💢نسبت فقیه سنتی به فقیه فقه نظام، مثل پزشک عمومی به پزشک متخصص است
✔️گفتگو با حجتالاسلام و المسلمین سید منذر حکیم، با موضوع فقه نظام:
🔹کسی که به دنبال نظامسازی از فقه است تخصص بالاتری از فقیهی که تنها به فقه فردی میپردازد لازم دارد.
🔹متأسفانه منتقدین فقه نظام آثار شهید صدر را خوب و کامل نخواندهاند و اگر خواندهاند به جهت سخت بودن ادبیات ایشان عمق مطلب را به طور کامل متوجه نشدهاند.
🔹نظام شناسی باید از حالت تلاش فردی خارج شود و در متن برنامههای دروس خارج حوزه وارد شود. در مرحله سطح نیزباید مقدمات نظام شناسی و نظام سازی تدریس شود.
ادامه گفتگو👈 http://yon.ir/5LL80
🆔 @ijtihad
دوره آموزشی
#عصر_نظام_سازی_توحیدی و #افول_آمریکا
🔺جهت ثبت نام ارسال نام، مدرک تحصیلی، نام دانشگاه یا حوزه و سال تولد به سامانه:
#5000283716
🔺مکان: شهر قم (۱۶ جلسه)
🔺بهمن و اسفند ماه 1397
#پژوهشگاه_فقه_نظام
#پژوهشکده_شهید_صدر
🆔 @jiiss_ir
✔️حجتالاسلام والمسلمین حمید پارسانیا، درنشست هماندیشی علم دینی:
🔹فقه موجود در بخشهایی موضوع حکمش فرد و رفتار او است، که البته در این حالت هم احکام اسلام تبعات اجتماعی دارد و مثلا نماز، معنا بخش به تمام عرصه زندگی معرفی شده است.
🔹با این حال بخش قابل توجهی از فقه دربارۀ امور و وظایف اجتماعی است که اگرچه در موارد زیادی تکلیف اجتماع را ناظر به کنشگران بیان کرده، لکن اسلام در ذیل همین احکام، نظامات خود را تبیین میکند.
🔸حکمی را که حاکم میدهد، این فقه حکومت نیست، فقه حکومتی است. بله حتما قدر متیقنش این است که حاکم باید فقه نظامات را بداند، اما حکمی که میدهد، دقیقاً خروجی فقه نظامات نیست.
ادامه مطلب👈 http://yon.ir/5MrAB
💠 کارگاه آموزشی و پژوهشی «فلسفه علم اصول»
🔺 ظرفیت ثبت نام: 40 نفر
🔹الگوریتم اجتهاد: استاد واسطی
🔸روش های کشف ملاک: استاد علی اکبریان
✔️ثبت نام:👇👇👇
http://paziresh.dte.ir
♻️سی وسومین جلسه حلقه نظام سازی فقهی با حضور آیات وحجج اسلام: علی اکبر رشاد، حسن عالمی، عبدالحمید واسطی، خالد الغفوری، احمدعلی یوسفی، محمد حاج ابوالقاسم، علی رضائیان، مقیمی حاجی،محمد هادی مفتح و حیدر همتی برگزار گردید.
🔸در این جلسه آیت الله رشاد به مقارنه فقه النظام ( الفقه الشمولی) با فقه لاالنظام (الفقه التجزیئی) پرداختند ودر ادامه نظر ایشان توسط سایر اعضا نقد و بررسی گردید.
🔹گفتنی است این جلسات دوشنبه هر هفته توسط موسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا (ع) با هدف تولید نظریه در باره فقه نظام ساز باحضور اندیشمندان و دغدغه مندان فقه نظام ساز تشکیل می گردد.
☑️خلاصه ای از گفت وگوها به تدریج درکانال بارگذاری خواهد گردید.
🌐کانال فقه نظام ساز
@feghheumanism
درجلسه 32 #حلقه_نظام_سازی فقهی مطرح گردید:
🔸مساله اصلی در فقه نظام ساز، نظام مندی فقه نیست، بلکه استفاده از ادلّه برای نظام سازی است. واستخراج احکام مربوط به نظام سازی است. فقه موجود دارای نظام و سیستم است، ورودی و خروجی دارد و پردازش می کند . ما می خواهیم از فقه موجود تمدن سازی را به دست آوریم.
🌐کانال فقه نظام ساز
@feghheumanism
🔺 از فقه انقلابی تا انقلاب فقهی 🔺
💢 مبانی هستی شناسی و انسان شناسی فقه انقلاب/ تغییر وتحول جوهره فقه انقلاب اسلامی
✍حجت الاسلام حیدرهمتی؛
🔹برپایه هستی شناسی صدرایی که از جمله پایه های فکری امام خمینی محسوب می شود جوهر عالم مادی مدام درحال دگرگونی وتبدیل از قوه به فعل است وضعیتی نفی می شود ووضعیت جدیدی حاکم می گردد نفی وضعیت ها تا رسیدن به تجرد ادامه می یابد هراثباتی در فرایند حرکت هویت نفی گونه دارد با نفی وضعیت های جاری که از یک حیث بالفعل واز حیث دیگر بالقوه است صورت های آتی فرصت بروز وتحقق می بابد . اصل تحول و دگرگونی که مابعدالطبیعه حکمت منعالیه را شامل همه ابعاد هستی از جمله طبیعت وانسان وجامعه می شود .
🔸از منظر آیت الله خامنه ای تحول در جوامع انسانی وبرای بشر سنت لایتغیر الهی است هیچ کس نمی تواند درمقابل تحول بشری بایستد امکان ندارد دیر یازود یکی پس از دیگری تحولات بشری اتفاق می افتد این راز مانده گاری وراز تعالی بشراست اصلا خدا بشر را این طور قرار داده است که ایستایی در طبیعت انسان نیست شاید یکی از فرق های انسان با بقیه اشیاء هم همین باشد .در بشریت تحول حتمی است .(18/8/1385) تحول وتغییر جزء جدایی ناپذیر وسنت لایتغیر عالم هستی است این تحول و صیروت دائم ماهیتی تکاملی ودر جهت حاکمیت حق دارد .( 18/8/1385)در بیانی دیگر فرموده اند : انقلاب یعنی تغییر بنیادین همه نهادهای اصلی زندگی جامعه(15/11/1381) انقلاب تغییر دهنده است دگرگون کننده است این دگرگون سازی فقط در سطح مناسبات اجتماعی نیست بلکه در درجه اول در لایه درون انسان ها ودهنیت هاست .اولین تغییر این جاداده می شود دردل ها (7/7/1387)
🔸برپایه این نوع نگاه ومنظر معرفتی به هستی شناسی روش فقاهتی متفکرین انقلاب اسلامی این گونه خواهد بود
امام خمینی (ره) تذکری پدرانه به اعضای عزیز شورای نگهبان میدهم که خودشان قبل از این گیرها مصلحت نظام را در نظر بگیرند؛ چرا که یکی از مسائل بسیار مهم در دنیای پرآشوب کنونی نقش زمان و مکان در اجتهاد و نوع تصمیمگیریهاست». ( دی ۶۷) «اما در مورد دروس تحصیل و تحقیق حوزهها اینجانب معتقد به فقه سنتی و اجتهاد جواهری هستم و تخلف از آن را جایز نمیدانم. اجتهاد به همان سبک صحیح هست؛ ولی بدان معنا نیست که فقه اسلام پویا نیست؛ زمان و مکان دو عنصر تعیینکننده در اجتهادند. مسألهای که در قدیم دارای حکمی بوده است به ظاهر همان مسأله در روابط حاکم بر سیاست و اجتماع و اقتصاد یک نظام ممکن است حکم جدیدی پیدا کند. بدان معنا که با شناخت دقیق روابط اقتصادی و اجتماعی و سیاسی، همان موضوع اول که از نظر ظاهر با قدیم فرقی نکرده واقعاً موضوع جدیدی شده است که قهراً حکم جدیدی میطلبد».( منشور روحانیت اسفند ۶۷)
🔺دگرگونی وتحول به سوی ایجاد تحول نقطه مرکزی فقه انقلاب اسلامی است با این منظر معرفتی چه مدلی از استباط رخ خواهد داد ؟
🌐کانال فقه نظام ساز
@feghheumanism
1_48300942.pdf
1.52M
♻️روش نظریه پردازی شبکه ای
✍استاد عبدالحمید #واسطی
🌐کانال فقه نظام ساز
@feghheumanism
🔶 گزارشهایی از کرسی علمی #نظریه_پردازی_شبکه_ای
📖 گزارش پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه:
🌐 iict.ac.ir/korsinazarieh-2
📖 گزارش پایگاه خبری مفتاح:
🌐 https://goo.gl/cWfj4L
💢کشف ساختارهای اجتماعی؛ وظیفه خطیر فقیه فقه نظام
📌حجت الاسلام والمسلمین حاج ابوالقاسم دولابی در «همایش فقه نظام»:
🔸 فقیه میتواند مکتب اجتماعی را کشف کند، ساختارهای اجتماعی را ایجاد کند و تحت نظر فقها، سازمانهای اجتماعی توسط کارشناسان ایجاد شود، در این زمان شاهد زمینه تحقق احکام الله خواهیم بود.
🔹یکی از تعاریف پیرامون فقه نظام این است که احکام اجتماعی ما اگر در مکتب پیاده نشود زمینه تحقق این احکام از بین خواهد رفت، اینکه لفظ نظام استفاده میشود یعنی احکام ما یک ارتباطی با یکدیگر دارند، این حرف شهید صدر که احکام اجتماعی یک رو بنا و یک زیربنا دارند حرف بسیار دقیقی است.
📖 متن کامل:
🌐yon.ir/vasael54
♻️خلاصه:
🌐 https://goo.gl/C5kqgS