فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✴️ کمی نور و نورانیّت ببینیم...
✴️ مبلِّغانی برای اسلام در دلِ قارهی آفریقا.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (دام ظله) در مورد اهمّیّتِ #سنّتهای_حوزه میفرمودند:
"غلبهی نظامِ دانشگاهی بر #نظام_سنّتی_حوزه از مشکلاتِ مهمِّ #حوزه در حال حاضر است؛ #حوزه تا آن جا که ممکن است باید روشِ سنّتیِ خود را حفظ کند و از ویژگیهای مهمِّ آن مثلِ #مباحثه -که در تفهیمِ درس نقش مهمّی دارد- استفاده شود."
✴️@fegh_osoul_rafiee
#روش_شناسی_فقه
#روش_فقه_شیخ
#کتاب_البیع
#شیخ_انصاری
📖 مرحوم #شیخ_انصاری در #مکاسب (ج۱/ص۳۱۲) در بحث نسبتسنجی بین امکان یا عدمِ امکانِ تفصّی با موضوع و حکمِ #اِکراه چند بار رفت و برگشت دارند و هر بار نظریهای را تقویت میکنند.
🔸️ ایشان از "الذي يظهر من النصوص و الفتاوى..." (ج٣/ص۳۱۳) بحث خود را آغاز میکند.
🔹️ سپس در عبارت "لكن الإنصاف أن وقوع الفعل..." (ج٣/ص٣١۴) و "ما ذکرناه و إن كان جارياً في التورية..." ( ج۳/ص۴۱۵) نظریهی دیگری را تقویت میکند.
🔸️ و پس از آن، از ظاهر کلامشان پیداست که نظریهی نهاییِ ایشان آن چیزی است که با عبارتِ "هذا، ولکنّ الأولَى أن يفرَّق بين..." (ج۳/ص۳۱۶) بیان میفرماید.
✅ آن چه در این بحث جالبِ توجّه است آن است که مرحوم #شیخ_انصاری در نهایتِ بحثِ خود با نادیدهگرفتنِ آن چه به عنوانِ ظهورِ نصوص و اخبار (ص۳۱۳) و همچنین با چشمپوشی از استدلالِ نسبتاً خوبی که در ص۳۱۴ و قضیهی عمّار که در ص۳۱۵ مطرح کردهاند نظریهی نهاییِ خود را تنها بر اساسِ کلامِ فقیهانی چون #محقّق_حلّی و #علّامه_حلی و #شهید_ثانی و #محقّق_سبزواری و دیگران -که همگی به تبعِ مرحوم #شیخ_طوسی در #المبسوط بیان فرمودهاند- پایهریزی میکند.
🔵🔸️ جالب این است که #شیخ_انصاری ظهورِ نصوص و اخبار را در این بحث رها کرده، و در پایهریزیِ نظریهی نهاییِ خود تنها بر ظهورِ کلامِ فقیهانِ نامبرده -به ویژه #شیخ_طوسی- اعتماد میکند.
#متن
#فرامتن
#تعبّدگرایی
#شُهرَتگرایی
✴️@fegh_osoul_rafiee
❓❔❓پرسش مهمّ یکی از طلّاب عزیز و گرامی 👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠
سلام علیکم!
کسی که بخواهد #أصول_الفقه مظفّر و در کلّ #اصول را خوب بفهمد آیا خواندن کتاب #معالم_الأصول برایش واجب است یا نه؟ اگر نه، چه کتابی خوب است؟
می گفتند برای درک مطالب #شرح_لمعه باید #معالم_الأصول را خواند که مبانی اصولی شهید ثانی در اون هست و از کتاب های خوب اصولی است.
در زمینه #فقه هم گفته شده که #المختصر_النافع خوبه در کنار اون هم برخی میگن #ریاض_المسائل یا #جامع_المدارک خوانده بشه به نظر شما مفیده؟
💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠