﷽
💠 کارِ یک سالک باید برای همان آدمِ کوچه و خیابانی ـ که هزار خلاف انجام میدهد ـ اسوه باشد؛ بهگونهای که وقتی او چشمش به این سالک میافتد سرش را پایین بیندازد و خجالت بکشد!
🔹سلوک به ریشگذاشتن و تسبیح به دست گرفتن و زبان را به اذکار گذراندن نیست! اینها در جای خودش محفوظ است، اما 🔻سالک باید در عملش «سالک» باشد!🔺
🎙. حضرت آیةالله حاج سید محمدمحسن حسینی طهرانی قدّس الله سرّه
🔉. #شرح_حدیث_عنوان_بصری، جلسۀ ١٣٣
#متریالیسم_دینی #ظاهرگرایی #سلوک #باطن #التزام_به_مبانی
@ghazi_ir
﷽
📜. تفاوت توبه صوری با توبه نصوح...
❂. مرحوم حاج سید هاشم رضوان الله علیه میفرمودند: [ گناهکاری که توبه صوری میکند ] عینا مانند غلامی است که فرزند مولی را کشته است و اینک به اشتباه خود معترف شده و مولی هم او را عفو کرده است و در خانه خود نگه داشته است، ولی دائما صورت قتل فرزند در برابر او مجسم است، و اینک با کرامت و بزرگواری از جرم و جریمه او در گذشته است. [ اما ] توبه وقتی نصوح است و واقعیت دارد که همچون کاسه شکسته حاضر شوند آن را دوباره ذوب کنند و از سر نو بریزند؛ در آن هنگام که ابدا اثر از جرم و جنایت بر روی نفوسشان نمانده است، مولی هم مانند فرزند دلبند خود این غلام آبق فرزند کش را می پذیرد!
❇️. منبع: کتاب روح مجرد، صفحه ۵۵۲
#⃣. موضوع: #تربیت_عرفانی #روح_مجرد
@ghazi_ir
﷽
❖. جوان امروز بیش از آنکه به سخنان ما گوش فرا دهد، به عملکرد و رفتار ما می اندیشد و آن را با موازین فطری و عقلی خویش به محک و سنجش می گذارد. تالیف کتاب های فقهی و فلسفی و اخلاقی در برابر یک دروغ و یک تزویر و یک خلاف ، پشیزی به حساب نمی آید؛ و برگزاری مجالس وعظ و خطابه در برابر رویکرد خلاف اخلاق، سودی نخواهد بخشید. امروزه دیگر سخن از طهارت و نجاسات با نسل جوان ثمری ندارد، و تکلیف به نماز و روزه و خمس و زکات بدون ارائه مبانی اخلاقی و اعتقادات رصین و قابل هضم و قبول، مثمر ثمر نخواهد بود!
✍🏻. عالم ربانی #آیةالله_طهرانی قدس سره
📚. فقاهت در تشیع ص ۳۵
📥. دانلود کتاب
@ghazi_ir
17.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
﷽
💟. #حداد_در_بیان_صالحان | ۰۰۴
📌. عنوان: ملاقات شهید آیت الله مطهری با حضرت سید هاشم حداد رضوان الله علیهما
🎙. سخنران: عالم ربانی آیةالله طهرانی قدّس سرّه
❇️. منبع: شرح عنوان بصری ، جلسه ۱۷۲
#⃣. موضوع: #مبانی_سلوک #شرح_عنوان_بصری
@ghazi_ir
﷽
❖ خداوند متعال با هر کس به مقدار و میزانِ فهم و سعۂ وجودی و مُدرَکاتش برخورد می کند، و همه را با یک چوب تأدیب نمی کند و حساب هر فرد را با حقایقی که با آن قرین و هم صحبت است، میسنجد.
#آیت_الله_طهرانی رضوان الله علیه
📚 اسرار ملکوت ،ج۳ ، ص ۴۷
@ghazi_ir
﷽
🔶. به ظاهر نگاه نکنیم...
🔹عنایت و لطف پروردگار برای همه است و ما ابداً نمیتوانیم بر حسب ظاهرِ افراد به آنها نگاه کنیم.
🔹ممکن است کسی که ظاهر نامناسبی دارد و ما از نگاه به او مشمئز میشویم، قلب بسیار صاف و پاک و از ما بهتر و جلوتری داشته باشد، که فقط منتظر یک جرقه است! اگر یک جرقه به او بخورد راه میافتد؛ آنچنان میدود که به گَرد او هم نمیرسیم!
🔹همانهایی که از طرف اهل ظاهر، مطرود و منفور و موردِ دورباش واقع میشوند، خداوند به آنها دورباش نمیزند!
🔹خداوند به آنها میگوید: «شما بیایید! شما به دردِ این کار میخورید! شما مستعد هستید! شما به دردِ این راه میخورید!»
🔹خوش بُوَد گر محکِ تجربه آید به میان
تا سیهروی شود هرکه در او غش باشد
🎙. حضرت آیةالله حاج سید محمدمحسن حسینی طهرانی قدّس الله سرّه
🔉. #شرح_حدیث_عنوان_بصری، جلسه ۱۸۸
#توحید #ظاهرگرایی #سلوک #باطن #جوان #رحمت_عامه #رحمت_الهی #رحمت
@ghazi_ir
﷽
❖. یکی از مسائلی که مرحوم علامه طهرانی شدیدا علم مخالفت با آن را برافراشته بود و قاطعانه با آن برخورد می نمود. ورود افراد در مسائل ربوی و ارتباط با بانک ها و گرفتن وام و داد و ستد با مراکز ربوی کشور بود. روزی یکی از اصدقاء و رفقای خصوصی ایشان گفته بود که : اگر با بانک معامله نکنیم، نمی توانیم تجارت کنیم و معاملاتمان به رکود و ورشکستگی می انجامد مرحوم علامه بدون هیچ گونه ملاحظه و در نظر گرفتن موقعیت و حیثیات و شئون آن شخص، در حضور دیگران می فرمایند: " در این صورت با لبوفروشی در سر چهار راه امرار معاش کنید! "
✍🏻. عالم ربانی #آیت_الله_طهرانی قدّس سرّه
📚. یادنامه مهرفروزان ، ص ۸۸
📥. دانلود کتاب
📀 دانلود کتب صوتی
@ghazi_ir
﷽
🔸پیری و جوانی، پیِ هم چون شب و روزَند/
ما، شب شد و روز آمد و بیدار نگشتیم
#سرمایه_عمر #مراقبه #استاد #مرگ
@ghazi_ir
﷽
📌. سالک خود را بدهکار خلق می داند!
📚 عالم ربانے و حڪیم متالہ مرحوم آیةاللہ سید محمدمحسن حسینے طهــرانے رضوان اللہ علیہ در " شرح عنوان بصری، مجلس ۱۵ " مے فرمایند:
✍🏻. چندی پیش دو نفر برای حلّ بعضی از اختلاف سلیقه های خانوادگی آمده بودند و بنده متوجه شدم كه هیچ مشكلی جز توقع زیادِ آنها وجود ندارد. به آن مخدّره گفتم كه بنده چند دقیقه شوهر شما را ببینم، بعد شما بیایید؛ وقتیكه رفت به شوهر او گفتم:
❖. " تمام اشكال شما به این برمی گردد كه خود را در ارتباط با دیگران طلبكار می بینید. شما از امروز این قانون را پیاده كنید كه همیشه خود را در ارتباط با دیگران بدهكار ببینید! فرض كنید كه شما مواجب گیر فردی هستید كه با او اختلاف دارید و باید تا آخر ماه نسبت به حقوقی كه گرفته اید ادای تكلیف و دِین نمایید؛ بنابراین، در صورتی كه به منزل آمدید و دیدید كه مسائل به نحو مطلوب نیست و فلان كار انجام نشده، اصلًا نباید «چرا» در ذهن بیاورید؛ زیرا شما اصلًا طلبی ندارید كه بخواهید در ازای آن مدعی باشید. البته خیال نكنید كه انجام این كار آسان است؛ باید بر این تعهد خود ایستادگی كنید. مرحوم والد [ علامه طهرانی ] می فرمودند: «كسی كه بتواند زندگی خانواده خود را برطبقِ مبانی اسلامی بگرداند، میتواند یك مملكت را اداره كند!»
❖. بعد از اینكه ایشان رفت و آن مخدّره آمد، گفتم: " بنا بر بررسی انجام شده، در مسائل شما هیچ مشكلی جز رعایت یك مطلب كه البته نباید آن را به شوهرتان بگویید وجود ندارد: اگر شما قول بدهید كه هیچ وقت از شوهرتان طلب نداشته باشید و همیشه خود را نسبت به او بدهكار فرض كنید، بنده سعادت زندگی شما را تضمین میكنم. اگر شوهر شما نسبت به كاری ناراحت شود، نباید ناراحت شوید و همیشه احساس كنید كه در انجام وظیفه نسبت به او كوتاهی می كنید؛ این حال باید در شما پیدا شود. گرچه بسیار مشكل است اما اگر سختی آن را یك ماه بپذیرید، حتماً موفق خواهید شد. "
❖. البته باید این مسئله را از نقطه نظر سلوكی نسبت به همه افراد گسترش داد. دستور سلوكی بزرگان به تلامذه خود و به طور عموم نسبت به سایر افراد این است كه همیشه خود را در ارتباط با خلق خدا بدهكار فرض كنند. انسان باید در هنگام مباحثه و یا در اداره و بقالی، خود را نسبت به دیگری بدهكار فرض كند؛ این حالت بدهكاری یكی از مهم ترین دستورات سلوكی است.
#شرح_عنوان_بصری #آیت_الله_طهرانی
@ghazi_ir
﷽
❖. در مکتب اسلام از آنجا که عرفان به حق بدون متابعت از دستورات شریعت و اطاعت از اوامر و نواهی نبی اکرم محال و ممتنع می باشد، سالک الی الله برای وصول به این درجه باید تمام سعی و اهتمام خود را بر رعایت موازین و احکام شرع مقدس مو به مو نموده ، ذره ای از انجام فرائض و تکالیف ماثوره کوتاهی ننماید. بدیهی است که به هر مقدار که نسبت به اتیان تکالیف مسامحه و اهمال نماید، به همان مقدار از نصیب مراتب فعلیت و نتایج استعدادات کمالی خود را محروم نموده است.
✍🏻. عالم ربانی #آیت_الله_طهرانی قدّس سرّه
📚. رساله حریم قدس ، ص ۲۸
📥. دانلود کتاب
📥 دانلود صوت
@ghazi_ir
﷽
📜. رعایت احترام و ادب نسبت به سادات ...
❂. حضرت آقای حدّاد قدّس سرّه میفرمودند: روزی که مرحوم قاضی از نجف به کربلا آمدند، پس از چند لحظه ای توقف در منزل ، بیرون رفتند. من هم در خدمتشان رفتم. چند قدمی که رفته بودیم یکی از اطفال من به دنبال من دوید و با من می آمد، من به آن مرحوم عرض کردم : اجازه بدهید من این ..... را منزل بگذارم و بیایم!
❂. ناگهان مرحوم قاضی ایستاد و عصای خود را به زمین کوفت و چهره اش سرخ شد به طوری که رگ های گردن و پیشانی برآمد و گفت: " نَشُد! نَشُد! سید هاشم چه گفتی ؟ " عرض کردم : این بچه مزاحم است، گفتم او را در منزل بگذارم و بیایم! فرمودند: " این چه تعبیری بود که نمودی؟! " عرض کردم: بچه خود من است و این کنایه از پستی خود من بود!
❂. مرحوم قاضی فرمودند: " دیگر حق اینگونه تعابیر را نداری! خودت و اطفالت همه سادات و اولاد رسول خدایید! اهانت به بچه سید، اهانت به رسول الله است! اینها اولاد رسول خدایند، غایه الامر با فاصله بیشتری، تکریم و تجلیل از آنها فرض است ! "
❇️. منبع: مهرتابناک، ص ۲۱۶
#⃣. موضوع: #مبانی_تربیتی #مهرتابناک
@ghazi_ir