حوزه علمیه تمدن ساز
💢 ثبت نام مقطع کارشناسی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) ویژه طلاب برای سال ۱۴۰۱_۱۴۰۲ ▫️ دوره ح
ثبتنام مقطع کارشناسی موسسه امام خمینی
💢 پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد برای سال تحصیلی ۱۴۰۱ از طریق آزمون اختصاصی
▫️ دانشگاه باقرالعلوم(ع) در مقطع کارشناسی ارشد از بین طلاب واجد شرایط دانشجو میپذیرد.
⏳ زمان ثبت نام: از ١١ بهمن تا ٣٠ بهمن ١۴٠٠
👈 ثبت نام و اطلاعات بیشتر:
www.bou.ac.ir
♦️ حوزه علمیه تمدن ساز:
✅ @feghheakbar
حوزه علمیه تمدن ساز
⭕️ روی دیگر گلایه رهبر انقلاب ◀️ دیروز #رهبر_انقلاب با لحنی ناراحت، از مسئولان امر لوازم خانگی گلای
💢 منطق حکمرانیِ حمایت
▫️ تحلیل استاد قنبریان را در اینجا مطالعه نمایید.
.........................................................
✍ پن:
صرف حمایت بدون نظارت قاطع و پاسخطلبی، نه تنها خودروسازی و تولیدات را به فساد و مافیا میکشاند، بلکه حتی امثال صنف پزشکی کشور هم که به ظاهر اهل فضل و فرهنگاند را به مافیا کشاند. نمونه آن سرانه بسیار کمِ تعدادِ پزشکان نسبت به جمعیت ایران است، که در طرح اخیر برای افزایش ورودی های رشته دانشگاهی پزشکی، گروه مافیا طلب پزشکی به فشار آوردن روی قانون گذاران پرداختند ولی در نهایت طرح افزایش ورودی (در حد افزایش ۲۰درصد در سال تا ۴سال) تصویب شد.
نداشتن اندیشه سیاست اسلامی و داشتن اندیشه عوامفریب دولت قبل، آثارش کماکان در حال بروز و ظهور است ... تعجب و تاسف از کسانی که هماکنون نیز فریبخورده و دنبالهرو آن اندیشه هستند.
#پلیس_شهید
💢 رنجی به نام فقدان حکمرانی اقتصادی
استاد #خسروپناه:
🔸 ما در حکومت اسلامی، وزارت اقتصاد و بازرگانی داریم ولی حکمرانی اقتصادی نداریم. کشور ما از فقدان حکمرانی اقتصادی رنج میبرد؛ یعنی در سیاستها، قوانین، ساختارها و عالم خارج؛ یعنی آشفتگی زیادی در عالم خارج داریم؛ مثلا اینکه همه میدانیم قاچاق بد است ولی چون حکمرانی اقتصاد اسلامی نداریم، از این رو اراده همه جانبه برای مقابله با اختاپوسهای اقتصادی وجود ندارد. اختاپوس اقتصادی اجازه نمیدهد شرکتهای دیگر رشد کنند.
🔸 اگر سیاستگذاری و فعالیتهای اقتصادی دولت موفق بود و یا حداقل ثبات اقتصادی ایجاد میکرد، بحث اسلام و اقتصاد نیز شاید به این اندازه داغ نمیشد ولی چون در این بحث ناکام بودند و مردم نیز در زندگی روزانه خود چالشهای بسیار دارند و حکومت نیز اسلامی است مردم نیز سوال میکنند که اگر این حکومت اسلامی است چرا سفره ما این شکلی است؟
🔸 به همه رسانهها و صداوسیما تاکید میکنم که حتما به این بحث بپردازند. اگر این کار را نکنید خیانت به اسلام است. ممکن است مردم این عملکردهای غلط را به اسلامی نسبت دهند که به بسیاری از توصیههای آن عمل نمیکنیم و نتیجه عکس هم میگیریم.
🔸 رهبری محورهای اقتصاد مقاومتی را بیان میکنند، ولی قوانین و ساختارها متناسب با این محور نیستند. اگر میخواهیم این بی ثباتی را حل کنیم باید بگوییم که تحریمها ۳۰ درصد نقش دارد و ۷۰ درصد آن در ضعف حکمرانی است.
▫️ اردیبهشت ۱۴۰۰/ موسسه فقه اقتصادی طیبات Tyb.ir
@khosropanah_ir
♦️ حوزه علمیه تمدن ساز:
✅ @feghheakbar
#طنز_تلخ
اختاپوس های متعددی در این مملکت شکل گرفته ... اختاپوس خودروسازان، اختاپوس بانکداران، اختاپوس مافیا و رانت و قاچاق.
علت آن هم عمدتا نداشتن غیرتظلمستیزی مسئولان مربوطه و نهادهای بالادستی است. سادهلوحی در بخش اندیشه و جزم، و عدم غیرت کافی در بخش انگیزه و عزم.
اینکه خود مسئول، گلایه کند، چیزی جز طنز تلخ نیست.
نظارت قاطع باید میشد که نشد، در مرحله بعد مدعیالعموم باید ورود میکرد که نکرد. الان هم احتمالا انتظار دارید نانوا و سبزیفروش محله، آتش به اختیار وارد عمل شوند.
💢 فرق جوهری امام خمینی و انبیاء با دیگران
علامه #جوادی_آملی:
ما دو دعوت داریم؛
۱. یک دعوت این است که کسی یک جا مینشیند و به مردم میگوید بروید.
این صدا با فطرت مردم سازگار نیست به همین خاطر مردم آن را قبول نمیکنند.
۲. یک دعوت این است که به مردم گفته شود «مردم من رفتم شما هم بیایید».
این صداست که با فطرت مردم آشنا و مردم به دنبالش راه میافتند.
فرق امام خمینی(ره) و دیگران نیز همین بود.
امام قائد بود دیگران سائق بودند.
دیگران میگفتند بروید امام میگفت بیایید.
سر موفقیت امام این بود که قائد و پیشرو بود نه سائق.
انبیاء نیز اینطورند.
🌿 در تفسیر آیات ۲۰ تا ۲۷ سوره مبارکه یس
💢 تحریم و تقیه در هندسه فکری علامه جوادی آملی
✍ امین دهقانی
بر اساس دهها و صدها جلسات درس اخلاقی که در پای منبر علامه جوادی آملی توفیق حضور داشتهام، به تبیین دیدگاه ایشان در این زمینه میپردازم:
در سالهای اخیر (عمدتا منظور ۸سال دوره حسن روحانی است) استاد جوادی آملی به اقتضای مواضع سیاسی و بین المللی و اقتصادی دولت وقت، مواضعی را اتخاذ میکردند.
به عنوان نمونه:
🔸وقتی که واژه "تحریم" ورد زبان رئیس جمهور بود، علامه جوادی به تندی و با سجع و قافیه خاص به خود فرمودند: این کشور به خون شهدا معطره اونی که میگه تحریمیم تحریمیم معطله.
🔸و بارها و به کررات فرمودند: این کشور همه چیز دارد. اگر دور این کشور را سیم خاردار بکشید از جهت غنا به خوبی روی پای خود میتواند بایستد. این کشور همه چیز دارد الا عرضه [مدیران]
🔸در زمینه نقد دیدگاه سست کنار آمدن و انفعال در مواضع هستهای هم میفرمودند: کشور موش و گاو پرست هند امور هستهای داشته باشد اما ایران که کشور حسینبنعلی است، اینها را نداشته باشد؟!!
🔸در مورد مراوده با غرب بر سر مسائل کشوری هم برای اولین بار واژه "دیاثت سیاسی" را وارد ادبیات سیاسی کشور کرد.
🔸جمله دیگر ایشان هم که شناخته شده و معروف است: وقتی به آمریکایی ها دست دادید، بعدش انگشتان خودتان را بشمارید، شاید کم شده باشند.
🔸و بخوانید: روابط بینالملل در اسلام
🔸حاصل آنکه:
۱. نه مشکل عمده کشور تحریم است. بلکه بیعرضگی مدیران و اختلاس و... است.
۲. نه با انفعال و عقبنشینی در مقابل استکبار کاری درست میشود، بلکه بدتر میشود.
♦️حوزه علمیه تمدن ساز:
✅@feghheakbar
علامه #جوادی_آملی:
موقع خطر، فلاسفه و متکلمان به دفاع از اسلام برخاستهاند.
دشمن نمیآید بگوید: «نماز مسافر، چرا باید قصر باشد؟». میآید میگوید: «عقل بشر، کامل شده و دیگر نیازی به دین ندارد. خاتمیت، یعنی کمال عقل بشر»
........................................
✍ پن حوزه علمیه تمدن ساز :
به ایرانداک (سامانه پایاننامههای ارشد و رسالههای دکتری) رجوع کنید، به وفور و سونامیوار، موضوعات علوم انسانی غربی را میبینید. آنهم نه نقد و بررسی بلکه عمدتا و غالبا تبیین و تشریح و امتداد. در حیطههای: فلسفه، علوم اجتماعی، سیاست، فلسفه های مضاف، مدیریت، روانشناسی ... و کلیه علوم انسانی. دهها هزار عنوان. که نتیجه آن صدها هزار مقاله میشود. محیرالعقول است ...
چه باید کرد؟! چنین بستری در دانشگاه هست و ملیونها دانشجو بر سر آن سفره نشستهاند و ماهها و سالها هوش و ذهنشان غرق در این دیدگاههای التقاطی و سکولار و الحادی و ... است. و انتظار داریم با یک منبر یا یک نکته، نظام فکری شکل گرفته آنها دگرگون گردد!
حوزه علمیه چه برنامه راهبردی دارد؟
شورای انقلاب فرهنگی چه برنامه راهبردی دارد؟
✅ @feghheakbar
💢 ضرورت تعمیقبخشی فعالیتهای فرهنگی
▫️ معرفی کتاب "آنگاه که فعالیتهای فرهنگی پوچ می شود" اثر استاد #طاهرزاده