May 11
May 11
آيتالله تحریری:
🔹 انسان نیاز دارد در شب وقتی برای #خلوت و تمرکز برای ارتباط با خدا داشته باشد. چون انسان دائم درگیر دنیا و مسائل دنیایی است.
🔹 شب وقتی آباد است که در روز نیز انسان با دغدغه بوده باشد وگرنه همان دغدغههای دنیایی را تا شب میکشد.
🔹 اگر انسان در مسیر پاک سازی روح قرار بگیرد، کم کم جنبه #تجرد_نفس بروز میکند.
🔹 تلاش کنیم از حدود الهی تجاوز نکنیم. لذا هر مقدار در جهت آگاهی از این حدود الهی و پیادهسازی آن قرار بگیریم، دل مان آباد میشود.
🔹 بیداری شب یکی از موارد ذکر الهی است. اگر این مراعات ها باشد کم کم آرامش به یاد خدا حاصل میشود يعنی با توجهات الهی همه فعالیتهای ما به آرامش قرین شود.
🔹 "و تجردی بسکونی الیک و انزال حوائجی بک"
یعنی اگر با انسانهای دیگر برای رفع نیاز ارتباط دارم، بدانم تو اصلی و اینها وسیله هستند. این توجهات باید دائم در زندگی تکرار شود. چرا که ما گرفتار نسیان و غفلت هستیم.
🔹 در زیارت ائمه اطهار در طول هفته اظهار میکنیم ما مهمان شما هستیم و به شما پناه آوردهایم. اگر واقعاً انسان با معرفت خودش را در پناه امام قرار دهد مگر میشود ما را پناه ندهند؟ پناه دادن به ما، اقتضای جایگاه امامت امام است.
🔹 آنقدر که ما به فکر زندگی هستیم، به فکر خدا نیستیم. لذا وقت نماز فکر دنیاییم. زیارت که مشرف میشویم هم ذهنمان جای دیگر است.
https://eitaa.com/ghabas
➖➖➖➖➖➖➖
https://eitaa.com/joinchat/4207607881C6a875de77e
📚 نگاهی اجمالی به ویژگیهای برخی دروس خارج (1)
📘 ویژگیهای درس خارج اصول استاد گنجی
1. سادهسازی و تقریر روان مطلب:
یکی از ویژگیهای درس اصول استاد گنجی بیان رسا و غیر معقد است. استاد تلاش میکند مطالب پیچیده را با بیانی واضح و قابل درک بیان کند تا مخاطب با کمترین پیچیدگی با محتوا ارتباط بگیرد. توانایی استاد در تحریر و تقریر روان و سلیس اقوال یکی از نکات برجسته ایشان است.
2. سرعت و عدم اطناب:
درس اصول استاد گنجی از دروس تفصیلی بهشمار نمیآید. هرچند اقوال مختلف بیان میشود اما به امهات مطالب اکتفا میشود. ازاینرو درس به کندی نمیگذرد و با سرعت طی میشود که برای ذائقه های عمومی نسبت به اصول مناسب است اما برای طلابی که دنبال اصول تحلیلی، مفصل و مبسوط هستند این درس توصیه نمیشود.
3. نظارت بر اقوال مختلف:
درباره نظارت درس نسبت به اقوال باید چند نکته را بیان کرد:
اولا محور درس اصول، متن کفایه و بعضاً حواشی آن است. استاد میکوشد متن کفایه را تحریر نماید، در مواردی که چند نوع برداشت از یک فقره ممکن است، به تحلیل انواع احتمالات و اتخاذ احتمال مدنظر اقدام کند و بهنوعی متن و محتوای کفایه کاملاً حل شود.
در گام دوم استاد متعرض اقوال شیخ انصاری، محقق نائینی، محقق اصفهانی، منتقی الاصول و اخیراً کلمات شهید صدر بر اساس بحوث میشود.
اما عنایت استاد در این بین به کلام نائینی از سایرین بیشتر است. چرا که منهج اصولی نائینی را ترجیح داده و تحلیلهای اصولی ایشان را متقن تر میدانند. لذا در شرح و بسط کلام نائینی بیش از کلام دیگران وقت صرف مینمایند.
4. تحلیل عرفی:
جمعبندی استاد از مطالب با محوريت برداشت و تحلیل عرفی نسبت به مسائل است. استاد برای فهم عرف جایگاه ویژهای قائل است و عادتا مسائل را از این پایگاه تحلیل و جمعبندی مینماید.
#منهج_شناسی
#روششناسی
#درس_خارج
🆔 @ghabas
➖➖➖➖
🆔 @taalighat
قبسات
📚 نگاهی اجمالی به ویژگیهای برخی دروس خارج (1) 📘 ویژگیهای درس خارج اصول استاد گنجی 1. سادهسازی
پیام وارده 🔻🔻🔻
با سلام
در مورد استاد گنجی(که در واقع مهدی گنجعلی می باشد و با استاد حسین گنجی اشتباه نشود) چند نکته فراموش شده است ۱- دروس ایشان قبل از شروع توسط شاگردان مبرز ایشان در حلقه های علمی-مباحثاتی مورد مباحثه حلقه شاگردان قرار میگیرد.
۲-ایشان نسبت به مطالعات شاگردان اهمیت میدهند طوریکه برای دروس آتی از کتابهای مورد مطالعه و حواشی آدرس میدهند، تا کنکاش بیشتر صورت گیرد.
۳-تعطیلی دروس کم است و به تبع آن تعداد جلسات در طول سال از همه بیشتر است.