#چه_آردی_استفاده_کنیم_
#آرد
آرد از اصلی ترین مواد اولیه در پخت و پز و بویژه شیرینی پزی به حساب می آید. هرچه آرد سفید تر و سبک تر باشد نتیجه نهایی در شیرینی پزی مطلوب تر است.
آرد را می توان از تمامی غلات استخراج کرد، اما پر کاربرد ترین آرد در ایران آرد گندم، برنج، نخودچی، آرد جو، آرد ذرت، آرد سویا است. و در اینجا انحصارا به آرد گندم می پردازم و همچنین آردی که مخصوص شیرینی پزی است.
آردها دارای درصد بالایی از پروتئین هستند، این پروتئین در مجاورت مایعات و گرما به گلوتن تبدیل می شوند که نقش گلتون در بافت اسفنجی نان و شیرینی و الاستیک شدن خمیر بسیار زیاد است.
تفاوت در آردها نیز هم برمی گردد به میزان گلتونی که در آن وجود دارد. هر چه غربالگری گلتون بیشتر باشد آرد سفید تر است و هرچه کمتر باشد آرد تیره تر است. یا اینطور بگم که هر چقدر بیشتر به داخل دانه گندم نفوذ شود آرد سفید تر و خالص تری را خواهیم داشت.
در هنگام شیرینی پزی با این مشکل مواجه شدید که محصول نهایی سفت و خشک است و بافت مطلوبی ندارد،
◀️ علت این مشکل را در دو نکته خواهید فهمید:
1) اگر هنگام اندازه گیری آرد با خطا مواجه شوید( این خطا بیشتر در زمانی رخ می دهد که برای اندازه گیری آرد از پیمانه استفاده شده و بدون الک کردن آرد اندازه گیری شده)، و بیش از حد نیاز دستورالعمل استفاده کنید.
2)بیش از حد نیاز مخلوط کردن، زمانیکه آرد را به باقی مواد اضافه می کنید اگر بیش از حد مخلوط کنید گلتون بیشتر از حد نیاز آزاد می شود و محصول نهایی مطلوبی نخواهید داشت.
آرد خبازی، این آرد برای نان لواش، تافتون و برخی مصارف خانگی استفاده می شود(آرد دو صفر).
آرد ستاره، نان بربری از این آرد تهیه میشود(آرد سه صفر).
آرد نول، که سفیدترین آرد و به مصرف شیرینی پزی می رسد و تقریبا تمام سبوس آن گرفته می شود(آرد چهار صفر).
در واقع هر چه تعداد صفرها بیشتر می شود آرد سفید تر و مناسب تر برای شیرینی پزی می شود.
در دسته بندی جهانی آردهایی که برای شیرینی پزی استفاده می شوند به این ترتیب هستند:
: (All purpose flour)💟آرد همه منظوره
که با توجه به کارخانه تولید کننده بین 8 تا 12 درصد پروتئین دارد. برای پخت انواع شیرینی ، کیک و نان بکار گرفته می شود. در نظر داشته باشید، درست است همه منظوره است و می توانید استفاده کنید اما در جاهایی با توجه به دستورالعمل پخت نیاز به آرد مخصوص خود را دارید. در ایران می توانید از آرد سه صفر بعنوان آرد همه منظوره استفاده کنید
.
: (Cake flour)💟آرد کیک
بین 6 تا 8 درصد پروتئین دارد و مناسب ترین آرد برای پخت شیرینی ها و کیک ها است. آردی سفید، سبک و دانه ریز که حتی به الک کردن هم نیازی ندارد، که در نهایت محصول پوک و لطیفی به ما می دهد.
برای درست کردن آرد کیک در خانه می توانید از این فرمول استفاده کنید:
100 گرم آرد همه منظوره را با 25 گرم نشاسته ذرت مخلوط و الک کنید.
: (Pastry flour)💟آرد شیرینی پزی
بین 8 تا 10 درصد پروتئین دارد. این آرد از آرد کیک کمی قوی تر است و رنگ شیری تری دارد و مناسب برای مافین، خمیر تارت و پای و بیسکوئیت است.
: (Bread flour?آردنان
بین 12 تا 23 درصد پروتئین دارد، که با توجه به نان می توانید انتخاب کنید از چه آردی استفاده کنید. در ایران این آرد را در دسترس عموم نداریم(در کارخانه های تولید نان مورد استفاده قرار می گیرد)، اما شما می توانید با این فرمول به آرد نان نزدیک تر شوید: مخلوطی از آرد ستاره و آرد سه صفر، هرچه بخواهید نان سخت تر باشد درصد آرد ستاره را بیشتر کنید و هرچه می خواهید نان لطیف تر باشد درصد آرد سه صفر را بیشتر کنید.
استفاده از آرد نان در تهیه بعضی از خمیرها الزامی است چرا که ما به آرد قوی و مستحکم تری برای رسیدن به نتیجه موردنظر نیاز داریم. البته اگر آرد نان نیز ندارید می توانید از آرد همه منظوره یا همان سه صفر استفاده کنید اما کیفیت و بافت اص لی را همان آرد نان به شما می دهد.
💟آرد سلف ریزینگ (Self-Rising flour ):
این آرد دارای بیکینگ پودر و نمک است، و همین طور که می دانید این نوع از آرد را نیز در ایران در اختیار نداریم.
برای درست کردن این آرد درخانه 125 گرم از آرد سه صفر را با یک قاشق چای خوری بیکینگ پودر و یک هشتم قاشق چای خوری نمک مخلوط و الک کنید و مورد استفاده قرار دهید.
گروه ایتا:📽📱
https://eitaa.com/joinchat/4131193133C8bbf6b17b7
کانال ایتا:📻
https://eitaa.com/ghannadii_nafis
برای سلامتی و فرج امام زمان عج صلوات
#چه_آردی_استفاده_کنیم_
#آرد
ادامه آرد ها
💟آرد ذرت (Corn flour ):
معنی کلمه corn flour آرد ذرت ولی تو دستورات خارجی هرزمان کلمه corn flour یا cornstarch استفاده شده باشد منظور همان نشاسته ذرتی است که در ایران داریم.
نشاسته ذرت بافت بسیار نرمی دارد بصورتیکه اگر ما بین دو انگشت آن را فشرده کنید صدایی از آن بلند می شود. نشاسته ذرت برای لطیف تر کردن بافت کیک ها و شیرینی ها ، برای غلیظ کنندگی و ژلاتینه کردن کاستردها و کرم ها کاربرد دارد.
💟آرد ذرتی که با cornmeal معرفی می شود، در دو نوع زرد و سفید موجود است.
بافت زبر و دانه های درشتی دارد . از این آرد برای درست کردن ترتیلا و نان ذرت استفاده می شود و مورد مصرف آن در آشپزی بیشتر است.
◀️اندازه گیری و نگهداری آردها:
در اندازه گیری به دو روش می توانید عمل کنید. استفاده از پیمانه ها یا استفاده از ترازو. که من همیشه توصیه می کنم در شیرینی پزی از ترازوی دقیق استفاده بشود چرا که در شیرینی پزی با جابه جایی گرمی از مواد اولیه محصول نهایی متفاوتی را خواهید داشت. اما اگر برحسب نیاز مجبور به استفاده از پیمانه شدید این نکات را در نظر بگیرید:
✅-از پیمانه های استاندارد استفاده کنید.
-✅هیچوقت پیمانه را در بسته آرد فرو نکنید، با قاشق آرد را درون پیمانه ریخته و با پشت چاقو سطح آن را صاف کنید.
-✅بعد از پر شدن پیمانه ضربه به آن نزنید. این کار باعث می شود مقدار زیادتر از استاندارد درون پیمانه پر شود.
آرد را در ظروف در بسته و در جای خشک نگهداری کنید. زمان بسته بندی آردها در کارخانه حدود 15 درصد رطوبت به آن داده می شود که این رطوبت با باز کردن پاکت آرد و ماندن در مجاورت هوای آزاد کمتر می شود. توصیه ام این است که با توجه به مصرف، آرد را در مقادیر مناسب تهیه کنید. درست است از آرد کهنه نیز بدون نگرانی از ناسالم بودن می توان استفاده کرد اما باز هم در کیفیت محصول نهایی با تفاوت مواجه می شوید. در صورت استفاده از آرد کهنه دقت داشته باشید که در بعضی مواقع لازم است مقدار بیشتری از مایعات داخل دستور اضافه کنید یا مقداری از آرد را کم کنید. که در این روش به تجربه نیاز دارید و درصد خطا بالاتر می رود.
اگر قرار است آرد را برای مدت زیادی نگهداری کنید که با زهم توصیه ام این است که بیشتر از سه ماه نگهداری نکنید، حتما در یخچال بگذارید و اگر مدت کوتاهی آرد را نگهداری می کنید در داخل محیط آشپزخانه و کابینت مناسب است.
در آخر برایتان میزان اندازه گیری آردهای مختلف را می گویم ، اما همیشه از من بخاطر داشته باشید که برای اندازه گیری ماده مهمی به اسم آرد در شیرینی پزی از ترازوی دقیق استفاده کنید.
🔴آرد همه منظوره یا سه صفر:
یک پیمانه معادل 135 گرم است.
🔴آرد کیک:
یک پیمانه معادل 125 گرم است.
🔴آرد نان:
یک پیمانه معادل 150 گرم است.
برای دقت بیشتر همیشه آرد را الک کنید و بعد اندازه گیری کنید.
گروه ایتا:📽📱
https://eitaa.com/joinchat/4131193133C8bbf6b17b7
کانال ایتا:📻
https://eitaa.com/ghannadii_nafis
برای سلامتی و فرج امام زمان عج صلوات
#انواع_ارد
#چه_آردی_استفاده_کنیم_
1 .آرد همه کاره یا دوصفر یا هشتدر خان یا آرد نول
در واقع آرد مغز گندم وسفید رنگ است بسیار مناسب شیرینی وکیک میباشد البته اینم ضعیف یا قوی داره
2. آرد سبوس دار
این آرد از گندم با سبوس تهیه میشه رنگش کمی تیره وارزش غذایی بالا تری داره معمولا جهت انواع نان و حلوا استفاده میشه
3.آرد ذرت
از اسیاب کردن دانه های خشک ذرت تهیه میشه زرد رنگ هست واز این آرد در بعضی از دسرها وشیرینیها استفاده میشه
4.آرد نشاسته ذرت
این آرد سفید رنگه ودر صورت مالش اون بین انگشتانتون صدای خاصی میده این ارد با ارد ذرت متفاوته معمولا در دسرها از اون استفاده میشه ودر جهت تهیه آرد قنادی بیشتر واسه کیک اسفنجی درصدی از اون به آرد همه کاره اضافه میشه
5.آرد سمولینااین آرد هم کاربرد خاص داره ودر بعضی از دسرها مورد استفاده قرار میگیره
6.آرد برنج این آرد سفید رنگه واز اسیاب کردن برنج سفید بدست میاد در تهیه شیرینی ودسر مورد استفاده قرار میگیره
7.آرد نخود چی این آرد از
اسیاب نخودچی بدست میاد ودر تهیه شیرینی وبعضی از حلوا ها ودسرها کاربرد دارد.
گروه ایتا:📽📱
https://eitaa.com/joinchat/4131193133C8bbf6b17b7
کانال ایتا:📻
https://eitaa.com/ghannadii_nafis
برای سلامتی و فرج امام زمان عج صلوات
#آرد_ذرت خارجی ( سفید رنگ ) با #نشاسته_ذرت خارجی ( سفید رنگ ) یکی هست و بین دو انگشت صدای غژ غژ می ده ولی با آرد ذرت ایرانی (زرد رنگ)فرق داره.برای اینکه آرد ذرت خارجی ها از ذرت سفید ( عین مروارید سفیده ) بوجود می آد ولی آرد ذرت ایرانی از ذرت زرد ( که همه می شناسیم ) درست می شه . کیفیت و بافت آرد ذرت خارجی خیلی بالاتر از آرد ذرت ایرانی هست و باعث می شه شیرینی یا هر خمیر یا دسری که با اون درست می شه لطیف تر و خوشمزه تر بشه ولی آرد ذرت های ایرانی دونه درشت هستن و لطافت آرد ذرت خارجی ها رو ندارن . پس برای اینکه کیفیت شیرینی ها و دسرها و کیک ها تون خوب باشه آرد ذرت ایرانی رو جایگزین خارجی نکنید .
حالا چرا بعضی دستورها می گن آرد ذرت و بعضی دستورها می گن نشاسته ذرت و آیا می شه این دو رو بجای هم استفاده کرد ؟ در بعضی از کشورها از کلمه آرد ذرت و در بعضی کشورهای دیگه به جای آرد ذرت ، نشاسته ذرت استفاده می کنن ( که درواقع هر دو یکی هست ) ولی موقع ترجمه به فارسی ، این دوتا از هم جداشدن
پس آرد ذرت ایرانی زرد رنگه و نشاسته ذرت سفیدرنگه
گروه ایتا:📽📱
https://eitaa.com/joinchat/4131193133C8bbf6b17b7
کانال ایتا:📻
https://eitaa.com/ghannadii_nafis
برای سلامتی و فرج امام زمان عج صلوات
🎂کانال پاتوق قنادی نفیس🎂
#آرد_ذرت خارجی ( سفید رنگ ) با #نشاسته_ذرت خارجی ( سفید رنگ ) یکی هست و بین دو انگشت صدای غژ غژ می د
🌸🌸حالا نحوه استفاده و جایگزینی آنها 🌸🌸👇👇👇
1 - اگه نشاسته ذرت رو به طور کلی از دستوری حذف کنید و به جاش همون مقدار آرد بریزید هیچ فرقی نمیکنه. در واقع نشاسته ذرت برای حجیم کردن و ایجاد فرج و خلل بیشتر (همونی که ما بهش میگیم پوک تر) در کیک استفاده میشه. مثلا" در دستور کیک اسفنجی میشه 1 قاشق غذاخوری از مقدار آرد کم کنید و به جاش نشاسته ذرت بریزید . هر چند من خودم بعضی وقتها 1 قاشق نشاسته ذرت به آرد اضافه و 1 قاشق از آردش کم میکنم ولی خیلی با اینکار موافق نیستم چون به نظرم کیک رو خشک میکنه یعنی کیک اون لطافتی که با آرد خالی داره رو در صورتیکه نشاسته ذرت توش ریخته باشیم نداره و من اینو در کیک اسفنجی و کیک سه سوته امتحان کردم و به نتیجه ای که گفتم رسیدم.جهت اطلاعتون به جای نشاسته ذرت هیچ نشاسته دیگه ای رو نمیتونین جایگزین کنین.
2 - در تهیه دسرها معمولا" چون نشاسته ذرت یه حالت عسلی تری نسبت به آرد داره از اون استفاده میکنند. در مورد مثلا دسر پان اسپانیا, چون در دستور اصلیش هم آرد داره هم نشاسته ذرت فکر نمیکنم در طعم اصلی تفاوتی حاصل بشه ولی بهتره تفاوت آرد خالی یا مخلوط آرد و نشاسته ذرت در این جور دسرها خیلی مهم نیست .
گروه ایتا:📽📱
https://eitaa.com/joinchat/4131193133C8bbf6b17b7
کانال ایتا:📻
https://eitaa.com/ghannadii_nafis
برای سلامتی و فرج امام زمان عج صلوات
#انواع_آرد_و_نشاسته
شاید خیلی ها فکر کنند آرد آرده دیگه ، مگه انواع مختلف داره ؟! شاید جالب باشه که خدمتتون عرض کنم که آرد ها در ۲۳ دسته تقسیم شده اند و با موارد مصرف گوناگون عرضه میشوندو در اینجا سعی داریم تا با تعدادی از اونها که موارد مصرف بیشتری در تهیه دستورهای روزانه خونگی دارند آشنا بشیم :
آردگندم
روش تولید آرد گندم که پرمصرفترین آرد در کشور محسوب میشود به این صورت است که ابتدا گندم را بوجاری (یعنی تمیز و پاک کردن گندم از سنگ، خار، خاشاک و… با استفاده از دستگاههای مختلف و الکهای مخصوص) و سپس آن را با آسیابهای فلزی استوانهای که به نام «وال» مشهور هستند، آرد میکنند. در حال حاضر، آرد گندم در کشور ما با چهار روش مختلف برای تولید چهار نوع نان متفاوت تهیه میشود. نوع اول آرد گندم، آرد «کامل» است که پوسته گندم را هنگام آسیاب کردن از آن جدا نمیکنند . از این آرد برای تهیه نان سنگک استفاده میشود.
به نوع دوم آرد گندم که حدود ۱۲ درصد از پوسته آن توسط الک جدا شده است، آرد «خبازی» میگویند که این آرد برای تهیه نان لواش و تافتون مورد استفاده قرار میگیرد.
آرد «ستاره» که برای تولید نان بربری و فانتزی به کار میرود هم همان آرد گندمی است که حدود ۱۸ تا ۲۰ درصد از پوسته گندم از آن جدا شده است.
در نهایت هم ما آرد «نول» را داریم که حدود ۲۵ تا ۲۸ درصد پوستههای گندم از آن جدا میشود که برای تولید شیرینی و کیک کاربرد دارد.
محل نگه داری آرد باید تمیز، خشک، عاری از بو و حشرات باشد. آرد را در ظرف دربسته و در جای خنک نگه داری کنید؛ باید بدانید که آرد مانده، بوی نا میگیرد و در طعم کیک و شیرینی تأثیر بدی می گذارد. الک کردن آرد علاوه بر اینکه باعث میشود ذرات به هم چسبیده آرد از هم جدا شوند، بازدهی خمیر را نیز افزایش میدهد و باعث تکثیر مخمرها و باکتریها میشود. همچنین الک کردن، بوی نا و کپک زدگی آرد و درصد رطوبت آن را نیز کاهش میدهد.
چرا آردها ی مختلف با هم متفاوت اند و باعث ایجاد خصوصیات منحصر به فردی در ماده غذایی می شوند؟
منابع تولیدی هر کدام از آردها ، غلات و نژادهای متفاوتی از آنها هستند. علاوه بر این هر نوع آردی میزان و نوع پروتئین، نشاسته، ویتامین و املاح منحصر به فرد خودش را دارد. به عنوان نمونه در تهیه انواع بیسکویت، کیک، کلوچه و… آرد به خصوصی نیاز داریم تا بتوانیم خصوصیات بافتی منحصر به فرد آن محصول را ایجاد کنیم.
نقش آرد در فرمول ماده غذایی چیست؟
آرد در انواع فرآورده های صنایع غذایی و آشپزی به عنوان قوام دهنده استفاده می شود. غلاتی که آرد از آنها تهیه می شوند منبع غنی نشاسته هستند و این ترکیب خاصیت قوام دهندگی دارد. هنگامی که نشاسته با آب ترکیب شود و حرارت ببیند ذرات نشاسته متورم شده و حالت لعابی پیدا می کند. بسیاری از محصولات غذایی برای انسجام به این قوام ناشی از نشاسته نیاز دارند. به علاوه بعد از تولید خمیر و حرارت دهی پروتئین های موجود در آرد منعقد شده و بافت مورد نظر را به وجود می آورند.
روی بسته برخی آرد ها تعدادی صفر به چشم می خورد. معنی این صفرها چیست؟
این صفر ها رده بندی آردهای گندم را بر اساس سبوس جدا شده از آنها نشان می دهند. هرچه تعداد صفرها بیشتر باشد یعنی سبوس بیشتری از آرد گرفته شده و آرد سفیدتر است. سفید ترین آرد ۶ صفر است .
آرد سمولینا و ایرمک :
سمولینا فرآوردهای است که حاصل آسیابانی گندمی خاص به نام گندم دوروم میباشد. سمولینا ماده اولیه اصلی تولید ماکارونی بوده و دارای رنگدانههای طبیعی زرد رنگ و آنتی اکسیدانهایی است. دارای مقادیر فراوانی ویتامین، پروتئین، املاح و مواد مغذی مفیدی است که باعث افزایش کیفیت محصولات خمیری، که با آن تولید میگردند .
آرد سمولینـا برای تولید ماکارونی استفاده می شود و به دلیل داشتن رنگدانه بتاکاروتن رنگ زرد کهربایی دارد. ذرات این آرد بـسیار درشت تـر از ذرات آرد نـول هستـند و مقدار پروتـئین آن نسبت به سایر انواع آرد بیشتر است. در نتیجه نشاستـه در مغز ذره آرد مانده و ماکارونی حین پخت به هم نمی چسبد.
گروه ایتا:📽📱
https://eitaa.com/joinchat/4131193133C8bbf6b17b7
کانال ایتا:📻
https://eitaa.com/ghannadii_nafis
برای سلامتی و فرج امام زمان عج صلوات
#ایرمیک
در واقع میانی ترین قسمت گندم هست که در هر ۱۰۰ تن گندم ۵ کیلو آرد ایرمیک به دست میاد ایرمیک به زبان فارسی میشه خالص ترین جوانه گندمی که هیچ سبوسی نداره و عمده ترین تفاوت ایرمیک با سمولینا همین هست که ایرمیک سبوس نداره و خالصه ولی آرد سمولینا به نسبت مشخصی سبوس دارند به همین خاطر است که ایرمیک یا همان جوانه گندم خالص برای رشد کودکان در سن رشد خیلی توصیه میشه. علت استفاده نکردن کارخانجات ماکارونی از آرد ایرمیک به صرفه نبودن اون هست چون کسی حاضر نمیشه فلان هزار تومن به ۱ بسته ماکارونی ۵۰۰ گرمی بده . البته جا داره این توضیح رو اضافه کنم که اکثرا” این دو آرد رو یکی می دونن و بجای هم استفاده می کنن ولی از لحاظ علم تغذیه این تفاوت بین ایرمیک و سمولینا وجود داره .”
آرد نخودچی
برای تهیه آرد نخودچی در منزل، نخودچی پوست گرفته و بینمک را بکوبید یا آسیاب کنید؛ سپس از پارچه حریر یا الک بسیار ریز عبور دهید. این نوع آرد را در ظرف دربسته و در جای خنک نگه داری کنید.
این آرد درتهیه شامی ها ، کوفته ها ، شیرینی پزی و …. مورد استفاده قرار میگیرد
آرد برنج (برای تهیه برخی شیرینی ها، سوپ ها و فرنی )
به برنجی که تازه برداشت شده و دارای پوسته است، شلتوک گفته میشود. برای جدا کردن دانههای برنج از پوسته روییشان، آنها را به کارخانههای شالیکوبی یا برنجکوبی میبرند. طی فرآیند شالیکوبی و تبدیل شلتوک به برنج سفید، برخی از دانههای برنج، شکسته میشوند که این دانههای شکسته را توسط الک از دانههای کامل جدا میکنند. بخشی از این دانهها که زیاد خرد نشده باشند به عنوان برنج نیمدانه روانه بازار میشوند اما دانههایی که بیش از اندازه شکسته و قابل استفاده نباشند را برای تهیه آرد برنج مورد استفاده قرار میدهند. آرد برنج با آسیاب کردن این دانههای شکسته تولید میشود.
کاربرد: آرد برنج در صنایع غذایی کاربرد چندانی ندارد و از آن بیشتر در ترکیب سوپ، آش، کوکو، کتلت و فرنیهای حاضری کمک گرفته میشود. البته نان برنجیهای موجود در شیرینیپزیها هم با استفاده از آرد برنج تهیه میشوند.
برای تهیه خانگی این آرد :
برنج پاک کرده را یک شبانه روز در آب سرد بخیسانید (برنج نیم دانه استفاده کنید، زیرا نشاسته بیشتری دارد). آب برنج را خالی و برنج را در سینی پهن کنید و زیر آفتاب بگذارید تا خشک شود؛ سپس برنج را بکوبید یا آسیاب کنید. برنج آسیاب شده را از پارچه حریر یا الک بسیار ریز عبور دهید. آرد برنج تهیه شده را در ظرف در بسته یا در جای خنک نگه داری کنید. برای تردتر شدن شیرینی، می توان کمی آرد برنج به خمیر شیرینی اضافه کرد.
گروه ایتا:📽📱
https://eitaa.com/joinchat/4131193133C8bbf6b17b7
کانال ایتا:📻
https://eitaa.com/ghannadii_nafis
برای سلامتی و فرج امام زمان عج صلوات
آرد جوانه
برای تهیه آرد جوانه، باید دانه جوانهزده را در آفتاب بگذارید تا خشک شود؛ سپس آسیاب کنید. هر چه جوانه بیشتر رشد کرده باشد، مقدار نشاسته در آرد کمتر خواهد بود.
آرد گندم جوانه زده به نام «مالت» در بازار عرضه میشود. از جوانههای گندم، جو، برنج، ماش، عدس و لوبیا هم میتوان آرد جوانه تهیه کرد. شما می توانید از این آرد، برای تهیه انواع کلوچه، حلوا، سمنو و سوهان استفاده کنید.
آرد جو:
آردی که از اسیاب و الک کردن جو بدست می آید ، البته می توان از باقیمانده کارخانجات تهیه جو پوست کنده و یا بلغور جو نیز برای این منظور استفاده کرد.
دانههای جو را پس از بوجاری در کارخانه، با آسیابهای فلزی استوانهای تحت فشار قرار میدهند و آنها را آسیاب و آرد میکنند. پس از تهیه آرد جو میتوان سبوس آن را با استفاده از الکهایی مخصوص و با درصدهای مختلفی جدا کرد، یعنی آرد جو را هم مانند آرد گندم میتوان به صورت کامل تولید یا این که سبوس آن را جدا کرد.
کاربرد: آرد جو را با آرد گندم مخلوط و از آن برای تولید نان در نانواییهای مختلف استفاده میکنند و نانهای تولید شده از ترکیب آرد جو و گندم را با عنوان نان جو یا نان رژیمی به فروش میرسانند. گاهی برای تولید برخی از کیکها و کلوچهها هم درصدی آرد جو به مواد اولیه آنها میافزایند. ناگفته نماند که آرد جو از نظر پروتئینی بسیار غنی است و به همین دلیل از جو برای خوراک دام هم استفاده میکنند. برای تهیه مالت به منظور تولید ماءالشعیر در صنایع غذایی هم به محصولی مانند جو نیاز است.
آرد سوخاری:
آردی که از آرد گندم (حداکثر ۸۰ درصد استخراج) پس از طی مراحل مناسب تخمیر و پخت و یا از خورد کردن و الک کردن انواع نان سوخاری و سفید مانند (نان ساندویچی ، نان سفید ، نان تست ، نان همبرگر ، بروتشن و باکت) تحت شرایط بهداشتی نتیجه می شود
آرد ذرت
برای تهیه آرد ذرت، ابتدا دانههای ذرت را از خوشه آن جدا و در کارخانه تولید آرد هم آنها را بوجاری میکنند. دانههای جداشده را برای بالا بردن مدت زمان ماندگاریشان، خشک میکنند و اگر قرار باشد از آنها آردی تهیه شود، برای مدتی دانهها را میخیسانند تا پوسته ضخیم و رویی آنها کمی نرم شوند. سپس آنها را با آسیابهای مخصوصی مالش میدهند تا پوسته رویی از مغز داخلیشان جدا شود. در نهایت هم مغز داخل ذرت را دوباره خشک و آسیاب میکنند تا آرد ذرت یکدستی را به دست آورند.
کاربرد: از این آرد هم برای تولید انواع کیک، کلوچه یا شیرینی کمک گرفته میشود. ضمن اینکه آرد ذرت هم مانند آرد سیبزمینی یکی از مواد تشکیلدهنده برخی از سوپهای حاضری و اسنکهای موجود در بازار است.
گروه ایتا:📽📱
https://eitaa.com/joinchat/4131193133C8bbf6b17b7
کانال ایتا:📻
https://eitaa.com/ghannadii_nafis
برای سلامتی و فرج امام زمان عج صلوات
آرد سیب زمینی
روش تولید آرد سیبزمینی به این صورت است که ابتدا سیبزمینیها را پس از ورود به کارخانه به خوبی میشویند و آنها را از هرگونه آلودگی پاک میکنند. سپس آنها را با پوستشان کمی آبپز و له میکنند. از له کردن سیبزمینیها، خمیر نسبتاً شلی به دست میآید که این خمیر را برای جدا کردن پوستههای سیبزمینی از صافیهای مخصوصی هم میگذرانند. در نهایت هم خمیر سیبزمینی را با روشهای مختلفی مانند اسپری دِرایر یا دِرام دِرایر خشک و سپس آن را پودر و آسیاب میکنند و آرد سیبزمینی را از آن به دست میآورند.
کاربرد: از آرد سیبزمینی در تهیه فرآوردههای غذایی مختلفی مانند انواع کوکو و کتلتهای آماده یا سوپهای حاضری استفاده میشود.
انواع نشاسته :
نشاسته گندم :
ابتدا گندم در کارخانجات آرد به آرد مخصوص تهیه نشاسته (آرد ۲۳%) تبدیل میشود. در بدو ورود آرد مورد آنالیز آزمایشگاهی قرار گرفته و در صورت تایید کلیه فاکتورها مورد پذیرش قرار میگیرد. آرد با آب به نسبت ۱ به ۱۰ در دستگاه خمیر ساز مخلوط شده پس از گذراندن دوره خواب خمیر در دستگاه مخصوص مورد شستشو قرار میگیرد و دو محصول شیرابه نشاسته (مایع) و گلوتن(خمیر) بدست می آید.
شیرابه نشاسته پس از جداسازی ناخالصی هایش و گذراندن از دستگاه های مخصوص به شکل نشاسته کیکی در می آید. این کیک ها پس از قطعه قطعه شدن به داخل خشک کن های ثابت به شکل شاخه های نشاسته در می آید که در کارتن یا بسته های سلفونی بسته بندی و راهی بازار مصرف میشوند.
نوع پودر خوراکی و صنعتی نشاسته از عبور نشاسته از فلاش درایر بدست می آید.و اما خمیر گلوتن وارد خشک کن فلاش درایر شده و به صورت پودر بسته بندی می گردد.پر واضح است آزمایشات کنترل کیفیت در طول مدت تولید بر روی مواد اولیه حین فرآیند و محصول نهایی انجام میگیرد تا محصول نهایی منطبق با استانداردهای لازم باشد
نشاسته سیب زمینی :
برای تهیه این نشاسته در منزل ابتدا سیب زمینی خام را پوست بکنید و رنده کنید. سپس، رنده آنرا در یک پارچه کتانی بریزید و به آرامی فشار دهید تا شیره سیبزمینی خارج شود. این کار را میتوانید با پارچه دو لا انجام دهید . عصاره را درون ظرفی ریخته و اجازه دهید مدتی بماند و ته نشین شود و سپس، عصاره رویی را خالی کنید . ته ظرف آنچه باقی مانده همان نشاسته سیب زمینی هست .
و اما نشاسته ذرت و تفاوت اون با آرد ذرت که سؤال خیلی از دوستانمون تا حالا بوده :
آرد ذرت خارجی ( سفید رنگ ) با نشاسته ذرت خارجی ( سفید رنگ ) یکی هست و بین دو انگشت صدای غژ غژ می ده ولی با آرد ذرت ایرانی (زرد رنگ ) فرق داره . چرا ؟ برای اینکه آرد ذرت خارجی ها از ذرت سفید ( عین مروارید سفیده ) بوجود می آد ولی آرد ذرت ایرانی از ذرت زرد ( که همه می شناسیم ) درست می شه . کیفیت و بافت آرد ذرت خارجی خیلی بالاتر از آرد ذرت ایرانی هست و باعث می شه شیرینی یا هر خمیر یا دسری که با اون درست می شه لطیف تر و خوشمزه تر بشه ولی آرد ذرت های ایرانی دونه درشت هستن و لطافت آرد ذرت خارجی ها رو ندارن . پس برای اینکه کیفیت شیرینی ها و دسرها و کیک ها تون خوب باشه آرد ذرت ایرانی رو جایگزین خارجی نکنید .
حالا چرا بعضی دستورها می گن آرد ذرت و بعضی دستورها می گن نشاسته ذرت و آیا می شه این دو رو بجای هم استفاده کرد ؟ در بعضی از کشورها از کلمه آرد ذرت و در بعضی کشورهای دیگه به جای آرد ذرت ، نشاسته ذرت استفاده می کنن ( که درواقع هر دو یکی هست ) ولی موقع ترجمه دستورات به فارسی ، این دو از هم جدا شده اند .
گروه ایتا:📽📱
https://eitaa.com/joinchat/4131193133C8bbf6b17b7
کانال ایتا:📻
https://eitaa.com/ghannadii_nafis
برای سلامتی و فرج امام زمان عج صلوات
آرد چاودار :
چاودار نوعی گیاه غله ای بومی آسیای مرکزی است و در کشورهای سوریه، ارمنستان و ایران وجود دارد. دانه های چاودار شبیه دانه های گندم است.
این گیاه که اغلب از آن به صورت آرد استفاده می شود، انواع متفاوتی دارد. به گزارش «ehow» آردهایی که از این غله به دست می آید عبارت است از آرد کم رنگ که اغلب سبوس آن گرفته می شود و آرد تیره که اغلب سبوس و جوانه را در خود حفظ می کند و منبع منیزیم ، مواد معدنی، اسید فولیک، تیامین و نیاسین است. آرد چاودار نسبت به آرد گندم ماده مغذی بیشتری را در خود حفظ می کند زیرا به سختی می توان سبوس و جوانه ها را از آن جدا کرد.
خواص:
میزان بالای آب موجود در نان چاودار باعث می شود زودتر احساس سیری کنید.
این گیاه عملکرد سلول های بتاراکه انسولین ترشح می کند بهبود می بخشد و باعث واکنش بهتری می شود.هم چنین با ایجاد سیری به بیماران دیابتی کمک می کند تا غذای کمتری بخورند.
منبع فیبر قابل حل است و در کاهش کلسترول مفید است.
منیزیم موجود در آن فشار خون را کنترل می کند و برای سلامت قلب مفید است.
مصرف حداقل ۶ وعده چاودار در هفته به زنان یائسه توصیه شده است . چاودار روند تصلب شرائین را کند می کند و مانع از تشکیل رسوب در رگ های خونی می شود.
فیبر موجود در آن با چسبیدن به سموم به دفع آن ها کمک می کند.
گروه ایتا:📽📱
https://eitaa.com/joinchat/4131193133C8bbf6b17b7
کانال ایتا:📻
https://eitaa.com/ghannadii_nafis
برای سلامتی و فرج امام زمان عج صلوات
#شیر_قهوه
#نوشیدنی
#کاپوچینو
✍مواد لازم
شیر : ۱ فنجان
قهوه آماده : ۳ قاشق سوپ خوری
خامه ( غلیظ نشده ): ۱ فنجان
آب جوش : ۲ فنجان
🍜 طرز تهیه :
برای تهیه شیر قهوه ابتدا شیر و خامه را در درون قابلمه ای مناسب به خوبی با یکدیگر مخلوط کنید و سپس مخلوط این مواد را بر روی بر حرارت ملایم شعله گاز قرار دهید تا کاملا گرم شوند و به دمای جوش برسند.
قهوه را در درون فنجانی بریزید و سپس آب جوش را به آن اضافه کنید و قهوه را در درون آب جوش به خوبی حل کنید.
مخلوط شیر و خامه گرم شده را در درون قهوه حل شده بریزید و مواد شیر قهوه را هم بزنید تا به خوبی با یکدیگر مخلوط شوند و آماده سرو شوند. بعد از آماده شدن شیر قهوه می توانید آن را به همراه کیک و یا هر نوع شیرینی دلخواه میل کنید.
گروه ایتا:📽📱
https://eitaa.com/joinchat/4131193133C8bbf6b17b7
کانال ایتا:📻
https://eitaa.com/ghannadii_nafis
برای سلامتی و فرج امام زمان عج صلوات