۵-کوفه؛ نهضت،نظام ؛ تاب آوری.mp3
16.2M
⭕️درس گفتارهای مجازی محرم۹۹
«کوفه؛نهضت،نظام؛تاب آوری»
پرده چهارم: الهیات قعود و دکترین ابوموسی۲
☑️ @m_ghanbarian
🏴 @gamedovomenghelab
⭕️درس گفتارهای مجازی محرم۹۹
«کوفه؛نهضت،نظام؛تاب آوری»
پرده چهارم: الهیات قعود و دکترین ابوموسی۲
#بخش_اول
🔸الهیات قعود و توقف را باید در دوره نظام علوی بشکل یک طیف دید. طیفی از مشاهیر اسلام در مدینه که در اصل خلافت امیر(ع)هم توقف کردند و بیعت نکردند. طیفی که در بیعت او و حتی کار گزار او بودند اما در جنگهای او توقف کردند. مثل ابوموسی در کوفه و کعب بن سور(قاضی منصوب امام) در بصره. او هم مثل ابوموسی درباره جمل توقف کرد. رفت و خانه نشست و درب را بست!
🔸طیف دیگر شاگردانی از عبدالله بن مسعود بودند که تا جمل هم بودند، اما برای صفین دچار قعود و توقف شدند!عبیده سلمانی و ربیع بن خثیم با 400تن از قراء کوفه(که مفتیان و دین شناسان آنروز بودند) گفتند در این جنگ شبهه دارند و خواستند به مرزداری در ری و قزوین فرستاده شوند! امیرالمومنین نیز پذیرفت و حتی بقیه را هم دعوت کرد هرکه در جنگ با معاویه شبهه دارد مقرری اش محفوظ است بیاید با اینها برود. 400نفر شد 4000 نفر!
🔸بنظر بنده خوارج هم تحت تاثیر الهیات قعود قرار گرفتند اما پس از دهها هزار کشته صفین ولیله الهریر!
نقش این الهیات در خالی کردن اردوگاه علی(ع) وسست کردن بنیان کوفه آنجور که باید کاویده نشده است.
✅ حکمیت، راهبرد ابوموسی نه خوارج!
الهیات قعود در کوفه توسط ابوموسی خوانشی سرزمینی و کوفی یافت. یک کوفه بیطرف برای آینده ای که طرف های درگیر در اسلام ضعیف شوند و کوفه پناهگاه شود! این دکترین را ابوموسی بر مردم کوفه خواند.
قبل از شروع صفین اولین بار ابوموسی است که سخن از حکمیت می گوید؛نه خوارج! این راهبرد هم کاملا در راستای همان دکترین کوفه ی بیطرف و الهیات قعود اوست.می گوید:"فتنه ها پیوسته بنی اسرائیل راپایین و بالا می برد تا دو حَکم انتخاب کردندو آنها حُکمی دادندکه مورد رضایت پیروان ایشان نبود. این امت راهم پیوسته فتنه ها بالا و پایین می برد تا دو حَکم انتخاب کنند و آنها حُکمی دهند که پیروانشان از آن راضی نباشند"!
این قبل از صفین و پیدایش خوارج است. پس حکمیت تئوری خوارج نیست راهبرد اهل قعود است.
بعد از لیله الهریر در صفین که هزینه کشته ها بالا رفت این سخن ابوموسی تکرار و حالا بر زبان خوارج نهاده شد و طبعا خود او (صاحب نظریه) هم بهترین فرد برای حکمیت می شود.
☑️ @m_ghanbarian
🏴 @gamedovomenghelab
⭕️درس گفتارهای مجازی محرم۹۹
«کوفه؛نهضت،نظام؛تاب آوری»
پرده چهارم: الهیات قعود و دکترین ابوموسی۲
#بخش_دوم
✅ سیر ماجرا:
ازاولین اقدام های حکومتی امیر(ع) عزل معاویه بود. معاویه زود لباس خونین و محاسن وانگشتان بریده عثمان را علم و خود را "ولیّ دم" عثمان خواند . امیری برای انتقام خون عثمان _که از همه به او نزدیکتر است_و سودایی برای خلافت ندارد. چنین وانمود کرد که انتقام قاتلین عثمان را که گرفت تعیین خلیفه را به شورا می سپارد. شام در چنین امری با او بیعت کرد. اتهام خون عثمان به امیر المومنین زده شده و تحویل قاتلین از او خواسته شد.قاتلینی که در یک نوبت معلوم شد 20000نفر از سپاه ،خود را در خون عثمان شریک می دانند. امیر(ع) دید پرداختن به این امر فتنه داخلی است وتفرقه و تشتت می آفریند لذا از مردم مهلت خواست تا بعد(خ 168).
نامه ها و سفراء با معاویه به نتیجه نرسید و کار به جنگ کشید.
90هزار سپاه امام در مقابل 120هزار سپاه شام. 2800صحابه(87نفرش از بدریون) با امام بودند.
🔸17ماه ماجرا طول کشید که 4ماه به مذاکره گذشت . 70هزار کشته برجای نهاد (55هزار از شام 15هزار از عراق).
در شب آخر(لیله الهریر)که از صبح تا سحرگاه فردا متصل جنگ بود و پیروزی داشت رقم می خورد ؛ از کثرت کشته ها رعب در دو سپاه افتاد. اشعث در سپاه امام گفت اگر فردا هم چنین شودعرب نابود می شود.
معاویه هم گفت اشعث درست می گوید اینجور رومیان زن و کودک شامیان رانابود و ایرانیان بر کوفیان می شورند.
تیر خلاص را دسیسه عمروعاص زد . او که یکبار با کشف عورت ،خود را نجات داده بود اینبار به قرآن برای نجات تمسک کرد! ساده باوران سپاه امام تشخیص ندادند که قرآن نزد او بیش از عورت دیروزش قداست و احترامی ندارد و ابزاری برای نجات است. نیروی جنگده میدان حالا تحت تاثیر راهبرد ابوموسی و تکرار اشعث قرار گرفت و شعار حکمیت داد.
🔸طبیعی بود کوفه حَکم را ، صاحب نظریه حکمیت انتخاب کند.
ابوموسی مقابل عمرو عاص هر کدام با 400رزمنده برای 4ماه مذاکره ،جدا شدند.
محور مذاکره از اول در مسیر تعیین حق و باطل صفین و... نبود . محور این شد که رهبر امت باید کسی باشد که دستش به هیچ خونی(عثمان ،جمل، صفین) آلوده نباشد. ابوموسی حتی کاندید هم داشت: دامادش عبدالله بن عمر!
یعنی کاملا در راستای همان دکترین قبلی اش داشت جلو می آمد تا یکی از اهالی قعود _که البته دامادش بود _را خلیفه کند و کوفه را مرکز اسلام کند.
دسیسه عمرو عاص او را سرشکسته کرد که ناگزیر شد به مکه برود.
در برگشت، سپاه کوفه متشتت ودر بحث با هم بودند. خوارج اصلا به کوفه وارد نشدند و به قریه حروراء رفته شهرک ده تا 12هزار نفری خوارج را بنیان نهادند.
اما شام حالا دیگر با ابقاء معاویه توسط حَکم ، او را امیر المومنین خطاب می کرد و یک دست تر شده بود.
جنگ نهروان کوفه را ضعیف تر کرد و یورشهای فرستاده های معاویه به نواحی عراق و یمن و مصر و مکه از قلمرو کشور امیر المومنین کاست تا فقط کوفه ماند. دیگر هم کوفه از علی(ع) ملول است و هم علی(ع) از آنان.
با این بستره در جلسه بعد روشن خواهد شد چرا کوفه، نظام علوی را تاب نیاورد؟
☑️ @m_ghanbarian
🏴 @gamedovomenghelab
هدایت شده از گام دوم انقلاب
#انقلاب_اسلامی #عصر_جدید_عالم
♨️ موضوع:
✨ تبیین مدل حکمرانی اسلامی
در اندیشه رهبر معظم انقلاب✨
🌟 استاد : موسوی
🌑 #یکشنبه_ها ➕ #سه_شنبه_ها
🕰 ساعت 21:30
🌾🌻🌾🌻🌾🌻
💥 در گروه پشتیبان گام دوم منتظرتون هستیم👇
http://eitaa.com/joinchat/4173135889Cf3cd43a0d4
لینک گروه☝️
دوستانتون رو دعوت کنید👆
🌸☘🌸☘🌸
#منطق_حکمرانی
#نهضت_فراگیر_روشنگری
#گام_دوم_انقلاب
گام دوم انقلاب
#انقلاب_اسلامی #عصر_جدید_عالم ♨️ موضوع: ✨ تبیین مدل حکمرانی اسلامی در اندی
💥ضرورت شناخت منطق حکمرانی
1.بسیاری از شبهات و انتقاد افراد به شیوه های مدیریتی رهبر انقلاب ناشی از عدم شناخت منطق حکمرانی ایشان می باشد. لذا کشف این منطق موجب حل بسیاری از شبهات و همراهی با تصمیمات رهبری خواهد شد.
2- از آنجایی که مردم یکی از بازیگران حکمرانی میباشند از این جهت شناخت منطق حکمرانی موجب انجام بهتر وظایف و تکالیف مردم در قبال پیشرفت کشور خواهد شد.
3- شناخت منطق حکمرانی رهبر معظم انقلاب که همان منطق حمکرانی اسلامی است می تواند الگویی در مدیریت بهتر سازمان ها و نهادها و حتی خانواده باشد.
4- شناخت منطق حکمرانی رهبر انقلاب موجب تقویت قدرت تحلیل ما در حوزه های مختلف خواهد شد. و می توانیم در بحران ها و حوادث مختلف موضع و نظر رهبری را پیش بینی کنیم.
✔️ @gamedovomenghelab
🔰 اعتقاد و اعتمادِ امام به مردم
🔘 #منطق_امام
🔺 امام بزرگوار، مثل خیلی چیزهای دیگری که اول او فهمید، درحالیکه هیچکدام ماها نمیفهمیدیم، «نقش مردم» را فهمید. بزرگانی با یک تعبیراتِ زشتی به ما میگفتند که شما فکر میکنید با همین مردم میشود کار بزرگی انجام داد؟!
🔺 امّا امام، قَدر مردم را دانست؛ مردم را شناخت؛ تواناییهای آنها را درک و کشف کرد؛ فراخوان داد. امام، چون صادق بود، سخنش اثر گذاشت؛ لذا همه آمدند توی میدان. لذا آنوقتی که به یک حادثهٔ نامناسب اشاره میکرد، آن حادثه، مورد تخاصم مردم قرار میگرفت.
🔺 پانزده خرداد که چندهزار نفر آدم در آن جان باختند؛ آن وقتی بود که امام بزرگوار ما، رهبر بهمعنای قانونی خودش نبود؛ یک روحانی برجسته بود.
🎙 بیانات آیتاللّٰه امام خامنهای، در دیدار با کارگزاران نظام
🗓 ۱۳۷۹/۰۴/۱۹
#منطق_حکمرانی_متعالی
#نقش_اساسی_مردم
#الگوی_حکمرانی
🏴 @gamedovomenghelab
💥انقلاب اسلامی، تولد شیوه نوین حکمرانی
💎 آن روز که جهان میان شرق و غرب مادّی تقسیم شده بود و رقابت دو ابر قدرت برای تسری الگوی خود به عنوان الگوی برتر رشد و توسعه برای سایر ملل در جریان بود تا از این طریق بتوانند در کشورهای غیر توسعه یافته نفوذ خود را افزایش داده و آنها را به استعمار بکشند، #انقلاب_اسلامی_ایران، با قدرت و شکوه پا به میدان نهاد؛ چهارچوبها را شکست؛ کهنگی کلیشهها را به رخ دنیا کشید؛ #دین و #دنیا را در کنار هم مطرح کرد و آغاز #عصر_جدیدی را اعلام نمود.
🎈 #عصری که نوید از تولد شیوه ای نوین از #حکمرانی بر حوزه های مختلف زندگی فردی و اجتماعی بشر با تکیه بر #معارف_اسلام ناب را می داد.
#منطق_حکمرانی_اسلامی
#عصر_جدید_عالم
#گام_دوم_انقلاب
🦋 eitaa.com/joinchat/4048814097C98a7538217
🏴«ممکن است فکر کنید که خب، چطور خدا یاور مؤمنین است؟ پس چرا در کربلا و در واقعۀ زیدبنعلی و در جاهای دیگر، نصرتشان نداد؟ چرا یاریشان نکرد، اگر خدا با آنها بود؟
این اشتباه از آنجا ناشی میشود که ما خیال کنیم یاریشدنِ یک جبهه، فقط به این است که سرهای دشمنانشان از بدنها بیفتد، و این اشتباه است. یاریشدنِ یک جبهه به پایدارماندن آن جبهه است. آن جبهه باید بماند؛ ولو افرادش بروند، افراد دیگری بیایند.
آن جبههای که مدعیست، آن جبههای که میخواهد پیش برود، آن جبههای که میخواهد دنیا را تصرف بکند، پایدارماندن آن جبهه به پایدارماندن فکر اوست. خیلی کسانی بودند که صاحبان فکری بودند؛ خودشان مُردند و رفتند.
..حتی گاهی برای اینکه فکر بماند، امضا میکنند این فکر را و منشوری را که فکر در آن هست؛ با چه؟ با آن رنگ ثابت، با آن رنگ زائلنشدنی، و آن خون است. با خونشان امضا میکنند، مثل حسینبنعلیصلواتاللهوسلامهعلیه، با خونشان امضا میکنند. امضا میکنند تا این از بین نرود. و این مطلب را امروز در این دنیای جدید، در این فرهنگهای نو، خوب فهمیدهاند، خوب درک کردهاند و رسیدهاند. میگویند پای هر فکری که امضای خون بود، آن فکر میماند. هر فکری که امضای خون پایش بود، آن خواهد ماند در تاریخ. و لذا ببینید که همۀ افکاری که در تاریخ باقی مانده، دارای طرفدار بوده، آنهایی هستند که قربانی برایش داده شده، و حسینبنعلی با این حساب فاتح است. ۱۳۵۲/۱۱/۱۱»
📚گفتار ترجمۀ تفصیلی آیة الکرسی
🏴 @gamedovomenghelab
🔰 انقلاب اسلامی آغاز عصر جدید
🔴 معجزه ی انقلاب 🔴
🔆 ملّت ایران نشان داده که میتواند کارهای بزرگ را بخوبی انجام بدهد، از عهده بربیاید؛ ملّت ایران #انقلاب را راه انداخت، #تشکیل_جمهوری_اسلامی را راه انداخت؛ اینها مثل #معجزه است. تشکیل جمهوری اسلامی در دنیای دوقطبیِ کاپیتالیسم و کمونیسم -که آن روز بود- مثل یک #معجزه است؛ واقعاً شبیه معجزهی #عبور_از_دریا برای بنیاسرائیل یا #عصای موسیٰ است؛ مثل یک معجزه است. خب ملّت ایران این کار را کردند؛ این یک #ظرفیّت خیلی مهمّی است. بعد [هم] توانستند این را #نگه دارند.
98/3/1
#تبیین_حکمرانی_انقلاب
#ماهیت_حکمرانی_انقلاب
🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂
👉 eitaa.com/joinchat/4048814097C98a7538217
🍀🌺🍀🌺🍀🌺🍀
☄کانالی متفاوت برای #جوانان
🔥کانال #گام_دوم_انقلاب 🔥
گام دوم انقلاب
#انقلاب_اسلامی #عصر_جدید_عالم ♨️ موضوع: ✨ تبیین مدل حکمرانی اسلامی در اندی
🔺بزرگواران گفتگوی امشب رو فراموش نکنند🔺
🌀 اگر #منطق_حکمرانی_اسلامی برامون حل بشه، #طرح_رهبری برای پیشبرد انقلاب تا تمدن اسلامی را متوجه خواهیم شد و همراهی خواهیم کرد.