🖇 #گراپلاس | یک دهه درجا زدن!
🔻بخش ششم
🔸نقطۀ تغییر وضعیت اقتصادی؛ تغییر مواضع در برابر بحرانها
نمودارهای رشد اقتصادی ایران نشان میدهد که از سال ۱۳۹۹ تا به امروز، شاهد رشد اقتصادی مثبت هستیم (هرچند در حد متوسط یعنی حدود ۴ درصد) و اگر معدل سه سال اخیر را مبنا قرار دهیم، اقتصاد ایران با سرعت متوسط رشد داشته است.
این رشد در حالی رخ داده است که تحریمهای اقتصادی علیه ایران، کما فی السابق برقرار بوده و توافقی در زمینۀ رفع تحریمها میان ایران و آمریکا حاصل نشده است.
🔹پس میتوان به این گزاره اقتصاددانان که معتقدند برای رشد اقتصادی نیازمند رفع تحریمها هستیم، کمی نقد وارد کرد. سوال مهم در اینجا این است که «چرا در سه سال اخیر، رشد اقتصادی رقم خورده؟ و نسبت این رشد با موضع ما در برابر بحرانهای اقتصادی چگونه است؟»
🔸گره نزدن مسائل کشور به مذاکرات
با تشکیل دولت سیزدهم، تغییر مهمی در دولتمردان رخ داد و افرادی که در دولت مشغول به کار شدند، قائل به این بودند که در شرایط تحریم نیز میشود کار کرد. آقای رئیس جمهور نیز بارها بر این نکته تاکید کرد که زندگی مردم و مسائل کشور را به مذاکرات گره نخواهد زد. همین شرایط سبب شد تا سرعت کسب توفیقات اقتصادی افزایش پیدا کند.
🔹در دو سال ابتدایی دولت سیزدهم، شاهد بازگشت تجارت خارجی به میزان قبل از تحریمها هستیم. همچنین، رشد اقتصادی مناسب به صورت پیاپی و کاهش بیکاری را شاهدیم. حتی شاهد این هستیم که در دو سال ابتدایی دولت، سرمایهگذاری خارجی که از سختترین کارها در شرایط تحریم است ۳ برابر میانگین ۹ سال قبل، مصوب شده است.
🔸لذا اگر درباره اهمیت رویکرد و دیدگاهها نسبت به تحریم و نحوه مواجهه با آن در وضعیت اقتصادی صحبت میکنیم، از یک امر واقعی به همراه دلایل متعدد صحبت میکنیم. دهۀ ۹۰ از آنجا به "دهۀ از دست رفته" تبدیل شد که بدون بررسی کارشناسی و علمی، راهبرد مذاکره برای رفع تحریم که برساخته از مراکز فکری آمریکا بود، به سیاست رسمی نظام جمهوری اسلامی تبدیل شد.
🔹پیشرفت در شرایط تحریم
اگر بخواهیم در دهۀ پیشرو، رشد اقتصادی به همراه عدالت در کشور رخ دهد، در گام اول باید مراقبت باشیم که خطاهای محاسباتی گذشته در میان تصمیمگیران رخ ندهد. نگاه به تحریمها نباید یک نگاه موقت و کوتاه مدت باشد. باید با فرض ماندگاری تحریمها به برنامهریزی مبادرت نمود.
🔸همچنین باید توجه داشت که هدف ما صرفا بقا در شرایط تحریم نیست بلکه ما بهدنبال پیشرفت در این شرایط هستیم و این نیز شدنی است. فرصتهای بینظیری به واسطه تغییرات مهم در فضای بینالملل برای ایران ایجاد شده است که با استفاده از آنها میتوان پیشرفت اقتصادی برای کشور به ارمغان آورد.
🌐 #شبکه_گرا
🆔 @geraa_ir
8.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #ببینید | فلسفه انتخابات چیست؟
🔸وقتی یک پدیدهای یک نهادی از زمان پیدایش خودش خیلی فاصله میگیرد، گاهی فلسفهاش فراموش میشود. بازگشت به آن لحظه پیدایش، آن لحظه تاسیس کمک میکند که آن فلسفه برایمان یادآوری شود.
🔸به نظر من ناموسِ کل جریان انقلاب و فلسفه سیاسی جمهوری اسلامی مسئله حضور، مشارکت، مداخله و میدانداری مردم است.
👤دکتر محمد فدایی؛ معاون علمی اسبق بسیجدانشجویی
🌐 #شبکه_گرا
🆔 @geraa_ir
🖇 #بخوانید | فلسفهی انتخابات
💢گاهی وقتی یک پدیده یا یک نهاد از زمان پیدایش خود فاصله میگیرد، فلسفه آن فراموش میشود. بازگشت به لحظه پیدایش و تاسیس، کمک میکند که آن فلسفه یادآوری شود.
🔸باید به این پرسشها پاسخ داد که چرا در جریان انقلاب سال ۵۷ یکی از تغییرات کلیدی و رُکنی، موضوع انتخابات میباشد؟ چرا همه ارکان کشور، حتی خود نطام سیاسی مستقر و پس از آن قانون اساسی، سپس اصلاحات قانون اساسی و... به رأی گذاشته میشود؟ اصلا چرا انتخابات به این میزان اهمیت دارد؟ اصل انتخابات، چه فلسفه سیاسی را نمایندگی میکند؟
🔹میتوان گفت ناموسِ کلّ جریان انقلاب و فلسفه سیاسی جمهوری اسلامی، مسئله حضور، مشارکت، مداخله و میدانداری مردم است. در قانون اساسی، به الفاظ مختلف، مرتب تصریح شده و این حضور و مشارکت و مداخله، بسیار فراتر از امر انتخابات است. انتخابات کمک میکند و در واقع یادآوری میکند که ما هر چهارسال یکبار به ارکان نظام و آن عهدی که بستیم، پایبند باشیم و آن را فراموش نکنیم.
🔸بطور کلی به دو طریق میتوان جامعهداری و جامعهسازی یا به عبارتی حکومتداری و کشورداری کرد؛ یا باید به سمت مدلهای نزدیک به دیکتاتوری رفت که در این صورت، جامعه بازیگر است و مشارکت فعال ندارد ولو اینکه در چنین نظامی انتخابات برگزار شود و یا حتی پرشورتر و با مشارکت بالا انجام شود که لزوما به معنای مداخله حداکثری مردم جامعه نیست.
🔹صورت دوم، حرکت به سمت مدلهای فراگیر میباشد که در این مدل، جامعه موضوعیت پیدا کرده و همانطور که در قانون اساسی به آن اشاره شده، جامعه باید در رهبری کشور مشارکت کند و رهبری کشور، بسیار بالاتر از ایفای نقش بعنوان یک نفر میباشد.
🔸آن چیزی که امام خمینی(ره) به ما هدیه داده یعنی ولایت فقیه، با ولی فقیه متفاوت است. مفهوم رهبری یک مفهوم شخصی نیست و ما یک رهبر نداریم بلکه یک نظام رهبری داریم. ولایت فقیه، یک نظام در هم تنیده و به هم پیوسته از مردم و جامعه میباشد و حول رکنی به نام ولی فقیه و در نسبت و تعامل با آن میباشد. پس این نطام میباشد که جامعه را رهبری میکند و کل جامعه را درگیر جامعهسازی و پیشرفت و ایفای نقش جمهوری اسلامی در جهان میکند.
🔹لذا از منظر فلسفه سیاسی جمهوری اسلامی، نفس مداخله و مشارکت مردم، حائز اهمیت و واجد اصالت میباشد و این همان چیزی است که از آن بعنوان "سیاسیبودن" یاد میشود. جامعه سیاسی، جامعهای است که بیش از زندگی روزمره میاندیشد و انسان سیاسی فردی است که نسبت به تحولات و روندهای کلی حساسیت دارد.
👤 دکتر محمد فدایی؛ معاون علمی اسبق بسیجدانشجویی
🌐 #شبکه_گرا
🆔 @geraa_ir
🖇 #بخوانید | وظیفه جریان دانشجویی در انتخابات پیشرو و قرار گرفتن در دوراهی هواداری و آرمانخواهی
🔸جنبش دانشجویی متعلق به هستهی سخت جمهوری اسلامی است که این هسته سخت، فرادولتی و فراجناحی میباشد. هسته سخت در جمهوری اسلامی، نظام ولایت و نظام اجتماعی که جامعهای از مردم و خواص و عوام در هم تنیده هستند، میباشد که حول محوریت ولی فقیه قرار دارند. کنشگری سیاسی برای این نظام ولایی، به منزله واجب شرعی و واجب رکنی میباشد.
🔹در این دوگانه، جنبش دانشجویی و جریانهای فعال سیاسی در مقام آرمانخواهی و صیانت از کنشگری سیاسی فعالانه قرار دارند. افرادی که از شورای نگهبان برای حضور و رقابت در انتخابات مجوز میگیرند، به معنای این است که همگی در قدم اول، صلاحیت رئیس جمهور شدن را دارند. کنشگری ما باید به معطوف به این باشد که اولا سیاست، ترویج شود و جلب مشارکت برای همراهی صورت گیرد که این خود یک محور فعالیت است.
🔸سطح دوم اما کیفیت تصمیم میباشد و جریان دانشجویی از جمله بسیج دانشجویی نباید هواداری کند چرا که به منزله نقص غرض و نفی فلسفه خود میباشد. این جریان با طرح مسئله میتواند در کیفیت آرا اثر بگذارد و تعیین جهتگیری کند.
🔹برای نمونه، امروز مهمترین مسئله در نظام ما کماکان نسبت با غرب میباشد. آیا جریان دانشجویی درباره نسبت دولت با غرب و نظام سلطه فاقد موضع میباشد و این موضع قابل بیان است؟ آیا بیان مواضع، منجر به رد یا تایید گزینهها میشود و مخاطب تصور میکند که منظور ما یک نفر خاص است؟
🔸اینها مواردی است که باید شفاف و بیتعارف توسط جریان دانشجویی بیان گردد؛ هرچند تلقی از جهتگیری و یا حمایت از شخص یا جریان خاصی در اذهان به وجود آید. لذا اصالت مسئله، مهم میباشد.
👤دکتر محمد فدایی؛ معاون علمی اسبق بسیجدانشجویی
🌐 #شبکه_گرا
🆔 @geraa_ir
16.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🖼 #پوستر | برای ایران برای شنیده شدن
🔺انتخابات آن مسیر صحیحی است که مردم میتوانند به وسیلهی آن و از آن مسیر، حاکمیت ملی را، مردم سالاری را، جمهوریت را در کشور تامین کنند.
📥 دریافت نسخه باکیفیت پوستر 👇🏻
🌐 #شبکه_گرا
🆔 @geraa_ir
For Iran5.jpeg
4.12M
🖼 #پوستر | برای ایران برای افتخار
🔺 انتخابات برای کشور، یک افتخار است.
...که اگر شرکت پرشور مردم باشد، این یقینا به آینده کشور کمک خواهد کرد.
📥 دریافت نسخه باکیفیت پوستر 👇🏻
🌐 #شبکه_گرا
🆔 @geraa_ir
For Iran6.jpeg
4.1M
پایان توقف.pdf
991.2K