فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💐 #درس_اخلاق
🔹شرط دیدن امام زمان(عج)
🔸استاد مسعود عالی
@talangoremazhabi
👌 تلنگری زیبا برای همه ما
سر حيات
✋(قُلْ أَرَأَيْتُمْ إِنْ أَصْبَحَ مَاؤُكُمْ غَوْراً فَمَن يَأْتِيكُم بِمَاء مَّعِينٍ)[1]
👈«بگو: به من خبر دهيد اگر آب(شاميدني شما) به (زمين) فرو رود چه كسي آب روان برايتان خواهد آورد؟
👈بي گمان تطبيق اين آيه شريفه بر جريان غيبت امام مهدي عجل الله تعالي فرجه الشريف و تأويل «ماء معين» به امام مهدي عجل الله تعالي فرجه الشريف در كلام گُهربار امام باقر عليه السلام نه از سر تعبّد كه به دليل وجود پارهاي از همانندي هاي لطيف است.
💢امام باقر عليه السلام در تفسير اين آيه فرمودند:«اين آيه درباره امام قائم عجل الله تعالي فرجه الشريف نازل شده است. خداوند ميفرمايد: اگر امامتان از شما غايب شود و ندانيد كه او كجاست، چه كسي امام آشكاري براي شما خواهد آورد تا اخبار آسمان و زمين و حلال و حرام خداوند بلند مرتبه را براي شما بازگو كند؟
💢سپس فرمودند: به خدا سوگند تأويل اين آيه هنوز نيامده است و ناگزير خواهد آمد.»[2]
1⃣👈 آب مايه حيات است ( وَجَعَلْنَا مِنَ الْمَاء كُلَّ شَيْءٍ حَيٍّ)…[3] و هر چيز زنده اي را از آب پديد آورديم.» نفس عيسوي امام مهدي (عجل الله تعالي فرجه الشريف) نيز حياتبخش قلبهاي مرده انسانهای آخرالزمان خواهد بود. امام باقر (عليه السلام) در تفسير آيه شريفه (اعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ يُحْيِي الْأَرْضَ بَعْدَ مَوْتِهَا قَدْ بَيَّنَّا لَكُمُ الْآيَاتِ لَعَلَّكُمْ تَعْقِلُونَ)[4] بدانيد كه خدا زمين را پس از مرگش زنده ميگرداند. به راستي آيات [خود] را براي شما روشن گردانيديم؛ باشد كه بينديشيد». فرمودند: «خداي بلند مرتبه زمين را به واسطه قائم عجل الله تعالي فرجه الشريف حيات ميبخشد، بعد از اينكه مرده باشد و منظور از مردن آن كفر اهل زمين است و كافر همان مرده است.»[5]
2⃣👈 آب پاك و پاكيزه كننده است. امام مهدي عجل الله تعالي فرجه الشريف نيز افزون بر اينكه به مُقتضاي «إِنَّمَا يُرِيدُ اللَّهُ لِيُذْهِبَ عَنكُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَيْتِ وَيُطَهِّرَكُمْ تَطْهِيراً»[6] از هر آلودگي پاك و پيراسته است، هم چون آب ناب آلودگيها را از قلبها ميزدايد و تيرگيها را از جانها ميبرد. امام باقر عليه السلام در تفسير آيه شريفة (الَّذِينَ يَتَّبِعُونَ الرَّسُولَ النَّبِيَّ الأُمِّيَّ... وَيَضَعُ عَنْهُمْ إِصْرَهُمْ وَالأَغْلاَلَ الَّتِي كَانَتْ عَلَيْهِمْ)[7] همانان كه از اين فرستاده، پيامبر درس نخوانده پيروي ميكنند... او از [دوش] آنان قيد و بندهايي را كه بر ايشان بوده است بر ميدارد» فرمود: «و قائم عجل الله تعالي فرجه الشريف (چون قيام كند) آنان را به كار پسنديده فرمان ميدهد و از كار ناپسند باز ميدارد... ”و از [دوش] آنان قيدها را بر ميدارد"... و آنان را از بندها رها ميسازد» [8]
3⃣👈 نياز به آب همگاني است. هيچ موجود زندهاي را نميتوان يافت كه از اين مايه حيات بينياز باشد. همچنين است نياز به امام زمان؛ چرا كه همه انسانها و لو در عمق درياهاي دانش فرو رفته باشند و اوج كهكشانهاي انديشه را در نور ديده باشند، باز نه تنها دست نيازشان به آستان امام بلند است، بلكه نيازشان به امام، نيازي به اندازه اضطرار است؛ از اين رو امام صادق عليه السلام فرمودند: «اگر در روي زمين جز دو نفر باقي نمانده باشند يكي از آنها حجت خواهد بود.»[9]
4⃣👈آبي كه طبيعت و سرشتش سرشار از لطافت است در گلستان شكوفه ميروياند و در شوره زار خس. همين گونه است وجود سرتاسر لطف امام مهدي عجل الله تعالي فرجه الشريف كه گرچه براي عموم انسانها كه از فطرتهايي پاك و طبعهايي مستقيم برخوردارند مايه فرحناكي و شادماني است «ساكنان آسمان و زمين، پرندگان، حيوانات و ماهيان دريا از ظهور مهدي شادمان ميشوند.»[10]
👈امّا براي دجالصفتان و سفيانيسيرتان كه جانهايي شورهزار دارند، مايه عذاب است و نقمت. «اين مبيد العتاة و المردة. كجاست ريشهكن كننده سركشان و گردنكشان؟!»[11]
5⃣👈آب گرچه گاهي از بستر زمين ناپديد ميشود؛ امّا جريان زلال آن در اعماق زمين پيوسته برقرار است و زمين هرگز از نعمت آب مَحروم نخواهد شد؛ خواه دربستر آن و خواه در ژرفاي آن.
نحوه حضور امام زمان عجل الله تعالي فرجه الشريف در كره زمين همچنين است. آن حضرت اگر در عيان زمان و زمين مشهود نباشد در نهان آن پيوسته حاضر و ناظر است. «همانا زمين از حُجت خالي نخواهد بود؛ چه آشكار و عيان و چه پوشيده و پنهان.»[12]
6⃣👈 فرو رفتن آب در ژرفاي زمين هرگز به معناي بيخاصيت شدن آن نيست. درختاني كه ريشههاي ستبر و كشيده دارند، ميتوانند پيوسته پيوند خود را با آب محفوظ بدارند و از زلال آن بنوشند؛ گرچه دست علفهاي سبك و بيريشه از دامان آن محروم باشد.
💢نتیجه :
در عصر غيبت آناني كه روحهايي بلند و ايمانهايي استوار دارند، ميتوانند از فيض حضور و بركات فراوان او بهرهمند شوند. تنها انسانهاي
بيريشهاند كه از اين فيض محرومند؛ اگرچه آنها نيز به گونهاي ديگر بر سر خوان او نشستهاند و به يُمن وجود او از نعمتهاي الهي بهرهمند ميشوند.
منابع :
[1]. ملك/30.
[2]. كمال الدين، ج 1، باب 32، حديث 3.
[3] . انبياء / 30.
[4] . حديد/17.
[5] . كمال الدين، ج2، باب58، ح13.
[6] . احزاب / 33.
[7] . اعراف/157.
[8] . كافي، ج1، ص429، ح83.
[9] . كافي، ج1، ص180.
[10] . جامع البيان، ج15، ص17.
[11] . دعاي ندبه.
[12] . نهج البلاغه، حكمت 147.
پديدآورنده: نصرتالله آيتي
علائم ظهور حضرت مهدی (عجل الله)
📌علائم غیر حتمی و غیر قطعی که البته در این علائم هم ممکن است اختلاف نظر وجود داشته باشد.
اینها فراوان هستند و نوعاً بعضی از آنان به وقوع پیوسته است.
📌 اما علائم حتمی و قطعی هنوز رخ نداده اند بعضی از این علائم قطعی:
1⃣👈خروج سفیانی: پیش از ظهور مردی از نسل ابوسفیان در منطقه شام خروج می کند و با تظاهر به دینداری گروه زیادی از مسلمانان را می فریبد و به گرد خود می آورد و بخش گسترده ای از سرزمینهای اسلام را به تصرف خویش در می آورد و بر مناطق پنجگانه شام، حمص، فلسطین، اردن و قنسرین (نام شهری در نزدیکی حلب) و منطقة عراق سیطره می یابد و در کوفه و نجف به قتل عام شیعیان می پردازد و برای کشتن و یافتن آنان جایزه تعیین می کند آنگاه که از ظهور امام زمان باخبر می شود با سپاهی گران به جنگ وی می رود که در منطقه بیداد (بین مکه و مدینه) با سپاه امام (ع) برخورد می کند و به امر خدا همه لشگریان وی به جزچند نفر در زمین فرو می روند و هلاک میشوند.(۱)
2⃣👈 خسف در بیداء: خسف یعنی فرو رفتن و پنهان شدن، و بیداء نام منطقه ای در مکه و مدینه است. ظاهراً لشگر سفیانی در این منطقه که به قصد جنگ با امام عصر(عج) آمده است در زمین فرو می روند.(۲)
3⃣👈خروج یمانی: سرداری از یمن قیام می کند و مردم را به حق و عدل دعوت می کند این نشانه در منابع عامه نیست ولی در مصادر شیعه روایات فراوانی در این باره وجود دارد. امام صادق (ع) فرمود: قیامهای سه گانه خراسانی، سفیانی، یمانی در یک سال و یک ماه و یک روز خواهد بود و هیچ پرچمی به اندازه پرچم یمانی دعوت حق و هدایت نمی کند و هم فرمود که یمانی از علائم حتمی است. (۳)
4⃣👈قتل نفس زکیه: زکیه یعنی فرد پاک و بی گناه و کسی که قتلی انجام نداده است و جرمی ندارد. در آستانه ظهور مهدی (عج) در گیرودار مبارزات زمینه ساز انقلاب حضرت مهدی (عج) فردی پاکباخته و مخلص از اولاد حضرت امام حسن مجتبی (ع) در راه امام می کوشد و در این راه مظلومانه به قتل می رسد. روایات گاهی نفس زکیه و گاهی «سید حسنی» گفته اند امام باقر (ع) فرمود: بین ظهور مهدی (عج) و کشته شدن نفس زکیه بیش از پانزده شبانه روز فاصله نیست. (۴)
5⃣👈صیحه آسمانی: منظور از صیحه آسمانی صدایی است که در آستانه ظهور حضرت مهدی در آسمان شنیده می شود و همه مردم آن را می شنوند در روایات تعبیر به «نداء» «فزعه» «صوت» نیز بکار رفته است که ظاهر آن نشان می دهد که هر یک از اینها نشانه جداگانه ای است که پیش از ظهور واقع می شود لکن به نظر می رسد که اینها تعبیر از یک واقعیت است و ممکن هم هست که از سه حادثه جدای از هم خبر داده باشند که اول صداهای هولناکی برآید و همه را به خود متوجه کند (صیحه) و به دنبال آن صدای مهیب و هولناکی شنیده شود که دلهای مردم را به وحشت اندازد (فزعه) و آن گاه از آسمان صدایی شنیده می شود که مردم را به سوی مهدی(عج) فرا می خواند (نداء) روایاتی که از این معنا خبر داده اند از طریق شیعه و سنی فراوان هستند. امام باقر (ع) می فرماید: ندا کننده ای از آسمان نام قائم را ندا می کند پس هر که در شرق و غرب است آن را می شنود و از وحشت این صدا خوابیده ها بیدار و ایستادگان نشسته و نشستگان بر دو پای خویش می ایستند رحمت خدا بر کسی که از این صدا عبرت گیرد و ندای وی را اجابت کند زیرا صدای نخست، صدای جبرئیل روح الأمین است.
آنگاه می فرماید: این صدا در شب جمعه بیست و سوم ماه رمضان خواهد بود در این هیچ شک نکنید و بشنوید و فرمان برید، در آخر روز شیطان فریاد می زند که «فلانی مظلوم کشته شد» تا مردم را بفریبد و به شک اندازد. و امام صادق (ع) می فرماید: در ابتدای روز گویند ه ای در آسمان ندا می دهد که آگاه باشید که حق با علی و شیعیان اوست. پس از آن در پایان روز شیطان که لعنت خدا بر او باد از روی زمین فریاد می زند که حق با عثمان و پیروان اوست پس در این هنگام باطل گرایان به شک می افتند هرگاه گوینده ای از آسمان نداء بزند که حق با اولاد محمد(ص) است در آن هنگام ظهور مهدی(عج) به سر زبانها می افتد به گونه ای که غیر از او یاد نمی کنند. (۵)
6⃣👈خروج دجال: این نشانه در کتب اهل سنت از علائم برپایی قیامت شناخته شده است (۶) ولی در منابع روایی شیعه از نشانه های ظهور است. و اشکال ندارد که هم علامت ظهور و هم علامت معاد باشد. چون خود ظهور امام عصر (عج) هم از علائم آخرالزمان می باشد.
👈دجال فردی است که در آخر الزمان و پیش از قیام مهدی (عج) خروج می کند و غیر عادی است و با انجام کارهای شگفت انگیز جمع زیادی از مردم را می فریبد و سرانجام به دست عیسی مسیح (ع) در کنار دروازه ”لد“ در منطقه شام به هلاکت می رسد.
👈در مورد دجال نظریه های متعددی طرح شده است مثلا گروهی آن را فردی نامیده اند و دسته ای آن را جریانی می دانند و نه شخص معین که مطرح کردن این امور مجال دیگری را می طلبد.۷
پی نوشتها:
}1{ کمال الدین، ص 651. و بحار الأنوار، ج 52، ص 215؛ و کنز العمال، ج 14، ص 272؛ تاریخ غیبت کبری، ص 518 الی 520.
}2{ مراصد الاطلاع، ج1، ص239؛ وافی، ج2، ص 442؛ مسائل العشره چاپ شده در مجموع مصنفات شیخ مفید، ج 3، ص 122 و غیبت نعمانی، ص 252، منتخب الأثر، ص 459؛ کتاب الغیبه نعمانی ص 252، تاریخ غیبت کبری ص 499 ـ 520.
}3{ تاریخ غیبت کبری، ص 525، کتاب غیبت نعمانی 252.
}4{ منتخب الأثر، 459، تاریخ الغیبه الکبری، ص 511؛ الارشاد، ج2، ص374؛ اعلام الوری، ص 427.
}5{ تاریخ ما بعد الظهور/176 ـ کشف الغمه ج3، ص 260 ، وافی، ج 2، ص 445 ـ 446، کتاب الغیبه، شیخ طوسی، ص 435 و454 و453 – ارشاد، ج2، ص 371؛ کمال الدین / 651 بحار الأنوار، ج52، ص204-288-290؛ منتخب الاثر، ص 459، غیبت نعمانی/254.
}6{ سنن ترمذی، ج4، ص 507 ـ 519؛ سنن ابی داوود؛ ج4، ص 115؛ صحیح مسلم، ج 18، ص 46 و 81.
}7{ بحارالأنوار، ج 52، ص 193و209؛ کمال الدین 525 و 526؛ کشف الغمه، ج 3، ص 281؛ المسائل العشر، چاپ شده در مصنفات شیخ طوسی، ج3، ص 122؛ ارشاد، ج2، ص 371، کنز العمال، ج 14، ص 198ـ200.
با سلام
🔰مطالبی در #نیمه_شعبان جهت #مطالعه
🔰شناخت امام زمان مهمترین وظیفه هست
🔰شبهات را دقیق بشناسیم و پاسخ دهیم
1-آبادی دنیا در ظهور
https://eitaa.com/fatemi222/2562
2-درلشکر امام زمان مخای چه کاره بشی👇
https://eitaa.com/fatemi222/2563
3-امام زمان امام تحول خواه👇
https://eitaa.com/fatemi222/2564
4-ایران قبل از ظهور👇
https://eitaa.com/fatemi222/2567
5-وجود علمای دلسوز👇
https://eitaa.com/fatemi222/2574
6-شاهد بودن ائمه👇
https://eitaa.com/fatemi222/2576
7-فواید دعا👇
https://eitaa.com/fatemi222/2577
8-حکومت قبل ظهور👇
https://eitaa.com/fatemi222/2578
9-انقلاب اسلامی قبل از ظهور👇
https://eitaa.com/fatemi222/2579
10-معنای انتظار فرج👇
https://eitaa.com/fatemi222/2580
11-ماموریت ولیفقیه در غیاب امام زمان👇
https://eitaa.com/fatemi222/2581
12-چهار ویژگی یاران امام زمان👇
https://eitaa.com/fatemi222/2582
13-معرفت و جهالت👇
https://eitaa.com/fatemi222/2583
14-شبهات یمانی👇
https://eitaa.com/fatemi222/2584
15-گناه برای ظهور 👇
https://eitaa.com/fatemi222/2585
16-چهار شرط اصلی ظهور👇
https://eitaa.com/fatemi222/2586
17-علل غیبت امام زمان 👇
https://eitaa.com/fatemi222/2587
18-ویژگی یاران امام زمان👇
https://eitaa.com/fatemi222/2588
19-فواید امام غایب👇
https://eitaa.com/fatemi222/562
🔰تنظیم : فاطمی
🔰لطفا #رسانه_مهدوی باشیم
https://eitaa.com/fatemi222/2613
🌸🍃﷽🌸🍃
✋ سنتهای حسنه نوروز
✍️نوروز دارای سنتهای حسنه و نیکی است که برخی ذکر میشود:
1️⃣👈صله رحم: در اسلام توصیه فراوان به صله رحم شده که دارای آثاری مثل طول عمر،افزایش روزی،بخشش گناهان و... است
2️⃣👈سفر کردن: در اسلام به مسافرت اهمیت داده شده است(سیروا فی الارض)
3️⃣👈 لباس تمیز و نو پوشیدن :امام صادق علیه السلام فرمودند: هنگامی که نوروز آمد، غسل کن و پاکیزه ترین لباس های خود را بپوش و با خوش بوترین عطرها خود را معطر ساز.( المیزان، ج 20، ص 144.)
4️⃣👈درس عبرت گرفتن؛ توجه کنیم که وارد بهار شده ایم و باید از این دگرگونی طبیعت درس عبرت بگیریم.
5️⃣👈دید و بازدید؛ امام علیه السلام در این باره می فرماید: این روز نوروز است که مردم در آن اجتماع دارند و همدیگر را ملاقات می کنند تا .( میزان الحکمه، ج 7،ص131) دیدار با خانواده شهدا، جانبازان و آزادگان عزیز؛ و شادباش گفتن سال نو به آنها در این ایام، دارای اهمیت فوق العاده ای می باشد.
6️⃣👈بررسی اعمال گذشته؛ بررسی کنیم که یک سال را چگونه سپری کردیم و محاسبه ای انجام دهیم که چه قدر گناه کرده ایم، آبروی چند نفر را بردیم و چقدر کار خیر انجام داده ایم؟ اگر اوصاف زشتی در ما هست، در رفع آنها بکوشیم و اگر کارهای خیری انجام داده ایم، کوشش کنیم که در آینده مداومت داشته باشد.
7️⃣👈کینه ها را از دل برکنیم؛ با آمدن بهار کینه های گذشته را از دل برکنیم و سعی کنیم در برابر افردی که با آنها دشمنی داریم، بیشتر کنیم اگر چه ممکن است آنها به ما بدی کرده باشند.
8️⃣👈رفتن به اماکن مطهره؛ مثل حرم ملکوتی حضرت امام رضا علیه السلام از اهمیت والایی برخوردار است.
9️⃣👈 رسیدگی به فقرا؛ با کمک به فقرا، آنان را در شادی خودمان شریک نمائیم.
🌸نوروز مهدوی
@fatemi222
🌸🍃﷽🌸🍃
✋تبریک ایام
✍️امام صادق علیه السلام درباره عید نوروز فرموده اند: هیچ نوروزی نیست که ما در آن متوقع گشایش و فرجی نباشیم زیرا نوروز از روزهای ما و شیعیان ما است(بحار، ج۵۶، ص۹۱)
🚼درباره نوروز احادیثی نقل شده که مورد تایید اکثریت علمای شیعه (شیخ طوسی-شیخ انصاری-جواهر-شهید اول و ثانی- بهایی-نراقی- عروه و..) از قدیم بوده است(البته برخی مخالفت کرده اند) ولی حتی اگر هیچ حدیثی نباشد بر طبق قاعده کلی (که هر سنت حسنه ای که باعث پیوستگی مردم واعمال خیر میشود را نباید مخالفت کرد ) مورد تایید است.- امیرالمؤمنین به مالک اشتر فرمود: آیین پسندیده ای را بر هم مریز که بزرگان این امتْ بِدان رفتار نموده اند و به وسیله آن، مردم به هم پیوسته اند، و رعیّت با یکدیگر سازش کرده اند(نهج البلاغة، صبحی صالح، ص۴۳۱)
👌برخی از احادیث درباره نوروز ذکر میشود:
1️⃣👈برای امام علی(علیه السلام) هدیه نوروز آوردند. فرمود: «این چیست؟». گفتند: ای امیرمؤمنان! امروز، نوروز است. فرمود: هر روزِ ما را نوروز سازید!( من لا یحضره الفقیه، ج۳، ص۳۰۰)
2️⃣👈 امام صادق (علیه السلام) فرمود: روز نوروز، همان روز است که پیامبر(صلی الله علیه و آله ) در غدیرخم برای امیرالمؤمنین(علیه السلام) بیعت گرفت همان روز است که علی(علیه السلام) بر نهروانیان پیروز شد و همان روز است که قائم ما و صاحبان حکومت، ظهور می کنند و خداوند، او را بر دجّالْ پیروز می گرداند و دجّال را در زباله دان کوفه به دار می آویزد. ما در هر نوروز، امید فرج داریم؛ چرا که نوروز، از ایّام ماست که پارسیانْ آن را پاس داشتند و شما آن را تباه نمودید(بحار، ج۵۶، ص91)
3️⃣👈امام صادق (علیه السلام) در روز نوروز فرمود: هنگامی که نووز شد، غسل کن و لباس پاکیزه بپوش و خودت را خوشبو ساز و آن روز را روزه بدار. پس هنگامی که نماز ظهر و عصر و نافله های آن را به جای آوردی، نمازی چهار رکعتی بگزار(رکعت1:ده قدر-رکعت2:ده کافرون-رکعت3:ده توحید-رکعت4: ده فلق و ناس). پس از نماز سجده شکر و دعا می کنی.و گناهان پنجاه سالهات بخشیده می شود.( مصباح المتهجّد، ص۵۹۱)
{برای بررسی احادیث مربوطه رجوع شود به:
http://www.pasokhgoo.ir/node/24611 }
🌸نوروز مهدوی
@fatemi222
🌸🍃﷽🌸🍃
✍️حضور مومنین در ابتدای سال نو در کنار بارگاه ملکوتی حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام و امامزاده ها و مساجد کار بسیار پسندیده ای است اما آنچه مهمتر و سبب عاقبت بخیری برای انسان است؛ علاوه بر توسل و تبرک جستن ، عمل به وظایف دینی است، وظایفی همچون:
1️⃣👈 اهتمام به نماز اول وقت و به جماعت.
2️⃣👈پرهیز از اسراف.
3️⃣👈 رعایت حق الناس و پرهیز از تضییع حقوق دیگران چه در امور غیر مالی مثل غیبت و تهمت و.... چه در حقوق مالی مردم مثل کم کاری ؛ استفاده بدون مجوز از بیت المال و اموال دیگران مانند استفاده این ایام از باغات و....بدون رضایت آنها و چنانچه اگر حق مالی، شخصی به عهده انسان باشد مثلا به شخصی بدهکاری دارد که زمانش رسیده است و توان پرداخت دارد یا مالی که از قمار بدست امده است یا به نظر اکثر مراجع از طریق ربا بدست امده است یا بابت برگزاری مجلس گناه از کسی اجرتی گرفته است، چنانچه به طبکار دسترسی دارد باید بدهی مالی خودش را به او برساند یا از او رضایت کامل را بگیردو اگر طلبکار از دنیا رفته است باید به ورثه او برساند و صدقه دادن و کارهای خیر از جانب طلبکار کافی نیست.
4️⃣👈 رعایت ضوابط شرعی در هنگام گفتگو با نامحرم و رعایت حجاب و پوشش شرعی و در صورت ارتکاب معصیت گنهکار باید فورا توبه واقعی کند یعنی از گناهش پشیمان شود و تصمیم بر ترک گناه بگیرد.
🌸نوروز مهدوی
@fatemi222
🌸🍃﷽🌸🍃
✋ #ارتباط_با_نامحرم
✍ حضرت رضا علیه السلام روایت است که می فرمایند: الصَّغَائِرُ مِنَ الذُّنُوبِ طُرُقٌ إِلَى الْکَبَائِرِ، وَ مَنْ لَمْ یَخَفِ اللَّهَ فِی الْقَلِیلِ لَمْ یَخَفْهُ فِی الْکَثِیر.
👈 گناهان کوچک راههاى گناهان بزرگ هستند. کسى که از خداى تعالى در گناه کوچک ترس نداشته باشد، در گناهان بزرگ هم از او نمىهراسد. (عیون الاخبار ، ج2، ص180)
👌یکی از مسائل مهم دینی و اجتماعی مساله ارتباط با نامحرم است و تفاوتی ندارد که در فضای درس و تحصیل باشد یا در فضای مجازی باشد یا در فضای کسب و کار، در هر صورت چنانچه ضوابط شرعی رعایت نشود آسیب های مختلف اجتماعی را به دنبال دارد لذا هر مؤمنی در ارتباط با نامحرم برای کسب رضای خدا و دور ماندن از آسیبهای فردی یا اجتماعی باید در ارتباطش با نامحرم شرایطی را رعایت کند که به چند نکته اشاره می شود:
1⃣👈گفتگو با نامحرم از طریق تلفن یا پیامک یا چت در شبکه های مجازی، در صورتی که همراه با قصد لذت شهوانی یا ترس افتادن در گناه باشد، یا کلمات نامناسب میان دو نامحرم رد و بدل شود، چنین گفتگویی حرام است مثلا اگر خانمی یا آقایی ترس این را داشته باشد که با چت کردن با نامحرم به گناه آلوده می شود یا از همان چت کردن لذت شهوانی برده شود، در این مورد چت با نامحرم گناه و معصیت است. (1)
2⃣👈 لمس مستقیم بدن نامحرم مثل دست دادن به نامحرم در غیر ضرورت و اضطرار حرام است هر چند نامزد انسان باشد که هنوز بین دو نفر عقد شرعی خوانده نشده باشد.
3⃣👈 حضور زن و مرد نامحرم در مکان خلوت که دیگری نمی تواند به آنجا وارد شود، و احتمال آلودگی به گناه هم وجود دارد، حرام است حتی به نظر تعدادی از مراجع تقلید (2) صرف حضور زن و مرد در چنین مکان خلوتی هر چند احتمال آلودگی به گناه هم وجود نداشته باشد، باز هم حرام است. (3)
📔نکات توضیحی و منابع:
(1) (تحریرالوسیله، کتاب النکاح م29 ؛ سایت لیدر، احکام حجاب و عفاف ؛ منهاج الصالحین ج3 م29 ؛ استفتائات سیستانی س 226 ؛ سایت مکارم، استفتائات، احکام حجاب، احکام موازین ارتباط با نامحرم ؛ توضیح المسائل مکارم م2092)
(2) حضرت امام، گلپایگانی، صافی، مکارم، زنجانی: فتوی یا احتیاط واجب.
(3) (رساله مراجع تقلید م 889)
#منبرک_فاطمی
@fatemi222
سه شنبه ظهر اعتقادی. ۱۴۰۱/۱/۲
موضوع: #صله_رحم
سلام علیکم- بسم الله الرحمن الرحیم
امیرمومنانعلى(علیه السلام) مى فرماید: صِلُوا ارحامَکُمْ وَ لَو بِالتَّسلیمِ»؛(صله رحم را به جا بیاورید، هر چند با یک سلام کردن باشد(. بحار، ج71، ص 126)
صِلِه رَحِم به معنای ارتباط و دیدار با خویشاوندان و کمک به آنها و از آموزههای اخلاقی اسلام است.
صله رحم طبق روایات آثار فراوانی دارد که به برخی اشاره میشود:
1-طول عمر: امام صادق (علیه السلام) چیزی که سبب افزایش عمر گردد ،جز صله رحم نمی شناسم (کافی، ج2 ،ص152)
2-فراوانى روزى: حضرت سجّاد علیه السلام فرمود هر کس دوست دارد، خدا عمرش را طولانى و روزىاش را افزایش دهد، باید صله رحم کند(کافی، ج 2 ، ص 156)
3-بخشش گناهان و دفع بلا: امام باقر علیه السلام فرمود رسیدگى به خویشان، گناهان را پاک مىکند و بلا را دور مىسازد(کافی، ج2 ،ص152)
4-آرامش: امام صادق می فرماید دونفر فامیل وقتی یکدیگر را ببینند آرامش می یابند(امالی، صدوق ص420)
5-برآورده شدن حاجات: پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود: کسی که صله رحم کند، چهل هزار گناه از گناهان او پاک میگردد، و به همین میزان به درجات معنوی او افزوده میگردد... و هفتاد حاجت از حوائج دنیوی او برآورده میشود(بحار، ج۷۳، ص۳۳۵)
لازم به ذکر است که ما خویشاوندی دینی و روحانی با اهل بیت علیهم السلام داریم چرا که پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند: «من وعلی پدران این امت هستیم( عیون اخبار الرضا،ج1،ص91)
لذا لازم است رابطه با این بزرگواران داشته باشیم و ارتباط با پیامبر و اهل بیت ایشان مصادیقی دارد که یکی زیارت آنهاست که شما زائران ارجمند این توفیق را پیدا کرده اید.
خداوند، دلهای ما را به هم نزدیکترکند، به برکت صلوات بر محمد وآل محمد
@AhkameHarameRazavi
سه شنبه مغرب اعتقادی. ۱۴۰۱/۱/۲
موضوع: #آثار_منفی_اسراف
سلام علیکم- بسم اله الرحمن الرحیم
خداوند درباره اسراف کنندگان می فرماید: ولا تطیعوا امر المسرفین: اطاعت فرمان مسرفان نکنید.(آیه 151 شعراء)
اسرافکار، علاوه بر زیانهای اقتصادی که بر جامعه و ملت تحمیل می کند، برای خود نیز زیانهای جبران ناپذیری به بار می آورد:
1- خشم الهی; اسرافکار چون تعادل و توازن اقتصادی جامعه را برهم می زند، از رحمت خدا بدور و گرفتار خشم خدا می شود، همان گونه که در قرآن مجید آمده است: «انه لایحب المسرفین (آیه 14 انعام)) خداوند اسرافکاران را دوست نمی دارد، و امام صادق(علیه السلام) فرمود: اسراف مورد غضب خداست( کافی، ج 2، ص 275)
2- محرومیت از هدایت; خدای متعال که همواره درهای رحمتش بر بندگان گشوده است خود را «غافر الذنب و قابل التوب (آیه 3 غافر)معرفی کرده است لکن نسبت به اسرافکاران می فرماید: «ان الله لا یهدی من هو مسرف کذاب (آیه 28 مومن) همانا خداوند کسی را که اسرافکار و دروغگوست هدایت نمی کند.
3-فقر: روشن ترین اثر اقتصادی اسراف، فقر است، زیرا که اسرافکار در اثر مصرف ناروای خود هم جامعه را به ورطه فقر می کشاند و هم خود دچار فقر می شود. حضرت علی(علیه السلام) می فرمایند: (اقتصاد و میانه روی باعث توانگری و اسراف و ولخرجی مایه فقر و تنگدستی است. (وسائل الشیعه 15/285.)
4- هلاکت; اسراف از هر نوعی که باشد انسان را به نابودی می کشد. قرآن مجید این حقیقت را چنین بیان می فرماید: ما مسرفان و ستمگران را هلاک کردیم(آیه 90 انبیا) و نیز حضرت علی(علیه السلام) می فرماید: اسرافکاری زیاد انسان را به هلاکت می کشاند. (فهرست غررالحکم، ص 159)
5- جهنمی شدن: کیفر کسانی که از حدود الهی تجاوز کرده و اوامر و نواهی خدا را نادیده گرفته باشند، تنها فقر و تنگدستی در دنیا نیست بلکه عذاب اخروی نیز در انتظار آنان است. قرآن مجید در این باره می فرماید:«ان المسرفین هم اصحاب النار» براستی که مسرفان اهل دوزخند(آیه 43 غافر)
خداوند ما را از شر اسراف کاری نجات بفرماید به برکت صلوات برمحمد و ال محمد
@AhkameHarameRazavi
May 11
✋جهت روز اول ماه مبارک
👇👇
🔸احکام
🔹شرح دعای روز اول
🔸حکمت نهج البلاغه
🔹شرح نکته اخلاقی
🔸بسته تفسیری
#منبرک_فاطمی
@fatemi222
🌸🍃﷽🌸🍃
✋#زمان_نیت_روزه
✍ضمن عرض تبریک فرا رسیدن ماه مبارک رمضان
👈رسول خدا صلی الله علیه و آله به مناسبت فرا رسیدن ماه رمضان در خطبه ای فرمودند:
👈أَیُّهَا النَّاسُ إِنَّهُ قَدْ أَقْبَلَ إِلَیْکُمْ شَهْرُ اللَّهِ بِالْبَرَکَةِ وَ الرَّحْمَةِ وَ الْمَغْفِرَةِ .... .
👈 اى مردم، همانا ماه خدا، همراه با برکت و رحمت و آمرزش، به شما روى آورده است؛ ماهى که نزد خدا برترینِ ماهها و روزهایش برترینِ روزها، شبهایش برترینِ شبها و ساعاتش برترینِ ساعات است.
(وسائل الشیعة، ج10، ص: 313)
👈به مناسبت فرا رسیدن ماه مبارک رمضان چند نکته درباره نیت روزه خدمت شما عرض می شود:
1⃣👈 روزه از عبادات است و لازم است که با قصد تقرب به خدا انجام شود؛ معمولا این ایام از نیت روزه سوال می شود که چگونه باید باشد؟ در پاسخ می گوییم لازم نیست که نیت عمل به زبان بیاید یا از ذهن بگذرد (آنچه در نیت مهم است همان است که همه شما مومنین آن را رعایت می کنید مثلا برای کسی که بر می خیزد و سحری می خورد و با شروع اذان دیگر چیزی نمی خورد و قصد گرفتن روزه برای انجام تکلیف الهی را دارد نیت محقق است و دیگر هیچ فکر یا دقت و گذراندن از قلب و ... نیاز نیست) لذا در نیت خودمان را درگیر نکنیم و بسیار آسان و راحت است (در باقی عبادات هم نیت همین است). (2)
2⃣👈 با توجه به مطلب اول پس کسی که از همین آغاز ماه انشالله قصدش روزه گرفتن کل ماه است یعنی همه ماه را نیت دارد و هیچ کار دیگری برای نیت لازم ندارد. (3)
3⃣👈قصد روزه لازم است تا پایان روز ادامه داشته باشد بنابر این اگر کسی در بین روز به طور یقینی قصد کند که دیگر روزه نباشد ولو چیزی هم نخورد روزه اش باطل است. (4)
📒نکات توضیحی و منابع:
(1) سیستانی: از روی تذل و بندگی در پیشگاه خداوند.
(2) (رساله مراجع تقلید، م1550)
(3) (رساله مراجع تقلید، م 1551)
(4) (العروه الوثقی، کتاب الصوم، فصل فی النیة، مسئلۀ۲۲؛ توضیح المسائل مراجع، مسئلۀ۱۵۷۰و۱۵۷۱.)
#منبرک_فاطمی
@fatemi222
💐🍃🌿🌼🍃🌾🌸🍁🌱🌼؛
(اللهم الیک افضت القلوب )
🌻 #حکمت_اول
🌻 برگی از #نهج_البلاغه
🌻 قال علی علیه السلام؛
كنْ فِي الْفِتْنَةِ كَابْنِ اللَّبُونِ لَا ظَهْرٌ فَيُرْكَبَ وَ لَا ضَرْعٌ فَيُحْلَبَ در فتنه ها
🍃 چونان شتر دوساله باش، نه پشتي دارد كه سواري دهد، و نه پستاني تا او را بدوشند.
✅نکات مهم:
1⃣👈فتنه در لغت به معنای کفر ،گمراهی ،اشوب و...و در اصطلاح به اختلاف عقاید و آراء مردم بطوری که به ایجاد ناآرامی و تشویش بین آنها منجر میشود و .....
2⃣👈غالبا غرض از فتنه گری ،رسیدن به مقاصد سیاسی و بدست آوردن مناصب اجتماعی است اما گاهی هم با اغراض فرهنگی و دینی نیز همراه است مانند ترویج مادیگری،انکار خدا ،بی بند وباری و...
3⃣👈به تصریح قرآن گناه فتنه گری از قتل بزرگتر است
««الفتنه اشد من القتل»
#سوره بقره آیه ۱۹۱
✳️⬅️مهم:
امیرمومنان با تشبیه انسان مومن به بچه شتر (در هنگام فتنه ها) در صدد این نکته هستند که اگر چه مومن نیز در هنگام فتنه در میان مردم است و زندگی عادی خود را میگذراند
👌ولی نباید خود را #ابزار و وسیله #فتنه_گران قراردهد و در جهت منافع آنان گام بردارد
____
ستاد_نهضت_پیشرفت_بانوان_گناباد
نهضت_نهج_البلاغه_خوانی
@fatemi222
💐🍃🌿🌸🍃🌾🌼🍁🍂💐
🌼🌱🍁🌸🌾🍃🌺🌿🍃💐
برگی از #نهج_البلاغه
#حکمت دوم
شناخت ضدارزش=شاخصه لازمه داره
🌼وَ قَالَ (علیه السلام):
أَزْرَى بِنَفْسِهِ مَنِ اسْتَشْعَرَ الطَّمَعَ، وَ رَضِيَ بِالذُّلِّ مَنْ كَشَفَ عَنْ ضُرِّهِ، وَ هَانَتْ عَلَيْهِ نَفْسُهُ مَنْ أَمَّرَ عَلَيْهَا لِسَانَه.
🍃و درود خدا بر او، فرمود: آن كه جان را با طمع ورزى بپوشاند خود را پست كرده، و آن كه راز سختى هاى خود را آشكار سازد خود را خوار كرده، و آن كه زبان را بر خود حاكم كند خود را بى ارزش كرده است.
✅نکات مهم
✳️۱-واژه (طمع) به معنای بیش از حق خود طالب بودن و گرفتن مواهب زندگی از دست دیگران.
افراد طماع برای رسیدن به مقصود👈 باید تن به هر ذلتی بدهند.
✳️۲-طرح مشکلات نزد کسانی که هیچ گونه توانایی برحل آن ندارند اثری جز ذلت وسرافکندگی انسان نخواهد داشت.
اما نزد دکتر یا قاضی چون برای مشکل گشایی است کار خلافی نیست✅
✳️۳-زبان که از کنترل عقل وفکر خارج شود برانسان امیر شده وانسان را اسیر خودسازد.
👈زبان سرخ سر سبز میدهد برباد👌
انسان عاقل نباید خود را خوارو ذلیل کند نزد کسی لذا آقا امیرالمومنین(علیه السلام) در این حکمت این خصلت ها را به عنوان ضد ارزش معرفی کردند تا از آن حذر شود✅
#ستاد_نهضت_پیشرفت_بانوان_گناباد
@fatemi222
💐🍃🌿🌸🍃🌾🌼🍁🍂💐
🌸🍃﷽🌸🍃
✋راههای بخشش و جبران گناه
✍️از آن جا که توبه، عملی جبرانی برای گناهان است. توبه کننده باید به گونه ای ضایعات و آثار سوء گناهان را از دل و جان خود، از زندگی خود از حقوق و حیثیت مردم، از عمل های واجب ترک شده، از فریب ها و دروغ ها، جبران کند. در آیات قرآن و روایات برای آمرزش و جبران گناهان دستورات و رهنمودهایی رسیده که ماچند نمونه از آنها را بیان می کنیم:
1⃣👈کمک ها و صدقات پنهانی
یکی ازراههای جبران خطاها و گناهان، کمک پنهانی به دیگران است. قرآن می فرماید:
👈إِنْ تُبْدُوا الصَّدَقاتِ فَنِعِمَّا هِی وَ إِنْ تُخْفُوها وَ تُؤْتُوهَا الْفُقَراءَ فَهُوَ خَیرٌ لَکمْ وَ یکفِّرُ عَنْکمْ مِنْ سَیئاتِکمْ[ بقره/ 271.]
👈اگر به فقرا آشکارا کمک کنید کار نیکوئی کرده اید، ولی اگر همین صدقات را پنهانی انجام داده ورسیدگی به فقرا، مخفیانه باشد برای شما بهتر است و سبب محو گناهانتان خواهد شد.
2⃣👈 هجرت و جهاد
قرآن هجرت و جهاد را یکی از راههای جبران گناهان می داند و می فرماید:
👈فَالَّذِینَ هاجَرُوا وَ أُخْرِجُوا مِنْ دِیارِهِمْ وَ أُوذُوا فِی سَبِیلِی وَ قاتَلُوا وَ قُتِلُوا لَأُکفِّرَنَّ عَنْهُمْ سَیئاتِهِمْ[ آل عمران/ 193.]
👈کسانی که هجرت کرده اند و بخاطر حمایت از حق از خانه هایشان آواره و اخراج شده اند و در راه من آزارها دیده اند و جهاد کرده و به شهادت رسیده اند، من گناهانشان را پوشانده و آنها را خواهم بخشید.
3⃣👈دوری از گناهان بزرگ
ترک گناهان کبیره، سبب از بین رفتن آثار گناهان کوچک می شود.
👌قرآن در این رابطه می فرماید:
🔸إِنْ تَجْتَنِبُوا کبائِرَ ما تُنْهَوْنَ عَنْهُ نُکفِّرْ عَنْکمْ سَیئاتِکمْ[ نساء/ 31.]
🔹اگر شما ازگناهان بزرگی که از آن نهی شده اید دوری نمائید، ما گناهان دیگرتان را می بخشیم.
🔸لازم به ذکر است گناهان کبیره به گناهانی گفته می شود که در قرآن برای آن ها وعده عذاب داده شده است.
4⃣👈 انجام کارهای نیک
هر کاری که مصداق حسنه باشد عاملی برای از بین رفتن سیئات و بدی ها می باشد. قرآن می فرماید:
🌹إِنَّ الْحَسَناتِ یذْهِبْنَ السَّیئاتِ[هود/ 114.]
👈به درستی که کارهای نیکو، کارهای بد را از بین می برد.
حسنات، مطلق است و شامل همه عبادات و هر کار ارزشمندی است که شرع آن را تأیید و تعیین کرده و به قصد تقرّب به خدا انجام می گیرد.
امام علی (ع) می فرماید:
انّ اللّه یکفِّر بِکلِّ حَسنةٍ سَیئَة
با انجام هرحسنه ای، خداوند، یک گناه وسیئه را پوشانده و محو می سازد.
👈مردی به حضور رسول خدا (ص) شرفیاب شد و گفت: یا رسول الله در مدت عمرم، گناه بسیار کرده ام و هر کار زشتی مرتکب شده ام، آیا راه توبه به روی من باز است؟ خداوند توبه مرا خواهد پذیرفت؟
👈رسول خدا (ص) فرمود: آیا مادر داری؟ عرض کرد: خیر، حضرت فرمود: پدر داری؟ عرض کرد: بلی؛ پیامبر (ص) فرمود: به او نیکی کن تا جبران گناهانت شود؛ وقتی آن مرد خداحافظی کرد و از در بیرون رفت رسول خدا (ص) فرمود: ای کاش مادرش زنده بود.
کنایه از این که اگر مادرش زنده بود و او در حق مادرش احسان می کرد، خیلی زودتر جبران گناهانش می شد.
5⃣👈 قرض دادن
وام دادن به افراد گرفتار، یکی دیگر از عوامل جبران گناهان است. قرآن می فرماید:
🌹إِنْ تُقْرِضُوا اللَّهَ قَرْضاً حَسَناً یضاعِفْهُ لَکمْ وَ یغْفِرْ لَکمْ[تغابن/ 17.]
هرگاه شما برای خدا به بندگان نیازمندش قرض نیکو دهید، [وامی که در آن بهره و آزار و توقع و ذلّت نباشد]، خداوند چند برابر آن، پاداش عطا می فرماید و گناهان شما را هم می آمرزد.
6⃣👈 تقوا
تقوا و پرهیزکاری یکی دیگر از عوامل بخشش گناهان است. قرآن می فرماید:
🌹إِنْ تَتَّقُوا اللَّهَ یجْعَلْ لَکمْ فُرْقاناً وَ یکفِّرْ عَنْکمْ سَیئاتِکمْ وَ یغْفِرْ لَکمْ[ انفال/ 29.]
👈هر گاه شما تقوا داشته باشید و از گناه دوری نمائید، خداوند به شما دید خاصّی (فرقان) می دهدکه به راحتی بتوانید حق را ازباطل تشخیص بدهید و گناهان شما را می آمرزد و از تقصیر شما در می گذرد.
7⃣👈ایمان و عمل صالح
یکی از عوامل مغفرت و پوشش گناهان، ایمان و عمل صالح است.
قرآن کریم می فرماید:
🌹وَ الَّذِینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ لَنُکفِّرَنَّ عَنْهُمْ سَیئاتِهِمْ[ عنكبوت/ 7.]
کسانی که ایمان آورده و کارهای شایسته انجام می دهند، گناهان آنان را می بخشیم.
👈پس باید کوشید از طریق افزایش معرفت و شناخت خدا و آگاهی از نعمت های مادی و معنوی و انجام عمل صالح، ایمان را تقویت کرد.
💢 #منبرک_فاطمی
@fatemi222
May 11
💢↶ شـرح دعـای #روزاول
⬅️ اقسـام روزہ ⇩⇩
سه نـوع روزہ داریم
1⃣ ◄روزہ عـام
2⃣ ◄روزہ خـاص
3⃣ ◄روزہ خـاص الخـاص
♦️⇦ روزہ عـام
همان روزهای است ڪه عموم مردم میگیرند
روزهٔ عام روزهای هست ڪه انسان تنها
از اموری ڪه روزہ را باطل میکند
خودداری مینماید
♦️⇦ روزہ خـاص
روزهای است ڪه روزهدار علاوہ بر اینکه
از خوردن و آشامیدن خودداری میکند
اعضاء و جوارحش هم روزہ دارد
چشمش را هم از معصیت میبندد
سحر ڪه روزہ میگیرد نیت میکند ڪه
خدایا من همہ اعضاء و جوارحم روزہ است.
گوشم غیبت نمیشنود
زبانم غیبت نمیکند و ...
این روزہ خاص است
♦️⇦ روزہ خـاص الخـاص
این روزہ، روزهای است ڪه غیر از خدا
هیچ چیز دیگری در دل روزهدار نباشد
↫◄ اگر در ماہ رمضان همه کارها
برای خدا باشد
روزہ خاص الخاص تحقق مییابد
و از این رو در دعا از خدا میخواهی
【اَللَّهُمَّ اجْعَلْ صِیَامِی فِیهِ صِیَامَ الصَّائِمِینَ】
یعنی خداوندا
روزہ مرا روزہ خاص الخاص قرار بدہ
باید دلهای خود را برای خدا خالی کنیم
ملائکه شب احیاء فرود میآیند
ولی فرودگاہ دلمان را پیدا نمیکنند
تعلقات بہ مال، زن، بچہ و دنیا جایی
برای نزول ملائڪه باقی نگذاشته است
دل اگر خالی باشد آن وقت
«تَنَزَّل المَلائکة وَالرّوح» تحقق مییابد
و اگر این گونه نباشد ملائکه
در شب احیاء بر دل شما فرود نمیآیند
در ماہ رمضان کاری بکنیم ڪه
جا برای نزول ملائکه داشته باشیم
✍خلاصه اینکه روزہ صحیح و کاملی ڪه خدا برای کامل نمودن روزهدار مقرر فرمودہ، قطعاً شامل خودداری اعضای بدن از گناہ میباشد
و روزهٔ کاملتر این است ڪه علاوہ بر آن
قلب را از یاد غیر خدا باز داشته
و از هر چه غیر اوست روزہ بگیرد
هنگامی ڪه انسان ماهیت روزہ
درجات و فلسفہ تشریع آن را فهمید
ناچار باید از هر گناہ و حرامی
بخاطر قبول روزهاش خودداری کند
و الا مسئول بودہ و بخاطر اینکه
اعضای بدنش روزہ نگرفتهاند
مجازات میشود
⬅️ ویـژگی قائمیـن
【وَ قِیَامِی فِیهِ قِیَامَ الْقَائِمِینَ】
خدایا در ماہ رمضان
قیام مرا قیام قائمین قرار بدہ
یعنی شب ڪه نماز شب میخوانم
قیامم قیام قائمین باشد
قائمین آنهایی هستند ڪه در نماز
از خوف خدا گریہ و زاری میکنند
یعنی نماز مرا نماز عاشقانه قرار بدہ
برای نماز شب از خواب باید بپریم
نہ اینکه ساعت کوک کنیم تا بیدار شویم
⬅️ از غفلـت بپـرهیـزیـم
【وَ نَبِّهْنِی فِیهِ عَنْ نَوْمَةِ الْغَافِلِینَ】
و در این روز اول ماہ رمضان مرا
از خواب غفلت بیدار کن
این هم دعای خوبی است گناہ نکنیم
هر لحظہ ممکن است مرگ از راہ برسد
【وَ هَبْ لِی جُرْمِی فِیهِ یَا إِلَهَ الْعَالَمِینَ
وَاعْفُ عَنِّی یَا عَافِیاً عَنِ الْمُجْرِمِینَ】
خدایا در این ماہ رمضان مرا ببخش
ای خدایی ڪه از گنهکاران میگذرد.
✍آیت اللہ مجتهـدی تهـرانی ره
https://eitaa.com/fatemi222/2629
✋سلام
🌹جهت مطالعه در روز اول ماه مبارک
🔸احکام
🔹شرح دعای روز اول
🔸حکمت نهج البلاغه
🔹شرح نکته اخلاقی
🔸بسته تفسیری
🔅منبرک_فاطمی👇
https://eitaa.com/fatemi222/5280
🌸🍃﷽🌸🍃
✋ #شروط_دریافت_امدادهای_غیبی
✍️کمک های خدا و امدادهای غیبی به معنای کمک هایی است که از غیب و از ناحیه خدا برای انسان اتفاق می افتد؛ ولی برای دریافت این امدادها، شروطی لازم است که برخی را ذکر می کنیم:
1️⃣ 👈ایمان و تقوا:
وَ مَنْ یَتَّقِ اللَّهَ یَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجًا*وَیَرْزُقْهُ مِنْ حَیْثُ لَا یَحْتَسِبُ»[آیه2 طلاق] در صورت برخورداری از تقوای الهی، انسان مشمول برخی امدادها می شود، مانند: خارج کردن انسان از تنگناهای دنیوی و اخروی و توفیق یابی در انجام نیکی ها.
2️⃣ 👈جهاد وتلاش و سختی:
تلاش و کوششی که انسان را به زحمت زیاد اندازد، راه رسیدن به هدایت الهی است: «وَالَّذِینَ جَاهَدُوا فِینَا لَنَهْدِیَنَّهُمْ سُبُلَنَا»[آیه 69 عنکبوت] جهاد شامل جنگ با دشمنان حق، مبارزه با هوای نفس، تلاش در راه کسب علم و تلاش در راه کسی روزی حلال می شود.
3️⃣ 👈صبر و پایداری:
خداوند میفرماید:«إِنَّ الَّذِینَ قَالُوا رَبُّنَا اللَّـهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَیْهِمُ الْمَلَائِکَةُ [فصلت/30] در حقیقت، کسانی که گفتند: «پروردگار ما خداست»؛ سپس ایستادگی کردند، فرشتگان بر آنان فرود میآیند»
حضرت موسی (علیه السلام) آنگاهکه میخواهد قوم خود را آماده کند تا در برابر سختیها و فشارهای فرعونیان زمانش تحمل خود را از دست ندهند به آنها سفارش میکند تا صبر و استقامت پیشه کنند و تقوای الهی را رعایت کنندتا خداوند نصرت و یاری خویش را شامل حال آنها کرده.
4️⃣👈 یاری از خدا وتوبه و استغفار:
خداوند می فرماید:زمانی که از پروردگارتان تقاضای کمک می کردید و او تقاضای شما را پذیرفت وشما را یاری کرد إِذْ تَسْتَغِيثُونَ رَبَّكُمْ فَاسْتَجَابَ لَكُمْ أَنِّي مُمِدُّكُمْ بِأَلْفٍ مِنَ الْمَلَائِكَةِ مُرْدِفِينَ(آیه 9 انفال) و فرموده :وقتی استغفار بجویید انواع نعمتها را به شما میدهد فَقُلْتُ اسْتَغْفِرُوا رَبَّكُمْ إِنَّهُ كانَ غَفَّاراً «10» يُرْسِلِ السَّماءَ عَلَيْكُمْ مِدْراراً «11» وَ يُمْدِدْكُمْ بِأَمْوالٍ وَ بَنِينَ وَ يَجْعَلْ لَكُمْ جَنَّاتٍ وَ يَجْعَلْ لَكُمْ أَنْهاراً «12» (آیه 10-12 سوره نوح)
خداوند ما را مشمول عنایات ویژه اش بفرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد
💢 #منبرک_فاطمی
@fatemi222