#گزارش
دکتر نجف لکزایی:
«خبرگزاری علوم انسانی اسلامی» راهاندازی شود
🔸به گزارش «فکرت»، آنچه در پیش میآید بخشهایی از سخنان حجت الاسلام والمسلمین دکتر نجف لکزایی، رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی است که در اختتامیه سومین همایش «علوم انسانی_اسلامی، پژوهش و فناوری» مطرح شد.
🔰«امروزه در راستای ایجاد تحول مطلوب در عرصه علوم انسانی- اسلامی به شدت نیازمند هم افزایی و همگرایی دستگاه و نهادهای ذیربط به خصوص همکاری پژوهشگاه های علوم انسانی – اسلامی هستیم.
به عنوان نمونه پیشنهاد ما این است که دستگاه و مراکز مختلف با توجه به ظرفیت های خودشان از جمله مراکز آموزشی یا پژوهشی و چه آموزشی پژوهشی ها، به عنوان پایلوت و نمونه برای ارتقای یک رشته انتخاب شوند. البته این کار را وزارت علوم می تواند انجام دهد و مهم آن است که از آن رشته حمایت شود تا بتوان گفت آن مجموعه محور آن رشته شده است.
🔸پیشنهاد بعدی ناظر به لزوم کمک به مأموریت یابی دانشگاه ها و پژوهشگاه ها در حوزه ارتقاء علوم انسانی است که وزارت علوم کاملاً در محور کار خودش قرارداده است.
▪️پیشنهاد سوم نیز راه اندازی مجلات بین المللی برای ارائه و تبیین دستاورد های علوم انسانی -اسلامی است تا با کمک وزارت علوم، مراکز بتوانند به زبان غیر فارسی نیز مرجعیت علمی را به دست آورند.
▪️پیشنهاد بعدی، انتشار کتاب های بین المللی به زبان غیرفارسی از دستاورد های علوم انسانی- اسلامی است که باید این تصمیم نیز در دستور کار قرار گرفته و اگر پژوهشگاه ها و دانشگاه هایی اعلام آمادگی کردند، این مهم مورد حمایت وزارت علوم قرار بگیرند.
🔸آخرین پیشنهاد بنده نیز تأسیس یک خبرگزاری در حوزه علوم انسانی اسلامی است. یکی از مشکلاتی که ما داریم این است که در این حوزه خیلی ضعیف هستیم و بخش عمدهای از پژوهشها تولید می شوند اما دست پژوهشگاه می مانند و متخصصانی را نیاز دارد که مقوله ترویج این پژوهشها را پیگیر باشند و نهادی که می تواند این کار را انجام دهد حداقل یک خبرگزاری تخصصی است.
▪️البته ناظر به مأموریت رسانه ملی آن چه قابل توجه است این که در صداوسیما تنها شبکه چهار می تواند این کار را انجام دهد که آن هم بسیار ظرفیت محدودی دارد، ضمن آن که ما در مجلات هم مجلاتی نداریم که بتواند کار ترویج را انجام دهد و یا اگر خبرگزاریهای فعلی گروهی را با این عنوان ایجاد کردند، این مسأله باید مورد حمایت جدی وزارت علوم قرار بگیرد.»
🔻فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
🆔 @Fekrat_Net
01 دستجات سهگانه اجتماعی در قرآن کریم.mp3
11.42M
🔰 دستجات سهگانه اجتماعی - جلسه اول
▪️جلسه اول سخنرانی آیتالله یزدانپناه در فاطمیه ۱۴۴۴ در مسجد الرسول صلیاللهعلیهوآلهوسلم شهرستان آمل با موضوع دستجات سهگانه اجتماعی
#فاطمیه_1444
#استاد_یزدان_پناه
🔻فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
🆔 @Fekrat_Net
02 دستجات سهگانه اجتماعی در قرآن کریم.mp3
11.83M
🔰 دستجات سهگانه اجتماعی - جلسه دوم
▪️جلسه دوم سخنرانی آیتالله یزدانپناه در فاطمیه ۱۴۴۴ در مسجد الرسول صلیاللهعلیهوآلهوسلم شهرستان آمل با موضوع دستجات سهگانه اجتماعی
#فاطمیه_1444
#استاد_یزدان_پناه
🔻فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
🆔 @Fekrat_Net
#گفتگو
🔰جهاد تبیین با سیره و سلوک حضرت زهرا (س) عجین است
حجتالاسلام دکتر قاسم رزاقی؛ عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
▪️زمانیکه ما در سیره سیاسی بانوی دوعالم مینگریم و دفاع او را از امیر مؤمنان(ع) مشاهده میکنیم، این گونه دفاعکردن را ریشه در حقگرایی حضرت میبینیم. حضرت زهرا(س) مصداق أتم حق را امیرالمؤمنین(ع) یافت و اینگونه به سراغ او میرود و از ایشان حمایت میکند.
▪️حوزه و دانشگاه به عنوان دو نهاد نخبگانی انقلاب بیشک میتوانند نقش مهم و مؤثری در این جریان داشته باشند و میتوان این تعبیر را به کار برد که جهاد تبیین به نتیجه نمیرسد مگر اینکه نهادهای نخبگانی وارد عمل شوند. این نهادها با تعمیقبخشی و تبیینگری به باورهای دینی، انقلاب و ... میتوانند نقش خود را ایفا کنند.
▪️و غفلتها و غبار فتنهها برخی را از فرهنگ اسلامی فاصله میدهد که جهاد تبیین باید به میدان آید؛ جامعه نخبگانی نیز در این زمینه نقش آفرینی خواهند کرد.
💢متن کامل گفتوگو در سایت فکرت
🔻فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
🆔 @Fekrat_Net
9.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#پرونده_ویژه
#کلیپ
🔰 علامه مصباح و پیوند علوم
🎙مرحوم دکتر ناصر سقای بیریا
▪️آیتالله مصباح مانند یک پزشک حاذق که بیماری و درمان را بهطور کامل برای بیمار توضیح میدهد، بودند و در آن تفصیل، هیچگاه امر به کاری نمیکردند بلکه اجازه میدادند تا خودمان انتخاب کنیم.
🔗 مشاهده گفتگو در آپارات
#مصباح_فکر
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
@Fekrat_Net
#اختصاصی
#مصباح_فکر
🔰 پنجه در پنجه پروتستانیسم اسلامی
🔸منظومه فکری آیتالله مصباح، وجه مشترک و ستون فقرات مجموعه علوم انسانی انسان است که ابعاد وجودی او را تشکیل میدهند؛ این علوم به شناخت انسان و توصیف، تبیین و تفسیر پدیدههای انسانی از آن جهت که انسانیاند و جهتبخشی به کنش و واکنشهای انسان میپردازند که مجموعهای از موضوعات و اهداف علوم انسانی را شامل میشود.
🖋مهدی جبرائیلی، پژوهشگر عرصه رسانه
🔗 مطالعه یادداشت در سایت فکرت
🔻فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
🆔 @Fekrat_Net
#گزارش
پژوهشگاههای علوم انسانی تقسیم کار مشخصی داشته باشند
▪️اختتامیه سومین همایش «علوم انسانی_اسلامی، پژوهش و فناوری» به شکل برخط در تالار شهید سلیمانی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد.
▪️آیت الله علی اکبر رشاد در این همایش گفت: همه ما سالهاست که مسأله علوم انسانی، اصلاح، ارتقای، آسیب، تولید، توسعه، ترویج و احیانا کاربردی سازی این حوزه وسیع را در دستورکار داریم و رهبر خردمند و فرهمند و تیزهوش و آینده نگر نیز به این مسأله اهتمام دارند و مرتب در خلال رهنمودها و تدابیرشان به این موضوع میپردازند.
🔗 مطالعه گزارش در سایت فکرت
🔻فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
🆔 @Fekrat_Net
#بزودی
#پرونده_ویژه
گفتگوی سردبیر فکرت با حجتالاسلام دکتر علی مصباح یزدی درباره روش علامه مصباح در اسلامیسازی علوم انسانی
این گفتگو بزودی در فکرت منتشر خواهد شد.
#مصباح_فکر
🔻فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
🆔 @Fekrat_Net
فکرت
🔰 جنگ شناختی؛ پاشنه آشیل امنیت ایران
🔸روح الامین سعیدی دکترای روابط بینالملل و عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق (ع) در تحلیل حوادث اخیر کشور، با اشاره به مفهوم امنیت، آن را هدف اصلی جوامع دانست و تاکید کرد اهداف دیگری که به عنوان منافع ملی مطرح میشوند، ذیل مفهوم امنیت قرار میگیرند.
🔸ما در حوادث اخیر با یک جنگ شناختی تمام عیار مواجه شدیم که در مدیریت ادراک مردم به شدت تأثیرگذار بود. جنگ شناختی یا cognitive warfare یکی از ابعاد جدید جنگ است که در سند امنیتی ناتو آن را به عنوان بعد ششم جنگ در نظر گرفتهاند.
🔸اگر بخواهیم جنگ شناختی را تعریف کنیم، جنگی است که شناخت و ادراک انسان را نسبت به وقایع پیرامون مورد هدف قرار میدهد و ادراک انسان را مختل میکند. به نوعی در راستای مدیریت ادراک عمل میکند. بنابراین میدان نبرد در این جنگ اصطلاحاً ذهن انسان است و هدف این است که باورهای شما و بعد کنش شما مطابق با اهداف مهاجم تغییر کند.
🔗 مطالعه گفتگو در خبرگزاری مهر
🔻فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
🆔 @Fekrat_Net