💠. مقاله : #مبانی_سلوک_عقلانی
🔠. زبان: فارسی
📌. موضوع: #عرفان #اخلاق
🖇. گروه: #مقالات
📊. سطح : #عمومی
📗. جلد: دوم
📑. صفحه: ۱۸۰
💾. حجم: ۳.MB
🌐 وب سایت کتابخانه :
http://seireelallahbook.blog.ir
﷽
📌. بیان اجمالی طریقۀ سلوک عقلانی
📚 در رساله " سلوک عقلانی، ج۱ ، ص ۸۹ " از عالم ربانے و حڪیم متالہ مرحوم آیةاللہ سید محمد محسن حسینے طهــرانے رضوان اللہ علیہ آورده اند:
✍🏻. سلوک در مکتب اهل بیت علیهم السّلام بر اساس، سلوک عقلانی می باشد. سلوک عقلانی، روش و طریقۀ مرحوم علامه طهرانی و مرحوم آخوند ملاحسینقلى همدانى ـ رضوان الله علیهما ـ بوده است؛ البته اگرچه سلوک سائر عرفاء الهی نیز بر همین طریقه بوده است، امّا این مسئله در مکتب علامه طهرانی و آخوند ملاحسینقلی همدانی خیلی ملموستر و روشن تر می باشد.
❖. سلوک عقلانی، یعنی عبور از جزئیّت و رسیدن به کلیّت؛ یعنی انسان بدون توجه به ظاهر، حقیقت و نفس و باطن خویش را به حقیقت و باطن و مبدأ هستى متّصل میکند. در سلوک عقلانی انسان بدون توجه به خصوصیّات فردیّه و مشخّصات خارجیّه، به دنبال ادراک معانى کلّیه میرود و به همان کلیّات پایبند می باشد. او پس از ادراک معنای حقیقی ولایت، دیگر امام را در قالب خاصیّ جستوجو ننموده و نزد او جنگ با صلح امام علیه السّلام یکسان است، همچنانکه غیبت با ظهور امام برای او تفاوتی ندارد.
❖. در سلوک عقلانی تمامی اعمال نزد سالک جنبۀ طریقیّت خود را نشان داده و سالک بیش از آنکه به ظاهر اعمال اهتمام ورزد در صدد دریافتن حقیقت و روح عمل می باشد که عبارت است از عبودیّت محض و ربط بیشائبه با پروردگار. او در ارتباط با مخلوقات پیش از آنکه به جنبۀ خلقی نگاه کند، به جنبۀ وجه الرّبی اشیاء نظر نموده و با زدودن حجاب جزئیّت در صدد تماشای کلیّت و توحید در همۀ عالم وجود می باشد.
❖. در طریقۀ سلوک عقلانی سالک به وسیلۀ جایگزینی عقل بر احساسات و توهّمات، با عقل منفصل و مقام ولایت اتّصال باطنی پیدا نموده و بدین وسیله خیال او تصحیح گشته و از تمامی کریوه های جزئیّات عالم اعتبار و حجب ظلمانی و همچنین حجب نورانیّه و مقامات معنوی نیز عبور مینماید. در طریقۀ سلوک عقلانی سالک با موت اختیاری، راه میانبر را پیش گرفته و خود را منتظر مواقف عالم برزخ و قیامت و حساب ننموده و در همین دنیا از جمیع مواقف قیامت صغریٰ و کبریٰ عبور مینماید. و قیامت خویش را به پا میدارد.
❖. آخرین مرحله در طریقۀ سلوک عقلانی که اساس آن عبور از جزئیّت و رسیدن به کلیّت است، مسئله عبور از نفس میباشد؛ چرا که سالک پس از عبور از همه حجب ظلمانی و نورانی در می یابد هنوز از نفس عبور ننموده است و اینجاست که خود را عاجز و درمانده و بیچاره می یابد چرا که محال است انسان خود بتواند از نفس خود بگذرد، بنابراین او برای عبور از نفس نیازمند توسّلات شدیده و تبتّل و انقطاع تامّ به مقام ولایت دارد تا اینکه به واسطۀ عنایت مقام ولایت و عقل منفصل عبور از نفس برای او حاصل خواهد شد. نتیجه عبور از نفس، همانا رسیدن به مقام مخلَصین و پیوستن به کلیّت و فناء در ذات الهی و وحدت با مقام ولایت می باشد. این است مقام ولیّ الهی و انسان کامل
#سلوک_عقلانی #مقالات_موضوعی #آیت_الله_طهرانی
@ghazi_ir
💠 هدف شوم انگلیس، طرد مبانی قرآنی!
🔸لرد كرزن، وزير خارجه معروف انگلستان - كه از مستشرقين است - براى از بين رفتن مسلمين، خيلى زحمت كشيد! در زمان گلادستون، قرآن را در مجلس اعيان برداشت و گفت: «ما نمىتوانيم حكومت كنيم مگر اينكه آن را از بين ببريم!» گفتند: «چگونه مىتوانيم آن را از بين ببريم؟» در آنجا سالنى بزرگ بود، كه فرش يكپارچهاى در آنجا قرار داشت و در آخر سالن، ميزى بود و قرآن بر روى ميز بود، و رفتن پيشِ قرآن مقدور نبود مگر اينكه پا بر روى فرش بگذارند.
🔸لرد كرزن گفت: «چه كسى مىتواند آن قرآن را بردارد بدون اينكه پا بر روى فرش بگذارد؟» نمايندگان گفتند: «ممكن نيست!» او گفت: «بسيار آسان است!» و شروع كرد به كنار زدنِ گوشهاى از فرش، و همينطور كنار زد تا رفت و در كنار قرآن قرار گرفت و گفت:
«همينطور كه من اين فرش را كنار زدم، بايد قرآن را از ميان مسلمين كنار زد و آن را از ميان برداشت!»
اين حرفِ خيلى عجيبى است! اين حرف را حدود صد و بيست سال قبل گفت. از آن به بعد انگليسىهاى بىشرف و بىانصاف و بىحيا و بىشرم و پست و وقيح، بىشرمانه و وقيحانه دست به كار شدند، و به بدترين وجهى نظراتِ خودشان را اعمال كردند.
🔸اگر كسى تاريخ مشروطيّت را- كه خيلى روشن است- بخواند، مىداند كه: اينها چقدر رذل هستند! اينها آنقدر رذالت و پستى دارند كه اخيراً حكم لواط را قانونى كردند و از مجلس گذراندند! با اين درجه از پستى، به قانون اسلام و قرآن حمله كردند! به وسيله فراماسونرهايى مانند: جمالزاده، آخوندزاده، تقىزاده، سيّد ضياء و ... به اسلام و علما حملهور شدند و گفتند: «اصولًا ايران به كمال خود نمىرسد، مگر اينكه از فرقِ سر تا كف پا فرنگى شود!»
🔸عدّهاى از اينها مانند: سيّد نصرالله تقوى و شيخ ابراهيم زنجانى و تقىزاده، مجلسى تشكيل دادند و در همان مجلس حكم اعدام شيخ فضل الله نورى را دادند، و ديگر نمىدانستند كه اين صددرصد به دست انگلستان است.
📝 علامه طهرانی قدّس الله سرّه
📚 #سالك_آگاه، ص: 107.
#مشروطه #آزادی_توهمی #انگلیس #قرآن #فراماسونری #سیاست
@ghazi_ir
💠 24 ذیحجه روز مبارک مباهله
🔹آيه مباركۂ مباهله، علىّ عليه السّلام را نفسِ رسول خدا میداند و روايات بسيارى -از شيعه و سنّى- آن حضرت را نفسِ رسول خدا شمرده است.
و لازمهٔ اتحادِ نفس، اتّحادِ كمالات و معارف است.
🔹و علاوه بر اين، روايات بسيارى از شيعه و سنّى، اميرالمؤمنين را به حضرت آدم و نوح و ابراهيم و موسى و عيسى و يحيى و يوسف تشبيه نموده است.
و لازمهی تشبيه، تحقّقِ صفتِ مُشبَّهٌ به (حضرت آدم و نوح ...) در مشبَّه(امیرالمؤمنین) است.
📝. علامه طهرانی رضوان اللَه علیه.
📚#امام_شناسی ج 4 ص26
#مباهله #ولایت #اتحاد_نفوس #امامت #قرآن #تفسیرقرآن
@ghazi_ir
🔹فرق بین مرحوم قاضی با دیگران، 🔻فرق شخص بینا و بصیر است🔺 در شب تار و ظلمانی:
🔹 در دستِ شخص بینا چراغ قرار دارد و دقیقاً راه را از چاه بازمیشناسد و طریق مستقیم را از راههای انحرافی و خطرناک تشخیص میدهد و خود و دیگران را بهسلامت و صحّت به منزلِ مقصود میرساند.
🔹 شخص اعمیٰو کور با عصایی در دست میخواهد خود را از این مَهالِک و چاهها و درّهها و طوفان و صاعقه و گردبادها و گردابها نجات دهد، و با این وضع حرکت میکند و دیگران را به حرکت درمیآورد، و خدا میداند که نتیجۀ این قیام و اقدام به کجا خواهد رسید!
✅ فرق بین حضرت قاضی با دیگران، فرق بین خورشید با شب تار است، نه بین خورشید و ماه، یا بین ماه و ستارگان!
✅ قاضی میبیند و دیگران نمیبینند!
✅ قاضی لمس میکند و دیگران در تخیّل و وَهم بهسر میبرند!
✅ قاضی حقیقت را با جانِ خود مَسّ و با قلبِ خود مشاهده میکند، و دیگران تیری در شبِ تار میپَرانند!
✅ قاضی به حقْ متحقّق گشته و اصالت یافته است و بقیه در اعتباریّات و تصوّرات منغمرند.
🔹رحمةُ اللهِ علیهِ رحمةً واسعة.
✍🏻 حضرت آیتالله حاج سید محمدمحسن حسینی طهرانی قدّس الله سرّه
📚 اسرار ملکوت، ج ٢، ص ٣٧٧؛ مهر تاباک، ص ۱۱۵، ۱۱۷، ۱۱۹، ۱۷۳، ۱۸۱، ۲۰۵، ۲۵۰، ۳۳۹؛ مهرتابان ص ۲۷
@ghazi_ir
. #چه_کتابی_مطالعه_کنم | ۰۷
. دوست دارم شناخت دقیق و جامعی به تاریخ و زندگی حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله پیدا کنم ، چه کتابی مطالعه کنم؟
📒. کتاب سیری در تاریخ پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله:
این اثر حاصل مجالس مؤلّف محترم آیت الله سید محمد محسن حسینی طهرانی قدس الله سره علیه در بیان تاریخ اسلام با رویکرد تحلیل و بررسی تاریخ پیامبر اکرم و تأثیر آن بر نگرش انسان به معارف شریعت میباشد، که در زمان حیات والد معظّمشان، حضرت علامه طهرانی رضوان اللَه علیه ایراد شده و در دو مجلّد تبویب گردیده است.
➕ برای مطالعه بیشتر : کتاب افق وحی ، کتاب نورملکوت قرآن
__
@ghazi_ir
🏴 السّلام علیک یا اباعبدالله الحسین🏴
🔹همراهان گرامی!
به مناسبت فرا رسیدن ایام و لیالیِ سوگواری سیّد و سالار شهیدان، پستهای کانال به تبیین مبانیِ عرفانی، اخلاقی و اجتماعیِ قیام عاشورا در بیان و بنانِ اولیای الهی اختصاص خواهد یافت.
ان شاءالله تعالی
❗ لازم به تذكر میباشد:
🔸آنچه كه احيانا در ارتباط با فضيلت اقامۀ مجالس عزای حضرت سيدالشهداء عليه السلام انتشار میيابد، 🔻صرفا به منظور بيان مبانی اولياء خدا و بزرگان میباشد و نه به منظور توصيه و تشويق افراد به برگزاری مجالس در هر موقعيت و شرایطی و تشخيص اين مسأله بهعهده خود افراد میباشد.🔺
🔹همچنين بايد به اين نكته توجه داشت كه بنابر مبانی اولياء الهی توسل به سيدالشهداء عليه السلام و بهرهبردن از فيوضات آن حضرت، منحصر در حضور فيزيکی در مجالس امام عليه السلام نمیباشد.
@ghazi_ir
⭕️. بزرگان نسبت به ماه محرم و صفر تذکراتی میدادند. یکی اینکه میفرمودند که: باید در این دو ماه، منازل و دفتر کارِ خویش یا مطبّ را از حالت طبیعی و یکنواختی که در گذشته بوده درآورده و حالت عزا به خود بگیرد. نمیگویم همه را سیاهپوش کنند؛ چون این غلط است! اما تا حدودی باشد که وقتی کسی وارد میشود، احساس کند که این مکان با روزها و ماههای گذشته تفاوت کرده است. بالأخره انسان باید به نحوی ارتباط خود با اهل بیت را نشان دهد!
🔹خودِ بزرگان، در این دو ماه، از مصرف کردن آجیل و شیرینی خودداری میکردند و حتی اگر کسی برای آنها هدیه میآورد ـ مثلاً گز برای ایشان میآوردند ـ پس میفرستادند و برخورد میکردند و میفرمودند: «اگر مادر و پدرتان از دنیا میرفت نیز هدیه میآوردید یا میپذیرفتید و به شما برنمیخورد؟!» اینها همه دستوراتی است که باید به آن ملتزم باشیم!
🔹بنابراین در یک عبارت میتوان گفت: جریان کربلا و واقعۀ عاشورا نعمتی است الهی، که به این صورت، برای بیدار باش و هشیار باشِ ما پدید آمده و این جریان در طول تاریخ استمرار دارد، و به هر کیفیت که از این جریان استفاده شود خودمان بیشتر بهره میبریم.
🎙. حضرت آیة الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی قدّس الله سرّه
🔈. #مجلس_شرح_حدیث_عنوان_بصری جلسه 203
#محرم #سیدالشهداء علیه السلام #توسل #آداب_عزاداری #محبت #عبرت
@ghazi_ir
🔘 عزاداری و حفظ ارزشهای اخلاقی!
🔹عزاداری نباید مخلّ به آرامش ساکنین باشد. نباید دیر وقت در خیابانها آمد و طبل زد و با بلندگوهایی با صدای بلند حرکت کرد و آرامش را از اجتماع و مردم گرفت.
🔹در بیمارستانها و خانههای واقع در خیابانها مریض خوابیده است؛ بچۀشیرخوار خوابیده است. به چه دلیل باید در محلهها تا ساعت یکِ بعد از نصف شب بگویند و بخندند و داد و بیداد راه بیاندازند؟!
🔺امام حسین علیه السلام برای احیای ارزشها آمده است؛ نیامده که مملکت را بهم بریزد!!
🎙. حضرت آیة الله حاج سید محمدمحسن حسینی طهرانی قدّس الله سرّه
🔈 #مجلس_شرح_حدیث_عنوان_بصری جلسه 184
#عزاداری #توسل #سیدالشهداء علیه السلام #مجالس_اهلبیت #اخلاق #استقامت
@ghazi_ir