در اینکه اسرائیل بطور معجزهآسایی با شکست در تحقق تمامی اهدافش برای آغاز جنگ علیه غزه روبرو شد شکی نیست.
بجز چند اسیر معدود اسرائیل زنده و مرده اسرایش را فقط از طریق مبادله اسرا توانست آزاد کند. اسرائیل مقاومت را نابود نکرد و بیش از همه تلفاتی که از مقاومت گرفت باعث شد جوانان غزاوی به مقاومت بپیوندند. حلقه رهبری حماس با حضور محمد سنوار و محمد ضیف و محمود الزهار و ابوعبیده هنوز زندهاند. هیچ کجای غزه تخلیه نشد و قرار هم نیست تخلیه شود. حاکمیت غزه هم از دست حماس خارج نشد!
اسرائیل تلاش میکند پیروزیاش را در جایی بیرون غزه نمایان سازد که آن هم درست نیست. حزبالله جلوی پیشروی نظامی اسرائیل را گرفت و حتی ورای رود لیطانی میتواند به اسرائیل ضربه بزند. عقبه سوریه هم هرچند از دست رفت اما دست ایران از حزبالله کوتاه نیست. در عوض یمن به مثابه قدرتی نوظهور در محور مقاومت خود را نمایاند و ایران هم ضعف و ضربه پذیری اسرائیل به همه دنیا نشان داد.
اما همه آنچه گفتیم دلیلی بر پیروزی طرف فلسطینی نیست. بعبارت دیگر تلازمی بین شکست اسرائیل و پیروزی فلسطین لزوما برقرار نیست و اثبات پیروزی فلسطین نیازمند تحلیلی دیگر گونه است:
اولا فلسطین در موقعیت جهانی بالاتری از قبل هفت اکتبر قرار گرفت. رای گیریهای صورت پذیرفته در سازمان ملل که با اکثریت قاطع به نفع کشوری بنام فلسطین انجام شد دستاوردی جدید برای فلسطین بود.
ثانیا مشروعیتزدایی انجام شده از اسرائیل در این جنگ بیبدیل بود. در عرصه عمومی موج گسترده تنفر از اسرائیل و در عرصه حقوقی قرار جلب صادر شده توسط دیوان کیفری بین المللی برای مقامات اسرائیل رخدادهای بی بدیلی بودند که موقعیت فلسطین را متفاوت ساخته. از یاد نبریم که پایان جنگ اثری بر پیگرد حقوقی علیه مقامات اسراییل ندارد. بعلاوه اقدامات حقوقی علیه سربازان اسرائیلی که در کشورهای متعددی اجرا شد هم بیبدیل بود.
ثالثا و از همه این موارد مهمتر اینکه رژیم اسراییل در شرایط پیش از ۷ اکتبر اساسا در پی فراموشسازی مساله فلسطین از اذهان جامعه مردم منطقه و جهان بود. سرمای بیتفاوتی جهانی به مساله فلسطین ما را در خوابی فرو برده بود که رو به مرگ بودیم. هفتم اکتبر این جنازه رو به موت جامعه جهانی - که من و شما هم جزیی از آن بودیم و هستم - را دچار شوک و حالا احیا کرد. استمرار این مجاهدت با تداوم مشروعیتزدایی از اسرائیل و مشروعیتزایی برای فلسطین ممکن مقدور است.
✍سرباز روحالله
به #انقلاب_انسان بپیوندید:
https://eitaa.com/hamedyazdani3312
هدایت شده از محسن قنبریان
💠 از قرآن تا انجیل تا ترامپ: صلح از طریق قدرت!
• ترامپ در پیام تازه اش برای آتش بس غزه نوشته:
We will continue promoting PEACE THROUGH STRENGTH throughout the region
"ما به ترویج صلح از طریق قدرت در سراسر منطقه ادامه خواهیم داد"!
در ادامه: "و بر اساس نیروی حرکت این آتشبس، توافقهای تاریخی ابراهیم را گسترش خواهیم داد."
• صغرویا واضح است تجاوز و تحمیل نظم آمریکایی است که صلح خطاب میشود؛ اما مهم کبرای ادعاست که: صلح با قدرت شکل می گیرد؛ نه هیچ چیز دیگر.
این قاعده، آموزه ای وحیانی در قرآن و انجیل هم هست!
• در قرآن در ۶۱انفال:
"و إنْ جَنحوا لِلسَّلْم فَاجْنَحْ لها...: اگر به صلح گراييدند، تو [نيز] بدان گراى"!
اما در ۳۵محمد:
"فَلا تَهِنوا وتدعوا إِلَى السَّلْم وَأنتمُ الْأعْلَوْنَ واللَّهُ مَعَكُمْ وَلَنْ يَتِرَكُمْ أَعمالَكم: پس سست نشوید و به آشتی و صلحی [که برای شما خفّت بار است] دعوت نکنید، در حالی که شما برتر هستید و خدا با شماست و هرگز از اعمالتان نمی کاهد."
یعنی صلح از سر قدرت، آری؛ سر سستی، نه!
• در انجیل هم در متّی ۵، ۹ آمده: "خوشا به حال صلح جویان زیرا آنان فرزندان خدا خوانده خواهند شد".
اما در متّی ۱۰، ۳۴ آمده: "گمان مبرید که آمده ام تا صلح به زمین بیاورم. نیامده ام تا صلح بیاورم بلکه تا شمشیر بیاورم"!
در الهیات مسیحی از آن تعبیر به صلح زیر شمشیر می کنند.
• تعجب از مسلمانی است که حتی به انجیل و ترامپ(!) هم مومن نیست و صلح را منهای قدرت نظامی می خواهد و حتی از قبول خلع سلاح حرف می زند!
✍🏻محسن قنبریان ۱۴۰۳/۱۰/۲۷
#آتش_بس_غزه
#ترامپ
☑️ @m_ghanbarian
⚫️ امام خامنه ای ( مدضله العالی) : خیال میکنیم موسی بن جعفر(علیه السلام) یک آقای مظلوم بی سر و صدای سر به زیری در مدینه بود و رفتند ایشان را زندانی و مسموم کردند، همین و بس. قضیه این نبود. قضیه یک مبارزه ی طولانی و تشکیلاتی بود. از تمام اقطار اسلامی کسانی بودند که با موسی بن جعفر(علیه السلام) ارتباط داشتند.
🔺شهادت باب الحوائج موسی بن جعفر علیه السلام تسلیت باد.
1.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
امروز همۀ معادلات سیاسی و محاسبات مادی، مقهور مردم مؤمن و مخلص جنوب لبنان شد که ارتش غاصب صهیونیست را به چیزی نگرفتند و با ایثار و اطمینان به وعدۀ الهی، جانهای خود را به میدان بردند.
به #انقلاب_انسان بپیوندید:
https://eitaa.com/hamedyazdani3312
♟ راهبردی که معاونت راهبردی لحاظش نکرد!
بسیاری به نقش راهبردیِ زن در تغییرات اساسی جامعه بی توجه اند.
از نگاه راهبردی، نسبت های متفاوتی بین وجه زنانه(پوشش) با تغییر سرنوشت اجتماعی در تاریخ معاصر ما رخ داده است:
1⃣ کشف حجاب در نظام خودکامه و وابسته پهلوی:
این شخصی سازی و آزادی فرهنگی، در واقع مخدّری برای عدم توجه به سرنوشت سیاسی اجتماعی جامعه و بالتبع ادامه خودکامگی و وابستگی رژیم بود.
امام خمینی در این باره فرمود:
"از خیانتهای بزرگی که به ملت ما شد این بود که نیروی انسانی ما را از دست گرفتند؛ نیروی بانوان ما را به عقب راندند، بانوان ما را منحط کردند؛ خیانت کردند بر ملت ما. بانوان ما را ملعبه کردند؛ بانوان ما را مثل عروسکها کردند. بانوان ما جنگجو بودند، اینها خواستند ننگجو باشند!"
2⃣ مداخله دادن زنان در سرنوشت سیاسی اجتماعی و مقدرات اساسی(انقلاب اسلامی):
امام خمینی این مداخله را یک اصل اساسی و برتر از یک راهبرد می دید اما در مقابل فرهنگ ابتذال هم از آن استفاده راهبردی کرد.
ورود زنان به نهضت اسلامی -برای تغییر سرنوشت- نسبت مستقیمی با انتخاب پوشش اسلامی داشت.
حجاب توسط متفکران انقلاب اسلامی ابزاری برای پوشاندن زنانگی و تامین حضور انسانی او در اجتماع تعریف شد.
امام خمینی در اینباره فرمود: "زنها گمان نکنند که این مقام زن است که باید بزک کرده بیرون برود، با سرِ باز و لخت! این مقام زن نیست این عروسک بازی است نه زن. زن باید شجاع باید زن باید در مقدرات اساسی مملکت دخالت بکند".
3⃣ کشف حجاب و جنگ روسری در حکومت اسلامی (جنبش ززآ):
بطور خاص از دهه ۹۰ مهندسیِ دقیقی برای جمع بُرداری بین وجه زنانه و وجه مشترک انسانیِ زن برای تغییر سیاسی طراحی شد که در #جنبش_زن_زندگی_آزادی بروز نهایی یافت.
کشف حجاب اینجا نه صرفا شخصی سازی پوشش فردی بلکه نوعی کمپین سازی علیه اسلام سیاسی بود.
پوشش، قدر مشترک زنان است که اسلام درباره آن فرامینی دارد.
وجه اصلی اسلام سیاسی هم قائل به حکومت بودن و دخالت آن در تحقق ارزشها و احکام اسلامی است؛ پس کشف حجاب در این موقعیت دیگر یک انتخاب سلیقگی و شخصی نیست، بلکه جزیی از تقابل با اسلام سیاسی قلمداد می شود.
قرار دادن درصدی از زنان در این موقعیت، حس پیشرانیِ تغییر به آنها می دهد. دیگر زنان با کشف حجاب خود را ملعبه مردان هرزه -چنانچه در حکومت پهلوی بود- نمی بینند؛ بلکه آنرا کنشی موثر در تغییر سرنوشت اجتماعی و جزیی از مبارزه مدنی سیاسی می بینند!
از همین جاست که رهبر جمهوری اسلامی آنرا #حرام_سیاسی خواند!
⬅️ اگر یک جوان متشرع این مهندسی راهبردی را در حد نقض حکم شرعی یا دختر کم حجابی آن را انتخابی شخصی و سلیقگی ببیند جای تعجب نیست؛ اما کسی در کرسی معاونت راهبردی رئیس جمهور نباید آنرا فروکاهد.
❓چگونه میشود تحقق راهبرد معارضه با اسلام سیاسی را "مسیر درست" خواند و همزمان آنرا وجه جلب منافع ملیِ همان نظام سیاسی(رفع تحریم) قرار داد؟!
✔️ آن بخش گفتگو:
《 فرید زکریا: بگذارید در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران از شما بپرسم. من در سال گذشته چندین بار در عربستان سعودی بودم. زنان سعودی به من آمدند و گفتند که بسیار افتخار میکنند که حالا در عربستان سعودی، زنان حقوق بیشتری نسبت به ایران دارند. رئیسجمهور جدید گفته که قرار است امکان اینرا فراهم کند که زنان هر چیزی که میخواهند بپوشند. اینکه دیگر نیازی به پوشیدن روسری نباشد و از آنچه که من آن را آزار زنان توسط گشت ارشاد میدانم جلوگیری شود. این هنوز به نظر نمیرسد که اتفاق افتاده باشد. آیا این اتفاق خواهد افتاد؟
ظریف: خوب،ببینید. من به این که در شکلگیری کابینه ایران نقشی داشتهام افتخار میکنم. در کابینهمان چهار زن داریم. در سطح وزارتی.
فرید زکریا: آیا این زنان میتوانند بدون پوشش مو در جلسات کابینه حضور پیدا کنند؟
ظریف: خوب، آنها انتخاب کردهاند که این کار را نکنند چون به قوانین کشور احترام میگذارند. حالا، اگر به خیابانهای تهران بروید، خواهید دید که بسیاری از زنان موهای خود را نمیپوشانند. این خلاف قانون است، اما دولت تصمیم گرفته است که زنان را تحت فشار قرار ندهد. این وعدهای بود که رئیسجمهور پزشکیان داد و این وعده در حال اجراست. او اجرای قانون رابا موافقت ارکان نظام به تعلیق درآورد. منظور من رهبری کشور نیست. منظور ارکان کشور است، مانند رئیس مجلس، رئیس قوه قضائیه و دیگران، مانند شورای امنیت ملی.
پس ما در مسیر درست حرکت میکنیم.
...این[حقوق اقلیت ها و مساله پوشش زنان] کافی نیست فرید. این یک گام در #مسیر_درست است!》
❗️کاستن از اسلام سیاسی، حرکت در مسیر درست نیست؛ حرکت در مسیری است که از اول آمریکایی ها خواسته اند. آنها بارها گفته اند دنبال سرنگونی نظام سیاسی نیستند، دنبال تغییرند و منظورشان دقیقا تغییر اسلام سیاسی به یک اسلام اجتماعی یا فردی است!
محسن قنبریان
☑️ @m_ghanbarian
13.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌙 توصیه رهبر انقلاب به مسئولان در خصوص مراقبت در برابر خودفراموشی اجتماعی و تبعات ناشی از آن. ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
💻 Farsi.Khamenei.ir
🔄 پاندول کشف/حجاب
• برخورد موضعیِ گشت ارشاد سوژه های رسانه ای می ساخت تا در ۱۴۰۱ بهانه ای برای کشف حجاب عده ای فراهم کرد که به تجمعات و اغتشاشاتی انجامید.
این نیروی اجتماعی پاندولِ رفته به سمت برخوردهای سلبی و انتظامی را به سمت مقابل هل داد که گشت ارشاد تعطیل و عملا در ساحات غیر انتظامی هم حجاب اهمال شد!
• اینبار افزایش کشف حجاب حتی به شکل جمعی و در مراسمات و مکانهای رسمی و کشیده شدن به برهنگی در لایوها و برخی کنسرتها و... در کنار عدم ابلاغ قانون توسط مقامات، پاندول را به سمت حجاب خواهی کشید!
اینبار زنان محجبه در زیر برف و سرما در مشهد و تهران و... تجمعات تشکیل داده و از مراجع تقلید تا دستگاه های قانونی عمل به قانون منع کشف حجاب را خواستند!
• احتمالا اجرای قانون و جریمه ها و... نیز -بخصوص اگر با سوژه سازی یا برساخت رسانه ای همراه شود- دوباره پاندول را به طرف مقابل بکشد؛ چنانچه در همین حالا از طیف های مقابل هم تقاضای تجمع مخالفین حجاب شنیده می شود! و هکذا...
❓ به راستی نقطه تعادل این پاندول نیروهای اجتماعی کجاست؟
دستگاه حکمرانی چه نقشی در تنظیم این نقطه تعادل دارد؟
آیا وسط بازی مسئولان و باری به هرجهت (متناسب با جو خیابان) چاره است؟!
آیا کمک رسانی تکثرهای درون حاکمیت به جهات متخالف این پاندول، منطق مقبولی دارد یا تعارضات درونی را عیان تر می کند؟!
❗️مشکل حجاب بیش از همه، ضعف نحوه حکمرانی ما را عیان می کند.
هر مساله اجتماعی که گستره ای این چنین داشته و در تکثر جامعه -ولو با نسبت نابرابر- موافق و مخالف داشته باشد همین ضعف حکمرانی را عیان می کند.
• حکمرانی را صرفا به نظام سلسله مراتبی دولتی تقلیل دادن و انتظار بیش از حد از تقنین و اجرای دولتی داشتن یک سوی مشکل است.
فقدان پیوست اجتماعی موثر در چنین قوانینی و بی بهره گی از مهارت فن آوری های اجتماعیِ نهاد های مدنی برای تحقق یک ارزش سوی دیگر مشکل می باشد.
• در این شرایط درصد قابل توجهی از کنشگران و نخبگان بین ابلاغ یک قانون ناقص یا اهمال و امضای وضع موجود مخیّر می شوند!
نه آن قانون -به فرض ابلاغ- در سیستم اجرای دولتی (آن هم یک دولت غیر همراه)، کامل محقق می شود و نه اجرای کامل آن لزوماً به تمام شدن مساله کشف حجاب می انجامد!
از آن سو عدم ابلاغ قانون -ولو معیوب- از سوی مقامات و اهمال وضع پوشش و رشد فزاینده کشف حجاب و... هم هیچ توجیهی ندارد!
آنچه مسلم است این است که تعطیل حکم خداوند برای حکومت اسلامی برازنده نیست.
• چند پیشنهاد عملی:
۱. همین قانون مصوب مجلس، ابلاغ و فصول اول آن که ناظر به وظایف دستگاه های دولتی است (بیش از ۸۰درصد قانون) در موعد مقرر اجرا شود. بدعت عدم ابلاغ قانون به نفع هیچ دولتی نیست.
۲. برای بندهای خاص و احیانا چالش دار درباره اصناف و اطیاف که رئیس جمهور مقابله با مردم می داند(!)، در دستور العمل های اجرایی، تاخیر اجرای معین معلوم شود.
• این موارد حداکثر چند ماده از فصل۵ قانون مثل ماده۴۰،۴۷،۴۹،۵۲ می باشد نه بیشتر.
• آن تاخیر اجرای موقت باید همزمان به تصحیح احتمالی این بندها پرداخته و مهمتر از آن، پیوست نگاری اجتماعی برای منع کشف حجاب را موجب شود.
• اگر دبیرخانه شورای امنیت ملی میتواند ابلاغ کل قانون را جلوگیری کند؛ مجامعی مثل شورای سران می تواند این تاخیر اجرایی برخی مواد قانون را -که خلاف خود قانون است- بر عهده بگیرد!
• توجه شود: پرداختن به مقدمات (فصول اول قانون) نباید موجب اهمال همه ذی المقدمه و منع کشف حجاب (موضوع فصل۵) گردد.
۳.مطالبه گران حجاب سهم جدی ای از نیروی خود را برای تعریف و تحقق فن آوری های مکمل اجتماعی و تدابیر عملی (نه صرفا کار فرهنگی) به کار بندند؛ چیزی که تقریبا در قانون مصوب علیرغم تفاصیل زیاد وجود ندارد.
ساکتین بین دوگانه فوق الذکر قابل تجمیع در این کنش جدید هستند.
شورای انقلاب فرهنگی یا شورای فرهنگ عمومی میتواند دبیرخانه این هم افزایی اجتماعی گردد.
۴. اجماع سازی بین عناصر حاکمیت سر چنین قدر متیقنی، واجبی فوری است.
تشتت یا تکثر موجود درون حاکمیت در اینباره عملا به بدنه های اجتماعی تابع (یا متبوع) کشیده و انسجام اجتماعی را آسیب زده است.
چنین هماهنگ سازی ای بین قوای مختلف به حسب قانون اساسی در درجه اول برعهده نهاد رهبری است(بند۷ اصل ۱۱۰)؛ بیت ایشان و بعد شورای سران باید این مهم را در اولویت خویش قرار دهد.
📝 محسن قنبریان ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
#حجاب
#حکمرانی_فرهنگی
#انسجام_اجتماعی
☑️ @m_ghanbarian
📣 آقایان علماء و ائمه جمعه!
رهبر انقلاب اسلامی:
یک حدیثی داریم که... [میفرماید]: مَن ظَلَمَ اَجیراً اَجرَهُ اَحبَطَ اللهُ عَمَلَهُ وَ حَرَّمَ عَلَیهِ ریحَ الجَنَّة؛ اگر کسی به یک کارگری ظلم بکند، در مورد اجرت او و دستمزد او ظلم بکند، همهی اعمال خیر او از بین میرود، حبط میشود ــ حبط یعنی نابود شدن، از بین رفتن ــ وَ حَرَّمَ عَلَیهِ ریحَ الجَنَّة؛ و خدای متعال بوی بهشت را بر این آدم حرام میکند! یعنی اینجوری است. خب حالا این ظلم چیست؟ ظلم این است که فقط دستمزد او را ندهند؟ خب بله، اینکه ظلم بزرگی است امّا فقط این نیست؛ بنده احتمال میدهم که اقدام نکردن در زمینهی همین مسائلی مثل بیمه، مثل بهداشت، مثل بالا بردن مهارت، مثل آموزش، میدان ندادنِ ابتکار عمل، اینها هم ظلم است.۱۴۰۲/۰۲/۰۹
✍ آقایان علماء، ائمه جمعه، تشکل های طلبگی و دانشجویی!
اگر می خواهید بر عهد الهی "ان لایقارو علی کظه ظالم و سغب مظلوم" باشید در ایام چانه زنی سر حداقل دستمزد کارگری ساکت نباشید و راه حلهای معقول و قانونی (اقلا #عمل_بی_تنازل به ماده ۴۱ قانون کار) را شما هم بخواهید!
#حداقلی_بگیران
#دستمزد_کارگر
#صدای_محرومان
محسن قنبریان
☑️ @m_ghanbarian