•┈┈••✾❀✾••┈┈•
🔲 سالروز وفات شهادت گونه دخت گرامی امام موسی کاظم(ع)،
#حضرت_معصومه_سلام_الله_علیها ، تسلیت باد.
▫️ آرامش و قرار دل ثامن الحجج
▫️ ای زینب امام رضا اشفعی لنا
🔸 @hadithnet
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
•┈┈•❀•┈┈•
📽 #نماهنگ | "بانو"
• نه، جسارت نمی کنم اما
• گاه من را خطاب کن، بانو
• چیزی از دیگران نمی خواهم
• تو مرا انتخاب کن بانو
▪️در وصف #حضرت_معصومه_سلام_الله_علیها ،
▫️با صدای حاج حنیف طاهری
▪️ @hadithnet
•┈┈•❀•┈┈•
💢 از امتیازات ویژه #حضرت_معصومه_سلام_الله_علیها
🔻علاوه بر ویژگیهای منحصر به فردی مانند : شرافت خانوادگی و شفاعت گسترده، که از اختصاصات حضرت معصومه است، داشتن زیارتنامه مخصوص نیز، ویژگی مهم حضرت معصومه(س) و نشان دهنده جایگاه والای ایشان است.
▫️ #امام_رضا_علیه_السلام در فقرهای از زیارتنامه آن حضرت می فرماید: «فإنَّ لَکِ عندَاللهِ شاناً مِنَ الشَّأن»؛ تو در محضر الهی شأن و منزلت وصفناپذیری داری که بر خاکنشینان این عالم قابل تصور نیست و تنها خدا و پیامبر و اوصیاء طاهرینش بر آن واقفند.
🔸اهمیت زیارت آن حضرت و ثواب و پاداش بزرگی که برای آن در روایات ذکر شده، از ویژگیهای دیگر ایشان است.
امام صادق(ع) قبل از تولد امام کاظم(ع) ضمن تبیین جایگاه قم و قداست آن به جهت دفن فاطمه معصومه در آن؛ پاداش زیارت این بانو را ورود به بهشت معرفی کرد:
ما را حرمی است و آن "قم" است و به زودی بانويی از فرزندان من به نام فاطمه در آن دفن خواهد شد. هر كس او را زيارت كند، بهشت بر او واجب شود .
▫️ بحارالأنوار، ج:۵۷،ص:۲۱۷
سعد اشعری که از بزرگان قم بوده و از علمای بزرگ و صاحبنام که از اصحاب بزرگوار ائمه است از امام رضا(ع) درباره زیارت قبر فاطمه معصومه در قم سؤال کرد، امام(ع) فرمود پاداش آن بهشت است:
امام جواد(علیه السلام) فرمود: هر کس قبر عمهام را در قم زیارت کند پادش او بهشت است.»
▫️ كامل الزيارات ، ص ۵۳۶
▪️ @hadithnet
.
💠 #حديث_روز جمعه 7 آذر 1399
🔺 بر كرانه دريا، در راه خدا
🔅 #پیامبر_اکرم_(ص) :
🔸 «حَرسُ لَيلَةٍ في سَبِيلِ اللّهِ عَلى ساحِلِ البَحرِ أفضَلُ مِن صِيامِ رَجُلٍ و قِيامِهِ فِي أهلِهِ ألفَ سَنَةٍ»
🔹 «يك شب نگهبانى در راه خدا بر كرانه دريا، بهتر از هزار سال نماز و روزه مرد در ميان خانواده اش است» .
📚 كنزالعمّال ح ١٠٥٧٢
📅 مناسبت امروز : ۷ آذر [ روز نیروی دریایی ]
🔸 @hadithnet
.
💠 #حديث_روز شنبه ۸ آذر ۱۳۹۹
🔺 نشانه جوان مردى
🔅 #امام_علی_علیه_السلام :
🔸 «يُستَدَلُّ عَلَى المُرُوَّةِ بِكَثرَةِ الحَياءِ ، وبَذلِ النَّدى ، وكَفِّ الأَذى» .
🔹 «حياى فراوان ، نيكى كردن بسيار ، و خوددارى از آزاررسانى ، نشانه جوان مردى است».
📚 غرر الحكم : ح ١٠٩٦٦
🔸 @hadithnet
🌷🕊🌷🕊🌷
🔅#پیامبر_اکرم_(ص): بالاتر از هر نيكى، نيكى اى وجود دارد تا آن كه انسان در راه خدا ، كشته شود، و چون در راه خدا كشته شد ، ديگر بالاتر از آن، نيكى اى وجود ندارد.
📚 الكافی : ج 2ص348ح4
🌷#شهادت دانشمند هسته ای ، شهید سرافزار، محسن فخری زاده را به حضرت بقیة الله الاعظم(عج)، رهبر معظم انقلاب و ملت قهرمان ایران، تبریک و تسلیت عرض می نماییم.
🔸 @hadithnet
.
💠 #حديث_روز یکشنبه ۹ آذر ۱۳۹۹
🔺 بخشی از نامه امام مهدی(عج)، به شیخ مفید
🔅 #امام_مهدی_علیه_السلام :
🔸 «لِلأَخِ السَّديدِ وَالوَلِيِّ الرَّشيدِ، الشَّيخِ المُفيدِ، أبي عَبدِ اللَّهِ مُحَمَّدِ بنِ مُحَمَّدِ بنِ النُّعمانِ أدامَ اللَّهُ إعزازَهُ، مِن مُستَودَعِ العَهدِ المَأخوذِ عَلَى العِبادِ : بِسمِ اللَّهِ الرَّحمنِ الرَّحيمِ، أمّا بَعدُ : سَلامٌ عَلَيكَ أيُّهَا الوَلِيُّ المُخلِصُ فِي الدّينِ، المَخصوصُ فينا بِاليَقينِ ، فَإِنّا نَحمَدُ إلَيكَ اللَّهَ الَّذي لا إلهَ إلّا هُوَ ، ونَسأَ لُهُ الصَّلاةَ عَلى سَيِّدِنا ومَولانا ونَبِيِّنا مُحَمَّدٍ وآلِهِ الطّاهِرينَ ، ونُعلِمُكَ - أدامَ اللَّهُ تَوفيقَكَ لِنُصرَةِ الحَقِّ ، وأَجزَلَ مَثوبَتَكَ عَلى نُطقِكَ عَنّا بِالصِّدقِ» .
🔹 «امام مهدی(عج)خطاب به شيخ مفيد : به برادر استوارگام، دوستدار رشيد، شيخ مفيد، ابو عبد اللَّه محمّد بن محمّد بن نعمان - كه خداوند تكريمش را مستدام بدارد- ، از امانتدار عهد گرفته شده از بندگان .
بسم اللَّه الرحمن الرحيم. امّا بعد، سلام بر تو، اى دوستدار مخلص در دين كه در باره ما به جايگاه والاى يقين، دست يافتهاى (به ما يقين دارى)! ما براى تو خدايى را مىستاييم كه جز او خدايى نيست و از او مىخواهيم كه بر سَرور و مولا و پيامبرمان، محمّد و خاندان پاكش درود فرستد. خدا توفيقت را در يارى حق مستدام بدارد و پاداشت را در گفتار راستينت از طرف ما فراوان كند!».
📚 الاحتجاج : ج ۲ ص ۵۹۶ ح ۳۵۹
🔸 @hadithnet
•❀•
🗓 #مناسبتها
💢 ۹ آذر ، روز بزرگداشت شيخ مفيد (ره)
سلام بر تو اى دوستدار مخلص در دين
✍🏻 ابو عبد اللّٰه محمّد بن محمّد بن نعمان، معروف به #شیخ_مفید و ابن المعلّم، فقیه، محدّث، متکلّم، مفسّر، مورّخ، ادیب، از شخصیت های بزرگ و تأثیرگذار شیعه در قرن چهارم هجری و در تمام علوم زمان خود، صاحب نظر بود.
وی در سال ۳۳۶ یا ۳۳۸ ق در روستای عُکْبَریٰ بغداد به دنیا آمد. و در چهل سالگی، زعامت شیعیان را بر عهده گرفت.
در عصر غيبت كبرا دو توقيع خطاب به شيخ مفيد در اواخر عمر او گزارش شده است.
• بخشی از #توقیع صادرشده از ناحیه #امام_مهدی_علیه_السلام، برای #شیخ_مفید (رض) :
▫️ الاحتجاج- در يادكرد متن نامهاى كه در چند روز پايانى صفر سال ۴۱۰ از سوى ناحيه مقدّسه به شيخ مفيد رسيد- :
🔅 به برادر استوارگام، دوستدار رشيد، شيخ مفيد، ابو عبد اللَّه محمّد بن محمّد بن نعمان - كه خداوند، تكريمش را مستدام بدارد - ، از امانتدار عهد گرفته شده از بندگان .
بسم اللَّه الرحمن الرحيم . امّا بعد، سلام بر تو ، اى دوستدار مخلص در دين كه در باره ما به جايگاه والاى يقين ، دست يافتهاى.
ما براى تو خدايى را مىستاييم كه جز او خدايى نيست و از او مىخواهيم كه بر سَرور و مولا و پيامبرمان، محمّد و خاندان پاكش درود فرستد .
خدا توفيقت را در يارى حق مستدام بدارد و پاداشت را در گفتار راستينت از طرف ما فراوان كند! به تو اعلام مىكنيم كه به ما اجازه داده شده است كه تو را با اين نامه (مكاتبه) گرامى بداريم و آنچه را از جانب ما بايد به دوستدارانمان برسد، به تو بگوييم .
📚 الاحتجاج : ج ۲ ص ۵۹۶
🔸 @hadithnet
▫️▫️▫️
💠 #توقيع هاى #امام_مهدی_علیه_السلام (2)
🔅دسته بندى موضوعى #توقيع ها
✍️ محتوا و مضمون نامه هاى #امام_مهدی_علیه_السلام را به بيش از ده گروه مى توان تقسيم نمود .
آن گونه كه اين متون نشان مى دهند، توقيعات فقهى و پس از آن دعا در پاسخ طلب دعاى افراد گوناگون، اگر دعاهاى بدون درخواست را نيز بر آن بيفزاييم، بيشترين حجم را ميان توقيعات دارند.
گفتنى است بسيارى از توقيعات طولانى، گاه تركيبى از اين سه يا چهار موضوع كلّى اند :
▫️۱. معارف اعتقادى و سياسى
بخش مهمّى از پرسش ها مربوط به معارف اعتقادى مانند : صفات خدا، نبوّت ، ختم قرآن و بويژه مسئله امامت و مبادى علوم امامان و تبّرى از غاليان و منحرفان بوده است .
امام زمان عليه السلام در جواب اين گونه سؤالات با يادآورى و تأكيد بر اين كه زمين هيچ گاه خالى از حجّت نبوده است و اين سنّت الهى تا قيامت ادامه پيدا مى كند، به وظيفه امام در تعيين امام بعد از خود پرداخته و خاطرنشان ساخته كه #امام_حسن_عسکری_علیه_السلام ايشان را به امامت معرّفى نموده است .
از امامت به طور كلّى و از امامت خويش در برابر افرادى مثل جعفر كذّاب ، دفاع نموده ، شيعيان را از تعيين وقت ظهور، معرّفى، جانمايى و جستجوى از خود، نهى كرده و در عوض، وكيلان متعدّد و قابل اعتمادى را به جاى خود ، نصب نموده است .
به احتمال فراوان ، خبر دادن هاى شگفت انگيز ناحيه مقدّسه از امور مالى و پنهانى پيروان و مراجعان ،براى تثبيت مسئله امامت و اميدبخشى به شيعه، در دوره غيبت بوده است .
🔻مطالعه بیشتر :
➡️ http://hadith.net/post/45274/
🔸 @hadithnet
.
💠 #حديث_روز دوشنبه ۱۰ آذر ۱۳۹۹
🔺 رأى خردمندانه
🔅 #امام_علی_علیه_السلام :
🔸 «أقرَبُ الآراءِ مِنَ النُّهى ، أبعَدُها عَنِ الهَوى» .
🔹 «نزديك ترين رأى ها به خردمندى، دورترين آنها از هواپرستى است ».
📚 غرر الحكم : ح ٣٠٢٢
📅 مناسبت امروز : ۱۰ آذر [ روز مجلس ]
🔸 @hadithnet
.
💠 #حديث_روز سه شنبه ۱۱ آذر ۱۳۹۹
🔺 حقّ طاعتش را به جاى آوريد!
🔅 #امام_علی_علیه_السلام :
🔸 «فاتَّقُوا اللّهَ الَّذي نَفَعَكُم بمَوعِظَتِهِ، وَ وَعَظَكُم بِرسالَتِهِ و امتَنَّ عَلَيكُم بنِعمَتِهِ، فَعَبِّدوا أنفُسَكُم لِعِبادَتِهِ، و اخْرُجوا إلَيهِ مِن حَقِّ طاعَتِه» .
🔹 «پس پروا كنيد از خدايى كه با پند خويش به شما سود رسانده و با رسالت [رسولان] خود شما را اندرز داده و با نعمتهايش بر شما منّت نهاده است. بنا بر اين، نفْسهاى [سركش ]خود را براى عبادت او رام سازيد و حقّ طاعتش را به جاى آوريد».
📚 نهج البلاغة : خطبه ١٩٨
🔸 @hadithnet
•❀•
🔹 |#احادیث_داستانی |
💠 مجازات کفران نعمت
▫️ مردی از #امام_صادق_علیه_السلام در باره این فرموده خدای عز و جل «گفتند: پروردگارا! میان سفرهایمان فاصله انداز، و بر خویشتن ستم کردند»(۱)، پرسید؛ فرمود:
🔅«آنان، قومی بودند دارای آبادی های به هم پیوسته، به گونه ای که یکدیگر را می دیدند و جویبارهای روان و اموال فراوان داشتند ؛ ولی نعمت های خدا را ناسپاسی کردند و عافیت الهی را که از آن برخوردار بودند، تغییر دادند. پس خداوند نیز نعمت هایی را که داشتند، دگرگون ساخت.
«خداوند، حال قومی را تغییر نمی دهد تا آنان حال خود را تغییر دهند»(۲).
از این رو، سیل ویرانگر را بر آنان فرستاد و آبادی هاشان را زیرآب بُرد و سرزمین هاشان را خراب کرد و اموالشان را از میان بُرد و به جای باغ هاشان، دو باغ از درخت میوه تلخ و شوره گز با اندی درخت سدر قرار داد. پس از آن، خداوند فرمود: «این (عقوبت) را به سزای آن که کفران کردند به آنان جزا دادیم و آیا جز ناسپاس را به مجازات می رسانیم؟»(۳).
(۱). سبأ: ۱۹. (۲). الرعد: ۱۱. (۳). سبأ: ۱۷.
📚 الکافی: ج ۲ ص ۲۷۴ ح ۲۳
🔸 @hadithnet
.
💠 #حديث_روز چهارشنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۹
🔺 مراقب اغواگرىها باشید!
🔅 #امام_علی_علیه_السلام :
🔸 «تَقَرَّبوا إلَى اللّهِ بِتَوحيدِهِ، وطاعَةِ مَن أمَرَكُم أن تُطيعوهُ، ولا تُمسِكوا بِعِصَمِ الكَوافِرِ، ولا يَجنَح بِكُمُ الغَيُّ فَتَضِلّوا عَن سَبيلِ الرَّشادِ بِاتِّباعِ اُولئِكَ الَّذينَ ضَلّوا وأضَلّوا...» .
🔹 «با يگانه داشتن خداوند و فرمان بردن از كسى كه شما را به فرمان بردارى از او امر كرده است، به خداوند، نزديك شويد و به ريسمانهاى كافران چنگ مزنيد و ( مواظب باشيد كه ) اغواگرى ها شما را به كج راهه نبرد، كه در آن صورت، با پيروى از آنان ـ كه گم راه و گم راه كننده اند ـ از راه راست، گم راه مى شويد.».
📚 مصباح المتهجّد : ص ٧٥٦ ح ٨٤٣
📅 مناسبت امروز : ۱۲ آذر [ تصویب قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران ]
🔸 @hadithnet
•┈┈•❀•┈┈•
⁉️#پرسش_و_پاسخ
🔰 پرسش :
❓ چه شد که سپاه #امام_علی_علیه_السلام در جنگ صفین فریب خوردند؟
💢 به وعده هاى معاويه دل خوش داشتند!
✍️ پاسخ :
در سپاهيان امام عليهالسلام كسانى بودند كه گوش به فرمان او داشتند و مىخواستند جنگ تا پيروزى سپاه كوفه ادامه يابد ؛ امّا اسناد تاريخى نشان مىدهد كه اكثريت قاطع سپاه امام عليهالسلام از جنگ خسته شده بودند. علاوه بر اين مىدانستند كه اگر پيروز هم شوند، مانند جنگ بصره، غنيمتى نصيبشان نخواهد شد و انگيزهاى براى ادامه جنگ نداشتند. از اين رو وقتى عَدى بن حاتم به امام عليهالسلام پيشنهاد ادامه جنگ داد و گفت : اى امير مؤمنان! آيا تا پاى جان مقاومت نكنيم؟
امام عليهالسلام فرمود : «نزديك شو» .
وى نزديك شد. امام عليهالسلام دهان خود را نزديك گوش وى آورد و فرمود:
🔅 ببين! همه آنانى كه با من هستند، نافرمانىام مىكنند ، ولى معاويه در جمعى است كه بعضى از وى اطاعت مىكنند و بعضى ديگر نافرمانى.
▫️ قاريان كوفه كه نقش عمدهاى در سپاه امام عليهالسلام داشتند، از اين گروه (اكثريت خسته) بودند و به دليل موقعيتى كه درميان مردم كوفه داشتند، در اين فضا كارگردان صحنه شدند.
امّا آنان به دليل جهل و ابتلا به بيمارى خودبينى و عُجب نتوانستند بفهمند كه قرآن بر نيزه افراشتن شاميان، نيرنگى است براى توقّف جنگ و پيشگيرى از شكست قريب الوقوع خود.
پيوند «تَعَمُّق (تندروى دينى)» با «جهل» و «حماقت» در اين عابدان جاهل، موجب شد تا امامِ خود را وادار به پذيرش حكميت كنند .
🔻 در اين ميان، آنچه قاريان را در تصميم احمقانه خود تقويت كرد و نيرنگ معاويه را در توقّف جنگ و ايجاد اختلاف در سپاه امام عليهالسلام به ثمر رساند، نقش كسانى بود كه با امامِ خود به نفاق كار مىكردند و بعضا به وعده هاى معاويه دل خوش داشتند .
📚 دانش نامه اميرالمؤمنين(ع) بر پايه قرآن، حديث و تاريخ ج ۶ ص ۲۸۱
🔸 @hadithnet
.
💠 #حديث_روز پنج شنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۹
🔺 دلی پُرشکیب برای ماندن!
🔅 #امام_علی_علیه_السلام :
🔸 «مَن أحَبَّ البَقاءَ فَليُعِدَّ لِلمَصائِبِ قَلباً صَبوراً» .
🔹 «هر کس ماندن را دوست دارد، براى مصیبتها، دلى پُرشکیب آماده کند».
📚 کشف الغمّة: ج٣ ص۴۹۳
📅 مناسبت امروز : ۳ دسامبر [ روز جهانی معلولان ]
🔸 @hadithnet
•┈┈•❀•┈┈•
| #شرح_حدیث |
💠 آشفته بین خواب و بیداری
#امام_سجاد_علیه_السلام فرمودند:
🔅 الدُّنیا سِنَةٌ وَ الآخِرةٌ یَقظَةٌ وَ نَحنُ بَینَهُما اَضغاثُ اَحلامٍ؛
دنیا خواب است و آخرت بیداری، و ما میان این دو، در خوابهای آشفته ایم.
مجموعه ی ورّام، ج۲، ص۲۴
✍️ خواب، حالت بی خبری، بی تحرکی و تعطیلی ادراک و شعور و تصمیم است.
از این رو، در ادبیات ما نیز برای نشان دادن غفلت و بی خبری انسان، از واژه ی خواب استفاده میشود و چون بیشتر انسانها در عمر خویش، از هدف خلقت و فرجام و آینده غافلند، به خواب آلودگان تعبیر میشوند.
▫️ حال دنیا را بپرسیدم من از فرزانه ای
گفت: یا خواب است، یا آب است، یا افسانهای
🔻 در روایات نیز، همین توصیف برای مردم دنیا زده دیده میشود و همهی مردم را همچون خواب آلودگانی پنداشتهاند که وقتی میمیرند، بیدار میشوند.
همچنان که انسان هنگام بیدار شدن، چشمش باز میشود و آنچه را که در حالت خواب نمیدید، در بیداری میبیند، مرگ نیز انسان را با واقعیتهای وعده داده شده و پایان عمر و آغاز دورهی برزخ و عوالم پس از مرگ، آشنا میسازد.
«اضغاث احلام» که در این روایت به کار رفته، یعنی خوابهای آشفته و در هم و برهم. مثل آنان که خوابهای آشفته و بیتعبیر میبینند، انسانها هم اغلب در این دنیا گرفتار اوهام و خیالات و اندیشههای واهی و آرزوهای پوچ هستند.
▫️#امام_علی_علیه_السلام :
🔅«کوچ کنید، چرا که شما را به کوچ فرا خواندهاند و آمادهی مرگ باشید، که بر سر شما سایه افکنده است»(غررالحکم، ح ۴۵۱۴).
📗 حکمتهای سجادی، #جواد_محدثی
➡️ http://hadith.net/post/54377/
🔸 @hadithnet
.
💠 #حديث_روز جمعه ۱۴ آذر ۱۳۹۹
🔺 خدايا، به وعدهات عمل کن!
🔅 #امام_مهدی_علیه_السلام:
🔸 «اللَّهُمَّ أنجِز لي ما وَعَدتَني .... اللَّهُمَّ انتَقِم لي مِن أعدائِكَ» .
🔹 «خدايا! آنچه را به من وعده دادهاى، به انجام رسان.... خدايا ! به دست من از دشمنانت انتقام بگير».
📚 كتاب من لا يحضره الفقيه : ج ۲ ص ۵۲۰
🔸 @hadithnet
▫️▫️▫️
💠 #توقيع هاى #امام_مهدی_علیه_السلام (3)
🔅دسته بندى موضوعى #توقيع ها
🔸 ۲. احكام فقهى
بخش گسترده و قابل اعتنايى از محتواى توقيع ها، پاسخ سؤالات فقهى است. در اين توقيعات، به پرسش هاى متعدّد شيعيان در باره طهارت ، نماز، روزه، حج، شهادت، قضا، وقف، معاملات، خمس، صدقه، نكاح، مُسكرات، زيارت قبور ائمّه عليهم السلام، استخاره ذات الرقاع و تسبيح حضرت فاطمه عليها السلام و ... جواب داده شده است .
▫️ بخش مهم و عمده توقيع هاى فقهى، با آنچه ما در ديگر كتاب هاى حديثى و فقهى داريم، هماهنگ و با فتاواى مشهور فقيهان شيعه ، همسو و سازگار است، هر چند گاه اختلاف هايى به چشم مى آيند كه مانند ديگر تعارض هاى جزئى و ابتدايى احاديث فقهى، نياز به حل و جمع فقهى دارند.
🔸 ۳ . كرامت ها و دعاها
بخش ديگرى از توقيع ها، در بر دارنده امورى است كه به گونه اى كرامت هاى #امام_مهدی_علیه_السلام را نشان مى دهند، از جمله :
دعاهاى امام عليه السلام در پى درخواست هاى متعدّد و هماره شيعيان و دوستداران ايشان و نيز خبر دادن امام عليه السلام از برخى حقوق مالى پنهان و ديگر امور نهانى، كه هم در آن زمان و هم در اين عصر، مى توانند يكى از بهترين دليل ها بر اثبات حقّانيت و امامت حجّت عليه السلام به شمار آيند .
🔻 بیشتر بخوانید :
➡️ http://hadith.net/post/45274/
🔸 @hadithnet
.
💠 #حديث_روز شنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۹
🔺 راه رهایی از دل تنگى
🔅 #پیامبر_اکرم_(ص) :
🔸 «مَن خَرَجَ مِن ذُلِّ المَعصِيَةِ إلى عِزِّ الطّاعَةِ ، آنَسَهُ اللّهُ عَزَّ وجَلَّ بِغَيرِ أنيسٍ ، وأعانَهُ بِغَيرِ مالٍ» .
🔹 «هر كس از خوارىِ گناه به سرفرازىِ طاعت در آيد، خداوند عز و جل او را بى هيچ همدمى از دل تنگى به در مى آورد و بدون [دادن] مالى كمكش مى كند».
📚 كنز الفوائد : ج ١ ص ١٣٥
🔸 @hadithnet
.
💠 #حديث_روز یکشنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۹
🔺 ارجمندى دانش و دانشجویی
🔅 #امام_علی_علیه_السلام :
🔸 «كَفى بِالعِلمِ شَرَفا أن يَدَّعِيَهُ مَن لا يُحسِنُهُ ، و يَفرَحَ بِهِ إذا نُسِبَ إلَيهِ ، و كَفى بِالجَهلِ ذَمّا يَبرَأُ مِنهُ مَن هُوَ فيهِ» .
🔹 «در ارجمندى دانش، همين بس كه كسى هم كه آن را نيك دانا نيست دم از داشتن آن مىزند و هرگاه نسبت علم و دانايى به او داده شود، خوشحال مىگردد و در نكوهندگى نادانى همين بس، كه حتى آدم نادان و بى بهره از دانش، از آن بيزارى مى جويد».
📚 منية المريد : ص١١٠
📅 مناسبت امروز :۱۶ آذر [ روز دانشجو ]
🔸 @hadithnet
•┈❀┈•
| 📖 #برگی_از_کتاب |
📗 دانشنامه عقايد اسلامی
💢حجابهاى دانش و حكمت
✍🏻 اموری چند، مانع تابش نور دانش و حکمت به انسان مىشوند.
❓ قلمرو حجابهاى دانش و حكمت تا كجاست؟ آيا همه اين امور، مانع انواع شناختهاى حسّى، عقلى و قلبى است يا مانعيّت آنها مرز خاصّى دارد ؟ براى پاسخ به اين سؤال، بايد موانع را تقسيم بندی كرد:
❀ دسته اوّل، موانع و آفات علوم رسمى؛ مانند: كم رويى، بدفهمى و تن آسايى .
اين موانع كه از موانع شناختهاى عقلىاند، كمترين احاديث را به خود اختصاص دادهاند .
❀ دسته دوم، موانع شناخت عقلى و قلبى؛ مثل : عُجب، غرور، تعصّب، استبداد، غضب، پُرخورى و شُرب خمر.
اين موانع، انديشه را از تشخيص درست حقايق عقلى، و قلب را از بركات الهامها و ارشادهاى غيبى الهى محروم مىسازد .
❀ دسته سوم، موانع علم حقيقى و يا نور علم؛ مانند: ظلم، كفر، اسراف، فسق و به طور كلّى، گناه .
اين موانع، آينه دل را تيره و جان را بيمار؛ و آدمى را از دانش حقيقى و نور دانش، بىبهره مىكنند؛ هر چند داراى مراتب والايى از دانشهاى رسمى باشند. اگر اين بيمارى مزمن گردد، جوهر آينه دل، فاسد و انسان از مدار هدايت الهى خارج و در وادى گم راهى ابدى گرفتار مىگردد . قرآن، در وصف آنان مىفرمايد:
⚜️ «كَلاَّ بَلْ رَانَ عَلَى قُلُوبِهِم مَّا كَانُواْ يَكْسِبُونَ * كَلاَّ إِنَّهُمْ عَن رَّبِّهِمْ يَوْمَـئِذٍ لَّمَحْجُوبُونَ .
چنين نيست، بلكه آنچه كردهاند، بر دلهايشان زنگار نهاده است. چنين نيست، آنان در آن روز از پروردگارشان سخت محجوبند» .
مطفّفين : آيه ۱۴ ـ ۱۵ .
📚 دانشنامه عقايد اسلامی ج ۲ ص ۵۷۱
🔸 @hadithnet
•┈❀┈•
| برخی از آفتهای دانش در روایات معصومان(ع) |
#پیامبر_اکرم_(ص) :
▫️ زنهار از لجاجت، كه آغازش جهالت و پايانش ندامت است!
إيَّاكَ وَاللَّجاجَةَ ؛ فَإنَّ أوَّلَها جَهلٌ، وآخِرَها نَدامةٌ.
تحف العقول : ص 14
▫️ از ستم بپرهيزيد كه دل هايتان را ويران مى كند .
إيّاكُم وَالظُّلمَ فَإِنَّهُ يُخَرِّبُ قُلوبَكُم.
صحيفة الإمام الرّضا(ع) ص 97 ح 33
🔅 #امام_علی_علیه_السلام :
▫️ آسيب پذيرى دانش، جز از بد فهمى شنونده نيست .
لا يُؤتَى العِلمُ إلاّ مِن سوءِ فَهمِ السّامِعِ.
غرر الحكم : ح 10559
▫️ دانش، با تن آسايى يافته نمىشود .
لا يُدرَكُ العِلمُ بِراحَةِ الجِسمِ.
غرر الحكم : ح 10684
▫️ خودپسندى، خرد را تباه مىكند .
العُجبُ يُفسِدُ العَقلَ.
غرر الحكم : ح 726 .
▫️ خردى كه بيمارى خشم و شهوت دارد، از حكمت بهرهاى نمىبَرَد .
غَيرُ مُنتَفِعٍ بِالحِكمَةِ عَقلٌ مَعلولٌ بِالغَضَبِ وَالشَّهوَةِ.
غرر الحكم : ح 6397
▫️ آن كه با تكيه بر خردش خود را از ديگران بىنياز بداند، گم راه شود .
مَنِ استَغنى بِعَقلِهِ ضَلَّ.
غرر الحكم : ح 7818
▫️ خداوند، شراب نخوردن را براى نگه دارى خرد، واجب كرد .
فَرَضَ اللّهُ . . . تَركَ شُربِ الخَمرِ تَحصيناً لِلعَقلِ.
نهج البلاغه : حكمت 252
▫️ هنگامى كه شكم [حتّى] از حلال انباشته شود، دل از ديدن راه درست، كور مىگردد .
إذا مُلِئَ البَطنُ مِنَ المُباحِ عَمِيَ القَلبُ عَنِ الصَّلاحِ.
غرر الحكم : ح 4139
▫️ كاستى دانش، به دروغ است و كاستى جدّيت، به بازى .
نَكَدُ العِلمِ الكَذِبُ، ونَكَدُ الجِدِّ اللَّعِبُ.
غرر الحكم : ح 10000
🔸@hadithnet
.
💠 #حديث_روز دوشنبه ۱۷ آذر ۱۳۹۹
🔺 چرا تلاش نمیکند؟!
🔅 #امام_علی_علیه_السلام :
🔸 «عَجِبتُ لِمَن عَرَفَ رَبَّهُ كَيفَ لا يَسعى لِدارِ البَقاءِ» .
🔹 «تعجّب مى كنم از كسى كه پروردگارش را مى شناسد، چگونه براى سراى ماندگارى، تلاش نمى كند!».
📚 غرر الحكم :ح ٦٢٦٥
🔸 @hadithnet
همراهیِ خرد با دانش.mp3
1.18M
.
💠 #شرح_حدیث_صوتی 🔊
🔸 همراهیِ خرد با دانش
#امام_کاظم_علیه_السلام :
🔅 اى هشام! خرد با دانش همراه است؛ پس خداوند فرمود : «و اين مَثَلْها را براى مردم مىزنيم ؛ و(لى) جز دانشورانْ آنها را درنيابند» .
اى هشام ! پس خداوند كسانى را كه تعقّل نمىكنند سرزنش كرده و فرموده است:
▫️ «و چون به آنان گفته شود: «از آنچه خدا نازل كرده است پيروى كنيد، مىگويند: نه، بلكه از چيزى كه پدران خود را بر آن يافته ايم، پيروى مىكنيم. آيا هر چند پدرانشان چيزى را درك نمىكرده و به راه صواب نمىرفته اند (باز هم در خور پيروىهستند)؟»
▫️ و (خداوند )فرمود : «و مَثَل (دعوت كننده) كافران، مَثَل كسىاست كه حيوانى را كه جز صدا و ندايى (مبهم، چيزى) نمىشنود، بانگ مىزند. (آرى، )كرند، لال اند، كورند (و) درنمىيابند»؛
▫️ و فرمود: «و برخى از آنان، كسانىاند كه به تو گوش فرا مىدهند. آيا تو كران را ـ هر چند درنيابند ـ شنوا خواهى كرد؟»
▫️ و (خداوند) فرمود: «آيا گمان دارى كه بيشترشان مىشنوند يا مىانديشند؟ آنان جز مانند ستوران نيستند، بلكه گمراه ترند»؛
▫️ و فرمود: «(آنان، به صورت )دسته جمعى، جز در قريه هايى كه داراى استحكامات اند يا از پشت ديوارها با شما نخواهند جنگيد. جنگشان ميان خودشان سخت است. آنان را متّحد مىپندارى؛ و(لى) دلهايشان پراكنده است؛ زيرا آنان مردمانىاند كه نمىانديشند».
📚 الکافی: ج۱، ص۳۰، ح۱۲
🎤 #محمد_غفرانی ، ⏱ 9 دقیقه
🔸 @hadithnet
.
💠 همراهیِ خرد با دانش
#امام_کاظم_علیه_السلام :
🔅 اى هشام! خرد با دانش همراه است؛ پس خداوند فرمود : «و اين مَثَلْها را براى مردم مىزنيم ؛ و(لى) جز دانشورانْ آنها را درنيابند» .
اى هشام ! پس خداوند كسانى را كه تعقّل نمىكنند سرزنش كرده و فرموده است:
▫️ «و چون به آنان گفته شود: «از آنچه خدا نازل كرده است پيروى كنيد، مىگويند: نه، بلكه از چيزى كه پدران خود را بر آن يافته ايم، پيروى مىكنيم. آيا هر چند پدرانشان چيزى را درك نمىكرده و به راه صواب نمىرفته اند (باز هم در خور پيروىهستند)؟»
▫️ و (خداوند )فرمود : «و مَثَل (دعوت كننده) كافران، مَثَل كسىاست كه حيوانى را كه جز صدا و ندايى (مبهم، چيزى) نمىشنود، بانگ مىزند. (آرى، )كرند، لال اند، كورند (و) درنمىيابند»؛
▫️ و فرمود: «و برخى از آنان، كسانىاند كه به تو گوش فرا مىدهند. آيا تو كران را ـ هر چند درنيابند ـ شنوا خواهى كرد؟»
▫️ و (خداوند) فرمود: «آيا گمان دارى كه بيشترشان مىشنوند يا مىانديشند؟ آنان جز مانند ستوران نيستند، بلكه گمراه ترند»؛
▫️ و فرمود: «(آنان، به صورت )دسته جمعى، جز در قريه هايى كه داراى استحكامات اند يا از پشت ديوارها با شما نخواهند جنگيد. جنگشان ميان خودشان سخت است. آنان را متّحد مىپندارى؛ و(لى) دلهايشان پراكنده است؛ زيرا آنان مردمانىاند كه نمىانديشند».
📚 الکافی: ج۱، ص۳۰، ح۱۲
🔸 @hadithnet