شش ویژگی حضرت زینب.pdf
808.3K
🔖فیش منبر 🔖
#حضرت_زینب سلام الله علیها
💠 شش ویژگی حضرت زینب کبری سلام الله علیها 💠
♦️منبر مکتوب
#حضرت_زینب_کبری سلام الله علیها
💠1 عبودیت و بندگی
💠2 صبر و استواری
💠3 عفاف و پاکدامنی
💠4شجاعت و شهامت
💠5 شاخص ولایتمداری
💠6 ایثار و فداکاری
استقامت زینبی.pdf
812.4K
🔖فیش منبر 🔖
#حضرت_زینب سلام الله علیها
💠 استقامت زینبی💠
♦️منبر مکتوب
#حضرت_زینب_کبری سلام الله علیها
"فهرست مطالب"
✍آثار صبر بر مصیبت
1- رمز پیروزی
2-پاداش اخروی
3-سربلندی در آزمایش الهی
▪️بلا برای اولیاء
✍آثار و فوائد بلاها
1. زنگ بیدارباش
2.پاک کننده گناهان
3. مادر خوشبختیها
▪️پایداری و شجاعت زینب از نگاه دیگران
▪️مصائب زینب از زبان پیامبر صلی الله علیه و آله و علی علیه السلام
♦️اشاره ای به مصائب زینب علیها السلام
الف) دوران پدر و مادر
ب) دوران امام حسن علیه السلام
ج) دوران کربلا
.
#چهارده_معصوم
زیارت جامعه کبیره
وَ فِعْلُکُمُ الْخَیْرُ وَ عَادَتُکُمُ الْإِحْسَانُ وَ سَجِیَّتُکُمُ الْکَرَمُ…
«وَ فِعْلُكُمُ الْخَيْرُ»
«و فعل شما (حضرات معصومین) خیر است»
در این فراز امام را مخاطب قرار میدهیم، خیلی زیبا است این که به شما اجازه داده میشود در حضور امام عرض ادب میکنیم و همین حضور بهجت و سرور خاصی نصیب انسان میکند.
فعل معصومین فعل خداست
«وَ فِعْلُكُمُ الْخَيْرُ» به این معناست که لحظهای و ذرهای شرّ از سوی حضرات معصومین صادر نمیشود و همه افعال آنان کمال محض و وجود کامل است، چون فعل آنان حقیقتاً فعل خدا است فعل آنها نیست.
وقتی گفته میشود «وَ فِعْلُكُمُ الْخَيْرُ» چه فعل قلبی آنان، چه ظاهری آنان ،چه فعل باطن که قلب و سرّ است، چه افعال ظاهریه، همه فعل خداست.
فعل آنان میتواند دعا یا نفرین باشد مثلاً امیرالمؤمنین علیهالسلام در نهج البلاغه گاهی از فردی تعریف میکنند و گاه فرد دیگری را نفرین میکنند. همه این امثال خیر است، یا به کسی خیر کثیر میدهند و دیگری را منع میکنند. هر دو خیر است.
در این فراز به حضرات معصومین میگوییم همه افعال و اعمال و نیات شما الهی است و ذرهای غیر خدا در نیات شما راه ندارد.
مفسری درباره «وَ فِعْلُكُمُ الْخَيْرُ» میگوید تمام افعال شما مرغوب و مورد رغبت است یعنی اگر میخواهیم مکارم اخلاق و اعمال صالح را ببینیم باید به سیره معصوم مراجعه کنیم هرآنچه از آنها دیده میشود بهترین است.
همه افعال صالح و نیات خالص و کرامات اخلاقی قائم به شما است. حضرات معصومین در مقابل خدای سبحان کمترین اعتراضی ندارند.
به تیغم گر زند دستش نگیرم وگر تیرم زند منت پذیرم
«وَ عَادَتُكُمُ الْإِحْسَانُ»
«و عادت شما (حضرات معصومین) احسان است»
شیوه دائم شما لطف به زیردستان است. این لطف تا جایی ادامه دارد که وجود مقدس امام حسن مجتبی علیهالسلام به حضرت اباعبدالله علیهالسلام میگویند: قاتل خود را میشناسم اما به تو معرفی نمیکنم که او را قصاص کنی.
همچنین در جایی دیگر از تاریخ آمده است زمانی که امیرالمؤمنین علیهالسلام به هنگام شهادت در بستر بودند و مردم برای ایشان شیر میآوردند سؤال کردند آیا از این شیر به ابنملجم هم دادهاید؟ و همچنین سفارش کردند اگر من از دنیا رفتم «ضربةٌ بِضربة» فقط یک ضربه شمشیر به او بزنید، گویا احسان طبیعت ثانوی معصوم شده است.
قانون و عادت حضرات معصومین احسان کردن است. لطف و احسان خمیره حضرات معصومین است. هم به دوست احسان میکنند و هم به دشمن. در یکی از جنگها دشمن شمشیر امیرالمؤمنین علیهالسلام را طلب کرد و حضرت به ایشان دادند.
«وَ سَجِيَّتُكُمُ الْكَرَمُ»
«و خوی شما (حضرات معصومین) کرم است»
در خلق و خوی و سرشت شما کرامت نهفته است، مخزن کرم خدا در اختیار شما است. کار شما اکرام است؛ گاهی با رزق، گاهی با علم، گاهی با دعا. اجمالاً بدون آنکه مقدار کرم برای شما کرم میکنید. برای کریم مقدار و اندازه مهم نیست. فردی به امیرالمؤمنین علیهالسلام آمد و گفت: من فقیرم به من کمک کنید حضرت به قنبر گفتند: چهارتا به او بده. قنبر پرسید: درهم یا نقره؟ حضرت فرمودند فرقی ندارد. کریم کسی است که قبل از سؤال عطا میکند و مقدار عطا برای او مهم نیست. فقط میخواهد عطای او فراوان باشد. این به اندازه خردلی به چشم کریم نمیآید و منتی بابت عطا بر فرد نمیگذارد و عوضی در مقابل آن طلب نمیکند.
خاندان کرم
خلق و خوی این خانواده کرم است. درباره مرحوم دربندی، یکی از عرفا میگویند: او حضرت امام حسین را قسم داد تو را به جان مادرت قسم میدهم شمر را شفاعت نکن. او میگفت امام حسینی که من میشناسم حتی شمر را شفاعت میکند. و این از کرامت اوست. همچنین در ثواب زیارت اباعبدالله آمده است کسی که زائر قبر حسین شود ملائکه تا قیامت بر سر قبر حسین دعاگوی او هستند و چهار ماه در خانه او اقامت میکنند. این میزان عطا و بخشش به جهت کریمانه بخشیدن اوست. خدای سبحان اسم «کریم» خود را در عالم توسط حضرات معصومین به نمایش گذاشته است.
«وَ شَأْنُكُمُ الْحَقُّ و الصِّدْقُ وَ الرِّفْقُ»
«شأن شما (حضرات معصومین) حق و صدق و رفق است»
«وَ شَأْنُكُمُ الْحَقُّ»
شأن و شخصیت و جایگاه شما حق است. هیچکس به غیر از شما این جایگاه را ندارد. فقط شما شما میتوانستید در این جایگاه قرار بگیرید. شما در امر معرفت مزیّن به حقیقت معرفت شدهاید، بالاترین جایگاه معرفت را دارید.
«وَ الصِّدْقُ»
گفتار شما صدق محض است. هرآنچه میگویند عمل میکنند. حضرت علی بن موسی الرضا علیهالسلام در روایتی میفرمایند:«اگر عارفانه به زیارت من بیایید در چند مرحله به دیدار شما میآیم از جمله در قبر…» این کلام صدق است. چه آنکه وعده باشد یا وعید.
«وَ الرِّفْقُ»
حضرات معصومین
بسیار با افراد همراهی میکنند. در روایتی آمده است جوانی عصبانی خدمت پیامبر صلی الله علیه و آله رسید و عرض کرد: تو گفتی کسی زنا نکند؟ من میخواهم زنا کنم. اصحاب قصد بیرون کردن او را کردند. حضرت فرمودند: کسی به او سخنی نگوید. پیامبر جوان را نزد خود نشاندند و به او فرمودند: مادر داری؟ دوست داری این خلاف را کسی با مادر خودت انجام دهد؟ گفت: نه حضرت فرمودند: خواهر داری؟ خاله و عمه داری؟ و همین طور از او پرسیدند دوست داری با اینها کسی خلاف انجام دهد؟ گفت: نه. حضرت فرمودند: تو با هر کسی که میخواهی خلاف انجام دهی خواهر و مادر و عمه و خاله دیگری است تو حاضر نیستی با خواهر و مادر و خاله و عمه خودت کسی این خلاف را انجام دهد چطور حاضر هستی با خواهر و خاله و عمه و مادر و کسی این کار را انجام دهند. این رفق و مدارا کردن است.
ما هرگز چنین مدارایی نداریم. اگر کسی ما را اذیت کند یا با نظر ما مخالفت کند کمتر با او رفق و مدایا پیش میگیریم. درحالیکه پیامبر به سهولت و آسانی برای این جوان توضیح دادند.
حضرات معصومین اگر به ما اجازه میدهند روزانه سلامهای متعدد به آنها بدهیم از آن روست که نسبت به ما رفق و مدارا دارند. آنها از میزان آلودگی و گنهکاری ما آگاهند اما همچنان ما را دعوت میکنند و جواب سلامهای روزانه ما را میدهند. اگر روزی صد بار بگوییم «السلام علیک یا اباعبدالله»، حضرت جواب ما را خواهند داد.
امام، پدر مهربان، برادر تنی …
امام رضا علیهالسلام در معرفی که از امام دارند میفرمایند: امام پدری مهربان، برادر تنی و مادر تو است. و در زیارت جامعه میآموزیم امام رفیق ماست. یعنی هرکس بخواهد تنها نمیماند. امام او را تحمل میکند حتی اگر سیصد بار اشتباه کرده باشد. کارشان مدارا است. در تربیت قدم به قدم و به تدریج همراه فرد میشوند. آنان میخواهند ما را به کمال برسانند.
پیادهروی اربعین رفق امام را بر همگان واضح نشان میدهد. چقدر امامم هوای زائرین را دارد! این یک نمونه است. حضرات معصومین در کل عمر هوای ما را دارند و مراقب ما هستند.
وقتی حضرات معصومین با ما رفیق شوند میخواهند با هر بهانهای ما را خوشحال کنند.
زهره بروجردی»
.
#صلواتی
فرض کنید شما به خدمت عارف جلیلالقدری برسید و ایشان بگوید: من فلان ذکر را میگویم ، شما هم آن را بگو! از خوشحالی در پوست خود نمیگنجیم و به اصطلاح عامیانه، ذوق مرگ می شویم! و با خود میگویید: این عارف چندان مرا لایق دانسته است که ذکری خاص را به من تعلیم داده است.
حال در قرآن خدای سبحان میگوید: منِ خدا بر محمد درود میفرستم شما مؤمنین نیز بر او درود بفرستید!
آیا این همراهی نباید سبب شادمانی بیش از اندازه ما شود و از خوشحالی بمیریم؟! خدای سبحان اجازه میدهد کاری که خود انجام میدهد، ما انجام دهیم و این تکریمی عظیم برای بنده است.
.
.
🔴🔵 امام زمان همه جای عالم حضور دارد
🌺 استاد حجت الاسلام تهرانی میگفت دوران نوجوانی در محضر سیدعبدالکریم کشمیری بودیم این داستان را از زبان خود ایشون شنیدیم.
🔷 آیت الله کشمیری میفرمود در هند یه مرتاضی بود، این توانایی رو داشت که اگر اسم شخص و مادرش رو بهش میگفتیم، بهت میگفت که طرف زندهس یا مرده و کجا دفنه، ازش چندنفر رو پرسیدیم کاملا درست جواب داد.
مثلا آیت الله بروجردی رو پرسیدیم، گفت: کُم کُم.
منظورش قم بود. یعنی قم هستش پرسیدیم زندهس یا مرده، گفت مرده.
آیت الله کشمیری اهل کشمیر بود و زبان هندی رو بلد بود.
این مرتاض این توانایی رو داشت که بفهمه منظور ما چه کسی هست. چون مثلا اسمها خیلی مشترک هستش، شاید تو کل دنیا چندهزار آدم وجود داشته باشه که اسمش محمد باشه و اسم مادرش هم مثلاً فاطمه. ولی این شخص می فهمید معنا و منظور چه کسی هست. این قدرت رو داشت که شرق و غرب عالم رو ببینه و میگفت شخص کجاست و آیا روی خاک هست یا زیر خاک!
🔶 آیت الله کشمیری گفت دیدیم وقت خوبیه ازش درباره امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) بپرسیم ببینیم حضرت کجاست و مرتاض چی میگه. گفتیم مهدی فرزند فاطمه. مرتاض یکم صبر کرد و گفت چنین کسی رو متوجه نشدم. اونی که منظور شماس این اسمش نیست. ماهم دیدیم اشتباه گفتیم، اسم امام زمان محمد هستش، مهدی لقب حضرته، مادر حضرت مهدی هم باید نرجس بگیم نه حضرت زهراء (سلام الله علیها)، به مرتاض گفتیم، محمد فرزند نرجس،
🌹 دیدیم مرتاض بعد از چند لحظه مکث، رنگ و روش عوض شد و یِکَم جا خورد و کمی عقب رفت چند بار گفت این کیه؟ این کیه؟ گفتیم چطور مگه؟
اینجای تعریف کردن داستان که رسید آیت الله کشمیری شروع کرد به گریه کردن، به مرتاض گفتیم این امام زمان ماست. گفت هر جای عالم که رفتم این شخص حضور داشت، همه جا بود. جایی نبود که این شخص نباشه!!!
🔹 براستی ما چقدر حضور #امام_زمان ارواحنا فداه در عالم را احساس می کنیم ؟
.
خانواده_فاطمی_1.pdf
808.5K
🔖فیش منبر فاطمیه 🔖
#خانواده_فاطمی
🔻موضوع کلی : خانواده فاطمی 🔻
🔺نقشه ی کلی این سخنرانی در
📌جلسه اول :
🔸ضرورت و اهمیت کانون خانواده با توجه به آیات و روایات
🔸چرایی مهم بودن خانه و خانواده و بیان پنج دلیل :
🔶1ـ خانه و خانواده محل تسکین
🔶2ـ خانه و خانواده محل ذکر و تلاوت آیات الهی
🔶3ـ خانه و خانواده محل رابطه ی قدسی
🔶4ـ لزوم و اهمیت حفظ حریم خانه
🔶5-خانه و خانواده محل تربیت فرزند
🔷چهارگونه خانواده در قرآن
♦️تشبيه زن و شوهر به لباس يكديگر در قرآن (بیان 16 وجه تشبیه)
#خانواده_فاطمی_جلسه_1
متن-سخنرانی-مکتوب-کوثر-و-ابتر.pdf
1.25M
فیش منبر متنی 📩
#فاطمیه
#کوثر_و_ابتر
خانواده_فاطمی_3.pdf
1.08M
🔖فیش منبر فاطمیه 🔖
#خانواده_فاطمی
🔻موضوع کلی : خانواده فاطمی 🔻
🔺نقشه ی کلی این سخنرانی در
📌جلسه سوم :
♦️چرا خانواده ی ما مثل خانواده ی فاطمی نیست ؟ یا با آن فاصله دارد؟
🔸5-چون زن و شوهر و در تبعیت آنها فرزندان خود محورند تا خدا محور
🔸6-چون علم و آگاهی نسبت به حقوق همدیگه ندارند (از همدیگه طلبکارند)
♦️پنج وظیفه زن در قبال مرد
♦️پنج وظیفه مرد در قبال زن
#خانواده_فاطمی_جلسه_3
خانواده_فاطمی_4.pdf
939.4K
🔖فیش منبر فاطمیه 🔖
#خانواده_فاطمی
🔻موضوع کلی : خانواده فاطمی 🔻
🔺نقشه ی کلی این سخنرانی در
📌جلسه چهارم :
♦️آثار و پیامدهای خانواده فاطمی چیست؟ (یعنی اگر خانواده ما فاطمی شد چه چیزهای نصیب ما میشه و اگر خانواده ما الهی نشد چه از دست می دهیم ؟) بشارتها و انذارها
🔸1-خانواده سالم = فرزندان صالح (تربیت فرزند صالح)
🔸2-عاقبت بخیری زن و شوهر و اهل خانه
🔷تربیت فاطمی
🔸چه کنیم تربیت فاطمی در خانواده ی ما حاکم بشه اصلا تربیت فاطمی چیست؟؟؟
🔸محورهای تربیت فاطمی :
▪️1- تنظیم محبت
▪️2- تنظیم شخصیت
▪️3- تنظیم ظاهر و باطن
▪️4- تنظیم ارتباطات
▪️5- تنظیم سرمایه
🔻راهکارهای تربیت فاطمی در خانه و خانواده
#خانواده_فاطمی_جلسه_4
خانواده_فاطمی_2.pdf
1.07M
🔖فیش منبر فاطمیه 🔖
#خانواده_فاطمی
🔻موضوع کلی : خانواده فاطمی 🔻
🔺نقشه ی کلی این سخنرانی در
📌جلسه دوم:
♦️چرا خانواده ی ما مثل خانواده ی فاطمی نیست ؟ یا با آن فاصله دارد؟
🔸1-خواسته های مادی فراوان و نبود قناعت در زندگی
🔸2- نبود ایثار در همسرداری
🔸3- عدم تقسیم کار در زندگی
🔸4- نبودن نشاط در زندگی
#خانواده_فاطمی_جلسه_2
خانواده_فاطمی_5.pdf
809.5K
🔖فیش منبر متنی #فاطمیه 🔖
#خانواده_فاطمی
🔻موضوع کلی : خانواده فاطمی 🔻
🔺نقشه ی کلی این سخنرانی در
📌جلسه پنجم:
♦️راهکارها و اصول رسیدن به خانواده فاطمی چیست؟؟
🔷بررسی بیست اصل در زندگی فاطمی و علوی
🔺1-اصل مشارکت در امور زندگی
🔺2-اصل ارزشی بودن و معنویت در ازدواج
🔺3-اصل تربیت در خانه و خانواده
🔺4-اصل میهمان دوستی و ضیافت در خانه
🔺5-اصل ایثار و انفاق خانوادگی
🔺6-اصل استعانت از معنویت درحل مشکلات
🔺7-اصل ایجاد کار و عدم بیکاری
🔺8-اصل تقسیم کار خانه
🔺9-اصل احترام متقابل اعضاء به یکدیگر
🔺10-اصل مشورت بر زندگی
🔺11-اصل فرمان پذیری زن از شوهر
🔺12-اصل آرایش و زینت برای همسر
🔺13-اصل عبادت در خانه
🔺14-اصل جهادی بودن در خانواده
🔺15-اصل ارتباط خانه وخانواده با مسجد
🔺16-اصل اهمیت علم آموزی در خانواده
🔺17-اصل صبر در همه اعضاء خانواده
🔺18-اصل شجاعت و دلیری همه اعضاء
🔺19-اصل عشق و عاطفه و مهربانی
🔺20-اصل نظم و انضباط حضرت فاطمه
#خانواده_فاطمی_جلسه_5
#فاطمیه_خط_مقدم_ماست
#فاطمیه
#فیش_روضه
🎴 [جلسهی هفتم]
#تشییع_جنازه_حضرت_زهرا_علیهاالسلام
👈🏼 فیش منبرهای #فاطمیه1444
📚 مطالب مطرح شده:
۱. مدح امام عصر علیهالسلام
(کویر تشنه شده قلبم ای سحاب بیا)
۲. اشعار حضرت زهرا علیهاالسلام
(باغ هستی بیصفا میشد اگر زهرا نبود)
۳. روضه و مصیبت (تشییع جنازه حضرت زهرا علیهاالسلام)
(گذشته نیمهای از شب دریغا)
۴. زمزمهی زهرایی
(اندر کنار تربتت _ گریم برای غربتت)
۵. نوحهی سینهزنی
(مادر چرا دیگر نمیآید صدایت)
۶. مدح امیرالمؤمنین علیهالسلام، قسمت پایانی
(بهجز خدای نداند کسی که حیدر کیست)
🔆
حضرت_حکیمه_خاتون_عمه_حضرت_عسکری_علیه_السلام_5827697212473214786.mp3
3.55M
#امام_زمان
#سخنرانی
🌿 اثبات تاریخی ولادت امام عصر علیهالسلام
👈🏼 عظمت حضرت حکیمه خاتون عمه امام حسن عسکری علیهماالسلام
🔘 مرحوم #علامه_شیخ_محمدباقر_علم_الهدی
🔆
43ولادت حضرت زینب س14010909.pdf
1.06M
🌸زن، زینب،آگاهی🌸
✅ القاب #حضرت_زینب سلام الله علیها
✅ ولادت حضرت زینب و روز پرستار ۱۴۰۱
♦️نگارنده : حجه الاسلام بیگدلو
✅ با نشر مطالب، اهلبیت ع را یاری کنیم.
✅ منبر: ۳۶۸
۱۴۰۱/۹/۵
.
#سند
#هجوم_به_بیت_وحی
⚜ بیان مرحوم "شیخ ابوالصلاح الحلبی" قدّس سرّه حول هجوم به خانه حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام و ایذاء بیبی حضرت فاطمة زهراء سلام الله علیها
📌مرحوم ابوالصلاح الحلبی در کتاب شریف "تقریب المعارف" چنین مینویسد:
🖋از جمله مطاعن و مسقطات عدالت خلفای جور این است که بخاطر تخلّف امیرالمؤمنین علیه السلام در بیعت با ابلیس اوّل این قوم فاجر قصد ایذاء امیرالمؤمنين علیه السلام کردند و هیزم جمع کردند تا در خانه حضرت را بسوزانند و به خانه حضرت با تعدادی از مردان هجوم بردند بدون اجازه ایشان و همسرشان یعنی حضرت زهراء سلام الله علیها را در سختی و اضطرار قرار دادند تا از منزل خارج شوند. همچنین شمشیر های خود را از غلاف بیرون آورده و تهدید به قتل و کشتن میکردند که اگر حضرت قبول بیعت نکنند کشته خواهند شد
📖 تقریب المعارف ص۲۳۳
#ما_بیخیال_سیلی_مادر_نمیشویم
.
.
✳ #حجاب؛ سلاح زن در جلوگیری از طغیان جنبهی زنانگی او
✍ موضوع #حجاب در اسلام بهمنظور تحقیرِ زن یا حبس یا بزرگداشت و تمجید بیشازحد او صورت نگرفته است؛ آنچنانکه نزد برخی از ملل چنین دیدگاهی متعارف است. بلکه حجاب، سلاح زن در جلوگیری از طغیان جنبهی #زنانگی اوست، تا مبادا این جنبهی زن بر دیگر تواناییهای او غلبه کند. این مقصود در آیات قرآنی، که زنان را از نرمش در سخن گفتن یا پای کوفتن به هنگام راه رفتن یا #زینتنمایی باز میدارد، بهخوبی و روشنی آشکار است: «فَلَا تَخْضَعْنَ بِالْقَوْلِ فَیَطْمَعَ الَّذِی فِی قَلْبِهِ مَرَضٌ» [احزاب، 32] و «وَلَا یَضْرِبْنَ بِأَرْجُلِهِنَّ لِیُعْلَمَ مَا یُخْفِینَ مِن زِینَتِهِنَّ» [نور، 31] و «لَا تَبَرَّجْنَ تَبَرُّجَ الْجَاهِلِیَّةِ» [احزاب، 33] و «وَلَا یُبْدِینَ زِینَتَهُنَّ إِلَّا مَا ظَهَرَ مِنْهَا.» [نور، 31]
حقیقت این است که آشکار کردن زیباییهای زن به طغیان و سرکشیِ جنبهی زنانگی بر وجود زن منجر میشود و زن را تنها به یک #تابلوی_هنری بدل میسازد که این مسئله تحقیر زن و انکار #استعداد و #توانمندیهای اوست و باعث ازبین رفتن عمر و وقت و فرصتهای گرانبهای او میشود. خصوصاً این مسئله به محرومیت زن و جامعه از ایفای درست #وظیفه_مادری او میانجامد.
👤 #امام_موسی_صدر
📚 از کتاب «زن و چالشهای جامعه»
📖 صفحات 22 و 23
┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅
.