eitaa logo
غذای روح
484 دنبال‌کننده
803 عکس
285 ویدیو
51 فایل
این کانال برای بهره مندی ازغذای روح تشکیل شده و در آن تنها از تعلیمات حضرت آیةالله سید حسن ابطحی رحمه الله استفاده شده
مشاهده در ایتا
دانلود
{چگونه و چه زمان حضرت بقيّه اللّه عليه السلام از مادر متولّد شد؟ } حضرت عليه السلام در روز نيمه شعبان سال ۲۵۵ هجرى قمرى از پدرش حضرت امام حسن عسكرى عليه السلام و مادرش حضرت نرجس خاتون متولد شد و كيفيّت تولّد آن حضرت چنين بوده است: ناقل قضيّه حضرت حكيمه دختر امام محمّد تقى و عمّه امام حسن عسكرى عليه السلام است. او مى گويد: شب نيمه شعبان سال ۲۵۵ هجرى قمرى (مصادف با ۱۲ مرداد ۲۴۸ هجرى شمسى و موافق با ۲۹ ژوئيه ۸۶۹ ميلادى) حضرت امام حسن عسكرى عليه السلام مرا خواست و فرمود: امشب نيمه شعبان است افطار نزد ما باش، ضمنا خداى تعالى امشب مولودى را متولّد مى كند كه حجّت او در روى زمين است. عرض كردم: مادرش كيست؟ فرمود: نرجس. من به خدمت حضرت نرجس رفتم سلام كردم و نشستم. او خواست لباس مرا عوض كند، كفشهاى مرا بيرون آورد و فرمود: اى بانوى من شب بخير. گفتم: بانوى من و بانوى خاندان ما توئى. فرمود: نه من كجا و اين مقام بزرگ كجا. گفتم: دخترجان امشب خداى تعالى پسرى به تو عنايت مى كند كه سرور دو جهان خواهد بود. وقتى اين كلام را از من شنيد با كمال حجب و حيا سر را به زير انداخت و رفت گوشه اى از اطاق نشست. من نماز مغرب را خواندم و افطار كردم و خوابيدم، ولى منتظر مقدم ولى خدا بودم، خبرى نشد. سحر براى اداء نماز شب بيدار شدم، ديدم حضرت نرجس هنوز خواب است و هيچ آثار وضع حمل در او نيست. پس از نماز شب مقدارى خوابيدم ولى پس از چند دقيقه با اضطراب از خواب پريدم ديدم باز هم حضرت نرجس خوابيده است. با خودم فكر مى كردم كه چگونه امام فرمود كه: امشب فرزندش متولّد مى شود؟ ناگهان صداى امام حسن عسكرى عليه السلام بلند شد و فرمود: عمّه جان تعجّب مكن كه وقت تولّد فرزندم نزديك است. من وقتى صداى آن حضرت را شنيدم مشغول سوره "الم سجده" شدم و سپس سوره "يس" را خواندم كه ناگهان ديدم حضرت نرجس از خواب پريده و مضطرب است. نزد او رفتم. گفتم: آيا چيزى احساس مى كنى؟ گفت: بلى. گفتم: دلت را محكم نگهدار اين مولود همان مژده اى است كه به تو دادم. پس از آن هر دو نفر خوابيديم من خوابم برده بود، وقتى بيدار شدم ديدم طفل متولّد شده و صورت روى زمين گذاشته و خدا را سجده مى كند. آن ماه پاره را در آغوش گرفتم ديدم پاك از جميع آلودگيهائى كه سائر كودكان دارند مى باشد. بعد از آن، حضرت عسكرى عليه السلام از آن اطاق صدا زدند كه عمه جان فرزندم را نزد من بياور، من او را نزد امام عسكرى عليه السلام بردم. امام دست زير رانها و پشت بچّه گرفتند و پاهاى او را به سينه مبارك چسباندند و زبان به دهان او گذاشتند و دست بر چشم و گوش و بندهاى او كشيدند و فرمودند: پسرم با من حرف بزن. آن طفل زبان باز كرد و گفت: اشهد ان لااله الا الله وحده لاشريك له و اشهد ان محمدا رسول الله و سپس بر اميرالمؤمنين و ائمه اطهار صلوات و سلام فرستاد و وقتى به نام پدرش رسيد چشمهايش را باز كرد و سلام كرد. پس از آن، حضرت عسكرى عليه السلام به من فرمودند: عمّه جان او را نزد مادرش ببر تا به او هم سلام كند و بعد او را نزد من بياور. من او را نزد مادرش بردم چشم باز كرد و به مادرش هم سلام كرد ،مادرش جواب سلام او را داد و او را به من برگرداند و من او را نزد پدرش بردم و به او تحويل دادم. (از فرمایشات حضرت آیت الله سید حسن ابطحی رحمة الله علیه) کتاب
{شرايط قيام حضرت عليه السلام} 1/ طبق آنچه از استفاده مى شود ظهور حضرت ولى عصر عليه السلام دو شرط دارد: اوّل: آنكه مردم دنيا از نظر افكار به قدرى روشن شوند كه جز حكومت جهانى عادلانه ى حضرت ولى عصر عليه السلام را نخواهند و وقتى آن حضرت ظاهر شد، با آغوش باز از او استقبال كنند. دوم: آنكه ظلم و ستم را احساس كنند و از ناراحتى به تنگ آيند و وقتى آن حضرت قيام كرد به استقبالش بروند. تا اين دو شرط تحقّق پيدا نكند، آن حضرت ظهور نخواهد كرد. ادامه دارد... (از فرمایشات حضرت آیت الله سید حسن ابطحی رحمة الله علیه) https://eitaa.com/ghazayeroohesalem
#توسل به حضرت #بقیة_الله علیه السلام
{شرايط قيام حضرت عليه السلام} 2/ بخش پایانی... لذا اگر مردم را احساس بكنند، ولى رشد فكرى براى از بين بردن ظلم نداشته باشند، مثلا مانند زمان خلفاء عبّاسى كه با تلقين يونان مردم را به "مسأله ى جبر" معتقد كرده بودند، آنها ظلم را مى ديدند ولى در اثر نداشتن رشد فكرى و يونان زدگى مى گفتند: خدا براى قدرتمندان قدرت را مقدّر كرده و سرنوشت ما هم ضعف و بيچارگى بوده است و يا رشد فكرى داشته باشند و ظلم را احساس نكنند و ارزش را درك ننمايند، حضرت ولی عصر عليه السلام ظاهر نمى شود، زيرا در اين صورت مردم از آن حضرت و مكتب سازنده ى او استقبال نمى كنند و تا مردم استقبال نكنند، امام عصر عليه السلام قيام نخواهد كرد، چون اگر ظاهر شود يا بايد همه را بكشد كه آن حضرت براى قتل عام نيامده و يا بايد به همان وضع با مردم بسازد كه اين هم خلاف مقصود از ظهور او است. در اصول كافى از امام باقر عليه السلام نقل شده كه فرمود: "اذا قام قائمنا وضع اللّه يده على روؤس العباد فجمع بها عقولهم و كملت به احلامهم". يعنى: زمانى كه قائم ما قيام مى كند پروردگار به لطف خود دست بر سر بندگان گذاشته و به اين وسيله آنها عقلشان را جمع مى كنند و رشد فكرى پيدا مى نمايند و در خود احساس احتياج به ولىّ عصر عليه السلام مى نمايند. (از فرمایشات حضرت آیت الله سید حسن ابطحی رحمة الله علیه)
{چگونه و به چه معنى دنيا در زمان غيبت پر از ظلم و جور مى شود؟} در احاديث زيادى از پيشوايان اسلام نقل شده كه فرموده اند: در آخرالزّمان قبل از قيام حضرت عليه السلام دنيا پر از ظلم و جور مى شود و به وسيله ى امام زمان عليه السلام برطرف مى گردد و و داد سراسر كره ى زمين را فرا مى گيرد. در اينجا بعضى گمان كرده اند كه همه ى مردم بايد بدكار و ظالم و فاسد باشند تا دنيا پر از ظلم و جور شود و حال آنكه اگر همه ظالم باشند و مظلومى در مقابل آنها نباشد، ظلمى نشده و مصداق واقعى دنيا پر از ظلم و جور شده باشد، تحقّق پيدا نكرده است. ولى اگر چند ابر قدرت در رأس چند مملكت بزرگ جهان، ظالم باشند و حقوق ممالك كوچك را ضايع كنند و يا در هر مملكتى قدرتمندان آن ظلم نمايند و بقيه مظلوم واقع شوند معنى واقعى دنيا پر از ظلم و جور شدن تحقق پيدا كرده است. (از فرمایشات حضرت آیت الله سید حسن ابطحی رحمة الله علیه)
معنای #فقر در #قرآن
{منظور از حدیث (من أخلص لله أربعین صباحا...) چیست؟} در حديث آمده كه: «من اخلص لله اربعين صباحا جرت ينابيع الحكمة من قلبه الي لسانه» يعني كسي كه خودش و عملش و عبادتش را چهل روز براي خدا پاك كند چشمه هاي از قلبش به زبانش جاري ميشود. منظور اين است كه اگر كسي از خواب بيدار شود و از گناهان كند و مدتي در مرحله صبر و نترسيدن از غير خدا را تمرين كند و خود را در اعمال و عقايد و افكار با دين تطبيق دهد و تنها خدا را دوست داشته باشد و كند و حقيقت را در خود ايجاد كند و از اين راه اخلاص و خلوص واقعي بدست بياورد و چهل روز با اين اخلاص بگذراند حكمتي را كه خداي تعالي در اثر تزكيه نفس در روح و نفس بوجود آورده به زبانش جاري ميكند و ديگران را از حقايق اشياء بخصوص از معرفت پروردگار مطلع ميسازد. پس توصيه ميشود كه دوستان در راه جدي باشند تا به اخلاص كامل برسند و ديگران را از حكمت متعالي بهره مند نمايند. (از فرمایشات حضرت آیت الله سید حسن ابطحی رحمة الله علیه)
{تشرف سید بن طاووس} مرحوم علاّمه مجلسى از ملحقات كتاب انيس العابدين و علاّمه نورى در نجم الثاقب نقل مى كنند كه: سيّد بن طاووس قدس اللّه سره مى فرمايد كه: در يك سحرگاه در سرداب مطهّر از حضرت صاحب الامر ارواحنا فداه اين مناجات را شنيده ام كه مى فرمايد: "اللهم ان شيعتنا خلقت من شعاع انوارنا و بقية طينتنا و قد فعلوا ذنوبا كثيرة اتكالا على حبنا و ولايتنا فان كانت ذنوبهم بينك و بينهم فاصفح عنهم فقد رضينا و ما كان منها فيما بينهم فاصلح بينهم وقاص بها عن خمسنا وادخلهم الجنة و زحزحهم عن النّار و لاتجمع بينهم وبين اعدائنا فى سخطك". يعنى: خدايا شيعيان ما را از شعاع نور ما و بقيّه ى طينت ما خلق كرده اى، آنها گناهان زيادى به اتّكاء بر محبّت به ما و ولايت ما كرده اند، اگر گناهان آنها گناهى است كه در ارتباط با تو است از آنها بگذر كه ما را راضى كرده اى و آنچه از گناهان آنها در ارتباط با خودشان و مردم هست، خودت بين آنها را اصلاح كن و از خمسى كه حقّ ما است به آنها بده تا راضى شوند و آنها را از آتش جهنّم نجات بده و آنها را با دشمنان ما در سخط خود جمع نفرما (از فرمایشات حضرت آیت الله سید حسن ابطحی رحمة الله علیه)
سنخیت روحی با #امام_زمان علیه السلام
{نتیجه سستی} اين را بدانيد هر چه داشته باشيد به نزديكتريد. هر چه سستى در شما باشد در هر كارى باشد چه در امور دنيا و چه در امور آخرتتان، اگر سستى داشته باشيد به باطل نزديكتريد چون "للباطل جوله" باطل يك جَوَلانى دارد سروصدائى دارد، امّا "للحقّ دولة" حق هميشه باقى است، هيچ وقت از بين نمى رود. شما مى بينيد خوبان عالم هميشه باقى بوده اند، آثار وجوديشان هميشه باقى بوده امّا آنهائى كه شرور بودند از بين رفتند. حضرت عليه السلام در مورد افراد كم استقامت فرمودند: "قاتلكم اللّه لقد ملأتم قلبى قيحا" شما دل مرا پر از خون كرديد! خدا شما را بكشد. حاضرم يك نفر از اصحاب معاويه را بگيرم و همه ى شما را بدهم. چقدر شما بى حال هستيد؟ در تابستان به شما مى گويم برويد جنگ، مى گوئيد: هوا گرم است. در زمستان مى گويم برويد، مى گوئيد: هوا سرد است. كسى كه از سرما و گرما بترسد از شمشير بيشتر مى ترسد. چرا اهل حقّ و طرفداران حقّ در كارشان سست باشند؟ (از فرمایشات حضرت آیت الله سید حسن ابطحی رحمة الله علیه)
{اهمیت عقاید و احکام در مسیر سیر الی الله} يك بايد علاوه بر برنامه هاى خودسازى و براى اينكه اعمال و افكارش صد درصد در قرار گيرد، به يادگيرى اسلام و همچنين اصول دين مبين اسلام بپردازد. چون كسى كه از احكام اسلامى بى اطّلاع باشد نمى تواند اعمالش را مطابق خواسته ى الهى انجام دهد در نتيجه ممكن است در اثر افراط و تفريط از صراط مستقيم خارج شود. (از فرمایشات حضرت آیت الله سید حسن ابطحی رحمة الله علیه) https://eitaa.com/ghazayeroohesalem
در نظر گرفتن فایده کارها قبل از انجام عمل