💢 فلسفه، فکر رسمی و درس رسمی حوزه بشود.
علامه #جوادی_آملی:
🔶 اگر فلسفه در حوزه رواج پيدا کند؛
تجرد روح ثابت بشود، ملکات راسخه روح ثابت شود، ابديت و ازليت روح ثابت شود، اوصاف نفسانی روح ثابت شود. اين عذاب، عذاب نقد است. اين[ کافر] خدا را قبول ندارند نه در دنیا نه در برزخ نه انجا، الان هم به خدا مى گوید تو نيستى. چنین روحی است. خب اين بايد عذاب ابدی ببیند.
🔶 اگر فلسفه از زندان ازاد بشود
و فکر رسمی و درس رسمی حوزه بشود
و معلوم بشود روح يعنى چه، تجرد روح يعنى چه، عذاب روح يعنى چه
آن وقت اين سؤال ها جواب خودش را نقد مى يابد.
🍃 تفسیر سوره نمل، جلسه۲۶
♦️ کانال حوزه و فلسفه:
✅ @feghheakbar
هدایت شده از فلسفه اسلامی
🍃 #تازه_های_نشر
💢 کتاب "کلام اسلامی" جلد دوم نوشته جناب آقای دکترحسن یوسفیان به همت انتشارات حکمت اسلامی منتشر شد.
✅http://hekmateislami.com/?p=11118
@hekmateislami
💢 فرصتی بزرگ برای جمهوری اسلامی در راستای تمدن سازی اسلامی
💢 باید گام دوم طلاب در حوزههای علمیه گشودن ابواب #فلسفه_تطبیقی باشد
حداد عادل:
اگر بتوان با احاطه بر سخن فيلسوفان اروپایی مشكل گشای فلسفه غربی از زبان فلسفه اسلامی بود، فرصتی براي جمهوری اسلامی در راستای تمدن سازی اسلامی ايجاد خواهد شد.
توجه به فلسفه غرب در حوزه های علميه كشور افزايش يافته و طلاب فلسفه غرب را مانند فلسفه اسلامی با جديت دنبال و عمق آن را درك می كنند.
اكنون حوزه های علميه مشهد و قم بدون شتابزدگی، #غرب_زدگی و با منطق كامل فلسفه غرب را مطالعه می كنند لذا بايد گام دوم طلاب در حوزه هاي علميه گشودن ابواب #فلسفه_تطبیقی باشد كه با تسلط بر #زبان و مراجعه مستقيم به منابع مطالعاتی غرب و درك درست فلسفه اسلامی و غربی ميسر خواهد بود.
با درك درست و عميق از فلسفه غرب و فلسفه اسلامي مي توان به سوالات مهمي در متافيزيك و ساير علوم كه فيلسوفان غرب با آن مواجه شدند در قالب فلسفه اسلامی #پاسخهای_متقن داد.
در اين صورت ايران شاهد شكوفايی بزرگ در فلسفه اسلامی خواهد بود و نتيجه تلاش فيلسوفان بزرگ اسلامی طی ۵۰ سال آينده به منصه ظهور میرسد و فيلسوفان غربی از فلسفه اسلامی #تغذيه خواهند كرد.
♦️ کانال حوزه و فلسفه:
✅ @feghheakbar
❇️ #تزکیه_و_سلوک
#امام_خمینی:
اگر خدای نخواسته در منبر، شما چیزی بگویید که خودتان عاملش نیستید و در مسجد چیزی بگویید که خودتان بر خلاف او عمل میکنید، مردم دلهاشان از شما منصرف میشود و این کم کم موجب شکست اسلام میشود و این به عهده همه ماست.
📚صحیفه نور، ج۱۵، ص۲۴۸
✅ @feghheakbar
هدایت شده از عبدالحسین خسروپناه
⭕️ جهالت یا تجاهل روشنفکرانه
به نام جبار حکیم
مدتی است بحث از #انتخابات_آمریکا نزد عده ای از اصلاح طلبان، داغ شده است و اظهار امیدواری می کنند که پیروزی بایدن وضعیت اقتصاد ایران را تغییر می دهد و لذا این طایفه با نذر و نیاز و دعا از خدا خواستند تا ترامپ از کاخ سفید برود و بایدن به عنوان منجی ایران بر صندلی ریاست جمهوری جلوس کند.
⁉️ نمی دانم چه نامی بر این اندیشه بگذارم؛ مؤدبانه ترین نام را جهالت یا تجاهل روشنفکرانه می دانم.
#بایدن به صراحت، خود را صهیونیست می خواند و از شهادت سردار دلها حاج قاسم سلیمانی اظهار سرور کرد و بارها دشمن اصلی آمریکا را ایران خوانده است. بایدن عضو حزب دمکراتی است که در طول چهل سال انقلاب، بیشترین تحریم علیه ایران را مصوب و اجرا کردند.
آیا دولتی ها و سیاسیون کشور نمی دانند که انتخاب ترامپ یا بایدن در اختیار شورای حاکمیت آمریکا است و انتخاب هیچکدام نقشی در حل مشکلات ایران ندارد. انتخاب ترامپ یا بایدن در راستای منافع حاکمیت اصلی آمریکا است؛ نه ایران.
حال این دسته از اصلاح طلبها که هشت سال کشور را معطل کردند و فعالیت اقتصادی سفارت خانه های ایران در کشورهای خارجی را رها ساختند و شرکت های داخلی را به فلاکت کشاندند و میلیون ها حاشیه نشین و فقیر و بیکار و بیمار بر کشور افزودند؛ چگونه رو دارند دلخوشی خود از آمریکا را به زبان آورند و با چه ترفندی دنبال احیای مجدد خود برای تسخیر حاکمیت هستند؛ آیا باز می خواهند رکود و تورم و گسترش مافیای خودرو و بذر و کود و روغن و گوسفند و مرغ و ده ها نیاز اولیه مردم را با ساختار معیوب بانک مرکزی و گمرک و مالیات دنبال کنند.
نمی خواهم نقش برخی از اصول گرایان فاسد را در گسترش مافیای اقتصادی و رانت های سیاسی نادیده بگیرم که آنها هم بی شک مقصرند و بیش از برخی از اصلاح طلبان فاسد به خون شهدا خیانت کردند.
🔻 وای به روزی که پرونده آقازاده های این دسته از سیاسیون آشکار گردد و مردم، فساد مالی آنها را بفهمند.
امروز کشور، محتاج جریان واقعی انقلابی و مردم دار و دغدغه مند و عالم است تا نسبت به حل مشکلات کشور، سیاست و برنامه داشته باشد. انقلابی دردمند هم برای حل مشکلات کشور کافی نیست که باید انقلابیون دردمند آگاه و دانشمند و با تقوا شکل گیرند و به صورت جبهه و جریان و گفتمان در آیند تا امور کشور را ذیل ولایت الهی و با استفاده از منظومه امامین انقلاب و مبتنی بر نظریه نظام انقلابی حل کنند که اگر چنین نشود منحل خواهیم شد و آسیبی به اسلام وارد خواهد شد که تاریخ ندیده باشد.
💢 راه حل اساسی مشکلات اقتصادی ایران، همان راه حل مشکلات نظامی و سیاسی و آن عبارت از اعتماد به اقتصاد مردمی است و این مدل از اقتصادی با اصلاح بانک و گمرک و مالیات محقق می شود.
نقش مجلس شورای اسلامی در اصلاح ساختارهای مالی و تجاری و نقش نهادهای امنیتی و انتظامی در شناسایی سریع مفسدان و نقش قوه قضاییه در برخورد جدی و قاطع و سریع با مفسدان بسیار مهم و ضروری است که تا کنون نهادهای مذکور حرکتهای ارزشمندی انجام دادند و باید از همه آنها تشکر کرد. شکل گیری قوه اجرایی جوان و فعال و کارآمد و انقلابی، نقشه اصلاح اقتصادی تکمیل می شود.
✍عبدالحسین خسروپناه
۱۷ آبان ۱۳۹۹
🆔 @khosropanah_ir
هدایت شده از پژوهشکده باقرالعلوم
📣کارگروه انسان شناسی فلسفی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی برگزار میکند:
🔰سلسله نشستهای تخصصی #فلسفه_ذهن
🔻«نشست دوم»
❇️موضوع: مشکل #علیت_ذهنی برای #دوگانه_انگاری و امکان مواجهه با آن در #یگانه_انگاری صدرایی
👤ارائه دهنده: دکتر مهدی ذاکری
دانشیار دانشگاه تهران
🗓 سه شنبه، ۲۰ آبان ماه
⏰ ساعت ۱۵:۳۰ تا ۱۷
🌐لینک ورود به اتاق نشست:
https://www.skyroom.online/ch/pajooh/falsafi
🔷پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیه السلام
@Bagherololum
@Pajooheir
علامه #مصباح_یزدی :
حوزه علميه، كه مى خواهد پرچمدار ترويج اسلام و عقايد اسلامى و مبارزه با انحراف عقيدتى باشد و فرهنگ اسلام و انقلاب را صادر كند، بايد بتواند ايدئولوژى اسلام را در دنيا اثبات و تمام عقايد مخالف را ابطال كند.
اين كار به وسيله روحانيان، مردان فكر و تحصيل كردگان علوم دينى، انجام مى گيرد.
حوزه، براى تربيت چنين افرادى كه مى خواهند با ساير فيلسوفان مكاتب عالم دست و پنجه نرم كنند تا افكار آنها را ابطال نمايند، چه برنامه ايى تدارك ديده است تا بتواند رسالت خود را بخوبى انجام دهد؟
بنابراين فقط با خواندن ادبیات عرب، فقه و اصول ، قدرت پاسخگويى به نيازها حاصل نخواهد شد.
اين بدان معنا نيست كه دروس فقه و اصول كم اهميت است،
بلكه بايد، در كنار دروس حوزه، به دروس ديگر نيز توجه شود.
گذشته از نيازهاى فقاهتى، جامعه نيازهاى ديگرى نيز دارد و در درجه اول نيازهايى است كه محور آنها عقايد اسلامى مى باشد. فقه اصطلاحى به فروع دين مربوط است.
پس براى تكميل برنامه هاى حوزه، بايد مواد درسى ديگرى، دست كم، براى گروه خاصى وجود داشته باشد وگرنه ما دچار سيلى از شكوك و شبهات مربوط به عقايد خواهيم شد كه پاسخگويى در بين روحانيت و حوزه هاى علميه ندارد.
اگر سؤال شود كه فلسفه تحليل زبانى و پوزيتيويسم يعنى چه و از چه مسائلى بحث مى كند جز عده معدودى از آن اطلاع ندارند.
با اين حال، چگونه مى توان با انواع مكاتب فلسفى مبارزه كرد؟
📒 مباحثی درباره حوزه، ص ۹۸و۹۹
♦️ کانال حوزه و فلسفه:
✅ @feghheakbar
در صورت تمایل، یک صلوات و حمد برای شفای بیماران شیعه به ویژه یک بیمار خاص و مضطر، مبذول فرمایید ... سپاسگزارم🙏🌸
#یاشافی
#رهبرمعظم انقلاب :
فلسفه باید در حوزه ها رواج پیدا کند.
ما باید در مقابل فلسفه های انحرافی و غلط، خودمان را در حال آماده باش نگاه داریم.
♦️ کانال حوزه و فلسفه:
✅ @feghheakbar
💢 رسالت اصلی حوزویون چیست؟
علامه #جوادی_آملی:
الآن تقريباً بيش از دو ميليارد و نيم بشر گرفتار اين است که خدا ندارد! اين کشور پهناور کمونيستي چين اين طور است، بخشي از ژاپن اين طور است آن اتحاد جماهير سوسياليستي شوروي اين طور است.
تقريباً معادل موحّدان عالم کساني هستند که ميگويند خدايي در عالم نيست
و رسالت مهم حوزههاي علمي نشر اين فضيلت است که خدا هست، بشر را خدا دارد اداره ميکند. آن روز حرف تازهاي بود؛ اما الآن ديگر حرفهاي رسمي است،
براي اينکه به مراتب بيش از ما مسلمانها عدهاي هستند که ميگويند خدايي نيست؛ البته موحّدان عالم مثل مسيحيها، کليميها که ضميمه ما بشوند. آنهايي هم که مبدئي قائل هستند
در اثر اينکه ما نتوانستيم علوم عقلي را در حوزهها نشر بدهيم و ثابت کنيم خدايي هست و قيامتي هست و وحيای هست با برهان و به زبان روز ثابت بکنيم،
اليوم در کشوري که ميلياردي است مثل هند، هم موشپرستي رواج دارد هم گوسالهپرستي رواج دارد به هر حال اين بشر به چيزي بَند هستند،
اينها در اثر اينکه علوم عقلي در حوزهها نيست.
بيش از ما مسلمانها کشورهاي فراواني هستند که ميگويند ـ معاذالله ـ خدايي نيست، قيامتي نيست، وحياي نيست، رسالتي نيست، نبوتي نيست، هيچ نيست.
الآن هم عصر علم است، بيش از آن مقداري که در کوچه پسکوچههاي ما دوچرخه و موتور هست بالای سر ما ماهواره است، اگر الآن عصر علمي نيست پس چه وقت عصر علم است.
الآن يعني الآن، اليوم يعني اليوم! اليوم دارند يک عده موش ميپرستند يک عده گوساله، اليوم ميلياردها مردم ميگويند خدايي نيست و حوزهها هم خواباند.
رسالت اصلي حوزهها همان اصول دين است و در کنارش فروع دين است البته. اصول دين است و نشر معارف الهي است و برهان اقامه کردن و زبان ديگران را فهميدن و به زبان ديگران پاسخ دادن است.
ببينيد قرآن کريم اين شش هزار و اندي تقريباً يک سيزدهم آن مربوط به احکام فقهي است وگرنه دوازده سيزدهم آن مربوط به اين است که خدا هست و قيامتي هست و وحياي هست و نبوتي هست و اخلاقي هست و عدلي هست و اينهاست
🍃 تفسیر سوره طور/ ۱ اسفند ۹۵
♦️ کانال حوزه و فلسفه:
✅ @feghheakbar
#سیرمطالعاتی
💎 برنامه و سفارش آیت الله العظمی #جوادی_آملی به فراگیران حکمت اسلامی از زبان آیت الله غلامرضا #فیاضی
شیخنا الاستاذحضرت آیت الله جوادی آملی (مد ظله العالی) فرمود :
کسی که بخواهد رشته خود را فلسفه قراردهد خوب است #منطق و فلسفه را به این ترتیب بخواند:
مرحله اول :
۱. المنطق
۲. الجوهرالنضید
مرحله دوم:
۱. بدایةالحکمة
۲. کشف المراد بخش اثبات الصانع
مرحله سوم:
۱. نهایة الحکمة
۲. شرح منظومه
۳. #برهان شفا
مرحله چهارم:
۱. شرح اشارات
۲. شرح حکمة الاشراق قطب الدین شیرازی
مرحله پنجم:
۱. #اسفار جلد ۱و۲
۲. الهیات شفا
مرحله ششم :
اسفارجلد ۳ تا ۹
—استاد فیاضی :
افزون برهمه این ها یک دوره #معرفت_شناسی اسلامی متقن لازم است.
📔 پرنیان اندیشه، ص۴۳و۴۴ (کتاب پرنیان اندیشه مشتمل پرسش ها و پاسخ هایی از استاد فیاضی است).
⭕️ نکته:
۱. روشن است که سیر مطالعاتی استاد #امینی_نژاد و #خسروپناه بهترین و جامع ترین سیرها می باشند. و این دو بزرگوار با قلم خود به نگارش در آورده اند.
و ما این دو سیر را قبلا در کانال قرار داده ایم.
۲. البته سیر گفته شده در بالا هم دارای نکاتی است؛ ازجمله، از کشف المراد فقط قسمت اثبات صانع که صفحات معدودی است گفته شده (زیرا نهایه الحکمه از معظم کشف المراد که همان امور عامه ی آن است انسان را به بهترین وجه مستغنی می کند).
♦️ کانال حوزه و فلسفه:
✅ @feghheakbar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
استاد #رحیم_پور_ازغدی:
_ حرفهای بهشتی و مطهری در مورد نقد حوزه و روحانیت را اگر بدون اسم بردن از آنها بزنیم، فکر میکنید اینها حرف های روشنفران ضد حوزه و روحانیت است.
_ مسئول[و مقصر] طلبهها نیستند، بلکه مدیران و مدرسان حوزه هستند.
_ شما در چه عالمی سیر میکنید؟!
_______________
تتمّه:
به نام خدا
آنچه که از سیره اهل بیت (به ویژه امام صادق، امام باقر و امام رضا علیهم السلام) برای ما روشن و محرز است این است که اگر امام صادق (ع) هم اکنون مدیریت حوزه ها را بر عهده داشتند، روش مدیریتیشان به گونهای بود که اصل و اساس و محور علوم متداول حوزه را بر علوم عقلی و استدلالی بنا مینهادند.
امام صادق (ع)، روش و نظام حوزه را به گونهای سازماندهی میکردند که طلبه مدام در حال تحلیل و نقد و بررسی نظریات شایع عصر (از کانت و هایدگر در فلسفه گرفته تا فروید در انسان شناسی و...) قرار میگرفت نه اینکه ۱روز در الموجز و ۱هفته در اصول مظفر و ۱ماه در کفایه و ۱-۲ ماه در خارج اصول به بحث مشتق اوقاتش هدر رود
امام صادق(ع) هرگز کرسیهای مسجداعظم و شبستانها را منحصر در احکام (فقه واصول) نمیکرد بلکه اکثر کرسی ها (اگر نگوییم همه) را به علوم عقلی و استدلالی و بررسی مکاتب فکری موجود در کشورها اختصاص میداد
به راستی اینان در کجا سیر میکنند؟! ... ظاهرا مسئولان و مدیران به شدت نیازمند #دین_شناسی و #دنیا_شناسی هستند.
البته حوزه در این زمینهها دارای نیروهای قدرتمندی است که نوک پیکان تشیع و جمهوری اسلامی در جهان محسوب میشوند اما اینان معدودند و نقد ما بر بدنه و نظام حوزه است.
✍امین دهقانی
✅ @feghheakbar