رسانه یک کالای عمومی است (ر ک: http://www.qasdway.ir/fa/news/view/140/15)
خصوصی کردن کالاهای عمومی در جامعه اسلام پذیرفتنی نیست.
رسانه به مثابه یک قدرت همچون قدرت نظامی نمیتواند در اختیار افراد معدودی قرار بگیرد و نباید افراد بتوانند با پول یا هر روش دیگری قدرت رسانه ای را در انحصار خود بگیرند!
تصور کنید یک دلقک بتواند با دلقک بازی خود قدرت رسانه ای زیادی را به دست بیاورد و از این قدرت رسانه ای علیه مردم آن جامعه استفاده کند. کدام عقل سالمی چنین چیزی را می پذیرد؟ مثل این است که یک نفر بتواند سلاح بسازد و نیروی نظامی تشکیل دهد. آنوقت کلیت آن جامعه را تهدید کند!
حال تصور کنید این قدرت رسانه ای با قدرت سیاسی و قدرت اقتصادی هم پیوند بخورد. یعنی کسانی که پول دارند رسانه ها را بخرند و جمع بین پول و رسانه هم به دست آوردنِ قدرت سیاسی شود. این انحصار و دیکتاتوری مطلق است.
این یعنی به نام آزادی میتوان دیکتاتوری مطلق به وجود آورد.
این یعنی "بازار آزاد"، "رسانه آزاد" و "دموکراسی" جدا جدا و روی کاغذ به رقابت و آگاهی و آزادی بیشتر منجر می شوند اما مرده شور ترکیبشان را ببرند
وقتی این سه در دست عده ای معدود قرار میگیرند نتیجه اش میشود انحصار و جاهلیت و بردگی
مردم هیچ قدرت انتخابی ذیل نظام سرمایهداری ندارند
آنچه دارند فقط توهم آزادی، حس آگاهی و رویای انتخاب است!
از قبل همه چیز تعیین میشود. اینکه چه کسی رأی بیاورد، چه چیزی را در فروشگاه انتخاب کنید، چه مطلبی را در شبکه های اجتماعی بخوانید و ببینید و ... در اختیار ما نیست.
هیچ انتخابی نداریم.
#انتخاب بزرگترین دروغ عصر ماست. قدرت انتخاب که یک لطیفه تلخ است!
💠 @H_ABASIFAR
هیچ تعبیری در قرن چهاردهم زیباتر از "امامتِ امت" نبود. تعبیر امام خمینی در مورد #رفراندوم و رأی مردم ایران به نظام #جمهوری_اسلامی
امام خمینی رحمت الله علیه: من در این روز مبارک، روز #امامت_امت و روز فتح و ظفر ملت، جمهوری اسلامی ایران را اعلام می کنم.
💠 @h_abasifar
#نوزیک یکی از نظریهپردازان حوزه #عدالت است. البته یک نظریهپرداز لیبرتارین (وحشیترین نوع سرمایهداری لیبرال) قبل از اینکه یک نکته و نقد راجع به نوزیک عرض کنم تا همینجای قصه یک نکته قابل ملاحظه وجود دارد و اونم اینه که حتی لیبرتارینها هم نظریه عدالت دارند و عدالتخواهند.
همان چیزی که بارها عرض کردم که اساسا شعار عدالت بی ارزش ترین شعار است. چرا که در مورد یک ارزش مطلق حرف میزنیم و این ارزش مطلق را کسی نمیتواند کنار بگذارد. نفی این ارزش نفی خود است. نفی نظریه و درستی نظریه خود است. فلذا هیچ کسی نمیتواند بگوید نظریه من بر اساس ظلم بنا شده است
اما نوزیک یکی از بزرگترین اشتباهاتش این است که از یک سو دولت و #قدرت را حداقلی میبیند و اعتقاد دارد که حضور دولت با آزادی و در نتیجه عدالت تعارض دارد اما وقتی به ثروت میرسد آن را بصورت نامحدود در اختیار یک نفر می پذیرد و این تناقضی بزرگ است!
چرا که نوزیک به این نکته توجه ندارد که قدرت و ثروت قابلیت تبدیل به یکدیگر را دارند. یعنی ثروت زیاد قابل تبدیل شدن به قدرت سیاسی است. قابل تبدیل شدن به قانون است. قابل تبدیل شدن به نهادها و ابزارهای مختلف برای ایجاد انحصار و به حرکت درآوردن چرخه ی تولید ثروت و قدرت است.
💠 @h_abasifar
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
🔻مهمترین چالش در مرحله ی جامعه ی اسلامی
👤(استاد آیت الله میرباقری)
🔸 مشارکت عمومی در جهت اسلامی شدن جامعه باید افزایش یابد و نباید مشارکت مردم در حد نظارت و انتخابات باقی بماند. مردم باید در تصمیم گیری و تصمیم سازی حضور پیدا کنند. این مدل آرام آرام دولت مردم را شکل خواهد داد و جامعه اسلامی شکل خواهد گرفت.
#مردم_سالاری_دینی
#روز_جمهوری_اسلامی
📌جهانِ پساکرونا👇
🌐 @jahanepasakorona
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
✨ ریشههای زردرنگی در سیاستورزی
این پرسش، شاید ذهن بسیاری از نخبگان سیاسی ما را مشغول کرده که چرا سیاست در کشور ما گرفتار بحران حاشیهزیستی شده است. چرا در شرایطی که میتوان دهها مسئله اولویتدار برشمرد که باید دغدغه کارگزاران و مطالبه کنشگران باشد، پیشپا افتادهترین و کماهمیتترین مسائل، تبدیل به دستور کار ملی میشود و واکنش و موضع و اقدام و دستور مقامات ارشد کشور را در پی دارد؟
سال ۱۹۹۹ در ژورنال ارتباطات سیاسی(Political Communication) مقالهای منتشر شد که به رسانهزدگی سیاست (Mediatization of Politics) پرداخته بود و نویسندگان، تاثیرپذیری فزاینده نهادهای سیاسی از رسانههای جمعی را بررسی کرده بودند. نتیجهگیری آنها این بود که هرچند رسانهها در شکل دهی به فضای سیاسی تاثیر زیادی دارند، اما بازی واقعی سیاست همچنان در نهادهای سیاسی -چون احزاب- در جریان است، نه در رسانهها.
فضای امروز با سال ۱۹۹۹ تفاوت زیادی کرده است. آن زمان، شبکههای اجتماعی نظیر توئیتر اساسا وجود خارجی نداشتند(توئیتر سال ۲۰۰۶ تاسیس شد). نهایتا روزنامهها و شبکههای تلویزیونی بودند که بر فضای سیاسی یا کنشها و واکنشهای سیاسیون اثر میگذاشتند و حتی رسانهزدگی، به هیچ وجه مساوی حاشیهزیستی سیاست یا زردرنگی در سیاستورزی نبود. اگر از رسانهزدگی سیاست بحث میشد، مسئله این بود که آیا قدرت تعیین دستور کار سیاسی، یا تعیین تکلیف امور، در ید نخبگان صاحب رسانه و صاحب تریبون است، یا در ید نخبگان حاکم بر نهادهای سیاسی.
با ظهور شبکههای اجتماعی، این امکان برای همه آحاد جامعه فراهم شد که بتوانند "اثر رسانهای" ایجاد کنند و طبیعتا سیاست را متاثر کنند. منتهی یک تفاوت مهم میان اثر رسانهای امروز با عصر روزنامه و تلویزیون و حتی وبسایت وجود دارد و آن اینکه، میلیونها فرد صاحبتریبون امروز، بر خلاف عصر روزنامه و تلویزیون، لزوما نخبگان فکری یا اجرایی نیستند که در اموری خاص صاحب علم و اطلاعات باشند و از رسانه در اختیارشان، برای طرح مسائل اساسی یا اثرگذاری روی مسائل اساسی جامعه بهره ببرند. چه بسا اکثریت حاضر در فجازی، به دلیل فقر دانش و اطلاعات، هنگام طرح موضوعات اساسی از سوی نخبگان، حتی قادر به واکنش هم نباشند و به همین جهت، این موضوعات هرگز در این فضا برجسته و داغ نشود!
در چنین شرایطی و چنین فضایی، طبیعتا آن دست مسائلی برجسته میشود که سطحی اندک از دانش و اطلاعات که در دسترس "همگان" -نه فقط نخبگان- است، برای اظهار نظر درباره آنها کفایت کند؛ ولو در حد یک جمله و کلمه برای تقدیس و تقبیح.
چندی پیش دیدم یک روزنامهنگار قابل احترام -هرچند مخالف فکری ما- به حق در شکایت از این فضای زرد نوشته بود میخواهد حتی مجلهاش را از روی دکه هم جمع کند و از مشتری خواسته بود نشریهاش را در کتابفروشیها بجوید.
امروز نمیتوان از همگان صاحبتریبون خواست که سکوت کنند و سیاست را گرفتار حاشیه نکنند، همچنین نمیتوان از همگان خواست که در کلاس و تراز نخبگان سیاسی از تریبون روی گوشی خود بهره ببرند؛ اما میتوان از نخبگان سیاسی خواست که با تاثر از این فضای زرد، سیاست را دچار حاشیهزیستی نکنند؛ در حاشیه سیاستورزی نکنند؛ سیاستورزی را زرد نکنند...
وابستگی سیاستمدار به آرای عمومی، و تلاش بیامان او برای مراقبت از افت و خیز درصد محبوبیت، تحقق این مطلوب را سخت کرده است. لکن همین امر نیز چاره دارد. سیاستمدار تراز آن است که دستور کار برای کشور تعیین کند و با ترجمه ابعادی از آن به زبان همگان، سهمی برای مشارکت آحاد مردم -چه در اظهار نظر و چه در اقدام- پیشبینی کرده و ملت را با ایده خود همراه سازد؛ نه اینکه دستور کار خویش را از فضای توئیتر بگیرد و مراقبت کند که مبادا از لایک و ریت آخرین ترندها، بی نصیب بماند.
@syjebraily
امام خمینی: من در این روز مبارک، روز #امامت_امت و روز فتح و ظفر ملت، جمهوری اسلامی ایران را اعلام می کنم.
💠 @h_abasifar
اگر چه غیرِ جفا از تو انتظار ندارم
به هیچ غیرِ تو امید و کار و بار ندارم
تو وعده میکن و من جان به وعده میدهم ای جان
کنار خویش بمانم که ات کنار ندارم
بخوان به صبر و نذارم میان خوف و امیدت
که با تو -صبر چه حاصل- اگر قرار ندارم
به پای عشق بسوزم چو شمع روشن و سر را
به کار خویش بگیرم... به غیر کار ندارم
به اشک شستهام آنقدر دیده را که گمانم
تصوری دگر از چهرهی غبار ندارم
مرا نشستن باطل به از به غیر رسیدن
به بند عشق اسیرم، سرِ فرار ندارم
تو نیستی و من انگار دور سفرهی یلدا
شب و سکوت و غم و حافظ و انار ندارم
وفا کنی اگر امشب دعات میکنم ای جان
اگر چه غیر جفا از تو انتظار ندارم
💠 @h_abasifar
تو نیستی و من انگار دور سفره یلدا
شب و سکوت و غم و حافظ و انار ندارم...
💠 @h_abasifar
هدایت شده از خبرگزاری تسنیم
۱۲ فروردین؛ اولین پیروزی جمهور مردم بر دیکتاتوری لیبرالها
یادداشت سید یاسر جبرائیلی:
🔹دوازدهم فروردین ماه ۱۳۵۸، یک نقطه درخشان در تاریخ انقلاب اسلامی است که اهمیت آن چه بسا از سرنگونی رژیم پهلوی در ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ بیشتر باشد.
🔹اگر ۲۲ بهمنماه رژیم طاغوت سرنگون شد، ۱۲ فروردینماه نظام اسلامی تاسیس شد؛ و تامل و تدبر در تاریخ انقلاب اسلامی نشان میدهد این تاسیس مبارک، مسیر همواری نبوده است.
🔹جریان لیبرال در ایران که پیش از سرنگونی رژیم پهلوی در پی حفظ سلطنت بود، پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز همه همّ خود را مصروف جلوگیری از تاسیس یک نظام اسلامی کرد و در این مسیر هیچ ابایی نداشت که خواسته خود را بر جمهور مردم تحمیل کند؛ اما به فضل خدای متعال، انقلاب اسلامی با رای ملت به جمهوری اسلامی از سرقت لیبرالها در امان ماند.
@TasnimNews
تو وعده میکن و من جان، به وعده میدهم ایجان
کنار خویش بمانم کهات کنار ندارم...
💠 @h_abasifar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
انگلیس
آمریکا
ایران
گروه B جام جهانی 😂
💠 @h_abasifar
هدایت شده از M.gh
⭕️ آرمانِ حیات بخشی که هنوز محقق نشده!
🔹از جمله ایدههای محقق نشده جمهوری اسلامی این است که مردم نه فقط در اداره امور کشور نقش اصلی را داشته باشند، بلکه در #رهبری کشور نقش داشته باشند و همگی به #امامت برسند.
🔸 به همین خاطر امامِ امت در پیام ۱۲ فروردین ۵۸ این روز را روز #امامت_امت نامیدند؛ و این یکی از آرمان های اصلی جمهوری اسلامی که در قانون اساسی نیز بازتاب داشته است.
🔹 در اصل چهل و سوم قانون اساسی آمده است که «تنظیم برنامه اقتصادی کشور به صورتی که شکل و محتوا و ساعت کار چنان باشد که هر فرد علاوه بر تلاش شغلی، فرصت و توان کافی برای خودسازی معنوی، سیاسی و اجتماعی و شرکت فعال در رهبری کشور و افزایش مهارت و ابتکار داشته باشد.
🔸 و در سرآغاز قانون اساسی آمده است که «در مسیر تکامل انسان هر فردی خود دست اندرکار و مسئول رشد و ارتقاء و رهبری گردد که این همان تحقق حکومت #مستضعفین در زمین خواهد بود. (ونرید ان نمن علی الذین استضعفوا فی الارض و نجعلهم ائمه و نجعلهم الوارثین)».
🖋 حجت الاسلام مجتبی #نامخواه
🎬 @Mostazafin_TV
از بس که روزه را زِ عطش روضه خواندهام
هِی فکر میکنم، رمضان هم مُحرّم است...
💠 @h_abasifar
هدایت شده از محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
⚽️از مسابقه فوتبال تا مسابقه جنگ اقتصادی
⚽️اینکه در جام جهانی فوتبال با آمریکا و انگلیس همگروه شدیم جالب است و تقابلی جذاب خواهیم داشت.
🥊ولی دیرزمانی است که در مسابقه جنگ اقتصادی با خزانهداری کل آمریکا، صندوق بین المللی پول، بانک جهانی و تعداد زیادی نهاد به ظاهر بینالمللی ولی در باطن آمریکایی-انگلیسی هم گروهیم.
✅ حریف بسیار زیرک و حرفهای بازی میکند هم در مسابقه فوتبال و هم در مسابقه جنگ اقتصادی
❎ خطری که در کمین ماست استفاده از بازیکنانی است که خواسته یا ناخواسته گل به خودی میزنند، و اینکه در دام تاکتیک القایی حریف بیفتیم و مسابقه را از پیش واگذار کنیم؛ خطری از سنخ افتادن در دام #اجماع_واشنگتنی و تبعیت از #دستورالعملهای_شیکاگویی
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
حکایت بنزین در ایران
لطفا این اعداد را حفظ کنید
نئولیبرالها در ایران از مالیات پنهان دفاع میکنند و از یارانه موهومی پنهان شکایت!
💠 @h_abasifar
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
💢 جناب شفیعی سروستانی؛ نویسنده، سخنران و مدیر مجموعهی موعود عصر:
#کرونا و حوادث آن در عالم را میتوان همان آشوبی در نظر گرفت که از دل آن قصد دارند تا #نظم_نوین_جهانی را از میانه آن بیرون آورند.
به عبارت دیگر آشوب تا به آنجا باید پیش برود که همه عقلها برای مدیریت جهان دربماند و مردم دنیا بپذیرند که نظم نوینی باید تحت دولتی واحد به وجود بیاید. آنها این دولت واحد را معطوف به #دولت_صهیونیسم_جهانی میکنند.
🔶🔹 مطالعهی متن کامل خبر:
https://www.tasnimnews.com/fa/news/1399/12/13/2462987
✍️مهندس شکوهیانراد
@SHRChannel
🌐 لینک:
https://eitaa.com/joinchat/2793996420C418ac5a508
هدایت شده از محسن قنبریان
⭕️ سوژگی فقه در ابژه سکولاریزاسیون!
نقدی بر یادداشت آقای میلاد دخانچی
https://www.instagram.com/p/CbzklTOjiFZ/?utm_medium=copy_link
• اصلا فقه، همان که شما می گویید(!):
- گرایش سلطه گر نسبت به زن!
- زن گریز یا حتی زن ستیز!
- گریز از سوژگی و هیاهو و تشویق های زنانه تا همه آنچه شمرده اید!
(بحثش بماند برای بعد)
• به تصریح تان از ورزشگاه تا اقتصاد و فرهنگ و سیاست هم زیر چتر این فقه است که خسارت همه را برای او فاکتور کرده اید!
و نوشته اید: "برای دفاع از الهیات خود دست به دامن فلفل می شود. بنابراین ماجرای فلفل، نه نتیجه عملکرد سهوی فلان کارگزار و یا بدسلیقگی در اجراست. فلفل اسلحه ایست که فقه زن گریز (اگر نگوییم زن ستیز) برای دفاع از کیان خود در دست میگیرد"!
بنظرتان: فقه و بانیان آن مقصرند چون عقب ماندگی خود را با توسل به قوه قهریه دولت مدرن جبران می کنند، اینجاست که "فلفل" متولد میشود!
• از خود نپرسیدید:
❓این فقهِ فهم شده شما با آن تسلطش بر فرهنگ و سیاست در ایران، چطور با اینهمه سوژگی زنان در رسانه ملی کاری ندارد و فقط به دیدن چند سانت ساق پای لخت مردان در نمای دور ورزشگاه و احیانا استماع چند فحش گیر داده است؟!!
❓پخش ورزش های بانوان و دهها کار بدن نما و فریبا از دختران و زنان در مثل برنامه عصر جدید و دهها برنامه دیگر، سوژگی و عاملیت زنان نیست؟! یا این استاندارد های دوگانه و تناقض ها ریشه در جایی غیر از فقه سنتی و مرجعیت دارد؟!
❓اگر حداقلِ کار این فقه در دفاع از کیانش و بیرون نیافتادن از قدرت، گاز فلفل ورزشگاه مشهد است چرا رسانه ملیِ تحت سیطره خود را از سوژگی های نو به نوی زنان پالایش نمی کند؟! و حتی به اطوار جدید سوژگی زنان با روی خوش جایزه و نشان می دهد؟!!
• بنظرم از میانه راه به خطا رفته اید!
❗️ظاهرا جریانی سکولار و کاملا هوشیار دارد این تناقض ها و استانداردهای دوگانه را مدیریت می کند و به جایی رهسپار است!
❗️با یک دست در اصلی ترین ابزار سوژگی (رسانه) فقه زدایی می کند و تماشاگر میلیونی می افزاید و با دستی دیگر پشت درب ورزشگاه، زنان را به جنگ فقه و مرجعیت فقهی می کشاند!
*"اینگونه هر روز سیل مهاجم بیشتری به فقاهت تولید می شود!**
❗️این روند به گذر بیشتر جامعه از فقه (بالقوه و بالفعلش) می کشد! به جای شرع، عرف یا تفقه عرفی می نشیند!
دقیقا این، تامین نیاز همان دولت مدرن و همسو کردن حکمرانی مدرن با تئوری های مدرن(عرفی سازی و سکولاریزم) می باشد!
❗️با این تدابیر، مرجعیت سنتیِ تضعیف شده در جامعه هم دیگر نمیتواند در روندهای قدرت و حکمرانی، مؤثر و مراقب باشد!
فرداها بهتر می توانند ولایت فقیه را از ولایت فقه به ولایت یک معمم عرفی اما مسلط به دولت مدرن تنزل دهند! (مباد آن روز)
بلاتشبیه؛ ملکه و سلطنت هم متعلق به قرون میانه است که سایه اش در دولت مدرن مانده است!
❗️و دقیقا ردپای همین تناقض ها را در سیاست و اقتصاد هم می بینید:
- حرمت نزول خواری سنتی اما آزادی ربای بانکی و خلق پول بانکهای تجاری!
- وجوب خمس بر پس اندازهای سالیانه خانواده برای خرید خانه و ماشین، اما معافیت عملی از خمس و بعضاً مالیات برای معادن واگذاری شده!
- و...
⬅️ جریان عینی سکولاریزاسیون، فقه را هم در ذهنیت خود عرفی و سکولار می خواهد تا یک دستیِ دولت مدرن با تئوری های مدرن را موجب شود. سراغ کنشگران میدانی این جریان را باید در نظام دیوانی و حتی انتظامی_امنیتی (کشوری و لشکری) گرفت!
📝 محسن قنبریان ۱۴۰۱/۱/۱۳
☑️ @m_ghanbarian
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خواننده انگلیسی در مورد حاج قاسم میخواند
#موسیقی_خوب
💠 @h_abasifar
مریدی گفت پیری را که هرچه در باب #جامعه گویی مهمل است!
پیر گفت یقهات را دریدم. چرا؟
مرید گفت: یقهام به فدایت اما جامعه چیزی نیست جز جمع جبری "فرد فرد" آدمیان!
پیر گفت: این چیست؟
مرید گفت: کدام چیست؟
پیر گفت: عه ببخشید اشاره نکردم! سپس به درختی اشاره کرد و گفت: این!
مرید گفت: درخت!
پیر به دو درخت اشاره کرد و گفت اینها چیستند؟
مرید گفت: درخت درخت!
سپس به سه درخت اشاره نمود و مرید گفت: درخت درخت درخت!
پیر آهی کشید و دست امید از مرید شُست و به جنگلی در دور دست اشاره کرد و گفت: آن چه؟
گویند مرحوم مغفور مریدِ یقهدر تا لحظاتی پیش از مرگش درخت درخت میکرد 😂
کتاب حِکمات آس من شیخ سیاس
باب اصالة الجمع و اصالة الفرد
فصل #individualism
حکایت التَبر فی مغز مرید یقهدر!
💠 @h_abasifar
مرا به خانهی خود خواندهای و میدانم
کریم آل عبا سفرهدار این خانهست
کریم آل عبا میزبان اگر بشود
گمان نمیبرد اینجا کسی، که مهمانست
ماه مبارکتون مبارک 😍
💠 @h_abasifar
گروه عصای موسی رو بفرستیم اکانت وزیر نفت رو هک کنه!
هر توییتی که میزنه قیمت نفت رو میکشه پایین!
💠 @h_abasifar