8.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴توصیف شنیدنی رهبر معظم انقلاب از حالات معنوی #شهید_مطهری؛ شبی که همسر ایشان از گریه های شبانه استاد بیدار شد
✅ «بنیاد شهید مطهری» 👇
@motahari_ir
@hagigatevasel
🌹 #انتظار و #انواع آن در کلام استاد #مطهری:
«باسمه تعالي»
انديشه پيروزي نهايي نيروي حق و صلح و عدالت بر نيروي باطل و ستيز و ظلم، گسترش جهاني ايمان اسلامي، استقرار كامل و همه جانبه ارزشهاي انساني، تشكيل مدينه فاضله و جامعه ايدهآل، و بالاخره اجراي اين ايده عمومي و انساني به وسيله شخصيتي مقدس و عاليقدر كه در روايات متواتر اسلامي از او به
« #مهدي» تعبير شده است،
انديشه اي است كه كم و بيش همه فرق و مذاهب اسلامي- با تفاوتها و اختلاف هايي- بدان مؤمن و معتقدند؛
🚨زيرا اين انديشه به حسب اصل و ريشه، قرآني است؛
اين قرآن مجيد است كه با قاطعيت تمام، پيروزي نهايي ايمان اسلامی(۱) غلبه قطعی صالحان ومتقیان(۲)
کوتاه شدن دست ستمكاران و جباران براي هميشه(۳)
و آينده درخشان و سعادتمندانه بشريت (۴)را نويد داده است.
👈اين انديشه بيش از هر چيز مشتمل بر عنصر خوشبيني نسبت به جريان كلي نظام طبيعت و سير تكاملي تاريخ و اطمينان به آينده و طرد عنصر بدبيني نسبت به پايان كار بشر است كه طبق بسياري از نظريه ها و فرضيه ها فوق العاده تاريك و ابتر است.
✅انتظار فرج
اميد و آرزوي تحقق اين نويد كلي جهاني انساني، در زبان روايات اسلامي «انتظار فرج» خوانده شده و عبادت، بلكه افضل عبادات شمرده شده است.
👈اصل «انتظار فرج» از يك اصل كلي اسلامي و قرآني ديگر استنتاج ميشود و آن اصل «حرمت يأس از رَوح اللَّه» است.
مردم مؤمن به عنايات الهي، هرگز و در هيچ شرايطي اميد خويش را از دست نميدهند و تسليم يأس و نااميدي و بيهوده گرايي نميگردند.
چيزي كه هست اين «انتظار فرج» و اين «عدم يأس از روح اللَّه» در مورد يك عنايت عمومي و بشري است نه شخصي يا گروهي، و بعلاوه توأم است با نويدهاي خاص و مشخص كه به آن قطعيت داده است.
✅دو گونه انتظار
انتظار فرج و آرزو و اميد و دل بستن به آينده دو گونه است: انتظاري كه سازنده و نگهدارنده است، تعهدآور است، نيروآفرين و تحركبخش است، به گونهاي است كه ميتواند نوعي عبادت و حق پرستي شمرده شود؛
و انتظاري كه گناه است، ويرانگر است، اسارت بخش است، فلج كننده است و نوعي «اباحيگري» بايد محسوب گردد.
👈اين دو نوع انتظار فرج، معلول دو نوع برداشت از ظهور عظيم مهدي موعود است؛ و اين دو نوع برداشت به نوبه خود از دو نوع بينش درباره تحولات و انقلابات تاريخي ناشي ميشود. از اين رو لازم است اندكي درباره دگرگونيها و تحولات
تاريخي به بررسي بپردازيم....
🔺پی نوشت:
(۱) هُوَ الَّذي ارْسَلَ رَسولَهُ بِالْهُدي وَ دينِ الْحَقِّ لِيُظْهِرَهُ عَلَي الدّين كُلِّهِ و لَوْ كَرِهَ الْمُشْرِكونَ (توبه/ ۳۳ وصف/ ۹).
(۲) وَلَقَدْ كَتَبْنَا فِي الزَّبُورِ مِن بَعْدِ الذِّكْرِ أَنَّ الْأَرْضَ يَرِثُهَا عِبَادِيَ الصَّالِحُونَ(سوره انبیاء آیه ۱۰۵)
(۳) وَ نُريدُ انْ نَمُنَّ عَلَي الَّذينَ اسْتُضْعِفوا فِي الْارْضِ وَ نَجْعَلَهُمْ ائِمَّةً وَ نَجْعَلَهُمُ الْوارِثينَ. وَ نُمَكِّنَ لَهُمْ فِي الْارْضِ وَ نُرِي فِرْعَوْنَ وَ هامانَ وَ جُنودَهُما مِنْهُمْ ما كانوا يَحْذَرونَ (قصص/ ۵و۶).
(۴) قَالَ مُوسَىٰ لِقَوْمِهِ اسْتَعِينُوا بِاللَّهِ وَاصْبِرُوا إِنَّ الْأَرْضَ لِلَّهِ يُورِثُهَا مَن يَشَاءُ مِنْ عِبَادِهِ وَالْعَاقِبَةُ لِلْمُتَّقِينَ(اعراف آیه ۱۲۸)
📚برای خواندن ادامه مطلب و آگاهی بیشتر درباره انواع انتظار به کتاب "قیام وانقلاب مهدی"استاد مطهری مراجعه کنید.
@hagigatevasel
#انتظار فرج انسان را به صورت سربازی در می آورد که مطمئن است فرضا خودش از میان برود، ایده اش و هدفش قطعا در آینده پیروز است.
📚یادداشت های استاد مطهری، ج ۹، ص ۳۹۵
@hagigatevasel
🚨 تفسیری عافیت طلبانه و نادرست از «انتظار فرج»
🌺استادمطهری«افْضَلُ الْاعْمالِ انْتِظارُ الْفَرَج» یعنی چه؟
☘بعضی خیال می کنند اینکه افضل اعمال، انتظار فرج است، به این معناست که انتظار داشته باشیم که امام زمان (عجّل اللَّه تعالی فرجه) با عده ای که خواص اصحابشان هستند یعنی سیصد و سیزده نفر و عده ای غیرخواص، ظهور کنند، بعد دشمنان اسلام را از روی زمین بردارند، امنیت و رفاه و آزادی کامل را برقرار کنند، آن وقت به ما بگویند بفرمایید! ما انتظار چنین فرجی را داریم و می گوییم افضل اعمال هم انتظار فرج است! یعنی بگیر و ببند، بده به دست من پهلوان!
☘نه، انتظار فرج داشتن یعنی انتظار در رکاب امام بودن و جنگیدن و احیاناً شهید شدن، یعنی آرزوی واقعی و حقیقی مجاهد بودن در راه حق، نه آرزوی اینکه تو برو کارها را انجام بده، بعد که همه کارها انجام شد و نوبت استفاده و بهره گیری شد آن وقت من می آیم!
📙کتاب آزادی معنوی استاد مطهری
🔴 دو عنصر امید و آرزو در انتظار ظهور
🔸در انتظار ظهور دو عنصر وجود دارد: يكى اميد، ديگرى آرزو. اما اميد به معنى اين است كه روحتان در برابر تهاجم سپاه باطل شكست نخورد، پيروزی هاى ظاهرى آنان را به چيزى نشمريد، آنها را امرى موقت بشماريد، تسليم آنها نشويد، زيرا يأس تسليم مى آورد.
🔹اما آرزو به معنى اين است كه ظهور در عين جنبه هاى خارق العاده اى كه دارد، كار خود را انفرادى انجام نمى دهد، با كمک يک عده ياران انجام مى دهد: ياران شايسته و همفكر. لازمه آرزو آمادگى است.
📝 یادداشتهای استاد مطهری، ج۹، ص۳۹۴
🌹استادشهید مطهری : شخصیتها تا آن وقت پیش ما احترام دارند که به حقیقت احترام بگذارند؛ اما آنجا که میبینیم اصول اسلامی به دست همین سابقه دارها پایمال میشود، دیگر احترامی ندارند.
سالگرد شهادت استاد مرتضی مطهری
@hagigatevasel
10.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 نماهنگ #صبح_امید
🔺️ #نیمهی_شعبان، مظهر امید به آینده است؛ یعنی همهی امیدهایی که ما به چیزی پیدا میکنیم، ممکن است بشود، ممکن است نشود؛ امّا امید به اصلاح نهایی بهوسیلهی ولیّ مطلق حضرت حق، حضرت صاحبالزّمان (عجّلالله تعالی فرجه و ارواحنا فداه) امید غیر قابل تخلّف است. السَّلامُ عَلَیکَ یا وَعدَ اللهِ الَّذی ضَمِنَه؛ وعدهی تضمینشدهی خدا است.. ۱۳۹۷/۰۲/۱۰
@hagigatevasel
🌻اگر میخواهید یک منتظر واقعی برای فرج #امام_زمان عجاللهفرجه باشید، اینطور عمل کنید...👆
@hagigatevasel
☀️ بیت شعری از رهبر انقلاب، خطاب به #امام_زمان(عج)
💓 دلم قرار نمیگیرد از فغانْ بی تو / سپندوار ز کف داده ام عنانْ بی تو
@hagigatevasel
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💓 ما هم #مثل_آقا قدر شناس مخلص معلمان باشیم...
💐 روز معلم مبارکباد
@hagigatevasel
🎨دلیل احترام و تجلیل و تکریم #معلم توسط رهبر انقلاب چیست؟
🚦این كه ما برای معلم احترام قائلیم و بنده به معنای حقیقی كلمه معلم را تجلیل و تكریم میكنم، تعارف نیست؛ این برای خوشایند زید و عمرو نیست؛ این واقعیت است و مبتنی بر این فلسفه است. معلم - چه بخواهند، چه نخواهند - رتبهی بالا و عالیای دارد و در حساسترین نقطه ایستاده است. ۱۳۸۶/۰۲/۱۲
#روز_معلم
@hagigatevasel
️حقیقت واصل
🎨دلیل احترام و تجلیل و تکریم #معلم توسط رهبر انقلاب چیست؟ 🚦این كه ما برای معلم احترام قائلیم و بند
🚨تحلیل سیاسی
✍️به مناسبت رونمایی رئیس جمهور از « #مادر_مذاکرات» / #ساده_لوحی یا #مریض_دلی؟ مسئله این است.
سال گذشته پس از نقض صریح برجام توسط آمریکا، بسیاری از دلواپسانی که این روزها را از قبل پیش بینی می کردند، به انتظار نشسته اند تا خوش باورهایی که به وعده دشمن اعتماد کرده بودند، یکی پس از دیگری از اعتمادشان به دشمن اظهار پشیمانی کنند. اما نه تنها این اتفاق نیفتاد، بلکه رئیس جمهور در مراسم #تحلیف خود، از #مادر_مذاکرات رونمایی کرد و به آمریکایی ها این پیام ذلت بار را داد که در سایر مسائل مورد چالش نیز آماده #مذاکره است. درخواست مذاکره مجدد از دشمنی که نتیجه اعتماد به او جز #خسارت_محض_برجام برای کشور نبود، کمترین تردیدی باقی نمی گذارد که این افراد، نه ساده لوح، بلکه دچار بیماری های روحی متعدد هستند. چراکه تحمیل کنندگان این خسارت بزرگ برجام به کشور از دو حال خارج نیستند:
✅یا کسانی هستند که صرفاً به دلیل مشکل فکری و معرفتی - و نه هوای نفس- به وعده دشمن اعتماد کرده و در #تحمیل_برجام به رهبر انقلاب و مردم نقش داشتند.
✅و یا کسانی هستند که مرض های روحی همچون ترس، راحت طلبی و .... موجب شد تا با محاسبه غلط، به وعده دشمن اعتماد کرده و در نتیجه نقش اساسی در تحمیل این خسارت بزرگ به مردم و رهبر انقلاب داشتند.
🔸گروه اول، به دلیل نداشتن هوای نفس و مریضی روحی، پشیمانی خود را اظهار خواهند کرد و از پیشگاه ملت و رهبری عذرخواهی خواهند کرد.
اما گروه دوم، نه تنها از عملکرد خود پشیمان نیستند، بلکه بازهم خواهان مذاکره با دشمن هستند؛ و آن نیست جز به دلیل هوای نفس و امراض روحی همچون #ترس و #منفعت_طلبی؛ و اصولاً به همین دلیل است که خداوند از کسانیکه از ترس وقوع حادثه ای ناگوار از سوی دشمن، در دوستی با دشمن شتاب می ورزند، با عنوان #مریض_دل یاد می کند:
🔸«فَتَرَى الَّذِينَ فِي قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ يُسارِعُونَ فِيهِمْ يَقُولُونَ نَخْشى أَنْ تُصِيبَنا دائِرَةٌ فَعَسَى اللَّهُ أَنْ يَأْتِيَ بِالْفَتْحِ أَوْ أَمْرٍ مِنْ عِنْدِهِ فَيُصْبِحُوا عَلى ما أَسَرُّوا فِي أَنْفُسِهِمْ نادِمِينَ؛ مى بينى كسانى كه در دلهايشان بيمارى است، در [دوستى] با آنان شتاب مى ورزند. مى گويند: «مى ترسيم به ما حادثه ناگوارى برسد.» اميد است خدا از جانب خود فتح [منظور] يا امر ديگرى را پيش آورد، تا [در نتيجه آنان] از آنچه در دل خود نهفته داشته اند پشيمان گردند.» (مائده/52)
👈👈اگر مشکل این افراد صرفاً مشکل «فکری و معرفتی» بود، با تجربه ای که در مسئله برجام حاصل شده است، دیگر به دشمن اعتماد نخواهند کرد؛
👈👈 اما کسانیکه مشکلشان روحی و روانی است و دچار امراض قلبی همچون ترس، منغعت طلبی، راحت طلبی، ضعف نفس، احساس حقارت در برابر دشمن، تکبرّ و ... هستند، با وجود این تجربه و صدها تجربه دیگر، باز هم تا زمانیکه این امراض روحی در آنها باقی باشد، این اعتماد هم تکرار خواهد شد.
🔸منبع :کانال #بصائر
#برجام
🚦یک نکتهی تربیتی رهبر انقلاب خطاب به معلمها: تکریم شاگردها فراموش نشود!
🔻یك نكتهی دیگری در اینجا وجود دارد كه آن هم باز جنبهی ارزشی دارد. این را هم من عرض بكنم - این دیگر خطاب به شما معلمین است - كه از نظر اسلام همانطور كه معلم احترام دارد و باید تكریم شود، متعلم هم باید تكریم شود؛ شاگرد را هم باید تكریم كرد. به شاگرد اهانت نباید كرد. این یك جنبهی پرورشی بسیار عمیقی دارد.
🔸️ اینجا هم یك روایتی است كه اینطور نقل شده: «تواضعوا لمن تعلّمون منه و تواضعوا لمن تعلّمونه»؛ از كسی كه فرامیگیرید، تواضع كنید و كسی هم كه از شما فرا میگیرد، تواضع كنید. «و لا تكونوا جبابرة العلماء». ️جبار دو نوع است: جبار سیاسی، جبار علمی. جبار علمی نباشید؛ جباران عالِم نباشید؛ مثل فرعون.
🔸️بنده اینجور استادی را در یكی از دانشگاههای كشور، سالها پیش، شاید چهل سال، چهل و پنج سال قبل دیده بودم كه جوری با شاگردهایش حرف میزد و تعلیم میداد و برخورد میكرد، كه برخوردش فرعونی بود، نه برخورد پدر با فرزند.
🔸️معلم ممكن است درشتی هم بكند، اما درشتی غیر از تحقیر است؛ غیر از اهانت است. شاگرد را باید تكریم كرد. شما هر كدامی یقیناً تجربههای زیادی دارید از شاگردانی كه شما تكریمشان كردهاید و این كار جواب داده است؛ تربیتِ او را آسانتر كرده است. دشنام دادن، تحقیر كردن، حتی زدن، خوب نیست - كه حالا «الضرب لتأدیب» جزو حرفهائی است كه از قدیم معروف و معمول هم بوده، بعدها نشان دادند كه نه، ضرب خوب نیست - بنده هم عقیدهام همین است.
🔺️باید شاگرد را مثل مومی در دست چرخاند و شكل داد؛ منتها با ملایمت. هنر معلمی این است. این هم یك بخش دیگر از این قضیهی ارزشی در باب معلم.۱۳۸۷/۰۲/۱۲
🏷 #روز_معلم
@hagigatevasel
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨ببینید/ نظر صریح امام خمینی (ره) درباره معلم بزرگ انقلاب یعنی:
امام خامنه ای
🌹در اسناد ساواک هم از جملات شهید مطهری هم آمده که گفته بود: "کمتر نمونه ارزندهای چون [آیتالله] خامنهای داریم.»
#آقامونه
@hagigatevasel