🌼 زلال احکام 🌼
♻️زمان پرداخت کفاره تاخیر یا فدیه?
اگر انسان به علت بیماری روزه ماه رمضان را نگیرد و بداند که بیماری او تا رمضان سال آینده طول می کشد و نمی تواند روزه ها را قضا کند، آیا می تواند با پایان ماه رمضان و قبل از رسیدن ماه مبارک رمضان سال بعد، کفاره (فدیه) را پرداخت نماید؟
🔹 حتی در فرض مذکور در سوال (یقین به خوب نشدن) پرداخت کفاره قبل از گذشتن زمان قضای روزه صحیح نیست؛ بلکه لازم است به مقداری صبر نماید تا زمان قضای روزه بگذرد.
مثلاً کسی که سی روز کفّاره (فدیه) از ماه رمضان قبل به عهده دارد، میتواند با اتمام روز پانزدهم ماه شعبان، کفّارۀ پانزده روز را بپردازد، و نیز کسی که کفّارۀ ده روز به عهدۀ اوست، با اتمام روز بیست و پنجم ماه شعبان، میتواند کفّارۀ پنج روز را بپردازد. (امام خامنه ای، آیت الله سیستانی)
🔸 در فرض سوال می تواند کفاره هر روز از ماه رمضان را بعد از همان روز پرداخت نماید. (آیت الله مکارم)
✍محمدصادق فاضلی
@goftemandin
7.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
توصیه هایی در باره ماه مبارک رمضان🌹🙏
توصیه دانلود...
#کلیپ_اخلاقی
@goftemandin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥🌙شب اول ماه رمضان چه اتفاقاتی میوفته...
@goftemandin
May 11
🌼زلال احکام🌼
🔒 آیا تزریق آمپول و سرم، روزه را باطل میکند؟
🔸احتياط واجب آن است كه روزه دار از استعمال آمپولي كه بجاي غذا به كار مي رود خودداري كند، ولي تزريق آمپولي كه عضو را بي حس مي كند يا به جاي دوا استعمال مي شود اشكال ندارد .
(حضرت امام).
🔸احتیاط واجب آن است که روزهدار از استعمال آمپولهای تقویتی و آمپولهایی که به رگ تزریق میشود و همچنین انواع سِرُمها خودداری کند ولی تزریق آمپول غیر تقویتی در عضله؛ مانند آنتی بیوتیک یا مسکن یا آمپول بیحسی و نیز دارویی که روی زخمها و جراحتها گذاشته میشود، اشکال ندارد. (امام خامنه ای).
🔸اقسام تزریقات (حتی سرم) روزه را باطل نمیکند (آیت الله سیستانی).
🔹تمام انواع آمپول های دارویی یا تقویتی یا بی حسّی که به صورت عضلانی تزریق می شوند و همچنین تزریق عضلانی واکسن برای افراد روزه دار اشکالی ندارد؛ ولی تزریق آمپول ها و سرم های وریدی (که در رگ تزریق می شوند) جایز نیست .
(آیتالله مکارم).
#سلامتی_امام_زمان_صلوات
#زلال_احکام
#بین_الصلاتین
📚 منابع :
🌱حضرت امام، توضیح المسائل مراجع، مسئلۀ۱۵۷۶؛
🌱 امام خامنه ای، أجوبة الاستفتائات، سؤال۷۶۷؛ استفتائات جدید روزه
🌱آیت الله سیستانی: توضیح المسائل جامع، ج2، م85:
🌱آیت الله مکارم، توضیح المسائل، م1339
✍محمدصادق فاضلی
@goftemandin