4_5884053604372842012.mp3
37.86M
🔊 فایل صوتی
سخنان دکتر #تقی_آزاد_ارامکی
🔶با عنوان|#ابن_خلدون و #جامعه_شناسی_اسلامی
🔹اختلاف است که آیا ابن خلدون جامعه شناس هست یا خیر؟!
1- دکتر سیدجواد طباطبایی: معتقد است چون مبانی معرفتی و اندیشه ابن خلدون با جامعه نشاسی جدید که مبتنی بر مقولات جدید است نمی توان عنوان جامعه شناسی را به ایشان اطلاق کرد.
امکان تاسیس و ایجاد علوم اجتماعی جدید بر پایه تحول بنیادین در علم و انقلاب در فلسفه ایجاد شد.(انقلاب کوپرنیکی کانت)
2- دکتر تقی آزاد ارمکی: ابن خلدون جامعه شناس است.
در مقاله ای با عنوان نظریه معرفت شناسی ابن خلدون تلاشی داشته که مبنا سیدجواد طباطبایی را به چالش بکشد.
🔹جهانی که ابن خلدون تصویر می کند چیست؟! چه نقد هایی به آن دیدگاه وارد است؟!
🔺 در این صوت خواهید شنید:
دغدغه او نه پاسخ به سوال از نوع مدرنیته معاصر ایرانی متوهم است. نه از نوع پاسخ سنت گراهای متوهم است ونه از نوع پاسخ مستشرق شناسان است. بلکه ابن خلدون در متن سنت قرار دارد. به هیچ وجه متفکر معاصر نیست. بلکه آوردن ابن خلدون از متن سنت به جهان معاصر از خطاهای اساسی ماست.
🆔 @fekrat_net
🆔 @fekrat_net
🆑فکرت؛ گامی به سوی خودآگاهی
4_6007852205569213832.mp3
20.68M
🔊 فایل صوتی
#سلسله_جلسات_بازخوانی_تاریخ_انقلاب
🔶 پیرامون بازخوانی #قطعنامهٔ598
با سخنرانی:
#کامران_غضنفری (نویسنده کتاب #راز_قطعنامه)
🆔 @fekrat_net
🆔 @basijolumejtemaee
🆑فکرت؛ گامی به سوی خودآگاهی
🔊 فایل صوتی
درسگفتار دکتر امیر خواص
🔶با موضوع: "فلسفه اخلاق"
▫️جلسه دوم
مجمع عالی حکمت اسلامی
🆔 @fekrat_net
🆑فکرت؛ گامی به سوی خودآگاهی👇👇👇
4_5996781948838610499.mp3
20.74M
🔊 فایل صوتی
#درسگفتار دکتر #امیر_خواص
🔶با موضوع: "#فلسفه_اخلاق"
امروز علم اخلاق از مهم ترین مباحثی است که زیست انسانی را به خود درگیر کرده است. درسگفتار های فلسفه اخلاق توسط استاد خواص که در عین سادگی، سیری به مکاتب و نظریات روز فلسفه اخلاق دارد و جایگاه نظریه اسلام را در حوزه فلسفه اخلاق به خوبی تشریح می نماید.آشنایی اجمالی با سایر مکاتب حوزه اخلاق و نقد و بررسی آنها از مسائلی است که در این درسگفتار با آن آشنا خواهید شد.
▫️ جلسه دوم
🔸اخلاق کاربردی چیست؟
🔸تبیین نظامات اخلاقی و مقدمات آن
لینک جلسه قبل👇
https://eitaa.com/fekrat_net/72
🆔 @fekrat_net
🆔 @fekrat_net
🆑فکرت؛ گامی به سوی خودآگاهی
4_5884053604372842027.pdf
708.1K
📚 فایل پی دی اف
✍️ نوشته | دکتر رضا #سلیمان_حشمت
🔶با عنوان | فلسفه درنظر #ابن_خلدون
نکاتی ناب درباره آراء و نظرات این اندیشمند بزرگ مسلمان
🔹درباره ابن خلدون مستشرقان، عربها و ایرانیان بسیار گفته و نوشته اند و چنانکه مشهور است به استناد آراء و اقوال او در((مقدمه )) گاهی وی را پیشرو و پیشاهنگ در فلسفه تاریخ و جامعه شناسی خوانده اند؛ اما پیش از التفات به برخی شباهت ها یا اشتراک نظرها و تواردها میان او و فلاسفه تاریخ و جامعه شناسان لازم است به مبادی و اصول اندیشه های او توجه و به مقدماتی رسیدگی کنیم که با آن اصول ومقدمات امکان ورود او به مباحثی که طرح کرده فراهم آمده است .
🔹 بدون این توجه ‘ بی تردید فهم آرای ابن خلدون ممکن نمی شود و چه بسا شباهتها ما را به ورطه خطاهای بزرگ درافکند . ابن خلدون سنت متداول ومرسوم فلسفه را در حوزه طبیعیات برای دنیا و آخرت بی فایده و در قلمرو الهیات آن را از دستیابی به معرفت مجردات عاجز دانسته است . مع ذلک ‘ به قواعد منطق و برهان ارسطو اعتقاد دارد و عجیب آنکه بر آن شده است تا برهان را در حوزه ای به کار بندد که تا پیش از آن هرگز آن را از اقسام حکمت برنشمرده اند؛ این حوزه، حوزه تاریخ است.
🆔 @fekrat_net
🆔 @fekrat_net
🆑فکرت؛ گامی به سوی خودآگاهی
4_5884053604372842029.mp3
22.77M
🔊 فایل صوتی
سخنرانی دکتر #حمیدرضا_مقصودی
🔶با عنوان|#تحریم راهی برای کنترل کشورها
♦️صوت درسگفتار درباره #تقلیل معنای #اقتصاد_مقاومتی؛ تبیین روشهای #جنگ_اقتصادی: #شاخصسازی، #نظام_آموزشی_اقتصاد، #تحریم و #نفوذ_اقتصادی
🔘بخش اول
🔸برخی روشهای #جنگ_اقتصادی عبارتند از : #شاخصسازی، #نظام_آموزشی_اقتصاد، #تحریم و #نفوذ_اقتصادی؛
🔸کنترل کشور از طریق متغیرها و شاخصها یکی از شیوههای جنگ اقتصادی است. متغیری را مطرح میکنند به عنوان شاخصه متغیر دولت برتر، متغیر حکومت برتر و انسان برتر و همه دولتها و ملتها تلاش میکردند به این سمت بروند و به یک فرد، دولت و نظامی تبدیل شوند با رنکینگ و رتبه بالا با معیارهای مستکبران سرمایهدار.
🔸تحریم ابزاری برای کنترل رفتار، تادیب و تغییر سیاستهای حاکمیتها و دولتها است، فشار به حاکمیت ابزاری برای کنترل رفتار، تادیب و تعغییر رفتار مردم است. هر دو تحریم انواع تحریم نفی استقلال کشور ها را هدف قرار می دهند. #اقتصاد_تحریم مسئله مهمی است که باید مورد مطالعه قرار گیرد ولی نه با معیارهای سرمایهدارانه بلکه با معیارهای خودمان.
🆔 @fekrat_net
🆔 @fekrat_net
🆑فکرت؛ گامی به سوی خودآگاهی
4_5884053604372842030.mp3
17.36M
🔊 فایل صوتی
سلسله درسگفتار #فقه_حکومتی
🔶سخنران|حجت الاسلام #احمد_مبلغی
فقه مطلوب چه ویژگی هایی باید داشته باشد تا به اداره جامعه بپردازد؟!
#فقه_الاجتماع یا فقه اجتماعی چیست؟!
شیوه #استنباط_فقهی چگونه تعمیق می یابد؟!
🔺در این صوت خواهید شنید:
♦️فقه مطلوب که معایب فقه موجود را نداشته باشد و بتواند با شریعت رابطه قوی تری بگیرد و پلی بین شریعت و انسان معاصر باشد و بتواند فلسفه وجودیش را که احکام را از شریعت بستاند و به جامعه به موقع و فوری بدون توزیع وقت منعکس کند با این فقه موجود چنین کارکرد و آرمانی ایجاد نمی شود بلکه باید دو تحول در آن ایجاد شود:
1.تعمیق روش استنباط
2.شبکه ای ساختن ساختار فقه: چون خود شریعت شبکه ای است و نمی تواند مکمل هم باشد و به صورت هم افزا قانون را تبلیغ کند.
🆔 @fekrat_net
🆔 @fekrat_net
🆑فکرت؛ گامی به سوی خودآگاهی
📌#یادداشت
در این یادداشت به بهانه اواخر تیرماه که پایانی بر اثرگذاری اجرایی مهندس مهدی بازرگان بود، با نگاهی بنیانی و ریشهای سراغ اندیشه او رفته تا نشان دهیم که اندیشه بازرگان به عنوان سلسلهجنبان نهضت آزادی چگونه زمینه عمل سیاسی رادیکال او را مهیا ساخته بود.
یک هجمه علیه اصلاحطلبان این است که اوایل انقلاب علیه ملی ـ مذهبیها و نهضت آزادی بودند و به یکباره پشیمان و حامی آنها شدند.
قربانی این دعوای جناحی، ماهیت حقیقی نهضت آزادی است و جز غسل تعمید دادن به آن رهاوردی ندارد. جالب آنکه برخی از فعالان سیاسی، اصلاح طلبان را متهم میکنند که رویآوری آنها به نهضت آزادی برای رأی بوده است؛ چرا که نهضت آزادی گروهی محبوب است. این نقض غرضی آشکار و تناقضی اسفبار است که از ماهیت واقعی و خطرناک نهضت آزادی غفلت یا تغافل میکند.
ما در این یادداشت با دوریکردن از این دعوای جناحی درصددیم تا نشان دهیم نهضت آزادی، گروهی نامشروع و خائن است که از اینرو کسی چون علی مطهری نمیبایست از مخالفت با آن اظهار ندامت میکرد و در مقام تمجید کسی چون ابراهیم یزدی برمیآمد.
🆔 @fekrat_net
🆑فکرت؛ گامی به سوی خودآگاهی👇👇👇