فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
تنها اینان از گمراهى نجات مىيابند!
▦ «احمد بن اسحاق»، يكى از ياران خاص و گران قدر #امام_حسن_عسکری_علیه_السلام ، میگويد: به حضور امام عسكرى(عليه السلام) رسيدم میخواستم درباره امام بعد از او بپرسم، حضرت پيش از سؤال من فرمود:
🔅 اى «احمد بن اسحاق»! خداوند از زمانى كه آدم را آفريده تا روز رستاخيز، هرگز زمين را از «حجت» خالى نگذاشته و نمیگذارد. خداوند از بركت وجود «حجت» خود در زمين، بلا را از مردم جهان دفع میكند و باران میفرستد و بركات نهفته در دل زمين را آشكار میسازد.
⁛ عرض كردم: پيشوا و امام بعد از شما كيست؟ حضرت به سرعت برخاست و به اطاق ديگر رفت و طولى نكشيد كه برگشت، در حالى كه پسر بچه اى را كه حدود سه سال داشت و رخسارش همچون ماه شب چهارده میدرخشيد، به دوش گرفته بود.
🔅 فرمود: «احمد بن اسحاق»! اگر پيش خدا و امامان محترم نبودى، اين پسرم را به تو نشان نمیدادم، او همنام و هم كنيه رسول خداست، زمين را پر از عدل و داد میكند چنان كه از ظلم و جور پر شده باشد. او در ميان اين امت (از نظر طول غيبت) همچون «خضر» و «ذوالقرنين» است، او غيبتى خواهد داشت كه (در اثر طولانى بودن آن) بسيارى به شك خواهند افتاد و تنها كسانى كه خداوند آنان را در اعتقاد به امامت او ثابت نگه داشته و توفيق دعا جهت تعجيل قيام و ظهور او میبخشد، از گمراهى نجات میيابند.
📖 مهدی پیشوایی، سیره پیشوایان، ج۱ ص۶۶۹
#میلاد_امام_حسن_عسکری علیهالسلام
#امام_زمان علیهالسلام
@hadithnet | معارف حدیث
.
﷽؛
💠 #حديث_روز یکشنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۳
🏷 مبادا مخالفت كنى!
🔅 #پیامبر_اکرم_(ﷺ)
«مشورت كردن با خردمندِ خيرخواه، مايه هدايت و ميمنت است و توفيقى است از جانب خداوند؛ پس هرگاه مشاور دلسوز و خردمند تو را راهنمايى كرد، مبادا مخالفت كنى كه موجب نابودى مىشود».
🔹«مُشاوَرَةُ العاقِلِ الناصِحِ رُشدٌ و يُمنٌ و تَوفيقٌ مِنَ اللّهِ، فإذا أشارَ عَلَيكَ الناصِحُ العاقِلُ فإيّاكَ و الخِلافَ؛ فإنّ في ذلكَ العَطَبَ»
📚 المحاسن : ج۲ ص۴۳۸ ح۲۵۱۹
@hadithnet | معارف حدیث
5.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
🖤 سـلام بـر خـاتـون مُـلک ایران!
️▣ السَّلامُ عَلَیْکِ یَا بِنْتَ رَسُولِ اللهِ، السَّلامُ عَلَیْکِ یَا بِنْتَ فاطِمَهَ وَخَدِیجَهَ، السَّلامُ عَلَیْکِ یَا بِنْتَ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ، السَّلامُ عَلَیْکِ یَا بِنْتَ الْحَسَنِ وَالْحُسَیْنِ، السَّلامُ عَلَیْکِ یَا بِنْتَ وَلِیِّ اللهِ، السَّلامُ عَلَیْکِ یَا أُخْتَ وَلِیِّ اللهِ، السَّلامُ عَلَیْکِ یَا عَمَّهَ وَلِیِّ اللهِ، السَّلامُ عَلَیْکِ یَا بِنْتَ مُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ وَرَحْمَهُ اللهِ وَبَرَکاتُهُ؛
🏴 سالروز رحلت شهادت گونه کریمه اهل بیت، محدثه آل طه، شفیعه محشر، ریحانه باغ عصمت، #حضرت_معصومه_سلام_الله_علیها ، را به پیشگاه حضرت بقیة الله الاعظم ارواحنا فداه، و عموم شیعیان و محبان آن حضرت، تسلیت عرض مینماییم.
#امام_رضا_علیه_السلام :
⁘ هر كس او را با شناخت زيارت كند، بهشت پاداش او خواهد بود .
✓ مَن زارَها عارِفاً بِحَقِّها فَلَهُ الجَنَّةُ ؛
◌ بحار الأنوار، ج۱۰۲ ، ص۲۶۶
﹏ ▪️ ﹏
💠 ویـژهنامـه حضرت معصومه سلاماللهعلیها
🗒 محدّثه آل محمّد عليهمالسّلام
⁜ برخی از فضایل حضرت معصومه (س)
📗 یـادگـار عـصمـت (#دانلود کتاب)
📹 خاتون مُلک ارض و سما، اشفعی لنا
#وفات_حضرت_معصومه سلام الله علیها
@hadithnet | معارف حدیث
.
༻ شهیده راه ولایت! ༺
📖 برگی از کتاب «دُرّ عصمت»
🪶 صاحب رياض الانساب هم میگوید:
...فاطمه، ملقب به معصومه خاتون دختر امام کاظم علیهالسلام در علو مرتبه زیاده از حد بیان است.
در سال دویست و یک هجری زمان ولایت عهدی حضرت امام رضا علیهالسلام با برادران خود فضل و علی و جعفر و هادی و قاسم و زید با بعضی از برادرزادگان و چند خدمه از بغداد به عزم دیدار برادر، عازم خراسان شد بعد از طی ،طریق چون به شهر ساوه - که یک منزلی قم است رسیدند ملحدان ساوه خبر شدند؛ در صدد برآمده با امام زادگان محاربه کردند.
آخر الامر تمامی امامزادگان که ۲۳ نفر بودند شهید شدند.
چون اهالی قم خبر یافتند بشتافتند [اما] وقتی رسیدند که امامزادگان شهید شده بودند، [پس] آنها را دفن نموده ستی فاطمه را با خدم و حشم به شهر قم بردند.
₪ همچنین جعفر مرتضی عاملی بر این عقیده است که حضرت فاطمه معصومه در این تهاجم به دست عباسیان مسموم شده است.
در کتاب «جغرافیای تاریخی سرزمینهای شرقی نیز به مسمومیت کریمه اهل بیت علیهمالسلام اشاره شده است.
⩸به هر حال، آن حضرت به جهت دیدار امام زمان خود، عزم سفر نمود و سختی راه را به جان خرید و با پیمودن مسافتی طولانی از بیابانهای گرم و سوزان سرزمینهای حجاز گذشت و شهیده راه ولایت گردید، زیرا:
الا من مات على حب آل محمد صلى الله عليه وسلم مات شهيداً».
۩ مـراسـم دفـن
هنگام دفن #حضرت_معصومه_سلام_الله_علیها ، آل سعد بر سر کسب افتخار تدفین ودیعه آل طه علیهالسلام به گفت و گو پرداختند و بالاخره تصمیم گرفتند این کار را به پیرمرد صالحی به نام «قادر» بسپارند و چون او حاضر نبود، مردم در انتظار آمدن آن پیرمرد مؤمن بودند که ناگاه دو سوار را دیدند که با روی پوشیده از جانب ریگزار به سوی آنان میآیند آنگاه چون به نزدیک جنازه رسیدند، پیاده و بر جنازه حضرت معصومه نماز خواندند و پیکر مطهرش را داخل سردایی که مهیا شده بود به خاک سپردند و رفتند و کسی هم آنها را نشناخت.
📗 دُرّ عـصمـت، ص۴۶
#وفات_حضرت_معصومه سلام الله علیها
@hadithnet | معارف حدیث
.
﷽؛
💠 #حديث_روز دوشنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۳
🏷 بانویی از فرزندان من!
🔅 #امام_صادق_علیه_السلام
«ما را حرمى است و آن «قم» است، و به زودى بانويى از فرزندان من به نام فاطمه در آن دفن خواهد شد. هر كس او را زيارت كند، بهشت بر او واجب شود».
🔹«إنَّ لَنا حَرَما و هُوَ بَلَدَةُ قُمَّ و سَتُدفَنُ فيهَا امْرَأةٌ مِن أولادِي تُسَمّى فاطِمَةَ ، فَمَن زارَها وَجَبَت لَهُ الجَنَّةُ»
📚 بحار الأنوار ج ٦٠ ص ٢١٦
@hadithnet | معارف حدیث
8.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
🔹 وداع حـزنانـگیـز!
✾• ... #حضرت_معصومه سلام الله علیها پس از مدت کوتاهی از مهاجرت برادرش، امام رضا (علیهالسّلام)، به سوی مرکز خلافت آن روزگار یعنی مرو، تصمیم گرفتند تا به همراه کاروانی به امام زمان خویش بپیوندند.
✾• به هر ترتیب از نوع وداع حزنانگیز امام رضا (علیهالسّلام) با خانوادهشان هنگام خروج از مدینه و تأکید ایشان بر اینکه برگشتی برای این سفر – که به اجبار انجام میشد- نخواهد بود،حضرت معصومه (سلاماللهعلیها) به این نتیجه رسیدند که باید برای دیدار ایشان رنج سفری طولانی را متحمّل گردند.
✾ مسیری که حضرت انتخاب کردند به احتمال قوی همان مسیر معمول بوده است و بر اساس اطلاعات موجود این مسیر از خود قم عبور نمیکرد. اما حضرت با عنایتی که با توجه به پیشینهی اهل قم داشتند، اعلام کردند که در این شهر حضور خواهند یافت.
❀• ... حضرت پس از مدتی کوتاه در این شهر رحلت نمود و اهل قم برای ایشان مضجعی خاص ترتیب دادند. بنابراین قم پیش از حضور حضرت معصومه(س) یکی از مناطق معروف به حضور شیعیان بود اما همچنان تا تبدیل شدن به نقطهی کانونی تشیع امامی فاصلهای بسیار داشت؛ ... حضرت معصومه(س) با شناخت ظرفیت اهل قم در دفاع از تشیع و علاقهمندیشان به معارف اهلبیت (علیهمالسّلام)، نزد ایشان حاضر شدند.
▫️ #رهبر_معظم_انقلاب
•┈┈•❀•┈┈•
🔅#امام_رضا_علیه_السلام :
مَن زارَها بِقُمَّ كَمَن زارَني ؛
هر كس (حضرت معصومه عليها السلام) را در قم زيارت كند، چنان است كه مرا زيارت كرده است .
▫️كامل الزيارات ، ص۵۳۶
🌐 بیشتر بخوانید
#وفات_حضرت_معصومه سلام الله علیها
@hadithnet | معارف حدیث
.
| #معرفی_کتاب |
📗 شناختنامه حضرت فاطمه معصومه(س) و شهر قم
مجموعه رسالهها، نوشتهها و گفتارهای پراکنده خطی و سنگی و چاپی درباره حضرت معصومه(س) و امامزادگان و تاریخ شهر قم
🔸بخشهای کتاب:
ریاض الرضوان، جغرافیای مشاهد، مشاهد منوّره و مقابر مقدّسه بلده طیّبه، وقفنامه گازران قم، شرح احوال حضرت فاطمه معصومه(س) و امامزادگان قم، جامع الانساب در تاریخچه امامزادهها، قم در گنجینه دانشمندان، مهاجران آل ابوطالب در قم، قم، خاک پاکان، آستانه حضرت معصومه علیهاالسلام، شهر زیارتی و مرکز منطقه (سفرنامه مارسل بازن)
📝نویسنده : علی اکبر زمانی نژاد، قم، انتشارات زائر، ۱۳۸۳
📖 دانلود کتاب
⩴ ⩴ ⩴ ⩴ ⩴
📗 فاطمه معصومه(س) و تاریخ و فرهنگ قم
تبیین شخصیت حضرت معصومه(س) و تاریخ و مکانت فرهنگی قم
🔸بخشهای کتاب:
◂فاطمه معصومه(س)، تاریخ قم، دانشمندان و رجال قم،فیلسوفان قم در سده ۱۱ و ۱۲،آثار ناقدان فلسفه و عرفان در سده ۱۱ و ۱۲،کتاب خانه آستانه، سه متن از نسخههای خطی
📝نویسنده : علی صدرایی خویی، قم، انتشارات زائر، ۱۳۸۴
📖 مطالعه کتاب
⩴ ⩴ ⩴
📗بـانوی ملکوت
مروری بر زندگانی، فضایل و کرامات فاطمه معصومه(س) از منظر روایات.
📝نویسنده : علی کریمی جهرمی، قم، بوستان کتاب، ۱۳۹۳
🔸مطالب کتاب:
معرفی اجمالی شهر قم و اهمیت آن، گوشههایی از حیات فاطمه معصومه، نسب و خاندان و علل هجرت بانو به ایران و جریان وفات، کرامات و معجزات، افتخارات شهر قم و برخی از مفاخر مدفون در این شهر...
🛒 خرید کتاب
#وفات_حضرت_معصومه سلام الله علیها
@hadithnet | معارف حدیث
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
✿ مزار مادر اینجاست!
🗯 حضرت آیت الله مرعشی نجفی قدّس سرّه به طلاب میفرمود:
«علت آمدن من به قم این بود که پدرم آسید محمود مرعشی نجفی (که از زهّاد و عبّاد معروف بود) چهل شب در حرم حضرت امیر علیه السلام بیتوته کرد تا آن حضرت را ببیند.
شبی (در حال مکاشفه) حضرت را دیده بود که به ایشان می فرماید: «سید محمود چه می خواهی؟» عرض می کند: «می خواهم بدانم قبر فاطمه زهراء علیها السلام کجاست تا آن را زیارت کنم.»
حضرت فرموده بود: «من که نمی توانم بر خلاف وصیت آن حضرت، قبر او را معلوم کنم.»
عرض کرد: «پس من هنگام زیارت چه کنم؟»
حضرت فرمود: «خدا جلال و جبروت حضرت فاطمه علیه السلام را به فاطمه معصومه علیها السلام عنایت فرموده است؛ هرکس بخواهد ثواب زیارت حضرت زهرا علیها السلام را درک کند به زیارت فاطمه معصومه علیها السلام برود.»
آیت الله مرعشی می فرمود: «پدرم مرا سفارش می کرد که من قادر به زیارت ایشان نیستم اما تو به زیارت آن حضرت برو، لذا من به خاطر همین سفارش، برای زیارت فاطمه معصومه علیها السلام و ثامن الائمّه علیهم السلام آمدم و به اصرار مؤسس حوزه علمیه قم، حضرت آیت الله حائری در قم ماندگار شدم.»
آیه الله مرعشی در آن زمان می فرمود: «شصت سال است که هر روز من اوّل زائر حضرتم.»
📗 کرامات معصومیه علیها السلام، ص۱۲۷
#وفات_حضرت_معصومه سلام الله علیها
@hadithnet | معارف حدیث
.
﷽؛
✧ #حديث_روز سه شنبه ۲۴ مهر ۱۴۰۳
🏷۳ مدافع!
🔅 #امام_صادق_علیه_السلام :
✓ «سه چيز است كه با وجود آنها هيچ چيز زيان نمىزند: دعا كردن در هنگام گرفتارى؛ آمرزشخواهى در هنگام گناه؛ و سپاسگزارى در هنگام نعمت».
⁙ «ثَلاثٌ لا يَضُرُّ مَعَهُنَّ شَيءٌ : الدُّعاءُ عِندَ الكَربِ، وَالاِستِغفارُ عِندَ الذَّنبِ، وَالشُّكرُ عِندَ النِّعمَةِ».
📚 الكافی: ج٢ ص٩٥ ح٧
@hadithnet | معارف حدیث
.
| 📖 #برگی_از_کتاب |
⪼ پروردگاری جز او را انتخاب کند!
🪶 واکنش منفی به نعمت و بُعد خوشایند زندگی، «کفران (ناسپاسی)» است.
در قرآن کریم از کمی سپاسگزاران(۱) و فراوانی ناسپاسان،(۲) به عنوان یک واقعیت تلخ، یاد شده و در روایات، سرانجام آن، بدبختی دانسته شده است.
₪ قوم سبا نمونهای از تمدّنی است که با وجود نعمت فراوان، به خاطر کفران نعمت، دچار فلاکت و بدبختی شدند.
این یک واقعیت هستیشناختی است که کفران، موجب «از بین رفتن نعمت» و «فرود آمدن نقمت» میشود...
🗯 اما واکنش مثبت به موقعیت خوشایند، شکر است.
شُکر در فرهنگ اسلامی از «جنود عقل» شمرده شده است و این بدان معناست که سپاسگزاری، یکی از مؤلّفههای خردمندی است و بدون آن، عقل انسانْ کامل نیست.
همچنین از شُکر به عنوان «مرز میان انسانیت و حیوانیت»، یاد شده است. (۳)
⁜ از سوی دیگر در روایات، پیوندی میان شُکر و ربوبیت برقرار شده و از قول خداوند متعال آمده که اگر انسان از خداوند به خاطر نعمتهایش تشکّر نکند، باید پروردگاری جز او را انتخاب کند!
✧ #پیامبر_اکرم (ﷺ) :
یقول اللّٰه عزّ و جلّ: مَن لَم یَرضَ بِقَضائی، و لَم یَشکُر لِنَعمائی، و لَمیَصبِر على بَلائی، فَلیَتَّخِذِ رَبّاً سِوائِی(۴)
⪨ بر انسان واجب است از نعمتی که به او داده میشود، تشکّر کند. سپاسگزاری، آرایۀ نعمت و دوران خوشایند است. بهترین و گرامیترین بندگان خدا کسانی هستند که وقتی مورد عطا قرار میگیرند، شکر میکنند.
✧ #امام_باقر_علیه_السلام :
از پيامبر خدا صلیالله علیه و آله دربارۀ بهترين بندگان پرسيدند، فرمود:
«کسانى که هرگاه نيکى کنند شاد مىشوند، وقتى بدى کنند آمرزش مىطلبند، هرگاه به ايشان ببخشند سپاس می گويند، هنگامى که مبتلا شوند، شکيبايى پیشه مىکنند و وقتى خشمگين مىگردند مىبخشايند».(۵)
ا - - - - -
۱) سورۀ غافر، آیۀ ۶۱
۲) سورۀ سبأ، آیۀ ۱۳
۳) صحیفه سجادیه، دعای ۱
۴) بحار الأنوار، ج۱۸، ص۹۵، ح۵
۵) الکافی، ج۲، ص۲۴۰
📗#عباس_پسندیده ، مواجهه مثبت با خوشی و ناخوشی، ص۲۲
@hadithnet | معارف حدیث
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
༻ فـرزنـدان يـك پـدر و مـادر! ༺
#امام_صادق_علیه_السلام :
⁘ «مؤمنان برادرند و فرزندان يك پدر و مادرند. هر گاه در يكى از آنان رگى [از درد] بزند، ديگران نيز براى او بىخوابى مىكشند!».
✧ إنَّمَا المُؤمِنونَ إخوَةٌ بَنو أبٍ وأُمٍّ ، وإذا ضَرَبَ عَلى رَجُلٍ مِنهُم عِرقٌ سَهِرَ لَهُ الآخَرونَ.
◌ الكافی: ج۲ ص۱۶۵ ح۱
❈ ═❖═ ❈
کمک به فلسطین؛ یک حکم قطعی شرعی
🔸 #رهبر_معظم_انقلاب :
حکم قطعی شرعی این است که بر همه واجب است تلاش کنند، کمک کنند و فلسطین را به مسلمانها، به صاحبان اصلیاش برگردانند... و کنار مردم لبنان و حزبالله سرافراز بایستند و در رویارویی با رژیم غاصب آنان را یاری کنند.
۱۴۰۳/۰۷/۰۴ و ۱۴۰۳/۰۷/۰۷
📲 نحوه مشارکت در پویش «ایران همدل» برای کمک به مردم فلسطین و لبنان
هموطنان عزیز میتوانند با شمارهگیری #۱۴*
و یا با واریز مبلغ کمک خود به شماره کارت:
۶۰۳۷۹۹۸۲۰۰۰۰۰۰۰۷
و شماره شبای:
IR۳۲۰۲۱۰۰۰۰۰۰۱۰۰۰۱۶۰۰۰۰۵۲۶
در این پویش ملّی، مشارکت کنند.
@hadithnet | معارف حدیث
.
﷽؛
💠 #حديث_روز چهارشنبه ۲۵ مهر ۱۴۰۳
🏷اعمالش بر باد مىرود!
🔅 #امام_صادق_علیه_السلام
«هر زنى كه به شوهرش بگويد: «من هرگز از روى تو، خيرى نديده ام»، اعمالش بر باد مىرود».
🔹«أيُّمَا امرَأَةٍ قالَت لِزَوجِها: «ما رَأَيتُ قَطُّ مِن وَجهِكَ خَيرا» فَقَد حَبِطَ عَمَلُها»
📚 كتاب من لا يحضره الفقيه : ج٣ ص٤٤٠ ح٤٥٢٤
@hadithnet | معارف حدیث