گلبرگ ازدواج
#کنترل_ذهن 41 🌹 استاد پناهیان: 🔸پیامبر اکرم(ص) به اباذر میفرماید: صبح دربارۀ شب فکر نکن، شب دربار
#کنترل_ذهن 42
🌹 استاد پناهیان:
🔸یک تکنیک خوب برای مقابله با افکار منفی این است که امام حسن مجتبی(ع) فرمود: اگر چیزی از دنیا را میخواستی و به آن نرسیدی، فکر کن اصلاً به ذهنت نرسیده که آن را بخواهی! «اجْعَلْ مَا طَلَبْتَ مِنَ الدُّنْيَا فَلَمْ تَظْفَرْ بِهِ بِمَنْزِلَةِ مَا لَمْ يَخْطُرْ بِبَالِك» (کشفالغمه/۱/۵۷۲) مثلاً اگر میخواستی فلان ماشین یا فلان خانه را بخری و نشد؛ دیگر فکر آن را از ذهنت خارج کن، فقط همینقدر به ذهنت بیاید که «میخواستم، ولی نشد» و الا فکرکردن دربارۀ آن، به تو صدمه میزند. این یعنی خودت را از آن موضوع، به غفلت بزنی، خدایا از آنچه که نمیخواهی و نمیپسندی ما را غافل بگردان.
🔸خداوند میفرماید: «وَ لا تَمُدَّنَّ عَيْنَيْكَ إِلى ما مَتَّعْنا بِهِ... لِنَفْتِنَهُمْ فيهِ» (طه/۱۳۱) چشمت را به دنیای دیگران ندوز و به آن فکر نکن. به هرکسی هرچیزی دادم، برای امتحان اوست! پیغمبر اکرم(ص) دربارۀ این آیه فرمود: «مَنْ لَمْ يَتَعَزَّ بِعَزَاءِ اللَّهِ تَقَطَّعَتْ نَفَسُهُ عَلَى الدُّنْيَا حَسَرَاتٍ» (تفسیر قمی/۲/۶۶) هر کسی به این روش تربیتی خدا عمل نکند، از شدّت حسرت نابود میشود.
🔸در نماز، خودت را به غفلت بزن. در روایت هست: «إِذَا دَخَلْتُمْ فِي الصَّلَاةِ فَاصْرِفُوا لَهَا خَوَاطِرَكُمْ وَ أَفْكَارَكُمْ» (سعدالسعود/۴۰) در نماز هرچیزی به ذهنت آمد باید کنار بگذاری. بهترین مکان برای تمرین این کار، نماز است. بعد میفرماید: «فَأَبْعِدُوا عَنْ نُفُوسِكُمْ أَفْكَارَ الدُّنْيَا وَ هَوَاجِسَ السُّوءِ» (همان) افکار دنیا و خطورات ذهنی بد را از خودتان دور کنید. وقتی چنین دستوری میدهند، یعنی تو میتوانی اینها را از خودت دور کنی.
🔸سعی کنیم افکار منفی از انواع و اقسامش به ذهنمان نیاید. اگر موفق بشوی هر سطحی از افکار منفی را به ذهنت راه ندهی، یک سطح دیگری از افکار به ذهنت میآید. آن را هم دوباره به ذهنت راه ندهی، یک سطح دیگر میآید و همینطوری ادامه دارد. اولیاء خدا هم در مرتبه خودشان درگیر این مسئله هستند.
🔸خدا به ابراهیم(ع) فرمود: «پسرت را در راه من، ذبح کن» اگر به ذهن ابراهیم(ع) خطور میکرد که «آخر چرا؟!» آن ارزشهای بالای خود را از دست میداد. ایشان امتحانش را خوب پس داد.
🆔 @golbarg_ezdevaj
گلبرگ ازدواج
#کنترل_ذهن 42 🌹 استاد پناهیان: 🔸یک تکنیک خوب برای مقابله با افکار منفی این است که امام حسن مجتبی(ع
#کنترل_ذهن 43
👈مهمترین اثر دین و معنویت در انسان، برخوردارشدن از قدرت روحی است
👈 قدرتمندی روح انسان از قدرت کنترل ذهن، آغاز میشود
🌹 استاد پناهیان:
🔸معمولاً در نظرسنجیها، مردم مهمترین اثر دین را مفاهیمی مثل «مهربانی، معرفت، سخاوت و ادب و...» ذکر میکنند؛ البته همۀ اینها جزو آثار دینداری است، امّا باید دانست که این ویژگیها بدون قدرت روحی تقریباً ارزشی ندارند، چون «خوببودن از سر ضعف، ارزش ندارد!» باید در جامعه جا بیافتد که دین و معنویت انسان را ابرقدرت میکند.قدرت فقط در جنگاوری نیست؛ یکی از قدرتهای برجسته، قدرتهای ذهنی و قدرت تمرکز است.
🔸با تعلیم و تربیتِ درست دینی، قدرت تمرکز ذهن انسان بالا میرود. اگر در عمل این اتفاق بیفتد، مردم خواهند گفت: هر کسی هیئت و مسجد برود و تربیت دینی پیدا کند، حتی با استعدادِ کم، میتواند بهترین علم و دانش را جمعآوری کند. چون اکثر کسانی که در تحصیل ناموفق هستند آدمهای باهوش و بااستعدادی هستند که حوصلۀ تمرکز ندارند و توجّهشان هرزه است؛ یعنی واردات و تلاطمهای روحی آنها نمیگذارد ذهنشان متمرکز بشود.
🔸قدرتمندی روح انسان از کجا آغاز میشود؟ از قدرت کنترل ذهن. قدرت ذهنیِ انسان هم از اینجا آغاز میشود: «به چیزی که نمیخواهی، ذهنت سراغش نرود و به چیزی که میخواهی، ذهنت را روی همان متمرکز کنی» این بزرگترین منشأ قدرت در روح انسان و آغاز قدمهایی است که انسان بهسوی رشد و کمال برمیدارد.
🔸البته قبل از این هم میتوان مقدّماتی برای رسیدن به قدرت ذهنی در نظر گرفت؛ مثل سبکزندگیِ درست و برخی رفتارهایی که انسان باید انجام بدهد یا انجام ندهد؛ مثلاً اینکه انسان نباید هرزهچشمی و هرزهگوشی کند؛ یعنی نباید هر چیزی را گوش بدهد که ذهنش بهسمت هر فکری برود.
🔸باید ذهن را از آیندهاندیشیِ بد که موجب نگرانی میشود و گذشتهاندیشیِ بد که موجب حسرت میشود، بازداشت. اگر ذهن را رها کنی یا به گذشتۀ خراب میرود یا به آیندۀ احتمالاً خراب! باید این قدرت را داشته باشی که در زمان حالِ خودت، فکر کنی، روانشناسها این را مقدّمهای برای نجات انسان از بسیاری از مشکلات روحی میدانند.
🆔 @golbarg_ezdevaj
گلبرگ ازدواج
#کنترل_ذهن 43 👈مهمترین اثر دین و معنویت در انسان، برخوردارشدن از قدرت روحی است 👈 قدرتمندی روح انس
#کنترل_ذهن 44
👈 عامل «ترس» و «کمالطلبی» چگونه موجب میشود ذهن آدم منفی بشود؟راه حل آن چیست؟
🌹 استاد پناهیان:
🔸کسی که قدرت کنترل ذهن نداشته باشد، ذهنش بهصورت خودکار سراغ امور منفی میرود، لذا دچار مشکلات فکری و روحیِ بسیار خواهد شد؛ منتها این بیماریها و ضعفها اینقدر بین مردم، فراگیر است که دیده نمیشود! بعضیها آنقدر دچار افکار منفی هستند که باید مدام حواسشان را پرت کنی و بگویی: «آقا رفتی توی فکر! بیا بیرون!» چون هر موقع به فکر فرو میرود، فکرش او را بهسمت امور منفی میبرد!
🔸اسلام اصلیترین برنامهاش یعنی نماز را برای تمرین کنترل ذهن گذاشته است. چرا قرآن میفرماید «از نماز کمک بگیرید»؟ (وَ اسْتَعينُوا بِالصَّبْرِ وَ الصَّلاةِ؛ بقره/45) اصلِ اصلِ نماز این است: «به چی نیندیش و به چی بیندیش!»
🔸به چه چیزهایی نیندیشیم؟ هر چیز بدی در مورد گذشته و آینده! حتی مؤمن وقتی میخواهد استغفار کند(یعنی دربارۀ گناهانش حرف بزند و گذشتۀ بدِ خودش را مرور کند) باید فقط نزد خدا این کار را بکند و نباید تنهایی-بدون توجه به خدا- به بدبختیهای گذشتۀ خودش فکر کند؛ چون این کار برایش یأس میآورد.
🔸 کار ابلیس این است که ذهن آدم را بهسمت امور منفی و به نداشتنها منحرف کند. دو عاملِ «کمالطلبی» و«ترس» هم در وجود انسان موجب میشود، ذهن آدم منفی بشود. از یکطرف، چون کمالطلب هستی، نقصهایت تو را اذیت میکند. و از طرف دیگر، میخواهی خودت را از خطرها نجات بدهی و دنیای اطراف هم پر از عوامل خطر است؛ لذا دچار ترس و نگرانی میشوی. اگر ذهن انسان تربیت نشود، غالباً دربارۀ امور منفی فکر میکند. ذهن را باید تربیت کنی، یک وجهش منصرفکردن ذهن از امور بد است، وجه دیگرش هم متوجّهکردن به امور خوب است.
🆔 @golbarg_ezdevaj
گلبرگ ازدواج
#کنترل_ذهن 44 👈 عامل «ترس» و «کمالطلبی» چگونه موجب میشود ذهن آدم منفی بشود؟راه حل آن چیست؟ 🌹 است
#کنترل_ذهن 45
👈برای کنترل ذهن، به چه چیزهایی بیندیشیم؟
👈 چگونه ذهنمان را به امور خوب متوجه کنیم؟
🌹 استاد پناهیان:
🔸برای تربیت ذهن، دو نوع عملیات باید انجام شود: یکی منصرفکردن ذهن از امور بد، و دیگری، متوجّهکردن ذهن به امور خوب. در رأس امور خوب هم خود خداوند است! خدا با آن عظمت، خودش را وسیلۀ تربیت ما قرار میدهد؛ از بس که ما را دوست دارد. میخواهد به ما قوّت ذهن و فکر بدهد، میگوید: «به من فکر کن؛ به قدرت من، به علم من! به مهربانی من، به اینکه همهچیز دست من است...»
🔸آنچه موجب میشود آدم بتواند به خدا فکر کند عظمت خداست. اذکار مهم نماز را ببینید: «اللهُ أکبر» «سُبحانَ ربّی العَظیمِ و بِحَمدِه»، «سُبحانَ ربّی الأعلی وَ بِحَمدِه» همه اینها به عظمت و بزرگیِ خدا اشاره دارد.
🔸 در نماز جایی که باید بیشترین توجه انسان در آن لحظه باشد، همان موقعِ «الله اکبرِ» اول نماز است. طبق روایات اگر کسی در اول نماز توجّه کند، در طول نماز هم خدا به او کمک میکند که یکمقدار توجّه پیدا کند. اما کسی که اول نماز بیاعتنا باشد، خدا میفرماید: «يَا كَاذِبُ أَ تَخْدَعُنِي» (مستدرکالوسایل/۴/۹۶) دروغگو داری مرا گول میزنی؟ لااقل یک لحظه در اول نماز که میتوانی به خدا توجّه کنی!
🔸اگر انسان نمیتوانست به امور خوب و مثبت، مخصوصاً صفات پروردگار توجّه کند و نمیتوانست ذهنش را کنترل کند، خدا دستور نمیداد که او را زیاد یاد کنیم «اذْكُرُوا اللَّهَ ذِكْرًا كَثِيرًا» (احزاب/۴۱) حتی نمیفرمود: کسی که از یاد خدا خودداری کند مجازات میشود! «وَ مَنْ أَعْرَضَ عَن ذِکْرِی فَإِنَّ لَهُ مَعِیشَةً ضَنکًا» (طه،۱۲۴) پس ما حتماً میتوانیم.
🔸از کم شروع کن؛ یعنی سعی کن یکلحظه به یاد خدا بیفتی، وقتی ذهنت منصرف شد، دوباره آن را برگردان و بعد، این را ادامه بده و تعدادش را زیاد کن. یعنی تعدادِ «بهیاد خدا افتادن» را در زندگیات زیاد کن، تا مقدارِ یاد خدا افزایش پیدا کند. متمرکزشدن روی یاد خدا، بسیار دشوار است. ولی مکرّر به یاد خدا افتادن بسیار آسان است. لذا فرمودهاند تسبیح بهدست بگیرید. همینطور که نخ تسبیح نمیگذارد دانهها پراکنده بشوند، خود تسبیح و ذکر هم نمیگذارد ذهن تو پراکنده بشود. ده تا را بدون توجه میگردانی، یک دفعهای در یازدهمی یادت میافتد.
🆔 @golbarg_ezdevaj
هدایت شده از بصیرت افزایی
🌹شعبان شد و پیک عشق از راه آمد
عطرِ نفس بقية الله آمد
🌹با جلوه ی سجاد، ابوالفضل و حسين
يک ماه و سه خورشيد در اين ماه آمد...
🍃🌸حلول ماه شعبان و فرخنده ایام اعیاد شعبانیه مبارکباد🌸🍃
@basiratafzayi
گلبرگ ازدواج
#کنترل_ذهن 45 👈برای کنترل ذهن، به چه چیزهایی بیندیشیم؟ 👈 چگونه ذهنمان را به امور خوب متوجه کنیم؟
#کنترل_ذهن 46
🌹 استاد پناهیان:
🔸پیامبر(ص) به ابوذر میفرماید: «عَلَیکَ بِتَلاوَةِ القُرآن» (خصال/۲/۵۲۵) قرآن بخوان؛ قرآن توجّه تو را به مفاهیم خوب، جلب میکند، گاهی ذهنت را میبرد به آن نقطۀ بهشت، گاهی به آن گوشۀ جهنّم و گاهی به سوی یک مفهوم دیگر.
🔸 فکرکردن بدون قرآن، مثل ورزشکردن بدون مربّی است! چون از نظر معنوی و روحی، دل ما دست خداست و خدا با قرآن دارد با ما صحبت میکند. اول شیطان را-که ذهن آدم را خراب میکند- کنار بزن. بعد بنشین پای قرآن، یک معجزهای برایت اتفاق میافتد. وقتی قرآن میخوانی، در واقع خدا دارد با تو حرف میزند و ذهن تو هم که در اختیار خداست؛ آنچه هنگام خواندن قرآن به ذهنت خطور میکند، دستِ خداست و خدا میگوید: تو قرآن بخوان، من با قرآن-همین الآن- با تو حرف میزنم.
🔸امیرالمومنین علی(ع) میفرمایند: «الذِّکرُ مِفتاحُ الأُنس» (غرر الحکم/۳۷) ذکر کلید اُنس است و اُنس شدیدترین محبّتها را بهدنبال میآورد. در حدیثی دیگر میفرمایند: اگر مدام خودت را به یاد خدا بیاندازی از غفلت نجات پیدا میکنی «بِدَوامِ ذِکرِ الله تَنجابُ الغَفلَة» (غرر الحکم/۳۰۰). با خدا ورزش و تمرین کن! بوعلی سینا وقتی میدید زور ذهنش نمیرسد یک مسئلۀ علمی را حل کند، دو رکعت نماز میخواند و حل میکرد. (و كان إذا أشكلت عليه مسألة...؛ شذراتالذهب/۵/۱۳۳)
🔸خداوند در حدیث قدسی میفرماید: هر بندهای را ببینم که قلبش غالباً بهیاد من است، ارادۀ زندگیاش را بهعهده میگیرم، مونس و همنشین و همصحبت او میشوم، (أَيُّمَا عَبْدٍ اطَّلَعْتُ عَلَى قَلْبِهِ...؛ عدهالداعی/۲۴۹) بعضیها اینقدر در فکر خدا هستند که خدا به آن فکر و ذهن علاقه پیدا میکند، بهحدّی که اگر چیزی بخواهد حواسش را پرت کند خود خدا نمیگذارد. یکمقدار ذهنت را برای ادارۀ زندگی بگذار اما بخش جدّی ذهنت را برای خدا و اولیاء خدا بگذار، برای نعمات خدا و برای بهشت و قیامتِ خدا بگذار، ذهنت را به امور معنوی مشغول کن.
🆔 @golbarg_ezdevaj
گلبرگ ازدواج
#کنترل_ذهن 46 🌹 استاد پناهیان: 🔸پیامبر(ص) به ابوذر میفرماید: «عَلَیکَ بِتَلاوَةِ القُرآن» (خصال/۲
#کنترل_ذهن 47
👈 خدا چه ابزارهایی برای کنترل ذهن به ما داده است؟
👈 با یک عملیات سادۀ کنترل ذهن، میتوان غضب را از بین برد
🌹 استاد پناهیان:
🔸 امروزه اسبابِ پراکندگی ذهن و عوامل ضعفِ کنترل ذهن، در دنیا زیاد شده است؛ فضاهای رسانهای با انواع و اقسام سرگرمیها، هر لحظه ذهن انسانها را به خود مشغول میکنند. لذا کنترل ذهن و قدرت تمرکز بهعنوان یک فضیلت انسانی و ضرورت زندگی، هم برای رفع بسیاری از بیماریها و هم برای پیداکردن نشاط و آرامش، توصیه میشود.
🔸 متخصّصین در کتابهای روانشناسی سعی میکنند با برخی ابزار و تکنیکها، قدرتی در انسان ایجاد کنند تا بتواند ذهن خود را کنترل کند، اما ابزار حقیقی کنترل ذهن و چیزی که آنقدر باعظمت و باشکوه باشد که توجه انسان را متمرکز کند، سراغ ندارند!
🔸 ولی ما-در قرآن و فرهنگ دینیمان- موضوعاتی داریم که میتوانیم به آنها عمیقاً توجّه کنیم تا قدرت کنترل ذهن ما افزایش پیدا کند؛ موضوعاتی مثل خداوند، قیامت، بهشت و... ما برای فهم این موضوعات نیاز به تمرکز ذهن داریم. یکی از این موضوعات، جهنّم است. دوزخ، این قدرت را دارد که توجّه ما را عمیقاً جلب کند و ارادهای برای کنترل ذهن در انسان پدید آورد. درباره مؤمن، فرمودهاند: «لایُصلِحُهُ الا الخوف»(کافی/۲/۷۱) مؤمن جز با خوف اصلاح نمیشود، چون یکی از خاصیتهای خوف، ایجاد تمرکز است.
🔸 رسولخدا(ص) به امیرالمؤمنین(ع) میفرماید: غضب نکن (منظور، عصبانیت بیجاست) ولی اگر غضب کردی بنشین (نشستن به انسان کمک میکند تا بتواند ذهنش را کنترل کند) بعد به «قدرت پروردگار بر بندگان» فکر کن! «يَا عَلِيُّ لَا تَغْضَبْ فَإِذَا غَضِبْتَ فَاقْعُدْ وَ تَفَكَّرْ فِي قُدْرَةِ الرَّبِّ عَلَى الْعِبَادِ» (تحفالعقول/ص۱۴) یعنی با یک عملیات سادۀ کنترل ذهن، غضب-که نابودکنندۀ انسان است- از بین میرود.
🔸 موضوع دیگری که فهم آن نیاز به تمرکز ذهن و تفکر عمیق دارد، محبتی است که ائمۀ هدی(ع) نسبت به ما دارند. امامزمان(ع) چقدر ما را دوست دارد؟ خیلی زیاد؛ از پدر و مادرمان هم به ما بیشتر علاقه دارد. چرا حضرت، هر هفته دوبار پروندۀ اعمال ما را نگاه میکند؟ (کافی/۱/۲۱۹) (وسائلالشیعه/۱۶/۱۱۴) چون واقعاً نگران ما است و اگر گناهی در پروندۀ ما ببیند، برای ما طلب مغفرت میکند. اگر عمیقاً به این موضوع فکر کنیم، محبت ما به امامزمان(ع) بیشتر خواهد شد.
🆔 @golbarg_ezdevaj
هدایت شده از بصیرت افزایی
🎉قدم به ساحت جهان زدند؛
🌺 ٣هم قدم، ٣هم قسم، ٣هم سخن، ٣هم نشین
🌹 ٣همسفر، ٣هم هدف، ٣هم نظر، ٣بی قرین
🌷 ٣دلربا، ٣جان به كف، ٣هم ندا، ٣نازنین
🌹 یكی پدر، یكی پسر، یكی عموی مه جبین
💐 فرخنده میلاد سه پرچمدار حریم ولایت مبارک
@basiratafzayi
هدایت شده از بصیرت افزایی
🍃یکباره دلم گفت که بنویس کلامی✨
🍃در وصف بلندمرتبه ی شاه و مقامی✨
✋دستی به روی سینه نهادم و نوشتم✨
🍃"از من به حسین بن علی عرض سلامی"✨
🏳السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)
💟 @basiratafzayi 💟
#مجردها_بدانند ❣
#خانمها_بدانند ⚠️
💍کدام مرد قصد #ازدواج با شما را دارد؟
1. شما را به خانواده خود معرفی میکند.
2. برای رابطه وقت و انرژی میگذارد.
3. شرایط و محدودیتهای شما بعنوان یک دختر را می پذیرد.
4. مدام راجع به مسائل جنسی صحبت نمیکند.
5. به دنبال ارتقاء شرایط خود از نظر شغلی - تحصیلی- خدمت سربازی میباشد.
6. برای ازدواج با شما شتاب میکند.
7. با شما صادق است.
8. همه روشهای شناخت را در اختیار شما می گذارد.
9. با شما درد و دل می کند.
10. از خودش و افكار و مسائل زندگيش ميگويد.
11. در خصوص خانواده شما سوال زیاد میپرسد.
12. سعی در شناخت بیشتر شما دارد.
13. برای شما وقت میگذارد.
❣دانستنی های #قبل_از_ازدواج
@golbarg_ezdevaj
گلبرگ ازدواج
#کنترل_ذهن 47 👈 خدا چه ابزارهایی برای کنترل ذهن به ما داده است؟ 👈 با یک عملیات سادۀ کنترل ذهن، میت
#کنترل_ذهن 48
👈 اگر «قدرت انصراف ذهن» نداشته باشیم، در لحظۀ مرگ، با چه بلایی روبرو میشویم؟
👈 سختیِ جانکندن برای این است که توجّهت از دوستداشتنیهای دنیاییات کنده بشود
🌹 استاد پناهیان:
🔸 همانطور که قبلاً بیان شد، یکی از وجوه کنترل ذهن، این است که بتوانی ذهنت را از اموری که بهطور طبیعی به آنها توجّه میکنی منصرف کنی. در روانشناسی میگویند: مهمترین عاملی که انسان را به ابرقدرت تبدیل میکند، این است که بتوانی حواس خودت را-از یک موضوعی- پرت کنی و به آن توجه نکنی. البته اینکار خیلی سخت است؛ چون موضوعات زیادی وجود دارند که ذهن انسان را بهشدت درگیر میکنند.
🔸 انسان موجود خودخواهی است. وقتی پای درد و بلای خودش به میان بیاید به چیز دیگری فکر نمیکند! لذا بزرگان فرمودهاند که مواظب باشید موقع مرگ، شیطان ایمانتان را نگیرد؛ چون آن لحظه، اوجِ درد و رنج انسان است، ابلیس در آن لحظۀ حساس، وسوسه میکند و میگوید: «ببین خدا دارد جانت را میگیرد؛ این کار خداست!» یعنی ابلیس میخواهد آدم را در لحظۀ مرگ، بیدین کند، میخواهد در قلب انسان نسبت به خدا ناراحتی و دشمنی ایجاد کند. اگر ذهن آدم درگیر بشود، انصرافش کار سختی است!
🔸 علاقههایی که در دنیا به آن توجّه میکنی و گمان میکنی که «زیاد هم مهم نیست!» موقع مرگ به ذهنت میآید و برایت بزرگ و مهم میشود، لذا نمیتوانی از این علاقهها جدا بشوی و دل بکَنی! سختیِ جانکندن برای این است که توجّهت از دوستداشتنیهای دنیاییات کنده بشود. لحظۀ وحشتناک و هولناکی است. اما به شما مژده بدهم: «مگر شخصی که گریهکن امامحسین(ع) است را در این لحظۀ سخت، رها میکنند؟!» موقع مرگ بگو: من همیشه در زندگی موضوعی داشتم که هر موقع به آن فکر میکردم، اصلاً خودم را فراموش میکردم، آن هم «حسین» است.
🔸 ما موضوعات بسیار مهمی برای توجّه داریم؛ مثل خدا و قیامت و... اما آسانترینش «حسین» است، چون خودش توجّه ما را به خود جلب میکند. اگر در روضۀ امامحسین(ع) به فکر مشکلات و گرفتاریهای خودت باشی، انگار حسین(ع) دارد میگوید: «آنها را حل میکنم، ولشان کن؛ به من نگاه کن!» اما بدانید که امامحسین(ع) خیلی هزینه کرده تا برای ما توجّه عمیق ایجاد کند.
🆔 @golbarg_ezdevaj
گلبرگ ازدواج
#کنترل_ذهن 48 👈 اگر «قدرت انصراف ذهن» نداشته باشیم، در لحظۀ مرگ، با چه بلایی روبرو میشویم؟ 👈 سختی
#کنترل_ذهن 49
👈 کسی که دلش را با «توجهِ طولانی به خدا» آباد کند، رفتارهایش در پنهان و آشکار، خوب میشود.
🌹 استاد پناهیان:
🔸قدرت کنترل ذهن در امور معنوی یکی از حیاتیترین نیازهای ما و به قول حضرت امام(ره) اوّلین شرط برای رشد معنوی است (چهل حدیث/ص۱۶) خداوند در پشت پردۀ غیب حضور دارد و اگر بنا باشد فقط به امورِ ظاهری که توجّه ما را جلب میکنند نگاه کنیم، دیگر هیچوقت به یاد خدا نخواهیم افتاد. اگر هم به یاد خدا بیفتیم، مثل شهابی است که یکلحظه در آسمان دیده میشود، برقی میزند و عبور ميکند.
🔸توجّه به خدا برای ما که او را نمیبینیم کار خیلی دشواری است، چون عذابها و ثوابهایش فوری نیست، لذا غفلت از این خدا آسان است. بسیاری از کسانی که بزرگترین جنایتهای تاریخ بشریّت را در عاشورا مرتکب شدند، تا مدتی زنده ماندند، ولی شاید ما انتظار داشتیم آنها همان عصر عاشورا نابود شوند! پس میشود خدا را ندیده گرفت، چون خدا زود عکسالعمل نشان نمیدهد.
🔸اگر کسی قدرت کنترل ذهن داشته باشد میتواند دائماً به خدا متوجّه باشد و دائماً به یاد او باشد. آدم باید عمیقاً فکر کند تا به پروردگار متوجّه بشود؛ یکی از راههای کنترل ذهن تفکر است. انسان باید بخشی از زندگیاش را به تفکر دربارۀ خدا اختصاص دهد (ساعَةٌ یَتَفَکَّرُ فی ما صَنِعَ الله عزّ و جل إلیه؛ خصال/ج۲/ص۵۲۵)
🔸برای کسی که به خدا بیتوجّه است، غیببودنِ خدا بیشتر میشود. ما باید به خدا توجّه پیدا کنیم. اگر مدّتی به او توجّه کنی، از پشت پرده بیرون میآید و اوضاع عالم را برایت رو میکند. در روایت هست: اگر کسی دلش را با توجهِ طولانی به خدا آباد کند در پنهان و آشکار، رفتارهایش خوب میشود. «مَن عَمَرَ قَلبَهُ بِدَوامِ الذِّکر حَسُنَت أفعالُهُ فِی السِّرِّ وَ الجَهر» (غررالحکم/ص۶۴۴)
🔸توجّه به قدرت خدا آدم را خائف میکند.اگر قدرت خدا دیده نشود[و به آن بی توجه باشیم]، هم آدم پُررو میشود، هم احساس بیپناهی میکند. این دو تا ویژگی، ما را نابود میکند.
🔸با نگاه به کدامیک از اسماء پروردگار، قدرت توجهِ طولانی به خداوند را پیدا خواهیم کرد؟ «رحمانیّت خدا» چون مهربانی برای آدم شیرین است و با طبع انسان سازگار است و از این لحاظ، خیلی با قدرتِ خدا، فرق میکند. ضمن اینکه خدا دوست دارد به مهربانیاش نگاه کنیم [در عین حال از توجه به قدرت خدا هم نباید غفلت کرد ، هم خوف از خدا باید داشت با فکر کردن در مورد قدرت خدا و هم امید به خدا باید داشت با فکر کردن در مورد مهربانی و رحمانیت خدا]
🆔 @golbarg_ezdevaj
👈 اگر #دختر یا #پسر به اصطلاح دم بخت هستید قبل از خواستگاری لطفا" به چند توصیه ای که در این خصوص نوشته شده دقت کنید....
@golbarg_ezdevaj
👌 توصیه هایی که به زوج های جوانی که در شروع اشنایی هستند می توان کرد، این است که سعی کنید به جای اینکه به امور تشریفاتی و ظاهری این دوران، مثل: گل آوردن، حرف های شیرین، شیک پوشی وخلاصه، آراستگی های ظاهری طرف توجه کنید، بیشتر به طرز تفکر، هدف ها، آرا و عقاید طرف مقابل توجه نمایید که پایه و اساس، و تفاهم زندگی آینده شما را این عوامل تعیین می کنند.
▫️ همان طور که همیشه بزرگترها توصیه میکنند،در #خواستگاری اگر دو چشم دارید، دو چشم دیگر هم قرض کنید و همه چیز را در زیر «ذره بین شناخت» بگذارید تا بتوانید « خود واقعی اش» را بشناسید. چون بعد از #ازدواج، شما با این «خود واقعی» زندگی می کنید؛ نه با گل آوردن و آراستگی دوره نامزدی و ...!
❌ اجازه ندهید « خواستن » و مورد « تأیید » قرار گرفتن، فرصت اندیشه و آینده نگری را از شما بگیرد. رویایی فکر نکنید؛ دقت و تامل را با « وسواس » در انتخاب #خواستگار یا دختر مورد علاقه خود اشتباه نگیرید؛ اولی لازم، ولی دومی غیرضروری است.
🔗 ملاک انتخاب را تماماً روی ظاهر افراد نگذارید که نتایج خوبی در بر ندارد. سیرت زیبا، تفکر صحیح و... بر آراستگی ظاهری ترجیح دارد. هرگز دختری را فقط به خاطر « زیبایی » اش انتخاب نکنید. هرگز مردی را فقط به خاطر قد و بالا و زلف آشفته اش انتخاب نکنید. صدور فرمان این گونه انتخاب ها از ناحیه ستاد فرماندهی عقل و اندیشه نیست! وقتی تو صندلی راحت اتومبیل شیک خواستگارتان لم داده اید! به جای این که با کبر و افاده، به اطراف چشم بیندازید، از خود بپرسید: «پول این اتومبیل را چه کسی پرداخته است؟ پدر پولدار خواستگارتان، یا خود خواستگارتان با دسترنج خود؟ »
👌 اگر خوب به این نکات مهم و برجسته توجه کردید، آن گاه است که سر عقل آمده اید و خواستگار بدون ماشین اما هدفمند خود را ندیده نمی گیرید و در گزینش او، قادرید تا دست به انتخاب اصلح بزنید.
🔑 داشتن شغل مناسب، اولین امتیاز یک خواستگار است. اگر مسکن هم داشت، چه بهتر! ولی نداشتن مسکن و اتومبیل، به شرط داشتن شغل مناسب و آتیه دار، از ارزش و اعتبار یک خواستگار نمی کاهد. جوانی که هدف دارد به همه چیز از جمله، مسکن خوب و اتومبیل و سایر مایحتاج می رسد. به ثروت پدر زن آینده تان فکر نکنید که اگر همسر آینده شما قابلیت های لازم را داشته باشد شما را به همه جا می رساند.
⚠️ تکرار می کنیم، تا زمانی که به قابلیت های طرف مقابل تان از هر جهت اطمینان پیدا نکرده اید، تا زمانی که به توانایی های او واقف نشده اید، جلوی احساس خود را بگیرید و اجازه ندهید عواطف و هیجانات قبل از ازدواج، مانع دیدن واقعیت ها شوند. پس از این که از هر نظر اطمینان شما کاملاً جلب شد، آن گاه عنان احساس را با احتیاط و نه افسار گسیخته رها سازید تا خود سیر طبیعی خویش را طی کند. اگر پس از مدتی معاشرت، متوجه شدید که از نظر عاطفی هم به طرف مقابل تمایل دارید، آن گاه می توانید قرار و مدار ازدواج را با خیال راحت بگذارید.
❕ در هر صورت یادتان باشد که عجله نکنید و به توصیه دیگران و مخصوصاً پافشاری آن ها وقعی ننهید. اگر تردیدهایی دارید، اشکالی ندارد که با محرم رازی که حتماً باید از شما تجربه بیشتری داشته باشد، ضمیر دل و ندای باطن تان را در میان بگذارید؛ یا با مشاوری کارکشته و با تجربه، به شور و مشورت بنشینید؛ ولی مشاوره با افراد با تجربه، با وسواسی فکر کردن و بیش از حد «کمال گرا» بودن فرق دارد. کمال مطلق و وجود بی عیب و نقص، در هیچ جایی پیدا نمی شود. مگر نشنیده اید که می گویند: «گل بی خار، خداست»! پس بیشتر به واقعیت ها بیندیشید که #زندگی هیچ کس کامل نیست.
___________________
دانستنی های #قبل_از_ازدواج
🆔 @golbarg_ezdevaj 👈
گلبرگ ازدواج
👈 اگر #دختر یا #پسر به اصطلاح دم بخت هستید قبل از خواستگاری لطفا" به چند توصیه ای که در این خصوص نو
☝️
اگر #دختر یا #پسر به اصطلاح دم بخت هستید، قبل از خواستگاری لطفا" به چند توصیه ای که در این خصوص [در پست بالا] نوشته شده دقت کنید....
@golbarg_ezdevaj 🌺
هدایت شده از بصیرت افزایی
امشب ای اهل دعا روح دعــــــا می آید
پسر خامسِ اصحاب کســـــ💖ــا می آید
مؤمنین گرد هم آیید به محراب دعـــــا
صف ببندید که مولــــــ💖ـــای شما می آید
میلاد سید الساجدین (ع) مبارک باد
@basiratafzayi
گلبرگ ازدواج
#کنترل_ذهن 49 👈 کسی که دلش را با «توجهِ طولانی به خدا» آباد کند، رفتارهایش در پنهان و آشکار، خوب می
#کنترل_ذهن 50
👈 توجه به مهربانی خدا برای ما یک نیاز است!
🌹 استاد پناهیان:
🔸به ما فرمودهاند در آغاز کارها «بسم الله الرحمن الرحیم» بگوییم. عجیبتر از تأکید بر تکرار «بسم الله الرحمن الرحیم» تاکید این آیه بر مهربانی خداست؛ چراکه در همین یک جمله، دوبار ما را به یاد مهربانی خدا میاندازد و میگوید «خدا هم رحمن است و هم رحیم» قرآن با این ذکر نورانی شروع میشود، در سورۀ حمد که باید در همۀ نمازهایت بخوانی، در آیۀ سوم، دوباره میفرماید: «الرَّحْمَنِ الرَّحِيم» توجه به مهربانی خدا واقعاً مورد نیاز ماست!
🔸اگر کسی بگوید «من نمیتوانم به خدا توجّه کنم چون عوامل غفلت در دنیا زیاد است» میگوییم: به مهربانی خدا هم نمیتوانی توجّه کنی؟! تو که هر لحظه به مهربانی او احتیاج داری! توجه به مفهومی مثل «مرگ» دل را خیلی جلا میدهد اما بیشتر تأکید بر این است که به مهربانی خدا نگاه کنیم. اگر کسی میخواهد برای قدرت کنترل ذهن تمرین کند و مدّت طولانی به خدا بیندیشد، به مهربانی خدا نگاه کند، چون این کار راحت است.
🔸اگر متوجّه مهربانی خدا نشویم بدبخت میشویم: «وَ مَنْ يَعْشُ عَنْ ذِكْرِ الرَّحْمنِ نُقَيِّضْ لَهُ شَيْطاناً فَهُوَ لَهُ قَرينٌ»(زخرف/۳۶ ) هر کس در زندگی به یاد خدای رحمن(یعنی خدایی که به همه مهربان است) نباشد، شیطان را بر او مسلّط میکنیم و این شیطان با او همنشین میشود.
🔸اینکه مدت زیادی به یاد خدای «رحمن» نباشیم، برایمان خطرناک است. برای هر حرکتی که خواستی انجام بدهی، بگو: «بسمالله الرحمن الرحیم» این یک برنامۀ عمومی است که اهلبیت(ع) به ما دادهاند، هر حرکت و سکونی را با «بسم الله الرحمن الرحیم» شروع کن.
🔸مرحوم قاضی طباطبایی(ره) میفرماید: در عالم مکاشفه دیدم «رَحمَةُ اللهِ الواسعة» اباعبداللهالحسین(ع) است. اگر به فکر رحمت خدا نبودی، به فکر امامحسین(ع) هم نمیتوانستی باشی؟ بدون حسین زندگی نکن. از حسین جدا نشو؛ حسین یعنی مهرباني خدا!
🆔 @golbarg_ezdevaj
گلبرگ ازدواج
#کنترل_ذهن 50 👈 توجه به مهربانی خدا برای ما یک نیاز است! 🌹 استاد پناهیان: 🔸به ما فرمودهاند در آغ
#کنترل_ذهن 51
👈«شکر نعمت» یکنوع تمرین کنترل ذهن و مثبتاندیشی است
👈چرا باید نگاه ما به «نیمۀ پُر لیوان» باشد؟
🌹 استاد پناهیان:
🔸یکی از توانمندیهای بسیار مهمّ ذهنی این است که انسان بتواند برای خودش یک «زاویۀ دید» تعیین کند و عادت کند به همۀ مسائل، از آن زاویه نگاه کند. همانطور که میتوانیم به یک طرز از حرفزدن، غذاخوردن و لباسپوشیدن عادت کنیم، میتوانیم به یک نحوه از نگاه و توجّهکردن هم عادت کنیم. اگر انسان به نگاهِ درست عادت کند، کنترل ذهنش را بهدست میآورد.
🔸اگر ذهن انسان رها باشد، سراغ امور منفی و نگرانیها میرود. اگر بخواهیم ذهنمان سراغ نداشتهها نرود و دچار حسرت گذشته و نگرانی از آینده نشود، باید تمرین بسیار برجستهای را-که دین به ما داده است- اجرا کنیم و آن هم اینکه «به خودمان عادت بدهیم همیشه نیمۀ پر لیوان را نگاه کنیم؛ یعنی به داشتهها نگاه کنیم و بعد، بهخاطرش خدا را شکر کنیم»
🔸شکر نعمت-که اینهمه پاداش برایش شمردهاند- در واقع میخواهد زاویۀ دید ما را تغییر بدهد. روی داشتههایت متمرکز بشو و فکر کن که میشد همینها را هم نداشته باشی؛ یعنی خدا میتوانست اینها را به تو ندهد. اگر آدم به این نوع نگاه، عادت کند، کلاً ذهنش مثبت و گرم میشود و تحت کنترل او درخواهند آمد. ما نباید همیشه مبارزۀ ذهنی کنیم؛ یعنی اول بگذاریم ذهنمان منفی شود و بعد از اینکه منفی شد، تازه بخواهیم مسیر ذهنی خودمان را به وضع مثبت، تغییر بدهیم.
🆔 @golbarg_ezdevaj
گلبرگ ازدواج
#کنترل_ذهن 51 👈«شکر نعمت» یکنوع تمرین کنترل ذهن و مثبتاندیشی است 👈چرا باید نگاه ما به «نیمۀ پُر ل
#کنترل_ذهن 52
👈 اگر انسان به نگاهِ درست عادت کند، کنترل ذهنش را بهدست میآورد
🌹 استاد پناهیان:
🔸باید ذهن خودمان را به مثبتنگری و مثبتاندیشی عادت بدهیم. مثلاً عادت کنیم هروقت از خواب بیدار شدیم، به امور مثبت نگاه کنیم. میگویند وقتی مثبت نگاه کنید، امور مثبت را بهسمت خودتان جذب میکنید. امروزه در دنیا مباحث زیادی در اینباره مطرح میشود که مورد استقبال مخاطبان هم قرار میگیرد. اما در این حرفها یک نوع تقلّب وجود دارد و آن اینکه نقش خدا و مقدّرات او برای بندگانش را حذف میکنند. وقتی یک برگ، بدون اجازۀ خدا نمیافتد، چطور اوضاع و احوال من، بدون اجازۀ خدا تغییر خواهد کرد؟!
🔸اگر انسان بخواهد مثبتنگری با خدا را تحلیل کند اسمش همان «شکر» خواهد شد. شکر، تمرین کنترل ذهن و عادتدادن ذهن به مثبتاندیشی است. منصرفکردنِ ذهن از بدیها و امور منفی، کار خیلی سختی است، اما متوجّهکردن ذهن به امور مثبت، راحتتر است.
🔸اگر ذهنمان را دائماً به امور مثبت متوجّه کنیم و ذهن ما به اینکار عادت کند، دیگر در تغییرِ توجّه ذهن، زیاد دچار مشکل نمیشویم. اگر مثبتاندیش باشید و همهچیز -حتی حوادث تلخ- را از زاویۀ نیمۀ پُر لیوان، نگاه کنید و شکر خدا را بهجا بیاورید، در بندگی حالت بسیار خوبی خواهید داشت.
🔸اگر تمرین کنیم و ذهن را به این نگاه مثبت و شاکرانه عادت بدهیم، آنوقت با همین کارهای عادی خودمان هم رشد میکنیم. میفرماید: مؤمنِ شاکر، غذا میخورد و میآشامد، اما مثل روزهدار مجاهد، ثواب میبرد بلکه بیشتر! چون هر کاری میکند شکر میکند. وقتی عمیقاً شکر خدا را بجا بیاورد و مثبتنگر باشد، با غذاخوردن هم اجر روزهدار را میبرد. (الطَّاعِمُ الشَّاكِرُ لَهُ مِنَ الْأَجْرِ كَأَجْرِ الصَّائِمِ الْمُحْتَسِبِ؛ کافی/۲/۹۴) (إِنَّ الْمُؤْمِنَ لَيَشْبَعُ مِنَ الطَّعَامِ وَ الشَّرَابِ...؛ محاسن/۲/۴۳۵) اجر شکر بیشتر از اجر صبر است. (الشُّکْرَ عَلَى الْعَافِیَةِ خَیْرٌ مِنَ الصَّبْرِ عَلَى الْبَلَاء؛ مشکات الانوار/۲۵۸)
🆔 @golbarg_ezdevaj
گلبرگ ازدواج
#کنترل_ذهن 52 👈 اگر انسان به نگاهِ درست عادت کند، کنترل ذهنش را بهدست میآورد 🌹 استاد پناهیان: 🔸
#کنترل_ذهن 53
🌹 استاد پناهیان:
🔸 در قرآن کریم بیشترین دستورِ به ذکر، مربوط به ذکر نعمتهای خداست «اذْکُرُواْ نِعْمَتَ اللّهِ عَلَیْکُمْ» (فاطر/۳) امام کاظم(ع) میفرماید: همین که نعمتهای خدا را یادآوری کنی خودش شکر است و ترك آن کفر است «التَّحَدُّثُ بِنِعَمِ الله شُکرٌ وَ تَرکُ ذلکَ کُفرٌ» (وسایلالشیعه/۷/۴۰)
🔸 امامصادق(ع) فرمود: کسی توجّه قلبی به نعمت خدا پیدا کند قبل از اینکه بگوید: الحمدلله، مستوجب زیاد شدن نعمت از جانب خداوند متعال ميشود. «مَن عَرَف نِعمَةَ اللهِ بِقَلبِهِ اسْتَوجَبَ المَزیدَ مِنَ الله عزّوجل قَبلَ أن یُظهِرَ شُکرَها عَلَی لِسانِه» (تحف العقول، ۳۵۷) اگر کسی به اینطور نگاه کردنعادت كند میشود شکور! نه شاکر. شکور کسی است که همهچیز را از موضع مثبت نگاه میکند. بسیاری از غمها، ناراحتیها و کمبودها که در زندگی ما پدید آمده ابزار محبت خدا به ماست، شکر همۀ اینها را بهجا بیاورید، از زاویۀ مثبت نگاه کن، بعد ببین بقیۀ زندگیات چی میشود.
🔸 امام باقر(ع) میفرماید: «لَا وَ اللَّهِ مَا أَرَادَ اللَّهُ تَعَالَى مِنَ النَّاسِ إِلَّا خَصْلَتَيْنِ أَنْ يُقِرُّوا لَهُ بِالنِّعَمِ فَيَزِيدَهُمْ وَ بِالذُّنُوبِ فَيَغْفِرَهَا لَهُم»(کافی/۲/۴۲۶) به خدا قسم، خدا از مردم فقط دو چیز میخواهد، یکی اینکه اقرار کنند به نعمت تا خدا نعمتشان را زیاد کند، و دیگر اینکه اقرار کنند به گناه تا خدا آنها را ببخشد. خدا بیشتر از ایندو، انتظاری از بندهاش ندارد! اقرار به نعمت هم خیلی پیچیده نیست و احساس درونی نمیخواهد، همان نگاه و توجه به نعمت کافی است.
🆔 @golbarg_ezdevaj