فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
با جستجويي در منابع اهل سنت، حدود پنج روايت با اين عبارات: «فتقدم أبو بكر فصلى عليها فكبر عليها أربعا، صلى عليها أبو بكر، صَلَّى أَبُوبَكْرٍ الصِّدِّيقُ عَلَى فَاطِمَةَ بِنْتِ رَسُولِ اللَّهِ، وكبر أبو بكر على فاطمة أربعا»بيانگر اين نكته هستند كه ابو بكر بر پيكر حضرت زهرا (سلام الله عليها) نماز خوانده است.
اما اين روايات از نظر سند ضعيف هستند و در نتيجه حجت نيستند.
از طرف ديگر در مقابل اين روايات، روايات صحيح بخاري و مسلم قرار دارند كه تصريح ميكنند، حضرت زهرا (سلام الله عليها) تا آخر عمر با ابو بكر قهر بودند و با او صحبت نكردند: فَغَضِبَتْ فَاطِمَةُ بِنْتُ رسول اللَّهِ فَهَجَرَتْ أَبَابَكْرٍ فلم تَزَلْ مُهَاجِرَتَهُ حتى تُوُفِّيَتْ، و هنگاميكه از دنيا رفتند، امير مؤمنان عليه السلام در مراسم تجهيز و تشييع دختر رسول خدا (صلي الله عليه وآله) آنها را با خبر نكردند و خود آن حضرت بر بدنش نماز خواند و دفن كردند:
فلما تُوُفِّيَتْ دَفَنَهَا زَوْجُهَا عَلِيٌّ لَيْلًا ولم يُؤْذِنْ بها أَبَا بَكْرٍ وَصَلَّى عليها...
اين روايت صحيح بر روايات ضعيف ديگر مقدم است و ثابت ميشود كه ابو بكر بر بدن ايشان نماز نخوانده است و تا آخر عمر آن حضرت از دست وي ناراحت و ناراضي بوده اند.
و از طرف سوم، بسياري از علماي بزرگ اهل سنت تصريح نموده اند كه ابو بكر بر بدن آن حضرت نماز نخوانده است.
از روايات صحيح واقوال علماي اهل سنت كه نقل شد، به دست ميآيد كه اميرمؤمنان (عليه السلام) بر پيكر مطهر حضرت زهرا (سلام الله عليها) نماز خواندند و نهايتا گروهي كه دردفن آن حضرت شركت داشتند نيز نماز برگزار كرده اند.
بت شکنی امیرالمومنین
حضرت علی علیه السلام نه یک بار که چندین بار، پا به دوش نبی اکرم صلی الله علیه و آله گذاشته و بام بیت خدا را از لوث وجود بت ها پاک ساخته است. دست کم یک بار قبل از هجرت و بار دیگر بعد از هجرت و پس از فتح مکه این کار را کرده است.
ماجرای کسر اصنام و یا «حدیث کسر الاصنام» [۱] به داستان بر دوش گرفتن امام علی(ع) توسط پیامبر اسلام(ص) برای شکستن بتهای بالای سقف کعبه اشاره دارد.[۲] در این واقعه از سرنگونی برخی بتهای مهم مانند بت هبل یاد شده است.[۳] البته درباره جزئیات این واقعه اختلافاتی وجود دارد. برپایه پارهای از نقلها، ابتدا علی(ع) خواست تا پیامبر(ص) را بر دوش خود بگذارد؛ اما نتوانست. از اینرو علی(ع) از دوش پیامبر(ص) بالا رفت[۴] و بتها را از بالای کعبه به زمین انداخت. در گزارش دیگری، از پیشنهاد اولیه امام علی(ع) برای بالا رفتن پیامبر(ص) بر دوش او سخن به میان آمده که حضرت محمد(ص) به علی(ع) یادآور شد چنین کاری از عهده هیچکسی برنمیآید.[۵] به گفته جابر بن عبدالله این مسئله به سبب سنگینی بار رسالت بوده است.[۶] همچنین در این باره علل دیگری هم ذکر شده است.[۷] بر اساس نقل دیگر پیامبر اکرم(ص) از ابتدا به علی(ع) دستور داد که از دوش او بالا رود.[۸]
درباره چگونگی پایین آمدن امام علی(ع) از بام کعبه نقلها مختلف است. از جمله بر پایه برخی احادیث امام علی(ع) خود را از بام کعبه که ارتفاع دیوارش در آن زمان چهل زراع[یادداشت ۱]بود[۹] پایین انداخت اما آسیبی ندید.[۱۰] در نقل دیگری، پیامبر(ص) به علی(ع) فرمود: جبرئیل تو را از بالای کعبه به پایین آورد.[۱۱]
بر پایه برخی روایات پیامبر در این ماجرا آیه «وَ قُلْ جَاءَ الْحَقُّ وَ زَهَقَ الْبَاطِلُ إِنَّ الْبَاطِلَ کاَنَ زَهُوقًا»[۱۲] را قرائت میکرد.[۱۳] از اینرو ماجرای کسر اصنام سبب نزول این آیه نیز دانسته شده است.[۱۴] همچنین بر پایه روایتی که ابن شهر آشوب نقل کرده آیه «وَ رَفَعْناهُ مَكاناً عَلِيًّا»[۱۵]در این ماجرا نازل شده است.[۱۶]
ماجرای کسر اصنام در کتب شیعه[۱۷] و اهلسنت[۱۸] نقل شده است. عبدالله بن عباس،[۱۹] جابر بن عبدالله انصاری[۲۰] و ابومریم[۲۱] این ماجرا را روایت کردهاند. علامه امینی در الغدیر، فهرستی از علمای اهلسنت که این واقعه را گزارش کردهاند، آورده است.[۲۲]
به دوش گرفتن امام علی(ع) توسط پیامبر اسلام(ص) از فضیلتهای انحصاری علی(ع) دانسته شده است.[۲۳] این ماجرا در کتابهای فضیلتنگاری[۲۴] و در سرودههای شاعران[۲۵] آمده است. حضرت محمد(ص) پس از این واقعه، حضرت ابراهیم(ع) را اولین بتشکن و امام علی(ع) را آخرین بتشکن معرفی کرد.[۲۶] در برخی روایات نیز از علی(ع) به عنوان «کاسِر الاصنام» (شکننده بتها) یاد شده است.[۲۷] و یا آنکه امام علی(ع) از آن جهت که از دوش پیامبر(ص) بالا رفته و بتان را شکسته به «علی» به معنای بلندمرتبه[۲۸] نام گرفته است.[۲۹]
استناد به ماجرای کسر اصنام در شورای شش نفره
امام علی (ع) به ماجرای کسر اصنام افتخار میکرد[۳۰] و میگفت: که من کسی بودم که بر مهر نبوت پا نهادم.[۳۱] او در شورای شش نفره که برای تعیین خلیفه پس از عمر بن خطاب برگزار شد، از حاضران اعتراف گرفت که فرد دیگری به غیر از خودش چنین فضیلتی نداشته است.[۳۲] همچنین گفته شده که عمر بن خطاب آرزو میکرد که ای کاش به این افتخار نائل میگشت.[۳۳]
زمان
در بیشتر منابع زمان این واقعه ذکر نشده است و تنها به وقوع شبانه[۳۴] و مخفیانه آن[۳۵] بسنده شده است. با این حال در برخی منابع زمان آن شب هجرت حضرت محمد(ص)[۳۶] یا فتح مکه[۳۷] ذکر شده است.
بُت بنی خزاعه را که کنار ناودان کعبه نصب شده بود، حضرت علی علیه السلام شکست و بت هُبَل که بزرگ ترین بت عرب خوانده می شد و ابوسفیان همیشه به آن سوگند می خورد و در جنگ اُحُد، شعارِ «اعلی هبل؛ اعلی هبل» از زبانش نمی افتاد، باز به دست حضرت حیدر کرّار خُرد و نابود شد.
رسول خدا صلی الله علیه و آله در ماه ربیع الثانی سال نهم هجرت، علی علیه السلام را با صد و پنجاه مرد انصاری که بر صد شتر و پنجاه اسب سوار بودند با پرچمی سیاه رنگ بر سر بتخانه فُلس فرستاد. این بتخانه در محلّه خاندان حاتم طایی معروف بود که سپاه اسلام به فرماندهی امام علی علیه السلام هنگام سپیده دم بر محلّه حاتم طایی یورش بردند و بت و بتخانه را ویران ساختند و در مخزن بتخانه به سه شمشیر شناخته شده با نام های «رَسُوب» و «مِخْذَم» و «یمانی» به همراه سه زره دست یافتند. و با غنائم بسیاری مانند شتر و گوسفند و با اسیر گرفتن بسیاری از بت پرستان به سوی رسول خدا صلی الله علیه و آله پیروزمندانه بازگشتند که در میان اسیران سفّانه دختر حاتم طایی دیده می شد که بعدا با برادرش عدی اسلام آوردند.
https://fa.wikishia.net/view/%D9%85%D8%A7%D8%AC%D8%B1%D8%A7%DB%8C_%DA%A9%D8%B3%D8%B1_%D8%A7%D8%B5%D9%86%D8%A7%D9%85
📌مظلومیت #شیعه در #اسپانیا
برخی از شیعیان که از نسل قیس بن سعدبن عباده بودند، به #اندلس #مهاجرت کردند و شیعه را در اسپانیا رواج دادند، اما #امویان در آنجا نیز از شیعه هراسی و قتل شیعه دست برنداشتند. به عنوان نمونه:
◀️در اندلس عبدالملک بن حبیب(م238ق) #شاعر سنی، #خلفای اموی را به #شادی در روز #عاشورا تشویق می کرد.
◀️امویان آنجا، شیعیان #امامیه را خارج از اسلام می دانستند.
◀️ #مالکی مذهبان بیان می داشتند، اگر بر یک شیعه دست یابند او را میکشند.
◀️ابن سهل اندلسی نیز معتقدان به وجوب #اطاعت از امیرمؤمنان #علی(ع) را خارج از سنت و جماعت و گمراه میدانست.
📚مقری، نفح الطیب من غصن الاندلس الرطیب و ذکر وزیرها لسان الدین الخطیب، ج2، ص184.
📚مقدسی، أحسن التقاسيم فى معرفة الأقاليم، ص236.
📚ابن سهل اندلسی، ثلاث وثائق فی محاربه الاهواء و البدع فی الاندلس، ص83.
19.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♨️پاسخ آیت الله حسینی قزوینی به دروغ های مولوی محمد عثمان (امام جمعه خاش)
درباره نماز بر پیکر مطهره حضرت زهرا سلام الله علیها توسط ابوبکر
و دعوت به مناظره ...
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸امام، روشنایی بخش امت🔸
اگر چراغی را در جایی بگذارید و صدها هزار آیینه در اطرافش نصب کنید، صدها هزار چراغ میبینید و نور از هر طرف بهسوی شما میبارد.
در حرم امامزادهها که آیینهکاری میکنند، دیدهاید که یک چراغ، هزاران چراغ دیده میشود، و یک چراغ که در آنجا روشن میکنند، آن فضا را بهشدت روشن میکند؛ چون این آیینهکاری، نور آن چراغ را منعکس میکند.
امت بهمنزلۀ آیینهکاری، و امام چراغ در وسط است. اگر امام باشد و امت نباشد، مانند آن است که چراغی در کنار دیوارهای تاریکی قرار گرفته باشد. اگر امت باشد، ولی امام نداشته باشد، مثل آن است که در حرم امامزادهای چراغ روشن نباشد. آیینهکاری هست، اما چراغ ندارد و همهجا تاریک است.
تحولی که در این امت پیدا شد، درنتیجۀ آشنایی با امام بود.
🌴حضرت علی (ع) و حل مشکل🌴
🔹مرحوم سید مرتضی علم الهدی(ره) برادر عالم بزرگوار "سیدرضی" از شاگردان شیخ مفید است!!
شیخ روزی مشاهده کرد گربه ای روی تشک الاغ سید علم الهدی را نجس کرد!!
شیخ ایستاد،تا سید آمد سوار شود به سید گفت من چنین دیدم و تشک شما نجس است!!
سید فرمود برای من پاک است
شیخ مفید گفت: خودم دیدم که نجس شد
سید فرمود بسیار خوب؛ اما بقول شما، به تنهائی برای من نجس نمی شود!
نامه ئی نوشته انداختند داخل ضریح حضرت علی(ع) و جواب در آن نامه آمد که نوشته بود
"القول قول ولدی و الشیخ معتمدی"
یعنی قول و گفته ی پسرم(سیدمرتضی)
از نظر قانون اسلام صحیح است اما قول شیخ مفید هم مورد اطمینان است!!
سید علم الهدی بشیخ فرمود بسیار خوب قول شما و قول حضرت علی(ع)دو قول است ،حالا نجس می شود!!
منبع:کتاب همای سعادت ص94
"حضرت علی کرم الله وجهه"
🌴چرا بخشی از اهل تسنن وقتی که نام مبارک حضرت علی(ع) را به زبان می آورند می گویند کرم الله وجهه(خداوند بر مقامش بیفزاید)
اما درباره ی سایر صحابه جمله ی"رضی الله عنه" میگویند؟!
🔹فیلسوف و عالم بزرگ اهل تسنن جلال الدین دوانی(متوفی908ه ق)که در اواخر عمر شیعه شده میگوید:
به دودلیل بعد نام آن حضرت کرم الله وجهه می گویند
1_در میان صحابه،تنها علی(ع) بود که قبل از بلوغ،اسلام آورد و هرگز بت پرستی نکرد.
2_زمانی که فاطمه دختراسد
(مادرعلی علیه السلام)به آن حضرت حامله بود.هرگاه محمدبن عبدالله(ص)پیامبر آینده را می دید ناگهان به احترام آن حضرت بر می خاست واحترام میکرد.
حضرت محمد(ص)روزی به او گفت:
ای مادر،تو حامله هستی،من راضی نیستم،برای من اینگونه ازجا برخیزی!!
فاطمه عرض کرد:سوگند به خدا هرگاه شمارا می بینم،بچه ای که در رحم دارم،به گونه ای جابجا می شود،که مرا ناگزیر می سازد تا ازجا بلند شوم.
منبع:حکایت های شنیدنی محمد مهدی اشتهاردی ص 59
تجاوز به غلام و حکم امیرالمومنین(ع)
💢بسیار جالب
🔹⚖ غلامی را در حضور خلیفه دوم آوردند بجرم کشتن آقای خود!!
در آنجا امیرالمومنین(ع) تشریف داشتند،به وی فرمودند تو آقایت را کشتی!؟ عرض کرد،بلی یا مولای
حضرت فرمود: چرا!؟
غلام گفت با من عمل قبیحی کرد،نتوانستم خودداری کنم و او را بقتل رساندم!!
امام نگاهی به اولیاء مقتول نمود و فرمودند آیا جسد را دفن کرده اید؟!
عرض کردند بله یا ابوالحسن،امروز وی را بخاک سپردیم!
حضرت به خلیفه دوم فرمود: این غلام را تا سه روز حبس کن و بعد از سه روز بگو اولیاء مقتول حاضر شوند!
بدستور حضرت عمل شد و روز سوم مجلس تشکیل شد.حضرت با خلیفه ی وقت کنار قبر مقتول حاضر شدند و به اولیاء مقتول امر فرمودند که قبر را بشکافید و بدن میت را از قبر بیرون بیاورید..آنها قبر را شکافتند اما فقط کفن را دیدند و از میت اثری نبود!!
حضرت فرمودند:الله اکبر، والله دروغ نگفتم،شنیدم از رسول خدا(ص) که فرمودند هرکه از امت من عمل قوم لوط را انجام دهد و به همان عمل بدون توبه از دنیا برود بعد از دفن او تا سه روز بیشتر در قبر نمی ماند که ملحق شود بقوم لوط و با آن ها محشور خواهد شد!!
همای سعادت ج2 ص89
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یکی از مفیدترین روشهای تبلیغ که البته صرفا مخصوص مسیحیت نیست و فرق انحرافی دیگر هم از آن بهره میبرند، کارهای به ظاهر خیر خواهانه است که در آن به صورت اشکار و مخفی تبلیغ میشود؛ کلیپ فوق که مربوط به چند روز قبل است در راستای تبلیغ مسیحیت تبشیری_صهیونیستی در پی پخش غذا برای کودکان کار است.
✅ *امیرالمومنین علیه السلام جَنْبُ اللَّهِ*
▫️«یا حَسْرَتی عَلی ما فَرَّطتُ فِی جَنْبِ اللَّهِ»؛ [۱]
▫️«افسوس بر من از کوتاهیهایی که در اطاعت فرمان خدا کردم».
از امام کاظم علیه السلام در مورد این آیه سؤال شد، فرمود:
🔸مراد از جنب اللَّه در این آیه شریفه، امیرالمؤمنین علیه السلام است. [۲]
و مراد از جنب اللَّه؛ یعنی اطاعت من اطاعت خداست، پس هرکه در اطاعت من تفریط کند از اطاعت خدا کم گذاشته است. [۳]
در خطبه غدیر رسول خداصلی الله علیه وآله نیز آمده و خود امیرالمؤمنین علیه السلام فرمود:
🔻«أَنَا جَنْبُ اللَّهِ وَأَنَا بابُ اللَّهِ»؛ [۴]
«منم جنب اللَّه و منم باب اللَّه».
امام صادق« علیه السلام» نیز در زیارت مخصوصه آن حضرت میفرماید:
🔻«وَأَنَّکَ جَنْبُ اللَّهِ وَوَجْهُهُ الَّذِی مِنْهُ یؤْتی ؛ [۵]
«گواهی میدهم که تو جنب اللَّه هستی و نیز آن وجه الهی که از آن وارد میشوند».
از امام باقرعلیه السلام نقل شده که فرمود:
▫️معنای جنب اللَّه یعنی هیچ کسی از رسول خداصلی الله علیه وآله به خدا نزدیک تر نیست و نیز کسی هم از وصی رسول به رسول نزدیک تر نیست، یعنی در قرب و نزدیکی مثل جنب اوست. [۶]
----------
📚منابع:
[۱]:سوره زمر، آیه ۵۶.
[۲]:اصول کافی، ج ۱، ص ۱۴۵.
[۳]: بحارالانوار، ج ۴، ص ۹.
[۴]: اصول کافی، ج ۱، ص ۱۴۵؛ بحارالانوار، ج ۴، ص ۸.
[۵]: بحارالانوار، ج ۹۷، ص ۳۰۵؛ مفاتیح الجنان، زیارت مطلقه امیرالمؤمنین.
[۶]: بحارالانوار، ج ۴، ص ۹.