eitaa logo
گریزهای مداحی و گریز های مناجاتی
3.2هزار دنبال‌کننده
1.8هزار عکس
557 ویدیو
784 فایل
گریز زیارت عاشورا ، دعای کمیل و دعای توسل و جوشن کبیر https://eitaa.com/gorizhaayemaddahi
مشاهده در ایتا
دانلود
. «آرزویی که آرزو ماند» به قلم حقیر/۳ ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ❄️ از تهران، روضه‌ی جان‌سوزی از لسان این عصمت پروردگار را یادآوری کرد که به خیمه‌ی دل‌ها آتش زد: قرآن کنار قبر نخوانید بهر من این جاست شام، بر لبتان چوب می‌زنند 💧این دو بیت را از دل‌سروده‌ی دیگرش، حفظ کردم و چه زیبا! نقش یک دوبیتی تمام و کمال را برایم ایفا می‌کند: دگر عبّاس و اکبر دارم امشب به بر قنداق اصغر دارم امشب نه کوفی گرد خود بینم نه شامی دوباره شش برادر دارم امشب 💦همهمه‌ی اشک‌ها، همه‌ی صحن‌ها و رواق‌ها را درمی‌نوردید. گویی مدفونین حرم رضوی هم با جمع زائران گریه می‌کردند؛ چرا که صدای که در حجره‌ای از صحن آزادی حرم مطهّر آرمیده، از صحن جامع رضوی شنیده می‌شد که حاضران کنگره‌ی سرشار از خیال ما را مخاطب قرار داد و این بیت از دیوانش را خواند: دریغ و درد! که کلثوم شد خرابه‌نشین ز خاک و خشت بر او، متّکا و بستر شد ۳
. «آرزویی که آرزو ماند» به قلم حقیر/۴ ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ☀️این دو بیت جمیل از هم، شنیدنی بود: زلال، آهسته، ساده، بی‌قرین گفت شبیه یک سلام آخرین گفت شبی مولا به خواب دخترش رفت به صبر امّ کلثوم، آفرین گفت با اشاره به مصائب این مظلومه‌ی خاندان عترت، خوبی رقم زده بود: تو که در اوج عطش، لاله‌‌صفت گل کردی تازیانه به تنت خورد و تحمّل کردی بعد از آن واقعه، چون سرو تناور بودی خواهر زینب کبری نه، برادر بودی تو پس از زینب، مظلومه‌ی دیگر هستی امّ کلثوم! تو زهرای مصوّر هستی شعر از نیشابور هم، مختصر و مفید بود: بانو! اندوه تو ریشه‌دارتر از آن است که در واژه‌ای بگنجد نگاه کن استعاره‌ها به خاک می‌افتند وزن و قالب شعر از نیشابور، بر انسجام کلام او افزوده بود: با تمام وجود می‌خواهم، از تو شعری بسازم، ای بانو! هر چه دارم به پای حضرت تو، ذرّه‌ذرّه ببازم، ای بانو! ذرّه‌ای در مقابلت هستم، ای که از نسل آفتابی تو! من به پایت نمی‌رسم هرگز، زاده‌ی مهر و ماهتابی تو پای شعرم دوباره می‌لنگد، از تو گفتن هنوز هم دشوار کاش! می‌شد شفیع من باشی، در قیامت که می‌شوم بی‌یار از قروه کردستان، با چند در این بزم غم حضور داشت. خودش نیز معترف بود که: آن روز، وداع امّ کلثوم و حسین توصیف به یک دو تا رباعی نشود ذیل از او، حدّ و مرز سرودن برای بی‌بی را به‌خوبی نشان می‌دهد: دیباچه‌ی عمر تو، پُر از رنج و غم است آن قدر که خارج از توان قلم است در وصف مصیبت بزرگت، بانو! صد دفتر شعر هم، برای تو کم است از ایلام با سه بیت، برخی روضه‌‌های بی‌بی را متذکّر شد: چگونه تاب آوردی غم برادر را؟ چنان که پیش‌تر از آن، عروج مادر را چگونه تاب آوردی؟ چگونه؟ کلثوم! آه! بریدن سر و بوسه‌گه پیمبر را بگو که خواهرت آن دم چگونه تاب آورد که دید غرقه به خون، پیکر برادر را ................... «آرزویی كه آرزو ماند» عنوان مقدّمه‌ای است که بر کتاب فوق نوشته‌ام و دارای اشعار فراوانی است كه در قالب یک شب شعر خیالی آمده و امشب به بخش‌هایی در کانال اشاره می‌شود ولی از اصل متن غفلت نکنید... .👆 ۴ بخش 🥀🥀🥀 ✍ ۴
. *اگر نماز صبحمون قضا بشه؟* «در حدیث اومده از امام صادق علیه‌السلام سؤال شد «چرا کعبه را کعبه نامیدند؟» فرمودند: «چون مربع است و چهارگوش » پرسیدند: «چرا مربع شد؟» فرمودند: «چون مقابل بیت‌المعمور در آسمان چهارم است و آن نیز چهارگوش است.» ‏پرسیدند: «چرا عرش چهارگوش شد؟» فرمودند: «چون از ۴ کلمه ای که این کلمات ۴ ستون و ارکان بنای اسلام است، تشکیل شده.: سبحان الله و الحمدلله و لا اله الا الله و الله اکبر» ‏خب‌! می‌دونید وقتی داریم نماز میخونیم، موقع ذکر تسبیحات اربعه، مرتبه‌ی اولش در واقع داریم دور خانه‌ی خدا طواف می‌کنیم؟ و دومین باری که تکرار می‌کنیم دور بیت‌المعمور؟ و مرتبه سوم رسیدیم به عرش خدا و داریم عرشش رو طواف می‌کنیم!؟ ‏و اماکی می‌دونه چراآخر نماز سلام میدیم؟ چون توی رکعات قبل نمازمون، رسیدیم به عرش خدا! حالا اون‌جا، توی عرش پیامبر ص و بندگان صالح خدارو می‌بینیم وبهشون سلام میدیم السلام علیک ایهاالنّبی ورحمة الله وبرکاته السلام علینا وعلی عبادلله الصالحین. السلام علیکم و رحمة الله و برکاته 🎁‏حالا می‌خوام اون راز اصلی رو بهتون بگم! بیاین با هم بشماریم در شبانه‌روز چند مرتبه تسبیحات اربعه می‌گیم: توی نماز ظهر، ۲ مرتبه؛ نماز عصر، ۲مرتبه؛ نماز مغرب، ۱مرتبه؛ نماز عشاء، ۲مرتبه. جمعش شد چقدر؟ ۷ مرتبه. یعنی یه طواف کامل! در شبانه روز یک مرتبه دور خانه‌ی خدا طواف می‌کنیم! ‌‏هر طوافی هم که با نماز کامل می شه. اینجاست که اون دو رکعت نماز صبحمون، می شه همون دو رکعت نمازی که بعد از طواف، پشت مقام ابراهیم می خونیم واَعمال مون تکمیل می شه ان شاءالله. پس،مراقب باشیم نماز صبحمون قضا نشه.. الحمدلله علی کل حال... 📚علل الشرایع ، ج ۲ ص ۳۹۸؛ باب العلة التی من آجلها سمیت الکعبة کعبه (فصل : علتی که به خاطر آن کعبه را کعبه نامیده اند) .
. 🔴 👈🏼👈🏼 اعمش از امام صادق علیه‌السلام نقل می‌کند که حضرت فرمودند: محبت اولیاء خدا واجب است. و قبول ولایت آنها واجب است وبیزاری جستن از دشمنان آنها هم واجب است. 🔻 و بیزاری از کسانی که ظلم کردند به اهل‌بیت پیامبر و کسانی که حرمت دخترش را شکستند و فدک را از آن‌حضرت غصب کردند و ایشان را از ارثش منع نمودند واجب است. 🔻 و بیزاری از کسانی که حقوق او و شوهرش حضرت علی علیه السلام را گرفتند و همت گماشتند به آتش کشیدن خانه آن‌حضرت و اساس ظلم را پایه گذاری کردند و سنت رسول‌خدا را تغییر دادند واجب است. 🔻 و بیزاری از ناکثین و قاسطین و مارقین واجب است و بیزاری از پیشوایان گمراهی و ضلالت واجب است از اولین آنها تا اخرین آنها. 🔻 و بیزاری از شقی‌ترین اولین و آخرين و کشنده ناقه صالح و قاتل امیرالمومنین علیه‌السلام واجب است. 🔻 و بیزاری جستن از تمامی کشندگان اهل‌بیت علیهم السلام واجب است. 📚 وسائل الشيعة، ج۱۶، باب۱۷ وجوب حب المومن وبغض الکافر، ص۱۸۱، ح۲۱۲۹۶ 🔆 برئت الی الله انی سلم لمن سالمکم و حرب لمن حاربکم .
◻️ [جلسه‌ی ششم] ۲۳ دی ۱۴۰۱شمسی 👈🏼 فیش منبرهای 👈🏼 میلاد حضرت صدیقه‌طاهره علیهاالسلام، ۲۰جمادی‌الثانی ۱۴۴۴ق 📚 مطالب مطرح شده: ۲۶. مدح امام زمان عجل‌الله‌تعالی‌فرجه ۲۷. تأکید بر محبت حضرت فاطمه علیهاالسلام ۲۸. مقام حضرت زهرا علیهاالسلام نزد زنان پیامبراکرم صلی‌الله‌علیه‌وآله ۲۹. سخنان برخی از صحابه در شأن آن بی‌بی دوسرا علیهاالسلام
. 29 جمادی الثانی وفات (سلام الله علیها) حضرت ام کلثوم چهار ماه پس از بازگشت از کربلا به مدینه از دنیا رفتند. پدرشان مولی الموحدین امیرالمومنین(سلام الله علیه) و مادرشان حضرت صدیقه طاهره فاطمه زهرا (سلام الله علیها)میباشد. صاحب ریاحین الشریعه به نقل از اعیان الشیعه میفرماید: امیرالمومنین(سلام الله علیه) آن مخدره را به عون بن جعفر طیار (سلام الله علیه)تزویج نمودند. آنچه در مورد ازدواج  ام کلثوم(سلام الله علیها) با غیر از عون بن جعفر نقل شده از بافته های مخالفین است. آن حضرت در واقعه جانسوز کربلا حضور داشتند و بعد از شهادت امام حسین (سلام الله علیه)و اهل بیت و اصحابشان ، در کنار خواهرشان حضرت زینب (سلام الله علیها)از بانوان و یتیمان محافظت مینمود.اشعار آن حضرت در فراق برادر در کربلا مشهور و جانسوز است. پس از عاشورا  که بانوان به اسارت کوفه و شام رفتند،خطبه آن حضرت در کوفه و مجلس ابن زیاد،اشعار آن حضرت در قادسیه و قنسرین ،اثر دعای آن حضرت در سیبور و بعلبک ،کلمات آن جناب با شمر هنگام ورود به دروازه شام، مرثیه های حضرتش در اربعین و مراجعت به مدینه، دلالت بر عظمت و شجاعت و صبر آن مخدره دارد. سرانجام بعد از چهار ماه از ورود به مدینه با دلی پر از غم و اندوه در مصائب کربلا،بالاخص شهادت سید الشهداء(سلام الله علیه) رحلت شهادت گونه نمود و در مدینه منوره دفن شد. به قولی رحلت آن حضرت در 21 ماه جمادی الثانی بوده است.(وقایع الشهور ص 110)  .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
. اللهم اجعل محیای محیا محمد و آل محمد و مماتی ممات محمد و آل محمد 🏴دوست داری با حسین محشور شوی؟ تهذیب الأحکام عن علیّ بن مَعمَر عن بعض أصحابنا: قُلتُ لِأَبی عَبدِ اللّهِ علیه السلام: إنَّ فُلانا أخبَرَنی أنَّهُ قالَ لَکَ: إنّی حَجَجتُ تِسعَ عَشرَةَ حَجَّةً وتِسعَ عَشرَةَ عُمرَةً، فَقُلتَ‏ لَهُ: حُجَّ حَجَّةً اخرى وَاعتَمِر عُمرَةً اخرى یُکتَب لَکَ زِیارَةُ قَبرِ الحُسَینِ علیه السلام. فَقالَ: أیُّما أحَبُّ إلَیکَ أن تَحُجَّ عِشرینَ حَجَّةً وتَعتَمِرَ عِشرینَ عُمرَةً أو تُحشَرَ مَعَ الحُسَینِ علیه السلام؟ فَقُلتُ: لا، بَل احشَرُ مَعَ الحُسَینِ علیه السلام. قالَ: فَزُر أبا عَبدِ اللّهِ علیه السلام تهذیب الأحکام به نقل از على بن مَعمَر، از یکى از راویان شیعه: به امام صادق علیه‌السلام گفتم: فلانى به من خبر داد که به شما گفته که من، نوزده حج و نوزده عمره‏ گزارده‏ام، و شما به او فرموده‏اى: «یک حج و یک عمره دیگر بگزار، تا ثواب زیارت قبر حسین علیه‌السلام برایت نوشته شود». امام علیه‌السلام فرمود: «کدام یک را بیشتر دوست مى‏دارى؟ این که بیست حج و بیست عمره بگزارى یا با حسین علیه‌السلام محشور شوى؟». گفتم: نه؛ با حسین علیه‌السلام محشور شوم. فرمود: «پس ابا عبد اللّه الحسین علیه‌السلام را زیارت کن». 📖📖تهذیب الأحکام: ج ۶ ص ۴۸ ح ۱۰۵، بحار الأنوار: ج ۱۰۱ ص ۳۸ ح ۵۴ .
. وهب مسیح زمانش شد از عنایت تو چه کیمیای عجیبی است در محبت تو خدای عزوجل بوده است مشتاقت کشیده سرمه به چشمان عرش تربت تو مرا به دست کسی غیر جون نسپاری که روزی ام بشود افتخار خدمت تو خوشا کسی که لهوف است نامه ی عملش که صفحه صفحه وجودش شده روایت تو تمام زندگی ام را به آه خواهم داد که آه را بکنم خرج در مصیبت تو شبیه سدره،شده خلق قلب عشاقت که کنده می‌شود ازجا به یاد غربت تو چگونه وقت ورودت به عرصه ی محشر سرم به روی تنم باشد از خجالت تو به زیر چکمه‌ی دشمن تلاش می کردی مگر که حر بشود شمر با شفاعت تو چه باک از اینکه تنت روی خاک عریان ماند حریر گریه ی زهرا شده است خلعت تو محسن حنیفی @maghtal61وهب مسیح زمانش شد از عنایت تو چه کیمیای عجیبی است در محبت تو خدای عزوجل بوده است مشتاقت کشیده سرمه به چشمان عرش تربت تو مرا به دست کسی غیر جون نسپاری که روزی ام بشود افتخار خدمت تو خوشا کسی که لهوف است نامه ی عملش که صفحه صفحه وجودش شده روایت تو تمام زندگی ام را به آه خواهم داد که آه را بکنم خرج در مصیبت تو شبیه سدره،شده خلق قلب عشاقت که کنده می‌شود ازجا به یاد غربت تو * چگونه وقت ورودت به عرصه ی محشر سرم به روی تنم باشد از خجالت تو به زیر چکمه‌ی دشمن تلاش می کردی مگر که حر بشود شمر با شفاعت تو چه باک از اینکه تنت روی خاک عریان ماند حریر گریه ی زهرا شده است خلعت تو محسن حنیفی ✍ * اشاره به ورود حضرت زهرا به عرصه محشر برای ورود به بهشت ،که میفرمایند خدایا میخوام حسینم را به همان صورت لحظه شهادت ببینم. لذا ابی عبدالله تشریف می آورند درحالیکه سر بریده خود را در دست دارند. .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
گریزهای مداحی و گریز های مناجاتی
. #گریز_مناجاتی #گریز_زیارت_عاشورا انی اتقرب الی الله و الی رسوله و الی 🔰 غرب، وادی تیه است. 📢 اگ
. انی اتقرب الی الله والی رسوله .... آینه خودش را نشان نمی‌دهد؛ بلکه همگان؛ تصویرِ منعکس شده در آن را به تماشا می‌نشینند. و امام همچون آینه‌ای است که حق را نشان می‌دهد‌، بی‌آنکه نشانی از خودش در میان باشد. .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
. خدایا مگر نه اینکه من" سلم لمن سالمکم و حرب لمن حاربکم" میگویم ، پس به حرمت این ۱۴ نور پاک : 🌻اللَّهُمَّ أَدْخِلْنِی فِی کُلِّ خَیْرٍ أَدْخَلْتَ فِیهِ مُحَمَّدا وَ آلَ مُحَمَّدٍ، بار خدایا! مرا در هر خیری که حضرت محمد و خاندانش را وارد آن نمودی وارد نما، 🌻وَ أَخْرِجْنِی مِنْ کُلِّ شَرٍّ أَخْرَجْتَ مِنْهُ مُحَمَّداً وَ آلَ مُحَمَّدٍ صَلَّی اللَّهُ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ، و مرا از هر شرّی که حضرت محمد و خاندانش را خارج از آن نمودی خارج نما، درود خداوند بر محمد و خاندان محمد.🤲 | 📖|
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
داستان های عبرت آموز ۱۰۱(تلنگر آمیز) ماجرای امام حسن علیه السلام و غلام دلسوز 🎙حجت الاسلام سيد احمد دارستانی
. 🌻حدیث و ندای "ملک داعی" در ماه رجب سخن فرشته دعوت کننده به سوی خدا در هر شب ماه رجب: نَقَلْنَاهُ مِنْ كُتُبِ الْعِبَادَاتِ عَنِ النَّبِيِّ ص أَنَّهُ قَالَ‏ در برخى كتاب‌هاى عبادات آمده است كه پيامبر اكرم-صلوات اللّه عليه- فرمود: إِنَّ اللَّهَ تَعَالَى نَصَبَ فِي السَّمَاءِ السَّابِعَةِ مَلَكاً يُقَالُ لَهُ الدَّاعِي خداوند متعال در آسمان هفتم فرشته‌اى را گمارده است كه به او «داعى» گفته مى‌شود. فَإِذَا دَخَلَ شَهْرُ رَجَبٍ يُنَادِي [نادى‏] ذَلِكَ الْمَلَكُ كُلَّ لَيْلَةٍ مِنْهُ إِلَى الصَّبَاحِ: "طُوبَى لِلذَّاكِرِينَ طُوبَى لِلطَّائِعِينَ" هنگامى كه ماه رجب وارد مى‌شود، آن فرشته در هر شب از آن تا صبح ندا در مى‌دهد: «خوشا به حال ذاكران! خوشا به حال اطاعت‌كنندگان!» وَ يَقُولُ اللَّهُ تَعَالَى: أَنَا جَلِيسُ مَنْ جَالَسَنِي وَ مُطِيعُ مَنْ أَطَاعَنِي وَ غَافِرُ مَنِ اسْتَغْفَرَنِي و خداوند متعال خود مى‌فرمايد: من هم‌نشين هركس هستم كه هم‌نشين من باشد و مطيع هركس هستم كه از من اطاعت كند و آمرزنده‌ى هركس هستم كه از من آمرزش بطلبد. الشَّهْرُ شَهْرِي وَ الْعَبْدُ عَبْدِي وَ الرَّحْمَةُ رَحْمَتِي فَمَنْ دَعَانِي فِي هَذَا الشَّهْرِ أَجَبْتُهُ وَ مَنْ سَأَلَنِي أَعْطَيْتُهُ ماه، ماه من است و بنده، بنده‌ام و رحمت، رحمتم. بنابراين، هركس در اين ماه مرا بخواند، به او پاسخ مثبت مى‌دهم و هركس از من چيزى بخواهد، به او عطا مى‌كنم. وَ مَنِ اسْتَهْدَانِي هَدَيْتُهُ وَ جَعَلْتُ هَذَا الشَّهْرَ حَبْلًا بَيْنِي وَ بَيْنَ عِبَادِي فَمَنِ اعْتَصَمَ بِهِ وَصَلَ إِلَي‏. و هركس از من طلب هدايت كند، هدايتش مى‌نمايم و من اين ماه را به عنوان رشته‌ى ارتباط ميان خود و بندگانم قرار داده‌ام، هركس به آن چنگ بزند، به من مى‌رسد. 📚 منبع: اقبال الاعمال .
. 💎استجابت دعای شخص تائب پیامبر گرامی اسلام صلی‌الله علیه و آله و سلم»: ثلاثةٌ لاتُرَدُّ لَهُم دَعوَةٌ: اَلسَّخِیُّ وَ المَریضُ والتّائِبُ. سه نفرند که دعایشان رد نمی‌شود (و مستجاب است): آدم سخاوتمند و شخص مریض و کسی که از گناهش توبه می‌کند. 📚منبع مواعظ العددیّه، ص ١٠ ....................................................... 💎حديث قدسى جَعَلتُ هذَا الشَّهرَ (رَجَبَ) حَبلاً بَيني و بَينَ عِبادي فَمَنِ اعتَصَمَ بِهِ وَصَلَ بِي ؛ ماه رجب را ريسمانى ميان خود و بندگانم قرار داده ام ؛ هركس به آن چنگ زند به وصال من رسد. 📚منبع: اقبال الاعمال، ج۳، ص۱۷۵ ....................................................... 💎رجب ماه من است الإمام عليّ عليه السلام : شَهرُ رَمَضانَ شَهرُاللّهِ، وشَعبانُ شَهرُ رَسولِ اللّهِ صلى الله عليه و آله، ورَجَبٌ شَهري. امام على عليه السلام : رمضان ، ماه خداست؛ شعبان ، ماه پيامبر خداست و رجب ، ماه من است . 📚منابع: المقنعة، ص ۳۷۳ مصباح المتهجّد، ص ۷۹۷ .......................................................... 💎رجب،ماه مغفرت و آمرزش رسول اللّه صلى الله عليه و آله : أكثِروا مِنَ الاِستِغفارِ في شَهرِ رَجَبٍ ، فَإِنَّ للّهِِ في كُلِّ ساعَةٍ مِنهُ عُتَقاءَ مِنَ النّارِ ، وإنَّ للّهِِ مَدائِنَ لا يَدخُلُها إلّا مَن صامَ [ شَهرَ] رَجَبٍ . پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : در ماه رجب ، بسيار طلب آمرزش كنيد؛ زيرا در هر ساعتى از اين ماه ، خداوند ، عده اى را از آتش مى رهانَد . براى خدا شهرهايى است كه تنها كسانى وارد آنها مى شوند كه [ماه] رجب را روزه بگيرند. 📚منابع: الفردوس، ج ۱، ص ۸۱ كنز العمّال، ج ۱، ص ۴۸۱ .......................................................... 💎 حديث قدسى الشَّهرُ شَهري و العَبدُ عَبدي و الرَّحمَةُ رَحمَتي فَمَن دَعاني في هذَا الشَّهرِ أجَبتُهُ و مَن سَألَني أعطَيتُهُ ماه (رجب) ، ماه من ، بنده ، بنده من و رحمت ، رحمت من است ؛ هر كه در اين ماه مرا بخواند، اجابتش كنم و هر كه حاجت آورَد، عطايش كنم. 📚منبع: اقبال الاعمال، ص۱۷۴ ...................................... 💎 گریه برگناهان امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام: طوبی لِمَن بكَلی عَلی خَطیئتِهِ وَ أَمِنَ النّاسُ شَرَّهُ. خوشا به حال کسی که به خاطر گناهانی که مرتکب شده گریه می‌کند (و پشیمان است) و مردم دیگر از شر و آزار او در امان هستند. 📚منبع: من لایحضره الفقیه، ج ٤، ص ٤٠٥ .................. 💎 شب اول ماه رجب الإمام الكاظم عليه السلام ـ مِن دُعائِهِ في عَمَلِ أوَّلِ لَيلَةٍ مِن رَجَبٍ وهُوَ ساجِدٌ بَعدَ فَراغِهِ مِن صَلاةِ اللَّيلِ ـ : اللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وآلِهِ الأَئِمَّةِ يَنابيعِ الحِكمَةِ ، واُولِي النِّعمَةِ ، ومَعادِنِ العِصمَةِ ، وَاعصِمني بِهِم مِن كُلِّ سوءٍ ، ولا تَأخُذني عَلى غِرَّةٍ ولا غَفلَةٍ ، ولا تَجعَل عَواقِبَ أعمالي حَسرَةً ، وَارضَ عَنّي فَإِنَّ مَغفِرَتَكَ لِلظّالِمينَ وأنَا مِنَ الظّالِمينَ ، اللّهُمَّ اغفِر لي ما لا يَضُرُّكَ ، وأعطِني ما لا يَنقُصُكَ ، فَإِنَّكَ الوَسيعُ رَحمَتُهُ ، البَديعُ حِكمَتُهُ . امام كاظم عليه السلام ـ از دعاى ايشان در اعمال نخستين شب ماه رجب و در سجده پس از اقامه نماز شب ـ : بار خدايا! بر محمّد و خاندان او، [يعنى] امامان ، چشمه هاى حكمت و صاحبان نعمت و معدن هاى عصمت، درود فرست و به حقّ خاندان آنان، مرا از هر بدى و گزندى نگه دار و بى خبر و غافلگير ، بر من متاز و عاقبت كارهايم را مايه دريغ و افسوس من قرار مده و از من خشنود باش كه آمرزش تو براى ستمكاران [ـِ بر خويش] است و من هم از ستمكارانم. بار خدايا! مرا بيامرز كه آمرزيدن من، به تو زيانى نمى رساند و به من عطا كن، كه عطا كردن، از تو چيزى نمى كاهد؛ زيرا تو كسى هستى كه رحمتش بى انتهاست و حكمتش نو [و بى مانند] است. 📚منابع: مصباح المتهجّد، ص ۷۹۹ الإقبال، ج ۳، ص ۱۸۷ بحار الأنوار، ج ۹۸، ص ۳۸۱ .................................. .