🔴 سرزنش هزار و چهارصد ساله، برای یک وعده غذایی!
🔹عثمان بن حنیف از یاران و اصحاب حضرت امیرالمومنین علیهالسلام بود. تا زمان جنگ جمل هم والی بصره بود. برخی از مورخان میگویند عاقبتش ختم به شهادت شد، برخی هم میگویند به مرگ عادی از دنیا رفت؛ هرچه شد تا آخر در جبهه اهل بیت علیهم السلام ماند و ضد اهل بیت نشد.
🔸با این وجود، بخاطر نشستن بر سر سفره اشرافی که فقرا از آنها ناراحت بودند چنان مورد سرزنش امیر بیان(ع) قرار گرفت که آبرویش ۱۴۰۰ سال در طول تاریخ و در بین اهل دنیا تخطئه شده! بلی؛ چون فرماندار علوی نباید بر سر هر سفرهای بنشیند. از نظر برخی البته این چیزها عادی است و نباید مورد سوال واقع شود و آبروی اشخاص مهمتر است!
🔹از دیدگاه علی علیهالسلام اما آبروی حکومت علوی و جامعه اسلامی برتر و بالاتر از آبروی هر شخصی است. دیگران نباید بیدلیل با آبروی اشخاص بازی کنند. باید گناهان فردیشان را بپوشانند. اما در مسائل اجتماعی، خود شخص مسئول اصلی آبروی خودش و خانوادهاش است.
🔻بخشی از نامه حضرت را خطاب به عثمان بن حنیف بخوانید و حظ کنید:
🔹اما بعد از حمد و ثناي خداوندي، اي فرزند حنيف، شنيده ام مردي از جوانان اهل بصره تو را به خوان گسترده اي از طعام دعوت نموده و تو بر سر آن خوان با شتاب حضور يافتي.
🔸طعام هاي رنگارنگ براي تو خوش آمده و کاسه هاي گوناگون پياپي بر سر سفره تو آورده شده است.
🔹و من گمان نداشتم تو خوردن غذاي قومي را بپذيري که فقراي آنان مورد اعراض قرار گيرند و بي نيازانشان بر سر طعام دعوت شوند.
🔸پس بنگر چه چيز خوردني از اين طعام مي جوي و مي بلعي، پس آنجا که شناسايي غذا براي تو مشکل است، آن را بينداز و در آن مورد که به پاکيزگي اصل و هدفهايش يقين کردي تناول نما.
🔹آگاه باش، براي هر پيروي، پيشروي است که بايد از او تبعيت نمايد و از علم او کسب نور کند. هشيار باش، امام شما از دنيايش به دو لباس کهنه و از خوراکش به دو قرص کفايت نموده است.
🔸بدانيد شما قطعا توانايي اين قناعت را نداريد، ولي با اتصاف به پرهيزکاري و کوشش و پاکدامني و درستکاري مرا ياري کنيد.
🔹سوگند به خدا، من از دنياي شما طلايي نيندوختم و از غنيمتها و منافع آن مالي جمع نکردم و براي لباس پوسيده ام، عوضي آماده ننمودم و حتي وجبي از زمين اين دنيا حيازت نکردم و من از قوت اين دنيا نگرفتم مگر به مقدار توشه جانداري که پشتش مجروح شود و غذايش کم شود و قطعا اين دنيا در برابر چشمم پست تر و موهون تر از دانه تلخ ناچيزي است که به کار دباغي برآيد.
آری؛ این است امیرمومنان؛ اسدالله الغالب، علی بن ابیطالب.
داود مدرسی یان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📢 ایام قدر، قله ماه رمضان
✏️ رهبر انقلاب: قلّهی ماه رمضان، ایّام قدر و لیالی مبارکهی قدر است؛ ما به این قلّه رسیدهایم؛ از فرصت بینظیر توسّل و تضرّع و دعا و طلبِ از پروردگار عالم [باید] استفاده کنیم... برای خودتان و همهی برادران دینیتان و کشورتان و جامعهتان دعا کنید و از خدا مطالبه کنید، درخواست کنید و مطمئنّ به اجابت باشید.
🌙 اعمال و آداب شبهای قدر
1⃣ غسل کردن (مقارن غروب آفتاب بهتر است)
2⃣ دو رکعت نماز که در هر رکعت بعد از حمد، هفت مرتبه توحید را خوانده و بعد از نماز هفتاد بار: استَغفِرُالله وَ اَتوبُ اِلَیهِ.
3⃣ درحالی که قرآن را باز کرده این دعا را خواندن👇
اللهم انی اسالک بکتابک المنزل
4⃣ قرآن را بر سر بگذارد و دعا و قسم های مخصوص را بگوید
5⃣ زیارت امامحسین علیه السلام و خواندن زیارت آن حضرت
6⃣ احیا داشتن (بیدار ماندن و عبادت کردن)👇
◀️ قرائت قرآن
◀️ دعا و راز و نیاز
◀️ نماز خواندن
◀️ کمک و یاری نیازمندان
◀️ استغفار و طلب آمرزش
◀️ دعای جوشن کبیر
✅ اعمال مخصوص شب ۱۹:👇
1⃣ خواندن سورههای مبارک دخان و قدر
2⃣ صد مرتبه:"استَغفِرُالله رَبی وَ اَتوبُ اِلَیه"
3⃣ صد مرتبه: "اَللّهُمَّ العَن قَتَلَةَ اَمیرَالمومنینَ"
4⃣ چند دعای ویژه در مفاتیح
✅ اعمال شب ۲۱👇
علاوه بر اعمال مشترک شبهای قدر، و دعاهای مخصوص، سعی بیشتر در عبادت داشته باشد
✅ اعمال شب ۲۳👇
1⃣ انجام اعمال مشترک
2⃣ قرائت سوره های عنکبوت، روم و دخان
3⃣ هزار بار سوره قدر
4⃣ تکرار دعای اللهم کن لولیک
5⃣ غسل آخر شب، علاوه بر غسل اول شب
6⃣ دعاهای ویژه در مفاتیحالجنان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 دستورالعمل استاد فاطمی نیا برای شب قدر
التماس دعای فرج
📌ایمان به امیرمومنان #علی علیه السلام ایمان به رسول الله(ص) است.
امام #هادی(ع) فرمود:
شهادت می دهم که هر کس در مورد #امامت تو(علی) تردید داشته باشد،
به رسول الله(ص) که امین خداوند است، #ایمان نیاورده است.
کسی که از #ولایت تو به سوی غیر تو عدول کند، از دین استوار خداوند، برگشته است.
أَشْهَدُ يَا أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ أَنَّ الشَّاكَّ فِيكَ مَا آمَنَ بِالرَّسُولِ الْأَمِينِ وَ أَنَّ الْعَادِلَ بِكَ غَيْرَكَ عَانِدٌ [عَادِلٌ] عَنِ الدِّينِ الْقَوِيمِ الَّذِي ارْتَضَاهُ لَنَا رَبُّ الْعَالَمِينَ وَ أَكْمَلَهُ بِوِلايَتِكَ يَوْمَ الْغَدِيرِ.
📚ابن مشهدی، خطبه غدیریه امام هادی(ع).
آیتالله جوادی آملی:
در شب قدر، سخن از «لَیلَة القَدرِ خِیر مِنْ ألفِ شَهر» است که انسان یک شبه ره ۸۰ ساله میرود، این راه دشوار نیست. اگر دشوار بود ما را امر نمیکردند، دعوت نمیکردند. دشواری مال کسی است که کوله بار خود را بر دوش دارد. اگر بار خودبینی را به زمین بگذارد، سبک میشود. وقتی سبک شد، پروازش آسان است! این پرکشیدن با سنگین بال و سنگین بار بودن ممکن نیست.
☘ چه خوب است:
#شب_قدر یکی ازاین نمازها خوانده شود:
🔹نماز استغاثه به حضرت زهرا سلام الله علیها
🔹 نماز استغاثه به امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف
🔹 نماز استغفار واردشده در یکشنبه ذی القعده
May 11
هدایت شده از سبک زندگی دینی
نامه ۴۷ نهج البلاغه ،
وصیت امام علی(ع) به فرزندان و شیعیانش
بنگرید اگر من از این ضربت که او زده است کشته شوم شما نیز یک ضربت بر او زنید . اعضایش را مبرید ، که من از رسول الله ( صلی الله علیه و آله ) شنیدم که فرمود : بپرهیزید از مثله کردن حتی اگر سگ گزنده باشد.
اُنْظُرُوا إِذَا أَنَا مِتُّ مِنْ ضَرْبَتِهِ هَذِهِ فَاضْرِبُوهُ ضَرْبَهً بِضَرْبَهٍ وَ لاَ تُمَثِّلُوا بِالرَّجُلِ فَإِنِّی سَمِعْتُ رَسُولَ اَللَّهِ ص یَقُولُ إِیَّاکُمْ وَ اَلْمُثْلَهَ وَ لَوْ بِالْکَلْبِ اَلْعَقُورِ.
هدایت شده از سبک زندگی دینی
وصیت امام علی(ع) به فرزندان و شیعیانش
سپس فرمود : ای فرزندان عبد المطلب ، نبینم که در خون مسلمانان فرو رفته باشید و بانگ برآورید که ، امیر المؤمنین کشته شد . بدانید که نباید به قصاص خون من جز قاتلم کشته شود .
ثُمَّ قَالَ یَا بَنِی عَبْدِ اَلْمُطَّلِبِ لاَ أُلْفِیَنَّکُمْ تَخُوضُونَ دِمَاءَ اَلْمُسْلِمِینَ خَوْضاً تَقُولُونَ قُتِلَ أَمِیرُ اَلْمُؤْمِنِینَ أَلاَ لاَ تَقْتُلُنَّ بِی إِلاَّ قَاتِلِی.
هدایت شده از سبک زندگی دینی
نامه ۴۷ نهج البلاغه
وصیت امام علی(ع) به فرزندان و شیعیانش
خدا را ، خدا را ، درباره قرآن ، مباد که دیگران در عمل کردن به آن بر شما پیشی گیرند .
خدا را ، خدا را ، درباره نماز ، که نماز ستون دین شماست . خدا را ، خدا را ، درباره خانه پروردگارتان . مباد تا هستید آن را خالی بگذارید که اگر زیارت خانه خدا ترک شود ، شما را در عذاب مهلت ندهند...
... اَللَّهَ اَللَّهَ فِی اَلْقُرْآنِ لاَ یَسْبِقُکُمْ بِالْعَمَلِ بِهِ غَیْرُکُمْ وَ اَللَّهَ اَللَّهَ فِی اَلصَّلاَهِ فَإِنَّهَا عَمُودُ دِینِکُمْ وَ اَللَّهَ اَللَّهَ فِی بَیْتِ رَبِّکُمْ لاَ تُخَلُّوهُ مَا بَقِیتُمْ فَإِنَّهُ إِنْ تُرِکَ لَمْ تُنَاظَرُوا.
تُنَاظَرُوا...
هدایت شده از سبک زندگی دینی
نامه ۴۷ نهج البلاغه،
وصیت امام علی(ع) به فرزندان و شیعیانش
خدا را ، خدا را ، درباره همسایگان ، همسایگان ، سفارش شده پیامبرتان ( صلی الله علیه و آله ) هستند . رسول الله ( صلی الله علیه و آله ) همواره درباره آنان سفارش میکرد ، به گونهای که گمان بردیم که برایشان میراث معین خواهد کرد
... اَللَّهَ اَللَّهَ فِی جِیرَانِکُمْ فَإِنَّهُمْ وَصِیَّهُ نَبِیِّکُمْ مَا زَالَ یُوصِی بِهِمْ حَتَّی ظَنَنَّا أَنَّهُ سَیُوَرِّثُهُمْ وَ اَللَّهَ اَللَّهَ فِی اَلْقُرْآنِ لاَ یَسْبِقُکُمْ بِالْعَمَلِ بِهِ غَیْرُکُمْ وَ اَللَّهَ اَللَّهَ فِی اَلصَّلاَهِ فَإِنَّهَا عَمُودُ دِینِکُمْ...
🔰 دستورالعملی ویژه براورده شدن حاجات در شب های دهه دوم #ماه_مبارك_رمضان
💠 امام صادق (ع) : در شب های دهه دوم ماه مبارک رمضان ( یعنی از شب 11 ماه تا شب 20 ماه) قرآن شریف را جلوی خود بگذارید و در دست بگیرید و این دعا ( قسمت رنگ شده متن) را بخوانید و سپس حاجت خود را از خدا بخواهید.
📚 منبع : اصول کافی ، ج 2 ، ص 629
👈 این دستور مهم را به دیگران هدیه دهید.