#تصوف
📚 شاخصه دهم
🔸آقاى وكيلى در کتاب عرفان و حكمت، صفحه ۵۴، می گوید:
🔺عرفان مثبت، تخصّص فقيهان را ارج مى نهد و بر تقليد از مرجع اعلم، تأكيد مى ورزد، امّا عرفان منفى، چون به علماى ظاهر، بدبين است، تخصّص فقيهان را ارج نمى نهد و در عمل، يا اصلاً اهل تقليد نيست، و يا لزوماً اهل تقليد از اعلم نيست، بلكه بر اساس سليقه، تقليد مى كند.
📚 پاسخ
🔹آقای محمّد حسين طهرانى، كه از نظر آقاى وكيلى، عرفانش مثبت است، در مورد فقهاء عظامى كه نظريه وحدت وجود را نپذيرفته اند، اين گونه قضاوت مى كند:
🔺«فقيه نمايان، به نجاسات، وحدت وجودى را افزودند، تا خود را از مسؤليّت برهانند. اين مطلب، از سابق الايام براى بنده ى حقير، مشكل آمده بود كه چرا برخى از فقيهان ما، درباره مجسّمه و معطّله و منزّهه و مجبّره و مفوّضه، حكم به تكفير نمى كنند و گفتار آنان را با قبول اصل توحيد، موجب كفر و نجاستشان نمى شمرند، و لكن راجع به قائلين به وحدت وجود، فوراً چماق تكفير را بر سر مى كوبند و در تسرّع اين امر از هيچ دريغ ندارند؟... بالآخره پس از مطالعات و مشاهدات، مطلب به اين نكته منتهى گشت، كه به واسطه دقّت و رقّت و عظمت و فهم و ادراك اين نوع از توحيد، كه توحيد مخلصين و مقرّبين بارگاه حضرت حقّ، جلّ شأنه مى باشد، و از طرف ديگر، به واسطه صعوبت و مشقّتى كه در اين راه و در سبيل حصول اين مرام، براى سالك سبيل الى اللّه، پيش مى آيد و طبعاً با مزاج متترّفين (خوش گذران ها) سازش ندارد، قشريون و ظاهريون، كه از جهتى، سطح فكرشان، و از جهتى سطح علميّتشان، كوتاه و ضعيف است، براى زير بار نرفتن اين مسأله و عدم تقليد و تبعيّت از مرد وارسته، راه پيموده، خود را راحت كرده و بُن اين ريشه زده و با اتّهام به نجاست، كه اثر زندقه و الحاد است، آنان را زنديق و ملحد دانسته اند. آرى معروف است و تجربه هم تأييد مى كند كه تكفير و تفسيق، چماق بى خردان است».
کتاب اللّه شناسى، ج ۲، ص ۲۲۳ - ۲۲۴
🔸ببینید در همین مطلب کوتاه، چه نسبت هایی به فقها داده اند:
فقیه نمایان، چماق داران، متترّفین، قشریّون، ظاهریّون، فکر کوتاه، علم ضعیف، بی خردان.
🔹آقای محمّد حسين طهرانى، تصوّف را از شرايط حتميّه ى افتاء و حكم مى داند، پس اصلاً مرجعيت غير صوفى را نمى پذيرد.
🔺ایشان می گوید: «اين حقير، در مباحث اجتهاد و تقليد، به ثبوت رسانيدهام كه از شرايط حتميّه افتاء و حكم، از جزئيّت به كلّيّت پيوستن است، و تا عبور از عالم نفس نگردد و معرفت حضرت ربّ پيدا نشود، اين شرط محقّق نمى شود».
کتاب نور ملكوت قرآن، ج ۲، ص ۲۲۴
@hadise_shia
#حدیث_خوانی
#ضمانت_پیامبر
🌸 از پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله، روایت شده که فرمودند:
🌸 أَنَا زَعِیمٌ بِبَیْتٍ فِی رَبَضِ الْجَنَّةِ وَ بَیْتٍ فِی وَسَطِ الْجَنَّةِ وَ بَیْتٍ فِی أَعْلَی الْجَنَّةِ لِمَنْ تَرَکَ الْمِرَاءَ وَ إِنْ کَانَ مُحِقّاً وَ لِمَنْ تَرَکَ الْکَذِبَ وَ إِنْ کَانَ هَازِلًا وَ لِمَنْ حَسُنَ خُلُقُهُ.
🌸 من ضمانت می کنم، یک خانه در پایین بهشت، و یک خانه در وسط بهشت، و یک خانه در بالای بهشت را،
🌸 برای کسی که، جدال و جر و بحث را ترک کند، اگر چه حق با او باشد؛
🌸 و برای کسی که دروغ نگوید، اگر چه به طور شوخی باشد؛
🌸 و برای کسی که اخلاق خوش داشته باشد.
#بحار_ج۲_ص۱۲۸
@hadise_shia
24.22M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#نوحه
شهادتامیرالمؤمنین
سیدمجیدبنیفاطمه
@hadise_shia
#اخلاق
📚 آیا هر کتابی که معروف به کتاب اخلاق است، مطالب صحیحی دارد؟
📚 مشاهده پاسخ، در کانال آپارات حدیث شیعه، به نشانی👇
https://aparat.com/v/BVRnj
...................کانالـحدیثـشیعہدر_ایتا👇
@hadise_shia
#تصوف
محمد صادق، پسر محمد حسین تهرانی، سوار بر موجی که از پدر، به ارث برده.
#تفسیر_روایی
📚 سوره مبارکه سبأ
🌺 وَ جَعَلْنَا بَیْنَهُمْ وَ بَیْنَ الْقُرَی الَّتِی بَارَکْنَا فِیهَا قُرًی ظَاهِرَةً وَ قَدَّرْنَا فِیهَا السَّیْرَ سِیرُوا فِیهَا لَیَالِیَ وَ أَیَّامًا آمِنِینَ (۱۸)
🌺 و میان آنان و آبادیهایی که در آنها برکت نهاده بودیم، شهرهای متصل به هم قرار دادیم و در میان آنها، مسافت را به اندازه، مقدّر کردیم. در آن راه ها، شب و روز آسوده خاطر، بگردید.
🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹
🌸 از امام صادق علیه السلام روایت است که فرمودند: حسن بصری نزد امام باقر علیه السلام آمد. حضرت به او فرمودند: به من خبر رسیده که تو آیه ای از کتاب خدا را بر خلاف شأن نزول آن تفسیر نموده ای. پس اگر این گونه انجام داده باشی، نابود شده ای و دیگران را نیز به نابودی کشانده ای.
🌸 حسن بصری گفت: آن آیه کدام است؟ حضرت فرمودند: آیه «وَ جَعَلْنَا بَیْنَهُمْ وَ بَیْنَ الْقُرَی الَّتِی بَارَکْنَا فِیهَا قُرًی ظَاهِرَةً وَ قَدَّرْنَا فِیهَا السَّیْرَ سِیرُوا فِیهَا لَیَالِیَ وَ أَیَّامًا آمِنِینَ».
🔺در این روایت، اشاره ای به تفسیر حسن بصری نشده است، اما در روایتی مشابه این روایت آمده که او گفته بود: منظور از شهرهای به هم متصل، فاصله ی بین مدینه و مکه است، و منظور از راه های امن، راه های بین مدینه و مکه است🔺
🌸 امام باقر علیه السلام به حسن بصری فرمودند: وای بر تو! چگونه خداوند، قومی را در امنیت و پناه قرار میدهد، در حالی که کالای آنان در مکه و مدینه و میان این دو شهر به سرقت میرود و چه بسا فردی به بندگی گرفته می شود یا به قتل میرسد و جانش را از دست میدهد.
🌸 سپس مکث طولانی نمودند و سپس با دست، به سینه خود اشاره نمودند و فرمودند: منظور از آبادی هایی که خداوند به آن برکت داد، ما هستیم.
🔺حسن بصری گفت: آیا در کتاب خداوند، آیه ای را یافته اید که در آن، قُری (آبادی ها) به معنای مردان، آمده باشد؟
🌸 حضرت پاسخ دادند: آری، یکی از این آیهها آیه «وَ کَأَیِّن مِّن قَرْیَةٍ عَتَتْ عَنْ أَمْرِ رَبِّهَا وَ رُسُلِهِ فَحَاسَبْنَاهَا حِسَابًا شَدِیدًا وَ عَذَّبْنَاهَا عَذَابًا نُّکْرًا» و چه بسیار شهرها که از فرمان پروردگار خود و پیامبرانش سر پیچیدند و از آنها حسابی سخت کشیدیم و آنان را به عذابی (بس) زشت عذاب کردیم. (سوره طلاق آیه ۸)
🌸 حضرت فرمودند: چه کسانی از خداوند عزّ و جلّ سرکشی نمودند: دیوارها، خانهها یا مردان؟ حسن بصری پاسخ داد: مردان.
🌸 حسن بصری گفت: بیشتر برایم بگویید. حضرت فرمودند: نمونه دیگر آن در سوره یوسف علیه السلام آیه «وَ اسْأَلِ الْقَرْیَةَ الَّتِی کُنَّا فِیهَا وَ الْعِیْرَ الَّتِی أَقْبَلْنَا فِیهَا» و از شهری که در آن بودیم و کاروانی که در میان آن آمدیم بپرس. (سوره یوسف آیه ۸۲)
🌸 حضرت فرمودند: به او دستور دادند تا از چه کسی بپرسد؟ از آبادی یا از مردان؟
🔺حسن بصری گفت: معنای قُری ظاهره (آبادیهای آشکار) چیست؟
🌸 حضرت پاسخ داد: منظور از آنها شیعیان ما هستند.
🔸برداشت بنده، از بخش آخر حدیث، این است که شیعیان، واسطه بین امام و مردم هستند. یعنی اگر در جایی، امام، حضور ندارند اما شیعیان و علماء شیعه، هستند، می توان نظر امام را از آنها یاد گرفت.
🌺 پیرامون تفسیر آیه «سِیرُوا فِیهَا لَیَالِیَ وَ أَیَّامًا آمِنِینَ» از ابو حمزه ثمالی، از امام زین العابدین علیه السلام روایت شده است که فرمودند: منظور این است که آنان، از انحراف در امان هستند؛ یعنی در دانشی که پیرامون دنیا و دین خود، از آنان فرا میگیرند، از انحراف در امان هستند.
#ترجمه_تفسیر_برهان_ج۷_ص۵۳۹
@hadise_shia