فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
۱۰۰درصد میزنیم؛ نگران نباشید.
@ghazanfari58
در مواضع فرمانده سپاه حفاظت وامنیت مراکز هستهای ایران۲نکته مهم و راهبردی وجود دارد:
۱)اقدام علیه مراکز هستهای رژیم صهیونسیتی در صورت اقدام نظامی علیه مراکز هستهای ایران؛
۲)احتمال تجدیدنظر در سیاستهای هستهای در صورت تهدیدحمله به مراکز هستهای کشور.
*دومی فوقالعاده مهم است.
@ghazanfari58
♻️وعده صادق و همسایگان ما
🔰پس از عملیات وعده صادق، تلاشهایی برای ایجاد اختلافات جدید بین ایران و برخی همسایگان آغاز شده است. طبق معمول مدیریت این خط خبری و عملیات روانی در اختیار دشمنانی قرار گرفته است که از اقدام واکنشی جمهوری اسلامی ایران علیه رژیم صهیونیستی دچار هراس و عصبانیت شدهاند. با این حال برخی ناآگاه در داخل نیز بر این موضوع میدمند که کشورهای همسایه باید حواسشان را جمع کرده و دست از پا خطا نکنند، در غیر این صورت با سیلی جمهوری اسلامی ایران مواجه خواهند شد!
🔰سال گذشته به مناسبت هفته دولت رهبر معظم انقلاب اسلامی سیاست دولت را در زمینه روابط با همسایگان تحسین کردند؛ ایشان تأکید کردند "این سیاستی که دولت اتخاذ کرده، که عبارت است از ارتباط با همسایگان، این بسیار سیاست خوبی است. این را باید دنبال کرد. ما باید با هیچیک از همسایگانمان مناقشه نداشته باشیم؛هرچه مناقشه هست، تبدیل بشود به همکاری".
🔰وجود اختلاف نظر بین جمهوری اسلامی ایران و برخی همسایگان و دولتهای اسلامی پدیده عجیب و غریبی نیست و به طور طبیعی سطحی از اشتراک نظر و اختلاف نظر بین ايران و کشورهای همسایه و یا دولتهای غرب آسیا وجود دارد. ایران انتظارات و نگرانیهای خود را درباره چالشهای منطقه، با مقامات دولتهای اسلامی در جلسات کاری بیان خواهد کرد.اما با همه این اوصاف، سیاست جمهوری اسلامی در مقاطع مختلف، خاصه در دولت کنونی به سمت گسترش سطح روابط با همسایگان سوق پیدا کرده است.
🔰پس از عملیات وعده صادق سپاه پاسداران علیه رژیم صهیونیستی و اخباری که درباره نقش اردن در این زمینه مطرح گشت، روز پنجشنبه ۳۰ فروردین حسین امیرعبدالهیان وزیر امور خارجه با ایمن الصفدی وزیر خارجه اردن در نیویورک دیدار کرد. نفس این ملاقات نشان داد که ایران علیرغم دیدگاههای متفاوت دولتهای غرب آسیا درباره مسائل سیاسی منطقه، سیاست توسعه روابط با کشورهای اسلامی را به عنوان یک اصل مد نظر قرار داده است.
🔰در مرداد سال ۹۴ و در دیدار با کارگزاران حج، رهبر انقلاب اسلامی بر این نکته تاکید کردند که جمهوری اسلامی، کشورهای منطقه را به عنوان دشمن در نظر نمیگیرد، بلکه دشمن اصلی استکبار جهانی است. از اين منظر ایران از همه فعالیتها و اقدامات صورت گرفته در خاک برخی کشورهای منطقه علیه عملیات وعده صادق آگاه است، اما با عنایت به ظرفیتهای همسایگی و منطقهای و نیز تقابل با سیاست تفرقهافکنانه دشمنان، مسیر تعامل را با دولتهای منطقه در پیش خواهد گرفت.همراهی با دشمنان ایران، برای همسایگان ما هزینهای بیش از پاسخ مستقیم و تلافیجویانه ما به آنان دارد؛ یک نمونه کویت است که مزد همراهی با دشمن ایران را با اشغال شدن توسط دشمن گرفت.
#عزیز_غضنفری
@ghazanfari58
مبدأیی برای تاریخ جدید
آنهایی که اهل تدبر و تأمل در تحولات و نظریههای روابط بینالملل هستند و رویدادهای اخیر منطقهای را با دقت زیر نظر دارند به خوبی میدانند که عملیات وعده صادق چرا و تا چه میزان حائز اهمیت است. یکی از خصائص رخدادهای مهم سیاسی و امنیتی آن است، که باعث شکلگیری نظم و ترتیبات جدیدی در مقیاس منطقهای و حتی جهانی میشود. بیتردید عملیات وعده صادق از چنین قابلیت و ظرفیتی برخوردار است. از اينرو بیراه نیست، اگر تحولات منطقه غرب آسیا را به پیش و پس از عملیات تاریخی جمهوری اسلامی ایران علیه رژیم جعلی صهیونیستی تقسیمبندی کرد.
به نظر میرسد آنچه عملیات وعده صادق را سزاوار تحسين و اهمیت ساخته، فقط ابعاد فنی و تکنیکی آن نباشد؛ بلکه مرکز ثقل این عملیات را بایستی در "توانمندی و اراده قاطع" جمهوری اسلامی ایران در برابر سازمان سیاسی، نظامی و اطلاعاتی غربی و شرکای منطقهای آن دانست. اهمیت این بخش از عملیات وعده صادق را بیش و پیش از همه خود مقامات سازمان سیاسی غرب از آن آگاه هستند. آن زمانی که تمام ظرفیتهای منطقهای و جهانی خود را بکار گرفتند تا جمهوری اسلامی ایران را از تصمیم خود منصرف سازند. هر چند بعد از آنکه سناریوی منصرف سازی ایران نتیجهبخش نبود، سناریوهای عدم حمله از خاک ایران، عدم استفاده از موشکهای بالستیک و حمله متناسب را در پیش گرفتند که همه آنان با "اراده قاطع" جمهوری اسلامی ایران مبنی بر تنبيه رژیم صهیونیستی مواجه شد.
مناسب است در نظر داشته باشیم که عملیات وعده صادق صرفا محدود به برتر ساختن موقعیت جمهوری اسلامی ایران در زمانه حساس منطقه غرب آسیا نیست؛ بلکه رژیم صهیونیستی را نیز در معرض چالشهای جدید قرار خواهد داد. مهمترین چالش و محدودیت ایجاد شده نیز آن است که رژيم از این پس ناچار است از سیاست "تهاجم برای توسعه موقعیت" به سمت "دفاع برای حفظ موجودیت" تغییر جهت دهد. مهمترین بعد عملیات وعده صادق به عنوان بخش مهم و تعیینکننده تحولات اخیر منطقه سبب شده تا بازیگران سیاسی منطقه هيچکدام در موقعیت سابق خود نباشند. در این میانه پرابهام و زمانه سرشار از عدم قطعیت ها، یک موضوع اما از وضوح و شفافیت بیشتری برخوردار است و آن اینکه روزها و روندها به نفع جبهه مقاومت و جمهوری اسلامی ایران پیش خواهد رفت.
#عزیز_غضنفری
@ghazanfari58
با سلام و احترام
درپی انتشار گزارشی سرشار از ایرادات شکلی و محتوایی توسط بی بی سی جهانی درباره حادثه فوت خانم نیکا شاکرمی، برخی نکات که میتواند در تهیه مطالب روشنگرانه به منظور آگاهسازی مردم و افکار عمومی مفید باشد، ذیلا تقدیم میشود:
۱- در نامه مورد استناد، ابتدائیات رایج مثل فونت نامههای اداری رعایت نشده است.
۲- در سندهای ادعایی بیبیسی، شماره پرونده سند بهطور ناشیانه حذف شده که احتمالا به دلیل برداشتن سربرگ از یک جستجوی ساده اینترنتی است.
۳- نامه محرمانه بدون مهر محرمانه است.
۴- نامه بدون تاریخ است.
۵- استفاده از عباراتی که در نامههای اداری رایج نیست.
۶- استفاده از نام ناجا در حالیکه ناجا از سال ۱۴۰۰ تبدیل به فراجا شده است.
۷- تناقض میان ادعای مطرح شده در نامه مبنی بر بازداشت نیکا شاکرمی در ساعت ۸ بعد از ظهر با اظهارات مادر نیکا که پیش از این بارها گفته بود که در حدود ساعت ۲۳:۳۰ شب ۲۹ شهریور با نیکا حرف زده است.
۸- جنازه نیکا در حیاط یک ساختمان سه طبقه حوالی چهارراه امیراکرم پیدا شده در حالی که بیبیسی ادعا کرده جنازه زیر پل اتوبان یادگار امام (ره) رها شده است.
۹- رسیدگی به این اتهامات در حوزه حفاظت اطلاعات سپاه است و سازمان اطلاعات سپاه در هیچ شرایطی به بررسی اتهامات نیروهای سپاه ورود نمیکند در حالی که در مطلب بیبیسی بازجویی توسط اطلاعات سپاه انجام شده است.
۱۰- بیبیسی در این گزارش ریز مکالمات مأموران را هم ساخته است و نکته جالبتر آنکه برای اطمینان از درستی آن، مدعی شده از یک افسر سابق به اصطلاح اطلاعاتی ایرانی صحتسنجی کرده است. در این صحتسنجی نیز افسر مورد ادعای بیبیسی برای این ماجرا اطمینان کامل نمیدهد. بااینحال بیبیسی که خود علناً اعلام میکند که نمیتواند بهطور صددرصدی این روایت را تایید کند، اما گزارش را در سطح بینالمللی و در سرویس جهانی خود منتشر کرده، حتی فعل و انفعالات ماموران را تصویرسازی میکند.
۱۱- هیچ اسم یا نمایندهای از سازمان حفاظت اطلاعات سپاه به عنوان متولی و صاحب کار در نامه مورد استناد بی بی سی وجود ندارد.
۱۲- با وجود درون سازمانی بودن و طبقه بندی موضوع، در میان حاضران جلسه افرادی از نیروی انتظامی هم حضور دارند.
۱۳- فرمانده تیپ ویژه تهران بزرگ در مهر ماه ۱۴۰۱ سردار احمدنورعلی بوده نه سردار سیدرضا موسوی.
۱۴- حضور معاون اطلاعات قرارگاه ثارالله در جلسهای که به ریاست جانشین سازمان اطلاعات سپاه در محل معاونت اطلاعات قرارگاه ثارالله برگزار میشود، امری طبیعی و لازم است اما در لیست، خبری از وی نیست.
۱۵- برگزاری ۱۶۰۰ نفرساعت یعنی ۷۰ روز تحقیق برای بحثی که پیچیدگی خاصی نداشته در اوج بحران؟!
۱۶- گزارش با ارجحیت آنی معمول نیست، ضرورت آنی بودن این گزارش چیست؟
۱۷- برای حفاطت از عنوان رییس استفاده میشود نه فرمانده که در گزارش آمده به دستور فرماندهی حفاظت اطلاعات سازمان اطلاعات استان تهران...، مسئول حفاظت اطلاعات سازمان اطلاعات سپاه یک استان(اینجا تهران) سردار نیست.
۱۸- استفاده از عناوین به شکل غیرصحیح نشان دهنده عدم آشنایی با مجموعه سپاه است.
۱۹- در سپاه از عنوان بازرس و محقق در این موارد استفاده نمیشود، از عنوان کارشناس و ... استفاده میشود.
۲۰- به کار بردن عبارات نامعقول و غیرمتعارفی مانند «دستش را داخل شلوار نیکا کرده بود» در گزارش رییس سازمان اطلاعات سپاه به فرمانده کل سپاه.!
۲۱- آوردن نام هایی مانند سردار جلیلی، سردار مجلل، سردار مینویی که در اطلاعات سپاه وجود خارجی ندارند.
۲۲- بیبیسی چند ساعت پس از انتشار و مشخص شدن گاف هایش، نوشت: «برای حفظ امنیت افرادی که اسناد را به دستش رسانده اند، آنها را بازسازی کرده است»
۲۳- نامههای طبقهبندیشده از جمله خیلی محرمانه را با یک مهر متمایز میکنند درحالیکه در این سند، لفظ «خیلی محرمانه» تایپ شده است.
@ghazanfari58
بیانیه بسیار مهم ارتش یمن:اگر رژیم اشغالگر به #رفح حمله کند، #ارتش_یمن کشتیهایی که در #مدیترانه به سمت بنادر اسرائيل در حرکت هستند هدف قرار خواهد داد و این موضوع از امروز اجرایی خواهد شد.
نکته مهم؛ "از یمن تا شرق مدیترانه بالای دو هزار کیلومتر است".
@ghazanfari58
🔸بیم و امیدهای مجلس دوازدهم
🔺مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی برگزار و عملا پرونده این دور از انتخابات بسته شد. اما این انتها علیالقاعده آغاز مقطع تازهای از خدمت به مردم و پیشبرد منافع ملی ایران اسلامی به حساب میآید. حال که مجلس جدید بزودی فعالیت خود را آغاز میکند، بهترین کمک، تشخیص ضعف و کاستی رفتار سیاسی منتخبین محسوب میشود تا با اصلاح آن، مجلس آینده در ریل صحیح و اصولی خود قرار گیرد.
🔺اجازه دهید صریح و ساده بگوئیم که مهمترین آسیب احتمالی مجلس آینده آنچنان که در رفتار برخی منتخبین آن ظاهر شده، بگو مگوهای سیاسی بیحاصل و در نتیجه آن کشاندن کشور به سمت حواشی است. رهبر معظم انقلاب ۱۷ اسفند ماه در دیدار با اعضای مجلس خبرگان رهبری در تذکری مهم، سخنان اختلاف انگیز، دعوا راه انداختنها و ستیزه گریهای دشمن پسند را موجب تلخ شدن شیرینی تشکیل مجلس جدید خواندند و فرمودند:" منتخبان مجلس جدید مراقبت کنند و نگذارند شیرینی تشکیل مجلس در کام مردم و فضای سیاسیِ با طراواتِ کشور تلخ شود، ضمن اینکه اگر مجلس دچار دعوا و ستیزه و مقابله و جبهه بندیهای گوناگون شود، از کار اصلی خود باز میماند."
🔺در اولین روزهای پس از انتخابات ۱۱ اسفند مناقشات سیاسی برخی منتخبین، آنقدر پر رنگ به فضای عمومی کشور کشیده شد که اگر تذکر رهبر حکیم انقلاب اسلامی کمتر از یک هفته پس از برگزاری انتخابات نبود، معلوم نبود منتخبین بنا داشتند این مسير مشمئزکننده را تا به کجا ادامه دهند. این در حالی بوده و هست که عمده منتخبین مجلس جدید از یک خاستگاه اعتقادی و سیاسی برخوردار هستند و انتظار میرفت و میرود که آنان در یک فضای سازنده و در چارچوب تشکیلاتی مباحث مربوط به مجلس آینده را دنبال کنند، به گونهای که این جر و بحثهای خستهکننده، ذهن و فکر مردم را درگیر خود نسازد و آرامش را از جامعه نستاند.
🔺ترکیب هیأت رئیسه آینده مجلس و یا کمیسیونهای تخصصی آن، ممکن است برای منتخبین دارای جذابیت و اهمیت باشد، اما برای مردم فاقد اهمیت و جذابیت است؛مخصوصا طرح آن در فضای رسانهای و عمومی کشور قضاوت و ارزیابی مردم را به جریان سیاسی پیروز انتخابات تغییر میدهد. این در حالی است که یکی از فوائد و نتائج انتخابات عیان شدن متانت، بلوغ سیاسی و کارآمدی جریانهای سیاسی است. امید است منتخبین مجلس دوازدهم در همین دوران باقیمانده تا آغاز مجلس آینده برچسب "مجلس حاشیهها و دعواهای سیاسی" را از خود برهاند و خود را مهیای خدمت حقیقی به مردم کند.
#عزیز_غضنفری
@ghazanfari58
این تصویر فقط یک عکس ساده و معمولی نیست. اینکه امام جمعه با در آغوش کشیدن دخترش پشت تریبون نماز جمعه میایستد، واقعه مهمی است اما باز همه ماجرا نیست. همه ماجرا آن زمانی کامل میشود که بدانیم این اقدام نشانه تشخیص یک راه صحیح و درک شرایط جدید جامعه ایرانی است.
#امام_جمعه_خورموج
@ghazanfari58
♻️خواب نمای ایتا
🔰پیامرسان ها برای کشورهای دنیا درحیطه امور راهبردی و در زمره امنیت ملی آنان محسوب میشوند. از اینرو حرف اصلی این یادداشت به معنای ناديده گرفتن نقش سرنوشتساز این بسترها و سکوها نیست. همچنین سکوی ایتا از حیث فنی و جذابیت، بهترین یا یکی از بهترین پیامرسان های بومی به حساب میآید.
🔰ماجرا اما این است که به دلائل مشخص(که جای بحثش اینجا نیست)بدنه ارزشی و حزباللهی جامعه از حیث فکری و ذهنی در ایتا محبوس شده و راه اتصال آنان به سکوهای خارجی و محتواهای آن منقطع شده است. نتیجه این وضعیت آن شده که این جمعیت مؤمن و حزباللهی، عملا اطلاع چندانی از عمق دشمنیهای دشمنان ملت ایران ندارد و بالطبع درکی صحیح نسبت به فضای فکری و سیاسی مخالف و معاند و برنامههای آنان پیدا نمیکند.
🔰پیامد حضور در ایتا و مهمتر از آن حاکم شدن سلبریتی های کم مایه سیاسی و بیبهره از اخلاق بر آن، سبب شده تا مباحثه، منازعه، غیریت سازی و آخرسر قطببندی و تخریب در درون جریان انقلابی روی دهد. روزگاری همین بدنه انقلابی در صفحه تلگرام خود آمد نیوز، مملکته و رادیو گیلان و...را میدید و میدید که چگونه جریان رسانهای خطرناک ضدانقلاب و دشمنان، در این کانالها و مشابه آن، بیرحمانه انقلاب و ایران اسلامی را مورد تاخت و تازِ جنگ شناختی خود قرار میدهند؛ آن روز تصور او از دشمن این بود.
🔰امروز اما غیریت و تنفر و دشمنی در بین صفوف حزباللهی ها ایجاد شده و آنها دشمن اصلی را فراموش کرده و خودشان یقه همدیگر را گرفته و شوربختانه رها هم نمیکنند. کافیست کمی جستجو کرده و ایتا و کانالها و گروههای آن را تحلیل محتوا کنیم تا دریابیم چه بر سر جامعه مؤمن انقلابی که باید با عقلانیت و واقعبینی کار انقلاب اسلامی را در این مقطع حساس زمانه به پیش ببرد افتاده است.
#عزیز_غضنفری
@ghazanfari58
🔺سفر عادی در وضعیت ویژه
🔹صبح صادق سفر رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به ایران را واکاوی میکند
✍️عزیز غضنفری - عضو شورای سیاست گذاری صبح صادق
📝مدتی پیش رافائل گروسی اعلام کرده بود شرایط جمهوری اسلامی ایران از حیث فنی و توانمندیهای هستهای شباهتی به سال ۲۰۱۵ ندارد و ایران سال ۲۰۲۴ به پدیده متفاوتی تبدیل شده است و از این حیث در پیش گرفتن دیپلماسی برای حل مسئله هستهای ایران ضرورت پیدا کرده است. اما به نظر میآید به این جملات مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی باید این واقعیت قطعی رخ داده در منطقه غرب آسیا را نیز اضافه کرد که ماهیت و روند تحولات کنونی منطقه نیز در مقایسه با گذشته دچار تغییرات اساسی و بنيادين شده است؛ تحولاتی که به حتم به عرصههای دیگر نیز سرایت کرده است.
🔗متن کامل را بخوانید
📥 پی دی اف این شماره را دریافت کنید
@ssweekly
💢این بار «شنبه»!
🔸این یک اشکال اساسی است که بر سر هر چیزی جامعه به سمت دو قطبی شدن میل پیدا میکند. فنیترین و تخصصیترین پدیدهها و موضوعات در اندک زمانی رنگ و بوی سیاسی به خود میگیرد و دیری نمیپاید که افکار عمومی را درگیر خودش میکند و جریان موافق و مخالف در سطوح گوناگون اجتماعی پدید میآید.
🔸این وضعیت اجتماعی که نام آسیب بر آن نهاده شد، به جز ترویج آگاهیهای صحیح و اصولی معطوف به هدایت در میان مردم است، که همه وظیفه داریم نسبت به انجام آن اهتمام و دغدغه داشته باشیم. آنچه نهی میشود قرار گرفتن مردم در مقابل یکدیگر بر سر یک موضوع و اتفاق است.
🔸بازیگر و قطب سوم، دو قطبیسازی در میان مردم، جریان بدخواه ملت ایران است. همو که برای اختلال در کار و زندگی مردم هر کاری از دستش برآید انجام میدهد، اما در شرایطی که نشانههای قطببندی و غیریتسازی در جامعه آشکار میشود، بلافاصله وارد ماجرا میشود و با طرفداری از یک طرف ماجرا، بر دامنه و عمق اختلاف پدید آمده میافزاید.
🔸در این سالهای سپری شده، مسائل و رخدادهایی که نیاز بود از حیث کارشناسی و فنی، اطراف و ابعاد آن تصمیمسازی و تصمیمگیری شود، اما در سطح افکار عمومی و در بستر رسانهها بر سر آن غیریتسازی و گاه نفرتپراکنی انجام شده، یکی دو تا نبوده است که هر یک تا مدتها تمرکز را از مسائل اصلی و مهم به سمت موضوعات حاشیهای و غیرضروری سوق داده است.
🔸برای نمونه، موضوع پذیرش یا عدم پذیرش برجام در چارچوب منافع ملی است. همه مردم نیز حق دارند درباره اطراف و ابعاد آن آگاهی کسب کنند؛ اما اینکه کار به گونهای پیش برود که مردم بر سر آن دچار دودستگی و اختلاف شوند، حتماً امری به ضرر کشور است. مراعات حجاب موضوعی شرعی و قانونی است و لازم است در این زمینه هم روشنگری صورت گیرد و هم برای صیانت از حریم اخلاقی جامعه اقدامات متناسب طراحی و اجرا شود؛ اما هرگز نباید کار به روشی دنبال شود که مردم درباره حجاب، دچار تفرقه و اختلاف شده و میان آنها تنفر تولید شود.
🔸یا این روزها بحث تعطیلی شنبه، بخشهایی از جامعه را تحتالشعاع خود قرار داده است. تجربه پیشین به ما میگوید که اگر غفلت صورت بگیرد، بهزودی این موضوع که در ذات خود یک پدیده فنی با ابعاد فرهنگی است، به یک مناقشه سیاسی بیحاصل و اعصاب خوردکن در جامعه تبدیل خواهد شد. خردمندان جامعه باید بکوشند تا استمرار خطای گذشته در همین نقطه متوقف شود و ثبات و آرامش روانی جامعه دستخوش تلاطم نشود.
#عزیز_غضنفری
@ghazanfari58
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
انا لله و انا الیه راجعون
هنر آن است که بیهیاهوهای سیاسی و خودنماییهای شیطانی برای خدا به جهاد برخیزد و خود را فدای هدف کند نه هوی، و این هنر مردان خداست.
@ghazanfari58
فراز پایانی از وصیتنامه امام خمینی
و از ملت امیدوارم كه عذرم را در كوتاهیها و قصور و تقصیرها بپذیرند و با قدرت و تصمیم اراده به پیش روند و بدانند كه با رفتن یك خدمتگزار در سدّ آهنین ملت خللی حاصل نخواهد شد كه خدمتگزاران بالا و والاتر در خدمتند و الله نگهدار این ملت و مظلومان جهان است.
@ghazanfari58
◾️راز پديده "رئیسی عزیز"
▪️از پیش مشخص بود، اما با تشییع پیکر رئیسی عزیز در برخی شهرها، خاصه تهران، واضحتر شد که مقبولیت و عزیز بودن او در میان مردم فراتر از آنچه که تصور میشد بود. در نظر گرفتن محاسبات مادی برای درک این مقدار محبوبیت ما را به نتیجه نمیرساند. راز این مقبولیت را باید در اخلاص، بردباری و صداقت رئیسی عزیز و معامله او با خدا دانست.
▪️اما اجازه دهید به صراحت بیان شود، که ملت و بلکه تاریخ ایران یک مسئول ممتاز و کمنظیر را از دست داده است. در اینجا قصد نداریم به عملکرد دولتش بپردازیم. عملکردی که ترکیب یافته از ضعفها و قوت هاست. سخن بر سر خصلتهای شخصی و فردی رئیسی عزیز است. از دوره ریاستجمهوری او تاکنون بارها و بارها مورد تخریب و حرف های طعنهآمیز فراوانی قرار گرفت. اما او حتی یک بار در صدد پاسخگویی و عکسالعمل برنیامد. همگی سیره معمول اسلاف رئیسی عزیز را خبر داریم. آیا کسی میتواند یک اظهارنظر، فقط یک اظهارنظر، از رئیس جمهور شهید بیاورد که او رقیب و جناح سیاسی منتقد و مخالف خودش را تخريب، تحقیر و تخفیف کرده باشد؟ او حتی اهل گوشه و نیش و کنایه زدن هم نبود.
▪️این پديده اخلاقی و سیاسی ساده به نظر میرسد، اما در تاریخ پس از انقلاب اسلامی نمونه آن را در شهید مظلوم بهشتی میتوان دید. همو که امام خمینی فرموند، شهادت بهشتی در مقابل مظلومیتش ناچیز بود.البته به یقین میزان مظلومیت رئیسی عزیز در مقابل شهید بزرگوار بهشتی بخاطر تغييرات اجتماعی و سیاسی و اقتصادی زمانه به مراتب بیشتر بود.
▪️این نقل قطعی است؛ در اولین جلسه هیأت دولت به ریاست رئیسی عزیز که هنوز کابینه آقای روحانی مستقر بود، تیم اقتصادی به رئیسجمهور میگویند توانایی پرداخت حقوق ماه مرداد را ندارند! منابعی برای پرداخت حقوق دیگر وجود ندارد. بعدها همینها بیشترین تخریبها را علیه رئیسی عزیز به راه انداختند. اما نکته مدنظر آن بود که با همه این روانه شدن اهانتها و تخریبها به سمت رئیسجمهور، باز رئیسی عزیز در حدّ یک کلمه در صدد واکنش برنیامد. حتی اظهارات خود آنها را در جلسه هیأت دولت، به روی منتقدین و مخالفان نیاورد.
▪️او معتقد بود مردم از طرح عبارت "دولت قبل" و انداختن تقصیرها به مسؤلان سابق خسته شدهاند. رئیسی عزیز باورش این بود که هم اینک ما مسؤل هستیم و مسؤلیت حل مسائل بر عهده ماست. میدانید چرا انسان حسرت میخورد و آه و افسوس از نهادش برمیخیزد که چنین شخصیتی را از دست داده است؟ چون این خصلت در بین سیاستمداران و مقامات تاریخ ایران و حتی جهان دُرّ کمياب است.
▪️مردم شریف ايران! بخدا رئیسی عزیز صاف و صادق بود با مردم. حتی آن روز که به تعدادی از کسانی که متولی جمعآوری نامههای مردم در سفر به گیلان بودند، پرسید ناهار خوردید؟ او از سر صفا و صمیمیتش گفت و این نشانه توجهش به جزئیات امور بود. همین یک حرفش، هنوز که که هنوز است به سخره گرفته شده و سبب تخریب رئیسی عزیز شده است. حال آنکه او حقیقتا برایش اهمیت داشت جمعی از کارمندان که از اول صبح تا ظهر یکسره مشغول کارند آیا آب و غذایی به آنها داده شده یا نه. او که اهل فیلم بازی کردن نبود؛ رئیسی عزیز دنبال حل مسائل بود. حل مشکل چند نفر که برای او کاری نداشت؛ او فقط در یک قلم، چند هزار کارخانه تعطيل شده در ادوار گذشته را احیا کرده بود و دهها هزار نفر بیکار را به سر کارشان برگردانده بود.
▪️این روزها که انسان تخریبها و اتهامات درون کشور را در بین همه طیف های سیاسی نسبت به یکدیگر میبیند و از آنسو فقدان چهره اخلاقمدار رئیسی عزیز را به چشم خویش مشاهده میکند، بیشتر از همیشه احساس دلتنگی به او دست میدهد. امید است منش و مشی اخلاقی شهید رئیسی عزیز در سطح سیاسیون و کارگزاران نظام افزایش پیدا کند.
#عزیز_غضنفری
@ghazanfari58
🔰ميراث دولت شهید رئیسی
♻️یکی از دستاوردهای مهم و سرنوشتساز دولت رئیسی عزیز در حوزه سیاستخارجی که چندان برای افکار عمومی ابعاد مختلف آن آشکار و تبیین نشده، کریدور راهبردی شمال-جنوب است. دولت آیتالله رئیسی از ابتدای شروع به کار خود در چارچوب سیاست همسایگی و فعالسازی ظرفیتهای منطقهای، تمرکز ویژهای در جهت راهاندازی کریدور شمال-جنوب داشته است. منافع این رخداد از حیث اقتصادی، سیاسی و امنیتی برای ایران فوقالعاده چشمگیر خواهد بود.
♻️واقعیت آن است که آینده ایران و نسلهای آینده در گرو نقشآفرینی ایران در کریدور شمال-جنوب و به عبور آن از خاک کشورمان وابسته است. این مسیر اگر به نقطه نهایی برسد، سبب میشود که راه ۱۷ هزار کیلومتری انتقال کالا از آسیای جنوب شرقی به اروپا به حدود ۷ هزار کیلومتر تقليل یابد. دولت شهید رئیسی از ابتدای شکلگیری، با اراده جدی به سمت تکمیل این پروژه حرکت کرده است.
♻️کریدور شمال-جنوب دارای سه بخش اصلی است. بخش اول از روسیه، قزاقستان و ترکمنستان عبور کرده و سپس به ایران میرسد. این مسیر هماکنون آماده شده و به مرحله بهرهبرداری رسیده است. در یال شرقی کریدور شمال-جنوب امکان انتقال ۱۵ میلیون تن کالا در سال وجود دارد. نکته اساسی در این زمینه آن است که تا پیش از تشکیل دولت شهید رئیسی عزیز، رقم ذکر شده صفر بود. البته رفع کاستیهای این پروژه که عبارت است از تکمیل راه آهن چابهار_زاهدان و زاهدان _بیرجند میتواند به افزایش ظرفیتهای شاخه شرقی کریدور بیانجامد؛ لازم به ذکر است که این بخش تکمیلی توسط قرارگاه سازندگی در حال انجام و پیشرفت است.
♻️بخش میانی کریدور شمال-جنوب از سمت دریای خزر طراحی شده، که این قسمت نیازمند تقویت بنادر، جرثقیل های بزرگ، اسکله و کشتیهای رورو است. که ایران و روسیه در حال برنامهریزی و اجرای برخی اقدامات مرتبط با آن هستند. بخش سوم کریدور شمال-جنوب از روسیه و آذربایجان شروع شده و از سمت غرب وارد ایران میشود. در این بخش مشکل اساسی تکمیل پروژه ۱۶۲ کیلومتری راه آهن رشت-آستارا است.
♻️در اردیبهشت ۱۴۰۲ در سفر رئيس جمهور شهید به مسکو، ایران و روسیه برای تکمیل گذرگاه ریلی شمال - جنوب که جنوب آسیا را به شمال اروپا متصل میکند، توافقنامه احداث راه آهن رشت - آستارا را امضا کردند.گذرگاه ریلی شمال - جنوب یکی از مسیرهای اصلی ترانزیت کالا از جنوب آسیا به شمال اروپا به شمار می رود که احداث و تکمیل آن از ۲۳ سال پیش در دستورکار بوده و در دولت آیتالله رئيسی با شتاب بیشتری برای فعال سازی این ظرفیت ریلی تلاش شده است. اگر این خط آهن ساخته شود، عملا بین سنپترزبورگ و خلیجفارس ارتباط ریلی برقرار میشود. ایران و روسیه تصمیم گرفتهاند احداث این خط آهن از سال ۲۰۲۴ آغاز و تا سال ۲۰۲۷ به نتیجه برسد.
#عزیز_غضنفری
@ghazanfari58
به آقای #قالیباف و هیأت رئیسه مجلس جدید تبریک میگوئیم. اما تبریک اصلی را به #نمایندگان_شایسته_ملت باید گفت که با درک منطق کلام رهبری، افرادی که در ستیزهگریهای دشمنپسند میدمیدند را طرد کردند و با فهم هوشمندانه از شرایط حساس کشور به ثبات، آرامش، عقلانیت و منافع ملی رأی دادند.
@ghazanfari58
🔰آدم خوب؛ آدم مدیر!
سخنان آذر ماه ١٣٩٨ رهبر معظم انقلاب اسلامی در باره سلامت و ضعف مدیریت ابوذر که پیامبر به او مسولیت نمی داد.
بسم الله الرّحمن الرّحیم
الحمدلله ربّ العالمین و الصّلاة و السّلام علی سیّدنا محمّد و آله الطّاهرین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین.
عَن اَبی ذَرٍّ (سَلامُ اللّهِ عَلَیهِ) اَنَّ النَّبیَّ (صَلَّی اللّهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ) قالَ یا اَبا ذَرٍّ اِنّی اُحِبُّ لَکَ ما اُحِبُّ لِنَفسی اِنّی اَراکَ ضَعیفاً فَلا تُؤَمَّرَنَّ عَلیٰ اِثنَینِ وَ لا تَوَلَّیَنَّ مالَ یَتیم.(۱)
قالَ یا اَبا ذَرٍّ اِنّی اُحِبُّ لَکَ ما اُحِبُّ لِنَفسی
خود جناب ابیذر این توصیهی پیغمبر به خودش را ذکر میکند؛ برای ماها هم درس است، درس بسیار بزرگی است. حضرت به او فرمود من هر چه برای خودم دوست میدارم، برای تو هم دوست میدارم؛ یعنی آن چیزی که میخواهم به تو بگویم، از روی کمال محبّت است؛ چون انسان به خودش کمال محبّت را دارد. خب حالا آن حرفی که حضرت میخواهد به ابیذر بزند چیست؟
اِنّی اَراکَ ضَعیفا
من جنابعالی را در مدیریّت، ضعیف میبینم. خیلی آدم خوبی هستی، مجاهد فیسبیلاللّه، رُکگو، و آسمان بر راستگوتر از او سایه نیفکنده، زمین راستگوتر از او را بر خودش حمل نکرده؛ اینها همه به جای خود محفوظ، امّا شما آدم ضعیفی هستی.
فَلا تُؤَمَّرَنَّ عَلیٰ اِثنَین
حالا که آدم ضعیفی هستی، مواظب باش بر دو نفر هم ریاست نکنی! یعنی پیدا است آن ضعفی هم که حضرت فرمودند، ضعف در مدیریّت است؛ یعنی تو آدمی هستی که مدیریّت نداری؛ اگر چنانچه بر دو نفر یا بیشتر ریاست پیدا کردی، نمیتوانی کار آنها را به سامان برسانی. این، درس برای ماها است. ما -حالا همهی ما نه؛ بعضیمان این جوری هستیم- به مجرّد اینکه یک مسندی، یک جایی، یا خالی میشود یا ممکن است خالی بشود، فوراً چشم میدوزیم که برویم آنجا! خب شما اوّل نگاه کن ببین میتوانی یا نمیتوانی. حالا بحث اسمنویسی برای انتخابات مجلس است، گفتند شروع شده، همین طور بدون محابا میروند! خب شما که میخواهی بروی آنجا، آنجا سؤال دارد؛ این تواناییای که خدا به من و شما میدهد، کنارش مسئولیّت هست. این [مطلبی] که عرض میکنم، در مورد خود این حقیر از همه بیشتر است. شما هم همین جور؛ یعنی آن کسانی که مسئولیّتی دارند، همین جور. هر مسئولیّتی، هر سِمَتی، هر تواناییای، در کنارش یک مسئولیّتی دارد، یک تعهّدی وجود دارد. میتوانید آن تعهّد را انجام بدهید یا نه؟ این خیلی درسِ بزرگی است.
وَ لا تَوَلَّیَنَّ مالَ یَتیم
هیچ مال یتیمی را هم شما به عهده نگیر. نه از باب اینکه احتمال این وجود دارد که خدای نکرده مثلاً ایشان دستدرازی میکند به مال یتیم. خب مقام ابیذر خیلی بالاتر از این حرفها است، نزدیک مقام عصمت است مقام او؛ پس این احتمال در او نیست. علّت اینکه میگویند تولیّت مال یتیم را قبول نکن، این است که نمیتوانی حقّ یتیم را به او بدهی؛ دیگران میآیند دستدرازی میکنند، جنابعالی هم آدم ضعیفی هستی، تدبیر لازم را نداری و نمیتوانی. برجستگیهای نظام اسلامی و نظام ارزشهای اسلامی اینها است؛ یعنی در درجهی اوّل، من و شما خودمان مسئولیم که ببینیم این کار را قبول بکنیم؟ نکنیم؟ میتوانیم؟ نمیتوانیم؟ این بسیار مسئلهی مهمّی است.
@ghazanfari58
🔸️رأی باطله یا فکر باطله؟!
▪️درباره اقدام آقای ثابتی مسئله اصلی رأی باطله ای که در ماجرای انتخاب ریاست مجلس دادند نیست. هر چند این هم تلخ و ناگوار بود. اما منطق و استدلال ارائه شده توسط ایشان بشدت خطرناک و ناشی از بنیادهای غلط فکری است که لازم است در آن تأمل و برای آن چارهجویی شود. مسئله اصلی در این باره را باید در فهم و تشخیص ناقص و نادرست این گونه افراد در مواجهه با برخی عناصر و پدیدههای سیاسی در نظر گرفت. تعارض بین عقلای دلسوز نظام با این تفکر سطحی و هیجانی سالها پیش شروع شده و کماکان ادامه دارد.
▪️عمده مشکل نیز از آنجایی ناشی میشود که افرادی از این دست، نمیتوانند بین آرمانها و آرزوها با واقعیتها، مصالح و منافع کشور یک نسبت و رابطه عقلانی و منطقی بیابند. افراط در این زمینه گاه به آن جا میرسد که ۳۰۰ نفر از اعضای سابق بسیج دانشجویی و قرارگاه شهید باقری سازمان بسيج دانشجويي، در فروردین سال ۹۷ به رهبر معظم انقلاب اسلامی نامه نوشتند و گفتند که شما بخاطر اینکه میخواهید امنیت کشور را حفظ کنید، عدالت و مبارزه با فساد را به قربانگاه بردهاید!! همین قدر کج فهم و فاقد معرفت و بصیرت.
▪️️رهبر معظم انقلاب صریح و با تأکید چند باره، از اینکه سخنرانی برخی چهرههای سیاسی در حرم حضرت معصومه و حرم حضرت امام خمینی از سوی عناصر دلبسته به نظام و بر اساس تحلیلهای ناصحیح فکری و دوقطبی سازیهای ذهنی، دچار اختلال میشود تذکر داده و فرمودند "بنده با این کار مخالفم! با این نوع تخریب کردنها و سروصدا کردنها موافق نیستم، من مخالفم"؛ در جای دیگری فرمودند "اینکه عدهای برخی را ضدولایت و ضدبصیرت بنامند و شعار بدهند، نظیر آنچه اخیراً در قم روی داد، اقدامی غلط است و بنده کاملاً مخالف این کارها هستم."
▪️بنابراین یکی و یا شاید مهمترین و تعیینکنندهترین راه برای بازسازی صحیح فکری و رفتاری عناصر و نیروهای اصولگرا، از دریچه آموزش و درک مبانی معرفتی و هویتی مبتنی بر اسلام سیاسی فقاهتی میگذرد. جریان اصولگرایی لازم است یک دوره کامل از حیث اندیشه و هویت، تاریخ و پیشینه و مفاهیم و بنیادهای معرفتی خود را بازخوانی کند. این فقط یک راه مهم برای کارآمدسازی این جريان تاریخی و عبور از موانع و چالشهایی است که بر سر راه آن قرار گرفته است. طرد و نفی یکدیگر، کوچک و کوچک شدن فزاینده دایره انقلاب، نشناختن اصول و فروع سیاسی، در نظر گرفتن واقعیتها برای پیگیری آرمانها و دهها مسئله حل ناشده جریان اصولگرای امروزین، اگر ریشه در ناآگاهی معرفتی و هویتی ندارد، پس از کجا نشات گرفته است؟
#عزیز_غضنفری
@ghazanfari58
🔺بیم و امیدهای انتخابات چهاردهم
هنوز خیلی زود است قضاوت قطعی کنیم، اما من باب هشدار و تذکر هم که شده مناسب است در آغازین روزهای مجلس شورای اسلامی و در آغازین مرحله فرآیند انتخابات ریاست جمهوری قدری هشدار آمیز به صحنه نگاه کنیم تا بلکه برخی که بر روی تنش آلود کردن فضای عمومی جامعه و سیاهنمایاندن کشور برای ارتفاع موقعیت خود حساب باز کردهاند به خود آیند.
اگر آداب و شرایط حاکم بر انتخابات و رفتار سیاسی کاندیداها کماکان تغییر نکرده باشد، مع الاسف باید خود را برای یک دوره پرمناقشه و سرشار از سیاهنمایی آماده کرد. در این که ایران امروز در شرایطی توأم با ضعف و کاستیها قرار دارد تردیدی نیست. اما این همه ماجرا نیست؛ چرا که به دلائل گوناگون ایران ۱۴۰۳ دیگر ایران ۱۴۰۰ نیست و شرایط پیشین به گونهای بنیادین تغییر یافته است.
در عرصه منطقهای و جهانی بعد از عملیات وعده صادق جمهوری اسلامی، نه فقط به پایگاههای نظامی و اطلاعاتی رژیم صهیونیستی، بلکه مهمتر به همه راهبردهای چند دهه ناتو و خاصه آمریکا در غرب آسیا حملهور شد. اگر روزی فرا برسد که بتوان عملیات وعده صادق را از حیث نظامی و دادههای دیپلماتیک تجزیه و تحلیل کرد و ضعفهای سازمان سیاسی و نظامی غرب را با مردم در میان گذاشت، تازه آن هنگام ابعاد مختلف عملیات که نشاندهنده تکامل اراده سیاسی و توانمندی نظامی بیسابقه ایران است، برای مردم آشکار خواهد شد.
در زمینه سیاستخارجی، هیچگاه به اندازه دوره کنونی توازن گرایی در روابط خارجی و تثبیت ظرفیتهای های همسایگی فعال نبوده است. تنظیم روابط سازنده با کشورهای منطقه، عضویت کامل ایران در شانگهای و بریکس، اجرائی شدن توافق راهبردی ایران با چین و روسیه و در نهایت تداوم مذاکره برای رفع تحریمهای ظالمانه، هیچگاه در تاریخ ایران چنین موقعیت و فرصتهایی را پیشروی کشور نگذاشته است. از آنسو این شرایط خاص منطقهای و جهانی، زمینهها و ظرفیتهای اقتصادی قابل ملاحظهای را در اختیار مسؤلین برای حل مسائل معیشتی مردم قرار داده است.
حالا در این میانه و در حالیکه دولت سیزدهم در ظرف سه سال گذشته گامهای مؤثر و سازندهای را در عرصههای پیشگفته برداشته، کشور در حال برگزاری انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم است. انتظار آن نیست که کاندیداها به طرح مسائل جاری کشور نپزدازند و به نقد سیاستهای موجود، خاصه در بخش اقتصادی مبادرت نورزند، که اقتضای انتخابات نیز همین است. اما انتظار نمیرود گروههای سیاسی و کاندیداها با سیاهنمایی شرایط کشور امید به اصلاح امور و اعتماد به مسئولین، که موتور محرکه شرکت مردم در انتخابات است را بکلی از بین ببرند.
#عزیز_غضنفری
@ghazanfari58
باسلام و احترام
وقت بخیر
🔸️متن زیر توسط حقیر در تاریخ ۵ خرداد ۱۴۰۲ نوشته شده است. این روزها که درباره چهرههای سیاسی کشور بحثهای گوناگونی در جریان است، مناسب دیدم مجددا آن را بازنشر کنم.
باتشکر
امیدها و دغدغهها-عزیز غضنفری
🔻ارزیابی چهرههای سیاسی با تأمل در منطق رهبری 🔸️متأثر از سایه انداختنِ مشکلات اقتصادی و سنگینی معضل
🔻ارزیابی چهرههای سیاسی با تأمل در منطق رهبری
🔸️متأثر از سایه انداختنِ مشکلات اقتصادی و سنگینی معضلات معیشتی بر زندگی مردم، بخشهایی از جامعه و خاصه برخی نیروهای انقلابی گمان میبردند که مجلس یازدهم عملکرد چندان مطلوبی ندارد. اما ارزیابی مثبت رهبر معظم انقلاب درباره مجلس قدری برای آنان غیرمنتظره نمود. رهبری اما گفتند که با در نظر گرفتن "نگاه مجموعهای" عملکرد مجلس مناسب و مطلوب است. آنچه در اینجا سخن اصلی است و اهمیت اساسی دارد یافتن و تأمل در منطق و مبنای قضاوت رهبر انقلاب اسلامی در مواجهه با شخصیتهای سیاسی و نهادهاست. برخی بررسیها نشاندهنده آن است که منطق ارزیابی رهبری در این باره بر اساس "نگاه مجموعهای" و "جمعبندی نهایی" تنظیم شده است.
🔸️در ۲۱ دیماه ۱۳۸۸ که اعضای فراکسیون انقلاب اسلامی در مجلس هشتم برای طرح انتقادات از عملکرد آقای لاریجانی و آقای احمدینژاد به عنوان رؤسای مجلس و دولت وقت، خدمت رهبر انقلاب اسلامی رسیده بودند بعد از نقدهای جدی و نسبتا طولانی که مرحوم علیاصغر زارعی به نمایندگی از اعضای فراکسیون بیان کرد، رهبری در پاسخ فرمودند: "من این را بارها گفتهام؛ اثبات و نفی ما نسبت به اشخاص، ناشی است از جمعبندیای که ما نسبت به این آدم یا نسبت به این دولت یا نسبت به این جریان داریم. این به معنای این نیست که هیچ نقطه منفیای در این جايی که ما داریم تأییدش میکنیم، نیست؛ خوب، چرا، نقطه منفی هم هست؛ منتها من وقتی مقایسه میکنم بین آن نقطه منفی و آن نقاط مثبت، میبینم که آن نقاط مثبت ترجیح پیدا میکند. خوب، نتیجه جمعبندی میشود این. به نظر من باید اینجوری عمل کرد".
🔸️علیرغم چنین شیوهای که رهبر معظم انقلاب در پیش گرفته و آن را خطاب به همگان تجویز کردهاند، اما متأسفانه همچنان نگاه سیاه و سفید نسبت به عملکرد بازیگران سیاسی و حتی دولتها و مجالس در بخشهای مختلف جامعه و حتی عناصر انقلابی وجود دارد. در روزهای گذشته پس از سالها اظهارنظرهای کم و بیش تند نسبت به عملکرد آقای شمخانی توسط برخی افراد و گروههای مختلف، وی از مسؤلیت دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی کنارهگیری کرد. اما اندکی بعد رهبر حکیم انقلاب اسلامی وی را علاوه بر عضويت در مجمع تشخیص مصلحت نظام ،که سیره رایج ایشان در این خصوص است، به عنوان مشاور سیاسی خود نیز برگزیدند.
🔸️پیش از این و مشابه احکام مسؤلیت آقای شمخانی، رهبر انقلاب آقای لاریجانی را به عنوان عضو مجمع تشخیص و مشاور سیاسی خود انتخاب کرده بودند که او نیز از سوی جمعی از گروهها و افراد مورد نفی قرار میگیرد. سخن بر سر این نیست که کم و کاستی در کارنامه امثال آقای لاریجانی و آقای شمخانی وجود ندارد، بلکه مسئله اساسی آن بوده و هست که اولا همه خدمات سودمند این افراد و برخی دیگر یکسره نادیده گرفته شده و عجیبتر آنکه گاه به کلی خارج از دایره انقلاب معرفی میشوند! عناصر مؤمن و دغدغه مند باید با درک دشواریهای اداره کشور و آداب حکمرانی و نیز فهم و تشخیص منطق و مبانی اقدامات رهبر معظم انقلاب اسلامی، افکار و رفتارهای اجتماعی و سیاسی خود را سامان دهند و بکوشند در مسیر اعتدال، انصاف و واقعبینی حرکت کنند.
#عزیز_غضنفری
@ghazanfari58
باسلام و احترام
وقت بخیر
به بهانه تلاش امارات متحده عربی در جلب نظر چین در خصوص جزائر سهگانه و نقض تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران، متن زیر مجددا بازنشر شده و از نظر مخاطبان عزیز میگذرد.
آریانا و زرکوه را پس بگیریم(بازنشر)
ماجرا از آن جایی آغاز میشود که دفاع کردن شده عادت معمول ما ایرانیها؛ در سیاست، در رسانه، در فوتبال و...همین ایام که درگیر جنگ ترکیبی دشمنان هستیم، باز منفعلانه و تدافعی روزگار میگذرانیم. اگر دست پیش میگرفتیم لااقل امروز کشوری به خود جرأت نمیداد به تمامیت سرزمینی ایران نگاه بد کند. اگر بعد از انقلاب اسلامی بر اشغال جزایر آریانا و زرکوه که توسط انگلیسیها صورت گرفت و بعدا با ساخت و پاختی که با پهلوی کردند و آنها را دو دستی تحویل امارات دادند، تأکید کرده و موضوع بازگرداندن آنها را به ایران را مطرح میکردیم، کار به جایی نمیرسید که برخی کشورهای ذرهای منطقه مدعی مالکیت امارات بر این دو جزیره مهم ایرانی شوند.
دو جزیره کاملا ایرانی آریانا(۱۲ کیلومتر) و زرکوه(۸ کیلومتر) هر چند که کوچک هستند اما بسیار حیاتی به حساب میآیند، چرا که از نظر استراتژیک موقعیت ویژهای دارند و از منابع نفتی سرشاری برخوردار است. اماراتیها بعدها برای آنکه نشان دهند این جزایر عربی است نام آنها را تغییر داده و نیز سه یا چهار هزار نفر را در این دو جزیره که خالی از سکنه بود، جا و مکان دادند. مثلا نام"صیر ابونُعَیر" را بر جزیره آریانا نهادند. نکته مهم آن است که این دو جزیره، به صورت غیر قانونی و بدون هیچگونه معاهده و قرارداد بینالمللی از حدود سال۱۹۷۱ یعنی تاریخ شکلگیری امارات متحده عربی در اشغال این کشور است. این اشغال نیز حاصل بده و بستان های سیاسی بین رژیم پهلوی و انگلیسیها بود، که در نهایت در سال ۱۳۵۲ این دو جزیره به امارات تعلق گرفت.
طبق اسناد موثق تاریخی، دوجزیره آریانا و زرکوه که ابتدا توسط انگلیس و سپس توسط امارات به اشغال درآمدند، به ایران تعلق دارند. ازجمله این اسناد میتوان به نقشه دریانوردی ترسیم شده توسط انگلیسیها در اوایل قرن بیستم اشاره کرد که محدوده جزایر موردادعای امارات و بهطور کلی همه کرانههای خلیجفارس را با رنگ شناسه ایران مشخص کرده است. اگر از منظر قانونی هم به این ماجرا نگاه کنیم، آریانا و زرکوه به ایران تعلق دارند.
در این زمینه راهکار معینی وجود دارد و آن اینکه جمهوری اسلامی ایران به صورت رسمی و قانونی و با طرح رسانهای موضوع، افکار عمومی و نهادهای جهانی را به سمت پذیرش دیدگاهها و باورهای واقعی و منطفی خود متمایل سازد. در این زمینه مهم آن است که در همه دورهها و دولتها موضوع جزایر ایرانی آریانا و زرکوه در دستور کار قرار بگیرد و لحظه ای از طرح آنها در مجامع جهانی غفلت نورزیم. الان که برخی کشورها با پررویی بحث جزایر سهگانه را مطرح میکنند، بهترین زمان در خصوص طرح و ترتیب دادن اقدامات اصولی برای بازگشت این دو جزيره به خاک ایران به حساب میآید.
#عزیز_غضنفری
@ghazanfari58
دو جزیره کاملا ایرانی آریانا(۱۲ کیلومتر) و زرکوه(۸ کیلومتر) هر چند که کوچک هستند اما بسیار حیاتی به حساب میآیند، چرا که از نظر استراتژیک موقعیت ویژهای دارند و از منابع نفتی سرشاری برخوردار است. اماراتیها بعدها برای آنکه نشان دهند این جزایر عربی است نام آنها را تغییر داده و نیز سه یا چهار هزار نفر را در این دو جزیره که خالی از سکنه بود، جا و مکان دادند. مثلا نام"صیر ابونُعَیر" را بر جزیره آریانا نهادند. نکته مهم آن است که این دو جزیره، به صورت غیر قانونی و بدون هیچگونه معاهده و قرارداد بینالمللی از حدود سال۱۹۷۱ یعنی تاریخ شکلگیری امارات متحده عربی در اشغال این کشور است. این اشغال نیز حاصل بده و بستان های سیاسی بین رژیم پهلوی و انگلیسیها بود، که در نهایت در سال ۱۳۵۲ این دو جزیره به امارات تعلق گرفت. الان که برخی کشورها با پررویی بحث جزایر سهگانه را مطرح میکنند، بهترین زمان در خصوص طرح و ترتیب دادن اقدامات اصولی برای بازگشت این دو جزيره به خاک ایران به حساب میآید.
#عزیز_غضنفری
@ghazanfari58
🔰استمرار راه تجربه شده
معمولا در نظام های سیاسی دنیا آمد و شد دولتها در اصول سیاست خارجی کشورها تفاوت چندانی ایجاد نمیکند و تغییرات عمدتا در تاکتیکها و نحوه اجرای سیاستهای مشخص شده، است. جمهوری اسلامی ایران نیز از این قاعده مستثناء نیست. با این حال اما یک حقیقت نیز وجود دارد و آن اینکه نوع نگاه و نگرش مجریان سیاست خارجی به تحولات و بازیگران روابط بینالملل در تحقق اهداف سیاست خارجی نقش تعیین کنندهای ایفاء مینماید.
به عنوان مثال هر چند وضعیت کنونی که در برجام پدید آمده ناشی از خروج یکجانبه آمریکا از توافق هستهای است، اما نمیتوان از محاسبات و خطاهای صورت گرفته در درون کشور صرفنظر کرد. ترامپ آن روزی تصمیم قاطع به خروج از برجام گرفت که اطمینان یافته بود دولت ایران در برجام باقی میماند.همان نظری که رئیسجمهور پيشين دقایقی بعد از اقدام ترامپ بیان کرد؛"خوشحالم که یک موجود مزاحم از برجام خارج شده است." روزنامه ایران نیز درست در فردای خروج آمریکا از توافق هستهای در روز ۱۹ اردیبهشت ۹۷ با تیتر بزرگ نوشت؛ "برجام بدون مزاحم". شاید اگر محاسبات ترامپ از رفتارهای واکنشی ایران به صورت دیگری رقم میخورد، ریسک خروج از برجام برای او بشدت افزایش پیدا میکرد.
اهمیت نقش سیاست داخلی در سیاست خارجی تا بدان حد است که گفته میشود هیچ پروژه ای در سیاست خارجی موفق نخواهد شد، مگر آن پیش از آن در درون یک نظام سیاسی، اجماع نظر قاطع پدید آید و محاسبات و اقدامات صحیح طراحی و اجرایی شود.
یکی از ابعاد و محاسن برجسته دولت سیزدهم درک این نکته مهم و تعیینکننده و آزمون یک راه موفق تجربه شده بود که در سیاستخارجی باید از همه ظرفیتهای کشور، به سود منافع ملی بهره برد. تجمیع و همافزایی سیاستخارجی با توان دفاعی و امنیتی، بهرهگیری از حمایتهای مجلس شورای اسلامی و حتی بخش قضایی کشور و در رأس همه اینها هدایتهای رهبری معظم انقلاب اسلامی بیتردید، امکانات و فرصتهایی بیشتری را در اختیار دولت و دستگاه سیاستخارجی قرار خواهد داد. این قاعده همافزایی و انسجام در سیاستخارجی البته امری رایج در همه سیستمهای سیاسی دنیا به حساب میآید.
هنوز که هنوز است رئیسجمهور سابق قانون اقدام راهبردی مجلس شورای اسلامی را که برای بخش دیپلماسی کشور تولید فرصت و ظرفیت کرده را، مانعی بر سر راه معرفی میکند.قانون اقدام راهبردی نیز همان است که رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره کارکرد آن گفتند، تصویب این قانون کشور را از وضعیت سردرگمی خارج کرد. نیز به تازگی رئیس دفتر رئيسجمهور دوره گذشته دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی را در حوزه سیاستخارجی به باد انتقاد گرفت. نمود این تعارضات داخلی در عرصه سیاستخارجی، خانمانسوز و به ضرر منافع ملی است؛ به نفع ایران است که ریل همافزایی و هماهنگی بنیان نهاده شده در دولت آقای رئیسی تداوم پیدا کند.
#عزیز_غضنفری
@ghazanfari58