هدایت شده از صبح صادق
🔺فرامتن یک تبادل
🔹سرمقاله 1105
✍️عزیز غضنفری - عضو شورای سیاستگذاری صبح صادق
📝گفتنی است، برخلاف ادعاهای مقامات آمریکایی که میخواهند خود را قهرمان و پیروز این ماجرا معرفی کنند، بانکهای جمهوری اسلامی ایران بر داراییهای متعلق به کشور کنترل کامل خواهند داشت و میتوانند بدون محدودیت، کالا و خدمات مورد نیاز خود را خریداری کنند. در همین باره وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در بیانیه خود اعلام کرد نحوه بهرهبرداری از منابع و داراییهای مالی رفع توقیف شده در اختیار جمهوری اسلامی ایران بوده و این منابع برای نیازهای گوناگون کشور حسب تشخیص مراجع ذیصلاح هزینه خواهد شد.
🔗متن کامل را بخوانید
📥 پی دی اف این شماره را از قسمت سنجاق شده دریافت کنید
@ssweekly
معجزههای دست دادن؟!
سیاست در عرصه تئوریک دارای پیچیدگیهای فراوانی است. حال تصور کنید وقتی این دانش و مفاهیم پای در عرصه عمل و عینیت بگذارد کار به مراتب پیچیدهتر نیز میشود. نقطه دشوار سیاست زمانی است که درگیر مسائل خارجی کشورها و بازیگران سیاسی جهان میگردد. گاه مسائل سیاسی آنقدر غامض میشود که حل و فصل آن سالها زمان میبرد. حال مسئلهای با این ابعاد از پیچیدگی به گونهای ساده و سطحی در نظر گرفته میشود که سید حسین مرعشی،دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی بگوید«روحانی اگر حاضر میشد با ترامپ سلام علیک کند تمام تحریمها برداشته میشد»!
این ادعا تا اینجا و بهخودی خود مشکلی ایجاد نمیکند؛ چه اینکه ممکن است یک فرد درباره موضوعات مختلف دیدگاههایی شاذ داشته باشد.اما ماجرا زمانی حساسیت پیدا میکند که این وهمیات مبنای تصمیمگیری در سیاست خارجی قرار بگیرد. واقعا موضوعات سیاست خارجی و حل آنها تا بدین حد ساده هستند، یا دست دادن دو رئیس جمهور اینگونه معجزه میکند؟! خسارتهای این طرزتفکر و سادهسازی مسائل پیچیده، منافع ملی یک جامعه را بر باد میدهد. مگر ترامپ و کیم جونگ اون رئیس جمهور کره شمالی سه بار دیدار نکردند؛مگر ترامپ به عنوان اولین رئیس جمهور آمریکا پای در خاک کره ننهاد؛ مگر بین آن دو چندین نامه رد و بدل نشد و رئیس جمهور کره ننوشت:«من نمی توانم لحظهای را که دست جنابعالی را محکم گرفتم فراموش کنم»؛ پس چرا این رخداد، تحریمی را علیه کره شمالی لغو نکرد و یا تعلیق نساخت؟!
اگر سیاستمدار ایرانی به برجام به مثابه ابزاری برای گشودن گرههای تحریم مینگرد، اما از منظر یک سیاستمدار آمریکایی برجام وضع شده تا علاوه بر کنترل ایران اتمی،راهی برای مهار ایران در سایر مولفههای قدرت ملی بیابد. دلیل اصلی خروج ترامپ از توافق هستهای نیز آن بود که ایران در مقابل سیاست فشارحداکثری ترامپ ایستاد و با خواستههای خلاف منافع ملی رئیس جمهور آمریکا مبنی بر پذيرش برجام های موشکی و منطقهای مخالفت کرد.البته تحقق«برجام پلاس»هدف حداقلی ترامپ و تیم همراه او بود. مطلوب آنها همان بود که جان بولتن در سال۹۷ گفت؛بولتن در اجتماع منافقین در پاریس اعلام کرد که انقلاب اسلامی ایران نباید به جشن چهل سالگیاش برسد!
ابعاد سیاست فشار حداکثری ترامپ آنقدر گسترده و چند لایه بود که تاریخ تحریمها، چنین دشمنیهای ظالمانه را به خود ندیده است. بهگونه ای که اکنون ساز و کارهای برطرف ساختن آن تحریمها از دشوارترین امور است. توصیف معجزههای دست دادن از سوی مرعشی در حالی است که آمریکاییها در ازاء آن همه اقدامات سازنده ایران در اجرای تعهدات برجامی،به وظایف خود پایبند نبودند و رئیس کل وقت بانک مرکزی در این زمینه عبارت معروف و ماندگار "تقریبا هیچ" را بکار برد.
#عزیز_غضنفری
@ghazanfari58
یکی از درسهای #کودتای۲۸مرداد این است که آمریکاییها مطیع کامل میخواهند. مصدق از حیث سیاسی و فرهنگی همانی بود که آمریکاییها میخواستند. مصدق فقط میخواست کشور مستقل باشد و نفت ایران در اختیار کمپانیها قرار نگیرد. اما همین را هم برنتابیدند و با کودتا کار دولتش را یکسره کردند.
@ghazanfari58
🔸تلخیها و شیرینیهای حادثه شیراز
🔺واقعه تروریستی شیراز هر چند از یک منظر تلخ و ناگوار بود و غبار غم بر دل و جان مردم ایران و خاصه اهالی شهر شیراز نشاند،اما در کنار این رخداد اندوهگین،صحنههایی خلق شد که دلهای سوزناک و جراحت دیده را التیام بخشید.از فداکاری پسری که در آن صحنه که صدای تیر و بوی باروت همه جا را پر کرده، به کمک پدر میشتابد تا پدری که پسر خردسالش را از چند قدمی تروریست دور میسازد شگفتانه های رویداد شیراز محسوب میشود. نقطه اوج ایثار نیز توسط فرزاد بادپا خلق و مجاهدت او در تاریخ ماندگار شد.با دست خالی دنبال یک تروریست مسلح دویدن که ممکن بود آماده انتحار نیز باشد،فقط از یک فرد پرورش یافته در مکتب اهل بیت علیهمالسّلام و از خادم حضرت شاهچراغ برمیآید.
🔺مشاهده همه این فداکاریها اما سبب نمیشود تا نقش نیروهای امنیتی-که در این رویداد و دهها پروژه ضدامنیتی به موقع وارد شده و از وقوع حوادث بزرگ و غمبار جلوگیری کردند-به چشم نیاید و یک رخداد چیزی از منزلت و مجاهدت آنان نزد ملت نمیکاهد.در همین زمینه برخی با اغراض گوناگون کوشیدند بهگونهای وانمود سازند که اثری از حضور عناصر امنیتی نبوده است! در این باره گفتنی است که دقیقا پس از حادثه سال گذشته شیراز، لایه دوم امنیتی حرم مطهر حضرت شاهچراغ در اختیار عناصر نظامی قرار گرفته است. در همین قضیه اخیر شیراز به محض ورود فرد تروریست به حرم و شلیک تیر توسط او، سه نفر از عناصر امنیتی راه ورود او به سمت صحن و ضریح و محل تجمع مردم را مسدود کرده و در مرحله بعد نیروهای امنیتی او را در محاصره خود در میآورند.
🔺این نکته مهم را باید مد نظر قرار داد که اگر نیروهای نظامی که لایه دوم امنیت حرم مطهر به آنان سپرده شده بر سر راه فرد تروریست قرار نمیگرفتند و تروریست را به سمت دیگر حرم نبرده و در محاصره قرار نمیدادند او در کسری از زمان خود را به محل تجمع مردم میرساند و وقوع یک فاجعه قطعی بود و اینک ملت ایران و مردم شیراز داغدار دهها نفر از هموطنان و همشهریان خود بودند.برای اینکه در نظر بیاوریم با وقوع واقعه دردناک و عظیم چقدر فاصله کمی وجود داشته، لازم است گفته شود که از زمان ورود عنصر تروریست به ورودی حرم تا هنگام دستگیری او کمتر از ۳۰ ثانیه زمان سپری میشود.سخن اصلی در اینجا آن است که با روایت صحیح و کامل از واقعه تلخ شیراز نگذاریم صحنههای ماندگار آن که رایحه دلانگیز ایثار و مجاهدت از آن ساطع شده،به حاشیه سپرده شود.
#عزیز_غضنفری
@ghazanfari58
نتائج یک مؤسسه افکار سنجی با موضوع حضور مردم در مراسم دهه اول ماه محرم:
*۶۵ ٪ گفتهاند شرکت کردیم؛
*۳۵ ٪ گفتهاند شرکت نکردیم؛
*از بین کسانی که گفتهاند شرکت نکردیم ۸٪ اعلام کردهاند بخاطر عدم اعتقاد شرکت نکردهاند و ۲۷٪ نیزگفتهاند بخاطر مشغلههای کاری نتوانستهاند شرکت کنند.
@ghazanfari58
بزرگترین خسارت #برجام بروز مشکلات در اقتصاد وصنعت هستهای نبود.بزرگترین خسارت برجام اقدامات عناصری مؤثر در دولت قبل برای قراردادن ایران در ائتلاف فکری و سیاسی با غرب و دوری از نگاه به شرق بود.#شانگهای و #بریکس امانشانهای مهم از اصلاح یک رویکرد پرمخاطره در سیاستخارجی ایران است.
@ghazanfari58
💢تجربهها و عبرتهای نگرفته از برجام!
🔸اینکه رئیسجمهور سابق در دیدار با وزرای دولت قبل مدعی میشود برخی در اسفند ۱۳۹۹ یا فروردین ۱۴۰۰ نگذاشتند برجام احیا شود و سبب شدند که در دو سال و نیم گذشته بیش از ۱۰۰میلیارد دلار از کف ملت ایران برود، حرف تازهای نیست؛ او در چند سال گذشته بارها چنین موضوعی را مطرح کرده است؛ اما آنچه اهمیت دارد، تصوری است که در ذهن مردم نسبت به این ادعا شکل میگیرد. درباره این اظهارنظر آقای روحانی، چند سؤال ساده و روشن وجود دارد.
🔸آیا صرف احیای برجام بدون اینکه انتفاع اقتصادی ملت ایران در آن تضمین شده باشد، ارزشی دارد؟ آیا متن و توافقی که آقای روحانی مدعی آن است در اسفند ۱۳۹۹ یا فروردین ۱۴۰۰ دستیافتنی بود، اما برخی نگذاشتند، در آن انتفاع اقتصادی ایران ضمانت شده بود؟ پاسخ به این پرسش نیز منفی است.
🔸آیا بعد از آنکه آمریکاییها زیر میز برجام زدند و اروپاییها نیز دچار بیعملی شدند و کمترین کاری نکردند، برای ما نباید مهم باشد تا به گونهای متن توافق احیای برجام تهیه شود که لااقل ریسک خروج از برجام افزایش پیدا کند و رئیسجمهور بعدی آمریکا کاری نکند که ترامپ به آسانی کرد؟آیا در متن تهیه شده در اسفند ۱۳۹۹، افزایش ریسک خروج از توافق برای طرفهای دیگر و به ویژه آمریکا تضمین شده بود؟
🔸اگر یک ایرانی به برجام به مثابه ابزاری برای گشودن گرههای تحریم مینگرد، اما از منظر یک سیاستمدار آمریکایی برجام وضع شده تا علاوه بر کنترل ایران اتمی، راهی برای مهار ایران در سایر مؤلفههای قدرت ملی و خاصه قدرت موشکی و منطقهای بیابد. آیا در متن ادعایی آقای روحانی راه مذاکرات موشکی و منطقهای مسدود شده بود؟ پاسخ به این پرسش نیز منفی است.
🔸اینکه نهاد عالی امنیت ملی تا پیش از شهریور ۱۴۰۱ به دولت آقای رئیسی نیزـ بدون تحقق انتفاع اقتصادیـ اجازه موافقت با متن احیای توافق هستهای را نداده، معنایش آن است که منطق این مخالفتها ماهیت منافع ملی دارد و نه موضوعات جناحی و حزبی. انسان مومن و عاقل از یک سوراخ دوبار گزیده نمیشود.
🔸در شهریور ۱۴۰۱، ایران با در نظر گرفتن منافع اقتصادی کشور، چارچوب متن احیای برجام را قابل دفاع دیده و آمادگی خود را برای احیای برجام اعلام کرد. اما طرف آمریکایی نخست به دلیل برگزاری انتخابات مجلس رژیم صهیونیستی و میاندورهای کنگره آمریکا و سپس امید بستن به اغتشاشات داخلی در ایران برای کسب امتيازات بیشتر، موافقت با متن احیای توافق هستهای را به تأخیر انداخت و تا امروز نیز به دلایل گوناگون چنین رفتارهایی از سوی آنها ادامه دارد.
🔸به نظر میآید، اکنون پاسخ به این پرسش باید مدنظر قرارگیرد و پاسخی برای آن یافت که چرا آقای روحانی با آن همه تجربههای تلخ و خسارتآمیز درباره بدعهدی غرب، باز هم عبرت نمیگیرند و از متن اسفند۹۹ با آن همه نارسایی دفاع میکنند؟!
#عزیز_غضنفری
@ghazanfari58
هدایت شده از صبح صادق
🔺راهکاری روشن برای مسئلهای قدیمی
🔹یادداشت سیاسی
✍️عزیز غضنفری - عضو شورای سیاست گذاری صبح صادق
📝به تازگی بر سر موضوع بخشنامهای که از وزارت کشور درباره انتخابات صادر شد، بین نمایندگان مجلس شورای اسلامی و دولت اختلافنظرهایی پدید آمد. آنگونه که پیداست وزارت کشور با این استدلال که به دنبال عدالت انتخاباتی است، چنین بخشنامهای را ابلاغ کرده است. از آن سو جمع نسبتاً زیادی از نمایندگان مجلس نیز بر این عقیده بوده و هستند که بندهایی از بخشنامه صادرشده، عملاً یک سال مانده به پایان دوره چهار ساله نمایندگان را نادیده گرفته و آنها را در زمینه بخشی از وظایف خود از جمله نظارت بر بخش اجرایی کشور، از حیّز انتفاع ساقط کرده است.
🔗 متن کامل را بخوانید
📥 پی دی اف این شماره را از قسمت سنجاق شده دریافت کنید
@ssweekly
🔶راه رفته و راه تجویز کرده!
🔺در خصوص انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا که ترامپ و دار و دسته او به آشوبطلبی پرداختند و به نقاط حساس کشورشان حملهور شدند، ویدئویی در زمان یورش به کنگره وجود دارد که فردی به نام "اتان نوردین" با بلندگو در حال تشویق دیگر مهاجمان است. او اخیرا در دادگاه حاضر شد و ابراز ندامت و طلب عفو کرد، اما قاضی او را مشمول عفو و یا حتی تخفیف ندانست و به ۱۸ سال زندان محکوم نمود. قاضی "تیموتی کلی" خطاب به اتان و دوست همراه او "دومینیک پزولا" گفت که آنها «یک سنت سیاسی قدیمی» را شکستند. اشاره او به «انتقال مسالمتآمیز» قدرت بود که به گفته قاضی اگر آمریکا این را نداشته باشد، دیگر «هیچ چیز» ندارد. به طور کلی باید بر اين نکته تأکید کرد که ایالات متحده بر سر «حفظ اصل نظام» با کسی شوخی ندارد. اما همین آمریکاییها در سطح بالاترین مقامات در داخل ایران برای مردم و سایر نیروهای اجتماعی علنا فرمان آشوب و خشونت تجویز میکنند. و عجیبتر اما افرادی در کشور هستند با ژست روشنفکری و با رنگ و لعاب کردن غرب، خصلتهای آزادیخواهانه نداشته آنها را به رخ مسئولان و مردم در ايران نيز میکشند!
🔺وارد این بحث که چرا بخش قضایی جمهوری اسلامی با عناصر مؤثر فتنه ۸۸ که نه نتیجه انتخابات را پذیرفتند و نه به قانون برای حل مسئله تمکین کردند و بلکه آدرس تجمعات و آشوبهای خیابانی را مخابره کردند، برخورد متناسب نکرده فعلا نمیشویم؛ اما این چیزی از یک حقیقت آشکار و تاریخی نمیکاهد که عناصر اصلی یک جریان سیاسی یقینا در دادگاه تاریخ مجرم هستند ولو اینکه دستگیر و محاکمه و زندانی نشدهاند. این خصلت غرب متمدن نما و خشن است که سرویسهای اطلاعاتی و جاسوسی آنها تعدادی از بهترین دانشمندان ایران را چون پای کار پیشرفت ایران هستند ترور کرده و به شهادت میرساند؛ اما استاد دیگری را چون نقش لیدری آشوب و اغتشاش بازی میکند با عملیات روانی به عنوان رئیس کمیته علمی بینالمللی المپیاد جهانی کامپیوتر برمیگزینند.
🔺به نظر میرسد جمهوری اسلامی باید در قاعده و قانون خود تجدیدنظر کند. اولا جمعیت بسیار زیاد جامعه معلمان مدارس و اساتید دانشگاه و سایر عناصر فکری ایران که دلبسته به فرهنگ و هویت اسلامی و ایرانی هستند را از آن چه لازمه شئونات و زیست اجتماعی و اقتصادی آنان است برخوردار سازد. از دیگر سو قوانینی بنویسند تا عدهای قلیل از جامعه سیاسی و فرهنگی کشور با بروز رفتارهای آشوبطلبانه بلندگوهای دشمن در کشور نباشند. برای برخورد با همه کسانی که ساختار و قواعد اجتماعی میشکنند نیز منطق های زیادی وجود دارد؛ اما فعلا همان منطق قاضی "تیموتی کلی" خطاب به "اتان نوردین" و "دومینیک پزولا" کفایت میکند. تیموتی خطاب به آنان که به ۱۸ و ۱۰ سال زندان محکوم شدند یادآور شد که آنان قواعد و سنن سیاسی ایالات متحده را شکستهاند.
#عزیز_غضنفری
@ghazanfari58
خارج از مدار اخلاق و انصاف!
بررسی واکنشهای رسانهای جریان سیاسی اصلاحطلب و حتی برخی چهرههای سیاسی دولت پیشین نشان میدهد که از منظر آنها دولت کنونی نه تنها اقدام موثری نداشته بلکه در نقطه و مسیر صحیحی نیز قرار نگرفته است! از استثنائات که بگذریم از نگاه نیروها و عناصر موثر سیاسی و رسانههای منسوب به این جریان، بدیهیترین رخدادهای مثبت نیز تفسیر منفی میشود و یا آن که به سادگی از کنار آنها میگذرند. هر چند سیاهنمایی کم و بیش در همه دورهها و توسط افراد گوناگون سیاسی مشاهده شده است، اما ندیدن و یا تحریف وقایع مثبت در عرصه منافع ملی دیگر اتفاق عجیب و نادری است که توسط این طیف سیاسی صورت میگیرد.
در دنیایی که منطقه گرایی ترتیبات و فرصتهای جدیدی را در عرصه مناسبات و معادلات جهانی بوجود آورده است، علیالقاعده عضویت ایران در شانگهای باید عکسالعمل مثبت جریان سیاسی منتقد دولت را در پی داشته باشد. اما مع الاسف اینگونه نیست. فرض کنید ورود ایران به پیمان منطقهای شانگهای چون ماهیت سیاسی و شرقی دارد موافق با طبع برخی در داخل کشور نیست؛ اما بریکس که ایران به عضویت آن درآمد که دیگر یک پیمان اقتصادی و فراقاره ای است و خبر این رخداد بایستی به شکل مثبت در جامعه خود را نشان دهد؛که باز چنین اتفاقی در آن رسانههای خاص نمیافتد. از همه اینها هم بگذریم؛ سکوی دریایی فاز ۱۱ پارس جنوبی شاهکار طراحی، مهندسی و اجرای ایرانی است که در دولت کنونی تکمیل و افتتاح شد؛ اما در فردای افتتاح،۶ روزنامه اصلاحطلب حتی در حد یک کلمه نیز به آن اشاره نکردند!
این نحوه مواجهه با اتفاقات مثبت کشور توسط بخشی از یک جریان سیاسی منحصر به حال حاضر نیست.مثلا اهالی رسانه ۲۵فروردین ۱۳۸۷ را به یاد دارند. روزی که قرار بود رئیسجمهور وقت بعد از خبر ساعت۲۱ بهطور زنده با مردم سخن بگوید اما در آخرین لحظات و بدلائلی این مصاحبه انجام نشد، فردای آن شب یعنی روز ۲۶ فروردین در کمال ناباوری دو روزنامه اصلاحطلب مردمسالاری و صدای عدالت این مصاحبه انجام نشده را نقد کردند! در واقع این دو روزنامه بدون اینکه منتظر پخش این برنامه بمانند و پس از شنیدن سخنان رئیسجمهور به بیان نظرات خود بپردازند، انتقادات صوری خود را منتشر کردند. این ماجرای به ظاهر خندهآور،اما نشانه تلخ سیاستورزی خارج از مدار اخلاق و انصاف است.
همه اینها که گفته شد و اندکی از بسیارهاست، یعنی یک جریان سیاسی میکوشد «بای نحو کان» قدرت را بدست گیرد. برآیند همین خصلتهاست که عناصر و گروههای موثر جریان سیاسی اصلاحطلب حاضر نشدند نتیجه انتخابات سال۸۸ را بپذیرند.حتی حاضر نشدند برای حل مسئله تن به داوری قانون نیز بدهند و عجیبتر آنکه تجمعات و آشوبهای خیابانی به راه انداختند.به نظر میرسد این میل به قدرت بدون در نظر گرفتن اخلاق و انصاف هم زیست قانونی یک جریان سیاسی و هم منافع ملی یک کشور را به مخاطره میافکند که باید برای رهایی از این آفت فکری کرد و طرحی درانداخت.
#عزیز_غضنفری
@ghazanfari58
34.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
امروز که این ویدئو که روایت مختصری از زندگی و خدمات محمدبن زکریای رازی است دیدم، حقیقتا تحت تأثیر قرار گرفتم و از کم اطلاعی و ناآگاهی نسلهای جدید نسبت به مفاخر ایران و خاصه هویت اسلامی و ایرانی غصه و تأمل وجودم را فرا گرفت.به ذهنم افتاد موضوع انقطاع تاریخی و مخاطرات سهمگین آن را یادآوری کنم که در ادامه از نظر میگذرد.
@ghazanfari58
انقطاع تاریخی و مخاطرات آن
انقطاع تاریخی درد نسبتا فراگیر جامعه امروز ایرانی است. انقطاع تاریخی یعنی گسسته شدن و بریدن از تاریخ، فرهنگ و به طور کلی هویت ایرانی و اسلامی است. نتیجه طبیعی این وضعیت مسدود ساختن و یا دست کم با مانع مواجه ساختن حرکت، تکامل و پیشرفت تاریخی ملت ایران است. مثلا انقطاع تاریخی سبب شده تا دشمنان بتوانند پروژه تطهیر رژیم وابسته و ضد ایرانی و ضد اسلامی پهلوی را در کشور به پیش ببرند.
در حقیقت انقطاع تاریخی مانع از تجمع و انباشت دستاوردهای مثبت تمدنی در حوزههای گوناگون تاریخ، اجتماع، فرهنگ و سیاست در ایران شده است. انقطاع تاریخی عامل عدم پیشرفت و توسعه مشکل اساسی جامعه ما این است که تاریخ ما سراسر تاریخ انقطاعها است این انقطاع در همه امور قابل مشاهده میباشد. در واقع انقطاع مانع از ایجاد یک جریان سیال در بستر جامعه میشود؛ بهطور مثال اگر ما در تاریخ، به غنای ادبیات در ایران نگاه کنیم متوجه میشویم ما در فردوسی و مولوی و سعدی ماندهایم چرا این تجربه ادبی پس از این مفاخر ادبی منتقل نشد و ادامه نیافت.
همچنین اگر در علم طب نظر افکنیم چرا بزرگترین اطبای جهان متعلق به ایران بوده است، ولی در زمان کنونی شناخت کامل و جامعی نسبت به آن شخصیتهای ممتاز وجود ندارد. در علم نجوم روزگاری ابوریحان بیرونی را در ایران داریم، اما چرا این علم به صورت پیوسته ادامه نیافت. در معماری بزرگترین معمار جهان در دوران صفویه شیخ بهایی است، اما همین معماری به سمتی میرود که سبک زندگی غربی بر فرهنگ ایران امروز، سایه میافکند.
بهنظر میرسد این علومی که بزرگان این مرز و بوم در قرنها پیش برای ما به یادگار باقی گذاشتهاند منتقل نگشت و بهصورت یک جریان سیال شکل نگرفتند. باید توجه داشت ملتی که از تاریخ و فرهنگش منقطع باشد به تبع آن، از هویت و شخصیت تاریخیاش نیز منقطع و گسسته خواهد بود. چنین ملتی بدون اتکا بر هویت ملی و اتکای بر خودباوری چگونه قادر خواهد بود که بتواند مراحل پیشرفت را طی کند؟
خودآگاهی تاریخی ازجمله مسائلی است که میتواند بهعنوان هویت بخشی به جامعه کمک رساند. در این میانه اما محمّد بن زَکَریای رازی معروف به"همهچیزدان" شخصیتی منحصر به فرد است. او پزشک، فیلسوف و شیمیدان ایرانی بود. رازی آثار ماندگاری در زمینهٔ پزشکی و شیمی و فلسفه نوشت و بهعنوان کاشف الکل، جوهر گوگرد و نفت سفید مشهور است. وی همچنین دربارهٔ کیهانشناسی، منطق و ریاضیات نیز آثاری دارد.او خود را نسخه اسلامی سقراط در فلسفه و بقراط در پزشکی می دانست. امروز که این ویدئو را درباره محمدبن زکریای رازی دیدم به ذهنم افتاد موضوع انقطاع تاریخی و مخاطرات سهمگین آن را یادآوری کنم. این که دشمنان جای شهید و جلاد را جابجا میکنند و گاهی اوقات موفق می شوند ناشی از حادث شدن چنین وضعیتی است. نقطه آغاز اثرگذاری ماجرای "تحریف" نیز از انقطاع تاریخی نشأت میگیرد.
@ghazanfari58