{ غذای روح سالم }
بسمه تعالي
ميگويند : بهترين غذاي روح، خوشحالي و سرور است؛ غافل از آنكه خوشحالي و سرور نسبت به اشخاص فرق ميكند!
افرادي كه نه اعتقاد به خدا و نه به قيامت و نه به انس با خدا دارند و روحشان مريض است غذاي روحشان با كسي كه سالم است و از هر غذاي روحي انرژي ميگيرد فرق ميكند. غذاي روحي ارواح سالم چون ميخواهند به خدا برسند ، هرچه كه آنها را به خدا نزديك تر كند ميباشد.
ولي غذای روح ديگران، موسیقي و چيز هاي بي هدف ، لغو گوئي و بيهوده گرائي و از اين قبيل ميباشد.
"ازسخنان استاد سيد حسن ابطحي"
https://eitaa.com/ghazayeroohesalem
{ماه شعبان}
ماه شعبان ماه پيغمبر اكرم (صلي الله عليه و آله) است و به دلائلي اختصاص به آن حضرت دارد و در دعاهايي كه در اين ماه خوانده ميشود گفته شده كه «وَ هَذَا شَهْرُ نَبِيِّكَ سَيِّدِ رُسُلِكَ». اين ماه، ماه پيغمبر تو است خدا! سيد و آقاي پيامبران. در فراز ديگر اين دعا ميخوانيم كه پيغمبر اكرم «وَ الَّذِي كَانَ رَسُولُ اللَّهِ صلي الله عليه و آله يَدْأَبُ فِي صِيَامِهِ وَ قِيَامِهِ» دأبشان اين بود كه اين ماه را روزه ميگرفتند و شبها را مشغول عبادت بودند.
در اين ماه ما بايد انشاءالله خودمان را بسازيم، آماده كنيم براي ضيافت الله، ميهماني خدا.
در اول ماه، خداي تعالي تولد رحمة الله الواسعه، حضرت سيد الشهدا، را قرار داده. و در روز پنجم اين ماه، ميلاد مسعود حضرت امام سجاد است، چون بعد از توبه و بعد از طلب رحمت و مغفرت، انسان بايد خداي تعالي را عبادت كند و بهترين مُظهِر و مَظهَر عبادت امام سجاد عليه الصلاة و السلام است و در چهارم اين ماه ميلاد مسعود حضرت ابوالفضل العباس را قرار داده براي اينكه آن حضرت را ما در پيروي از ولايت و امامت و معرفت امام الگو قرار بدهيم؛
و از همه بالاتر در نيمهي اين ماه، ميلاد مسعود حضرت بقية الله (كه جانمان به قربانش) قرار دارد.
(از فرمایشات حضرت آیت الله سید حسن ابطحی رحمة الله علیه)
https://eitaa.com/ghazayeroohesalem
{درسهایی از مناجات شعبانیه} 1/
او مى گفت:
در يكى از روزهاى ماه شعبان مناجاتى را كه از حضرت "اميرالمؤمنين على" (عليه السّلام) نقل شده و معروف به مناجات "شعبانيّه" است مى خواندم، از اواسط دعاء حالم منقلب شد، نمى دانستم كجا هستم و چه مى كنم، من در آن حال فقط خدا را با چشم دل مى ديدم و نور مقدّسى را بين خود و ذات اقدس متعال واسطه ى فيض مشاهده مى كردم.
تا اينكه به اين جملات رسيدم:
اِلهى بِكَ عَلَيْكَ اِلاّ اَلْحَقْتَنى بِمَحَلِّ اَهْلِ طاعَتِكَ وَ الْمَثْوَى الصّالِحِ مِنْ مَرْضاتِكَ فَاِنّى لااَقْدِرُ لِنَفْسى دَفْعا وَ لااَمْلِكُ لَها نَفْعًا اِلهى اَنَا عَبْدُكَ الضَّعيفُ الْمُذْنِبُ وَ مَمْلُوكُكَ الْمُنيبُ فَلاتَجْعَلْنى مِمَّنْ صَرَفْتَ عَنْهُ وَجْهَكَ وَ حَجَبَهُ سَهْوُهُ عَنْ عَفْوِكَ اِلهى هَبْ لى كَمالَ الاِْنْقِطاعِ اِلَيْكَ وَ اَنِرْ اَبْصارَ قُلُوبِنا بِضِياءِ نَظَرِها اِلَيْكَ حَتّى تَخْرِقُ اَبْصارُ الْقُلُوبِ حُجُبَ النُّورِ فَتَصِلَ اِلى مَعْدِنِ الْعَظَمَةِ وَ تَصيرَ اَرْواحُنا مُعَلَّقَةً بِعِزِّ قُدْسِكَ.
من در آن موقع به قدرى محو جمال حق شده بودم، كه قدرت نداشتم با زبان بدنى اين جملات را بگويم، بلكه همه ى اين كلمات را با زبان دل مى گفتم و آنچه در اين عبارات است، در روح خود احساس مى كردم، من ديگر حجب نور را پاره كرده و به معدن عظمت و عزّت و كرامت متّصل شده بودم.
ادامه دارد...
(از فرمایشات حضرت آیت الله سید حسن ابطحی رحمة الله علیه)
https://eitaa.com/ghazayeroohesalem
غذای روح
{درسهایی از مناجات شعبانیه} 1/ او مى گفت: در يكى از روزهاى ماه شعبان مناجاتى را كه از حضرت "اميرا
{درسهايي از مناجات شعبانيه} 2/
ادامه مطلب...
من ديگر حجب نور را پاره كرده و به معدن عظمت و عزّت و كرامت متّصل شده بودم. و چون مى خواهم خصوصيّات اين مكاشفه را شرح دهم، لازم است ترجمه و شرح مختصرى از جملات مناجات "شعبانيّه" را كه در بالا نقل كردم، براى تو بگويم.
در اين بخش از دعاء مى گوئيم:
پروردگارا! به حقّ خودت قسمت مى دهم كه مرا به مقام اهل طاعت و به جايگاه شايسته از خشنوديت ملحق كن. زيرا من قدرتى كه از خود چيزى را دفع كنم ندارم و مالك چيزى كه مفيد براى من باشد، نيستم.
محبوبم، معبودم، من #بنده ى ضعيف گناهكار و مملوك برگشته به دامن تو هستم، پس مرا از كسانى كه از آنها رويت را برگردانده اى و غفلت او از عفو تو محجوبش كرده، قرار مده.
محبوبم، معبودم، مرا به تمام معنى منقطع از خلق و متوجّه به خودت بفرما و ديده ى دلم را آنچنان به نور ديدارت روشن كن كه ديدگان دلم حجابهاى نور را پاره كند و به معدن عظمت و رحمتت برسد و ارواح ما وابسته ى به عزّت قدس و پاكى تو گردد.
من در اين #مكاشفه معنى "حجب نور" را كه براى اكثر مردم نامعلوم است، فهميده بودم.
من در اين مكاشفه معنى رسيدن به معدن عظمت و رحمت را درك كرده بودم.
من در اين مكاشفه معنى #عبوديت كامل را شناخته بودم و مى دانستم كه در مقابل معبودم موجود ناچيزى هستم.
ادامه دارد...
(از فرمايشات حضرت آيت الله سيد حسن ابطحي رحمة الله عليه)
https://eitaa.com/ghazayeroohesalem
{آماده رفتن باشيد}
بعضى از اهل تقوا آنچنان آماده مُردن هستند و آنقدر خيالشان راحت است كه پاى خود را روبه قبله دراز مى كنند و مى گويند: "خدايا مى خواهى ببرى، ببر"، يعنى كاملاً آماده اند كه روح از بدنشان جدا شود، خداى تعالى در قرآن مى فرمايد: "فَتَمَنَّوُا الْمَوْتَ إِنْ كُنْتُمْ صادِقينَ"
وقتى مى خواهى مكّه بروى، هم آموزش مى بينى كه چه بايد بكنى، هم وسائل سفر و هزينه سفر را فراهم مى كنى، چه آموزشى براى سفر آخرت ديده اى و چه وسايلى آماده كرده اى؟ بليط براى چه هواپيمايى گرفته اى، مى خواهى هيچ معطّلى نداشته باشى؟ فرموده اند: "سفينة الحسين أسرع" كشتى يا هواپيماى #امام حسين عليه السلام پرسرعت ترين وسيله و سفينه نجات است، زرنگ باش و زود سوار شو.
(از فرمايشات حضرت آيت الله سيدحسن ابطحى رحمة الله عليه)
https://eitaa.com/ghazayeroohesalem
غذای روح
{درسهايي از مناجات شعبانيه} 2/ ادامه مطلب... من ديگر حجب نور را پاره كرده و به معدن عظمت و عزّت و
{درسهایی از مناجات شعبانیه} 3/
ادامه مطلب...
حالا خواهى گفت: چطور اين مطلب را فهميدى و چگونه از جملات اين دعاء چهار مطلب فوق را احساس كردى؟
در جواب مى گويم: اگر چه بعضى از حالات روحى طورى است كه اگر انسان صدها صفحه كتاب را پر كند و يا ساعتها حرف بزند، نمى تواند شرح يك لحظه ى آن را بيان كند. ولى در عين حال با حول و قوّه ى الهى مطالب فوق را تا جائى كه برايم ميسّر باشد و تو استعداد فهمش را داشته باشى، براى تو شرح مى دهم.
اوّل:
گفتم: من در اين مكاشفه معنى حجب نور را فهميده بودم.
بله عزيزم؛ معنى حجاب نور اين بود كه گاهى براى انسان هدفهائى غير از خدا كه در عين حال مورد رضايت الهى است وجود دارد، مثل عبادتهائى كه از ترس جهنّم و يا بعضى از اعمال مستحبّه كه براى وسعت رزق و يا عبادت براى رفع گرفتاريها، انجام مى شود كه واضح است، اين اهداف مورد غضب الهى نيست و بلكه پروردگار در قرآن مجيد و پيشوايان دين در ضمن روايات زيادى مردم را به منظور كردن اين اهداف تشويق هم فرموده اند ولى در عين حال كسانى كه اين اهداف را دارند، به خدا نمى رسند و در زمره ى محبّين و مخلَصين قرار نمى گيرند. زيرا هدفشان خدا نبوده و او را نمى خواسته اند، بلكه اين اهداف براى آنها حجاب است. زيرا با خلوص واقعى منافات دارد.
ادامه دارد...
(از فرمایشات حضرت آیت الله سید حسن ابطحی رحمة الله علیه)
https://eitaa.com/ghazayeroohesalem
{عفو و اغماض}
اسلام دستور مى دهد كه مسلمانان نبايد در مقابل فحشها و خشونتها و ظلمهاى افراد از خود عكس العملى نشان دهند (الاّ در حدود و قصاص كه بحث جداگانه اى دارد).
حلم و بردبارى يكى از رموز شگفت انگيز موفقيت است، عفو و اغماض شما را در آغوش خوشبختى گرفته و هميشه دوستان و نزديكان از ديدن شما خشنود مى گردند.
حضرت على عليه السلام فرمود: "العفو تاج المكارم"
يعنى: عفو و اغماض تاج مردان بزرگ است.
شاعر در اين باره مى گويد:
چو ديدى خطا از گنهكار بگذر
كه عفو است تاج رجال و اعاظم
به گوش دل آويز پند على را
كه فرمود: "العفو تاج المكارم"
(از فرمايشات حضرت آيت الله سيدحسن ابطحى رحمة الله عليه)
https://eitaa.com/ghazayeroohesalem