🔹علی بن ابراهیم میگوید: حضرت (امام صادق علیه السلام) پیرامون تفسیر آیه «وَ أَسَرُّوا النَّدَامَةَ لَمَّا رَأَوُا الْعَذَابَ، وقتی عذاب را ببینند، پشیمانی خود را پنهان می کنند» فرمود: یعنی هنگامی که در آتش جهنم هستند، ولیّ خدا را میبینند، (اما) پشیمانی خود را (از انکار و ظلمی که به ایشان روا داشته) پنهان میدارند.
🔸برخی از حضرت پرسیدند: ای فرزند رسول خدا! پنهان ساختن پشیمانی، در حالی که آنان در عذاب هستند، چه سودی برایشان دارد؟ حضرت پاسخ داد: آنان از شماتت دشمنان بیزارند.
@hadise_shia
انا لله و انا الیه راجعون
عروج رئیس جمهور محبوب ملت را به شما تسلیت عرض می کنیم
#مهدویت
#سفیانی
📚 ویژگیهای قیام سفیانے
📂 اکنون، پس از آشنایی اجمالی با شخصیت سفیانی، نوبت به آن رسیده که پیرامون قیام او که مهم ترین بخش از زندگی سفیانی است، کندوکاو کنیم.
📙 قلمرو وسیع جغرافیایی که این جنبش آن را فرا میگیرد و به آن آسیب میرساند، از یک سو، و تلاش در ممانعت از حرکت جهانی امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف، که زیباترین فراز زندگی بشریت است، از سوی دیگر، به حادثۀ قیام سفیانی، اهمیتی فوق العاده میبخشد.
📘 بیان وسیع و پر رنگ این حادثه، در سخنان پیشوایان دینی، و اهتمام امامان معصوم علیهم السلام، به توجه دادن اندیشه مؤمنان به مسأله جنبش سفیانی را در این راستا میتوان تحلیل و ارزیابی کرد.
📗 بر این اساس، شایسته است که ابعاد مختلف این حادثه (زمان قیام، مکان قیام، اهداف قیام و... ) را بررسی کنیم:
📚 زمان قیام سفیانے
📕 بدون تردید، برای قیام سفیانی، سال مشخصی را نمی توان تعیین کرد؛ چرا که به دلیل پیوستگی این حادثه، با ظهور امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف، تعیین زمان برای آن، به تعیین وقت برای ظهور امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف خواهد انجامید، که در روایات، از آن نهی شده است.
📙 اما زمان این رخداد، از برخی جهات تعیین شده است؛ از جمله: روایات متعددی، ماه رجب را، زمان آغاز این حرکت ضدّ ارزشی نام برده اند.
📘 امام صادق علیه السلام در حدیثی فرموده اند:
🔹إنّ أمر السفیانی من الأمر المحتوم و خروجه فی رجب؛
🔸حرکت سفیانی، از نشانههای حتمی و قطعی است و در ماه رجب، روی خواهد داد.
📗 آن حضرت در روایت دیگری فرموده اند:
🔹السفیانی لا بدّ منه، و لا یخرج الّا فی رجب؛
🔸سفیانی، به یقین قیام خواهد کرد و قیامش، جز در ماه رجب نخواهد بود.
📕 زمان قیام سفیانی، از جهت دیگری نیز، به نوعی، تعیین شده است و آن، هم زمان بودن آن با حرکت یمانی است؛ همان مرد یمنی که به انگیزه اصلاح و مقابله با فساد، جنبش خود را آغاز میکند و در برخی از روایات از او تمجید شده است.
📙 هم زمان بودن حرکت سفیانی با قیام یمانی، در سه روایت، گزارش شده است. از جمله امام صادق علیه السلام در روایتی فرموده اند:
🔹الخراسانی و السفیانی و الیمانی فی سنة واحدة و شهر واحد و یوم واحد...
🔸خراسانی و سفیانی و یمانی در یک سال و یک ماه و یک روز خواهند بود.
📕 در روایت دیگری از امام صادق علیه السلام چنین نقل شده است:
🔹الیمانی و السفیانی کفرسی رهان؛
🔸یمانی و سفیانی مانند دو اسب مسابقه اند. (یعنی از نظر زمانی نزدیک به هم هستند)
📘 در روایتی دیگر، قیام سفیانی پس از قیام مردی از صنعا (پایتخت یمن) دانسته شده است.
📗 تعدد این روایات و نیز گزارش آنها در منابع دست اوّل حدیثی، موجب اطمینان به مضمون آنها میشود. از این رو، به هم زمان بودن حرکت سفیانی با قیام یمانی نیز میتوان رأی داد.
📕 از دیگر رخدادهای هم زمان با حرکت سفیانی، قیام خراسانی است، که در روایات پیش گفته، به آن تصریح شده بود و باز در روایت دیگری امام باقر علیه السلام در این باره فرموده اند:
🔹خروج السفیانی و الیمانی و الخراسانی فی سنة واحدة، فی شهر واحد، فی یوم واحد؛
🔸قیام سفیانی، یمانی و خراسانی، در یک سال، در یک ماه و در یک روز خواهد بود.
📙 در روایت دیگری، از هم زمانی حرکت پرچمهای خراسانی با حرکت سفیانی سخن به میان آمده است. پرچمهای خراسانی، احتمالا به خراسانی مذکور، و هم راهان او اشاره دارد.
📘 امام باقر علیه السلام در این باره فرموده اند:
🔹... و یبعث السفیانی جیشاً إلی الکوفة و عدتهم سبعون ألفاً... فبیناهم کذلک إذ اقبلت رایات من قبل خراسان و تطوی المنازل طیّاً حثیثاً و معهم نفر من اصحاب القائم؛
🔸... سفیانی، سپاهی هفتاد هزار نفری را به سوی کوفه گسیل میدارد... در این حال (که لشکر سفیانی در حال قتل و غارت کوفیان است) پرچمهایی از خراسان، حرکت میکنند و به سرعت منازل را میگذرانند، در میان آنها برخی از اصحاب قائم عجل الله تعالی فرجه الشریف نیز، حضور دارند.
#تاملی_در_نشانههای_حتمی_ظهور_ص۱۴۰_بااندکیتصرف
@hadise_shia