#مقالات_هنری7️⃣
🛑بازشناسی جایگاه حکمت وهنرمتعالی در هنر و فرهنگ اسلامی.
🖋شیدا شریفی، علی عسگری ، مهدی بنی اسدی
💠چکیده مقاله:
🟢تبلور ارزشها برای ابداع یک متن کلامی برای آفرینش یک آثار هنری با منطق معنایابی وحدانی نیازمند توجه به سیر نزولی اسماءالله رابطه صورت و معنا در اثر هنری و حقیقت حسن و زیبایی می باشد تا بتواند تفکر هنر اسلامی را به خلق یک هنر متعالی موجب شود.(مسئله ).
🔵این پروژه با رویکرد تحلیل محتوا و برگرفته از روش کتابخانه ای انجام شده است (روش).
🟣معماراسلامی زمینه های کمال و شناخت خودش را که متاثر از خلق الهی است نمایان ساخته و این را در قالب هنر و معماری در اصولی مثل مرکزیت ، نور، تعامل با طبیعت هندسه و... نمایان می سازد(یافته )
📚دانلود مقاله:
🌐B2n.ir/j35322
➖➖➖➖➖
💢کانال فقه هنر:
eitaa.com/Feghehonar
13.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📺 سریال خانگی «سرگذشت ندیمه» ⛔️ سریالی به قصد تخریب دین و دوبله شده به زبان فارسی‼️
✳️همان کسانی که در عرصهی فرهنگی شبکه درست میکنند - که به قصد نابود کردن بنای خانواده و شکستن حریم عفاف و حجابی که میراث هزاران سالهی ایرانی است و کشور ما و ملت ما از دوران قبل از اسلام، از لحاظ مسائل شهوانی و جنسی، یک ملت عفیف و نجیب بوده، شبکه درست میکنند
👈همینها در زمینههای سیاسی، #فیلم «بدون دخترم هرگز» را، #فیلم «۳۰۰» را میسازند که علیه حیثیت ایرانی است و سر تا پا دروغ و خباثت است؛
همان آدمها ادعا میکنند که با ایران دشمنی ندارند، با ملت ایران دشمنی ندارند، اما شب و روز دشمنی میکنند.
✳️این مسئله خیلی مهم است؛ این نشان دهندهی این است که ملت ما در یک عرصهی عظیمی مشغول حرکت است و در مقابل خواستههای استعماری و استکباری و جهانخوارانه و غصبآلودِ این قدرتها - که این هدفها در همهی دنیا منتشر است و محسوس است - ایستاده است.
🛑ما در حال یک مبارزهی عمومی هستیم. ملت در حال یک مبارزهی عمومی است. خوب، در یک چنین شرائطی، وظیفهی ماست که در زمینهی کار سیاسی، جهت سیاسی، #طعم_سیاسىِ_فیلم بدانیم چه کار داریم میکنیم.
📺(بیانات مقام معظم رهبری در دیدار #هنرمندان و دستاندرکاران صداوسیما)
🌐B2n.ir/h55884
➖➖➖➖➖
💢کانال فقه هنر:
eitaa.com/Feghehonar
#مجله_الکترونیکی1️⃣2️⃣
🖋یاداشتی از حجتالاسلام محمدصادق لیراوی:
💠 خروج فقه از رویکرد انفعالی و ورود به عرصه فعالیت، جز با آینده پژوهشی و شناخت مسائلی که در آینده با آن روبرو خواهد شد میسر نیست؛
👈بنابراین لزوم آیندهپژوهی در همه عرصههای فقه، ضرورت مییابد. یکی از مهمترین مسائل فقههای معاصر، مباحث مرتبط با هنرهای نمایشی است.
🎞 فقه نمایش، رشته علمی است که هنوز مسائل و موضوعات آن بهصورت کامل طرح و شناسایی نشده؛ بنابراین احکام آن نیز بهتبع موضوعات آن چندان روشن نیست.
⛔️ عمدتاً مسائل مربوط به آن، به شکل سنتی و به روال فقه فردی موردبحث و بررسی قرار میگیرد. بهعنوان نمونه، وقتی از مسائلی همچون نگاه به نامحرم یا صحبت با نامحرم یا گوشدادن به موسیقی در گستره نمایش، پرسیده میشود به همان سبک و سیاق فقه فردی پاسخ داده میشود.
✅ به نظر میرسد هم الآن و هم در آینده نیاز داریم که با رویکرد اجتماعی به مسائل فقه نمایش نگاه کنیم. یک اثر نمایشی با قطع نظر از مسائل فردی که بین بازیگران، چه آثار و تبعاتی در اجتماع خواهد داشت. این آثار را باید بررسی کرد و از جهت فقهی پاسخ داد.
◀️گاهی وقتها این آثار همراه است با یک سری ضرورتها.
در اینجا این پرسش مطرح میشود که آیا این ضرورتها میتواند پیامدهای منفی این آثار را توجیه کند❓ از طرف دیگر ضرورتهایی وجود دارد که نمایش آن اثر را لازم میکند. آیا این ضرورتها میتواند آن پیامدهای سوء را از بین ببرد❓ یا اینکه نه آن آثار و پیامدها است که بر ضرورتها غلبه دارد⁉️
👈 ادامه یادداشت🔻🔻🔻
B2n.ir/q92119
➖➖➖➖➖
💢کانال فقه هنر: eitaa.com/Feghehonar
🔰اداره کل پژوهش های رسانه با همکاری اندیشکده مدرسه اسلامی هنر و دفتر فیلمنامه رسانه ملی برگزار می کند.
کرسی ترویجی
┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
◀️ بررسی الگوهای روایی و وضعیت های نمایشی متناسب با فرهنگ دینی و ملی
🟢 زمان: دوشنبه 27 شهریور ماه
🔵 مکان: بلوار امین، تالار اندیشه اداره کل پژوهشهای اسلامی رسانه
🔶 علاقمندان جهت شرکت د راین نشست می توانند با شماره 32920055 تماس حاصل نمایند
#مجله_الکترونیکی2️⃣2️⃣
📺تفاوت بین پخش زنده و غیرزنده در احکام نگاه👁
✍️ یادداشتی از مصطفی قناعتگر:
👓 نگاه به تصاویر پخش زنده و غیرزنده، یکی از رفتارهای پُرتکرار مکلّفان در دوره کنونی است.... نتیجه این جستار نشان میدهد که حکم نگاه به تصاویر پخش زنده با حکم به تصاویر غیرزنده تفاوتی ندارد.
🎞 عکس و فیلم، از اختراعات جدید بشر در قرون اخیر است. این دو پدیده نوظهور و حواشی آن، سالیانی است که توجه علم فقه و فقها را به خود جلب نموده است. عام البلوا بودن آن برای مکلفان نیز این توجه را فزونی بخشیده است.
⛔️ به دلیل مستحدث بودن عکس و فیلم، اعم از زنده و غیرزنده، آیه یا روایتی وجود ندارد که بتوان بهعنوان دلیل خاص به آن استناد کرد. نزدیکترین پدیده به عکس و فیلم که میتوان آن را در دو منبع اصلی دین (کتاب و سنت) یافت، «نقاشی» است که با کلید واژههای «صورت»، «تمثال»، «تصویر»، «تمثیل» و «نقش» قال رهگیری است.
✳️نظریات در مسئله:
1️⃣ نگاه به تصاویر زنده، حکم نگاه به عکس را دارد (مکارم،۱۴۲۴، ج۱، ص۴۱؛ صافی، ۱۴۱۷، ج۲، ص۳۲۵).
2️⃣تصاویر غیرزنده احکام عکس و تصاویر زنده، احکام شخص را دارد (منتسب به وحید خراسانی)
3️⃣تصاویر غیرزنده، احکام عکس و تصاویر زنده، بنابر احتیاط واجب احکام شخص را دارد (خمینی، ۱۴۲۴، ج۲، ص۹۷۱؛ خامنهای، ۱۴۲۴، ص۲۵۹)
👈 ادامه یادداشت🔻🔻🔻
B2n.ir/n13608
➖➖➖➖➖
💢کانال فقه هنر: eitaa.com/Feghehonar
#مقالات_هنری8️⃣
🕋نام امام علی(ع) در نگارههای شاهنامه طهماسبی.
✍️محمد خراسانی زاده
💠در این پژوهش، تمامی 258نگاره شاهنامه طهماسبی که در اوایل دوره صفویه و اندکی پس از اعلام تشیّع بهعنوان مذهب رسمی ایران، بهتصویر درآمده، بررسی شد و 13نگاره یافت شد که حاوی نام امام علی(ع) بود.
💢مسئله و پرسش اصلی پژوهش این است که چه دلایل و مقاصدی از ذکر نام علی(ع) در نگارههای این شاهنامه وجود داشته است❓
لذا پس از واکاوی این 13نگاره، میتوان گفت نگارگران مکتب تبریز صفوی کوشیدهاند متون حماسی و تاریخی شاهنامه را درقالب فضای حاکم برزمان خود به ترسیم درآورند و بههمین دلیل سپاه ایران در شاهنامه را مشابه لشکر صفویان بهتصویرکشیده و از پرچمها و سردرفشها و فضای معماری زمان خود بهره جستهاند.
✳️همچنین در درج نام علی(ع)، مقاصدی ازجمله نمایش ارادت پادشاهان صفوی به اهل بیت(ع)، اعلان حقانیت سپاه ایران نسبت به دشمنان، همراستایی مرام و مسلک برخی پهلوانان بارویکردهای شیعی وجود داشته و ارتباط معناداری میان هویت ملی ایرانیان بامذهب تشیع برقرار نموده است.
👈 نام امام علی(ع) بدون استثناء درتمام 13نگاره، بلافاصله بعد از نام خدا و حضرت محمد(ص) ذکر شده که دلایل آن میتواند عدم فراگیری تشیع در ابتدای صفویه، پیشگیری از سوء برداشت به عنوان صوفیگریهای تحریفشده و نهایتا نمایش ولایت امیرالمؤمنین علی(ع) در امتداد ولایت خدا و رسولش باشد که این نمایش تداوم ولایت میتواند از شاخصههای هنر شیعی قلمداد گردد.
📚منبع: نشریه الهیات هنر: B2n.ir/b50555
➖➖➖➖➖
💢کانال فقه هنر: eitaa.com/Feghehonar
🕋میلاد با سعادت حضرت ختمی مرتبت نبی اکرم صلی الله علیه و آله و امام جعفر صادق علیه السلام بر محبان اهلبیت مبارک باد.🕋
➖➖➖➖➖
💢کانال فقه هنر: eitaa.com/Feghehonar
#انتشار_کتاب_فقه_هنر
📚کتاب «مجموعه مقالات سومین همایش ملی فقه هنر» به چاپ رسید.📕
🎙سومین همایش ملی فقه هنر در سوم بهمن ماه 1398 در شهر شیراز برگزار شد.
✍️ مقالات این همایش تحت اشراف علمی دبیر همایش، حضرت «آیت الله ابوالقاسم علیدوست»، به همت مدرسه اسلامی هنر و به کوشش آقایان «مصطفی درّی» و «نواب حضرتی»، جمع آوری و در دو عنوان «فقهی» و «حقوقی» تنظیم شده است:
1️⃣ «مجموعه مقالات فقهی سومین همایش ملی فقه هنر» با مشارکت پژوهشگاه فقه معاصر.
2️⃣«مجموعه مقالات حقوقی سومین همایش ملی فقه هنر» با مشارکت سازمان سینمایی کشور.
⏳ تهیه و تنظیم این کتاب حدود سه سال طول کشید که نشان از دقت و اهمیت مقالات موجود (هم در بخش فقهی و هم در بخش حقوقی) دارد.
📖 همچنین تمام مقالات، در نشریه علمی «الهیات هنر» نیز منتشر و قابل دسترسی است.
🎬 مکان و زمان مراسم رونمایی از کتاب مذکور نیز به زودی اعلام خواهد شد.
🌐B2n.ir/z35335
➖➖➖➖➖
💢کانال فقه هنر: eitaa.com/Feghehonar
#مقالات_هنری9️⃣
📺حکومت و آزادی بیان هنری
✍️سید محسن قائمی - سمیه اقایی نژاد.
💢چکیده
✳️حق آزادی بیان هنری از حق برخورداری از هنر و حق مشارکت در زندگی فرهنگی جداییناپذیر تلقی میشود، که به طور برجسته در ماده 27اعلامیه جهانی حقوق بشر ذکرشده است.
❓این نوشتار درصدد آن است که رابطه پیچیده میان هنر و آزادی در جوامع معاصر را که در چارچوب آرمان هنر سینما به سمت مطلق بودن و عدم امکان مطلق بودن آزادی راه می-برد، درک نماید.
✅نقطه آغاز این مساله آن است که در واقع، جوامع معاصر تمایل دارند آفرینش سینمایی که شکل خاصی از فعالیت انسانی و آزادی هنری است را مستحق برخورد ویژه، محافظهکارانهتر و یا متساهلتر بدانند؛ ولی وقتی هنر از رهگذر صافی قانون، تجربه و آزموده میشود، دیگر، از چنین جایگاه ممتازی برخوردار نخواهد بود و به تعبیری دیگر کشورها ممکن است آزادی بیان سینماگران را در مواردی تقویت و در مواردی محدود نمایند.
❇️این نوشته توصیفی-تحلیلی و مبتنی بر مطالعات کتابخانهای، به استقرای موارد محدودیت آزادی بیان سینماگران مبتنی بر برخی قوانین ملی و نیز قواعد بینالمللی و رویه قضایی محاکم ملی و دیوان اروپایی حقوق بشر خواهد پرداخت.
📌نتیجه آنکه، دولتها با آزادی بیان سینماگران مانند هر آزادی دیگری، رفتار میکنند که دارای محدودیتهای ویژهای از جمله امنیت، اخلاق عمومی و حریم خصوصی است و حتی گاهی در معرض قیود و شروطی به مراتب سختتر از سایر حقوق اساسی قرار میگیرد.
🌐https://elahiyatehonar.isoa.ir/article_705672.html
➖➖➖➖➖
💢کانال فقه هنر: eitaa.com/Feghehonar
📺مجله فرهنگی چاووش📺
🛑موضوع: «فقه هنر»
🎤باحضور:
1️⃣ آیت الله ابوالقاسم علیدوست
(استاد درس خارج فقه هنر حوزه علمیه قم)
2️⃣ مصطفی دُرّی
(استاد فقه هنر حوزه علمیه)
3️⃣ محمدجواد استادی
(میزبان برنامه)
⏰ زمان:
سه شنبه 18 مهرماه 1402
ساعت 22:30
📺شبکه 4️⃣ سیما📺
🌐https://isoa.ir/fh/
➖➖➖➖➖
💢کانال فقه هنر: eitaa.com/Feghehonar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️مقام معظم رهبری (حفظه الله):
🎬«همین یک مورد (خانم دباغ) میتواند مضمون و محتوای چندین کار هنری فعال باشد.»
👈 لزوم استفاده از شخصیت های انقلابی و اسلامی جهت ساخت آثار هنری.
🌐https://www.leader.ir/fa/media/play/32706
➖➖➖➖➖
💢کانال فقه هنر: eitaa.com/Feghehonar