هدایت شده از صبح صادق
🔺 تجلی ایمان و امید در صنعت هستهای
🔹یادداشت سیاسی
✍️عزیز غضنفری - عضو شورای سیاست گذاری صبح صادق
📝اما ناکام شدن غرب در جریان اغتشاشات اخیر، به بار نشستن و نتیجه دادن سیاستهای منطقهای و همسایگی ایران و موفقیت نسبی دولت در مدیریت حل مسائل اقتصادی و ارزی و به طور خاص نمایان شدن اقتدار مردم در راهپیمایی 22 بهمن سال گذشته سبب شد تا آمریکا به درک واقعیتها تن دهد و به میز مذاکره برگردد و سطوحی از گفتوگوی با واسطه درباره برخی موضوعات شکل بگیرد. در این باره لازم است مسئولان و عناصر فکری و رسانهای مراقب بازی و تله تبلیغاتی غربیها باشند؛ اما درباره شایعات اخیر که در سطح بالایی در فضای مجازی در حال انتشار است، باید در نظر داشت که جریان واقعی مذاکرات هستهای در یک مسیر خاص و بر اساس...
🔗متن کامل را بخوانید
📥 پی دی اف این شماره را از قسمت سنجاق شده دریافت کنید
@ssweekly
🔸نمایی از دیپلماسی عزت مندانه
۱)سرعت و تنوع وقوع تحولات و رخدادهای سیاسی سبب شده تا قدر و اهمیت برخی رويدادها آنگونه که انتظار میرود شناخته نشود و ماهیت واقعی حوادث و ابعاد گوناگون آنها آشکار نگردد. به عنوان نمونه طی روزهای گذشته و در آستانه ۳۰ خرداد دو اتفاق مهم در ارتباط با منافقین رخ داده است.ابتدا برگزاری تجمع سالیانه آنان در پاریس توسط پلیس فرانسه لغو شد.سپس و در رخدادی دیگر پلیس آلبانی در چارچوب اجرای حکم دادگاه عالی مبارزه با تروریسم با حمله به مقر این تشکیلات برخی از وسائل الکترونیکی غیرمتعارف از جمله تعدادی پهپاد را ضبط کرد.در این عملیات که علیه اقدامات تروریستی و سایبری منافقین انجام شد، نیروهای امنیتی در حین بازرسی با مقاومت و حمله تعدادی از اعضای این سازمان روبهرو شده و تعدای از منافقین کشته و مجروح شدند.
۲)ممکن است درک اهمیت این واقعه برای نسلی که خیانتها وجنایتهای بیشمار سازمان تروریستی منافقین را ندیده است و کسانی که خبر ترور ۱۷ هزار نفر از شهروندان را بدست عناصر سازمان منافقین در اوایل دهه۶۰ نشنیدهاند به خوبی صورت نگیرد که لازم است درس تاریخ بازگو شود. اما این دو رویداد همه ماجرا نیست؛ ظرف چند ماه گذشته و دقیق تر در طی مدتی که دولت سیزدهم استقرار یافته در عرصه سیاست¬خارجی سطح تازهای از کنش گری در حوزه دیپلماسی و ارتباطات منطقهای و جهانی رقم خورده است. شابد بتوان یکی از مهمترین وجوه و خصلتهای سیاست خارجی این مقطع را دیپلماسی عزتمندانه و منطبق بر منافع ملی نامید.
۳)برقراری روابط با عربستان و تکرار آن در خصوص بحرین در آینده نزدیک،آغاز مذاکرات ایران و مصر، تعمیق روابط سیاسی و اقتصادی با کشورهای حوزه شرق خاصه همسایگان، ارسال پیام و پیشنهاد از سوی آمریکا توسط سلطان عمان، ممانعت فرانسه از برگزاری تجمع سازمان منافقین، حمله پلیس آلبانی به مقر منافقین در شهر ساحلی دوروس و نظایر آن از جمله رخدادهایی است که هرگز نباید بیتفاوت از کنار آن گذشت. عجیبتر اما اینکه وزارتخارجه آمریکا طی یک بیانیه، سازمان مجاهدین خلق را یک جنبش معتبر مخالف که نماینده مردم ایران باشد، نمیداند و از این گروه حمایت نمیکند!
۴)نکته قابل تامل این است که همه این اتفاقات که در بالا بدان اشاره شد دقیقا در زمانی رخ میدهد که موشک فراصوت فاتح آزمایش میشود و حتی سران گروههای مقاومت فلسطین در ایران هستند. یکی از معانی تحولات زمانه آن است که دولت کنونی از روابط بینالملل و تجربیات تلخِ تاریخ عبرت گرفته و روی توانمندیها و اقتدار ملی حساب باز کرده است و باور دارد که میدان و دیپلماسی در تعامل با یکدیگرند و بلکه میدان به مثابه پشتیبان دیپلماسی نقش آفرینی میکند.
#عزیز_غضنفری
@ghazanfari58
🔸درسی از منش شهید بروجردی و مکتب شهید سلیمانی
🔻شاید نقطه اوج فیلم غریب آنجایی بود که شهید محمد بروجردی نه به عوامل خونریزِ تجزیه طلب، بلکه به یکی از همرزمانش متعرض شد و با او به شدت تمام برخورد کرد. در آن سکانس همرزم شهید بروجردی یکی از عوامل تجزیه طلب که دستش به خون مردم کرد آلوده شده را میخواهد اعدام کند، اما در حین اجرای حکم که جمعی نیز اين صحنه را تماشا میکنند به او لگد شدیدی میزند. شهید بروجردی از آن فرد که تا چند لحظه دیگر قرار است اعدام شود خواست تا در جلوی جمع مقابله به مثل کند. او در همین جا به همرزمش گفت "بجنگید اما تخم کینه را نکارید" و سپس دستور داد تا همرزمش را به بازداشتگاه ببرند. رفتارهای شهید بروجردی اینگونه بود که او را مسیح کردستان و محبوب دل و جان مردم آن سامان و بلکه همه مردم ایران ساخت. این موضوع در عرصه اجتماعی و سیاسی نیز اهمیت مضاعف دارد؛ هر چند در نگاه اول یک تعارض به نظر میآید، اما شدنی است و فهم آن برای کسانی که به یکپارچگی جامعه میاندیشند ضرورت بیشتری دارد و آن این است که کنشگری و دفاع از یک فکر و باور نباید به قیمت پراکندن نفرت و دشمنی توأم شود.
🔻کسی را در حد و اندازه شهید سلیمانی سراغ نداریم که در دفاع نظامی و سیاسی از انقلاب و نظام و رهبری اهل رشادت و صراحت باشد، اما عجیب که اینهمه دلها را شیفته خود ساخته است. علت اصلی را نیز باید در این نکته فهم کرد که او در عین حال که وسط میدان دفاع همه جانبه بود اما هیچ گاه مروج کینهورزی و پراکندن نفرت نبود. این عارضه اما افراد زیادی که در صحنه کار سیاسی و اجتماعی کشور هستند را درگیر خود ساخته است. اختصاصی به چپ و راست و اصولگرا و اصلاحطلب هم ندارد. مثلا وقتی یادداشتهای مهدی نصیری مخصوصا یکی از یادداشتهای اخیر او که عنوانش است "خدا آواره تان کند که ملتی را آواره کردهاید" را میخوانیم بشدت مملو از انتشار کینه و نفرت است. باید به امثال نصیری گفت که روش نقد و مخالفت را عقلانی و دلسوزانه در پیش بگیرید، اما چرا به جای آنکه در سطح جامعه آگاهی تولید کنید، تعصب، نفرت، کینه و عداوت را بین لایههای گوناگون مردم پراکنده میسازید!
🔻همین آقای نصیری که امروز به سمت دیگری چپ کرده و نفرت را در جامعه منتشر میسازد روزگاری در گذشته در جناح راست بدین روش و مبنا فعالیتهای سیاسی خود را طراحی کرده بود. از یکی از مدیران روزنامه کیهان در دهه ۷۰ شنیدم که مهدی نصیری بر خلاف نظر مشورتی جمع، در یک ماجرایی با بی اخلاقی و بی انصافی آبروی یک چهره سیاسی را با انتشار یک متن و خبر که اصل قضیه واقعیت هم نداشت به باد میدهد. رفتارهای امروز نصیری نتیجه و عاقبت آن افراط هاست. آن روز به شکلی در جامعه نفرت پراکنی میکرد و امروز به گونهای دیگر تخم کینه و عداوت را در سطح جامعه منتشر میسازد. باید مرام و منش شهید بروجردی و مکتب شهید سلیمانی را شناخت و در کار فکری و اجتماعی الگو قرار داد تا به زیباترین شکل ممکن دفاع عقلانی از فکر و عقیده با محبوبیت و آرامش اجتماعی در کنار هم آراسته شود. نتیجه قهری این حالت ساخت جامعهای منسجم و آرامبخش بر اساس آگاهی و عقلانیت است.
#عزیز_غضنفری
@ghazanfari58
پارلمان فرانسه لایحه محدودیت استفاده از شبکههای اجتماعی برای کاربران زیر ۱۵سال تصویب کرد.براین اساس دسترسی کودکان زیر۱۵سال به شبکههای اجتماعی منوط به رضایت والدین شده است.
فقط یک لحظه تصور کنید مجلس ایران چنین قانونی را تصویب میکرد،مدعیان روشنفکری زمین و زمان را بهم میدوختند!
@ghazanfari58
وقتی گفته میشود دولت خبیث و رسانه خبیث، یعنی #انگلیس و #بی_بی_سی که حادثه روز سهشنبه #فرانسه و واقعه اخیر #ایذه را برای مخاطبین خود اینگونه روایت پردازی میکند.
@ghazanfari58
جمله زیر از کیست؟
"بازیهای ویدئویی ذهن نوجوانان را مسموم کرده و باعث شده شورش کنند"!
الف)حسن عباسی
ب)علی اکبر رائفی پور
ج) سید احمد خاتمی
د)امانوئل مکرون
@ghazanfari58
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در حالیکه برخی فعالان فضای مجازی در نقل قولی مدعی شدند رئیسجمهور گفته است«دولت کاری به حرف دیگران ندارد، مهم رضایت خداست»فیلم اظهارات رئیس جمهور نشان میدهد که آقای رئیسی تاکید کرده است که دولت بدون توجه به بهرهبرداری و سخنان دیگران با تمام ظرفیت برای حل مشکلات مردم پایکار است.
@ghazanfari58
🔶رمزگشایی از سناریوی ربایش!
🔸کافی است با یک نگاه کلان، ترتیبات سیاسی و امنیتی منطقه و موقعیت جمهوری اسلامی ایران در آن،در نظر گرفته شود تا از یکسو روند اقتدار جمهوری اسلامی ایران در نظر آید و از دیگر سو رمز و راز برخی دست و پا زدن های رژیم صهیونیستی برای قوی نشان دادن خود در برابر قدرت جمهوری اسلامی ایران مشخص گردد.تنظیم روابط و سیاست خارجی دولت آقای رئیسی با همسایگان و خاصه از سرگیری روابط با عربستان سعودی، به جریان افتادن مذاکره با مصر با هدف برقراری روابط،تثبیت حضور و همکاری ایران در پیمانهای مهم منطقهای و جهانی،تحکیم روابط راهبردی با کشورهای مهم حوزه شرق، اقدامات مهم و تاثیرگذار اطلاعاتی دولت در اروپا و به استیصال کشاندن سازمان تروریستی منافقین، مذاکرات مهم و رو به جلو در زمینه خنثیسازی تحریمها و به طور کلی چیدمان نظم جدید حاکم بر منطقه همگی گویای روند مثبت اقتدار و موقعیت ایران اسلامی است.
🔸در این شرایط انتشار یک ویدئو و ادعای رژیم صهیونیستی مبنی بر ربایش یکی از عناصر سپاه پاسداران، مصداق واقعی «دستاوردتراشی» برای رژیمی است که بیش از گذشته خطر سقوط را پیش روی خود میبیند.سران این رژیم و رسانههای وابسته به آنها در حالی از ربایش فردی وابسته به سپاه به نام یوسف شهبازی خبر میدهند که اولا وی اردیبهشت۱۴۰۲ به طور عادی از فرودگاه حضرت امام خمینی(ره) تهران را به مقصد باکو ترک کرده و یقینا سیستم فرودگاهی کشور این خروج طبیعی را ثبت و ضبط کرده است؛او پس از وارد شدن به آذربایجان وارد مسیر همکاری با سیستم اطلاعاتی رژیم صهیونیستی میشود. ثانیا این فرد هیچ نسبتی از حیث سازمانی با سپاه ندارد؛ ثابت کردن اینکه شهبازی یک روز در سپاه نبوده و حتی یک روز نیز با سپاه همکاری نداشته کار دشواری نیست و با اندکی بررسی،دروغ آشکار صهیونیستها و واقعیت قصه ساختگی آنان بر ملا میشود؛اما آنها به اتکا قدرتِ عملیات روانی خود،در نظر دارند مانند همیشه منافع طرح این سوژه را در شبکههای اجتماعی با هدف قوی نمایاندن خود دریافت کنند؛ البته روی ضعف سواد رسانه جامعه ما نیز حساب باز کردهاند!
🔸طراحی سرویس امنیتی رژیم صهیونیستی و به بازی گرفتن فردی که دارای شخصیت متوهم و رفتارهای ماجراجویانه است و طرح سناریوی مضحک عملیات نظامی ایران در قبرس جنوبی علیه یهودیان از زبان شهبازی، نشانه عمق استیصال آنان است،تا اینکه رهاوردی برای رژیم رو به سقوط صهیونیستی به حساب آید.نکته مهم پایانی اینکه معنا و پیامد اقتدار و موقعیت ممتاز ایران در منطقه آن است که از این به بعد باز باید منتظر سناریوهای عملیات روانی رژیمی باشیم که در عرصه عمل و میدان شکستهای پی در پی را تجربه میکند،اما به تولید فیلمهای کمدی در فضای مجازی دلخوش کرده است!
#عزیز_غضنفری
@ghazanfari58
این عکس که مربوط به #آشوبهای_فرانسه است،جای خوشحالی ندارد بلکه عمیقا انسان را متحیر میسازد!خوب به خندههای از عمقِ جانِ خانمی که به فروشگاه زارا شوریده و احساس پیروزی میکند بنگرید! این نمایی از باطن فرهنگ و تمدن غرب است،که روشنفکران داخلی آن را پیش دیدگان مردم ایران میآرایند!
@ghazanfari58
فرار از تاریخ!
اگر علمی به نام تاریخ نبود که کارش ثبت و ضبط وقایع است،اصلاحطلبان رادیکال میتوانستند روی گذرا و کوتاه بودن حافظه تاریخی مردم حساب باز کنند و به نام دموکراسی و حقوق مردم هر چه دلشان بخواهند ادعاکنند و با قرار دادن خود در جایگاه مدعی، خط هجمه به جایگاه رهبری را صادر کنند.اما تاریخ هست و در خود ثبت کرده که چگونه از درون یک تفکر سیاسی در سال ۶۹ این ندا برخواست که صدام خالد بن ولید زمانه است و ایران باید برای دفع خطر ابرقدرتها به کمک صدام بشتابد تا او نیز چونان صدر اسلام فاتح بزرگ اسلام شود!اگر نبود هوشمندی رهبر معظم انقلاب،رادیکالهای آن روز که امروز نام اصلاحطلب را بر خود نهادهاند در فاصله کوتاهی بعد از اتمام جنگ هشت ساله،ایران را درگیر جنگ دیگری میساختند.تاریخ هم هست و هم عبرتآموز است که چگونه همان تفکر در سال۲۰۰۱ و در جریان حمله آمریکا به افغانستان موضوع مشارکت ایران در کنار آمریکا را مطرح ساختند،اما دیری نپایید که رئیسجمهور وقت آمریکا، ایران را محور شرارت نامید!
طیف رادیکال اصلاحطلبان امروزین اما در صحنه سیاست داخلی نیز ابداعات عجیب و غریبی داشته است؛مثلا در اواخر دوره ریاستجمهوری مرحوم هاشمی این صدا از درون آن جریان شنیده شد که قانون اساسی تغییر کند تا هاشمی رئیسجمهور مادامالعمر شود! که باز رهبری در مقابل آنان و در کنار مردم و قانون ایستادند. آنهایی که این روزها خود را مدعیان دموکراسی جا میزنند پس چرا در سال ۸۸نافرمانی کردند و تجمعات خیابانی به راه انداختند و اهانت کنندگان به امام حسین(ع) را مردم خداجوی نامیدید؟ آنان حتی انتخابات سال۸۴ که دولت منسوب به خودشان مجری آن بود به رسمیت نشناختند و چهره شاخص آن جریان، در نامهای سرگشاده نوشت؛«بنا ندارم که در مورد انتخابات،شکایت به داورانی که نشان دادهاند نمیخواهند یا نمیتوانند کاری کنند، ببرم و شکایت خود را فقط همانند مورد قبل در دادگاه عدل الهی مطرح میکنم». باورتان میشود که فردی اصلاحطلب، مدعي تقلب اصلاحطلبان در سال ۸۴شده باشد؟! اما این واقعيت دارد. آن فرد مدعی شد«در انتخابات سال۸۴ کروبی بيش از ۵ ميليون راي آورد و آقاي احمدي نژاد با اختلاف نزديک به ۶۰۰ هزار راي موفق به رفتن به مرحله دوم شد؛البته بر همگان در آن زمان واضح بود که وزارت کشور دولت اصلاحات ميخواست رقيب ضعيفي را مقابل آقاي هاشمي به دور دوم برساند،و چشمش را به اين تقلب بزرگ بست که بتواند در نهايت آقاي هاشمي را رئيس جمهور کند»!
اینها تنها اندکی از بسیارهاست که تناقضهای برخی اصلاحطلبان رادیکال را درباره دموکراسی نشان میدهد؛ کسانی که امروز قصد دارند مافیاگونه خود را سفید کنند و عملکرد درخشان دیگران را سیاه بنمایانند.
#عزیز_غضنفری
@ghazanfari58
هدایت شده از صبح صادق
🔺 وفاق ملی در برابر بیانیهخوانیها
🔹تحلیلی بر موضعگیری غلط روسیه درباره جزایر سهگانه و آدرس اشتباه غربگرایان
✍️عزیز غضنفری - عضو شورای سیاستگذاری صبح صادق
📝 همانگونه که پیداست در این بیانیه، مالکیت جزایر سهگانه متعلق به امارت اعلام نشده یا حاکمیت امارات بر جزایر تأییده نشده است؛ بلکه موضوع جزایر به منزله یک اختلاف اعلام شده است و خواستار حل این اختلاف شدهاند. هر چند جمهوری اسلامی ایران، حاکمیت ایران بر جزایر سهگانه را امری روشن و قطعی میداند و اصولاً مذاکره بر سر تمامیت ارضی و سرزمینی خود را هیچگاه و با هیچ کشور و سازمان جهانی نخواهد پذیرفت.
🔗متن کامل را بخوانید
📥 پی دی اف این شماره را از قسمت سنجاق شده دریافت کنید
@ssweekly
آیا این انتظار هست که جیغ و فریادهای برخی #اصلاحطلبان را درباره #جزایر_سهگانه باور کنیم؟! فکرش را بکنید روزنامه شرق پایگاه مهم رسانهای اصلاحطلب سفر رئیس جمهور وقت به جزیره #بوموسی را باعث #جنجالآفرینی و باز شدن زخم کهنه معرفی کرده است!!
@ghazanfari58
مواضع اصولی و واکنشهای حرفهای وزیر امور خارجه ایران و رئیس شورای راهبردی روابط خارجی و سایر چهرههای انقلابی درباره موضع غلط روسیه در خصوص جزایر سهگانه نشان داد اتهام مشارکت بیحساب و کتاب با روسیه به دولت کنونی و جریان انقلابی نمیچسبد.
#جزایر_سه_گانه
#دیپلماسی_عزتمندانه
@ghazanfari58
تنگه هرمز در برابر تگزاس!
حالا دیگر زمان نسبتا زیادی سپری شده که نفت ایران در سواحل تگزاس هست و آمریکاییها منتظر هستند تا مشتری بیاید و آن را بخرد. اما طبق آن چه روزنامه آمریکایی والاستریتژورنال گزارش داده، دادستانهای فدرال آمریکا قادر به فروش ۸۰۰هزار بشکه نفت توقیفشده ایران نیستند. نفت متعلق به ایران در یک نفتکش یونانی قرار دارد که در ساحل تگزاس مستقر شده و گارد ساحلی آمریکا نیز مجوز تخلیه بار این نفتکش به نام «سوئز راجان» را صادر کرده اما شرکتهای آمریکایی از بیم اقدام تلافیجویانه ایران تمایلی به تخلیه محموله آن ندارند.دادستانهای آمریکایی چند ماه پیش با متهم کردن مالک یونانی این نفتکش به نقض قوانین تحریمهای آمریکا علیه ایران آن را مصادره و به سمت ساحل شهر«گالوستون»در ایالت تگزاس هدایت کردند.
در همین رابطه دریادار فدوی و دریادار تنگسیری از فرماندهان عالیرتبه سپاه اعلام کردند چنانچه شرکتی، نفت ایران را تخلیه کند، جمهوری اسلامی ایران بیتردید مقابله به مثل خواهد کرد. نکته مهم اینجاست که این واکنشها برای کشورها و شرکتهای دنیا تهدید معتبر تلقی میگردد؛ چون ایران بارها اراده قاطع خود را در این باره نشان داده است. مثلا آبان سال۱۴۰۰بود که نیروی دریایی سپاه نفتکشی را در دریای عمان توقیف کرد که چند ماه پیش از آن، شرکت اجاره کننده آن نفتکش، نفت ایران را سرقت کرده بود. جالب اینجاست که در آن چند ماه هر چه سارقین تلاش کردند نفت ایران را در نقاط مختلف دنیا به فروش برسانند اما با تهدید ایران که اعلام شد خرید نفت این نفتکش پاسخ قاطع ایران را در پی خواهد داشت مواجه شدند و عملا کوششهای آنها راه به جایی نبرد و هیچ دولت و شرکتی حاضر به خرید نفت جمهوری اسلامی ایران نشد که در نهایت در یک اقدام ترکیبی اطلاعاتی و عملياتي نفتکش متخلف در دریای عمان توقیف شد.
معنای این شرایط آن است که سیادت دریایی ایران به نقطهای تاریخی رسیده که هیچگونه ارادهای توان رویارویی با آن را ندارد. جمهوری اسلامی با اعلام و اعمال بازدارندگی متقارن و نامتقارن در مرحلهای از اقتدار نظامی قرار دارد که تاریخ ایران نظیر آن را به خود ندیده است. اینگونه رخدادها یعنی گذشت آن روزگار و زمانه ای که انگلیسیها در خلیج فارس، در بوشهر و جزیره خارک نیروی نظامی پیاده میکردند و در پی آن با انفعال و هراس حکومت وقت، هرات از ایران جدا گشت و بدتر از آن عهدنامه پاریس نیز بر ایران تحمیل شد. دستیابی به این سطح کمی و کیفی از توانمندی راهبردی، یعنی ایران به مرتبه جدیدی از قدرتِ اعمالِ اراده در دنیا وارد شده است. دست آخر اینکه، این رخداد گویای آن است که میدان نه فقط سرنوشت دیپلماسی را معین میکند، بلکه در زمانه پرآشوب کنونی و دوره حاکمیت زورگویی برخی دولتها، از منافع اقتصادی نیز صیانت خواهد کرد.
#عزیز_غضنفری
@ghazanfari58
بیاد شیخ شهید
۱۱ مرداد سالروز شهادت شیخ فضل الله نوری است. فرض کنید شیخ با کل پروژه مشروطه مخالف بوده، حال آن که هرگز چنین نبوده است. اما شعار مخالفین او آزادیخواهی ثبت شده است. پرسش اساسی از تاریخ اما آن است که چرا و چگونه کسی که به بدترین روش ممکن به چوبه اعدام سپرده میشود خشونت طلب معرفی شده و طراحان، حامیان و مجریان اعدام شیخ تراز اول تهران را آزادیخواه مینامند؟! اینگونه از تحریف تاریخ و جابجا کردن نقش بازیگران آن فقط از عدهای فریبکار و تحریف گر حرفهای برمیآید. اینها همیشه فعال هستند؛ مگر جای شهید و جلاد را در دهه ۶۰ عوض نکردند؟!
می گویند شیخ فضلالله ضد مدارس نوین بود درصورتیکه شیخ مدارس نوین را خیر جاری معرفی می کرد و برای افتتاح یکی از مدارس ۱۰۰ تومان کمک مالی نموده، می گویند شیخ تفکری قدیمی داشته درصورتیکه شیخ به شاگردانش می گفت و هزینه می داد تا برایش روزنامه های غربی را ترجمه کنند تا از عرصه بین المللی عقب نماند، می گویند شیخ موافق استبداد بود درصورتیکه شیخ دست راست میرزای شیرازی برای مبارزه با استبداد بود.
نبودن شیخ یعنی قدرت گرفتن امثال ابراهیم زنجانی هایی که می خواهند یک شبه ره صد ساله بروند و حتی حاضر به دار زدن مرجع تقلید جامعه نیز هستند. نبودن شیخ یعنی قدرت گرفتن یپرم خان هایی که در وسط خیابان بر جسد مرجع تقلید جامعه ادرار می کنند. نبودن شیخ یعنی حضور تقی زاده ها و ...
#عزیز_غضنفری
@ghazanfari58
جنگ روانی آمریکا در خلیجفارس
درباره فضاسازیهای اخیر آمریکاییها در خلیجفارس چند نکته از نظر میگذرد تا مشخص شود ادعاهای آنها چقدر با واقعیت انطباق دارد:
۱- نکته نخست درباره وقایع اخیر خلیج فارس و اخباری که درباره حضور آمریکاییها در خلیج فارس منتشر میشود آن است که از نظر تجهیزات و امکانات و حتی نیروی انسانی هیچ تغییری نسبت به گذشته انجام نشده است. در گذشته در خلیج فارس رزم ناو داشتند، هم اکنون نیز طبق گفته خودشان میخواهند یک فروند ناو آبی خاکی به خلیجفارس اعزام کنند، اتفاقی که در گذشته نیز مسبوق به سابقه بوده است. در ذهن داشته باشیم حتی اگر آمریکاییها ناوگروه هم به خلیج فارس اعزام می کردند،که از منظر نظامی بسیار اهمیت دارد، باز اتفاق تازه ای نبود. اما آمریکایی ها و رسانه های وابسته به آن ها با جنگ روانی این اتفاق تکراری را به شکل عجیب و ترسناک روایت می کنند تا بخشی از پازل عملیات روانی خود علیه ایران را تکمیل کرده باشند.
۲-اخیرا آمریکایی ها برای اینکه ریسک صادرات نفت را برای ایران _که از طریق دور زدن تحریم ها و فروش نفت در آب های بین المللی صورت میگیرد_ افزایش دهند، تصمیم گرفتهاند به بهانه نقض قوانین تحریمی آمریکا علیه ایران و البته با روش های خاص، برخی از محموله های نفتی ایران را در آب های بین المللی توقیف کنند که هم اکنون دو بار این اتفاق تکرار شده است. از طرف دیگر جمهوری اسلامی ایران نیز به مقامات آمریکایی پیام ارسال کرده که در برابر هر اقدام آمریکایی ها در خصوص توقیف محموله های نفت جمهوری اسلامی ایران، مقابله به مثل خواهند کرد که دقیقا در مقابل، دو محموله نفت متعلق به رژیم آمریکا توقیف شده است.
۳-جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده چنانچه شرکتی، نفت ایران را تخلیه کند، جمهوری اسلامی ایران بیتردید مقابله به مثل خواهد کرد. نکته مهم اینجاست که این واکنشها برای کشورها و شرکتهای دنیا تهدید معتبر تلقی میگردد؛ چون ایران بارها اراده قاطع خود را در این باره نشان داده است. مثلا آبان سال۱۴۰۰بود که نیروی دریایی سپاه نفتکشی را در دریای عمان توقیف کرد که چند ماه پیش از آن، شرکت اجاره کننده آن نفتکش، نفت ایران را سرقت کرده بود. جالب اینجاست که در آن چند ماه هر چه سارقین تلاش کردند نفت ایران را در نقاط مختلف دنیا به فروش برسانند اما با تهدید ایران که اعلام شد خرید نفت این نفتکش پاسخ قاطع ایران را در پی خواهد داشت مواجه شدند و عملا کوششهای آنها راه به جایی نبرد و هیچ دولت و شرکتی حاضر به خرید نفت جمهوری اسلامی ایران نشد که در نهایت در یک اقدام ترکیبی اطلاعاتی و عملياتي نفتکش متخلف در دریای عمان توقیف شد.
۴-چند مقام آمریکایی روز پنجشنبه ای که گذشت در گفتگو با خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس ادعا کردند که ارتش ایالات متحده آمریکا در حال بررسی استقرار نیروی نظامی مسلح در کشتی های تجاری است که از طریق تنگه هرمز عبور می کنند تا از توقیف کشتی های تجاری توسط ایران جلوگیری کند. اما برای آن که بی اعتبار بودن این ادعای آمریکایی ها روشن شود به دو قضیه اشاره می شود. اول اینکه وقتی در سال۱۳۹۴ جمهوری اسلامی ایران کشتی متخلف آمریکایی متعلق به شرکت مرسک را توقیف کرد، چند نیروی نظامی مسلح نیز تامین امنیت آن شناور را بر عهده داشتند که با اقدام قاطعانه نیروی دریایی سپاه همه سرنشینان آن کشتی از جمله نظامیان آن شناور تجاری دستگیر شدند. ثانیا وقتی که سپاه به توقیف شناورهای متخلف روی میآورد و آمریکا با رزم ناو و ناوشکن و هواپیما در صدد حمایت برمی آید و در نهایت کاری از آنان ساخته نیست، چگونه با چند نفر نیروی نظامی در کشتیهای تجاری میخواهند در برابر اراده قاطع جمهوری اسلامی از خود و کشتی دفاع کنند. این اتفاق دقیقا ۱۵ تیرماه ۱۴۰۲ رخ داد و رزمندگان منطقه دوم نیروی دریایی سپاه یک فروند شناور با نام تجاری (NAD۲) که به صورت سازمان یافته مبادرت به قاچاق نفت گاز جمهوری اسلامی در خلیجفارس میکرد را توقیف کردند. آمریکاییها برای ممانعت از اقدام ایران ۲ فروند جنگنده رزم سطحی a10، یک فروند هواپیمای باسرنشین شناسایی p8a، دو فروند بالگرد howk c، یک فروند هواپیمای بدون سرنشین mq9 به پرواز درآوردند و نیز شناورهای گشتی آمریکایی به محل توقیف اعزام شدند. آمریکاییها تا آخرین لحظه هم تلاش کردند که مانع توقیف شناور متخلف شوند، اما رزمندگان منطقه دوم دریایی سپاه با تسلط و هوشیاری شناور متخلف را به بوشهر منتقل کردند.
#عزیز_غضنفری
@ghazanfari58
هدایت شده از صبح صادق
🔺فرامتن یک تبادل
🔹سرمقاله 1105
✍️عزیز غضنفری - عضو شورای سیاستگذاری صبح صادق
📝گفتنی است، برخلاف ادعاهای مقامات آمریکایی که میخواهند خود را قهرمان و پیروز این ماجرا معرفی کنند، بانکهای جمهوری اسلامی ایران بر داراییهای متعلق به کشور کنترل کامل خواهند داشت و میتوانند بدون محدودیت، کالا و خدمات مورد نیاز خود را خریداری کنند. در همین باره وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در بیانیه خود اعلام کرد نحوه بهرهبرداری از منابع و داراییهای مالی رفع توقیف شده در اختیار جمهوری اسلامی ایران بوده و این منابع برای نیازهای گوناگون کشور حسب تشخیص مراجع ذیصلاح هزینه خواهد شد.
🔗متن کامل را بخوانید
📥 پی دی اف این شماره را از قسمت سنجاق شده دریافت کنید
@ssweekly
معجزههای دست دادن؟!
سیاست در عرصه تئوریک دارای پیچیدگیهای فراوانی است. حال تصور کنید وقتی این دانش و مفاهیم پای در عرصه عمل و عینیت بگذارد کار به مراتب پیچیدهتر نیز میشود. نقطه دشوار سیاست زمانی است که درگیر مسائل خارجی کشورها و بازیگران سیاسی جهان میگردد. گاه مسائل سیاسی آنقدر غامض میشود که حل و فصل آن سالها زمان میبرد. حال مسئلهای با این ابعاد از پیچیدگی به گونهای ساده و سطحی در نظر گرفته میشود که سید حسین مرعشی،دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی بگوید«روحانی اگر حاضر میشد با ترامپ سلام علیک کند تمام تحریمها برداشته میشد»!
این ادعا تا اینجا و بهخودی خود مشکلی ایجاد نمیکند؛ چه اینکه ممکن است یک فرد درباره موضوعات مختلف دیدگاههایی شاذ داشته باشد.اما ماجرا زمانی حساسیت پیدا میکند که این وهمیات مبنای تصمیمگیری در سیاست خارجی قرار بگیرد. واقعا موضوعات سیاست خارجی و حل آنها تا بدین حد ساده هستند، یا دست دادن دو رئیس جمهور اینگونه معجزه میکند؟! خسارتهای این طرزتفکر و سادهسازی مسائل پیچیده، منافع ملی یک جامعه را بر باد میدهد. مگر ترامپ و کیم جونگ اون رئیس جمهور کره شمالی سه بار دیدار نکردند؛مگر ترامپ به عنوان اولین رئیس جمهور آمریکا پای در خاک کره ننهاد؛ مگر بین آن دو چندین نامه رد و بدل نشد و رئیس جمهور کره ننوشت:«من نمی توانم لحظهای را که دست جنابعالی را محکم گرفتم فراموش کنم»؛ پس چرا این رخداد، تحریمی را علیه کره شمالی لغو نکرد و یا تعلیق نساخت؟!
اگر سیاستمدار ایرانی به برجام به مثابه ابزاری برای گشودن گرههای تحریم مینگرد، اما از منظر یک سیاستمدار آمریکایی برجام وضع شده تا علاوه بر کنترل ایران اتمی،راهی برای مهار ایران در سایر مولفههای قدرت ملی بیابد. دلیل اصلی خروج ترامپ از توافق هستهای نیز آن بود که ایران در مقابل سیاست فشارحداکثری ترامپ ایستاد و با خواستههای خلاف منافع ملی رئیس جمهور آمریکا مبنی بر پذيرش برجام های موشکی و منطقهای مخالفت کرد.البته تحقق«برجام پلاس»هدف حداقلی ترامپ و تیم همراه او بود. مطلوب آنها همان بود که جان بولتن در سال۹۷ گفت؛بولتن در اجتماع منافقین در پاریس اعلام کرد که انقلاب اسلامی ایران نباید به جشن چهل سالگیاش برسد!
ابعاد سیاست فشار حداکثری ترامپ آنقدر گسترده و چند لایه بود که تاریخ تحریمها، چنین دشمنیهای ظالمانه را به خود ندیده است. بهگونه ای که اکنون ساز و کارهای برطرف ساختن آن تحریمها از دشوارترین امور است. توصیف معجزههای دست دادن از سوی مرعشی در حالی است که آمریکاییها در ازاء آن همه اقدامات سازنده ایران در اجرای تعهدات برجامی،به وظایف خود پایبند نبودند و رئیس کل وقت بانک مرکزی در این زمینه عبارت معروف و ماندگار "تقریبا هیچ" را بکار برد.
#عزیز_غضنفری
@ghazanfari58
یکی از درسهای #کودتای۲۸مرداد این است که آمریکاییها مطیع کامل میخواهند. مصدق از حیث سیاسی و فرهنگی همانی بود که آمریکاییها میخواستند. مصدق فقط میخواست کشور مستقل باشد و نفت ایران در اختیار کمپانیها قرار نگیرد. اما همین را هم برنتابیدند و با کودتا کار دولتش را یکسره کردند.
@ghazanfari58
🔸تلخیها و شیرینیهای حادثه شیراز
🔺واقعه تروریستی شیراز هر چند از یک منظر تلخ و ناگوار بود و غبار غم بر دل و جان مردم ایران و خاصه اهالی شهر شیراز نشاند،اما در کنار این رخداد اندوهگین،صحنههایی خلق شد که دلهای سوزناک و جراحت دیده را التیام بخشید.از فداکاری پسری که در آن صحنه که صدای تیر و بوی باروت همه جا را پر کرده، به کمک پدر میشتابد تا پدری که پسر خردسالش را از چند قدمی تروریست دور میسازد شگفتانه های رویداد شیراز محسوب میشود. نقطه اوج ایثار نیز توسط فرزاد بادپا خلق و مجاهدت او در تاریخ ماندگار شد.با دست خالی دنبال یک تروریست مسلح دویدن که ممکن بود آماده انتحار نیز باشد،فقط از یک فرد پرورش یافته در مکتب اهل بیت علیهمالسّلام و از خادم حضرت شاهچراغ برمیآید.
🔺مشاهده همه این فداکاریها اما سبب نمیشود تا نقش نیروهای امنیتی-که در این رویداد و دهها پروژه ضدامنیتی به موقع وارد شده و از وقوع حوادث بزرگ و غمبار جلوگیری کردند-به چشم نیاید و یک رخداد چیزی از منزلت و مجاهدت آنان نزد ملت نمیکاهد.در همین زمینه برخی با اغراض گوناگون کوشیدند بهگونهای وانمود سازند که اثری از حضور عناصر امنیتی نبوده است! در این باره گفتنی است که دقیقا پس از حادثه سال گذشته شیراز، لایه دوم امنیتی حرم مطهر حضرت شاهچراغ در اختیار عناصر نظامی قرار گرفته است. در همین قضیه اخیر شیراز به محض ورود فرد تروریست به حرم و شلیک تیر توسط او، سه نفر از عناصر امنیتی راه ورود او به سمت صحن و ضریح و محل تجمع مردم را مسدود کرده و در مرحله بعد نیروهای امنیتی او را در محاصره خود در میآورند.
🔺این نکته مهم را باید مد نظر قرار داد که اگر نیروهای نظامی که لایه دوم امنیت حرم مطهر به آنان سپرده شده بر سر راه فرد تروریست قرار نمیگرفتند و تروریست را به سمت دیگر حرم نبرده و در محاصره قرار نمیدادند او در کسری از زمان خود را به محل تجمع مردم میرساند و وقوع یک فاجعه قطعی بود و اینک ملت ایران و مردم شیراز داغدار دهها نفر از هموطنان و همشهریان خود بودند.برای اینکه در نظر بیاوریم با وقوع واقعه دردناک و عظیم چقدر فاصله کمی وجود داشته، لازم است گفته شود که از زمان ورود عنصر تروریست به ورودی حرم تا هنگام دستگیری او کمتر از ۳۰ ثانیه زمان سپری میشود.سخن اصلی در اینجا آن است که با روایت صحیح و کامل از واقعه تلخ شیراز نگذاریم صحنههای ماندگار آن که رایحه دلانگیز ایثار و مجاهدت از آن ساطع شده،به حاشیه سپرده شود.
#عزیز_غضنفری
@ghazanfari58
نتائج یک مؤسسه افکار سنجی با موضوع حضور مردم در مراسم دهه اول ماه محرم:
*۶۵ ٪ گفتهاند شرکت کردیم؛
*۳۵ ٪ گفتهاند شرکت نکردیم؛
*از بین کسانی که گفتهاند شرکت نکردیم ۸٪ اعلام کردهاند بخاطر عدم اعتقاد شرکت نکردهاند و ۲۷٪ نیزگفتهاند بخاطر مشغلههای کاری نتوانستهاند شرکت کنند.
@ghazanfari58
بزرگترین خسارت #برجام بروز مشکلات در اقتصاد وصنعت هستهای نبود.بزرگترین خسارت برجام اقدامات عناصری مؤثر در دولت قبل برای قراردادن ایران در ائتلاف فکری و سیاسی با غرب و دوری از نگاه به شرق بود.#شانگهای و #بریکس امانشانهای مهم از اصلاح یک رویکرد پرمخاطره در سیاستخارجی ایران است.
@ghazanfari58