🚨ازسلسله مباحث حق و حقوق زن دراسلام:
✅بررسی علت تفاوت #دیه زن ومرد:(بخش اول)
☘ابتدا به تعریف دیه می پردازیم
🔸دیه مالی است که به سبب جرائمی علیه جان یا یاعضوبدن انسان به صورت خطا یاشبه عمد به مجنی علیه؛یاولی دم اوپرداخت می شود.
🔸درقرآن کریم تنها دریک آیه از دیه نام برده شده است:👇
🌺وَمَا كَانَ لِمُؤْمِنٍ أَن يَقْتُلَ مُؤْمِنًا إِلَّا خَطَأً وَمَن قَتَلَ مُؤْمِنًا خَطَأً فَتَحْرِيرُ رَقَبَةٍ مُّؤْمِنَةٍ وَدِيَةٌ مُّسَلَّمَةٌ إِلَىٰ أَهْلِهِ إِلَّا أَن يَصَّدَّقُوا فَإِن كَانَ مِن قَوْمٍ عَدُوٍّ لَّكُمْ وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَتَحْرِيرُ رَقَبَةٍ مُّؤْمِنَةٍ وَإِن كَانَ مِن قَوْمٍ بَيْنَكُمْ وَبَيْنَهُم مِّيثَاقٌ فَدِيَةٌ مُّسَلَّمَةٌ إِلَىٰ أَهْلِهِ وَتَحْرِيرُ رَقَبَةٍ مُّؤْمِنَةٍ فَمَن لَّمْ يَجِدْ فَصِيَامُ شَهْرَيْنِ مُتَتَابِعَيْنِ تَوْبَةً مِّنَ اللَّهِ وَكَانَ اللَّهُ عَلِيمًا حَكِيمًا
🌸ﻫﻴﭻ ﻣﻮﻣﻨﻰ ﺭﺍ ﻧﺴﺰﺩ ﻛﻪ ﻣﻮﻣﻨﻰ ﺭﺍ ﺑﻜﺸﺪ ، ﻣﮕﺮ ﺁﻧﻜﻪ ﺍﻳﻦ ﻋﻤﻞ ﺍﺯ ﺭﻭﻯ ﺧﻄﺎ ﻭ ﺍﺷﺘﺒﺎﻩ ﺍﺗﻔﺎﻕ ﺍﻓﺘﺪ . ﻭ ﻛﺴﻰ ﻛﻪ ﻣﻮﻣﻨﻰ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺭﻭﻯ ﺧﻄﺎ ﻭ ﺍﺷﺘﺒﺎﻩ ﺑﻜﺸﺪ ، ﺑﺎﻳﺪ ﻳﻚ ﺑﺮﺩﻩ ﻣﻮﻣﻦ ﺁﺯﺍﺩ ﻛﻨﺪ ، ﻭ ﺧﻮﻥ ﺑﻬﺎﻳﻰ ﺑﻪ ﻭﺍﺭﺛﺎﻥ ﻣﻘﺘﻮﻝ ﭘﺮﺩﺍﺧﺖ ﻧﻤﺎﻳﺪ ؛ ﻣﮕﺮ ﺁﻧﻜﻪ ﺁﻧﺎﻥ ﺧﻮﻥ ﺑﻬﺎ ﺭﺍ ﺑﺒﺨﺸﻨﺪ . ﻭ ﺍﮔﺮ ﻣﻘﺘﻮﻝ ﺍﺯ ﮔﺮﻭﻫﻰ ﺑﺎﺷﺪ ﻛﻪ ﺩﺷﻤﻦ ﺷﻤﺎﻳﻨﺪ ﻭ ﺧﻮﺩ ﺍﻭ ﻣﻮﻣﻦ ﺍﺳﺖ ، ﻓﻘﻂ ﺁﺯﺍﺩ ﻛﺮﺩﻥ ﻳﻚ ﺑﺮﺩﻩ ﻣﻮﻣﻦ ﺑﺮ ﻋﻬﺪﻩ ﻗﺎﺗﻞ ﺍﺳﺖ . ﻭ ﺍﮔﺮ ﻣﻘﺘﻮﻝ ﻣﻮﻣﻦ ، ﺍﺯ ﮔﺮﻭﻫﻰ ﺑﺎﺷﺪ ﻛﻪ ﻣﻴﺎﻥ ﺷﻤﺎ ﻭ ﺁﻧﺎﻥ ﭘﻴﻤﺎﻧﻰ ﺑﺮﻗﺮﺍﺭ ﺍﺳﺖ ، ﺑﺎﻳﺪ ﺧﻮﻥ ﺑﻬﺎﻳﺶ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻭﺍﺭﺛﺎﻥ ﺍﻭ ﭘﺮﺩﺍﺧﺖ ﻛﻨﺪ ، ﻭ ﻧﻴﺰ ﻳﻚ ﺑﺮﺩﻩ ﻣﻮﻣﻦ ﺁﺯﺍﺩ ﻧﻤﺎﻳﺪ . ﻭ ﻛﺴﻰ ﻛﻪ ﺑﺮﺩﻩ ﻧﻴﺎﻓﺖ ، ﺑﺎﻳﺪ ﺩﻭ ﻣﺎﻩ ﭘﻴﺎﭘﻰ ﺭﻭﺯﻩ ﺑﮕﻴﺮﺩ . [ ﺍﻳﻦ ﺣﻜﻢ ] ﺑﻪ ﺳﺒﺐ [ ﭘﺬﻳﺮﺵ ] ﺗﻮﺑﻪ [ ﻗﺎﺗﻞ ] ﺍﺯ ﺳﻮﻯ ﺧﺪﺍﺳﺖ ؛ ﻭ ﺧﺪﺍ ﻫﻤﻮﺍﺭﻩ ﺩﺍﻧﺎ ﻭ ﺣﻜﻴﻢ ﺍﺳﺖ .(سوره نساء آیه ۹۲)
دراین آیه تنها به دیه نفس؛یعنی دیه مربوط به کشتن انسان آن هم درصورت فرض خطا اشاره شده ومیزان دیه تعیین نشده؛ونیزتفاوت دیه زن ومرد نیزتصریحی نشده است.امادرروایات منواترازائمه معصومین علیه السلام برتفاوت دیه اشاره شده است. برای مثال
👈ابان بن تغلب می گوید: به امام جعفر صادق (ع) عرضه داشتم، درباره مردی که یک انگشت زنی را قطع کرده، چه می فرمایید؟
🔺 دیه آن چقدر است؟ فرمود: ده شتر .
🔺گفتم: اگر دو انگشت را قطع کرد؟ فرمود: بیست شتر .
🔺گفتم: اگر سه انگشت را قطع کند، چه؟ فرمود: سی شتر .
🔺گفتم: اگر چهار انگشت او را قطع کند؟ فرمود: بیست شتر .
🔺گفتم: سبحان الله، سه انگشت را قطع می کند، دیه اش سی شتر است و چهار انگشت را قطع می کند، دیه اش بیست شتر؟!
🔺ما این سخن را در عراق می شنیدیم، از گوینده اش بیزاری می جستیم و آن را به شیطان نسبت می دادیم .
🔵حضرت فرمود: آرام؛ ای ابان، این حکم رسول خدا - صلی الله علیه واله - است که دیه زن و مرد تا ثلث یکی است و اگر به حد ثلث رسید، نصف می گردد.
ای ابان، تو خواستی با قیاس با من سخن گویی. چنانچه سنت قیاس شود، دین از بین می رود.
🔸همان طورکه درروایت دیدیم؛ودرفتوای فقها هم به آن اشاره شده است؛برای مثال👈ابن رشداندلسی
می نویسد:اجماع فقهابر این است که؛دیه زن درموردقتل نصف دیه مرداست؛امادرسروصورت واعضاء اختلاف است.
جمهورفقیهان مدینه گفته اند:دیه زن درجراحتهای وارده بر سر وصورت واعضاء بامرد،تامیزان کمتر از یک سوم کل دیه؛ برابر است اما اگربه یک سوم رسید؛دیه زن دراعضاء؛نصف دیه مردخواهدبود.
ادامه دارد👇
@gangenahofte
🚨سلسله مباحث حق وحقوق زنان
✅بحث تفاوت در دیه زن ومرد(بخش دوم)
📍بحث دیه زن و مرد دو جنبه دارد:
🔹یک جنبه ی #قانون دولتی که مصالحی هم در آن دیده می شود به هر جهت که الان جای بحث آن نیست.
🔹و یکی هم بحث حکمت و چرایی #دینی #دیه
برای روشن شدن برخی از ابعاد مساله دینی توجه به نکات زیر سودمند می نماید:
اسلام نظامی جامع و به هم پیوسته دارد که نظام حقوقی بخشی از آن است. فقه اسلامی زوایای گوناگون زندگی انسان را از پیش از ولادت تا پس از مرگ مورد توجه قرار داده است. بنابراین، باید تمام زوایا و مسائل ریز را در نگاه کلان و در راستای آن برنامه کلی لحاظ کرد.
پس تکیه به برخی نکات ریز و نگاه استقلالی به آن، بدون توجه به پیکره کلی و برنامه کلان، نتیجه مطلوب نمی دهد.
✅قبل ازواردشدن به بحث حکمت تفاوت دیه زن ومرد؛بایدبه این نکته توجه کنیم که👇
🔸محوراصلی پاسخ به حکمت تفاوت دیه زن ومرد،دعوت به #تعبد نسبت به احکام الهی وپای بندی به سنت رسول خدا می باشد،که این همان روح شریعت واساس دین داری است وبدون آن ازاسلام ومسلمانی جزظاهری توخالی چیزی نخواهدماند.
👈البته روح تعبد وتسلیم دربرابر احکام شرع منافاتی باپی جویی ازحکمت وفلسفه آنهاندارد.
🚨حکمت تفاوت دیه زن ومرد
1⃣همان طورکه گفتیم ؛دیه مالی است که در برابر آسیبی که به انسان وارد شده است، گرفته می شود. مقدار آن به ارزش شخص آسیب دیده ارتباط ندارد، مثلا دیه رهبر جامعه با یک نفر مرد بی سواد یکی است یا دیه ی یک مرجع تقلید با یک نفر شربخوار و قمار باز نیز یکی است.
2⃣ دیه ملاک ارزش نیست ملاک ارزش گذاری افراد به تقوا است .چنانچه خداوند در قرآن فرموده «ان اکرمکم عندالله اتقاکم»
ولی در دیه مسائل دیگری لحاظ شده است. بنابراین، کسی نمی تواند بگوید چون دیه زن نصف دیه مرد است، زن نصف مرد ارزش دارد!! عظمت و ارزش انسان به صفات و کسب مراتب علمی و عملی وابسته است و در این جهت مرد و زن یکسانند .چنانچه درآیات قرآن زیاددیده میشود: برای مثال👇
سوره آل عمران آیه ۱۹۵؛
سوره نحل آیه۹۷
وسوره نساء آیه۱۲۴
وسوره احزاب آیه۳۵
وسوره غافرآیه۴۰
وآیات دیگر....
3⃣ دیه به معنای قیمت نهادن شخص و شخصیت نیست. بدین سبب، اگر یکی از شخصیت های بزرگ علمی یا سیاسی کشور در جریان یک قتل غیر عمد کشته شود، دیه اش با دیه کارگر ساده ای که این گونه جان باخته، برابر است. کسی نمی تواند بگوید چون فقدان آن شخصیت خلا بزرگی در جامعه ایجاد می کند، دیه اش بیش تر است!
4⃣چنان که قتل عمد گناهی بسیار بزرگ است👈 و در این زمینه کشتن زن یا مرد تفاوت ندارد.
قرآن کریم درسوره مائده آیه۳۲ می فرماید: «هر کس کسی را - جز به قصاص قتل یا [به کیفر] فسادی در زمین - بکشد، چنان است که گویا همه مردم را کشته باشد.»
5⃣و نکته ی جالب دیگر اینکه:
این که گفته می شود سهم زن در دیه نصف سهم مرد است، در همه جا این طور نیست.برای مثال دیه زن در کم تر از ثلث با مرد #یکسان است؛ یعنی دیه زن تا به ثلث دیه کامل نرسیده باشد، با دیه مرد برابر است؛ چنان که این مساله در ارث نیز مطرح است در آن جا هم در مواردی سهم زن با مرد تفاوت ندارد.
👈و اینکه حکم به نقص دیه زن به معنای کم تر بودن حق زندگی و سلامتی زن نیست.
6⃣ این قانون با توجه به دیدگاه #اقتصادی اسلام و مسؤولیت های مرد و زن که مرد را عامل اول اقتصادی می داند، وضع شده است👇
📍۱_وتامین نفقه (ازجمله خوراک ؛پوشاک؛مسکن )ومهریه ازجمله وظایف مرداست؛
📍۲_بنابراین فقدان یک مرد از صحنه خانواده و اجتماع؛ زیان اقتصادی بیشتری بر جای می گذارد؛ بنابراین عدالت اقتضا میکند که به این نکته توجه شود.
📍۳_ازطرفی دیگردرقانون دیه؛ زن در ردیف کسانی نیست که مسئول مدنی پرداخت دیه بستگان نزدیک خودباشد وقانون او را مجبور به پرداخت دیه بستگان خودنمیکند.
👈پس همه اینها باعث میشودکه به جنبه های اقتصادی نبود مرد درخانواده توجه شود.
6⃣وگرنه #حق_زندگی در زن و مرد یکسان است. برای مثال، اگر مردی زنی را بکشد، می توان قاتل را با پرداخت نصف دیه قصاص کرد و شارع ولی دم را به پذیرش نصف دیه و صرف نظر از قصاص نفس مجبور نمی سازد.
7⃣همچنین باید به این نکته توجه داشت که وظیفه اصلی زن که مسئولیت تربیت فرزند دارد؛عملی است پیامبرگونه که با هیچ مالی قابل جبران نمیشه خلاء او
8⃣علاوه برهمه اینهاظاهر دیه این است که دیه زن نصف دیه مرداست ولی درواقع دیه به چه کسی داده میشود؟مگرجزاین است که اگرمردی کشته شود دیه اش به زنش می رسد و اگر زنی کشته شود دیه اش به مردش، میرسد؛پس درواقع هدف اسلام ازوضع قانون متفاوت بودن دیه؛ارزش واعتباردادن به مردنیست بلکه جنبه های اقتصادی است.
🔸چنانچه دردیه اعضاوجوارح هم چون وقتی به #دیه_به_یک_سوم میرسد
#از_کار_افتادگی و عدم امکان برای نفقه ایجادمیشود برای همین مانند دیه کامل حساب میکنند .وسهم مرد دوبرابر زن میشود.
ادامه دارد👇
🚨از سلسله مباحث حق وحقوق زنان
بحث تفاوت در دیه (بخش سوم)
❓اگر سوال شودکه زنها اگربتوانند خودشان نفقه خود رابدهند اموراقتصادی خانواده رابه دست گیرند؛فلسفه تشریع متفاوت بودن دیه ازبین می رود؟
✅پاسخ : قانون برای #عموم وضع می شود نه استثناء.
وعموم این است که مردهانفقه می دهندوازطرف دیگرمیتوان نقصان زنی راکه نفقه میدهدازسایرمنابع مثل خیرین تامین کردتااحدی بامشکل مواجه نشود.
🔸قوانین اسلام وهم چنین کلیه قوانینی که درجهان به تصویب می رسدبراساس غالب افرادووضعیت جامعه طرح وتصویب می گرددواستثنائات باعث تدوین قانون خاص نمی شود.
✅با اجرای قوانین اسلام در همه ابعاد، توازن و تعادل کامل بین زن ومردایجاد میشود.
📝تهیه و تنظیم محمدلو
@gangenahofte
@hagigatevasel
🚨بخشی از خطبه فدکیه حضرت زهرا سلام الله علیها در باب اعطای ارث به ایشان:
((شما اکنون گمان میبرید که براى ما ارثى نیست، آیا خواهان حکم جاهلیت هستید، و براى اهل یقین چه حکمى بالاتر از حکم خداوند است، آیا نمی دانید؟ در حالى که براى شما همانند آفتاب درخشان روشن است، که من دختر او هستم.
اى مسلمانان! آیا سزاوار است که ارث پدرم را از من بگیرند، اى پسر ابی قحافه، آیا در کتاب خداست که تو از پدرت ارث ببرى و از ارث پدرم محروم باشم. امر تازه و زشتى آوردى، آیا آگاهانه کتاب خدا را ترک کرده و پشت سر می اندازید، آیا قرآن نمیگوید «سلیمان از داود ارث برد»، و در مورد خبر زکریا آنگاه که گفت: «پروردگار مرا فرزندى عنایت فرما تا از من و خاندان یعقوب ارث برد»، و فرمود: «و خویشاوندان رحمى به یکدیگر سزاوارتر از دیگرانند»، و فرموده: «خداى تعالى به شما درباره فرزندان سفارش مىکند که بهره پسر دو برابر دختر است»، و مىفرماید: «هنگامى که مرگ یکى از شما فرارسد بر شما نوشته شده که براى پدران و مادران و نزدیکان وصیت کنید، و این حکم حقّى است براى پرهیزگاران».
و شما گمان مىبرید که مرا بهرهاى نبوده و سهمى از ارث پدرم ندارم، آیا خداوند آیهاى به شما نازل کرده که پدرم را از آن خارج ساخته؟ یا میگوئید: اهل دو دین از یکدیگر ارث نمیبرند؟ آیا من و پدرم را از اهل یک دین نمیدانید؟ و یا شما به عام و خاص قرآن از پدر و پسرعمویم آگاهترید؟)))خطبه فدکیه
➖➖➖➖
✅استادمصباح یزدی درباب فدک فرمودند:
((🔸فدک بعداقتصادی خلافت است
🔸وخلافت ؛بعد سیاسی فدک
🔸واین دو؛فدک وخلافت؛قوی ترین پشتوانه های امامت واستمراربخش نبوت است.
آنان(غاصبان فدک ) به خوبی می دانستندکه بدون غصب این دوتوامان؛نمیتوان امام برحق را خانه نشین وحکومتی ظالمانه رابرپاساخت.
🔸هرگزفدک به عنوان یک تکه ملک مطرح نبود.فدک،نشان ولایت بود.فدک سمبل امامت بودوامامت،حجت،
فدک اتمام حجتی شدبرای تمام مسلمانان))
✅ پی نوشت ما
👌اعطای فدک به حضرت زهرا سلام الله علیها از باب ارث بوده است . و دلیل تلاش حضرت زهرا سلام الله علیها برای احقاق آن به دلیل جنبه مالی مسئله حکومت و ولایت امیر المومنین علی علیه السلام بوده است و #فاطمه سلام الله علیها در کمال شجاعت #اولین #شهیده راه ولایت است .
📝محمدلو
@hagigatevasel
🚨حکمت تفاوت شهادت زن و مرد
🔺اولاً، شهادت زن در مواردى به طور فردى نیز پذیرفته است، در حالى که در مردان هیچ موردى نداریم که شهادت یک مرد پذیرفته شود بلکه حداقل باید دو نفر باشند؛ یعنى، حکم «تساوى دو زن با یک مرد» مطلق نیست.
به طور مثال در مورد اثبات زنده متولّد شدن طفل، شهادت مرد چیزى از ارث را براى طفل ثابت نمى کند ولى با شهادت هر زن «یک چهارم» از ارث ثابت مى شود و در این مورد فقط شهادت زنان مسموع است. شهادت بر بکارت و یا عیوب جنسى نیز موارد دیگرى است که در آن تنها شهادت زنان پذیرفته است.
🔺ثانیاً، در مواردى شهادت دو زن برابر یک مرد دانسته شده که نوعاً در مورد حدود و حقوق است.
حکمت هاى این تفاوت حقوقى زن و مرد، از زوایایى قابل توجه است:
1⃣1. زن موجودى است که احساسات و عواطفش جنبه غالب شخصیتى او را تشکیل مى دهد. لازم به ذکر است که این موضوع هیچ نقصى براى زن نیست؛ بلکه اگر چنین نبود آن گاه نظام خلقت دچار اشکال بود، چرا که زن و مرد مکمّل یکدیگرند و جنبه هاى شخصیتى یکدیگر را تکمیل مى کنند. به دلیل همین ویژگى و واقعیت - گرچه برخى آن را نمى خواهند بپذیرند - زن بیشتر از مرد تحت تأثیر احساسات قرار مى گیرد و لذا ممکن است تحت تأثیر احساسات و عواطف مختلف، شهادتى بدهد که تنها موافق احساسات او باشد. اجتماع دو زن براى شهادت بر چیزى، ضریب اطمینان را در شهادت بالا مى برد.
2⃣از سوى دیگر از آسیب پذیرى یک زن نیز در جریان شهادت و خصومت ها و درگیرى هاى پس از آن نیز تا حدودى مى کاهد.
پس در آیین دادرسى اسلام، شهادت زن همچون شهادت مرد، به عنوان یک اصل پذیرفته شده است، اگر چه در برخى موارد قدرت اثبات شهادت مرد و زن متفاوت است. چنان که در قرآن مجید آمده است:
«وَ اسْتَشْهِدُوا شَهِیدَیْنِ مِنْ رِجالِکُمْ فَإِنْ لَمْ یَکُونا رَجُلَیْنِ فَرَجُلٌ وَ امْرَأَتانِ مِمَّنْ تَرْضَوْنَ مِنَ الشُّهَداءِ أَنْ تَضِلَّ إِحْداهُما فَتُذَکِّرَ إِحْداهُمَا الْأُخْرى »؛ بقره (2)، آیه 282..
3⃣۳. از سوى دیگر، در اداى شهادت نیز زنان هم به دلیل ویژگى درونى و هم به لحاظ آسیب پذیرى از تهدیدات خارجى بیشتر تحت تأثیر فشار عاطفه مثبت و یا منفى و یا ارعاب خارجى قرار گرفته، آن گونه که باید شهادت ندهد و یا شهادت برخلاف دهد درسنامه فلسفه حقوق، صص 207-205، مؤسسه آموزشى پژوهشى امام خمینى..
👈بنابراین، شهادت زن در موضوعات مختلف متفاوت مى باشد.
در برخى از موارد فرقى میان شهادت زن و مرد وجود ندارد. برخى مسایل (مانند اثبات ولادت و اثبات بکارت) تنها با شهادت زن قابل اثبات مى باشد و شهادت چندین مرد نمى تواند در این موارد با شهادت حتى یک زن برابرى نماید و در مورد برخى موضوعات نیز تنها شهادت مردان نافذ است و شهادت زنان در این گونه موارد (طلاق و قتل) پذیرفتنى نیست و همان گونه که بیان شد،
👈👈حکمت این امر، دور نگاه داشتن زنان از مخاطرات اجتماعى و حفظ حقوق دیگران بوده است. زیرا شهادت در نظام اسلامى یک تکلیف است. شخصى که شهادت او پذیرفتنى است و شاهد قضیه اى بوده است مکلّف به حضور در دادگاه جهت اداى شهادت مى باشد. از این رو، اگر شهادت زن در موارد حادى نظیر قتل پذیرفته بود، نباید از آمدن به دادگاه و دادن شهادت امتناع ورزد.
4⃣ اسلام با نپذیرفتن شهادت زن در این موارد، این تکلیف را از زن برداشته است، چرا که شخصى که علیه او شهادت داده مى شود، امکان دارد براساس آن شهادت، به اعدام، یا تحمّل ضربات شلاق محکوم گردد و لذا امکان اعمال تهدیداتى از سوى محکوم و یا اطرافیانش نسبت به شاهد وجود دارد.
✅ لذا اسلام با در نظر گرفتن همه جوانب ، شهادت دو زن را معادل شهادت یک مرد قراررداده است.
@gangenahofte
🚨 از سلسله شبهات و مباحث حق وحقوق زنان دراسلام
❓❓ چرا ۱۲۴۰۰۰ پیامبر یکی زن نبوده؟
✅در بررسی تفاوتهای حقوقی بین زن و مرد باید به تفاوتهای تکوینی و ذاتی این دو توجه کرد .
✅درباره شبهه عدم پیامبری زنان باید بگوییم: رسالت و نبوت، یک مأموریت تبلیغی و مسؤولیت اجرایی است که معمولاً، اختلاط و معاشرت با مردم را می طلبد.
🔸درگیری با شرایط اجتماعی، جهاد و مبارزه با ظالمان، انس با پیروان و حضور دایمی در متن و بطن جامعه از لوازم رسالت و نبوت است و اختصاصی به مرد یا زن ندارد؛ چرا که در تاریخ، زنان بزرگ نیز به مقام ولی اللهی رسیده اند. حضرت فاطمه زهرا(س)، حضرت مریم، آسیه، حضرت خدیجه، حضرت زینب و حضرت معصومه سلام الله علیهم اجمعین، از آن جمله اند،
👈 اما این که زنی، پیامبر نشده است؛ به این علت است که نظر خدای متعال بر این است که زن مستور و محجوب بماند، تا جامعه عفاف خود را بازیابد.
🔸 آیةالله جوادی آملی ضمن بیانات مفصل در دو کتاب به این سؤال پاسخ داده اند که خلاصه آن چنین است:
✅👈«کارهای اجرایی سنگین همچون نبوت که حضور در جنگ و صلح و ... را می طلبد، هم برای زن معمولاً مشکل است و هم با این سیاست کلی مستور و محجوب بودن ناسازگار، لذا این که پیامبران همه مردند، معنا
یش این نیست که زنان ازکمال بی بهره اند،بلکه کمال درولایت است که هردوبهره مندند.
🚨 چند #نكته در این مسئله قابل توجه است :
1- زنان اگر چه عهده دار مسئوليت پيامبري ، اما مي توانند به همان مقام و مرتبه پيامبري دست يابند . زنان بسيارى در تاريخ بوده و در قرآن نيز مطرح هستند كه مقام آن ها از برخى انبيا كمتر نيست مانند حضرت مريم آسيه و يوكابد (مادر حضرت موسى) و فاطمه زهرا (س) و حضرت مريم كه خداوند طعام هاي بهشتي را براي او مي فرستاد و حضرت زكريا ي پيامبررا به شگفتي وا مي داشت.
هم چنين بر برخي از آنان ، مانند حضرت مريم و #مادر موسي (ع) به تصريح قرآن از طرف خداوند وحي شده است.
2- مقام پيامبري ، همانند مقام امامت يك مسئوليت اجتماعي است و طبعا مسئوليت براي كساني قرار مي گيرد كه شرايط لازم آن را داشته باشند و لوازم آن را نيز اجرا نمايند . از آنجا كه وظيفه پيامبري و #امامت لازم است كه در تماس مستقيم با مردم و انسان ها بوده وشرايط فيزيكي و جسماني سختي را دارا باشند ، اين مسئوليت به زنان واگذار نشده است.
بنابراين ، زن به جهت وظايف خاصى كه در خلقت براى او تعيين شده است و به جهت موقعيت ويژهاى كه در برابر مردان دارد ،كمترمىتواند وظايفى چون پيامبرى را به انجام برساند؛ يعنى اينكه ممكن است لياقت پيامبرى را داشته باشد همان گونه كه برخى زنان در همين مرتبه بودهاند ، اما در ايفاى نقش عملى خود مسلما با مشكلاتى روبه رو خواهند بود و اين مسئوليت راهنمايي و هدايت مردم را با سختي مواجه خواهد كرد.
بنا بر اين اگر مقصودتان از اين سوال رسيدن به درجات و كمالات انبيا(ع) است، هم چنان كه گفتيم در طول تاريخ #زنانى به اين مقام رسيده و حتى مشمول خطاب وحى واقع شده اند.
و اگر مقصود رسالت عملى و اجتماعى است؛ اين مسئله چون همواره همراه با بسيارى از معضلات و مشكلات میباشد، عملاً براى زنان طاقت فرسا و فوق تحمل بوده و آن گونه كه لازم بود ، تحقق نمي پذيرفت ، به همين خاطربر زنان تكليف نشده است.
#نتیجه_گیری:
با توجه به مطالبي كه بيان شد نتيجه مي شود كه :
پيامبري يك حق نيست تا كسي يا جنسي از آن محروم شود ، بلكه يك مسئوليت اجتماعي است ، اما زنان از مقام پيامبري كه مقام انسان كامل است و يك حق است ، محروم نيستند. پس زنان نيز به همان درجه اي از كمال انساني مي توانند دست يابند كه مردان بدان دست مي يابند ، پس از اين جهت كه يك حق باشد بين زنان و مردان تفاوتي نيست ، اما از جهت مسئوليت اجتماعي پيامبر به واسطه ويژگي هاي مردان به آنها واگذار شده است.
تفاوتها يي ديگري كه در برخي موارد و احكام بين مردان و زنان وجود دارد ، از همين نوع است.
اسلام ميان زن و مرد، برابرى ارزش هاى انسانى را بنيان نهاده است ، ولى از لحاظ وظايف اختصاصي،اسلام براى هر يك از زن و مرد نقش خاصى را قايل است كه با سرشت و طبيعت او سازگار است
@gangenahofte
🚨از سلسله مباحث حق وحقوق زنان در اسلام
❓❓ چرازنان نمیتوانند #مرجع #تقلید شوند
1⃣قبل ازجواب به این سوال بایدبه این نکته توجه کنیم که درعالم تکوین وخلقت خداوندبین زن ومرد #تفاوتهای_جسمی و #روحی متفاوت قرارداده است.
🔸برای مثال مردان ازلحاظ جسمانی وقوای درونی قوی تراز زمان هستندوزنان از لحاظ احساسات وعواطف قوی ترند.
👈وهمین امرباعث تفاوتهایی ازلحاظ حقوق ووظایف بین زن ومردشده است.
🔸اسلام عزیزبرمبنای همین تفاوتهای تکوینی؛حقوق ووظایف متفاوتی را برای زنان ومردان وضع کرده است.
🔸درحقیقت خداوندمتعال تبعیض وظلمی قرارنداده بلکه خود این تفاوتهای تکوینی برای استحکام زندگی خانوادگی لازم است.
👈پس نبایدبه بهانه عدالت چشم به واقعیات تکوینی زن ومردببندیم که این عین ظلم به زن وحتی مرداست.
❓❓اما اینکه چرازنان نمی توانندمرجع تقلیدشوند؟
1⃣اولابایستی توجه داشت که زن ومرددرزمینه کسب کمالات وارزشهامشترک هستند.اصل مجتهدشدن ومجتهدپروردن کمال علمی است که دراین زمینه زنان همچون مردان می توانندبارعایت حدوداسلامی،به تحصیل علم بپردازندوبه مراتب عالیه ی علم وفقاهت برسندوهیچ محدودیت ومنعی برای ایشان وجودندارد.
2⃣مرجعیت کمالی بالاتر ازاجتهادوفقاهت نیست وتنهانکته ی متفاوت درآن،وظیفه ومسئولین خطیرافتاء وزعامت وسرپرستی است.فقهای بزرگ ماهم درطول تاریخ معمولا تاهنگامی که مجبوربه پذیرفتن این مسئولیت نمی شدند،ازقبول آن خودداری می کردند.درصورتی که اگرکمال مستقلی به حساب می آمد،درپی کسب آن بودند.
3⃣ازطرفی مرجعیت مسلمین،مسئولیتی است آمیخته باوظیفه افتاء،رفت وآمدباافرادمختلف،سوال وجواب وولایت بربعضی امورودین مقدس ایران برای رعایت حشمت واحترام زن وملاحظه ویژگی های عمومی زنان،این باررابردوش آنان قرارنداده است.
4⃣درعالم اولین وتشریع،محرومیت وظلمی درکارنیست.تفاوت زن ومرد درویژگی ها ووظایف ونقش آنان برای رعایت تناسب است.چراکه آفریننده عالم وفرستنده قوانین،عالم؛قادر؛غنی؛خبیروحکیم مطلق است؛امکان نداردبه موجودی ظلم کند.علاوه براین موجودات حقی برگردن خدا ندارندتاتضییع آن موجب ستم وتعدی شود.
5⃣براساس تفکروفرهنگ اسلامی،نگرش مابه مسائل بانگرش فرهنگ مالی ودنیوی متفاوت است.
👈براساس دیدمادی ،هرمنصب ومقامی ازنظرمادیات سنجیده میشود.اگرکسی رئیس ووزیرووکیل باشدبهره مند است وبه حق خودرسیده است.
👈درحالی که ازنگاه الهی هرپست ومقام ومسئولیتی فقط درصورتی ارزش دارد،که موجب اقامه حق ویادفع باطل شود.اگروظیفه ای موجب قرب الهی وخدمت به دین ومردم باشد،نعمت است وگرنه بلاوگرفتاری است.
6⃣ازطرفی شرط(مردبودن مرجع )چنانکه بعضی بزرگان فرموده اندازمجموعه ی تعالیم اسلام وآنچه مقصودازکمالات زن ومردونظام اجتماع وسعادت آنهاست،به دست می آید.این مطلب،مسئله ای است که موردقبول قطعی اصل شرع می باشد.این وظیفه،مسئولیت وتکلیفی است که هیچ حق ونفعی رااثبات نمی کند،بلکه مانندجهاد؛باری است برعهده مردان
7⃣ازطرفی دیگرشئونات مرجعیت مثل ولایت،مدیریت،روابط متعددبااقشارمختلف؛حل دعاوی ومانندآن باروحیه غالب بانوان سازگارنیست،چراکه زنان نوعا عاطفی تر؛احساسی ترولطیف ترازمردان هستند وبه اموردیگری مکلف شده اند.می توان گفت که تفاوت دراین حقوق دلیل بربرتری مردبرزن نمی باشد.
8⃣براساس دین اسلام،زن ازجهت کمالات هم ردیف مرداست.وشرافت هرانسانی به ایمان وعمل صالح اوست نه چیزدیگر،
👈ومحروم کسی است که ازایمان کامل وعمل خوب وتقوابی بهره باشد.
✅آیات قرآن دراین رابطه دراین مسئله گواهی میدهد
ادامه در پیام بعدی...
🌹🌹آیات قرآن که نشان می دهند ، زن ومرد در #کمالات_معنوی با هم #برابرند.👇
1⃣إِنَّ الْمُسْلِمِينَ وَالْمُسْلِمَاتِ وَالْمُؤْمِنِينَ وَالْمُؤْمِنَاتِ وَالْقَانِتِينَ وَالْقَانِتَاتِ وَالصَّادِقِينَ وَالصَّادِقَاتِ وَالصَّابِرِينَ وَالصَّابِرَاتِ وَالْخَاشِعِينَ وَالْخَاشِعَاتِ وَالْمُتَصَدِّقِينَ وَالْمُتَصَدِّقَاتِ وَالصَّائِمِينَ وَالصَّائِمَاتِ وَالْحَافِظِينَ فُرُوجَهُمْ وَالْحَافِظَاتِ وَالذَّاكِرِينَ اللَّهَ كَثِيرًا وَالذَّاكِرَاتِ أَعَدَّ اللَّهُ لَهُم مَّغْفِرَةً وَأَجْرًا عَظِيمًا
🌸ﻣﺴﻠﻤﺎ ﺧﺪﺍ ﺑﺮﺍﻯ ﻣﺮﺩﺍﻥ ﻭ ﺯﻧﺎﻥ ﻣﺴﻠﻤﺎﻥ ﻭ ﻣﺮﺩﺍﻥ ﻭ ﺯﻧﺎﻥ ﺑﺎ ﺍﻳﻤﺎﻥ ، ﻭ ﻣﺮﺩﺍﻥ ﻭ ﺯﻧﺎﻥ ﻋﺒﺎﺩﺕ ﭘﻴﺸﻪ، ﻭ ﻣﺮﺩﺍﻥ ﻭ ﺯﻧﺎﻥ ﺭﺍﺳﺘﮕﻮ ﻭ ﻣﺮﺩﺍﻥ ﻭ ﺯﻧﺎﻥ ﺷﻜﻴﺒﺎ ، ﻭ ﻣﺮﺩﺍﻥ ﻭ ﺯﻧﺎﻥ ﻓﺮﻭﺗﻦ ، ﻭ ﻣﺮﺩﺍﻥ ﻭ ﺯﻧﺎﻥ ﺻﺪﻗﻪ ﺩﻫﻨﺪﻩ ، ﻭ ﻣﺮﺩﺍﻥ ﻭ ﺯﻧﺎﻥ ﺭﻭﺯﻩ ﺩﺍﺭ ، ﻭ ﻣﺮﺩﺍﻥ ﻭ ﺯﻧﺎﻥ ﺣﻔﻆ ﻛﻨﻨﺪﻩ ﺧﻮﺩ ﺍﺯ ﭘﻠﻴﺪﻯ ﻫﺎﻯ ﺟﻨﺴﻰ ، ﻭ ﻣﺮﺩﺍﻥ ﻭ ﺯﻧﺎﻧﻰ ﻛﻪ ﺑﺴﻴﺎﺭ ﻳﺎﺩ ﺧﺪﺍ ﻣﻰ ﻛﻨﻨﺪ ، ﺁﻣﺮﺯﺵ ﻭ ﭘﺎﺩﺍﺷﻰ ﺑﺰﺭﮒ ﺁﻣﺎﺩﻩ ﻛﺮﺩﻩ ﺍﺳﺖ . (احزاب/۳۵)
2⃣مَنْ عَمِلَ صَالِحًا مِّن ذَكَرٍ أَوْ أُنثَىٰ وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْيِيَنَّهُ حَيَاةً طَيِّبَةً وَلَنَجْزِيَنَّهُمْ أَجْرَهُم بِأَحْسَنِ مَا كَانُوا يَعْمَلُونَ
🌸اﺯ ﻣﺮﺩ ﻭ ﺯﻥ ، ﻫﺮ ﻛﺲ ﻛﺎﺭ ﺷﺎﻳﺴﺘﻪ ﺍﻧﺠﺎم ﺩﻫﺪ ﺩﺭ ﺣﺎﻟﻰ ﻛﻪ ﻣﻮﻣﻦ ﺍﺳﺖ ، ﻣﺴﻠﻤﺎ ﺍﻭ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺯﻧﺪﮔﻰ ﭘﺎﻙ ﻭ ﭘﺎﻛﻴﺰﻩ ﺍﻯ ﺯﻧﺪﻩ ﻣﻰ ﺩﺍﺭﻳﻢ ﻭ ﭘﺎﺩﺍﺷﺸﺎﻥ ﺭﺍ ﺑﺮ ﭘﺎﻳﻪ ﺑﻬﺘﺮﻳﻦ ﻋﻤﻠﻰ ﻛﻪ ﻫﻤﻮﺍﺭﻩ ﺍﻧﺠﺎم ﻣﻰ ﺩﺍﺩﻩ ﺍﻧﺪ ، ﻣﻰ ﺩﻫﻴﻢ .
( نحل/۹۷)
3⃣فَاسْتَجَابَ لَهُمْ رَبُّهُمْ أَنِّي لَا أُضِيعُ عَمَلَ عَامِلٍ مِّنكُم مِّن ذَكَرٍ أَوْ أُنثَىٰ بَعْضُكُم مِّن بَعْضٍ فَالَّذِينَ هَاجَرُوا وَأُخْرِجُوا مِن دِيَارِهِمْ وَأُوذُوا فِي سَبِيلِي وَقَاتَلُوا وَقُتِلُوا لَأُكَفِّرَنَّ عَنْهُمْ سَيِّئَاتِهِمْ وَلَأُدْخِلَنَّهُمْ جَنَّاتٍ تَجْرِي مِن تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ ثَوَابًا مِّنْ عِندِ اللَّهِ وَاللَّهُ عِندَهُ حُسْنُ الثَّوَابِ
🌸پس ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭﺷﺎﻥ ﺩﻋﺎﻯ ﺁﻧﺎﻥ ﺭﺍ ﺍﺟﺎﺑﺖ ﻛﺮﺩ [ ﻛﻪ ] ﻳﻘﻴﻨﺎ ﻣﻦ ﻋﻤﻞ ﻫﻴﭻ ﻋﻤﻞ ﻛﻨﻨﺪﻩ ﺍﻯ ﺍﺯ ﺷﻤﺎ ﺭﺍ ﺍﺯ ﻣﺮﺩ ﻳﺎ ﺯﻥ ﻛﻪ ﻫﻤﻪ ﺍﺯ ﻳﻜﺪﻳﮕﺮﻧﺪ ﺗﺒﺎﻩ ﻧﻤﻰ ﻛﻨﻢ ؛ ﭘﺲ ﻛﺴﺎﻧﻰ ﻛﻪ [ ﺑﺮﺍﻯ ﺧﺪﺍ ] ﻫﺠﺮﺕ ﻛﺮﺩﻧﺪ ، ﻭ ﺍﺯ ﺧﺎﻧﻪ ﻫﺎﻳﺸﺎﻥ ﺭﺍﻧﺪﻩ ﺷﺪﻧﺪ ، ﻭ ﺩﺭ ﺭﺍﻩ ﻣﻦ ﺁﺯﺍﺭ ﺩﻳﺪﻧﺪ ، ﻭ ﺟﻨﮕﻴﺪﻧﺪ ﻭ ﻛﺸﺘﻪ ﺷﺪﻧﺪ ، ﻗﻄﻌﺎ ﺑﺪﻯ ﻫﺎﻳﺸﺎﻥ ﺭﺍ ﻣﺤﻮ ﺧﻮﺍﻫﻢ ﻛﺮﺩ ﻭ ﺁﻧﺎﻥ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺑﻬﺸﺖ ﻫﺎﻳﻰ ﻛﻪ ﺍﺯ ﺯﻳﺮ [ ﺩﺭﺧﺘﺎﻥ ] ﺁﻥ ﻧﻬﺮﻫﺎ ﺟﺎﺭﻯ ﺍﺳﺖ ، ﻭﺍﺭﺩ ﻣﻰ ﻛﻨﻢ [ ﻛﻪ ] ﭘﺎﺩﺍﺷﻰ ﺍﺳﺖ ﺍﺯ ﺳﻮﻯ ﺧﺪﺍ ﻭ ﺧﺪﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﭘﺎﺩﺍﺵ ﻧﻴﻜﻮ ﻧﺰﺩ ﺍﻭﺳﺖ .
(آل عمران/۱۹۵)
4⃣مَنْ عَمِلَ سَيِّئَةً فَلَا يُجْزَىٰ إِلَّا مِثْلَهَا وَمَنْ عَمِلَ صَالِحًا مِّن ذَكَرٍ أَوْ أُنثَىٰ وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَأُولَٰئِكَ يَدْخُلُونَ الْجَنَّةَ يُرْزَقُونَ فِيهَا بِغَيْرِ حِسَابٍ
🌸ﻫﺮ ﻛﻪ ﺑﺪﻯ ﻛﻨﺪ ﺟﺰ ﺑﻪ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺁﻥ ﻛﻴﻔﺮ ﻧﻴﺎﺑﺪ ، ﻭ ﺍﺯ ﻣﺮﺩﺍﻥ ﻳﺎ ﺯﻧﺎﻥ ﻛﺴﺎﻧﻰ ﻛﻪ ﻛﺎﺭ ﺷﺎﻳﺴﺘﻪ ﺍﻧﺠﺎم ﺩﻫﻨﺪ ﺩﺭ ﺣﺎﻟﻰ ﻛﻪ ﻣﻮﻣﻦ ﺑﺎﺷﻨﺪ ، ﺁﻧﺎﻥ ﺩﺭ ﺑﻬﺸﺖ ﺩﺭﺁﻳﻨﺪ ﻭ ﺩﺭ ﺁﻥ ﺑﻰ ﺣﺴﺎﺏ ﺭﻭﺯﻯ ﻳﺎﺑﻨﺪ .
(غافر/۴۰)
5⃣وَمَن يَعْمَلْ مِنَ الصَّالِحَاتِ مِن ذَكَرٍ أَوْ أُنثَىٰ وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَأُولَٰئِكَ يَدْخُلُونَ الْجَنَّةَ وَلَا يُظْلَمُونَ نَقِيرًا
🌸ﻭ ﻛﺴﺎﻧﻰ ﺍﺯ ﻣﺮﺩﺍﻥ ﻳﺎ ﺯﻧﺎﻥ ﻛﻪ ﺑﺨﺸﻰ ﺍﺯ ﻛﺎﺭﻫﺎﻯ ﺷﺎﻳﺴﺘﻪ ﺭﺍ ﺍﻧﺠﺎم ﺩﻫﻨﺪ ، ﺩﺭ ﺣﺎﻟﻰ ﻛﻪ ﻣﻮﻣﻦ ﺑﺎﺷﻨﺪ ، ﭘﺲ ﺍﻳﻨﺎﻥ ﻭﺍﺭﺩ ﺑﻬﺸﺖ ﻣﻰ ﺷﻮﻧﺪ ، ﻭ ﺑﻪ ﺍﻧﺪﺍﺯﻩ ﮔﻮﺩﻯ ﭘﺸﺖ ﻫﺴﺘﻪ ﺧﺮﻣﺎ ﻣﻮﺭﺩ ﺳﺘﻢ ﻗﺮﺍﺭ ﻧﻤﻰ ﮔﻴﺮﻧﺪ .
( نساء/۱۲۴)
6⃣يَا أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْنَاكُم مِّن ذَكَرٍ وَأُنثَىٰ وَجَعَلْنَاكُمْ شُعُوبًا وَقَبَائِلَ لِتَعَارَفُوا إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِندَ اللَّهِ أَتْقَاكُمْ إِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ خَبِيرٌ
🌸ﺍﻯ ﻣﺮﺩم ! ﻣﺎ ﺷﻤﺎ ﺭﺍ ﺍﺯ ﻳﻚ ﻣﺮﺩ ﻭ ﺯﻥ ﺁﻓﺮﻳﺪﻳﻢ ﻭ ﻣﻠﺖ ﻫﺎ ﻭ ﻗﺒﻴﻠﻪ ﻫﺎ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﺍﺩﻳﻢ ﺗﺎ ﻳﻜﺪﻳﮕﺮ ﺭﺍ ﺑﺸﻨﺎﺳﻴﺪ . ﺑﻰ ﺗﺮﺩﻳﺪ ﮔﺮﺍﻣﻰ ﺗﺮﻳﻦ ﺷﻤﺎ ﻧﺰﺩ ﺧﺪﺍ ﭘﺮﻫﻴﺰﻛﺎﺭﺗﺮﻳﻦ ﺷﻤﺎﺳﺖ . ﻳﻘﻴﻨﺎ ﺧﺪﺍ ﺩﺍﻧﺎ ﻭ ﺁﮔﺎﻩ ﺍﺳﺖ .
( حجرات /۱۳)
🚨 خداونددرکیفروجزا هم بین زن ومردتفاوتی قائل نشده است
7⃣الزَّانِيَةُ وَالزَّانِي فَاجْلِدُوا كُلَّ وَاحِدٍ مِّنْهُمَا مِائَةَ جَلْدَةٍ وَلَا تَأْخُذْكُم بِهِمَا رَأْفَةٌ فِي دِينِ اللَّهِ إِن كُنتُمْ تُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ وَلْيَشْهَدْ عَذَابَهُمَا طَائِفَةٌ مِّنَ الْمُؤْمِنِينَ
به ﺯﻥ ﺯﻧﺎﻛﺎﺭ ﻭ ﻣﺮﺩ ﺯﻧﺎﻛﺎﺭ ﺻﺪ ﺗﺎﺯﻳﺎﻧﻪ ﺑﺰﻧﻴﺪ ، ﻭ ﺍﮔﺮ ﺑﻪ ﺧﺪﺍ ﻭ ﺭﻭﺯ ﻗﻴﺎﻣﺖ ﺍﻳﻤﺎﻥ ﺩﺍﺭﻳﺪ ، ﻧﺒﺎﻳﺪ ﺷﻤﺎ ﺭﺍ ﺩﺭ [ ﺍﺟﺮﺍﻯ ] ﺩﻳﻦ ﺧﺪﺍ ﺩﺭﺑﺎﺭﻩ ﺁﻥ ﺩﻭ ﻧﻔﺮ ﺩﻟﺴﻮﺯﻯ ﻭ مهربانی ﺑﮕﻴﺮﺩ ، ﻭ ﺑﺎﻳﺪ ﮔﺮﻭﻫﻰ ﺍﺯ ﻣﻮﻣﻨﺎﻥ ، ﺷﺎﻫﺪ ﻣﺠﺎﺯﺍﺕ ﺁﻥ ﺩﻭ ﻧﻔﺮ ﺑﺎﺷﻨﺪ .
✨(سوره نور/ ۲)
8⃣وَالسَّارِقُ وَالسَّارِقَةُ فَاقْطَعُوا أَيْدِيَهُمَا جَزَاءً بِمَا كَسَبَا نَكَالًا مِّنَ اللَّهِ وَاللَّهُ عَزِيزٌ حَكِيمٌ
و ﺩﺳﺖ ﻣﺮﺩ ﻭ ﺯﻥ ﺩﺯﺩ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻛﻴﻔﺮ ﻛﺎﺭ ﺯﺷﺘﻰ ﻛﻪ ﻣﺮﺗﻜﺐ ﺷﺪﻩ ﺍﻧﺪ ﺑﻪ ﻋﻨﻮﺍﻥ ﻣﺠﺎﺯﺍﺗﻰ ﺍﺯ ﺳﻮﻯ ﺧﺪﺍ ﻗﻄﻊ ﻛﻨﻴﺪ ؛ ﻭ ﺧﺪﺍ ﺗﻮﺍﻧﺎﻯ ﺷﻜﺴﺖ ﻧﺎﭘﺬﻳﺮ ﺍﺳﺖ .(مائده/ ۳۸)
🚨خداونددرموردبهتان واذیت وآزار زن ومردن نیزیکسان برخورد کرده که این مسئله درسوره(احزاب /۵۸ )و (سوره بروج / ۱۰)آمده
📝تهیه و تنظیم محمدلو
بسم الله الرحمن الرحیم
شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها را خدمت همه عزیزان تسلیت عرض مینمایم .
حضرت زهرا سلام الله علیها الگو و نمونه واقعی زن سرور همه زنان عالم (سیده نساء العالمین) و سرور زنان اهل بهشت (سیده نساء اهل الجنه) محسوب میشوند و لازم است که سیره و سبک زندگی این بزرگوار از طرق مختلف از طریق بیان رسا و تبیین و رسانه و هنر و.. به جامعه معرفی شود تا جوانان مان به جای الگوهای کاذب ، الگوی واقعی زن را بشناسند..
حضرت فاطمه زهرا یک زن رشدیافته در همه ابعادمحسوب میشوند.
سه عرصه ۱_عبادت
۲_خانواده
۳_اجتماع
در همه این عرصه ها فاطمه زهرا سلام الله علیها در قلّه قرار دارند .
1⃣عبادت ایشان که نورش بر آسمانها گسترده میشود و خداوند در هنگام عبادت ایشان، پرده های اسمان را کنار میکشند و در میان ملائکه اش به وجود نازنین فاطمه زهرا س و خلقت چنین انسانهایی افتخار میکنند .
حضرت زهرا الگوی امام زمان ما هستند
در روایت داریم (و فی ابنت رسول الله لی اسوه حسنه در دختر رسول خدا برای من الگوی نیکویی است)
حضرت زهرا در روایات معیار خشم و غضب خدا و رسول خدا هستند .
هرکس فاطمه را خشنود کند خدا را خشنود کرده هرکس فاطمه را غضبناک کند خدا را غضبناک کرده است .
شبیه همچین تعبیری درباره آقا رسول الله هم نسبت به خشنودی و خشم و غضب حضرت زهرا آمده است .
و همه اینها نشانگر عظمت روحی فوق العاده ایشان است
فاطمه زهرا که هم صحبت با ملائکه جبرئیل میشود و این نشانگر عظمت روحی فوق العاده ایشان است .لقب محدثه هم به همین منظور به ایشان عطا شده است .
✅خلاصه اینکه مقامات عرفانی و معنوی حضرت زهرا نشان میدهد که زن مقام والایی در نزد خدا دارد و میتواند با اختیار خود بالاترین درجات معنوی را کسب کند .
اصلا تولد حضرت زهرا در آن هنگام که جاهلیت دختران خود را زنده به گور میکردند 👈هدیه ای از جانب خدا برای نشان دادن عظمت شخصیت زنان و شکستن خرافات و سنت های غلط جاهلیت درباره زنان بود .
✅اگر زنان ارزش واقعی خودشان و ارزشی که اسلام برای ایشان قائل شده را درک کنند شجاعانه و آگاهانه میتوانند دربرابر تبلیغات غرب علیه زن پاسخگو باشند و حتی مطالبه گری کنند از ضایع کردن حقوق زن در غرب
2⃣بخش دوم مسئله زن در خانواده است.
حضرت فاطمه زهرا یک دختر نمونه است دختری که لقب ام ابیها میگرد دختری که احساس مسئولیت و دلسوزی فراوان نسبت به پدر دارد .
ایشان یک همسر نمونه است . زندگی عاشقانه ایشان با امیر المومنین میتواند الگو باشند برای همه جوانانی که به عشق علاقه مند هستند .
حضرت زهرا هم کفو ایمانی حضرت امیر المومنین بودند
چنانچه در روایات دادیم اگر امیرالمومنین نبود برای فاطمه زهرا سلام الله علیها هم کفوی نبود .
حضرت زهرا بی اعتنا به زخارف دنیایی بودند این را هم در انتخاب امیر المونین برای ازدواج نشان دادند و هم موقع هدیه دادن لباس عروسی شان به فقیر در شب عروسی شان نشان دادند .
برخلاف برخی دختران زنان ما که به خاطر این مسائل دنیوی و توقعات بالا زندگی های خود را خراب میکنند .
تعبیر حضرت امیرالمونین درباره حضرت زهرا این هست( نعم العون علی طاعه الله : بهترین یار در انجام طاعت الهی است) بله زن و شوهر بایستی اینگونه باشند این گونه همدیگر را در بهشتی شدن و رضایت خدا کمک کنند .
تعابیری که ایشان هنگام صدا زدن همدیگر در خانه به کار میبرند هم زیبا و عاشقانه است (یا سیدتی) (بنفسی انت)( روحی الک الفداء یا امیرالمومنین)
حضرت زهرا بهترین غمخوار ودلسوز برای امیرالمومنین بود به گونه ای که در روایت داریم که حضرت امیر میفرمایند با دیدن فاطمه ،غمهایم از بین میرفت برای همین است که بعد از شهادت حضرت زهرا ، امام علی علیه السلام دردودل های خود را به چاه میگفتند .
🚨بله رسانه های ما اگر در پی این هستند که زندگی عاشقانه ای را به تصویر بکشند از زندگی حضرت زهرا و عشق و علاقه فوق العاده ایشان به همدیگر حتما بهره ببرند و استفاده کنند.
اگر عاشقانه های زندگی خانوادگی حضرت زهرا به نسل جوان معرفی شود دیگر ارباب رسانه نمیتوانند روزهای مناسبتی کاذب دروغین فرهنگ غربی مانند ولنتاین را در کشور اسلامی ما تبلیغ کنند.
تربیت مادرانه فوق العاده حضرت زهرا سلام الله علیها که دو امام تربیت کردند و دخترانی که پیام آور عاشورا بودند نشان از نقش مادری تاثیر گذار ایشان دارد.
3⃣آخرین بخش حضرت زهرا و حضور در جامعه و اجتماع با احساس مسئولیت اجتماعی است .
✅دفاع حضرت زهرا سلام الله علیها از حق خلافت امیر المومنین علی علیه السلام و سخنرانی ها و رفتارها و روشنگری های ایشان همگی حاکی از حضور تاثیر گذار اجتماعی زنان است .
دفاع حضرت زهرا از فدک نه به خاطر مال دنیا بود چرا که فاطمه از دلبستگی به مال دنیا وارسته بودند بلکه به دلیل دفاع از حق خلافت امیرالمومنین بودند .
📝محمدلو