمره ی واجبات ذکر نشده ، اما به قدری تحریص و ترغیب شده است که انسان می فهمد خدای متعال بر این امر اصرار دارد.
🔹 علت اهمیت هم این است که ازدواج یک نیاز طبیعی است و اسلام که به نیازهای طبیعی انسان اهمیت می دهد ، بایستی راه سالم تأمین این نیازها را مشخص کند ، و مشخص هم کرده و آن هم ازدواج است.
🔸 هم زن و هم مرد یک نیاز جنسی دارند ، این نمیتواند بی بندوبار باشد ، نمیتواند رها شده باشد ، اجازه ندارد حدومرز نداشته باشد ، یک حدومرزی میخواهد ، حدومرزش ازدواج است. لذاست که می فرماید : « من تزوج احرز نصف دینه » کسی که ازدواج بکند، نصف دینش را نگه داشته. نصف دینی که نگه داشته کدام است؟ یک مقدارش همان چیزی است که از ناحیه تمایلات جنسی انسان تهدید می شود.
🔹 تمایل جنسی ، دین را از خیلی ها می گیرد ، خیلی ها را دچار اشکال میکند ، دچار گمراهی میکند و راه جلوگیری اش هم این است که این تمایلات جنسی اشباع بشود ، برآورده بشود ، سرکوب هم نشود ، اما چطوری؟ با قاعده و قانون ؛ یعنی با ازدواج. ببینید ازدواج چه چیز مهمی است.
✂️ #برشی_از_کتاب : خانواده (به سبک ساخت یک جلسه مطول مطوی در محضر مقام معظم رهبری) ، ص 22
👥 گردآوری توسط کمیته موضوعی
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan
📝 #یادداشت_ویژه |دیر فهمیدن بهتر از هرگز نفهمیدن است!
🔸جنسی کردن (sexualization) دختران می تواند بر پسران و مردان تاثیراتی منفی بر جای بگذارد.
🔹قرار گرفتن در معرض ایده آل های باریک جذاب جنسی زن، یافتن شریک قابل قبول یا لذت بردن کامل از صمیمیت با شریک زن را برای برخی مردان دشوار می سازد (اسکولر و وارد، 2006). چندین مطالعه تجربی نشان داده اند که در معرض پورنوگرافی (هرزه نگاری) قرار گرفتن (که اغلب زنان را به عنوان اهداف جنسی ترسیم می کند، ینسن و دینز، 2004) منجر به این می شود که مردان شرکای زن خود را کمتر به صورت جذاب رتبه بندی نمایند (ویور، مسلند و زیلمن، 1984)، رضایت کمتری از جذابیت، عملکرد جنسی و میزان محبت به شرکای صمیمی شان نشان دهند (زیلمن و براینت، 1988)، و تمایل بیشتری در جهت رابطه جنسی بدون درگیری عاطفی ابراز نمایند (زیلمن و براینت، 1988).
🔸حتی مشاهده یک قسمت از برنامه تلویزیونی همچون Charlie’s Angels ممکن است منجر به این شود که مردان، زنان واقعی را به لحاظ جسمی کمتر جذاب رتبه بندی نمایند (کنریچ و گاتیرز، 1980). فریبل، جانسون و کلمن (1997) دریافتند که دانشجویان دوره کارشناسی مرد که مرتب و به صورت خودجوش پورنوگرافی را دنبال می کردند، اصطلاحات جنسی بیشتری را برای توصیف معنای واژه «زنان» تولید می کردند تا کسانی که پورنوگرافی را به شکل منظم نمی دیدند! این دو گروه، در توضیفاتشان برای واژه «مردان» تفاوتی با یکدیگر نداشتند؛ این پیشنهاد می کند که مشاهده پورنوگرافی، به خصوص، با جنسی سازی زنان مرتبط است و تاثیرات تعمیم یافته یا به لحاظ جنسیتی خنثی در بر ندارد.
منبع: گزارش نیروی ویژه انجمن روانشناسی امریکا درباره جنسی کردن دختران در سال 2007 میلادی
Report of the APA Task Force on the Sexualization of Girls
🔹حالا باید ارزش دکترین قرآنی جعل «مودت» و «رحمت» بین زن و مرد توسط خداوند، و اولویت دانستن تامین آرامش و سکونت همسران، در کنار رفع نیاز جنسی، را بهتر درک نمود.
🔸حالا باید ارزش «قُلْ لِلْمُؤْمِنِينَ يَغُضُّوا مِنْ أَبْصَارِهِمْ وَيَحْفَظُوا فُرُوجَهُمْ ۚ» و «وَقُلْ لِلْمُؤْمِنَاتِ يَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصَارِهِنَّ وَيَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ وَلَا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلَّا مَا ظَهَرَ مِنْهَا ۖ وَلْيَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلَىٰ جُيُوبِهِنَّ ۖ وَلَا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلَّا لِبُعُولَتِهِنَّ...» را درک کرد.
🔹برای جوامع درگیر در فضای آزادی جنسی که گذشت، ولی ما تا هنوز راه داریم، اشتباه آنها را تکرار نکنیم.
👤دکتر محسن عزیزی|روانشناس
🆔 @fatehan
🆔 @islamic_psychology
🌐 fatehan.net
📖 الگوی فاطمی
🔸خانهٔ علی وفاطمه علیهما السلام حقاً کانون صفا و صمیمیت بود. زن وشوهر با کمال صداقت در ادارهٔ آن همکاری و معاونت داشتند ودر امور خانه داری کمک می کردند. در آغاز زندگی خدمت رسول اکرم رسیدند و از آن جناب خواهش کردند. که کارهای خانه را در میانشان تقسیم کند.
🔹رسول خدا فرمود: کارهای داخل خانه را فاطمه (علیها السلام) انجام دهد و کارهای خارج بر عهدهٔ علی (علیه السلام) باشد. فاطمه میگوید: خدا میداند که من چقدر از این مطلب خوشحال شدم که "کارهای خارج خانه به عهدهٔ من نیفتاد.
🔸 فاطمه علیها السلام تربیت شدهٔ وحی بود.می دانست که خانه یکی از سنگرهای بزرگ اسلام است وزن اگر این سنگر بزرگ را از دست بدهد و برای خرید وفروشې از خانه خارج گردد نمیتواند وظیفهٔ خانه داری و تربیت فرزند را به خوبی انجام دهد. به همین جهت وقتی دید کارهای دشوار خارجی بر دوش علی علیه السلام قرار گرفت بسیار خوشحال شد.
🔹دختر یگانه شخص اول اسلام از کار کردن عار نداشت واز زیر بار کارهای دشوار خانه داری شانه خالی نمی کرد. به حدی در خانه زحمت می کشید که خود علی علیه السلام درباره او خدماتش را می ستود.
✂️ #برشی_از_کتاب : بانوی نمونه اسلام
👤نوشته استاد ابراهیم امینی
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan
📝 #یادداشت_ویژه |کودکان خود را کارآفرین تربیت کنید....
🔸اقتصادمقاومتی را می توان اقتصاد کارآفرینانه تعریف کرد...
🔹کارآفرینی دارای خصوصیتی است که یک فرد برای داشتن آن نیاز به تربیت درست دارد.اگر بخواهیم به تعدادی از این ویژگی ها اشاره کنیم می توان مسولیت پذیری، خطرپذیری، شجاعت، نظم و مهربانی اشاره کرد.
🔸 این یادداشت در مورد مسولیت پذیری کارآفرینانه می باشد...
🔹 باید در کارهای خانه به کودک مسولیت داده شود، مثلاً به او بگویید پهن کردن سفره با اوست و کم کم مسولیت های او را زیاد کنید.
🔸 باید به کودکتان شخصیت بدهید بعنوان مثال اگر فرزند پسری دارید او را مسول نان خریدن در خانه کنید و او را نان آور خانه خطاب کنید.
🔹در مورد کودکانتان نظام پاداش و تنبه را به اجرا درآورید، تنبه نباید همراه کتک باشد بلکه باید با او قهر کنید، زمان قهر هم کوتاه باشد.
🔸برای تنبیه کودکان را به کار وادار نکنید بلکه مسولیتش را از او سلب کنید، باید به او فهماند که کار کردن بسیار ارزشمند است و وقتی اشتباهی مرتکب می شود، مسولیتش را در خانه از دست خواهد داد.
🔹 کودکان خود را در کنار مسولیت پذیری مهربان و اهل محبت تربیت کنید تا در آینده بتواند با کارگران و همکاران خود رفاقت و مودت داشته باشد.
🔸به کودکان خود غیرت را یاد بدهید، به او بگویید که ان الله غیورا و یحب الغیور، بگویید خداوند غیور است و غیرتمند را دوست دارد، به او یاد بدهید که غیرت مندانه کالای ایرانی از فروشندگان طلب کند. به او یاد بدهید که مسولیتش پیشرفت کشورش می باشد.
🔹اگر مواجه شدید با کالایی که ایرانی اش را نداشتیم نباید او احساس سرخوردگی کند به او بگویید اگر تو بزرگ شوی حتماً آن را خواهی ساخت، و نوع تربیت شما به او کمک می کند که حتماً بسازد.
🔸بگذارید رویاهای شیرین کودکانتان ساختن باشد نه خریدن و مصرف کردن...
👤دکتر سجاد پادام
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan
📖تنظیم برنامه ها
🔹از سفارش امیرالمؤمنین علی(علیهالسلام)به حسن و حسین(علیهم السلام)
هنگامی که ابن ملجم(که نفرین خدا براو)به ایشان ضربه زد:
🔸شما و همهی فرزندانم و خانواده ام و کسی که نوشتهی من به او میرسد را به پروا کردن از خداوند و نظم دادن کارها سفارش میکنم.
نهج البلاغه
🔹تمام کارهایشان از نظم کافی برخوردار بود. بعد از چند روز که نجف ماندم،متوجه شدم که درهرساعت چه برنامه هایی دارند.
حتی وقتی به ایشان نگاه میکردم، میدانستم که ساعت چند است.
گاهی از خانم دربارهی برنامه روزانهی آقا میپرسیدم،میگفتند: اگر برنامهی یک روز آقا را بگویم شما میتوانید آن را در ۳۶۰روز ضرب کنید.
🔸دقیقاً روی نظم و برنامه عمل میکردند، به من هم توصیهی زیادی درمورد نظم و برنامه ریزی داشتند.(آقای سید رحیم میریان از اعضای دفتر امام)
✂️ #برشی_از_کتاب : زندگی به سبک روح الله
👤 نوشته علی اکبر سبزیان
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan
فرا رسیدن ایام سوگواری سید و سالار شهیدان تسلیت باد
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan
📝 #یادداشت_ویژه | آیا جهان پسا کرونا، جهانی کمتر غرب زده خواهد بود؟
🔸ابن خلدون فیلسوف و به نوعی جامعه شناس مسلمان قرن هفتم که بخشی از زندگی خود را در تمدن اسلامی آندلس (شامل بخش های از اروپا خصوصا اسپانیای امروزی) گذرانده است ، پیرامون تاثیر جوامع مختلف بر یک دیگر نظراتی دارد.
🔹همچون عصر حاضر که برخی، از کشورهای جهان سوم ، در حال توسعه و توسعه یافته سخن به میان می آورند، ابن خلدون جهان را به دو دسته جوامع غالب (قوی) و جوامع مغلوب (ضعیف) تقسیم بندی میکند.
🔸او چنین بیان می کند که به دلیل میل ذاتی انسان به پیشرفت و کمال، انسان های جوامع مغلوب در پی پاسخ به این پرسش هستند که چرا آنها در وضعیت ضعف به سر میبرند و جوامعی دیگر در وضعی بهتر؛ در نتیجه بخش مهمی از مردم این جوامع در پی رسیدن به وضع مطلوب، به تقلید از شئون رفتاری انسان های جوامع قوی روی می آورند.
🔹در حقیقت ابن خلدون اینگونه عنوان می کند که در تمامی ادوار تاریخ تمدن ، جوامع قوی بر جوامع ضعیف تاثیری طبیعی دارند.
🔸با این حال اما در قرن ۲۱ میلادی تمدن غالب این روزهای جهان، یعنی تمدن غرب به وسیله عنصری جادویی به نام رسانه توانسته است آن تاثیر طبیعی مد نظر ابن خلدون را به طور غیر طبیعی افزایش دهد.به طوریکه افرادی مانند جلال آل احمد برای توصیف احوالات و چرایی رفتار و گفتار گروه قابل توجهی در جوامعی مانند ایران که خود را متجدد و مدرن میدانند، از واژه ی غرب زدگی به معنای تسلیم بی چون چرای مظاهر تمدن غرب بودن ، سخن به میان می آورد.
🔹به بیانی ساده تمدن غرب در عصر استعمار نوین خود با توسل بر قدرت رسانه ای توانسته است در سطحی بسیار بالا سبک زندگی خود را در سر تا سر جهان توسعه دهد، بطوری که اگر یک فرانسوی از شهر پاریس به روستایی در آفریقا سفر کند به احتمال فراوان خواهد توانست غذا و لباس مورد علاقه اش در پاریس را در آن روستا بیابد.
🔸جهان غرب برای این منظور استراتژی رسانه ای کلانی دارد و آن این است که یک رسانه غربی باید صرفا به مردم سایر نقاط دنیا القا کند که مردم جهان غرب در عالی ترین سطح از مدیریت کلان ، عالی ترین سطح روابط اجتماعی و عالی ترین سطح از زندگی فردی به سر میبرند و مابقی ملت های جهان اگر میخواهند در بدبختی مطلق زندگی خود را به پایان نبرند باید در سبک زندگی خود تجدید نظر کنند و آنگونه بیاندیشند که انسان غربی می اندیشد.
🔹این هجمه رسانه های غربی علیه مردم جهان نه تنها موجب احساس حقارت ملت های مختلف نسبت به فرهنگ خود و در نتیجه موجب نا امیدی از رقابت با فرهنگ غرب شده است، بلکه موجبات جذب سرمایه های مالی و انسانی سرتاسر جهان توسط کشورهای غربی را نیز فراهم کرده است که این خود علاوه بر استعمار یکی از مهم ترین دلایل پیشرفت غرب در مظاهر مادی تمدن به شمار میرود.
🔸با این احوال به نظر میرسد که معضلات ناشی از بیماری کرونا در کشورهای غربی ذهنیت بهشت گونه ی ساخته شده از غرب را با چالشی جدی مواجه کرده است؛
🔹در نتیجه باید منتظر ماند و دید که آیا کووید ۱۹ علی رغم همه ی رنج ها ، برای نسل های آینده جهان نوید بخش این موضوع خواهد بود که جهان در دوران پسا کرونا کمتر با آثار سوء غرب زدگی مواجه خواهد شد یا خیر.چرا که غرب زدگی اگر برای غرب منفعت دارد برای جوامع مواجه با غرب زدگی چیزی در پی ندارد، به جزء نا امیدی ، خود تحقیری و از دست دادن سرمایه های مالی و انسانی و ... .
👤 سید رسول رضائی| کارشناسی ارشد برنامه ریزی امور فرهنگی
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan
📝 #یادداشت_ویژه|نظام سرمایه داری، فرهنگ مصرف گرایی و کرونا
🔸کاپیتالیسم یا سرمایه داری، نظامی اقتصادی است که مبتنی بر کلید واژه هایی همچون مالکیت خصوصی، تولید و توزیع و رقابت است.در این تئوری اقتصادی هدف اصلی کسب سود است و نه صرفا رفع نیاز انسان؛ در نتیجه است که شالوده این نظام اقتصادی بر فرهنگ مصرف گرایی بنا شده است.
🔹به بیانی ساده کلید واژه این فرهنگ جملاتی هستند مانند " خوشم آمد و خریدم " نه اینکه چون نیاز داشتم فلان کالا را خریدم.این نگاه مبتنی بر محوریت انسان در فرهنگ مدرن غرب است که همه چیز حول لذات انسانی قرار دارد نه چیزی بیشتر.
🔸اومانیسم یا انسان خدایی بیان گر این مطلب است که انسان و لذات او همه ی هدفی است که یک انسان دنبال میکند.
در نتیجه است که در فرهنگ سرمایه داری، سرمایه داران علاوه بر اینکه به دنبال تولید محصولات هرچه بیشتر برای به اصطلاح لذت بخش تر کردن زندگی برای بشر هستند، باید همه روزه به دنبال خلق نیازهایی کاذب هم باشند که محصولات خود را بفروشند.
🔹در اینجاست که رسانه ها با تبلیغات گسترده در هر ثانیه مشغول القای این فکر به افکار عمومی هستند که اگر آخرین مدل از فلان محصول را نداشته باشید، از دایره باکلاسان مدرن خارج خواهید بود.
🔸درحقیقت همه چیز به اومانیسم باز میگردد که سرمایه دار و مصرف کننده خود را محور عالم میدانند و یکی همه روزه میخواهد برای کسب سود بیشتر با هر روشی محصولات بیشتری بفروشد و دیگری برای عقب نماندن از رقابت با کلاس ها و مدرن ها هر لحظه در پی خرید کالاهایی است که شاید نبودشان خللی در زندگی اش به وجود نیاورد.در چنین شرایطی توسعه ی مدرنیته غربی در جهان با ابزار و پول نظام سرمایه داری و اشتهای سیری ناپذیر فرهنگ مصرف گرایی موجب شده است که ساختار طبیعی کره زمین با بحران های زیست محیطی روبرو شود که هرگز در تاریخ بشر مثل و مانندی نمیتوان برایش پیدا نمود.
🔹و اما ویروس کرونا؛ که اگر فرضیه های دست ساخته بودنش را نادیده بگیریم، شاید بتوان این ویروس را پاسخ طبیعت به اومانیسم و نتایج آن یعنی مدرنیته ، نظام سرمایه داری و فرهنگ مصرف گرایی قلمداد نمود.
🔸پاسخی که از آن سخن به میان آوردیم، پاسخی است که ضربه قابل توجهی به تولید و در نتیجه کسب سود سرمایه داران وارد کرده است، که گواه آن رشدهای منفی اقتصاد بزرگان نظام سرمایه داری در جهان است.
🔹از طرفی، کرونا ویروس فرهنگ مصرف گرایی را نیز به اهرمی برای خلق یک چالش اجتماعی جدی در جوامع اومانیستی تبدیل کرده است، چرا که انسان مصرف گرا به محض احساس خطر، نسبت به سایرین احتمال بیشتری دارد که به فروشگاه ها حمله کند.
هر چند که این انسان در شرایط نبود کرونا ویروس، در روزهایی مانند جمعه سیاه (که نزدیک به سال نو میلادی در کشورهای غربی برگزار میشود) ثابت کرده است که حاضر است برای مقداری تخفیف در جهت ارضای مصرف گرایی اش، دست به افعال زشتی بزند.
🔸در نهایت؛ با توجه به اینکه افعالی که صرفا زاده ی افکار انسانی هستند وابسته به زمان و مکانند و در نتیجه تاریخ مصرفی دارند، باید منتظر ماند و دید که کرونا ویروس رسیدن انسان به پایان تاریخ مصرف افکاری مثل امانیسم و نتایج آن یعنی نظام سرمایه داری و مصرف گرایی را سرعت خواهد بخشید یا اینکه انسان فعلا باید با آسیب های اندیشه هایی که به زندگی اجتماعی و محیط زیستش صرفا مبتنی بر سود و لذت نگاه میکنند کنار بیاید.
👤سید رسول رضائی|کارشناسی ارشد برنامه ریزی امور فرهنگی
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan
📖 فهم غلط درباره امام!
🔸متاسفانه مسئله پیشوایی و پیشروی درمورد امام، امروز در معارف فرهنگ شیعی ما، آن مقداری که در دست و بال مردم هست هیچ مطرح نیست. تا می گویی مثلا امام صادق (علیه السلام) در فلان موقعیت یک چنین عملی انجام داد، خب تو چه می گویی؟ می گوید آقا! امام صادق (علیه السلام) امام بود تا میگویی امام حسین (علیه السلام) چنین، امیرالمومنین (علیه السلام) چنان، امام هفتم (علیه السلام) چنان، امام عسکری (علیه السلام) آنجور، که زندگی هرکدام مظهر شکوه، مظهر عظمت، مظهر حماسه، مظهر کامل انسانیت اسلام پسند بود، میگوید آقا اینها امام بودند!
🔹خب به دلیل اینکه اینها امام بودن باید تو پیروی کنی... اگر امام نبودند که کسی وجود آنها را به رخ تو نمی کشید. ما که عمل گاندی را به رخ دیگران نمی کشیم که تو بگویی امام دیگران بود.
🔸 ما که عمل آن کسی را که قبول نداری به رخ تو نمی کشیم. عمل آن کسی را که تو امامش میدانی به رخت می کشیم و به همین دلیل که امام است، چون امام است باید به حرفش عمل کنید. چون امام است باید دنبالش بروی.
🔹 یعنی چه که بگوییم چون او امام است، پس من نمیتوانم پس کار او و دنبال راه او را بگیرم؟ در حالی که این خطای خیلی بزرگ است. خطای خیلی بینی است.
🔸 وقتی که ما امام را به امامت شناختیم، باید راه امام را هم بشناسیم، خط سیر زندگی او را هم بفهمیم و بدانیم، تا وقتی سیر زندگی اورا دانستیم، بتوانیم دنبال این خط سیر را بگیریم و عمل کنیم...
✂️ #برشی_از_کتاب : همرزمان حسین علیه السلام، ص13
👤ده گفتار از حضرت آیت الله العظمی سیدعلی خامنه ای
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan
هدایت شده از گروه علمی فرهنگی فتح
🗂ویژه نامه روانشناسی حادثه کربلا
#بشنو
💠نگاهی روانشناسانه به حادثه کربلا
🎙دکتر مرعشی
https://eitaa.com/fatehan/1117
💠تحلیل شخصیت حضرت زینب سلام الله علیها
🎙دکتر محمد زاده
https://eitaa.com/fatehan/1227
💠بسته درمانی کاهش اضطراب بر اساس صحیفه سجادیه
🎙دکتر مرعشی
https://eitaa.com/fatehan/1109
💠روش های مقابله با سختی ها با محوریت عاشورا
🎙دکتر گلزاری
https://eitaa.com/fatehan/1209
#بخوان
📝محرم و سلامت روان
https://eitaa.com/fatehan/950
📝پای درس حضرت زینب سلام الله علیها
https://eitaa.com/fatehan/1291
📝پای درس حضرت علی اکبر علیه السلام
https://eitaa.com/fatehan/1228
♨️با ما همراه باشید 👇
🌐www.fatehan.net
🆔 @fatehan
🎙️ #بشنو| نگاه روانشناسانه به واقعه کربلا
👤 دکتر سید علی مرعشی
🔸آیا عزاداری باعث افسردگی می شود؟
🔹قیام سید الشهدا علیه السلام چه آموزه های روانشناختی برای زندگی امروز ما دارد؟
🔸ابعاد روانشناختی حضرت سیدالشهدا علیه السلام که در عاشورا قابل مشاهده اند کدامها هستند؟
🔹یاران شیدای حسین بن علی علیه السلام چگونه به رشد و بالندگی رسیدند که این گونه جان خود را فدای امام خویش کردند؟
با شنیدن صوت این برنامه می توانید پاسخی برای سوالات فوق و سوالات دیگر بدست آورید.
📥لینک دریافت رایگان صوت #همایش
🌐 www.fatehan.net/post/107
🆔 @fatehan_net
📝 #یادداشت_ویژه| هل من ناصر ینصرنی؟!
🔸از اولین محرمی که با چشم هایمان دیدیم ،با کاروان حسین همراهیم. امام حسین(ع)از مدینه وارد مکه میشود. کاروان حرکت میکند و راهی کربلا میشود.قدم هایمان را با استقامت بر میداریم و به دنبال امام راه می افتیم.
🔹هر سال امام در منزلگاهی رو به رویمان می ایستد و میگوید:این راه سختی های زیادی به همراه دارد ای محبان،آیا با این وجود باز هم همراه من می آیید؟
🔸سپس بر میگردد و به راه خود ادامه میدهد.عاشقان زیادی را دیدم که هر یک از اولین راهی که یافتند ،فرار کردند و با سرعت هر چه تمام تر دور شدند.هر جا گوشه ای را دیدند به آن خزیدند و پناه بردند و خاموش ماندند. اما آیا در تاریکی شب رفتند؟خیر. در تب و تاب روشنایی روز،همان زمانی که دشمن روبه روی امامشان ایستاد.
🔹اما از چه جهت رفتند؟آیا ترسانده بودنشان؟آیا وعده ی ملک ری چشمانشان را کور کرده بود یا زر و سیم؟هیچ.
🔸به نظر میرسد آنها بیش از بیش شیفته دشمن شدند، زر وسیمهایشان آنها را فریب داد و دارایی هایشان دیده را از آنها ستاند.آیا به چیزی وعده شان داده بودند؟هرگز.
🔹تنها به سخن امام رسیدند که این راه سختی های بسیاری دارد چیزی که آنها از آن میگریختند،چیزی که دشمن را از آن بری میدیدند.
🔸اما اکنون آنها به چه می اندیشند؟و در پستوی گریزگاه خود به دنبال چه چیز هستند؟آمال و آرزوهایشان چیست؟آنها درها را بستند،چراغ های خانه را خاموش کردند اما نتوانستند از صدای درون خود غافل بمانند که هم چنان میگفت:حق،عدالت ،آزادی..
🔹اکنون در پشت در و دیوار بسته خانه به دنبال حق میگردند ،درحالی که حسین،تنها، هم چنان میخواند:«هل من ناصر ینصرنی؟»
👤سرکار خانم همتیان|کارشناسی روانشناسی
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan
🎙️ #بشنو| رفتارشناسی حضرت زینب در عاشورا
👤دکتر مرضیه محمدزاده
هر انقلاب و نهضتی برای رسیدن به پیروزی علاوه بر خون، نیازمند یک پیام است. لذا پیام آور نهضت، باید همچون رهبر نهضت از آگاهی فوق العادهای نسبت به اصل نهضت برخوردار باشد و با آگاهی حق و باطل را برای مردم مجسم کند. که این ویژگی ها در وجود امام حسین(ع) و حضرت زینب(س) وجود داشت. حضرت زینب(س) افزون بر اینکه در تمامی لحظات رزم امام حسین(ع) و دیگر اصحابشان در کنارشان بود بعد از شهادت ایشان نیز مسئولیت فرزندان برادرش و بازماندگان عاشورا را برعهده گرفت. پس از شهادت همه مردان لشکر امام حسین(ع) دشمنان به خیمهها حمله کردند اما با تدبیر حضرت زینب(س) و سخنان تندی که ایشان خطاب به لشکریان گفتند، هیچ یک از فرزندان و زنان بازمانده این واقعه آسیبی از سوی لشکریان عمر سعد ندیدند و زیر سُم اسبها جان ندادند. حضرت زینب (ع) عابد و زاهدی تمام عیار و مطیع محض امام حسین(ع) بود، به نحوی که حتی...
این جلسه با موضوع رفتار شناسی حضرت زینب در نهضت عاشورا با سخنرانی خانم دکتر محمد زاده توسط موسسه جوانان آستان قدس رضوی در تاریخ 14 آبان 1393 در مشهد برگزار گردیده و صوت آن برای اولین بار در این سایت منتشر میشود.
📥 لینک دریافت فایل #سخنرانی:
🌐 fatehan.net/post/79
🆔 @fatehan