❇️گاه دیده می شود که بعضی گویندگان،راهبران و موثرین فرهنگی مدعی عقلانیت هستند، اما عقلانیت از دید رهبری معظم به چه معناست وچه لوازمی دارد؟
🔹عقلانیت را میتوان بهعنوان دوراندیشی و آیندهنگری در تصمیمگیری معرفی کرد.
(۷۹/۱۰/۷) بهگونهای که تبعات و جوانب یک اقدام در آینده در نظر گرفته شود. (۹۲/۶/۶)
🔹(پذیرش)مرجعیت قانون و ساختارهای قانونی بهعنوان جلوهی عقلانیت است. (۸۲/۱۰/۲۲)
🔸یکسانی شعار و عمل (۹۰/۷/۲۴) از لوازم عقلانیت بهشمار میرود.
🔹عقلانیت بر پایهی مبانی، اصول و باورهایی اصیل شکل میگیرد. (۹۰/۶/۱۷
در این پست از یادداشت ( عقلانیت پژوهی نوشته سیدمهدی موسوی نیا) که درسایت
KHAMENEI.IR
موجود است،استفاده شده است.
#عقلانیت
#جهاد_تبیین
🔹فتح قلم🔹
@fatheGhalam
❇️در حاشیه نشست معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با دانشجویان دانشگاه الزهرا
پ.ن:خانم مولاوردی از دیدن این عکس چه احساسی دارند؟
#ارزش
#فرزند_آوری
#معاونت_زنان
🔹فتح قلم🔹
@fatheGhalam
🏴 ابتکار امام حسن (ع)، میدان مبارزه را عوض کرد
▪️رهبر انقلاب: امام حسن (ع) ابتکاری کرد که با این ابتکار مرحله سوم امامت شروع شد. این ابتکار چه بود؟ این ابتکار این بود که صحنهی مبارزهی حق و باطل را، یعنی صحنهی مبارزهی قرآن و ابوسفیان را، و علی و معاویه را، از روی زمین منتقل کرد به زیر زمین. تاکنون مبارزه در میدان جنگ بود، شمشیرها کشیده میشد، بر سر هم میکوبیدند، رجزها میخواندند، این به دشمنی با او و او به دشمنی با اینها مباهات میکردند؛ ناگهان امام حسن وضع جنگ را به سود خود تغییر داد، یعنی چهره دوستان خود را بست. شمشیرها را از دست آنها نگرفت -اشتباه نکنید!- تصمیمهای آنها را متزلزل نکرد، [بلکه] میدانشان را عوض کرد. ۱۳۵۱/۱۱/۲۲
💻 @Khamenei_ir | #سخن_نگاشت
🏴 گسترش تفکر ولایت در دوران زندگی امام رضا علیهالسلام
▪️رهبر انقلاب: بعد از نوزده یا بیست سال [از] پایان دوران امامت و شهادت علىّبنموسیالرّضا ، وقتی شما نگاه میکنید، میبینید که همان تفکّر ولایت اهلبیت و پیوستگی به خاندان پیغمبر آنچنان گسترشی در دنیای اسلام پیدا کرده که دستگاه ظالم و دیکتاتور بنیعبّاس از مواجههی با آن عاجز است؛ این را علىّبنموسیالرّضا انجام داده. ۱۳۹۲/۶/۲۶
💻 @Khamenei_ir | #سخن_نگاشت
❇️نفی شخص پرستی
تا کجا مجاز به حمایت از "شخصیت" ها هستیم؟
❓در مواجهه با کنش شخصیت ها، اصل چه چیزی است؟
⬅️《وصیت امام این است که جوان ما، مردم ما، نسلهاى گوناگون ما، با چشم واقعبینانه نگاه کنند. اصل، *انقلاب* است؛ اشخاص، اصل نیستند. انقلابى بودن به حفظ رابطهى خود و عمل خود و پیوستگى خود با انقلاب است.»
بیانات مقام معظم رهبری در مراسم نوزدهمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (ره)۱۳۸۷/۰۳/۱۴
#انقلاب
🔹فتح قلم🔹
@fatheGhalam
ادامه یادداشت های مرتبط با
" جهاد تبیین"
⁉️چه چیزهایی عقلانیت نیست؟
از دیدگاه مقام معظم رهبری:
🔹(عقلانیت نقطه مقابل چشماندازنداشتن در کارها و عدم دوراندیشی است). (۶۸/۴/۲۵)
🔸(عقلانیت نقطه مقابل قانونشکنی و ساختارگریزی است). (۸۸/۳/۲۹)
🔹(عقلانیت نقطه مقابل تحجر و عدم انطباق با نیازهای زمان است.) (۷۶/۱۱/۹)
#عقلانیت
#جهاد_تبیین
🔹فتح قلم🔹
@fatheGhalam
❇️نقش امام رضا علیه السلام در گسترش و گرایش به مناظرات عقلانی
🔰دکتر رجبی دوانی :
نکتهی دیگری که کمتر دیده شد و من آن را بهنوعی در بیانات رهبر معظم انقلاب دیدم، از این قرار است که بعد از حضور حضرت( رضا علیه السلام) در ایران و انعکاس مناظرات علمی ایشان در مرو، میبینیم که مباحث عقلی حتی در میان اهل تسنن (که اهل حدیث در آن زمان حکومت داشتند)، گسترش مییابد و بسیاری از آن بهرهمند میشوند و در حالی که در مناطق عربنشین فلسفه بسیار مهجور مانده بود، در ایران مکاتب مهم فلسفی شکل گرفت. حتی تا زمان مغول و بعد از آنها در ایلخانان و تا زمان تشکیل صفویه، بهخصوص شیراز بهعنوان یکی از مراکز مهم فلسفی وجود داشته است و علاقهمندان به علم از نقاط مختلف، خودشان را به مناطق ایران و بهخصوص شیراز میرساندند.
#امام_رضا
#عقلانیت
#مناظره
#منطقی
#جهاد_فرهنگی
🔹فتح قلم🔹
@fatheGhalam
⁉️نسبت اسلام با استدلال و منطق چیست؟
❓آیا همچنان که برخی اهل منبر می پندارند،روش بیان استدلالی در نظام آموزش دینی ما" مضرّ "است؟
در یادداشت زیر ،فرمایش مقام معظم رهبری خطاب به اهل منبر و مبلغین دینی است 👇
🔰مبلّغان دینی، علمای دینی، متفکّران دینی، عشّاق گسترش اسلام، علاقهمندان به اسلام و اهلبیت علیهمالسّلام باید توجّه کنند که اسلام و قرآن، با ((استدلال و منطق ))همراه است. مکتب اهل بیت، با منطق و استدلال همراه است. اگر استدلال را از آن جدا کردند و به جای استدلال، خدای نکرده چیزی را وارد کردند که از منطق دور است و جنبه خرافی دارد، این درست ضدّ استدلال عمل خواهد کرد. پس، یک ابزار اسلام برای گسترش و غلبه بر همه ادیان و جماعات و ملل و کشورها، عبارت از منطق است .
#عقلانیت
#منطق
#جهاد_تبیین
🔹فتح قلم🔹
@fatheGhalam
❇️اهمیت روش عقلانی و منطقی در تبیین حقایق
❓آیا بیان عقاید مضرّ است؟
دیدگاه مقام معظم رهبری👇
🔰((منطق قوی و استدلال محکم در مقابل تصرّف افکار مردم دنیا مؤثّر است. یعنی شما نگاه میکنید، میبینید که در طول زمان، فراوان علیه اسلام شبهه درست کردند، به اشکالتراشی پرداختند و استدلالسازی کردند تا بلکه بتوانند عقاید اسلامی را سست و موهوم کنند؛ اما عقاید اسلامی به خاطر استحکامی که دارد و چون منطق دنبال تفکّر اسلامی است - نه فقط عقاید که احکام اسلامی نیز همینطور است؛ چون متّکی به منطق و همراه استدلال است؛ چون هر ذهن صحیح و سالم و اهل و فهم و استدلالی، در مقابل منطق اسلام تسلیم و خاضع میشود - روز به روز گسترش پیدا کرده است.)))
#منطق
#استدلال
#جهاد_تبیین
لینک کانال🔹فتح قلم🔹
@fatheGhalam
❇️شیوع شبه علم،چالش جدید حوزه ها
✍خطر گسترش اخباری گری و مقدس پنداری نقل های غیرمعتبر، چند سالی است،گریبان گیر فضای علمی حوزه ها شده است.چالش امروز حوزه ها تکثیر قارچ گونه گروه هایی است که نسبت به اعتبار متون دینی در موضوعات علمی مختلف،یک برداشت افراطی و اکثری دارند. به نحوی که فهم همه مسائل و موضوعات تجربی را منوط به مطالعه نقل های دینی می دانند. اگر تا دیروز پدیده طلبههای جوان مدعی پزشکی که با تهاجم به مبانی عقلانی طب نوین ،به زعم خود طب اسلامی را توسعه می دادند،مسئله حوزه ها بود امروز دیگر دامنه اتکاء به شبه علم گسترده تر شده و به تنجیم طبی رسیده است.خطر تکثیر کارگاه های آموزشی سحر وجادو ورمل و جفر و حالا هم تنجیم احکامی قابل چشم پوشی نیست.مدیریت حوزه ها نمی تواند در قبال فراگیری خرافات منفعل بماند خصوصا به دلیل تازگی و غربت موضوع ،احتمال افزایش تبلیغات و جذب وجود دارد.
ادعای متولیان این امر،این است که در کارگاه ها به مردم عادی آموزش داده می شود چگونه همه امور زندگی خود را با نجوم و حرکت سیارات و ستارگان تنظیم کنند تا بیشترین سعادت نصیب آنها شود.
طبق نظر اهل فن،ابتلا به وسواس فکری کمترین اثر وضعی چنین آموزش های بدون پشتوانه علمی است؛زیرا فرد در هر کاری باید مدام نگران باشد که آیا سعد ونحس ایام را لحاظ کرده یا خیر؟
خصوصا که مدرّسان القا می کنند با این آموزش ها خوشبختی را انتخاب می کنید😳.
جای سوال است که دعا ،توسل،و صدقات و توکل در دین چه جایگاهی دارند وقتی تا این حد اثر بروج بر سعادت ما پر رنگ است؟
#شبه_علم
#حوزه
#اخباری_گری
🔹فتح قلم🔹
@fatheGhalam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 درد دل زن بوشهری با وزیر جهاد
پ.ن:بعد از هشت سال تحمل شنیدن" من همیشه اینجوری میشینم" و "خودت پماد رو برو بمال" به "چَشم ،مادر" رسیدیم.
#مردمی
#تواضع
#ولی_نعمتان
@fatheGhalam
هشدار⚠️
ویروس پرخاشگری در حال انتشار است؛⛔️
✍علیرغم تاکید مجدد مقام معظم رهبری بر رعایت منطق و ادب در جهاد تبیین،همچنان انتشار ویروس پرخاشگری و عصبیت های ناهنجار ادامه دارد.اینکه چرا با وجود توسعه فضای ارتباطات،فرهنگ ارتباطات توسعه نیافته خود برای طرح موضوع و حل مسئله مجالی جداگانه می طلبد.اما فی الجمله این که تصور کنیم آسیب همه گیر شدن پرخاشگری فقط متوجه مثلا هواداران شیعه انگلیسی است تصوری است ناپخته.چرا که نمونه هایی از پرخاشگریهای مبتنی بر تعصب،در میان سایر محافل انقلابی هم دیده می شود.از جوانانی که به زعم خود برای دفاع از ساحت یکی از مراجع ممتاز و برجسته حوزه در قبال هتاکی فردی کم سواد در اینستاگرام، اقدام به مقابله به مثل کردند تا دیگرانی که برای دفاع از بزرگان فکری خود ،به خود اجازه می دهند صرفا به دلیل عدم مطابقت افکار یک نویسنده در فضای مجازی،وی را به باد دشنام و توهین و تهمت بگیرند؛با افتخار در توجیه کار خود دم از حفظ ساحت فلان شخصیت در قبال به اصطلاح ترور شخصیت او بزنند،گویای کم توجهی به آسیب این نوع کنشگری است .
#تعصب
#ادب
#بی_اخلاقی
🔹فتح قلم🔹
@fatheGhalam
هشدار ،ویروس پرخاشگری ۲
❇️بررسی و تحلیل پرخاشگری ها
🔹یکی از دلایل گسترش این حجم از بی اخلاقی در فضای فرهنگی کشور ،عدم تجهیز به منطق و استدلال محکم است.زیرا فرد در صورتی که توانایی دفاع یا نقد علمی نداشته باشد وقتی مبانی فکری خود را مورد تهاجم می بیند با حجمی از رنجش های متراکم در درون خود مواجه می شود که تنها راه خلاصی از آن بروز خشم به هر نحوی است.ولو ترویج کمپین فحاشی و دشنام و افترا.هستند برادران و خواهرانی که هرگاه تصور کنند شخص یا تفکر مطلوب شان مورد نقد قرار گرفته از سر احساس تکلیف فراخوان دعوت از سایر رفقای جبهه را می دهند؛هر چند خیال می کنند برای جهاد قیام کرده اند⁉️.البته جهادِ ریختن بر سر نویسنده یا گوینده ی نگون بختی که به شخص یا تفکر مورد علاقه ی آنها انتقادی روا داشته وحالا سرنوشتش نواخته شدن با انواع توهین هاست.
🔸دومین دلیل شاید اعتماد و ایمان بیش از حد به شخص، قبل از بررسی افکار و اندیشه های اوست. به نحوی که میزان شیفتگی به حدی رسیده که شخص متوجه دگرگونی اندیشه مرجع فکری اش نمی شود .حتی کنشگری خطرناک او را نیز نادیده می گیرد و یا توجیه می کند.
⬅️ آسیب
تصویری که از چنین افرادی به نمایش در می آید تصویری است از سرسختی و مسوولیت ناپذیری یک فعال فرهنگی.
❌در صورت تداوم این رفتارهای دور از اخلاق،امیدی به توسعه فضای گفتمان و نقادی وجود نخواهد داشت.چرا که میزان تاب آوری همه نویسندگان و منتقدین یکسان نیست؛ در صورتیکه فرد منتقد خودساخته نباشد، در قبال ان حجم از گفتارهای هتاکانه منفعل شده و یا دچار واکنش های شتاب زده می شود.
نتیجه این مواجهه غیر منطقی عدم تحقق مطالبات رهبری عزیز در موضوع "جهاد تبیین" است.
#اخلاق
#منطق
#تعصب
#شخص_محوری
🔹فتح قلم🔹
@fatheGhalam