فکرت
🔰گفتوگوی «فرهیختگان» با سیدجلال دهقانیفیروزآبادی استاد تمام رشته علوم سیاسی و روابط بینالملل :
💠 عموم تحلیلهای وقایع اخیر تقلیل گرایانه است
🔸حوادث اخیر را چه اعتراضات و چه اغتشاشات بنامیم -که به نظرم آمیزهای از هر دو است- پدیدهای چندوجهی و چندضلعی است که باید کلیت آن را تحلیل کرد. تحلیلهایی که ارائه شدهاند غالبا دچار نوعی تقلیلگرایی هستند و این حوادث را به یکی از ابعاد یا اهداف یا یکی از علل یا یکی از کنشگران آن تقلیل میدهند. این تقلیل کل به جزء است یا به جهت روششناختی، این فردگرایی روششناختی است، یعنی ما میخواهیم یک کل را براساس یک جزء آن تحلیل کنیم یا اراده کل را از جزء میکنیم. طبیعتا نادرست نیست ولی کاملا هم درست نخواهد بود و تنها یک وجهش را توضیح میدهد.
متن کامل گفتگو در سایت فرهیختگان
🔻فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
🆔 @Fekrat_Net
#اختصاصی
🔰 برده خانگی قانع نمیشود!
🔸گاندی وقتی حرکت ضد استعماری خودش را آغاز کرد یکی از مشکلاتش همین گروه خائن و وطن فروش بود! همچنین نلسون ماندلا و تمام جنبشهای رهاییبخش تاریخ!
🔸حال که دقت میکنم میبینم این خودباختگان به قول جلال، هرهری مذهبِ التقاطیِ بیاصالت، پدیده جدیدی نیستند! گاه در موقعیت یک فرد معمولی بروز میکنند و گاه در جایگاه یک فرد به ظاهر فرهیخته و اندیشمند! گاه در کسوت عوام و گاه در کسوت خواص، گاه در جامهی یک کارگر و گاه در لباس یک سلبریتی که با پشتوانه شهرت ضریب میگیرد و تصاعدی شیوعی طاعونی پیدا میکند. بصیرتمندی که طبقه و شغل و عوام و خواص نمیشناسد.
🖋سمیه محسنی، کارشناس و پژوهشگر تاریخ
🔗 مطالعه یادداشت در سایت فکرت
🔻فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
🆔 @Fekrat_Net
◽️شکاف نسلی واقعیت عینی دارد؟
📝 بررسی هویت دهه هشتادیها و واقعیت عینی از شکاف نسلی در تازه ترین یادداشت #مهدی_جمشیدی عضو هیأت علمی گروه فرهنگ پژوهی پژوهشگاه؛
🔻 زندگی انسان، حالت پیوستاری دارد و برداشتهای صفر و صدی از واقعیت اجتماعی، صحیح نیست، اگر به بُرشهای گزینشی از نوجوانان و جوانان بسنده نشود و تصویر کلی و برداشت فراگیر از آنها شکل بگیرد، مشخص خواهد شد که داوریهای منفی، بیانگر واقعیت نیست و این اقلیتِ مطلق اما پُرجلوه، اکثریت نیستند.
🔍 ادامه را بخوانید👇
🌐 iict.ac.ir/shekafnasli
🔻فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
🆔 @Fekrat_Net
#اختصاصی
🔰 فضای مجازی و خلأ آموزش های مهارت پایه
🔸مهم ترین مسأله ،ناظر به شناخت و درک صحیح از فضای مجازی و شبکه های اجتماعی است و مادامی که این درک و شناخت وجود نداشته باشد نمی توان راه حل درستی را شناسایی و بکار بست تا عوارض کمتری از حضور در فضای مجازی نصیب افراد و مخاطبان آن گردد.
🖋دکتر معصومه ظهیری، استاد حوزه و دانشگاه
🔗 مطالعه یادداشت در سایت فکرت
🔻فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
🆔 @Fekrat_Net
روز جهانی فلسفه.mp3
12.46M
#نشست
🔺فلسفه و جامعه
👤دکتر محمود صوفیانی
🗓 آذر ۱۴۰۱، دانشگاه تبریز
🔻فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
🆔 @Fekrat_Net
#اختصاصی
🔰 زن ایرانی؛ مظلوم در برابر سناریوهای پرتکرار
🔸«زن شگفتانگیز» عنوان فیلمی آمریکایی در ژانر ابرقهرمانی و محصول 2017 ، داستان زن قهرمانی را روایت میکند که به کمک یک افسر اطلاعات انگلستان-بخوانید استعمار کهن- منجی جهان میشود، بدون اینکه مورد ستمی واقع شود؛ «مهاجم مقبره»، «بیوه سیاه»، «کاپیتان آلیتا» هم از نمونه فیلمهایی هستند که زن قهرمان غربی را روایت میکنند. آیا زنان غربی همگی پرنسس و قهرمانند؟ اگر چنین است فمینیسم از دل کدام رنج متولد شد؟ نگاهی به آمارهای تجاوز جنسی و خشونت علیه زنان با پیشتازی آمریکا، شاهد ظلم مستمر به زنان در غرب است؛ فیلم سینمایی «بامشل» فرار روبه جلویی است که سینمای غرب در پی رسوایی مجری باسابقه امپراطوری فاکس نیوز «راجر ایلز» در موضوع تجاوز جنسی به مجریان زن این شبکه داشت.
🖋زهرا راد، پژوهشگر عرصه زنان و خانواده
🔗 مطالعه یادداشت در سایت فکرت
🔻فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
🆔 @Fekrat_Net
جلسه نقد الحاد مدرن شاکرین 1- انجمن کلام اسلامی حوزه.mp3
11.31M
🚨خطر انتشار اندیشه های آتئیسم (الحاد مدرن) در کشورهای اسلامی
🚨عمومی سازی الحاد از طریق عمومی سازی علم
🎤استاد حمیدرضا #شاکرین
✂️برشی از جلسات نقد الحاد مدرن
#جریان_آتئیسم
#کلام_جدید
#داوکینز
🔻فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
🆔 @Fekrat_Net
بررسی مختصات شخصیت و شاکله امام خمینی(ره)-227-55.mp3
463.4K
💠 برجسته کردن و الگو کردن حوزه نجف در مقابل حوزه قم بخاطر تضعیف اندیشه امام خمینی!
🎙 #استاد_امینی_نژاد
#مکتب_امام
#فقه_جهان_شمول
🔻فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
🆔 @Fekrat_Net
💠 رسانه و جنگ ترکیبی و پیشینه آن
⁉️ رهبر انقلاب اسلامی تأکید دارند که دشمن با یک جنگ ترکیبی به مصاف ملت ایران آمده است. «رسانه» در «جنگ ترکیبی» چه جایگاهی دارد و کدام بخش از هندسه تهاجمی دشمن را تکمیل میکند؟
🔻 استفاده از عنصر #تبلیغات در نبردها و جنگها پیشینهای طولانی در تاریخ دارد؛ از رجزخوانی در جنگهای کهن گرفته تا پروپاگاندای نظامی در #جنگ_جهانی_دوم که هم توسط متفقین و هم متحدین به کار گرفته شد.
🔻 در جنگ اول خلیجفارس استفاده از رسانه در جنگ وارد مرحله جدیدی شد و خبرنگاران شبکه تلویزیونی سیانان (CNN) سوار بر تانکهای آمریکایی در حمله به عراق نقشآفرینی میکردند و عملیات و بمبارانها زنده پخش میشد. به تعبیر برخی از اندیشمندان مانند ژان بودریار، تصویر #جنگ_خلیجفارس در سیانان واقعیتر از خود جنگ بود.
🔻 اکنون آن چیزی که جدید است تحولات فناوری رسانه و امکانات جدیدی است که در اختیار دولتها و سازمانها و نهادها و نیز کنشگران غیردولتی قرار گرفته است. البته بسیاری از این کنشگران و بنیادها و اندیشکدهها در جهان هم وابستگیهای پنهان و آشکار دولتی دارند و از فناوریهای نوین رسانهای و روشهای جدید ارتباطات و اطلاعرسانی مبتنی بر #هوش_مصنوعی و #علوم_شناختی استفاده میکنند و عملیات مختلف تبلیغاتی و جنگ روانی بر پا میکنند.
🔻 اصطلاح «#جنگ_ترکیبی» (Hybrid warfare) نخستینبار در مطالعات راهبردی توسط یک تحلیلگر نظامی به نام فرانک هافمن در سال ۲۰۰۷ در کتابی با عنوان «منازعه در قرن ۲۱: ظهور جنگهای ترکیبی» به کار رفت. از نظر هافمن در جنگ ترکیبی علاوه بر فنون نظامی از ابزارهای غیرنظامی مانند #فشار_اقتصادی و #تحریم، #حملات_سایبری، و خصوصاً #عملیات_رسانهای و جنگ روانی استفاده میشود.
گفتوگوی رسانه KHAMENEI.IR، با آقای دکتر شهاب اسفندیاری، رئیس دانشگاه صدا و سیما
مطالعه کامل متن در پیوند زیر:
🌐 https://khl.ink/f/51532
🔻فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
🆔 @Fekrat_Net