#مکتب_شناسی_فقهی
#استاد_محمدی_قائینی
#بخش_هفتم
#مکتب_نجف2
🔹🔸 مکتب نجف دارای ویژگیهایی است که گذرا به برخی از آنها اشاره میکنیم. در مکتب نجف عمدتاً بحثها بر اساس قالبها و چارچوبهای از پیش تعیین شده است. قالبها و اسلوبهای علمی که در علم اصول به اثبات رسیدهاند. در مکتب نجف ابتدا به تأسیس #اصل اصولی میپرداختند و سپس سراغ فقه رفته و بر اساس قالب اصولی مسئله را حل میکردند. پس به یک بیان مکتب نجف #قاعده_محور است و استنباط بر مدار اصول دور می زند.
🔹🔸 یعنی از ابتدا با این پیش فرض سراغ فقه میرفتند که همه چیز باید بر اساس قالبهای اصولی تفسیر و تعیین شود. لذا در حوزه نجف کسی را #أعلم میدانستند که در اصول أعلم باشد. البته این نظر مخالفان جدی هم داشته است.
🔹🔸 در همین دوران معاصر بودهاند بزرگانی که أعلم را کسی میدانستند که #استظهارات او دقیق تر بوده و فهم عرفی وی أقوی باشد. لذا با این نگاه اگر کسی در اصول بسیار قوی باشد ولی فهم عرفی خوبی نداشته باشد و با #عرف آشنا نباشد، او را ترجیح نمیدادند بر کسی که فهم عرفی دقیق و استظهارات أقوی داشته باشد.
🔹🔸 میرزای شیرازی یکی از طرفداران این نگاه بود. لذا بعد از رحلت شیخ انصاری درباره معیار أعلم فرموده بود سراغ کسی بروید که از سیاست و اجتماع اطلاع کافی و اشراف دقیق داشته باشد. یعنی مرجع تقلید کسی است که میخواهد جامعه را اداره کند و با اجتماع سر و کار دارد. صرف دانستن قواعد اصولی کافی نیست.
@ghaeeni
🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹
https://eitaa.com/joinchat/1631322177Cbbf2249cb6
هدایت شده از استاد محمدی قائینی
خارج فقه. صلاه جمعه 14.7.99.mp3
18.01M