May 11
#یادداشت
📜 کاهش سرمایه فرهنگی!
افکار، باورها و اعتقادات، پشتوانه نظام بود که در انقلاب ۵۷ تولید و در جنگ، تقویت شد؛ همان چیزی که در طول حیات نظام اسلامی، مایه اقتدار وعزت آن بوده است. اما سرنوشت این سرمایه چه شده است؟
سرمایه باید موجب تولید ثروت فرهنگی شود تا رزق اجتماعی نظام را تأمین کند.
اما سوگمندانه باید گفت در طول این سالها، از سویی با سرقت فرهنگ و از سوی دیگر با سرمایهخوری فرهنگی مواجه بودیم!
دزدی فرهنگ در عملیات شبیخون فرهنگی و توسط رسانههای متعدد با یک برنامه واحد و منسجم، رخ داده و تداوم دارد و موفقیتهایی نیز کسب کرده است.
و اما سرمایهخوری یعنی هر جا کمآوردیم و نیازمند شدیم، از اصل سرمایه استفاده کرده و آنها را به میدان آورده و خرج کردهایم.
سرمایهخوری فرهنگی یعنی هر جا کم میآوریم از مقدسات اسلامی و شهدا و... خرج میکنیم تا بحران را خاتمه دهیم و یا مردم را به یک مشارکت سیاسی فراخوانیم! در حالی که بایست از آن سرمایه، ثروت فرهنگی خلق میکردیم و رزق روحی و روانی جامعه را تأمین میکردیم، که نکردیم!
افزایش جمعیت مخالفان و معارضان و بیتفاوتها که با فرهنگ انقلاب و اسلام بیگانهاند، کاهش مشارکت سیاسی و افزایش بحرانها و کوتاه شدن فاصله میان آنها، شواهد سرمایهخوری فرهنگی است.
🌐 صفحات مجازی
﷽
🔵 کانال گفتار پسندیده
📚 نشر آثار حجت الاسلام دکتر عباس پسندیده
💡 روزنهای به کهکشان معارف دینی در بستر زندگی امروز.
🔎 نگاهی نو به آموزههای دینی.
🌐 صفحات مجازی
#یادداشت
📜 نمیتوان گفت یک کشور شادتر از بقیه کشورها است!
(بخش اول)
📌 همه میدانند که شادترین مردمان جهان کجا زندگی میکنند چون سازمان ملل متحد سال به سال آن را به ما گوشزد میکند. در چند سال گذشته فنلاند رتبۀ یک بوده و در جمعی از کشورهای اروپای شمالی(که همگی جزو شادترین کشورها هستند) در صدر قرار داشته است.
از آنجایی که این کشورهای اروپای شمالی به راز شادی پی بردهاند، ماها وسوسه میشویم که از عادات آنها تقلید کنیم. اگر مانند فنلاندیها زندگی کنید ــکمی در جنگل راه بروید، در آب یخ شنا کنیدــ همه چیز روبهراه میشود، اینطور نیست؟
⚠️ به این سادگیها هم نیست.
برای اینکه گزارش شادی جهانی و شاخصهای شادیِ بینالمللیِ دیگر بتوانند گزارشهای افراد از شادیشان را با هم مقایسه کنند، باید فرض را بر این بگیرند که در سرتاسر جهان مردم به شیوهای تقریباً یکسان شادی را تعریف میکنند و به سوالاتِ پیمایشهای شادی پاسخ میدهند...
مطالعۀ اینکه مردم در سرتاسر جهان چه درکی از رفاه دارند در واقع تفاوتهای اساسی بین کشورهای مختلف را نشان میدهد...
✅️ مردم در سرتاسر جهان تشابهات آشکاری در شیوۀ تجربهی شادی دارند. مطالعهای که در سال ۲۰۱۶ بر روی ۲۷۹۹ نفر بزرگسال از ۱۲ کشور انجام گرفته است نشان داده که در تمام کشورهای مورد مطالعه تعاریف روانشناختی شادی یعنی «حالت، احساس یا نگرشی درونی» بر تعاریف دیگر مسلط است. مشخصاً مردم در سرتاسر دنیا گفتهاند که شادی را در دستیابی به «هماهنگی (توازن) درونی» یافتهاند.
🧐 شاید هماهنگی درونی امری جهانی به نظر بیاید، ولی میتواند در جاهای مختلف معانی بسیار متفاوتی داشته باشد.
مثلاً دو سال پیش وقتی داشتم در دانمارک فیلم مستندی دربارۀ جستجوی شادی میساختم، دریافتم که دانمارکیها معمولاً هماهنگی درونی را با هوگه تعریف میکنند که به معنای چیزی مانند دنج بودن و سرخوشیِ آسوده است. در حالی که دریافتم آمریکاییها این مفهوم را بیشتر با هماهنگی بین مهارتها و علایقشان تعریف میکنند، آن هم اغلب در زمینهی کاری.
🔴 بنابراین تعاریف روانشناختی نمیتوانند با دقت خوبی شادی را توضیح دهند. ورای آن هم تفاوت بین کشورها بیشتر و بیشتر میشود. مثلاً همان مطالعۀ سال ۲۰۱۶ که در بالا اشاره شد نشان داده که ۴۹ درصد آمریکاییها در تعاریفشان از شادی تلویحاً به روابط خانوادگی اشاره کردهاند، در حالی که درکِ اهالی اروپای جنوبی و آمریکای لاتین از شادی بیشتر متوجه خودشان بوده است: فقط ۲۲ درصد پرتقالیها، ۱۸ درصد مکزیکیها و ۱۰ درصد آرژانتینیها در تعاریف شادی خود به خانوادههایشان اشاره کردهاند.
دو محقق ژاپنی در سال ۲۰۱۲ در مجلهی بینالمللی رفاه در بررسی تعاریف شادی در فرهنگهای غربی و آسیایی به یک تفاوت فرهنگی مهم پی بردند. آنها دریافتند که در غرب شادی به شکل «حالت برانگیختگی بالا مانند هیجان و احساس موفقیت شخصی» تعریف میشود، در حالی که در آسیا، «شادی به صورت تجربۀ حالت برانگیختگی کم مانند آرامش تعریف میشود».
👈🏻 حتی مقایسۀ دقیق افراد در داخل مرزهای کشورهای بزرگ هم کار دشواری است. مثلاً تعریفِ شادی در بخشهای شمالی هند با بخشهای جنوبی آن تفاوت زیادی دارد. و مطالعات نشان میدهد که ویژگیهای شخصیتی افراد در نواحی مختلفِ ایالات متحدۀ آمریکا هم بسیار متفاوت از همدیگر است. مثلاً افراد در ناحیهی شمال شرقی و مابین شمال شرقی و جنوب شرقی بیشتر اضطراب دلبستگی از خود نشان میدهند («کی زنگ میزنی؟») در حالی که در ایالت غربی اجتناب دلبستگی بیشتر است («حالا هر وقت شد همدیگه رو میبینیم»).
💬 حتی کلماتی که برای صحبت کردن در مورد شادی مورد استفاده قرار میگیرند در زبانهای مختلف معانی ضمنی متفاوتی دارند. در زبان آلمانی شادی در کلماتی مانند نیکبختی و سرنوشتِ خوب ریشه دارد. در واقع، کلمۀ happiness از واژۀ hap میآید که به معنای «شانس» است. در زبانهای با ریشهی لاتینی هم این کلمه از واژهی felicitas میآید که در روم باستان نه تنها به شانس بلکه به رشد، پرباری و شکوفایی اطلاق میشد.
✳️ در مجموع فرهنگها در تعارفِ شادی تفاوت زیادی با هم دارند. بنابراین نمیتوان به طور صددرصدی گفت که یک کشور شادتر از بقیۀ کشورها است و شاخصِ «شادترین کشورها در جهان» به تنهایی آموزنده نیست. شادی میتواند به شیوههای بسیار گوناگونی تعریف و اندازهگیری شود. شاید طبق یک تعریف فنلاند شادترین کشور جهان باشد، ولی تقریباً با یقین میتوان گفت که بنا بر تعاریف دیگر چنین نیست. کشورها بیشتر از اینکه مقایسه شوند باید طبقهبندی شوند.
👤 آرتور بروکس
🌐 صفحات مجازی
ایتا | تلگرام | ویراستی | توییتر
#یادداشت
📜 بارسلون خودتان را پیدا کنید
(بخش دوم)
پیشتر گذشت که فرهنگها در تعارفِ شادی تفاوت زیادی با هم دارند. بنابراین نمیتوان به طور صددرصدی گفت که یک کشور شادتر از بقیۀ کشورها است و شاخصِ «شادترین کشورها در جهان» به تنهایی آموزنده نیست. شادی میتواند به شیوههای بسیار گوناگونی تعریف و اندازهگیری شود. شاید طبق یک تعریف فنلاند شادترین کشور جهان باشد، ولی تقریباً با یقین میتوان گفت که بنا بر تعاریف دیگر چنین نیست. کشورها بیشتر از اینکه مقایسه شوند باید طبقهبندی شوند.
✅️ یک روش مفید برای شروعِ این کارْ تمایز قائل شدن بین دو شیوۀ توجه به شادی است.
اول) توجه به شادیْ «درونی» است یا «بیرونی»، یعنی دروننگری در برابر تعامل با دیگران.
دوم) توجه به «رابطه» است یا به «کار»، یعنی مبتنی بر آدمهاست یا مبتنی بر انجام عمل.
این تقسیمبندی ۴ مدل اصلیِ رفاه را به وجود میآورد که براساس مطالعات پیمایشی از سرتاسر جهان است.
1️⃣ شادی از رابطۀ خوب با افرادی که دوستشان دارید حاصل میشود.
این مورد ترکیب دو حالت توجهیِ «بیرونی» و «رابطهای» است. در این مدل، دوستان و خانواده بیشترین میزان شادی را به فرد میدهند. یک مثال خوب برای این مدل میتواند ایالات متحدۀ آمریکا باشد (براساس اینکه جمعیت یک کشور شادی را بیشتر به چه شکل تعریف میکنند).
2️⃣ شادی از آگاهیِ بیشتر حاصل میشود.
این مورد ترکیب دو حالت توجهیِ «درونی» و «رابطهای» است و مدلی است برای مردمانِ معنوی، فلسفی و مذهبی، بهخصوص آنهایی که اهمیت ویژهای برای همبستگی اجتماعی قائل هستند. جنوبِ هند زادگاهِ افراد زیادی است که از این مدل پیروی میکنند.
3️⃣ شادی از انجام کارهایی که دوست دارید (خصوصاً با دیگران) حاصل میشود.
این مورد ترکیب دو حالت توجهیِ «بیرونی» و «کاری» است، یعنی وقف کردن خود در فعالیتهای کاری یا فراغتی که کاملاً رضایتبخشاند. اگر غالباً میگویید که «زندگی من کارم است» یا «دوست دارم با دوستانم گلف بازی کنم» شما جزو این دستهاید. این مدل بیشتر در کشورهای اروپای شمالی و مرکزی پیدا میشود.
4️⃣ شادی صرفاً از حس خوب میآید.
این مورد ترکیب دو حالت توجهیِ «درونی» و «کاری» است. این مدل مخصوص افرادی است که الویتشان تجربیاتی است که حسهای مثبت به آنها میدهد، چه تنها و چه با دیگران. زمانی این مدل روش خوبی برای ارزیابی رفاه خواهد بود که هرگاه به شادبودن فکر کنید تماشای نتفلیکس یا نوشیدن به ذهنتان آید. این مدل در کشورهای آمریکای لاتین، مدیترانه و جنوب آفریقا رایج است.
✳️ البته که این طبقهبندی جامع نیست؛ بسیاری از مردم و کشورها نمیتوانند کاملاً داخل این چارچوببندی قرار گیرند. در واقع، درک شما از شادی میتواند ترکیبی از این مدلها باشد. با این وجود آنها نقطۀ شروعی هستند برای فهم مفاهیم متعدد رفاه در سرتاسر جهان و مفاهیم داخل ذهن و قلب شما.
همانطور که جاهای مختلف تعاریف مختلفی از شادی دارند، افراد مختلف هم چنیناند. درک این تنوع میتواند به شما کمک کند تا خودتان را درک کنید تا ببینید آیا در خانۀ خودتان مثل یک وصلۀ ناجور هستید یا نه، و اگر اینگونه است علت آن چیست و چه کاری میتوانید برای رفع آن انجام دهید، حالا میخواهد آن کارْ نقل مکان یا پیوستن به یک اجتماع جدید باشد، یا صرفاً به صلح رسیدن با اطرافیانتان.
من دارم نسخۀ نهایی این مقاله را در بارسلون آماده میکنم، جایی که تابستانم را در آنجا میگذرانم. سی سال است که مانند روحی سرگردان به این شهر رفتوآمد میکنم و هر دفعه هفتهها و ماهها میمانم (حتی یک بار سه سال ماندم). در هیچ شاخصی بارسلون شادترین جای دنیا نیست (در آخرین گزارش سازمان ملل متحدْ اسپانیا به سختی رتبهی ۲۷ام را به دست آورد). پس چرا من اینجا را اینقدر دوست دارم؟
این شهر که پایتخت کاتالونیاست، شهری مختلط است: مردمانش از لحاظ توجهشان به اوغات فراغت و دوستیْ اسپانیایی هستند، اما از لحاظ عادات کاریْ بیشتر شبیه به مردم اروپای شمالیاند (ترکیب این دو باعث میشود زمان کمی برای خوابیدن داشته باشند که اندکی مشکلساز است). اینجا جای سختکوشی و کارآفرینی است، ولی جای خندههای بسیار و خوشقلبی هم هست. همچنین شهری است که من چندین سال قبل در آنجا ازدواج کردم، بنابراین بیشتر روابط عاطفیام آنجاست. به معنای دقیق کلمه آنجا با تعریف مختلط من از شادی همخوانی دارد: مشغولیت و لذت عمیق از تحقیق و تدریسم، و تعهد کامل به افرادی که در زندگیم هستند. از نظر من بارسلون شادترین جای دنیا است.
✅ شما هم بارسلون خودتان را دارید، بروید و پیدایش کنید.
👤 آرتور بروکس
⭕️ بخش اول 👈🏻 کلیک کنید
🌐 صفحات مجازی
ایتا | تلگرام | ویراستی | توییتر
#یادداشت
📜 عفاف (وحجاب)، امری اجتماعی یا انتظامی؟
🔶 به دنبال فوت خانم مهسا امینی (پس از مواجهه با گشت امنیت اخلاقی و مسائل پس از آن)، موضوع حجاب و عفاف در کانون توجه مردم و رسانهها قرار گرفت و در پی آن آشوبها و اغتشاشات اجتماعی زیادی شکل گرفت. یک بُعد ماجرا، «موجسواری» دشمنان بود؛ این موضوع، «بهانه» لازم را به وجود آورد و آنان فوری بر این موضوع سوار شده و شبکههای از پیش طراحیشده خود را فعال کردند.
🔷 بُعد دیگر، خودِ موضوع عفاف(وحجاب) است. در این باره چند مساله وجود دارد:
1⃣ اصل عفاف (وحجاب)، یک امر شرعی مسلم بوده و تردیدی در آن نیست.
2⃣ کیفیت پوشش(حجاب) نیز یک موضوع فقهی است که دیدگاههای مختلفی دارد و باید در جای خود مورد بحث قرار گیرد.
3⃣ عفاف (و حجاب)، یکی از شاخصهای جامعه اسلامی است و نمیتوان جامعه اسلامی را بدون آن، پذیرفت. این که در اولویتبندی شاخصها کجا قرار گیرد، موضوعی دیگری است که باید در جای خود بحث شود، اما شاخص بودن آن مورد تردید نیست.
4⃣ عفاف (و حجاب) از مولفههای سلامت اجتماعی است. در جامعه سالم، روابط زن و مرد بدون سوگیری جنسی تعریف میشود و لذا عفاف بر آن حاکم بوده و حجاب عنصری برای تامین این مولفه است.
👆🏻 اینها اصول موضوعه این نوشتار است. موضوع این نوشتار، سبک مواجهه با پدیده بیحجابی و بدحجابی بهمنظور فراگیرسازی آن در جامعه اسلامی است. این موضوع را در چند بند مطرح خواهیم کرد.
📰 فرهیختگان آنلاین
📋 متن کامل
🗓 ۱۴۰۱/۰۹/۱۴
🌐 صفحات مجازی
ایتا | تلگرام | ویراستی | توییتر
1_2318555898.m4a
31.34M
#بشنوید
📜 قانون جذب از نظر حضرت انسیه الحورا(س)
بخش اول
⁉️ چگونه خیر را برای خود جذب کنیم؟
✅️ حضرت صدیقه طاهره(س) فرمودند: هرکس عبادات خود را خالصانه به سوی خدا، فرافرستد، خداوند بهترین مصلحتها و برکات خود را برای او فرو میفرستد.
📘 تنبیه الخواطر، ص ۱۰۸
🗓۱۴۰۱/۰۹/۱۷
🌐 صفحات مجازی
ایتا | تلگرام | توییتر | ویراستی
#یادداشت
📽 داستان فیلم «سلام»
مشهورترین رپر زن فرانسوی، ملینا دیامز، که فروش آلبومهایش میلیونی بوده و میلیونها تماشاگر داشته؛ در اوج ثروت و شهرت، آزاد از پوشش و... خودکشی میکند!!!
چون هیچکدام از اینها به او حس خوشبختی منتقل نمیکرده... اما پر از حس پوچی و رنج بوده. تا اینکه در اوج دردی که در قلب خود داشته، در یک مهمانی، کاملا تصادفی (که از سوی خداوند حساب شده بوده) کسی را در مهمانی میبیند که از جمع فاصله میگیرد و میگوید وقت مناجاتش با خداست... وقت نماز است... و او همان لحظه احساس میکند به چنین چیزی نیاز دارد. دعا نماز مناجات با خدا...
خیلی نکات عمیقی در مسلمان شدن او هست که باید به آن پرداخت...
وقتی میگوید همه چیز داشتم اما احساس خوشبختی نمیکردم.
تا اینکه با قرآن آشنا شدم. شروع کردم به خواندن و خواندن و تمام. مسلمان شدم. دلایلی میآورد که بعداً به آن میپردازم اما این نکته خیلی برایم خاص بود که میگوید:
پیش از این احساس میکردم هیچ کاری برای انجام ندارم. اما وقتی مسلمان شدم، دیدم چقدر کار برای انجام دارم و شروع کردم به نوشتن فهرستی از وظایفم...
📜 آیت الله ریشهری آغازگر نسل جدید حدیثپژوهی در دوره معاصر
🔷 حجت الاسلام دکتر پسندیده، رئیس پژوهشکده اخلاق و روانشناسی اسلامی در میزگرد تبیین ویژگیهای علمی آیتالله ریشهری:
فعالیتهای حدیثی مرحوم آیت الله ریشهری، یک نقطه عطف در حدیثشناسی به شمار میرود که منشا اثر فراوان خواهد بود و به همین جهت در تاریخ حدیث، ماندگار خواهد شد.
دیدگاه محدثان بیشتر در دو چیز نمایان میشود:
۱. موضوع کتابهای حدیثی
۲. سبک تبویب احادیث
مثلاً موضوعات کتب حدیثی مرحوم کلینی، شیخ صدوق، علامه مجلسی با یکدیگر متفاوت است. از نظر این دو شاخص، کتاب اصلی ایشان یعنی دانشنامه قرآن و حدیث، هم از نظر عناوین مدخلها و هم از نظر سبک تبویب، با کتب دیگر محدثان متفاوت است؛ اما مهمتر این که موضوعات دیگر کتب حدیثی ایشان، یک تمایز جدی و مهم را نشان می دهد؛ کتابهایی مانند توسعه اقتصادی، الگوی شادی، الگوی مصرف، حکمت نامه کودک، حکمت نامه جوان، تحکیم خانواده و...
افزون بر شاخص موضوعات کتب حدیثی و شاخص تبویب، شاخص مهمتری به نام «سازمان حدیثی» و ساختار تشکیلات حدیثی ایشان وجود دارد که کمتر به آن توجه شده است.
مرحوم آیت الله ریشهری، جز کار گروهی، سازمانی حدیثی طراحی کرد که دیدگاه حدیثی ایشان را می توان از لابه لای آن مشاهده کرد. در این ساختار، سهم مهمی برای علوم انسانی مانند روانشناسی، جامعه شناسی، اخلاق و کلام اهل بیت(ع) در نظر گرفته شده بود. وارد ساختن مطالعات حدیثی به عرصه علوم انسانی، یک تحول متمایز است که من آن را حدیث پژوهی مدرن مینامم.
🌐 صفحات مجازی
#یادداشت
📜 تقسیم اوقات شبانهروز
♦️ از نکتههای بسیار مهم در منابع دینی ما تقسیم اوقات شبانهروز است که از جمله مباحث سبک زندگی است.
ما براساس چه منطقی اوقات شبانهروزمان را به بخشهای مختلف تقسیم کنیم؟
⬇️ در روایات ما چند مدل برنامهریزی برای زمان مطرح شده است:
1️⃣ یک مدل، مدلی است که از امام علی علیه السلام نقل شده که عبارت است از : مناجات، معیشت و لذتهای حلال.
2️⃣ مدل دیگر از امام صادق(ع) نیز شامل مناجات، گفتوگوی دینی، و لذتهای حلال وجود دارد.
3️⃣ امام کاظم(ع) نیز اوقات شبانهروز را به چهار قسمت مناجات، معیشت، گفتوگوی دینی و لذتهای حلال تقسیم میکند.
🔹 در فرهنگ اسلامی، بخشی از امور زندگی ما باید به معیشت بپردازد در عین حال هم برقراری ارتباط اجتماعی نیز با دیگران (اهل ایمان) هم مهم است.
🔸 در مدلهای سهگانه امام علی(ع) و مدل چهارگانه امام کاظم(ع) وقتی صحبت از مناجات و ارتباط با خداوند میشود مسائلی مانند خودارزیابی، تفکر و تامل در آفرینش، جزئی از مناجات به شمار میروند اما به نظر میرسد آنچه در صحف ابراهیم(ع) است مناجات معنای خاصی دارد و فقط شامل مناسک میشود و مواردی مانند خودارزیابی و تفکر، مستقلاً دیده شدهاند.
🔹 مجموعه این روایات به ما نشان میدهد که چند چیز در تمام این تقسیمبندیها مشترک است:
مسئله عبادت خداوند متعال یا ارتباط با خداوند و لذتهای حلال که به بخش خانواده مربوط میشود پایه ثابت تمامی این مدلهای برنامهریزی است یعنی حتی در مدلهایی که از انبیاء پیشین نقل میشود مسئله ارتباط با خدا و لذتهای حلال وجود دارد.
🌐 صفحات مجازی
ایتا | تلگرام | ویراستی | توییتر
دکتر پسندیده.m4a
19.4M
#بشنوید
📜 قانون جذب از نظر حضرت زهرای مرضیه(س)
بخش دوم
⁉️ چالش خواستهها با مصلحتها در قانون جذب
حضرتصدیقهطاهره(س) فرمودند:
هرکس عبادات خود را خالصانه به سوی خدا، فرافرستد، خداوند بهترین مصلحتها و برکات خود را برای او فرو میفرستد.
📘 تنبیه الخواطر، ص ۱۰۸
🗓 ۱۴۰۱/۰۹/۲۴
⭕️ بخش اول 👈🏻 کلیک کنید
🌐 صفحات مجازی
ایتا | تلگرام | ویراستی | توییتر
#یادداشت
🔴 داستان خواندنی!!!
🔵 پرده اول:
چنگیزخان نتوانست بخارا را تسخیر کند نامه ای نوشت که هرکس با ما باشد، در امان است! اهل بخارا دو گروه شدند، یک گروه مقاومت کردند و گروه دیگر با او همراه شدند
🟤 پرده دوم:
چنگیزخان به آن ها نوشت: باهمشهریان مخالف بجنگید، و هر چه غنیمت بهدست آوردید، از آن شما باشد و حاکمیت شهر را نیز به شما میدهیم! ایشان پذیرفتند و آتش جنگ بین این دو گروه مسلمان شعلهور شد... و در نهایت، گروه مزدوران چنگیز خان پیروز شدند
🟡 پرده سوم:
شکست بزرگ آن بود که او دستور داد گروه پیروز خلع سلاح و سر آنها بریده شود.
چنگیز گفتهی مشهورش را گفت: اگر اینان وفا میداشتند، به خاطر ما بیگانگان، به برادرانشان خیانت نمیکردند!
این عاقبت وطن فروشان است...
🌐 صفحات مجازی
ایتا | تلگرام | ویراستی | توییتر
مدل انعطاف-نفوذناپذیری در خانواده.mp3
25.76M
#بشنوید
📜 مدل انعطاف - نفوذناپذیری در خانواده
⚠️ آیا میدانید سهم زیادی از فروپاشی خانواده مربوط به نفوذ عوامل برون سیستمی است؟
❓چگونه میتوان ورودی سیستم خانواده را کنترل کرد؟
❓چگونه میتوان از نفوذ عوامل بیرونی، جلوگیری کرد؟
❓مدل صحیح مرزبانی خانواده چیست؟
✅ رسول خدا(ص) پاسخ میدهد.
🌐 صفحات مجازی
ایتا | تلگرام | ویراستی | توییتر
تئوریزه کردن آموزههای دینی.mp3
11.22M
عفاف، امری اجتماعی- حوزه خواهران.mp3
22.88M
#بشنوید
📜 زندگی فاطمی
❓حیا و عفاف فاطمی، در مقیاس فردی یا اجتماعی؟
👈🏻 تفاوت عفاففردی و عفافاجتماعی
👈🏻 تفاوت رویکرد فقهی با رویکرد اجتماعی به عفاف
👈🏻 نسبت حیا با عفاف
👈🏻 الزامات نگرش اجتماعی به عفاف
❓معنای این سخن رهبری که فرمودند: 《 علاج وسوسه دشمن، تبیین است، نه باتوم 》 چیست؟
🌐 صفحات مجازی
ایتا | تلگرام | ویراستی | توییتر
#یادداشت
🎥 فیلم مستند فمینیسم و جنگ علیه خانواده
⭕️ فمینیسم، همان ایدئولوژی برتری جنس زن است و فمینیستها كسانی هستند كه معتقدند زنان موقعیت فرودست و تحت ستمی دارند و این بخاطر زن بودن آنهاست.
مقصر دانستن حوا در رانده شدن از بهشت، باورهای موج اول فمینیسم است. به تدریج در جوامع مدرن، زنانی كه تشویق به خانهداری می شدند، به آنها احساس ضرر و عدم كفایت به خاطر این خانهداری القا میگردید.
این جنبشهای سازمان یافته موقعیت زنان در خانواده، نهاد ازدواج، رابطه قانونی با نقش همسری، كار خانگی و نقش مادری به چالش كشیده شد و نظریه پدر سالاری به میان آمد و به دنبال رفع تبعیضها و ظلم و ستمهای خانگی علیه زنان برآمدند...
فمنیستها موج دوم معقدند خانواده اولین جایگاه ستم بر زنان است. خانواده در درون خود زنان را به مردان وابسته میكند و بنابراین باید برای رهایی و خروج زنان خانهدار از این ستم خانگی، به آنها آموزش داد. این جنبشهای به اصطلاح آزادی زنان، برای رساندن زنان به این آزادی، شعار Aprocacy به معنای حمایت یا دفاع را علم میكنند.
📍 لینک مستقیم دانلود
🌐 صفحات مجازی
ایتا | تلگرام | ویراستی | توییتر