معجزات امام حسن عسکری.pdf
4.17M
💠 معجزات و کرامات امام حسن عسکری (علیه السلام)
🔶 آنچه پیش رو دارید قسمتی از موسوعه الامام الحسن العسکری علیه السلام (اثر هیئتی از مولفین مؤسسه تحقيقاتي حضرت ولي عصر) است که به معجزات و کرامات آن حضرت و مواردی مربوط به زیارت و توسل و ... نسبت به ایشان پرداخته است.
🔶 متن کتاب ، عربی است.
@feghh_osoul
💠 رفع یک فتنه اعتقادی به واسطه علوم امام حسن عسکری (علیه السلام) (بنابر گزارش اهل سنت)
🔶 ابن حجر هیتمی در کتاب الصواعق المحرقه ، ج ۲ : صص ۶۰۰ و ۶۰۱ (که آن را در نقد تشیع نگاشته است.) در شرح حال آن حضرت نقل می کند که:
یک راهب مسیحی با استفاده از شیوه ای (با کرامتی ساختگی) در بین مسلمین ایجاد تزلزل کرد به گونه ای که برخی از مردم مرتد شده بودند و شک و شبهه در مردم رواج پیدا کرد! در اینجا بود که خلیفه عباسی از امام حسن عسکری (ع) طلب امداد کرد تا این بحران را مهار کنند. و آن حضرت نیز برای جلوگیری از ضلالت مردم حیله ی آن راهب نصرانی را خنثی کردند. (تفصیل این ماجرا را می توانید در منبع زیر ، مطالعه کنید.)
http://lib.efatwa.ir/41347/2/600
@feghh_osoul
💠 کیاست و سیاست
🔹 کسی از تاریخ ابنخلدون نقل میکرد که علما در مسائل سیاسی، خبره نیستند و دلیلش این است که سیاست، ارتباط میان امور جزئی است و اهل علم غالبا در کلیات غور میکنند و کمتر با جزئیات و خارج سروکار دارند.¹
🔸 با استثنائات کار ندارم، ولی غالبا این حرف صحیح است و در این جهت یک بازاری معمولی که با جزئیات سروکار دارد، بر نوع اهل علم ترجیح دارد.
🔹 بله، در میان علما برخی استثناء بودند و در سیاست فوقالعادگی داشتند. در تهران مرحوم آسیّد محمّد بهبهانی از افرادی بود که رجال سیاسی درجه اوّل هم به فهم سیاسی وی معترف بودند. پدر ایشان از افراد فوقالعاده بود، میرزای شیرازی هم از مستثنیات بود.
🔸 ولی در مقابل، مرحوم آخوند خراسانی با آن مقام علمی و معنوی فوقالعاده و ممتاز، در امور سیاسی در آن مرتبه نبود. چنین افرادی باور نمیکنند کسی بخواهد کلک بزند، علی الخصوص اگر ارتباطی با قماش اهل نیرنگ و تزویر نداشته باشند، زیرا خودشان را معیار قرار میدهند.
🔹 مرحوم آخوند از اوّل سروکارش با مسائل علمی و تدریس و حوزه بود و با این سنخ افراد سروکار نداشت و اگر افرادی با او ارتباط مییافتند، معمولا نظری خوشبینانه به آنها داشت.
1⃣ تاریخ ابن خلدون ، جلد یک ، فصل ۳۴ ، صفحه ۵۴۲
📚 جرعهای از دریا ؛ ج ۴ ص ۴۳۹
@feghh_osoul
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 توصیه به طلاب درس خارج برای مراجعه به آثار شهید آیتالله سیدمصطفی خمینی
✔️ استاد علیاکبر سیفی مازندرانی:
🔺معتقدم که طلاب جوان بعد از این که به درس خارج رفتند و دو سال از درس خارج را طی کردند و به یک حد بلوغی از علم رسیدند- که میتوانند حرف استاد را بفهمند و قدرت مقایسه بین حرف استاد و سایر فقها را پیدا کردند- برای فضلای جوانی که این شرایط را حائز هستند، مراجعه به آثار آقاسید مصطفی بسیار خوب و لازم است و فکر اینها باز و روشن میشود. اگر کسی بخواهد طرز فکر اجتهادی به روز، کارآمد، فعال و پویا پیدا کند، یکی از آن مصادر، همان آثار جناب مرحوم شهید آقا سید مصطفی خمینی است.
🆔 @feghh_osoul
♻️ شفاعت حضرت معصومه (س)
✍ بالاترين جايگاه شفاعت، از آن رسول گرامي اسلام (ص) است كه در قرآن كريم، از آن به مقام محمود تعبير شده است. همين طور دو تن از بانوان خاندان رسول مكرم اسلام، شفاعت گسترده اي دارند كه بسيار وسيع و جهان شمول است و مي تواند همه اهالي محشر را فرا گيرد.
✅ اين دو بانوي عالي قدر، صديقه اطهر، حضرت فاطمه زهرا (س) و شفيعه روز جزا، حضرت فاطمه معصومه (س) هستند. در مورد شفاعت گسترده حضرت زهرا همين بس كه شفاعت، مهريه آن حضرت است و به هنگام ازدواج، پيك وحي طاقه ابريشمي از سوي پروردگار آورد كه در آن، جمله خداوند مهريه فاطمه زهرا را، شفاعت گنه كاران از امت محمد (ص) قرار داد. اين حديث از طريق اهل سنت نيز نقل شده است.(۱)
✅ پس از فاطمه زهرا (س) از جهت گستردگي شفاعت، هيج بانويي به شفيعه محشر، حضرت معصومه نمي رسد. بر همين اساس است كه امام جعفر صادق (ع) فرمودند:
🌷 «تَدخُلُ بِشَفاعَتِها شيعتِيَ الْجَنَّةَ بِاَجمَعِهِمْ.
به شفاعت فاطمه معصومه، همه شيعيانم به بهشت مي روند.»(۲)
📚 (۱) وسایل الشیعه، ج 20، 13
(۲) سفینة البحار، ج2، ص376.
✅ آیت الله سید حسین شمس خراسانی رحمة الله علیه رحمة واسعة در شرح این قسمت از زیارتنامه حضرت معصومه (س): «فَإِنَّ لَکِ عِنْدَ اللهِ شَأْناً مِنَ الشَّأْن؛ به درستی که برای تو نزد خدا مقامی از مقامات بلند است» می فرمودند:
این قسمت از زیارتنامه نشان از بزرگی مقام این بزرگوار، به خاطر خود ایشان است و این مقام به دلیل انتساب به اجداد پاکشان نیست. به عبارتی دیگر این مقام بلند، از روح بزرگ این حضرت (س) نشأت می گیرد. انتساب صرف هیچ گاه چنین مقام والایی را نصیب شخص نمی گرداند.
@feghh_osoul
✅ کلمة مهمة للتاريخ قد حررها العلامة الحجة السيد ضياء الخباز القطيفي:
✅ الفقيه الكبير السيد صادق الروحاني مقامه الثبوتي أقوى من مقامه الاثباتي
المصدر:فقيه في دائرة الظل ص98
@feghh_osoul
✴️ دوستان عزیز، همراهان خوب کانال، همه دوستانی که هر جایی ممکن است این چند خط را بخوانید...
🔸برای رزمندگان اسلام، برای سرداران جان برکف مقاومت، برای دستپروردگان مکتب حسینی، برای سلحشوران نترس و شجاع حاضر در غزه دعا کنید.... برایشان امن یجیب بخوانید، دعای جوشن صغیر را بخوانید... صهیونیستها همه شیاطین عالم را فراخواندهاند تا به نور و حقیقت حمله کنند و هر چند خورشید بر هر سیاهی پیروز خواهد شد و حق سیاهی بر نمیدارد اما شما یک لحظه هم دست از دعا، تضرع و نذر صلوات و ذکر بر ندارید... دعا کنید که صبح امید در پیش است.
#فلسطین
#طوفان_الاقصی
@feghh_osoul
💠 توثیقات علامه و ابن داود:
🔹 مرحوم آیت الله #خویی تنها شهادتهای علامه نسبت به معاصرینشان را پذیرفته است و شهادتهای ایشان نسبت به اصحاب امامان را محتمل الحس و الحدس نمیداند و نمیپذیرد. (معجم رجال الحدیث 1: 42)
🔸 اما به نظر میرسد سخن آیت الله خویی صحيح نیست، زیرا علامه شاگرد ابن طاووس بوده (طبقات أعلام الشیعة 5: 52) و کتب اصحاب و منابع در عصر ابن طاووس فراوان و با اندکی تفاوت مانند دوران شیخ طوسی بوده است. به طور مثال کتابخانه ابن طاووس آنقدر بزرگ بوده است که بعضی از مستشرقین در مورد آن، کتاب نوشته است. («کتابخانهی ابن طاووس و احوال و آثار او» نوشتهی «اتان گلبرگ»)
🔹 همچنین ایشان دارای کتابی به نام «سعد السعود» است که گلچین کتابهای متعدد است، در حالیکه بسیاری از آن کتابها در حال حاضر موجود نیست. #علامه به این کتابخانه و کتابها دسترسی داشته است. علامه در کتاب «خلاصة الاقوال» از کتاب رجال کبیر خود با عنوان «كشف المقال في معرفة الرجال» نام میبرد (خلاصة الأقوال 2) اما اکنون از این کتاب اثری وجود ندارد.
🔸 #ابن_داود نیز از معاصرین علامه است و بارها در کتاب خویش مطلبی را از رجال شیخ طوسی نقل میکند و میگوید کتاب او به خط خودش نزد من میباشد. (رجال ابن داود 76؛ 196؛ 211 و...) بنابراین علامه و ابن داود در زمانی میزیستند که شهادتهایشان با شیخ طوسی تفاوتی نمیکرده است و محتمل الحس و الحدس به شمار میآید.
📚 درس خارج فقه استاد علی #عندلیب همدانی (دام ظله)
@feghh_osoul
💥درسی مهم
حضرت آیت الله #علوی_گرگانی(ره) سعی داشتند تا زندگی شخصیشان، کاملا با مردم عادی و جامعه یکی باشد، حتی وسیله ایاب و ذهاب ایشان در قم، ماشینی کاملا ساده- یک آردی مدل پایین- بود!
در سفرهای مشهد و گرگان نیز، مقیّد بودند که با ماشین، به مسافرت و تبلیغ بروند.
یک بار هم که آخرین سفرشان به مشهد بود، با قطار به زیارت حضرت رضا(ع) مشرف شدند. وقتی پیشنهاد مسافرت با هواپیما به آقا داده میشد، میفرمودند: آقای فولادی! وقتی مردم با این وسیلهها جابهجا میشوند، چرا ما باید با هواپیما یا ماشینهای آنچنانی این کار را بکنیم؟! دل امام زمان به درد خواهد آمد!
📚آیت علم و عمل- یادنامه مرحوم آیت الله العظمی علوی گرگانی- به کوشش سید حسین کشفی، نشر فقیه اهل بیت، گفتگو با علی فولادی
✍پ.ن: مرحوم آیت الله علوی گرگانی حقیقتا مردم دار و ساده زیست و متواضع بودند ، متاسفانه این اخلاق پسندیده کمتر دیده میشه و بعضی تا یک مکاسب و رسائلی درس می دهند یا اینکه به بیتی از بیوت علما وصل می شوند کم کم خود را از مردم جدا می کنند، دیدار با آنها سخت می شود، پیری زود رس می گیرند و در مراسمات روی صندلی در کنار بزرگان می نشینند و خیال می کنند که کسی شده اند!
📚 کتاب آیت علم و عمل 👉
#سیره_علما
#خاطرات_علما
@feghh_osoul
1_3462812053.pdf
2.57M
📗 معرفی ۵۶۲ مجله خارجی در حوزه مطالعات دینی
👌 یکی از نادرترین منابع معرفی نشریات علمی مطالعات دینی خارجی
@feghh_osoul
رجال_الإمام_الخوئي_من_بحوثه_الفقهية.pdf
1.88M
✅ رجال الإمام الخوئي من بحوثه الفقهية
المؤلف: الشيخ منصور الجشي
#رجال
@feghh_osoul