❌ شجاعت و شهامت در افشای چهرۀ منافقانۀ یزید
الف ـ طراحان سیاسی بنی امیه پس از مرگ معاویه میخواستند با #تهاجمتبلیغاتی چهره مطلوبی از یزید نشان دهند.
👈از این رو یزید را واداشتند تا اشعاری در مدحو ستایش بنی هاشم و ارزش صلح و سازش بسراید و در شهر مدینه در میان قریش وبنیهاشم #پخش کند. وقتی اشعار به دست امام رسید.
ب ـ پس از مرگ معاویه، فشار سیاسی ـ نظامی یزید بر مخالفان به خصوصحضرت اباعبدالله زیاد شد.
امامحسین (ع) هم در یک آمادگی رزمیِ مسلحانه، برادران و برادرزادگان را بسیج کرد، ودر اطراف خانه فرماندار مدینه آماده نگاه داشت
➕. وارد مجلس فرماندار شد، پس از تعارفمعمولی پرسید: خدا فرماندار را اصلاح کند، آیا #خبری از معاویه به شما رسیده است که منرا احضار کردید؟
ولید گفت: آری، معاویه مُرد و یزید بر جای او نشست و این نامه را فرستادکه شما باید بیعت کنید. امام حسین(ع) فرمودند: «شخصی همانند من که نباید #پنهانی بایزید بیعت کند. دوست دارم بیعت #آشکارا و در اجتماع مردم باشد. وقتی فردا آمد و مردم رابرای بیعت فراخواندید، مرا هم با مردم بخوانید تا همه با هم بیعت کنیم».
❌⬅️ولید بن عُتبه، نظر امام را #پذیرفت و عذر خواهی کرد و گفت میتوانید بروید. #مروانبن حکم در آن مجلس حضور داشت. او به فرماندار گفت:
اگر حسین از این مجلس برود،دیگر او را نخواهی یافت، او را #زندانی کن یا بیعت کند و یا #گردن او را بزن. امام حسین (ع)به خشم آمد و به مروان گفت:
« وای بر تو پسر زرقاء ، تو میخواهی دستور #قتل مرا صادرکنی؟ به خدا سوگند! دروغ گفته و کور خواندهای، اگر کسی چنین ارادهای کند، زمین را با #خونش سیراب خواهم کرد. اگر دوست داری چنین شود پس برخیز و گردن مرا بزن اگرراست میگویی.»
هنگامی که عمرسعد شجاعت بی نظیر ابا عبدالله الحسین علیه السلام را مشاهده کر
د - که چگونه از کشته ها پشته می ساخت و نیروهای دشمن را از هر سو به عقب می راند - احساس نمود که دیگر لشکر او در مقابل هجوم امام تاب مقاومت ندارند.
به نیروهایش نهیب زد: «الویل لکم اتدرون لمن تقاتلون؟ هذا ابن قتال العرب، فاحملوا علیه من کل جانب; وای بر شما، آیا می دانید با چه کسی می جنگید؟ این فرزند کشنده عرب است; پس از هر طرف بر او حمله کنید.»
بعد از این فرمان از سویی چهار #هزار تیرانداز دشمن، حضرت سیدالشهداء علیه السلام را آماج تیرهای خود قرار داده و آن حضرت را تیرباران کردند و از سوی دیگر به سوی خیمه ها هجوم بردند.
در این حال سرور آزادگان فریاد برآورد: «یا شیعة آل ابی سفیان ان لم یکن لکم دین و کنتم لا تخافون المعاد فکونوا احرارا فی دنیاکم; ای پیروان خاندان ابی سفیان! اگر دین ندارید و از روز قیامت نمی هراسید، لااقل در زندگی آزادمرد باشید.»
أَيُّهَا النَّاسُ أُعْطِينَا سِتّاً وَ فُضِّلْنَا بِسَبْعٍ. أُعْطِينَا الْعِلْمَ وَ الْحِلْمَ وَ السَّمَاحَةَ وَ الْفَصَاحَةَ وَ الشَّجَاعَةَ وَ الْمَحَبَّةَ فِي قُلُوبِ الْمُؤْمِنِينَ.وَ فُضِّلْنَا بِأَنَّ مِنَّا النَّبِيَّ الْمُخْتَارَ مُحَمَّداً وَ مِنَّا الصِّدِّيقُ وَ مِنَّا الطَّيَّارُ وَ مِنَّا أَسَدُ اللَّهِ وَ أَسَدُ رَسُولِهِ وَ مِنَّا سِبْطَا هَذِهِ الْأُمَّةِ. مَنْ عَرَفَنِي فَقَدْ عَرَفَنِي وَ مَنْ لَمْ يَعْرِفْنِي أَنْبَأْتُهُ بِحَسَبِي وَ نَسَبِي.
در یک طرف سی هزار مرد جنگی از سواره و پیاده قرار دارند و از شهر کوفه پشتیبانی می شوند، از جهت آب و غذا هم مشکلی ندارند.
و در سوی دیگر 72 نفر آزاد مرد (32 سوار و 40 پیاده) با تعدادی زن و بچه که کاملاً محاصره شده اند، راه آب هم به رویشان بسته است و هیچ پشتیبانی هم جز خدا ندارند.
✅عابس ندا می کرد و مبارز می طلبید. عمر سعد دستور داد او را سنگ باران کنید. از هر سوی او را هدف سنگها قرار دادند و از مبارزه رو در رو پرهیز کردند.
عابس چون این گونه دید، کلاه خود و زره از تن بیرون کرد و حمله کرد سوگند به خدا دیدم بیش از دویست نفر را به پیش انداخته تعقیب می کرد.
✅دختر تحول افرین شام
• حال ا این اباعبدالله شجاع، معلوم هست اگر کسی دست پرورده چنین پدری باشد چقدر #شجاع میشود.
رقیه بن الحسین را شخصیتی بود که #تحول بزرگی در شام مرکز حکومت یزید ایجاد کرد.
▪️چه کسی باور میکرد که شام به دست یک دختر سه ساله #فتح شود؟ رقیه شجاع، دختر تحول افرین شام هست.
• امروز همه با احترام به حرم سه ساله در شام نگاه میکنند.
چقدر تحول، جایی که یک روزی مرکز ناسزا گفتن به امیرالمؤمنین بود الان ورق برگشته طور دیگری شده هست.
• چرا یزید #اهلبیت را برد خرابه؟ این کار یزید حساب شده بود. میخواست در تاریخ #ثبت شود که دیدی ما زینب خواهر حسین و فرزند حسین را در شام در #خرابه جا دادیم.
هرکسی از آیندگان که برای تماشای و دیدن ماجرای شام بیاید، بیاید این خرابه را به ببینید و اهلبیت حسین تا #قیامت #انگشت نما شوند؛
اما یک نفر #ورق را برگرداند تمام معادل ات یزید را عوض کرد. یک نفر داوطلب شد گفت خدایا من نمیگذارم این خرابه، خرابه بماند. به عمه ام بیاحترامی شده است.
➕من آثار جرم را از بین میبرم.
هرکسی آمد شام بیاید اینجا اما اینجا دیگر خرابه نیست اینجا حرم هست. فرش زیر پای شماست. با احترام و عزت با تو برخورد میکنند. کسی تازیانه نمیزند کسی زخمزبان نمیزند کسی مو نمیکشد.
اینجا موی بچه ها را شانه میکنند.
• وقتی خواستند بدن این سه ساله را غسل دهند، غسالِ گفت بگویید ببینم بزرگ این کاروان چه کسی هست گفتند زینب س گفت یا زینب تا نگویید این دختر با چه بیماری از دنیا رفته هست من او را غسل نمیدهم چطور مگر؟
آخر تمام بدن این دختر کبود شده است. حضرت بنابراین نقل فرموده باشند
بانوی غسالِ ! این سیاهیها جای تازیانههای مردم کوفه هست.
ال ا لعنه الله علی القوم الظالمین
15 الوقایع و الحواد ، ج 5 ، ص 81 .
اى عمه بیا تا که غریبانه بگرییم
دور از وطن و خانه، به ویرانه بگرییم
پژمرده گل روى تو از تابش خورشید
در سایه نشینیم و به جانانه بگرییم
لبریز شد اى عمه دگر کاسه صبرم
بر حال تو و این دل ویرانه بگرییم
نومید ز دیدار پدر گشته دل من
بنشین به کنارم، پریشانه بگرییم
گردیم چون پروانه به گرد سر معشوق
چون شمع در این گوشه کاشانه بگرییم
این عقده مرا مى کشد اى عمه که باید
پیش نظر مردم بیگانه بگرییم
https://eitaa.com/fatemi5/1262
هدایت شده از منبرک فاطمی
🔷شب چهارم:
موانع تحول روحی:
2 . غرور و یاس
بیانیه گام دوممعنویّت و اخلاق «
☑️نقش #دین در #تحول خواهی و تحول افرینی . و دین برنامۀ تحول افرین دارد
⬇️تحول یعنی رسیدن به #لذت بیشتر و #منفعت بیشتر و #قدرت بیشتر، یعنی همان #اتصال به منبع قدرت و لذت و منفعت یعنی خدا و گذشتن از #لذت کمتر یعنی #هوای نفس هست.
◀️ دو #مانع دیگر برای تحول روحی که عبارت است از
1 .غرور خوبان و
2. یاس بدان.
🔻اولین مانع بیشتر برای آدمهای #خوب پدید میآید.
گاهی برخی از خوبیهای انسان عامل توقف انسان هستند.
کوفیان #خوبانی که متوقف بر خوبیهای خودشان شدند و مغرور.
♾در نظام تربیتی و آموزشی، #تشویق فوری، #مانع بروز خلاقیت و نوآوری در فرزندان میشود.
تشویق یعنی توقف در خوبیها.
🔺دومین مانع که برای آدمهای معمولا به ظاهر بد دیده میشود #یاس هست.
اینکه من آدم نمیشوم و آب ازسرم گذشته، اینها ادبیات آدمهای مایوس از تحول هست در حالی که خدا گاهی #قصاب را با کلیم یکجا جمع میکند.
👥 بینام ونشانها در #کربلا نام و نشان گرفتند ناامید نباش.
برای اینکه خوبان مغرور نشوند نباید روی خوبیها خودشان حساب باز کنند، خوبیهای خودشان را ندید بگیرند، بگویند اینکه چیزی نیست
توضیح مطالب در همین کانال سنجاق شده
https://eitaa.com/fatemi5/1278
سؤال: برداشتن بدون اجازه پولِ شوهر و پدر از جیب آنها یا به صورت دیگر، برای امور خانه یا نیازهای شخصی چه حکمی دارد؟
جواب: اگر بدون رضایت باشد، جایز نیست.
سؤال: آیا ماشین لباسشویی، لباسهای نجس را پاک میکند؟
جواب: اگر پس از برطرف شدن عین نجاست از لباس، یک بار با آب متصل به کُر شسته شود و نیز اگر داخل ماشین لباسشویی پیش از قرار دادن لباس، پاک باشد و دو بار با آب قلیل شسته و به طور معمول آب آن گرفته شود، لباس پاک می شود.
سؤال: آیا در جایی که نامحرم حضور دارد، پوشیدن جوراب نازک (شیشه ای) یا رنگ پا برای خانم ها اشکال دارد؟
جواب: اگر جوراب، پا را نپوشاند و یا موجب جلب توجه نامحرم شود، پوشیدن آن مقابل نامحرم جایز نیست.
سؤال: اگر هنگام خواندن زیارت عاشورا، مُهر برای سجده پیدا نشود، چه باید کرد؟
جواب: به قصد رجا به هر صورت که می تواند، سجده کند.
سؤال: اگر کسی برای زندگی در شهر دیگر، بدون نیت اعراض*، از وطنش خارج شود ولی اطمینان دارد که دیگر به آنجا برنمی گردد، در این صورت همچنان حکم وطن برای او صادق است یا خیر؟
جواب: اعراض محقق می شود و محل مذکور دیگر حکم وطن را برای او ندارد.