{معنای "نماز معراج مؤمن است" چیست؟} ٣/
بخش پایانی...
به او بايد گفت: نمى خواهد اين كارها را بكنى، دستور فرمانده را عمل كن و بقيّه اش را برو استراحت كن. آن وقتى كه فرمانده مى گويد: اين كار را بكن، بكن. وقتى فرمانده مى گويد: نماز بخوان، بخوان. وقتى كه مى گويد: نخوان، نخوان.
فرمانده ى ما على (عليه السلام) است. از طرف خدا، فرمانده ى ما پيغمبر است امام معصوم (عليه السلام) است. آنها بايد دستور بدهند، حالا آن نماز معراج مؤمن است. آن نماز، "تَنْهى عَنِ الْفَحْشاءِ وَالْمُنْكَرِ" است
(از فرمایشات حضرت آیت الله سید حسن ابطحی رحمة الله علیه)
کتاب #حل_مشکلات_دینی
#نماز
🆔 @Ghazayeroohemofid
{نظر مادّيون و فلاسفه و حكما درباره ى روح چيست؟} ١/
مادّيون معتقدند در عالم هر چه كه وجود دارد از اتم تشكيل شده و هر چه وجود دارد فقط مادّه است و به چيزى ماوراء مادّه اعتقادى ندارند پس طبعا منكر وجود روح هستند و مى گويند: هر چه را كه ما مى بينيم و احساس مى كنيم با همين حواس پنجگانه مى باشد.
يك عدّه از مادّيون هم مى گويند كه روح در بدن چيز فوق العاده اى نيست مثل كارخانه اى كه وقتى به كار افتاد روح لازم ندارد بدن انسان هم وقتى سلولهايش به كار بيفتد نياز به چيز ديگرى ندارد و همان سلولهاى مغز و حواس پنجگانه كافى است. مثلاً ساعت روح دارد يا خير؟ اين ساعت وقتى كار مى كند و ساعت ديگر كه كار نمى كند علّتش اين است كه اين ساعت پيچ و مهره ها و تمام شرائطش جمع است و كنار يكديگر روى نظم صحيح خودش كار مى كند و آن ساعتى كه كار نمى كند پيچ و مهره اش بهم ريخته، پس اين ساعت كه كار نمى كند يك علّت طبيعى و جسمانى دارد. پس آيا روح انسان مثل ساعت در بدن انسان است كه چون همه پيچ و مهره ها و تمام سلولها كنار يكديگر هست كار مى كند؟! اين يك نظريه است كه ما روح مستقلی نداريم و تمام كار آن ناشى از بدن مى باشد. اين بدن وقتى سالم است روح دارد وقتى سالم نيست مثلاً از داخل ساعت خراب چيزى بيرون بيايد و آن طرف بايستد، اين طور نيست. اين نظريه ى فلاسفه و بعضى دانشمندان است.
ادامه دارد...
(از فرمایشات حضرت آیت الله سید حسن ابطحی رحمة الله علیه)
کتاب #جواب_مسائل_دینی
#روح
🆔 @Ghazayeroohemofid
{نظر مادّيون و فلاسفه و حكما درباره ى روح چيست؟} ٢/
ادامه مطلب...
اين نظريه ى فلاسفه و بعضى دانشمندان است. فلاسفه هم دو دسته اند يك دسته فلاسفه ى مادّى كه پس مانده هايشان همين كمونيستها هستند و به هيچ چيز جز مادّه معتقد نيستند آنها مى گويند: هر چه هست همين عالم است
"ما هِىَ اِلاّ حَياتُنَا الدُّنْيا نَمُوتُ وَ نَحْيا وَ ما يُهْلِكُنا اِلاَّ الدَّهْرُ"
يعنى طبيعت ما را از بين مى برد. يك دسته هم فلاسفه ى غير مادّى هستند كه نصف اعتقادشان را از حكما و نصفش را از فلاسفه ى مادّى گرفته اند و مى گويند: روح با تكميل بدن بوجود مى آيد و به اصطلاح در پيدا شدنش حادث و در بقايش دائمى است.
اينها مى گويند: روح از غير بدن منبعث نمى شود ولى وقتى در بدن بوجود آمد ديگر باقى است چون اگر به بقاى روح اعتقادى نداشته باشند بايد خيلى از مسائل الهى را هم منكر شوند.
ادامه دارد...
(از فرمایشات حضرت آیت الله سید حسن ابطحی رحمة الله علیه)
کتاب #جواب_مسائل_دینی
#روح
🆔 @Ghazayeroohemofid
ایمان با ارزش
ايمانى كه از راه چشم و گوش و حواس ظاهرى وارد قلب مى شود زياد ارزش و دوام ندارد به همين دليل اگر ايمانى به حضرت داشته باشيد و بخواهيد از راه ديدن در قلبتان مستقر شود خوب هست ولى زياد عميق نيست. زيرا اين ايمان به غيب نيست ايمان به شهود است.
از نظر اهل كمال ايمانى خوب است كه به غيب باشد. ايمان به غيب از راه عقل به قلب وارد مى شود، لذا فكر و تعمّق كنيد. شايد طرفداران و موفّقين به اين ايمان كم باشند ولى اين ايمان است كه ما را به كمال مى رساند.
هر ايمانى كه از راه فكر، عقل، تحقيق و علم و دانش در دل مستقر شود خوب است.
(از فرمایشات حضرت آیت الله سید حسن ابطحی رحمة الله علیه)
کتاب #انوار_صاحب_الزمان علیه السلام
🆔 @Ghazayeroohemofid
کلید ١٠٨.m4a
309.4K
#کتاب_صوتی
#کلیدهای_خوشبختی
قسمت صد و نهم: امام زمان ارواحنافداه رکاب دار نیاز ندارد
🆔 @Ghazayeroohemofid
غذای روح
{نظر مادّيون و فلاسفه و حكما درباره ى روح چيست؟} ٢/ ادامه مطلب... اين نظريه ى فلاسفه و بعضى دانشمن
{نظر مادّیون و فلاسفه و حکما درباره ی روح چیست؟} ٣/
بخش پایانی...
امّا حكما كه متّصل به وحى هستند معتقدند كه روح بوده و خواهد بود، اينها اعتقاداتشان را از سرچشمه ى وحى دريافت مى كنند نه با تصوّرات و ذهنيّات و افكار خودشان.
فلسفه مربوط به افكار بشر است و مربوط به وحى نيست حال اين اعتقاداتشان چه مطابق با دين باشد و چه نباشد. هر چه انسان در شناخت حقايق اشياء فهميد اسمش را مى گذارند فلسفه و حال اينكه حكمت آن چيزهائى است كه از جانب خدا به پيغمبر رسيده است يا اينكه از طريق الهام به خود انسان برسد.
حكمت فقط متّكى به وحى است. افكار بشر جائزالخطا است ولى وحى كه از جانب خداوند نازل مى شود به هيچ وجه اشتباه ندارد.
(از فرمایشات حضرت آیت الله سید حسن ابطحی رحمة الله علیه)
کتاب #جواب_مسائل_دینی
#روح
🆔 @Ghazayeroohemofid
{باید روح سالم و پاک باشد}
چيزى كه در زندگی ما خيلى ارزش دارد اين است كه خود را از خواب غفلت بيدار كنيم، تزكيه ى نفس كنيم، خودمان را به كمالات روحى برسانيم و روحمان را به اوج اعلا برسانيم. شما اگر در دنيا تحقيق كنيد، شايد بالاترين علم و لازم ترين علم و علمى كه همه ى مردم به آن نيازمند هستند مسأله ى علم اخلاق و تزكيه ى نفس باشد، اما متأسّفانه در دنيا يك دانشكده يا دانشگاه در اين مورد نداريم. ما از اين جهت خيلى فقير هستيم.
اگر كسى بخواهد خودش را بسازد، به او اگر گفته شود كه انجام واجبات و ترك محرّمات بنمايد اين را تزكيه ى عمل مى گويند ولى اگر بخواهيم اين عمل يعنى ترك محرّمات و انجام واجبات مورد قبول خدا واقع شود بايد از درون نشأت بگيرد.
پس نتيجه مى گيريم كه بايد روح سالم و پاك باشد تا هم عمل مورد قبول پروردگار قرار بگيرد و اعمال هم درست انجام شود.
(از فرمایشات حضرت آیت الله سید حسن ابطحی رحمة الله علیه)
کتاب #جواب_مسائل_دینی
#تزکیه_نفس #روح #غفلت
🆔 @Ghazayeroohemofid