#تفسیر_روایی
#سوره_فاطر
«مَا یَفْتَحِ اللَّهُ لِلنَّاسِ مِن رَّحْمَةٍ فَلَا مُمْسِکَ لَهَا وَ مَا یُمْسِکْ فَلَا مُرْسِلَ لَهُ مِن بَعْدِهِ وَ هُوَ الْعَزِیزُ الْحَکِیمُ (۲)»
هر رحمتی را که خدا برای مردم گشاید، بازدارنده ای برای آن نیست و آن چه را که باز دارد، پس از (باز گرفتن) گشاینده ای ندارد. و اوست همان شکست ناپذیر سنجیده کار.
از امام صادق علیه السلام روایت شده است که پیرامون تفسیر آیه «مَا یَفْتَحِ اللَّهُ لِلنَّاسِ مِن رَّحْمَةٍ فَلَا مُمْسِکَ لَهَا» فرمود: منظور از این آیه، آن چیزی است، که خداوند، بر زبان امام علیه السلام، جاری میسازد.
#ترجمه_تفسیر_برهان_ج۷_ص۵۷۵
@hadise_shia
#مهدویت
📚 سیر قیام سفیانی
🔹بر اساس روایات، سفیانی پس از قیام، به تثبیت موقعیت خود، و سرکوب مخالفان و سایر رقبا خواهد پرداخت که همه آنها، در جنگ با سفیانی، شکست خواهند خورد.
🔸سفیانی پس از سرکوبی مخالفان و تثبیت موقعیت خود، پنج سرزمین را تصرف خواهد کرد: دمشق، حمص، فلسطین، اردن و قِنّسرین. او ۹ ماه حکومت خواهد کرد.
🔹سفیانی پس از سرکوب مخالفان، با سپاهی بزرگ به سمت عراق رهسپار میشود. در میانۀ راه، در منطقه ای به نام قرقیسیا (شهری در سوریه در محل اتصال رود خابور و فرات) جنگی هولناک درمی گیرد و بسیاری کشته میشوند.
🔸طرفین این جنگ، هر دو بر باطل هستند و سفیانی، پیروز آن خواهد بود.
#تاملی_در_نشانههای_حتمی_ظهور_۱۵۸
@hadise_shia
#تصوف
📚 تاملی در کتاب هفت روز در بهشت (خداشناسی) نوشته آقای وکیلی
💠 ادامه مقدمه
🔸 قاعده تباين يا عدم تشبيه
توحيد، نزد عقل و نقل، بر دو ملاك استوار است:
۱. نفى تعطيل ۲. نفى تشبيه.
نفى تشبيه، يا قاعده تباين ميان خدا و مخلوقات، يك اصل اساسى در مباحث توحيدى است، كه اهل بيت عليهم السلام، به آن تأكيد فراوان كرده اند.
قاعده تباین یعنی: بین خدا و مخلوقات او، شباهتی وجود ندارد.
🔹احاديث تباین خالق و مخلوق، فراوان است. چند نمونه را بیان می کنیم:
🌺 عَنْ أَبِى عَبْدِاللّه عليه السلام: قَالَ: إِنَّ اللّه َ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى لاَ يُشْبِهُ شَيْئاً وَ لاَ يُشْبِهُهُ شَىْء. (بحارالانوار، ج ۳، ص ۲۹۹)
🌺 امام صادق علیهالسلام: خدای تبارک و تعالی، شبیه چیزی نیست، و هیچ چیز، شبیه او نیست.
🌸 عنه علیهالسلام: لا يَلِيقُ بِالَّذِى هُوَ خَالِقُ كُلِّ شَىْ ءٍ إِلاَّ أَنْ يَكُونَ مُبَايِناً لِكُلِّ شَىْ ءٍ مُتَعَالِيا. (بحارالانوار، ج ۳، ص ۱۴۸)
🌸 امام صادق علیهالسلام: سزاوار نیست برای خالق تمام اشیاء، الّا اینکه با همه چیز متباین باشد، و مشابه آنها نباشد.
🌺 عن الامام الرِّضَا عليه السلام: مَنْ شَبَّهَ اللّه َبِخَلْقِهِ فَهُوَ مُشْرِك. (بحارالانوار، ج ۳، ص ۲۹۴)
🌺 امام رضا علیهالسلام: هر کس خدا را به خلق او تشبیه کند، مشرک است.
📚 این مقدمه را گفتیم، تا سخن کسانی که قائل به وحدت شخصی وجود هستند را رد کنیم. کسانی مثل آقای محمد حسن وکیلی و علامه طهرانی.
📚 توضیح این اصطلاح، و ردّ آن، خواهد آمد ان شاء الله.
@hadise_shia
فدک.pdf
312.6K
┄┄┄┅═✧❁❁✧═┅┄┄┄
#متن_منبر
مطلبی کوتاه درباره فدک و خطبه فدکیه
┄┄┄┅═✧❁❁✧═┅┄┄┄
@hadise_shia
#حدیث_خوانی
علایم دین داران
┄┄┄┅═✧❁❁✧═┅┄┄┄
🌺 عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَالَ قَالَ أَمِیرُ الْمُؤْمِنِینَ علِیٌّ علیه السلام:
🌺 إِنَّ لِأَهْلِ الدِّینِ عَلَامَاتٍ یُعْرَفُونَ بِهَا صِدْقَ الْحَدِیثِ وَ أَدَاءَ الْأَمَانَةِ وَ وَفَاءً بِالْعَهْدِ وَ صِلَةَ الْأَرْحَامِ وَ رَحْمَةَ الضُّعَفَاءِ وَ قِلَّةَ الْمُرَاقَبَةِ لِلنِّسَاءِ أَوْ قَالَ قِلَّةَ الْمُؤَاتَاةِ لِلنِّسَاءِ وَ بَذْلَ الْمَعْرُوفِ وَ حُسْنَ الْخُلُقِ وَ سَعَةَ الْخُلُقِ وَ اتِّبَاعَ الْعِلْمِ وَ مَا یُقَرِّبُ إِلَی اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ زُلْفَی طُوبی لَهُمْ وَ حُسْنُ مَآبٍ
🌺 وَ طُوبَی شَجَرَةٌ فِی الْجَنَّةِ أَصْلُهَا فِی دَارِ النَّبِیِّ مُحَمَّدٍ صلی الله علیه و آله وَ لَیْسَ مِنْ مُؤْمِنٍ إِلَّا وَ فِی دَارِهِ غُصْنٌ مِنْهَا لَا یَخْطُرُ عَلَی قَلْبِهِ شَهْوَةُ شَیْ ءٍ إِلَّا أَتَاهُ بِهِ ذَلِکَ وَ لَوْ أَنَّ رَاکِباً مُجِدّاً سَارَ فِی ظِلِّهَا مِائَةَ عَامٍ مَا خَرَجَ مِنْهُ وَ لَوْ طَارَ مِنْ أَسْفَلِهَا غُرَابٌ مَا بَلَغَ أَعْلَاهَا حَتَّی یَسْقُطَ هَرِماً أَلَا فَفِی هَذَا فَارْغَبُوا إِنَّ الْمُؤْمِنَ مِنْ نَفْسِهِ فِی شُغُلٍ وَ النَّاسُ مِنْهُ فِی رَاحَةٍ إِذَا جَنَّ عَلَیْهِ اللَّیْلُ افْتَرَشَ وَجْهَهُ وَ سَجَدَ لِلَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ بِمَکَارِمِ بَدَنِهِ یُنَاجِی الَّذِی خَلَقَهُ فِی فَکَاکِ رَقَبَتِهِ أَلَا فَهَکَذَا کُونُوا.
┄┄┄┅═✧❁❁✧═┅┄┄┄
🌺 از امام صادق علیه السلام نقل شده که امیر المؤمنین علیه السلام فرمود:
🌺 دینداران نشانههایی دارند که با آن شناخته میشوند: راستگویی/ امانتداری / وفای به عهد / صله رحم / رحم کردن بر ضعیفان / همنشینی کم با زنان و یا وارد شدن کم بر زنان / انجام کارهای نیک / حسن خلق و خوش اخلاقی / پیروی از علم و هر آن چه که انسان را به خداوند عز و جل نزدیک میکند. طوبی برای آنان است و چه بازگشت نیکویی دارند.
🌺 طوبی درختی است در بهشت، در خانه پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم است، و همه مومنان در خانه خود، شاخه ای از آن را دارند و میل هیچ چیزی به دل او راه نمی یابد مگر اینکه به او داده میشود و اگر شخصی به فاصله صد سال در زیر سایه آن راه برود، از سایه آن خارج نمی شود. و اگر کلاغی از پایین آن پرواز کند، به بالای آن نمی رسد تا پیر شود و بر زمین بیفتد، پس در رسیدن به آن مشتاق باشید. مومن از دست خود در ناراحتی است و همه از او در راحت هستند. وقتی شب فرا میرسد، صورت خود را بر زمین میساید و با مواضع محترم بدن خود، برای خدای عز و جل به سجده میافتد، و با خالق خود، مناجات میکند که او را (از عذاب جهنم) آزاد گرداند. پس این گونه باشید.
بحارالانوار،ج۶۶،ص۳۶۵
┄┄┄┅═✧❁❁✧═┅┄┄┄
@hadise_shia