﷽
📌 زیارت باید " عارفاً بحقّنا " باشد
📚 حضرت آیةالله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی حفظه الله در جلسات " شرح حكمت متعاليه، درس ۶۹۰ " میفرمایند:
❖ ما هنوز گرفتار تخيلات هستيم، گرفتار اعتبارات هستيم، اين كه پيغمبر و ائمه علیهم السلام ، مى فرمايند: " كسى كه زيارت كند ما را عارفاً بحقّنا " هر چه هست در همين يك جمله است. براى همين است كه میگویم شما گنبد را زيارت نكن آقا جان! چشمتان به گنبد امام رضا عليه السلام مى افتد، میگوييد: " السلام عليك يا على بن موسى الرضا " مگر امام رضا آن گنبد است؟! خوب بله تا چشممان به گنبد مى افتد ظهور آن مرتبه ولايت است در ظاهر، ولى امام رضا عليه السلام در گنبد نيست! امام رضا عليه السلام كه آن در آنجا نيست! امام رضا عليه السلام كه آن ضريح نيست! امام رضا عليه السلام كه آن بدن نيست! اصلا زیارت بدن مطرح نيست!
❖ رفتن زيارت امام رضا عليه السلام خوب بخاطر اين است كه آن بدنى كه بواسطه تقدسى كه با آن روح پيدا كرده آدم مى رود و از آن تجليات بيشتر بهره مند مى شود، ولى امام رضا عليه السلام كه بدن نيست. امام رضا عليه السلام همه جا است امام رضا عليه السلام ملك و ملكوت عالم را گرفته! اين قضيه است! اين " عارفا بحقّنا " اين خيلى مسئله است چه كسى واقعا عارف به حق امام علیه السلام است.
#آیت_الله_طهرانی #شرح_اسفار #آداب_زیارت
@ghazi_ir
﷽
🔹بسیاری از خانمها و مردهای قدیم وقتی میخواستند در منزل غذا درست کنند، وضو میگرفتند و با حالِ طهارت، غذا را درست میکردند و میخوردند.
🔹مگر در مسئلۀ شیر دادن روایت نداریم که وقتی مادر میخواهد به بچه شیر دهد، وضو بگیرد و با طهارت، شیر بدهد؟! در بعضی از موارد نیز اصلاً نباید شیر داده شود. اینها تأثیر دارد!
🔹🔻متأسفانه این مطالب امروزه از بین رفته است🔺و میگویند: «نه آقا، خب شیر است دیگر؛ حالا بچه میآید و میخورد! وضو داشتن و نداشتن چه تأثیری دارد؟!»
🔹تأثیرش را انسان بعد متوجه میشود؛ وقتی که در زندگی مسائلی اتفاق میافتد معلوم میشود که این تأثیر از کجا نشأت گرفته است! در اینجا مسائل و حکایاتی است که موجب اطالۀ مجلس میگردد؛ لکن همینقدر باید بدانیم که 🔻تمام اینها در آن اجر معنوی و ملکوتی و برزخیِ غذا مؤثر است.🔺
🔹افراد عادی اینها را نمیفهمند و بیتوجه، غذا را میخورند؛ حال مثلاً این ظرف برنج را هرکس که درست کرده، درست کرده باشد!
🔹ولی وقتی انسان قدری رشد و تجرّد پیدا کند و نفْس و حالش با آن عوالم، ارتباط و انس داشته باشد، وقتی این ظرف را جلویش بگذارند و اولین لقمه را بردارد، میبیند که لقمۀ دوم را نمیتواند بخورد و میفهمد که مسئلهای در این غذا هست که به نفْس اجازه نمیدهد آن را بپذیرد؛ چون نفْس با بدن ارتباط دارد.
🎙. حضرت آیة الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی قدّس الله سرّه
🔉. #شرح_حدیث_عنوان_بصری، جلسۀ ٢۰٧
#سلوک #سبک_زندگی #تغذیه #طهارت #وضو #تأثیر_نفس #باطن #تربیت
@ghazi_ir
❖. افراد خداشناس دل را پاک می کنند، معصیت نمیکنند ، کینه ورز نیستند، حسود نیستند، بخیل نیستند، مال پرست نیستند، جاه طلب نیستند، اینها یک صفاتی است که انسان جمع میکند. دور کمر روح انسان کمربند می بندند، انسان را زندانی میکند، وقتی زندانی کرد چشم که باز می شود، نگاه به کثرت می افتد. به موجودات کثیره محبت پیدا می کند، قوه چشم بصیرتش را از دست میدهد، این انسان که نظرش به تعین و تقید عالم هستی میدوزد و برای ماده و کثرت اصالتی قائل میشود، اساس کار و خود را بر دوئیت و نفاق و جنگ و ستم و ظلم و قهر و تعدی و تجاوز قرار میدهد.
✍🏻. #علامه_طهرانی قدس سره
📚. نفسیر آیه نور، ص ۲۴۰
@ghazi_ir
﷽
❖ شخصی به علامه طهرانی قدس سره گفته بود: " آیا ما را شفاعت می کنید؟ "
• ایشان فرمودند: " باید کار کنید! بی کار نمی شود ! شفاعت که چیزی نیست، من همه رفقا را شفاعت می کنم، قوم و خویش های ایشان را هم شفاعت میکنم ، ولی اگر میخواهی به آنجا برسی باید کار کنید ! "
#آیت_الله_طهرانی قدس سره
📚 آموزه های معرفت ،ج۱ ، ص ۲۸۶
📥 دانلود کتاب
@ghazi_ir
﷽
🔶. توهّم زهد، خیال تقوا
🔹شخصی بود که در زمستانها در سایه نماز میخواند و در تابستانها در آفتاب. [به او میگفتند این کار را نکن] میگفت: «ریا میشود!»
احمق، آفتاب به سَرَت میخورد مریض میشوی! این که #زهد و #تقوا نشد؛ پس خدا سایه و گرما را برای چه قرار داده است؟!
🔹بهعنوان اینکه بگویند فلانی زاهد است، فقط یک نوع میوه میخورد! چه اشکالی دارد که ده نوع میوه، موردِ مصرف انسان باشد؟! همانطور که سیب میوۀ خداست، پرتقال و انگور و گلابی و خربزه هم میوه و مخلوق خدا هستند. بهاندازه بخور، ده نوع هم بخور! مهم آن است که #اسراف صورت نگیرد. هر چیزی بهاندازهاش خاصیت خودش را دارد و البته اینکه بعضی میگویند: «خوردن همزمان دو نوع میوه ضرر دارد» هنوز ثابت نشده است.
🔹علیکلّحال مسئلۀ زهد در اینجا نیست. 🔻زهد آن است که انسان جلوی نفس را در تمایلِ بیدلیل به هر چیزی را بگیرد و به هر چیزی که میل دارد دستدرازی و اقدام نکند.🔺 این زهد است؛ و الّا اگر انسان غذایی را بهخاطر فایده و ویتامینهایش مصرف کند، غلط نیست.
🎙. حضرت آیةالله حاج سید محمدمحسن حسینی طهرانی قدّس الله سرّه
🔉. #شرح_حدیث_عنوان_بصری، جلسۀ ٢۰۶
#تغذیه #نفس #تمایلات_نفسانی #عبودیت #بندگی #عقلانیت #سلوک_عقلانی
@ghazi_ir