جنگ، جنگ است...
تصور کنید دشمن به ایران عزیزمان و شهرهای مناطق گوناگون حمله نظامی کرده است. در این صورت حتما جمعی از مردم مجروح و کشته می شوند. این نتیجه طبیعی جنگ است. حالا دشمنان علیه ملت ایران عظیمترین جنگ تبلیغاتی و رسانهای تاریخ جهان را به راه انداخته اند. فرقی هم نمی کند. جنگ، جنگ است؛ روزی نبرد نظامی در جریان است و روزگاری جنگ تبلیغاتی بر یک ملت مسلط میشود. برخی اهالی ورزش و هنر و برخی دیگر از گروههای مردم جزو قربانیان این جنگ شناختی بی سابقه به حساب می آیند. مجروح را باید درمان کرد. مجروحان در گذر زمان احتمالا به سمت بهبودی سوق پیدا می کنند. کافی است ما از کج خلقی و رفتارهای ناپسند قربانيان جنگ شناختی سراسیمه نشویم و برافروخته نگردیم. از آن سو لازم است خوش رفتاری، آرامش و سعه صدر را در پیش بگیریم و فرصت گفتگو و تنظیم روابط صمیمانه با گروه های تحت فشار رسانهای را از دست ندهیم. در کنار اینها ضعفهای جدی که در نبرد تبلیغاتی داریم را برطرف سازیم. کاستیهای ما در این زمینه چه در آفند و چه پدافند یکی دو تا نیست. در این بخش به یک تحول اساسی محتاج هستیم.
@ghazanfari58
تقویت کرانه باختری؛ پاسخ تهران به کشاندن جنگ به داخل ایران؛
شبکه خبری المیادین لبنان در ویژهبرنامه مختص پوشش تحلیلی توطئه و اغتشاشات در ایران، تأکید کرد، در مقابل توطئه کشاندن جنگ به داخل ایران، میتوانیم بگوییم ایران هم توانست، پشتیبانی و حمایت را به داخل کرانه باختری برساند.
@ghazanfari58
برای مرد خستگی ناپذیر ایران؛ حاج شکرالله عطارزاده
آقای شکرالله عطارزاده را حدود ۲۵سال است که از نزدیک می شناسم. او اما پیش تر و قبل از انقلاب اسلامی که امثال من یادش نمی آید با شهید بهشتی آشنا شده و به عضویت حزب جمهوری اسلامی درآمد. او نه تنها به قول امروزی ها شهید بهشتی و شهید مطهری را خوانده بود که آن ها را از نزدیک درک کرده بود. به همین خاطر در در زمینه «معارف اسلام سیاسی» مستقیم به نقطه کانونی و الهام بخش انقلاب اسلامی متصل بود. آقای عطارزاده از حیث علوم اسلامی بر سر سفره ای نشسته بود که سرچشمه های معرفت آن حضرت امام خمینی بود و یاران درجه یک امام. حاج شکرالله اما مرد حرف فقط نبود؛ مرد عمل نیز بود. او در دوره تهاجم صدام و حامیان غربی و شرقی او خود را به صحنه جنگ رساند و در نهایت یک پای خود را فدای اسلام و مردم ایران کرد.
حاج شکرالله مرد خستگی ناپذیر ایران بود. او بعد از جنگ بدون اینکه چشمداشتی به مناصب داشته باشد، کار فکری و فرهنگی خود را ادامه داد. در اواسط دهه ۷۰ هفته نامه لیان را بنیان نهاد و مجاهدت اعتقادی و سیاسی خود را وارد مرحله ای تازه ساخت. لیان که به همت او و برادرزاده جوان، فهیم و آگاه او ایمان عزیز به جریان افتاد فقط یک هفته نامه نبود که بعد از مدتی کوتاه تبدیل به پایگاه اصلی و نقطه اتصال نیروهای انقلاب اسلامی در استان بوشهر تبدیل شد. حاج شکرالله عطارزاده در مجلس هفتم با رای مردم بخش شمالی استان بوشهر پای در خانه ملت نهاد و دوره جدیدی از خدمات او در معرض قضاوت مردم قرار گرفت. حالا اما این مرد خستگی ناپذیر ایران پس از یک عمر مجاهدت به دیدار معبود شتافته و همه آشنایان و دوستان را در غم و اندوهی بزرگ فرو برد. برای ایشان نزد خدای متعال غفران واسعه الهی را مسئلت می نمایم و درگذشت تاسف بار حاج شکرالله عطارزاده را به خانواده آن مرحوم و خاصه دوست و برادر قدیمی ام ایمان عزیز تسلیت عرض می کنم.
عزیز غضنفری
@ghazanfari58
امیدها و دغدغهها-عزیز غضنفری
جنگ، جنگ است... تصور کنید دشمن به ایران عزیزمان و شهرهای مناطق گوناگون حمله نظامی کرده است. در این
رمز پیروزی؛ عبور از حواشی
فضای حاکم بر بازی ایران و انگلیس نشان داد که بازیکنان مقهور جنگ روانی و ادراکی دشمنان شده اند. خیلی روشن است؛ بازیکنان سنگ و فولاد که نیستند همه آن ها انسان هایی هستند که عواطف و احساسات بر جسم شان غلبه دارد. راه حلش نیز مدارا و گفتگو بود که به صورت صحیح از سوی افراد گوناگون مخصوصا کادر فنی انجام شد. خاصه نقش کیروش سرمربی تیم ملی در قرار دادن بازیکنان تیم ملی در مسیر آرامش و اعتمادبهنفس نقشی حرفهای و تعیین کننده بود. البته خوشحالی و پایکوبی پس از بازی با انگلیس نیز که برخی افرادی که در دوره اخیر شعار زن زندگی آزادی داده بودند در متنبه شدن بازیکنان بی تاثیر نبود. بچههای تیم ملی به چشم خویش دیدند که کسانی و رسانههایی که تا دیروز اینگونه می نمایاندند که طرفدار بچههای تیم ملی هستند حالا در کمال تعجب از باخت آنها سور و سات به راه انداخته و بساط شادی و شور پهن کرده اند!
این دوره از جام جهانی فوتبال در نهایت با هر نتیجهای برای تیم ملی ایران تمام خواهد شد اما عبرت های آن باقی می ماند. دریافتیم که چه بخواهیم و چه نخواهیم سلبریتی ها در جامعه اثرگذار هستند و اگر نبودند برخی رفتارهای نادرست آنها در این مقطع اخیر نبایستی برای ما اهمیت داشته باشد، که به وضوح دیدیم اهمیت داشت. چقدر هم از حرفها و اقدامات غیر صحیح آنها دلمان گرفت و حالمان بد شد. حال که فهمیدیم در جامعه موثر هستند پس جامعه انقلابی و ارزشی کشور در نحوه نگاه خودشان به این بخش از جامعه تجدید نظر کند. از آن سو حاکمیت نیز راه تعامل و جذب آن ها را همواره در دستور کار خود قرار دهند. سلبریتی ها آن طور که جایی مطالعه می کردم در بسیاری از کشورها به هسته مرکزی قدرت متصل هستند و کلیت حاکمیت براي آنها برنامه دارد. در ایران نیز چنین باید باشد. این روزها در بسیاری از نشستهایی که در آنجا تصمیماتی ساخته و یا گرفته می شود گفته ام که روش مواجهه ما با سلبریتی ها باید تغییر کند. توجه به این موضوع و اتخاذ و اجرایی کردن راهکارهای لازم در این زمینه، یکی از مهم ترین عبرت های این مقطع حساس کشور می تواند باشد.
@ghazanfari58
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ناراحتی دیوانه وار #سعودی_اینترنشنال بخاطر برد #تیم_ملی_فوتبال نشان می دهد که پیروزی امروز #تیم_ملي_ايران چقدر با اهمیت و به موقع بوده است. برای آن که این موجودات و مزدوران سعودی پس از ديوانگی، له و لورده بشوند باید این پیروزی به یک #جشن_ملی فراگیر تبدیل شود.
@ghazanfari58
ناراحتی دیوانه وار #سعودی_اینترنشنال بخاطر برد #تیم_ملی_فوتبال نشان می دهد که پیروزی امروز #تیم_ملي_ايران چقدر با اهمیت و به موقع بوده است. برای آن که این موجودات و مزدوران سعودی پس از ديوانگی، له و لورده بشوند باید این پیروزی به یک #جشن_ملی فراگیر تبدیل شود.
@ghazanfari58
#آقای_زیباکلام!
اگر نظام سرمایه اجتماعی و همراهی مردم را به همراه نداشت که اربابان غربی شما بارها #ایران_عزیز را با خاک یکسان کرده بودند! اگر این سیستم مردم را پشت سر خود نداشت که شما مدعیان روشنفکری و ترسوهای تاریخ، ده بار کشور را دو دستی تحویل آمریکا و انگلیس داده بودید!
@ghazanfari58
سفری مهم در زمانی حساس
اقدامات نخست وزیر جدید عراق برای حل مسائل اقلیم با ایران وارد بخش مهم خود شده است. ظاهرا السودانی و نچیروان بارزانی بر تشکیل یگانهای مشترک از ارتش، مرزبانی و پیشمرگه و همچنین بر آغاز عملیات استقرار یگانها در مرز در اسرع وقت علاوه بر ایجاد دهها نقطه کنترل مرزی نیز توافق کردند. به نظر می آید این توافق شامل توقف هر گونه حمایت دولتی یا حزبی در اقلیم از گروههای کُرد مخالف ایران و بستن مقرهای سیاسی آنها در سلیمانیه و اربیل علاوه بر بازرسی اردوگاههای پناهندگان کُرد ایرانی و نظارت مستقیم بر مدیریت این اردوگاهها تنها از سوی سازمان ملل است. السودانی جزئیات این توافق را در سفر فردای خود به تهران اطلاع خواهد داد و بغداد امیدوار است با این اقدامات، احتمال مداخله زمینی ایران در مناطق مرزی عراق را دور کند. از همه این ها که بگذریم طبق شنیده ها نخست وزیر جدید عراق حامل یک پیام از جانب یکی از دولت های فرامنطقه ای نیز است. در این باره بعدا توضیحاتی خواهم داد.
@ghazanfari58
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
از اول روشن بود که فوت مرحومه مهسا امینی بهانه ای بیش نیست و مسئله اصلی و نقطه اشتراک دشمنان ملت، تجزیه ایران است. تاسف آنجاست که برخی هنوز در فهم حقیقت ماجرا عاجز و ناتوان هستند. دشمنان دیگر با چه زبانی باید بگویند چه نقشه ای در سر می پرورانند و چه خوابی برای این کشور دیده اند؟! اجازه دهید یک عبارتی را به صورت صریح عرض کنم؛ دست پرتوان جمهوری اسلامی از سرِ ایران عزیز برداشته شود، ویران سازی، تجزیه و فروپاشی این سرزمین مادری و آغاز منازعات خونین بین اقوام سیاست قطعی دشمنان است.
@ghazanfari58
عصر جدید!
اگر یکی از خصلتهای روزگار و عصر جدید را دوره تسلط و یکهتازی رسانهها بدانیم و بنامیم سخن بیراهی نگفتهایم. رسانهها اراده کنند می توانند شب را روز و روز را شب معرفی میکنند؛ عجیبتر اما آن است که مخاطب نیز با جادوگری که رسانهها از خود به خرج میدهند به سمت باورپذیری روی میآورند. مثلا در حالیکه در همین شرایط کنونی که ایران برای حدود ۹میلیون مشترک برق را بهصورت رایگان داده، در انگلیس در روزهای گذشته برق سهمیهبندی شد؛ اما چقدر این خبر در رسانهها بازتاب پیدا کرد و توانست حوزه ادراک مردم را تحت تاثیرقرار دهد؟
در حالیکه در انگلیس بحران انرژی و مخصوصا گاز برای خانوادهها مشکلات اساسی ایجاد کرده و در برخی جاها به خرید هیزم روی آوردهاند، در ایران برای یک میلیون مشترک، گاز بهصورت رایگان در اختیار آنها قرار داده شده است. در ایرانِ ما در برخی شهرهای بزرگ مشکل کم آبی داریم، اما باز در همین روزهای گذشته در منچستر آب با تانکر توزیع شد. طبیعی است که مشکلات مربوط به بخش انرژی و بهخصوص آب در دنیا کم و یا زیاد فراگیر شده است. اما رسانهها با فضاسازی و بزرگنمایی آن چنان این مسائل را در ایران برجسته میکنند، که مخاطب عمومی تصور میکند همه جای دنیا گلستان است و این کم و کسریها فقط در ایران هست.
به تازگی اکونومیست اعلام کرد که تلفات زمستان سخت اروپا بیش از جنگ اوکراین است. بر اساس این تحلیل جدید، تعداد افرادی که در زمستان امسال در اروپا به دلیل کمبود انرژی جان خود را از دست خواهند داد، احتمالاً ۱۴۷ هزار مرگ خواهد شد. در صورت شدت بیشتر زمستان، این عدد میتواند به ۱۸۵ هزار تن برسد. این در حالی است که تلفات میدان جنگ در جنگ اوکراین را تا کنون حدود ۶۰ هزار نفر تخمین زده شده است.
شما در نظر بیاورید که در یکی از شهرهای مهم ایران آبی در کار نباشد و آب با تانکر در اختیار ساکنان آنجا قرار گیرد؛ در اینصورت رسانههای مغرض دمار از روزگار مسئولان در می آورند و افکار عمومی را به سمت شدیدترین خشونتها تحریک و تهییج می کنند. کاری که در این دوره اخیر ۲۴ ساعته به آن مشغول بوده و هستند. درباره نقش رسانهها موضوع شوخی بردار نیست؛ در این عرصه باید گام هایی اساسی و تحول خواهانه برداشته شود. نکته مهم و پایانی آن که استمرار و پایداری ایران قوی به ابتکار عمل حاکمیت در فضای مجازی و رسانهای گره خورده است.
@ghazanfari58
دکتر #مسعود_پزشکیان فعال سیاسی #اصلاح_طلب در دانشگاه تهران:
من باز هم لباس #سپاه میپوشم. سپاه اگر نبود این #مملکت_تجزیه شده و کارمان تمام شده بود.
@ghazanfari58
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
برای و بیاد بشار جعفری...
این خصلت و برنامه عمل همیشگی دشمن است؛ به موازات تحرکات میدانی و آشوب افکنی میکوشد از طریق رسانه، جنگ روانی به راه بیندازد. سوریه ای که امروز می بینیم و از خطر بزرگ فروپاشی رهایی یافته از روز نخست که اینگونه نبود. جنگ تبلیغاتی علیه سوریه و دولت بشار اسد سهمگین تر از اقدامات خرابکارانه عامل آمریکاییها در منطقه یعنی داعش بود. اما یکی از شانسهای بزرگ سوریه آن بود که فردی بنام بشار جعفری به عنوان نماینده دائم در سازمان ملل به صورت حرفه ای و موثر کار خود را به پیش می برد.
بشار جعفری، نماینده سوریه در سازمان ملل در اوج بحران سوریه به مثابه یک رسانه عمل می کرد. او که هم زبان انگلیسی بلد بود و هم رسانه و کارکرد آنها را می شناخت و هم فهم دقیقی از عملیات روانی دشمنان سوریه داشت هر گوشه و اتاقی از سازمان ملل که فرصتی و امکانی به او میداد، لختی درنگ میکرد و در گفت و گو با رسانهها به تبیین سیاستهای کشورش و حمله سیاسی به مخالفان دولت سوریه میپرداخت. بشار جعفری به تنهایی در مقابل فضاسازی های رسانهای غرب و رژیم سعودی قوی، موفق و جذاب ظاهر شد.او که خود به یک معنا یک رسانه جهانی بود در یکی از جلسات شورای امنیت سازمان ملل که ویدئوی آن را در بالا گذاشته ام خطاب به نماینده عربستان گفت: سعودی در حالی از لزوم تدوین قانون اساسی برای کشور من سخن میگوید که این کشور خود نه قانون اساسی دارد، نه پارلمان و نه حتی اسم! این کشور را با نام حکامش میخوانند، مانند اینکه بگوییم جمهوری ترامپی!
✅آنهایی که باید مقصود حقیر را از این نوشته کوتاه می گرفتند، گرفتند.
@ghazanfari58
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اوج ابتذال یک رسانه یعنی اینکه بگوید همکاری عربستان سعودی با چین خوب است و آن را ابتکار عمل جهان عرب بداند و از آن سو وقتی ایران و چین به سمت توافق راهبردی حرکت میکنند میگویند بد است و تا میتوانند به تخطئه این همکاری دست میزنند!
این وسط اما #سعودی_اینترنشنال با این تناقضها و دروغهای آشکار چکار باید بکند که به مخاطب ثابت کند که رسانه نیست، بلکه یک #پروژه_امنیتی است؛ پروژهای که برای ویران سازی و تجزیه ایران طراحی شده است.
@ghazanfari58
موقعیتی سرنوشت ساز
فرآیند و چارچوب نقشه طراحی شده دشمنان برای ایجاد آشوب و اغتشاش در ایران به موقعیتی متمایز و غیرقابل بازگشت رسیده است. تصمیم دستگاه قضایی برای اعمال قانون در خصوص برهم زنندگان امنیت و کسانی که با انواع سلاح ها به جان و مال مردم یورش برده اند نقطه کلیدی و سرنوشت ساز تحولات اخیر به حساب می آید. واکنش ها و به هم ریختگی دشمنان ایران در این زمینه نشانه آن است که برخورد قانونی با اغتشاش گران،توطئه سهمگین و جنگ ترکیبی آنها را به محاق خواهد برد و هزینههای پروژه دشمن بشدت افزايش مییابد.
ترس و دست و پا زدن آنها نیز دقیقا به همین خاطر است که برخورد نظام با افرادی که به محاربه روی آورده اند توطئه کنونی و برنامه های آتی آن ها برای ایجاد آشوب در ایران را "هزینه ساز"خواهد کرد. دشمنان به درستی دریافته اند که خط برخورد با افراد اغتشاش گر، گروه همراه و مزدوران داخلی آن ها را در ابتدا ناهمراه و سپس متلاشی خواهد کرد. در این میان مهم این است که قوه قضائیه از تصمیمی که گرفته و راهی که انتخاب کرده، برنگردد.
فرق سیستم امنیتی و قضایی ایران با برخی کشورهای دیگر در آن است که در غرب و خاصه آمریکا با برهم زنندگان امنیت و حمله کنندگان به پلیس و مردم در همان صحنه ارتکاب جرم و جنایت به شدیدترین شکل ممکن برخورد کرده میکنند؛ اما در ایران آن ها را دستگیر و پس از طی کردن روال قضایی، حکم صادر درباره آن ها اجرا می شود. موضوع اساسی و تعیین کننده در اینجا آن است که باید برای طراحان پروژه آشوب در ایران و دنباله های داخلی آنها هزینه واقعی و قاطع ایجاد کرد. افکندن تردید در این مقطع همه امیدها را به باد خواهد داد.
@ghazanfari58
آریانا و زرکوه را پس بگیریم
ماجرا از آن جایی آغاز میشود که دفاع کردن شده عادت معمول ما ایرانیها؛ در سیاست، در رسانه، در فوتبال و...همین ایام که درگیر جنگ ترکیبی دشمنان هستیم، باز منفعلانه و تدافعی روزگار میگذرانیم. اگر دست پیش میگرفتیم لااقل امروز کشوری به خود جرأت نمیداد به تمامیت سرزمینی ایران نگاه بد کند. اگر بعد از انقلاب اسلامی بر اشغال جزایر آریانا و زرکوه که توسط انگلیسیها صورت گرفت و بعدا با ساخت و پاختی که با پهلوی کردند و آنها را دو دستی تحویل امارات دادند، تأکید کرده و موضوع بازگرداندن آنها را به ایران را مطرح میکردیم، کار به جایی نمیرسید که برخی کشورهای ذرهای منطقه مدعی مالکیت امارات بر این دو جزیره مهم ایرانی شوند.
دو جزیره کاملا ایرانی آریانا(۱۲ کیلومتر) و زرکوه(۸ کیلومتر) هر چند که کوچک هستند اما بسیار حیاتی به حساب میآیند، چرا که از نظر استراتژیک موقعیت ویژهای دارند و از منابع نفتی سرشاری برخوردار است. اماراتیها بعدها برای آنکه نشان دهند این جزایر عربی است نام آنها را تغییر داده و نیز سه یا چهار هزار نفر را در این دو جزیره که خالی از سکنه بود، جا و مکان دادند. مثلا نام"صیر ابونُعَیر" را بر جزیره آریانا نهادند. نکته مهم آن است که این دو جزیره، به صورت غیر قانونی و بدون هیچگونه معاهده و قرارداد بینالمللی از حدود سال۱۹۷۱ یعنی تاریخ شکلگیری امارات متحده عربی در اشغال این کشور است. این اشغال نیز حاصل بده و بستان های سیاسی بین رژیم پهلوی و انگلیسیها بود، که در نهایت در سال ۱۳۵۲ این دو جزیره به امارات تعلق گرفت.
طبق اسناد موثق تاریخی، دوجزیره آریانا و زرکوه که ابتدا توسط انگلیس و سپس توسط امارات به اشغال درآمدند، به ایران تعلق دارند. ازجمله این اسناد میتوان به نقشه دریانوردی ترسیم شده توسط انگلیسیها در اوایل قرن بیستم اشاره کرد که محدوده جزایر موردادعای امارات و بهطور کلی همه کرانههای خلیجفارس را با رنگ شناسه ایران مشخص کرده است. اگر از منظر قانونی هم به این ماجرا نگاه کنیم، آریانا و زرکوه به ایران تعلق دارند.
در این زمینه راهکار معینی وجود دارد و آن اینکه جمهوری اسلامی ایران به صورت رسمی و قانونی و با طرح رسانهای موضوع، افکار عمومی و نهادهای جهانی را به سمت پذیرش دیدگاهها و باورهای واقعی و منطفی خود متمایل سازد. در این زمینه مهم آن است که در همه دورهها و دولتها موضوع جزایر ایرانی آریانا و زرکوه در دستور کار قرار بگیرد و لحظه ای از طرح آنها در مجامع جهانی غفلت نورزیم. الان که برخی کشورها با پررویی بحث جزایر سهگانه را مطرح میکنند، بهترین زمان در خصوص طرح و ترتیب دادن اقدامات اصولی برای بازگشت این دو جزيره به خاک ایران به حساب میآید.
@ghazanfari58
دو جزیره کاملا ایرانی آریانا(۱۲ کیلومتر) و زرکوه(۸ کیلومتر) هر چند که کوچک هستند اما بسیار حیاتی به حساب میآیند، چرا که از نظر استراتژیک موقعیت ویژهای دارند و از منابع نفتی سرشاری برخوردار است. اماراتیها بعدها برای آنکه نشان دهند این جزایر عربی است نام آنها را تغییر داده و نیز سه یا چهار هزار نفر را در این دو جزیره که خالی از سکنه بود، جا و مکان دادند. مثلا نام"صیر ابونُعَیر" را بر جزیره آریانا نهادند. نکته مهم آن است که این دو جزیره، به صورت غیر قانونی و بدون هیچگونه معاهده و قرارداد بینالمللی از حدود سال۱۹۷۱ یعنی تاریخ شکلگیری امارات متحده عربی در اشغال این کشور است. این اشغال نیز حاصل بده و بستان های سیاسی بین رژیم پهلوی و انگلیسیها بود، که در نهایت در سال ۱۳۵۲ این دو جزیره به امارات تعلق گرفت. الان که برخی کشورها با پررویی بحث جزایر سهگانه را مطرح میکنند، بهترین زمان در خصوص طرح و ترتیب دادن اقدامات اصولی برای بازگشت این دو جزيره به خاک ایران به حساب میآید.
@ghazanfari58
دو تا زن رو به جرم بمبگذاری گرفتن، یکی تو ایران و یکی تو ترکیه
بمبگذار ترکیه محجبهست؛ اما وقتی گرفتنش نهتنها حجاب براش نمیذارن، بلکه لباس New York هم تنش میکنن که بگن کار آمریکا بوده. برای اینکه تحقیرش کنن و باقی رو بترسونن صورت شکنجه شدهش رو بدون سانسور نشون میده و از معرفیش ابایی نداره.
بمبگذار ایران اما در حالت عادی بیحجابه؛ اما وقتی دارن فیلمش رو پخش میکنن نه تنها مقنعه سرشه، بلکه چادر هم سرش کردن. علاوه بر اینکه چشمبند هم گذاشتن برای حفظ آبروش صورتش رو هم تار کردن! در کنار تخریب چادر و توهین به اون، تصویری که فرد بمبگذار تو ذهن مخاطب باقی میمونه، یه زن محجبهست!
@ghazanfari58
ماهیت یک عشق و نفرت
این روزها به مانند گذشته عده ای به دنبال آن هستند تا بخشی از افراد و گروه ها در ایران را شیفته روسیه و چین و کلا شرق معرفی کنند. این ادعاها صرفا حرف هایی تبلیغاتی، اتهاماتی ناروا و اظهاراتی غیر واقعی به حساب می آید. مشکل اصلی آن جا است برخی که زیست سیاسی و بقای فکری و هویتی خود را در پیوند با غرب تعریف کرده اند از اینکه ایران با شرق سیاسی روابط خود را سامان دهد مشکل دارند. درباره شیفتگی جریان روشنفکری به غرب متون زیاد و اظهارنظرهای فراوانی ارائه شده است. از آن دوره ای که گفتند از فرق سر تا نوک پا بایستی فرنگی شد؛ و گفتند که نفت ماده بدبویی است، همان بهتر که غربی ها بیایند و آن را ببرند تا این اواخر که گفتند ما ایرانی ها غیر از آبگوشت بزباش کاری ازمان بر نمی آید و بایستی از غرب مدیر وارد کشور کنیم. اما آیا در عالَم واقع چنین ذوق و علاقه ای در جریان انقلابی نسبت به روسیه و یا چین و به طور کلی شرق سیاسی پیدا می کنید؟
البته تکیه بر توسعه روابط با کشورهای حوزه شرق خاصه روسیه و چین در چارچوب مناسبات بین المللی و منافع ملی امری بدیهی و پایه عقلایی دارد. به عنوان نمونه از روزی که چین نسبت به موضوع جزایر سه مواضعی غلط گرفته است، همه یا بیشتر افراد و گروه های انقلابی از خود واکنش نشان داده و به صراحت آن را محکوم کرده اند. حال آن که بارها و پیش تر آمریکا و دیگر کشورهای اروپایی پای چنین بیانیه هایی را امضا کرده و چنین مواضعی را حتی بدتر نسبت به تمامیت ارضی و سرزمینی ایران اتخاذ کرده اند اما یک نفر از مدعیان روشنفکری و شیفتگان به غرب در ایران ککشان هم نگزیده و لام تا کام حرفی نزده است. معلوم است که این عشق به غرب و آن نفرت به شرق تابعی از تعصبات سیاسی آن هاست. مسئله اساسی آنجاست که برخی در ایران چنانچه تفکر و هویت غربی نامعتبر شود، مستقلا برای خود زیست و هویت سیاسی تصور نمی کنند.
البته نباید این حقیقت را نیز از نظر دور پنداشت که غرب در هر گونه مذاکره ای مثلا همین مذاکرات هسته ای که در جریان است، هویت و عزت ایران را برای مذاکره و بده و بستان روی میز می گذارد، حال آن که اصولا چینی ها در تعامل با ما به دنبال یک معامله اقتصادی بر اساس منافع مشخص خود هستند و معاملات اقتصادی را به مسائل سیاسی و حقوق بشری و نظیر آن وابسته نمی دانند؛ لااقل تاکنون اینگونه نبوده اند. حال آن که آمریکا و اروپا بارها و بارها با ایران چنین کرده اند و مدعیان روشنفکری و شیفتگان به غرب برای آن که خاطر قبله آمال آن ها نرنجد و مهم تر زیست و هویت سیاسی آن ها در جامعه ایرانی خدشه برندارد همواره برای دفاع از منافع کشور مهر سکوت بر لب نهاده اند. شوربختانه اما آن که در اغلب مواردی از این دست، طرف غرب را گرفته اند تا منافع ملی ایران را!
عزیز غضنفری
@ghazanfari58
💢ماجرای فرخنژاد و لزوم بازسازی فرهنگی
🔹ماجرای اخیر حمید فرخنژاد هر چند داستان تلخی به نظر میآید، اما یک نشانه آشکار برای شناخت معضلات عرصه فرهنگ و نیز افراد و گروههایی است که این روزها مانند آب خوردن وطنفروشی میکنند. ماجرای حیرتآور و تأسفآمیز برخی از چهرههای اجتماعی که حدود انسانیت و اخلاق را پشت سر گذاشتهاند جای تأمل فراوان دارد. البته فرخنژاد پیشتر از این گفته بود ۸۰ میلیون نفر جمعیت ایران برای من اهمیتی ندارد، اگر خم به ابروی بچهام بیاید! یکی از نشانههای سقوط اخلاق در هنر نیز همان هنگام اتفاق افتاد اما از سوی جامعه چندان جدی گرفته نشد.
🔸حالا همین بازیگر در ایام اغتشاشات اخیر در نقش مأمور امنیتی جمهوری اسلامی در یک فیلم تحت حمایت بنیاد فارابی ایفای نقش میکند؛ فیلمی که در آن نشان داده میشود موصل چگونه توسط نیروهای نظامی ایران از چنگال داعش رهایی مییابد. با اتمام آخرین سکانس، حمید فرخنژاد دستمزد میلیاردی خود را دریافت میکند، سپس بار سفر را میبندد و از کشور خارج میشود. اما بخش دردناک ماجرا آن جایی است که این بازیگر همه مرزهای شرافت و انسانیت را زیر پاگذاشته، پس از خروج از ایران در آغوش دشمنان ایران میغلتد و در مذمت دیکتاتوری نیز در صفحه شخصی خودش خزعبلات میبافد!
🔹اصلا خروج حمید فرخنژاد از ایران به خودی خود چندان مهم نیست؛ او نیز میتواند به مشابه بسیاری از کسانی باشد که به دلایل گوناگون قصد مهاجرت موقت و دائم میگیرند. مهم آن است که همه کسانی که برای هنر و فرهنگ این کشور دل میسوزانند به فکر راه چاره بیفتند و اجازه ندهند چنین افراد وطنفروشی به ثمن بخس آبرو و حیثیت مردم بزرگ ایران و نیز فرهنگ اسلامی و ایرانی را پیش چشم افکار عمومی دنیا و به خصوص مردم و نسلهای جدید جامعه خودمان ببرند. این اتفاقات صرفا تفسیر و معنای سیاسی ندارد؛ اگر علاقهمندان به فرهنگ دیر بجنبند و چنانچه این روند ادامه یابد چنین موجوداتی فرهنگ و هویت اصیل جامعه ایرانی را به تاراج میبرند.
🔸قضیه عجیب و غریب حمید فرخنژاد هر چند صرفا یک علامت و رخداد است، اما نشانه آن است که نبض فرهنگ جامعه مطلوب کار نمیکند. به خاطر همین است که رهبر حکیم انقلاب در دیدار با دولت سیزدهم فرمودند: «در مسئله فرهنگ و رسانه، به گمان بنده، ساختار فرهنگی کشور نیاز به یک بازسازی انقلابی دارد. ما مشکل داریم در ساختار فرهنگی کشور؛ و یک حرکت انقلابی لازم است. البته «حرکت انقلابی» یعنی خردمندانه و عاقلانه. معنای «انقلابی بودن» بیهوا حرکت کردن و بیحساب حرکت کردن نیست».
#عزیز_غضنفری
@ghazanfari58
در کنار هم برای ایران
یکی از دوستان دغدغه مند و دلسوز به ذکر خبری اشاره کرد که به معنای واقعی کلمه تشویش آور بود. ایشان گفتند در دانشگاه شهر ما یک دانشجوی بسیجی وارد کلاس شده و در گوشه ای از کلاس می نشیند. در همین حین دانشجوی دیگری که در مجاورت آن دانشجوی بسیجی و از پیش نشسته بود، بلافاصله جای خود را تغییر می دهد و در مکانی دیگر از کلاس می نشیند. این خبر هر چند تلخ است و به دشواری به باور می نشیند، اما نشانه ای است مبنی بر این که دشمن دارد خوب کارش را انجام می دهد. از اینکه بین مردم جدایی بیفتد و حس نفرت ایجاد شوند عمیقا باید هراسناک بود. این اتفاق و نظایر آن دقیقا همان چیزی است که دشمن آرزو می کند؛ اینکه بخش های مختلف در ایران از یکدیگر بدشان بیاید و بین آن ها تنفر تولید و منتشر شود.
اما بسیجی ها واقعا چه کرده و چه هیزم تری به چه کسی فروخته اند که برخی در داخل در نقشه دشمن قرار گرفته و با آنها غیریت خود را تنظیم کرده اند؟ یک سئوال ساده؛ از روز اول انقلاب اسلامی تاکنون کدام واقعه ای که ایران را تهدید کرده باشد رخ داده که در آن بسیجیان در خط مقدم کمک به مردم و ایران عزیز نبوده باشند؟ این تحسین از بسیج و بسیجیان صرفا یک امر ایدئولوژیک نیست؛ بلکه پیش از آن این تعلق خاطر به ایران را بایستی در چارچوب دیدگاه ایران دوستی و صیانت از ایران بزرگ تحلیل کرد. سیل و زلزله که اتفاق می افتد، سر و کله کرونا که پیدا می شود و وقتی که سازندگی و محرومیت زدایی اولویت پیدا می کند، باز صف اول بسیجیان هستند.
از آن سو کسانی که ایران ایران گفتن آن ها گوش فلک را کر کرده و در آن سوی مرزها در آغوش دشمنان ایران خسپیده اند برای ایران چه کرده اند؟ در زمانی که صدام حسین تمامیت ارضی ایران را هدف قرار داد چرا مدعیان ایران به کنج ها خزیدند و اثری از آن ها دیده نشد؟ اما بسیج در آن هنگامه و در همه بزنگاه ها ایران را تنها نگذاشت. با مغرضینی که به پول های آل سعود و سیا و موساد اعتیاد پیدا کرده اند حرفی نیست؛ اما این سخن دردمندانه با برخی از بچه های این آب و خاک هست که شما چرا ساز جدایی و قهر را کوک کرده اید؟
بدانیم که دشمن امری موهوم نیست؛ بلکه واقعی است و از آن چه به نظر می آید به ما نزدیک تر شده است؛ او مسلط شود به صغیر و کبیر و مدرن و سنتی رحم نمی کند. او به چیزی جز ویران سازی و تجزیه و فروپاشی ایران بزرگ نمی اندیشد. این سخن به معنای ندیدن و انکار کاستی ها و ناراستی ها نیست. سخن آن است که برای اصلاح و حل مسائل ایران باید انسجام ملی را هر چه بیشتر تقویت کرد. این روزها باید با حفظ تکثر سلایق، آهنگ مهربانی و همدلی در همه جای کشور و در همه بخش ها طنین افکن شود.
#عزیز_غضنفری
@ghazanfari58