نام : شهید طیب حاجی رضایی
تولد : 1290
محل تولد : تهران
شهادت : 11 / آبان / 1342
محل شهادت : تهران _ اعدام توسط رژیم
سن : 52
مزار : تهران _ حرم شاه عبدالعظیم حسنی _ قسمت شرقی
خلاصه ای از زندگی :
سلام ، طیب حاج رضایی هستم . در محله صابون پز خانه(در اصطلاح عام صام پزخانه) تهران به دنیا آمدم . پدرم حسینعلی حاج رضایی از اهالی قزوین بود که پس از مهاجرت به تهران به شغل جمع آوری بوته های خشک برای نانوایی ها مشغول بود .
من سه برادر به نام های حاجی مسیح ، اکبر و طاهر داشتم . از همان ابتدا به ورزش باستانی علاقمند بودم و پس از پایان یافتن دوره سربازی بود که كم كم نامم بر سر زبانها افتاد .
از سال ۱۳۳۰ تا ۱۳۴۲ از میدان داران به نام میوه و تره بار تهران بودم و به کار خرید و فروش میوه و تره بار مشغول بودم . من در دوران زندگی ام دو همسر و هفت فرزند داشتم .
من هم مثل بسیاری از همسنخان خودم اهل دعوا بودم . به خاطر زور و بازویم بدم نمی آمد با مردم درگیر شوم . من را به عنوان یکی از لوطی های جنوب تهران می شناختند . در کنار شعبان جعفری از جمله افرادی بودم که وقتی نوچه هایم در کنارم قرار می گرفتند تصویری رعب آور برای هر عابر ناآشنایی داشتم .
در سنین جوانی بارها به دلیل درگیری به زندان افتادم ، از جمله : دو سال حبس انفرادی به دلیل درگیری با پاسبان ها در سال ۱۳۱۶، پنج سال حبس با اعمال شاقه در سال ۱۳۲۲، تبعید به بندرعباس در سال ۱۳۲۳ به اتهام قتل .
با تمام اين سوابق ، در ماه محرم از کوتاه کردن ریش خودداری می کردم و لباس سیاه می پوشیدم و عزاداری مي كردم .
من ابتدا به شاه وفادار بودم ، تا جایی که تصاویر رضا شاه و پرچم شیر و خورشید را روی بدن خود خالکوبی کرده بودم .
در ماجرای کودتای ۲۸ مرداد ، به همراه شعبان بی مخ به بقای حکومت پهلوی کمک کردم و نقش من در جریان کودتا از شعبان جعفری بیشتر اگر نبوده باشد ، یقینا کمتر نبود . به دلیل اقداماتی که انجام داده بودم ، همواره مورد توجه محمدرضا پهلوی بودم و حتی یک طپانچه از شاه هدیه گرفته بودم .
از حوالی سال ۱۳۳۶ من دچار تحول درونی شدم و کم کم تغییر رویه دادم و با روحانیون بیشتر ارتباط گرفتم . مهم ترین ویژگی من که راه نجاتم بود ، عشق و علاقه به ارباب حسین علیه السلام بود .
محرم سال ۱۳۴۲ فرا رسید ، در آن روزها امام خمینی به خاطر اعتراض به کاپیتالاسیون در زندان بود ، حتی بردن نام خمینی (ره) در کوچه و خیابان ها ممنوع بود .
من سال های زیادی دسته ی عزاداری راه می انداختم و آن سال هم این کار را کردم ، با این تفاوت که تعداد زیادی از عکس های امام رو روی علَم نصب و در بین دسته ی عزاداری پخش کرده بودم و تهدیدهای ساواکی ها هم نتوانست من را از این کار بازدارد و این یکی دیگر از مواردی بود که باعث شد نظام شاهنشاهی با من بد شود ،
مورد دیگرش در نوروز همان سال و وقتی بود که به من پیشنهاد دادند تا در قتل عام مدرسه فیضیه قم حضور پیدا کنم اما من نپذیرفتم و شعبان بی مخ و دار و دسته اش ، در میان نظامیان به کشتار روحانیون و طلاب پرداختند .
من در رويداد پانزده خرداد نقش چندان فعالی نداشتم ، هر چند نقش بازدارنده ای هم نداشتم ، با اين همه ، رژیم از من توقع داشت که حدالاقل جلوی تظاهرات در میدان تره بار را بگیرم اما خب من این کار را نکردم و رژیم شاهنشاهی ، در ۱۶ خرداد ۱۳۴۲ من را به همراه ۴۰۰ نفر دیگر به جرم بر هم زدن نظم عمومی دستگیر و من و اسماعیل رضایی را سرکرده ی افراد دستگیر شده عنوان کرد .
در تمام طول ۵ ماه زندان خود تحت فشار و شکنجه بودم تا اعتراف کنم از امام و عوامل خارجی پول دریافت کرده ام تا کشور را به آشوب بکشم ؛ موضوعی که من زیر بارش نرفتم .
من در زندگی خلاف های زیادی کرده بودم ولی هرگز حاضر نبودم به خاطر چند صباحی بیشتر زیستن دامان مرجع تقلیدی را لکه دار سازم . به بازجوها هم گفتم که من در ۲۸ مرداد پول گرفتم و کودتا راه انداختم ، نه در ۱۵ خرداد .
سر انجام نیز از میان افراد دستگیر شده ، من و حاج اسماعیل رضایی ، به جرم فعالیت محرمانه و خیانتکارانه به منظور برهم زدن نظم و امنیت عمومی به اعدام محکوم شدیم و این حکم در سحرگاه ۱۱ آبان ۱۳۴۲ در میدان تیر پادگان حشمتیه اجرا شد .
آقای ملکی ، که همزمان با طیب زندانی بوده :
زندانی ها را به صف كرده بودند و به مرحوم طیب دستبند قپونی زده بودند . به این ترتیب كه یك دست از عقب و یك دست هم از روی شانه میاید و دو تا مچ را از پشت سر با چیزی به هم میبندند و مثل ساعت كوك می كنند و دو دست تحت فشار قرار میگیرد و استخوان سینه بیرون میزند .
عرق از بدن مرحوم طیب می ریخت و او را از جلوی ما عبور می دادند تا ما عبرت بگیریم . مرحوم طیب تمام این سختی ها را به جان خرید ولی حاضر نشد بگوید از امام خمینی پول گرفته .
14.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#روایت_همسرشهید
🎥 منوچهر بهم گفت: بهتره انقلاب رو بسپارید به ما؛ برید عروسکبازی کنید😄
روایتی بسیار زیبا از اولین دیدار شهید مُدق و همسرش در دلِ تظاهرات علیه شاه
🔸۲ آذر؛ سالگرد شهادت جانباز شهید منوچهر مُدق گرامیباد
#شهــــــدآء
┄┅┅❅❁❅┅┅💚
@gsalambarshohada
💚┄┅┅❅❁❅┅┅┄
12.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#روایت_دوم
🎥 فشنگِ دوشکا رو برده بودم برا ژ۳😄
منوچهر تا دید محکم زد توی پیشونیاش😁
#شهــــــدآء
┄┅┅❅❁❅┅┅💚
@gsalambarshohada
💚┄┅┅❅❁❅┅┅┄
10.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#روایت_سوم
🎥 فکر نمیکردم دیگه منوچهر رو ببینم؛ غافل از اینکه پسرِ همسایهمونه...
تا بهش گفتم لیاقتِ شهادت نداری؛ وسطِ خیابون زد روی ترمز
#شهــــــدآء
┄┅┅❅❁❅┅┅💚
@gsalambarshohada
💚┄┅┅❅❁❅┅┅┄
12.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#روایتگری
🎥 وعدهی زیبای امامحسین علیهالسلام به شهید لبنانی؛ که لحظهی شهادتش محقق شد
این خاطرهی زیبا و شگفتانگیز رو حتما بشنوید
🔸۳ آذر؛ سالگرد شهادت مدافعحرم لبنانی، شهید ذوالفقار حسن عزالدین گرامیباد
#شهــــــدآء
┄┅┅❅❁❅┅┅💚
@gsalambarshohada
💚┄┅┅❅❁❅┅┅┄
45.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#استوری | #شهیدانه
شهادت تَنها عزت ابدی است...
📍 شهرستان مهرستان
استان سیستان و بلوچستان
#شهــــــدآء
┄┅┅❅❁❅┅┅💚
@gsalambarshohada
💚┄┅┅❅❁❅┅┅┄
💥دعای حضرت زهرا سلام الله علیها در روز شنبه:
📌اَللّهُمَّ افْتَحْ لَنا خَزَائِنَ رَحْمَتِکَ
وَهَبْ لَنا اَللّهُمَّ رَحْمَةً لا تُعَذِّبُنا بَعْدَها فِی الدُّنیا وَالآخِرَةِ
وَارْزُقْنا مِنْ فَضْلِکَ الْواسِعِ رِزْقاً حَلالَاً طَیِّبَاً
وَلا تُحْوِجْنا وَلا تُفْقِرْنا إِلی أَحَدٍ سِواکَ
وَزِدْنا لَکَ شُکْرَاً
وَ إِلَیْکَ فَقْراً وَفاقَةً
وَبِکَ عَمَّنْ سِواکَ غِناً وَ تَعَفُّفَاً
اََللّهُمَّ وَسِّعْ عَلَیْنا فِی الدُّنیا
اَللّهُمَّ إِنّا نَعُوذُ بِکَ أَنْ تَزْوِیَ وَجْهَکَ عَنّا فِی حالٍ وَ نَحْنُ نَرْغَبُ إِلَیْکَ فِیهِ
اََللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ
وَأَعْطِنا مَا تُحِبُّ وَاجْعَلْهُ لَنا قُوَّةً فِیما تُحِبُّ
یَا أَرْحَمَ الرّاحِمینَ
خداوندا، گنجینه های رحمتت را برای ما بگشا، و رحمتی بر ما ارزانی دار که پس از آن، در دنیا و آخرت، ما را مجازات ننمایی، و از الطاف بیکران خویش، روزی حلال و پاکیزه به ما عطا فرما، و غیر از خویش ما را نیازمند کسی نگردان، و حالت سپاسگزاری را در وجود ما نسبت به خویش، فزونی ببخش، و ما را فقط نیازمند الطاف خویش قرار ده به گونهای که بواسطه ی عنایت تو، از همگان بی نیاز گردیم، و آبرومندانه در این جهان زندگی کنیم، خداوندا ما را از سخاوت های خویش در این دنیا بهره مند گردان، خداوندا به درگاه تو پناه می آوریم از این که چهره خویش را از ما بپوشانی، در حالی که ما آرزومند آن هستیم، خدایا بر محمد و خاندان او درود بفرست، و از آنچه که محبوب توست بر ما ارزانی دار، و ما را در انجام آن، نیرومند گردان.
📚 بحارالانوار ج ۸۷ ص۳۳۸
@gsalambarshohada