🔰سلسله جلسات "سینما نبض زمان"
🔸تلاش برای شناخت زمان و وضعیت از دریچه تکنیک سینما
🔺فصل دوم:
بررسی سریالهای پرمخاطب روز ایران و جهان (تلویزیون و نمایش خانگی)
📆 زمان: شنبهها ساعت ١۶
🕌 مکان: آستانه قاب هشت
▪️حضور برای عموم آزاد است.
📞جهت اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس بگیرید:
09373401445
#سینما_نبض_زمان
🆔 @ghabe_hasht
قاب هشت
🔰سلسله جلسات "سینما نبض زمان" 🔸تلاش برای شناخت زمان و وضعیت از دریچه تکنیک سینما 🔺فصل دوم: بررسی س
🔰سلسله جلسات "سینما نبض زمان"
🔸 فصل دوم: بررسی سریالهای پرمخاطب روز ایران و جهان
📝سریالهای جلسه اول:
🔺تد لاسو
🔺زخم کاری
📆 شنبه ١ مهر ماه، ساعت ١۶
🕌 مکان: آستانه قاب هشت
▪️حضور برای عموم آزاد است.
📞برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس بگیرید:
09373401445
#سینما_نبض_زمان
🆔 @ghabe_hasht
سینما نبض زمان - جلسه اول_تد لاسو .mp3
40.88M
🎙 جلسه اول از فصل دوم سلسله جلسات «سینما نبض زمان»
🔸بررسی سریال تد لاسو (Ted Lasso)
🔺چگونه با دیدن این سریال به امروزمان فکر میکنیم؟
🔹شنبه، ١ مهر ۱۴۰۲
🕌 آستانه قاب هشت
#سینما_نبض_زمان
🆔 @ghabe_hasht
سینما نبض زمان - جلسه اول_زخم کاری.mp3
38.59M
🎙 جلسه اول از فصل دوم سلسله جلسات «سینما نبض زمان»
🔸بررسی سریال زخم کاری
🔺چگونه غلبهی اقتصاد بر هنر، مانع از آیینگی تام و تمام یک سریال میشود.
🔹شنبه، ١ مهر ۱۴۰۲
🕌 آستانه قاب هشت
#سینما_نبض_زمان
🆔 @ghabe_hasht
قاب هشت
🎙 جلسه ششم از سلسله جلسات «حکمت، معنا و تصویر» 🔸با حضور دکتر امامی جمعه 🔹چهارشنبه، ٢١ تیر ماه 🕌
🔰گزیدهای از مباحث مطرح شده در جلسه ششم «حکمت، معنا و تصویر»
🔸واژهی «هنر» در ادبیات کهن فارسی، به معنای کمال است و اساسا با فهم مشهور امروزی ما از آن تفاوت دارد. در فرهنگ واژگان ملاصدرا، «صنایع لطیفه» تعبیری است برای هنر به معنای مصطلح و امروزی آن.
🔹از تامل در قاعده اول ملاصدرا، میتوان به این نکته دست یافت که برخلاف رای ارسطو، هنر تقلید محض نیست. هنر اصیل، از آن حیث که حول محور حکمت و معنا شکل گرفته و متوجه ظرافتها و لطافتهای نهفته در آن است، نیازمند نگاه هستیشناسانه هنرمند، یا «چگونه دیدن» اوست. میتوان گفت این امر، نقیض فرض تقلیدی بودن هنر است.
🔸قاعدهی دوم از قواعدی که در نگاه وجودشناسانهی ملاصدرا برای شناخت هنر ربوبی عنوان میشود، اصلی است تحت عنوان:«انسان مثال خداوند است: ذاتا، صفاتا و افعالا»
🔹این قاعده، قاعده اول را به عالم انسانی تعمیم داده، خاستگاه هنر را نمایان ساخته و مقدمهای برای درک ارتباط رازآلود مابین هنر و تصویر میشود.
🔸با کاوش در تعامل مابین هنر و تصویر، اهمیت توجه به سرآغاز هنر در عالم ربوبی، درک میشود. به طور کلی میتوان گفت در فلسفهی ملاصدرا، درک هر حقیقتی در عالم انسانی، منجر به توجه به سرآغاز سرآغازها، یا حقیقتالحقایق میگردد.
🔹حکمت و معنا با تصویری شدن از طریق تمثیل، جریان یافته و جای خود را در وجوه مختلف زندگی انسان پیدا میکند. راه یافتن معانی حکمی با شیوههای زیباییشناسانه، سمت و سوی زندگی را به سوی رشد و کمال معطوف کرده و میتوان گفت تحقق این امر، یک رسالت حکیمانه و از آن مهمتر، هنرمندانه است که میتواند مرهمی بر بحران روزگار ما باشد.
🔸در دستگاه انسانشناسی ملاصدرا، نفس انسان دارای اقتدار است. به این معنا که خداوند نفس انسان را به گونهای خلق کرده است که قدرت ایجاد صور اشیا، اعم از مجرد و مادی را دارد. این اقتدار، به واسطهی نحو وجود انسان که ملکوتی است، محقق میشود.
🔹در این نگاه، ابداع صورت اشیای مجرد در ذهن هنرمند، صورتگری هنری نامیده میشود و بیرونی شدن آن؛ خلق آثارهنری. با این تعریف میتوان گفت ابداع، امری انتزاعی و ذهنی است و خلق، امری بیرونی و عینی.
🔸در تشریح قاعده دوم، میتوان گفت انسان از آن حیث که نفسی مقتدر و ملکوتی دارد و به واسطه این نفس قدرت صورتگری یافته است، مثال خداوند است. باید توجه داشت مثال، به معنای مرتبهی نازله است و با امر حقیقی برابری نمیکند. مثال، تنها آیه و نشانهای است بر معانی والایی که امکان ظهور بیواسطه در عالم انسانی را ندارند و از این حیث با معنای «مثل»، متفاوت است.
🔹از آن حیث که وجود انسان، مرتبه نازله و در طول خداوند است، معرفت به وجود خود، او را به درک حقیقت خداوند میرساند.
🔸خاستگاه همه صنایع لطیفه و دقیقه، عالم و مملکت درونی انسان است که مجرد از ماده بوده، زمانمند و مکانمند نیست و تغییر راهی به آن ندارد. عالم ذهن انسان، عالم قدرتمند خلقهای پیدرپی است و هیچ پدیدهای در آن، به پدیدهای دیگر، مبدل نمیگردد.
🔹در عالم بیرونی، علم به امور، استلزامی برای تحقق آنها ایجاد نمیکند.حال آنکه در عالم ذهن، علم به امور، با تحقق آنها در عالم خیال مقارن است.
#حکمت_معنا_تصویر
🆔 @ghabe_hasht
قاب هشت
🎙 جلسه هفتم از سلسله جلسات «حکمت، معنا و تصویر» 🔸با حضور دکتر امامی جمعه 🔹چهارشنبه، ٢٨ تیر ماه 🕌
🔰گزیدهای از مباحث مطرح شده در جلسه هفتم «حکمت، معنا و تصویر»
🔸خیال، از آن حیث که جایگاه تمثیل و به طور کلی، یکی از مهمترین جایگاههای هنر است، در حکمت متعالیه مورد توجه قرار گرفته است.
🔹اولین چیزی که در مطالعهی وجود شناسانهی رابطهی خیال با هنر، به ذهن متبادر میشود، طراحی است. خیال در طراحی، قدرت مانور بسیار عظیم و عجیبی دارد. در نگاه ملاصدرا، آنچه باعث شده خیال امکان طراحی را به دست آورد، قدرت ابداع است.
🔸در خیال، «شدن» وجود ندارد. حرکت و زمان راهی به آن نداشته و هر امری، به مجرد اراده، بینیاز به مادهی قبلی، محقق خواهد شد. در واقع میتوان گفت در عالم خیال، علم بر هر چیز با تحقق آن برابری میکند.
🔹برخی از دستاندرکاران طراحی صنعتی و هنری، نسبت به جایگاه وجودی خیال، و سرچشمه هنرشان خودآگاه نبوده و توجهی به قدرت ابداع آن ندارند.
🔸خیال در انسان و حیوان، هردو، وجود دارد اما در مراتب وجودیاش به هیچ وجه، با یکدیگر مشترک نیست. حیوان، با وجود قدرت بایگانی کردن تصاویر در ذهن، اساسا فاقد قدرت طراحی است. ملاصدرا میپرسد که چرا انسان واجد چنین مرتبهای از خیال است؟
🔹فرمولهای عالم ماده بر خیال حاکم نیست. خیال مجرد از ماده است اما در این تجرد که خود واجد مراتبی است، مرتبهای والا داشته و نتیجتا قدرت ابداع و طراحی آن به آن دارد. میتوان گفت توانایی طراحی هنری و صنعتی یک موهبت الهی است که توجه به سرمنشا آن میتواند به فعالیت هنرمند جهتدهی کند.
🔸تمثیل یکی از کارکردهای قوه خیال و حلقه واسط مابین حکمت و معنا و تصویر است. با این مقدمه میتوان گفت تصویرها در هنر، جای کلمات نشسته، واجد دلالت میشوند و میتوانند مورد خوانش قرار بگیرند.
🔹اول خالق تمثیل و به کارگیرندهی آن ذات پروردگار است. خداوند در صحنهی عالم تکوین، تمثیل را بهکار گرفته و اشیای عالم طبیعت را در قرآن، با عنوان آیه یاد میکند. بنابراین آنچه در طبیعت وجود دارد، ممثل یک معنا و مرتبهای والاتر است.
🔸ملاصدرا معتقد است عالم طبیعت هم مانند کتابهای آسمانی نوعی تصنیف است و از جمال خداوند پردهبرداری میکند. میتوان گفت نگاه ملاصدرا به عالم یک نگاه زیباییشناسانه و تمثیلی است.
🔹قرآن به سه شکل، تمثیل را به کارگرفته است. اول: «بیان مبانی حکمی در قالب تمثیل.»
🔸برای مثال، در آیهی:«ان من شی الا عندنا خزائنه و ماننزله الا بقدر معلوم» که یکی از آیات بسیار کلیدی در وجودشناسی قرآن است، قوس نزول و صعود وجود بیان میشود. این بیان حکمی را که مربوط به تنزل وجود است؛ قرآن به زبان تمثیلی نیز در آیهی:« و انزلنا من السماء ماء فسالت اودیه بقدرها» بیان میکند.
🔹روش دوم قرآن در بیان تمثیلی، «قصهگویی» است. خداوند اول قصهگوی عالم است و هدف از قصهگوییاش را در قرآن، عبرتآموزی عنوان میکند. از این حیث، قصص حکمی قرآن را میتوان تمثیلی از مجموعههای بیکران حکمت نظری و عملی دانست. مخاطب قصص حکمی با فکرکردن به نقش خود در عالم درونی خویش، وارد قصه شده و یکی از شخصیتهای آن میشود. تفسیر انفسی و درونی قرآن به این نحو محقق میشود.
🔸روش سوم قرآن برای بیان تمثیلی، بهخصوص در جزء سیام، «صحنهسازی» است. برخی از سور این جزء با توصیف صحنههایی آغاز میشود که مبانی حکمی را به صورتی تاثیرگذارتر منتقل میکند و از این حیث که با ثاثیرگذاریاش مخاطب را در برابر خویش به انفعال میکشاند، با زیبایی پیوند دارد.
🔹میتوان گفت خداوند در امر هدایت، همهی امکانات هنری و زیباییشناختی را به بهترین نحو به کار میبرد. در زمانهی حال نیز، هدایت به عنوان دغدغهی انسانها، بدون پیوند خوردن با هنر و زیبایی، عقیم و بیاثر خواهد بود.
🔸غالب سور مکی از این نوع تمثیل برخوردارند و در عصر خود، مخاطب را به طرز اعجابآوری تحت تاثیر قرار میدادند. این تاثیرپذیری موجب میشد مخالفین، پیامبر را شاعر نامیده و مردم را از قرارگرفتن در معرض کلام او نهی کنند.
🔹فارابی، موسس فلسفهی اسلامی، بهکارگیری تمثیل را بخش مهمی از فعالیتهای حکمی و فلسفی میداند. او معتقد است حقایق حکمی، بعد از فهم با آوردن برهان تفهیم میشود اما نباید در این مرحله متوقف شده و مختص به قشر خاص اساتید و دانشجویان فلسفه شوند. بلکه باید در قالب تمثیل به تصاویر تاثیرگزار تنزل یافته و به عموم منتقل شود.
🔸ابنسینا در خصوص مسالهی تمثیل، همنظر با فارابی است و خود با کار عملی، نظریاتش در خصوص تمثیل را صورت بخشید. او در سه اثر مکتوب داستانی خویش، «حی ابن یغظان»، «رسالت الطیر» و «سلامان و ابسال». این سه اثر، تمثیل مجموعهای از حقایق حکمی در بحث «شریعت»، «طریقت» و «حقیقت» است.
#حکمت_معنا_تصویر
🆔 @ghabe_hasht
🔰سلسله جلسات "سینما نبض زمان"
🔸 فصل دوم: بررسی سریالهای پرمخاطب روز ایران و جهان
📝سریالجلسه دوم:
🔺عاشورا
📆 شنبه ٨ مهر ماه، ساعت ١۶
🕌 مکان: آستانه قاب هشت
▪️حضور برای عموم آزاد است.
📞برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس بگیرید:
09373401445
#سینما_نبض_زمان
🆔 @ghabe_hasht
May 11
بازیگری.mp3
9.12M
🔰اندیشیدن به وضع کنونی بازیگری با پرسش از تاریخ نمایش و روال آموزش بازیگری ممکن میشود.
🔹بحثی درباره بازیگری
🔸ارائه دهنده: خانم مهوری
🔹٢٧ شهریور ۱۴۰۲
🕌 آستانه قاب هشت
#بازیگری
🆔 @ghabe_hasht
🔰فصل دوم سلسله جلسات ما و تاریخ سینما
🔸تاریخ سینما ما را از جستجوهای فلسفی سینما بینیاز نمی کند، مخصوصا برای ما که میخواهیم سینما را در خدمت اسلام در آوریم، تحقیق در فلسفه سینما از اولین ضروریات است.
📖 آیینه جادو، جلد اول، مقاله «تأملاتی در ماهیت سینما»
🔹جلسه اول، پنجشنبه ۱۳ مهرماه، ساعت ١۶
🕌 خیابان بزرگمهر، مادی شهرستانی، کوچه شهید سعید احمدی، آستانه قاب هشت
🔹برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره ٠٩٣٧٣۴٠١۴۴۵ تماس حاصل فرمایید.
#ما_و_تاریخ_سینما
🆔 @ghabe_hasht
May 11
قاب هشت
🔰فصل دوم سلسله جلسات ما و تاریخ سینما 🔸تاریخ سینما ما را از جستجوهای فلسفی سینما بینیاز نمی کند، م
مرور فصل اول ما و تاریخ سینما.mp3
21.73M
🔰 با شروع فصل دوم سلسله جلسات «ما و تاریخ سنیما»
🎙مروری بر فصل اول سلسله جلسات ما و تاریخ سینما
🕌آستانه قاب هشت
#ما_و_تاریخ_سینما
🆔 @ghabe_hasht